Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:19

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:18

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:17

De temperatuur bij Ernage is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:16

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:15

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Apr 2020 07:27:15

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:01:44

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:29

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Apr 2020 02:00:28
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 16:52 uur | Bericht #413667
Bredene evacueert 2.000 inwoners voor aankomende storm

Na Bredene hebben ook Oostende en Nieuwpoort donderdag het gemeentelijk rampenplan afgekondigd uit voorzorg tegen de Sinterklaasstorm. Dat betekent dat er in de gemeenten een crisiscel wordt opgetrokken met een noodnummer. Een provinciaal noodnummer komt er voorlopig niet. In Bredene lijkt de situatie het meest prangend. Daar worden ruim 2.000 mensen geëvacueerd. Mensen die vragen of problemen hebben, kunnen daar terecht op het nummer 059/33.91.84.

Het gaat om de inwoners die wonen tussen de Spuikom en het sas Sint-Maartens. In die wijk zijn er nog maar gedeeltelijke oeverversterkingen gebouwd. Bredene zal in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, die het provinciaal rampenfonds afkondigde, die zwakke plek bijkomend versterken met zandzakjes. "Als er iets gebeurt, dan zal dat het eerste getroffen gebied zijn. Maar ik blijf erbij, dit is preventief. Ik hoop dat we vrijdag in hetzelfde Bredene wakker worden als donderdagochtend", aldus burgemeester Steven Vandenberghe.

Nieuwpoort en Oostende
Ook in Nieuwpoort en Oostende worden er problemen verwacht. De zandzakjes liggen klaar en er zijn al tal van maatregelen genomen zoals het plaatsen van schotbalken en het afsluiten van de staketsels. Als er toch problemen zijn, kan de bevolking in Nieuwpoort terecht op het nummer 058/22.44.27. De Oostendenaars kunnen bellen naar 059/34.11.00.

De hulpdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid en houden zich klaar voor de nodige hulpverlening. De provincie raadt aan om de nieuwsberichten in de gaten te houden en zoveel mogelijk binnen te blijven of de probleemgebieden te vermijden.

Bron: gva
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 17:05 uur | Bericht #413673
Haarlems ziekenhuis ontruimd om storm

Een locatie van het Kennemergasthuis in Haarlem wordt momenteel ontruimd vanwege de storm. Patiënten en personeel gaan onder begeleiding naar buiten en niemand mag het gebouw nog in.

Het gaat om de locatie in Haarlem-Noord voor dagverpleging en kortverblijf. Sinds 15 uur zijn er problemen met het dak waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan. Er waren glasplaten op het dak losgeraakt, zo vertelt een woordvoerster van het ziekenhuis tegen. Het gevaar is inmiddels geweken omdat de brandweer de platen weer heeft kunnen vastmaken. Omdat de schade nog moet worden opgemaakt, wordt het ziekenhuis uit voorzorg nog dichtgehouden. Om het hoeveel patiënten het gaat, is niet bekend. Vier patiënten die de nacht in het ziekenhuis zouden doorbrengen worden overgebracht naar een andere locatie.

Bron: RTL
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 17:06 uur | Bericht #413674
Waarschuwing: zeer gevaarlijke rijomstandigheden

Rijkswaterstaat spreekt van 'gevaarlijke tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden'. "Weggebruikers dienen rekening te houden met hinder door onverwachte obstakels op de weg, zoals omgewaaide verkeersborden of afgebroken takken'', aldus de organisatie.

Niet met aanhanger de weg op
De ANWB waarschuwt automobilisten niet de weg op te gaan met een aanhanger. En truckers kunnen beter niet gaan rijden met een lege aanhangwagen.

Voor 16.30 uur telde de ANWB al 350 kilometer file. Zoals de ANWB had gewaarschuwd zijn veel mensen eerder van hun werk vertrokken dan normaal. Vooral in de randstad staan veel files. De meeste files staan rond Amsterdam. Daar staan bijzonder veel files. Een losgewaaid verkeersbord op de A9 naar Alkmaar voor zeker 18 kilometer file bij Velsen.

