Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 december 2013, 20:28 uur | Bericht #413870
Storm stuurt dolfijnen naar hartje Londen


© MPSonthewater.

Een ongebruikelijke waarneming in hartje Londen vandaag. In de Theems zwemmen zowaar vijf dolfijnen rond na de doortocht van de beruchte Sinterklaasstorm. De groep dolfijnen werd deze morgen voor het eerst door de politie gespot rond 9u30 nabij de beroemde Tower Bridge. Daarna baanden ze zich een weg naar de krachtcentrale van Battersea. Volgens de laatste berichten houden ze zich op in de omgeving van Westminster.

Men vermoedt dat de dieren de rivier hebben opgezocht als veilig onderkomen voor de storm. Binnen enkele dagen zouden de dolfijnen weer moeten in staat zijn om de monding van de Theems te bereiken.

Bron: HLN
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 december 2013, 09:51 uur | Bericht #413877
Zeehondenpups slachtoffer van storm

Het lijkt erop dat tientallen zeehondenpups zijn verdronken door de storm van de afgelopen dagen. De grijze zeehond zit juist in december in de geboortepiek.

Het Dagblad van het Noorden schrijft dat de eerste verweesde jongen inmiddels zijn binnengebracht bij de opvang in Pieterburen.
  
Voor de storm zullen ongeveer honderd jongen op zandplaten in de Waddenzee hebben gelegen, schat Richard Dijkema van Pieterburen. De ervaring leert volgens hem dat met zo'n storm als die van de afgelopen dagen 40 tot 50 procent van deze pups verdrinkt.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 december 2013, 17:19 uur | Bericht #413886
De zware storm van vijf december

De storm die op 5 en 6 december de landen rond de Noordzee trof hield lang aan en ging in het noorden van ons land en het westelijke kustgebied vergezeld van zeer zware windstoten. Het KNMI schaalde de waarschuwingscode oranje (extreem weer) voor een deel van het land op tot code rood (weeralarm) voor zeer zware windstoten. De zwaarste windstoten deden zich in een groot deel van het land vooral voor tijdens de passage in de middag en het begin van de avond van een bijzonder actieve buienlijn. De buien gingen op veel plaatsen vergezeld van voor de tijd van het jaar ongewoon intensief onweer en hagel. Later in de avond waren de windstoten het zwaarst tijdens buien in het noordoosten van het land.

Het weerstation op Stavoren registreerde een windstoot van 137 km/uur, Vlieland noteerde 130 km/uur. Daar werd een uurgemiddelde windsnelheid gemeten van 90 km/uur (25 m/sec, windkracht 10), waarmee deze noordwesterstorm als zware storm wordt geclassificeerd. Sinds het begin van deze metingen in 1910 heeft in ons land zestig keer een storm gewoed van windkracht 10 of meer.


In 24 uur (van 04/12 - 05/12) diepte de depressie met 41 hPa uit. Het criterium voor rapid cyclogenesis (snelle depressievorming) is 24 hPa per 24 uur is. Daar voldeed deze depressie dus ruimschoots aan (Bron: KNMI)

De langdurige noordwesterstorm met een langgerekt windveld in combinatie met springtij leidde tot een stormvloed met zeer hoge waterstanden. Sterke noordwesterstormen, die lang duren, hebben duidelijk effect op de waterstanden.

De storm van afgelopen vijf december was de tweede in korte tijd. Ook op maandag 28 oktober werd ons land getroffen door een zware storm die schade en overlast veroorzaakte. Het optreden van twee flinke stormen in een kort tijdbestek komt vaker voor en berust op toeval. De jaarlijkse variaties in de frequentie en de activiteit van stormen zijn groot. Er zijn geen aanwijzingen voor een toename van het aantal stormen in ons land.

De stormdepressie, die op 5 december over de noordelijke Noordzee trok, ontwikkelde zich in een rap tempo. In de kern van de depressie daalde de luchtdruk met maximaal 10 tot 12 hPa per zes uur.


Neerslagverwachting voor 5 december 2013 (17 uur) toen het front met de buienlijn over De Bilt trok. Het KNMI Harmoniemodel toonde de ontwikkeling en het verloop van de buienlijn al anderhalve dag tevoren (Bron: KNMI)

Zo’n snelle vorming van een stormdepressie (rapid cyclogenisis) komt vaker voor, maar dat zo'n sterk uitdiepende depressie zo dicht in de buurt van ons land komt is bijzonder.

De depressie trok als een randstoring ten zuiden van Groenland langs en er volgde uitdiepend een route te zuiden van IJsland en vlak ten noorden van Schotland naar het zuiden van Noorwegen en Zweden.

Een iets zuidelijker koers zou in ons land tot nog meer wind hebben geleid maar de weermodellen hadden de juiste koers berekend.