Drie rijstroken dicht
Ook zuidelijker, op de A13 Rotterdam-Den Haag, veel problemen. Daar is veel rommel op de weg gewaaid door problemen met een aanhanger. Ter hoogte van Delft-Zuid zijn drie rijstroken dicht. Ook ook de Moerdijkbrug (A16 Rotterdam-Breda) kantelde een opligger.

Ook op de A27 zorgt de storm voor problemen. Vanuit Utrecht naar Breda is de spitsstrook bij Houten dicht en daardoor staat er inmiddels 7 kilometer file. Die strook is smal en ligt aan de linkerkant van de weg. Het is te onveilig om hem open te laten. In de avondspits kan dat echter voor flinke problemen zorgen, aldus de ANWB.

Over de Oosterscheldekering (N57) mogen geen auto's met aanhangers meer rijden. Die worden omgeleid. De rest van het verkeer mag daar niet harder dan 50 kilometer per uur, aldus Rijkswaterstaat.

Bron: RTL
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 17:27 uur | Bericht #413692
NS test traject Zwolle-Groningen na vertraging door storm

De NS is aan het testen of de treinen op het traject Zwolle-Groningen weer veilig kunnen rijden. Het treinverkeer van en naar het noorden is sinds vanmiddag 14.00 uur stilgelegd vanwege de storm.

De test duurt ongeveer een uur, zo lang is nodig om van Zwolle naar Groningen te reizen. Veel reizigers zijn op het station in Zwolle gestrand en moeten op een andere manier op hun plek van bestemming komen. De NS verwacht rond 18.00 uur meer duidelijkheid te kunnen geven over het treinverkeer.

Bron: RTV-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 17:35 uur | Bericht #413699
Orkaan treft nu ook Duitsland

Met gevaarlijke windstoten, stormvloeden en sneeuw is orkaan Xaver op Duitsland ingebeukt. Het is een van de zwaarste stormen in decennia. Ten noorden van de lijn Münster, Hannover en Berlijn en het middelgebergte moet met de orkaanachtige storm rekening gehouden worden. Anderhalve dag zou Xaver boven Duitsland woeden, langer dan Christian, die circa zes weken geleden bomen ontwortelde, daken afrukte of stranden wegspoelde.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

De orkaandepressie bereikte donderdagnamiddag de Duitse Noordzeekust en gaat met buien van 120 km/u te keer. Aan de westkust van Sleeswijk-Holstein wordt in de namiddag een eerste stormvloed verwacht. Donderdagnacht wordt rekening gehouden met een zeer zware stormvloed. In bergstreken wordt vanaf 1000 meter hoogte ook een stormachtige inval van de winter verwacht, van Beieren tot het Frankisch middelgebergte.

Vluchten geschrapt
Ook op Duitse luchthavens als Düsseldorf of Keulen/Bonn werden maatregelen getroffen. In Hamburg werden tientallen vertrekkende en aankomende vluchten afgelast. Ook voor vrijdag werden al vluchten geschrapt. Ook het spoorverkeer ging op de remmen staan voor de storm. De veerboten naar de eilanden voor Sleeswijk-Holstein bleven binnen, ook richting Helgoland vertrok niets meer. In vele scholen in het noorden van Duitsland hielden de scholen de poorten gesloten. De kerstmarkten zijn op vele plaatsen dicht. Vele manifestaties werden afgezegd.

In Hamburg wordt vrijdagmorgen de hoogste stand van de Elbe verwacht. In lagere gebieden raadt het stadsbestuur aan geen auto's te parkeren wegens overstromingsgevaar. De duizenden windturbines lopen volgens experten geen gevaar. Als de storm 9 tot 10 Beaufort bereikt, draaien de installaties automatisch uit de wind en vallen stil.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© reuters

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© reuters.

Bron: HLN
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 17:59 uur | Bericht #413704
Storm houdt lelijk huis in Europa

In Denemarken is alle treinverkeer stilgelegd en zijn ook enkele grote bruggen tussen de verschillende delen van het land afgesloten. Aan de westkust van Jutland vlogen de dakpannen al van de huizen. De politie raadde iedereen aan binnen te blijven. Het treinverkeer werd in de loop van de dag in heel het land volledig stilgelegd.

Ook in Zuid-Zweden werden een 20-tal treinverbindingen gesloten, veerboten varen niet meer uit en in Oslo werden vluchten geannuleerd.

In het zuidwesten van Noorwegen zitten enkele duizenden mensen zonder stroom. Ook Stavanger, de stad waar olie wordt gewonnen, is getroffen. Het centrum is gesloten voor alle verkeer.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:01 uur | Bericht #413707
Massale zoektocht naar lifts via sociale media

Reizigers die zijn gestrand door het uitvallen van het openbaar vervoer onder invloed van de zware storm, storten zich massaal op sociale media met het verzoek of ze met iemand kunnen meerijden. Andersom bieden automobilisten lifts aan via speciaal opgerichte pagina's op Twitter en Facebook. Sommigen wenden zich tot het twitteraccount van de NS met de vraag hoe ze in 's hemelsnaam thuis moeten komen.


Kamerlid Mona Keijzer (CDA) twitterde vanochtend over haar 'stranding' op station Sloterdijk maar bereikte net op tijd de plenaire vergadering in Den Haag waar de politica zich nu afvraagt hoe ze weer in Amsterdam komt © Twitter.


Ook maken veel mensen zich boos dat NS halverwege de dag toch nog heeft besloten een groot deel van het treinverkeer stil te leggen, terwijl eerder was gezegd dat er geen rekening met grote vertragingen gehouden hoefde te worden.

Het treinverkeer is in verband met de Sinterklaasstorm stilgelegd ten noorden van de lijn Amsterdam-Zwolle.

@tesselgirl3m zegt bijvoorbeeld: 'Gaat er toevallig zo iemand van IJmuiden richting Den Oever of Den Helder?? Nichtje is daar gestrand!' Twitteraar @maartenhogeveen: 'Gestrand in Leeuwarden! Gelukkig bestaat er zoiets als een hele lieve vriendin!' ¿@vremlej: 'Om half 5 rijd ik van uit Assen naar Drachten. Als er iemand gestrand is door de storm. Ik heb nog plaats in de auto stuur maar dm (direct message, red.).

De hashtag #storm staat bovenaan de lijst van 'trending topics'.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:02 uur | Bericht #413708
Rijkswaterstaat waarschuwt voor stormvloed

De stormvloedwaarschuwingsdienst van Rijkswaterstaat waarschuwt waterschappen voor een stormvloed vannacht.

Vooral het noordelijk kustgebied moet komende avond en nacht rekening houden met zeer hoge waterstanden.

Zo stijgt het waterpeil in Delfzijl vannacht naar verwachting tot 4,30 meter boven NAP; normaal is dat 1,70 meter boven NAP. De noordelijke waterschappen sturen vanavond dan ook mensen de dijken op die met eigen ogen gaan kijken of de zeedijken tegen het extreem hoge water bestand zijn.

Daarnaast worden er vanavond in Harlingen en Delfzijl zogenaamde coupures geplaatst, damwanden die de steden moeten beschermen tegen het wassende water.

Rijkswaterstaat benadrukt dat de verwachte waterstanden weliswaar zeer uitzonderlijk zijn, maar dat de dijken hoog genoeg moeten zijn om de zee buiten de deur te houden.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:05 uur | Bericht #413709
KNMI: Weeralarm blijft van kracht

Het weeralarm voor het noorden van Nederland blijft langer duren. Naar verwachting blijft de code rood nu gelden tot ongeveer 20.00 uur.
Daarna geldt nog tot ver op vrijdag een code geel voor windvlagen tot zo'n 100 kilometer per uur.

De code oranje voor Zuid-Holland, Drenthe en Flevoland is inmiddels wel ingetrokken. In het hele land geldt nog code geel in verband met windstoten. In Noord-Brabant en Limburg kan het ook nog onweren.

Ingetrokken
De code oranje voor Zuid-Holland, Drenthe en Flevoland is inmiddels wel ingetrokken. In het hele land geldt nog code geel in verband met windstoten. In Noord-Brabant en Limburg kan het ook nog onweren.