De scherpe buienlijn bij de stormdepressie van 5 december strekte zich over een groot gebied uit (Bron: KNMI)

Bron: KNMI
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 december 2013, 17:39 uur | Bericht #413890
'Dijken hebben de storm goed doorstaan'

De dijken in ons land hebben de storm en het springtij van de afgelopen dagen goed doorstaan. De Unie van Waterschappen concludeert dat zaterdag. De unie heeft van de 24 waterschappen in ons land ''geen bijzonderheden'' gemeld gekregen. Wel was er op veel plekken sprake van zogeheten 'duinafslag', ''maar daar zijn de duinen voor in dit soort situaties'', zegt een zegsvrouw. In Friesland werd donderdagavond bij Harlingen de hoogste waterstand gemeten (3,42 meter boven NAP), in Groningen kwam Delfzijl met 4,82 meter boven NAP bijna uit op een record.

Bewaken
Veel waterschappen hebben donderdag en vrijdag extra ingezet om de dijken te bewaken en te controleren naderhand. Daarvoor werden per waterschap gemiddeld honderd tot tweehonderd mensen ingezet. Op een aantal plekken heeft de storm wel wat schade veroorzaakt, maar dat leverde geen gevaarlijke situaties op. Zo is de Waddenzeedijk op Ameland op vijftien plekken beschadigd.

Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 december 2013, 18:54 uur | Bericht #413892
Zeehondje aangespoeld in Oostduinkerke na Sinterklaasstorm

Op het strand van Oostduinkerke is zaterdagvoormiddag een klein zeehondje gevonden. De pup is vermoedelijk door de Sinterklaasstorm zijn moeder verloren. Ook op de stranden van de Waddeneilanden zijn veel zeehonden aangespoeld.

De jonge grijze zeehond leeft normaal langs de kust van Engeland en Noord-Frankrijk. Het diertje verblijft momenteel in het Seal Life in Blankenberge. Mogelijk zullen er de komende dagen nog zeehondjes aanspoelen die door de storm verdwaald zijn geraakt.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 december 2013, 18:27 uur | Bericht #413929
Orkaan Xaver trof ook Polen

Een zeer krachtige storm heeft een ravage aangericht in Polen. Helaas zijn hierbij doden te betreuren. Op het moment van verschijnen van het artikel stond het dodental door de storm reeds op 5. Talloze mensen raakten gewond. In het noorden van Polen viel een boom boven op een auto. De drie inzittenden kwamen om het leven. Het vierde slachtoffer was een passagier van een bus, die door de harde wind van de weg tegen een boom werd geblazen. Het vijfde slachtoffer is in Silesia van een balkon afgewaaid. Het Poolse meteorologisch instituut voorspelde afgelopen vrijdag windstoten tot 135 km/h. Dit zijn de krachtigste windstoten in jaren in Polen. Door de hoge windsnelheden heeft Xaver de classificatie orkaan gekregen. 

De orkaan raasde door een groot deel van het land. Elektriciteitspalen vielen om. Hierdoor kwamen 400.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. Transportdiensten liepen vertragingen op. Vele treinen, veerponten en vluchten werden geannuleerd. De brandweer kreeg ruim 3.000 oproepen te verwerken. 

© onweer-online
Bron: Warsaw Business Journal
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 december 2013, 18:31 uur | Bericht #413930
Surfers: "Wandelaars op Zeedijk liepen evenveel gevaar als wij tijdens storm"

De twee jongens die als waaghalzen bestempeld werden nadat ze tijdens de Sinterklaasstorm door de politie uit de zee werden geplukt, blijken twee ervaren surfers. Broers Matt (21) en Keith (16) Marcantuoni deden hun verhaal aan de Krant van Blankenberge: "We begrepen echt niet wat er aan de hand was." "We waren op geen enkel moment in gevaar", vertelt Matt. "We zijn hoegenaamd geen waaghalzen en hebben genoeg ervaring om te weten wat we doen." De broers zijn een van de weinige Belgen die in het gesponsorde O'Neill Benelux Surf Team zitten. "Zelf geef ik tijdens de zomer les in Frankrijk aan beginners in ruigere zee dan afgelopen donderdag het geval was", aldus de oudste broer van de twee. "We kunnen ons best inbeelden dat mensen schrikken als ze ons bij dergelijk weer bezig zien, maar geloof me, de wandelaars die de storm trosteerden op de Zeedijk liepen evenveel gevaar als wij."