Volgens weeronline.nl is de hardste windvlaag, van 137 kilometer per uur, gemeten bij Stavoren in Friesland. Op Vlieland, Texel en Hoek van Holland stond even windkracht 10, een zware storm. Verder vielen er vooral in de tweede helft van de middag buien met onweer, hagel en windstoten.

Vanavond en vannacht kunnen er winterse buien vallen, met sneeuw en hagel. Daardoor kan het glad worden.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:10 uur | Bericht #413712
Doden en evacuaties in buurlanden door storm

Vooral Groot-Brittannië wordt aan alle kanten geteisterd door het noodweer. In de plaats Great Yarmouth werden 9000 huizen en bedrijfspanden uit voorzorg ontruimd omdat 'de hoogste vloed in 60 jaar' op komst is. In Wales kwam het 's middags al tot overstromingen. Zo kwamen in de plaats Rhyl 300 huizen onder water te staan.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:15 uur | Bericht #413718
Samenvatting: storm raast over het land

Een zware storm trekt over Nederland: op Vlieland, Texel en in Hoek van Holland is zelfs windkracht 10 gemeten. De hardste windvlaag werd gemeten bij het Friese Stavoren: 137 kilometer per uur. Langs de rest van de kust waaide het windkracht 9 tot 10. De verwachting is dat het allemaal nog pittiger wordt in de loop van de avond. Dan kunnen in het noordelijk kustgebied windstoten tot 140 kilometer per uur voorkomen.

Een zware storm trekt donderdag over Nederland: op Vlieland, Texel en in Hoek van Holland is zelfs windkracht 10 gemeten. De hardste windvlaag werd gemeten bij het Friese Stavoren: 137 kilometer per uur. Langs de rest van de kust waaide het windkracht 9 tot 10. De verwachting is dat het allemaal nog pittiger wordt in de loop van de avond. Dan kunnen in het noordelijk kustgebied windstoten tot 140 kilometer per uur voorkomen.

Mensen die er op uit wilden, bijvoorbeeld om elders pakjesavond te gaan vieren, kwamen in de problemen door de harde wind. Op het spoor veroorzaakte de storm grote vertragingen en ook op de snelwegen leidde het stormachtige weer (en de vroege rijders op weg naar pakjesavond) tot langere files dan gebruikelijk. Mensen strandden op stations met tassen vol pakjes. Op social media proberen mensen elkaar aan een lift te helpen.

Hoogwater
De scheepvaart heeft ook, indirect, last van de wind. Gesloten sluizen en bruggen die niet worden bediend veroorzaakten donderdag hinder. Rijkswaterstaat houdt de schepen elk uur op de hoogte van de actuele situatie over de storm en het hoogwater. Onder meer de sluizen bij Terneuzen, de Hollandse IJsselkering, de Oranjesluizen, de sluizen naar de Wadden en de kleine zeesluizen in IJmuiden zijn dicht gedaan.

De veerdiensten van en naar de Waddeneilanden konden ondanks de storm redelijk op schema varen, maar waarschijnlijk komen ze donderdagavond wel in de problemen. Niet door de harde wind, maar door hoogwater kunnen de veerboten dan niet of moeilijk afmeren.

Rederij Wagenborg schrapte vaarten naar Ameland voor donderdagavond en vrijdagmorgen. Ook de TESO-bootdienst, die vaart op Texel, verwacht dat na 20.00 uur donderdagavond de diensten zullen uitvallen. Rederij Doeksen, die vaart op Vlieland en Terschelling, verwacht vrijdag met een aangepaste dienstregeling te varen. Door de combinatie van stuwing en springtij kan de kade van Vlieland onder water komen te staan en kunnen schepen niet aanleggen. En een van de twee boten op de veerdienst Vlissingen-Breskens is uit de vaart gehaald.

Bomen omgewaaid
Natuurmonumenten waarschuwde om niet het bos in te gaan, omdat er een kans bestaat dat takken afwaaien of bomen omwaaien. Overigens is het gevaar in het bos niet zo groot als tijdens de storm die eind oktober over Nederland trok, omdat er niet veel blad meer aan de bomen zit.