Geen risico's
"We kunnen het nog steeds niet begrijpen, de golven waren amper anderhalve meter hoog." Volgens de broers houdt golfsurfen amper of geen risico's in. Ze menen dat reddingsdiensten zich voor niets zorgen maakten. "Veel mensen weten niet eens dat er een verschil is tussen golfsurfen, kitesurfen en windsurfen. De politie vroeg ons zelfs waar onze zeilen waren, daarmee weet je al genoeg." Nog steeds niet bekomen van de heisa, weten ze alvast een ding zeker: "In het vervolg ga ik bij meer dan 7 beaufort surfen in één van de buurlanden, waar ze er geen problemen over maken."

Bron: HLN | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:01 uur, door Justin
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2013, 09:28 uur | Bericht #414263
Stormen laten op 'Schier' hun sporen na

Over grote stormen uit het verleden praat je met respect. Als je in Zeeland alleen het jaartal 1953 noemt, dan weten ze precies waaraan je refereert. In het midden en noorden spreken veel wat oudere mensen nog met respect over de novemberstorm van 1972 en de aprilstorm van 1973. De januaristorm van 1976, hoewel heel zwaar, heeft bij minder mensen een magische klank, maar de januaristorm van 1990 kunnen we ons allemaal nog wel herinneren.


De dijken die het dorp op Schiermonnikoog droog hielden.

In het noorden van het land zijn daar sinds kort twee stormen bijgekomen: de oktober- en de decemberstorm van 2013. Viel het in de rest van het land die dagen wel mee, al kreeg een groot deel van Nederland op 5 december tijdens de passage van het koufront met onweer en hagel wel degelijk even een tik, in het noorden hebben die twee stormen een grote indruk achtergelaten. Zeker op de Waddeneilanden, zo blijkt als wij daar een week na de Sinterklaasstorm poolshoogte nemen.


De kwelder kwam wel helemaal onder water.

Kat van slag
‘Mijn kat is nog helemaal van slag’, vertelt een medewerkster van het hotel op Schiermonnikoog waar we verblijven. ‘Tijdens de oktoberstorm was ik niet thuis. Mijn kat kan naar binnen en naar buiten, wanneer hij maar wil. Ik vond hem heel angstig terug, toen ik na de storm weer thuis kwam. Het geweld is kennelijk zo groot geweest dat de kat ook nu nog steeds bangig is.’

Noem het woord storm en de eilanders beginnen te vertellen. Over vrienden die bij de reddingsboot werken of over andere bekenden die ten tijde van de storm op zee waren. Of over de grote delen van het eiland die onder water liepen, toen de zee kwam, zoals in de nacht van 5 op 6 december het geval was. Toen werd in Delfzijl op een centimeter na de hoogste waterstand ooit gemeten. Van Schiermonnikoog was op dat moment niet veel meer over dan het binnendijkse stuk waar het dorpje zich bevindt. De rest van het vooral kwelderland stond onder water en hoe! Slechts hier en daar staken de wat hogere duinen er nog bovenuit, maar de rest was echt even verdwenen.


Ook op andere plaatsen op het eiland staat nog veel water.

Nog veel water
Als we zelf het binnendijkse gebied te voet verlaten op weg naar ‘de kwelder’ zien we er nog veel van terug. Grote hopen ‘gras’ tegen de duinen verraden op nagenoeg iedere plaats hoe hoog het water die nacht is gekomen. Voor ons ‘binnenlanders’ ziet dat er indrukwekkend uit. De eilanders halen er hun schouders over op. Ze weten niet beter. Omdat ook nu, een week na de storm, het water nog aan het wegstromen is, komen we niet heel ver. Een eerste horde, een bruggetje dat voor een groot deel in het water is verdwenen, kunnen we nog nemen door wat takken in het water te storten. Maar een volgende, brede sloot blijkt te diep en is ons duidelijk te veel. We kunnen slechts naar het oosten kijken en zullen daar deze dag niet meer komen. Evenals alle anderen, overigens.

Ook op andere plekken op het eiland staat nog veel water. Delen van wandel- en fietspaden zijn afgesloten, omdat je er domweg nog niet kunt komen. Op de stranden, nu weer honderden meters breed, kun je ook zien dat het hoge water zijn sporen heeft achtergelaten. Ook hier zijn het de bergen ‘gras’ tegen de duinranden aan die verraden hoe hoog de zee gestaan heeft. Op diverse plaatsen is behoorlijke duinafslag zichtbaar, al lijkt het voor ons ‘niet kenners’ nog mee te vallen.


In de bossen zijn veel bomen omgewaaid en wordt druk gezaagd om de schade weer wat op te ruimen.

Omgewaaide bomen
Duidelijker zie je in de bossen hoe hard het gewaaid heeft. Er is echt heel veel omgewaaid. Overal wordt gezaagd om de ravage weer een beetje te kunnen opruimen. Overigens hebben de bomen niet alleen in de bossen last gehad van de wind, ook in het dorpje vinden we vele plekken terug waar recent bomen moesten worden verwijderd. Soms gaat het hierbij om