Op 28 oktober stormde het in ons land ook heel erg. Toen moest de brandweer meer dan 10.400 keer uitrukken voor problemen als gevolg van de zware zuidwesterstorm. Donderdag stond die 'teller' rond vijf uur op 1032 keer. Vooral de regio's Noord-Holland Noord, Haaglanden en Hollands Midden hadden overdag veel last van de harde wind. Die regio's kregen respectievelijk 217, 146 en 111 meldingen over stormschade, zo meldde Alarmeringen.nl.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:18 uur | Bericht #413720
Overstromingsgebieden langs Zeeschelde, Durme en Rupel in gereedheid gebracht

 Waterwegen en Zeekanaal sluit donderdag de overloopdijken langs een tiental gecontroleerde overstromingsgebieden af voor passanten, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer water uit de Zeeschede, Durme of Rupel naar de lager gelegen overstromingsgebieden vloeit, die aangelegd werden in het kader van de Sigmaplan.


De waterkering aan de Scheldekaaien in Antwerpen (Archieffoto). © belga.

"De overstromingsgebieden zullen aangesproken worden om het teveel aan water te bergen om overstromingsgevaar in bewoonbaar gebied of een dijkbreuk te vermijden", klinkt het bij waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal.

Het Waterbouwkundig Laboratorium verwacht morgen voor Antwerpen rond 05.20 uur een waterstand van 7,15 meter boven de zeespiegel. Tussen dat tijdstip en 08.10 uur worden ook hoge waterstanden verwacht ter hoogte van de gecontroleerde overstromingsgebieden Tielrodebroek (7,25 meter aan monding Durme in Schelde).

Langs de Schelde zijn ook dijken gesloten in Hamme aan Grote Wal en Uiterdijk (7,25 meter), in Lillo Potpolder I (7,15 meter) en Potpolder IV (6,95 meter), Zele/Berlare aan de Scheldebroek (7,05 meter), Berlare aan Paardenweide (6,65 meter), en Wichelen aan Bergenmeersen (6,65 meter).

Ook aan de monding van Zenne en Dijle in de Rupel in Bovenzanden (7,25 meter) werd een dijk gesloten, alsook aan Anderstadt en Polder van Lier (7,05 meter).

In de Antwerpse haven functioneren de sluizen als waterkering, aan de de Royerssluis zal een manuele waterkering geïnstalleerd worden, is te horen bij het Gemeentelijke Havenbedrijf Antwerpen. Schepen die aangemeerd liggen aan de Scheldekaaien mogen er blijven, nieuwe schepen krijgen geen toelating om aan te meren.

In Antwerpen zal het parkeergedeelte op de Scheldekaaien overigens niet toegankelijk zijn van donderdagavond 18.00 uur tot vrijdagavond 22.00 uur.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:21 uur | Bericht #413722
Drukte op snelwegen neemt af

De drukte op de Nederlandse snelwegen als gevolg van de storm is aan het afnemen. Op dit moment staat er nog 223 kilometer meldt de ANWB. Rond 17.30 uur was dat nog 500 kilometer.

De avondspits op de Nederlandse snelwegen begon eerder vanwege de storm. Automobilisten werd gewaarschuwd om eerder te vertrekken. Velen deden dat, ook in verband met pakjesavond.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:35 uur | Bericht #413729
Beperkte stormschade in Drenthe

De stormschade in Drenthe lijkt tot nu toe erg mee te vallen. Bij de Hulpverleningsdienst Drenthe zijn tot nu toe zeven meldingen binnen gekomen, waarvoor de brandweer assistentie moest verlenen. In alle gevallen betrof het een omgevallen boom.

In Zeegse viel een boom op huis. De bewoonster was thuis, maar bleef ongedeerd.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:36 uur | Bericht #413730
Treinverkeer Groningen en Friesland komt weer op gang

De treinen van vervoerder Arriva in Groningen en Friesland rijden weer. De dienstregeling werd vanmiddag ten noorden van de lijn Zwolle-Emmen geheel geschrapt wegens de zware storm.

Maar na een schouw van de acht trajecten waarop Arriva in de noordelijke provincies rijdt, blijken er geen problemen meer te zijn. Arriva heeft met een lege trein proefgereden om te kijken of er leidingbreuken zijn of dat er bomen en takken op het spoor lagen. Dat bleek niet het geval.

Arriva schrapte vanaf 14.00 uur op advies van ProRail al het treinverkeer in Groningen en Friesland. Volgens de vervoersmaatschappij was de veiligheid voor passagiers en werknemers niet te garanderen. Het ging onder meer om de trajecten Groningen-Leeuwarden, Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Stavoren, Groningen-Delfzijl en Groningen-Bad Nieuweschans.

De bussen van Arriva bleven wel op de weg. Die zaten een groot deel van de middag propvol omdat veel treinreizigers naar huis wilden en vervolgens de bus pakten.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 18:40 uur | Bericht #413731
Surfers uit zee gehaald in Blankenberge

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

In Blankenberge zijn vannamiddag twee surfers uit de Noordzee gehaald. Ze waren aan het surfen bij 8 à 9 Beaufort. Getuigen verwittigden de politie toen ze de twee vanop de dijk opmerkten. De politie maande de twee aan onmiddellijk uit het water te komen, wat niet lukte. Pas toen de hoofdredder in zijn 4x4 verscheen, kwamen de twee jonge surfers de zee uit. Ze kregen een stevige bolwassing van de politie.  Ook in Bredene waagde een surfer zich in zee.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 december 2013, 18:52 uur | Bericht #413734
Storing aan grote zeesluis in IJmuiden

Er is een storing aan de grote zeesluis (Noordersluis) in IJmuiden. Mogelijk is er een sluisdeur uit de rails gelopen.
Eerder op de dag werden de kleine sluizen al gesloten vanwege de storm. De storing heeft grote gevolgen voor het scheepvaartverkeer op het Noordzeekanaal.

Meer informatie volgt...

Bron: RTV Noord-Holland
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 19:28 uur | Bericht #413742
Opblazen balgstuw bij Ramspol mogelijk vannacht of morgenvroeg

Waterschap Groot Salland houdt er rekening mee dat de balgstuw bij Ramspol vannacht of morgenvroeg wellicht nog wordt opgeblazen. Dat gebeurt automatisch als de waterstand 50 centimeter boven NAP bereikt. Dat zou kunnen gebeuren omdat de wind draait, zegt een woordvoerder van het waterschap.

"Nu de wind draait naar het noordwesten begint het water pas echt te stijgen", aldus de woordvoerder, die ook aangeeft dat er vandaag geen problemen zijn geweest met hoge waterstanden in de provincie. De situatie rond Kampen en Ramspol werd extra in de gaten gehouden, maar vanmorgen was de verwachting al dat de waterstanden daar niet de hoogtes zouden bereiken waarop actie zou moeten worden ondernomen.

Of het waterpeil vanavond bij Ramspol wel stijgt tot 50 centimeter boven NAP is volgens de woordvoerder van het waterschap nu nog moeilijk te zeggen. Dat is afhankelijk van een aantal factoren.

Bron: RTV-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 19:33 uur | Bericht #413744
KNMI trekt code rood in

Het KNMI heeft vlak voor 19.30 uur code rood voor gevaarlijk weer ingetrokken. Wel geldt voor het hele land nog code geel. Dat laat het KNMI donderdagavond weten. De zware storm (windkracht 9) kwam donderdag via de waddeneilanden en de westkust Nederland binnen.

Bron: NU.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 19:39 uur | Bericht #413745
Mensen weigeren huis te verlaten


De evacuatie in Bredene komt maar heel moeizaam op gang. Heel wat mensen weigeren hun huis te verlaten. Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Julie Colpaert. Er is nochtans een opvangcentrum ingericht, waar 2000 mensen terecht kunnen. De mensen die ervoor kiezen om thuis te blijven tijdens de Sinterklaasstorm, nemen een risico.

Bron: HLN
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.965 topics, welke bij elkaar 442.436 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.057 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3794 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3794, lezen 6 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 22".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd februari 2020

Hoogwater grote rivieren

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden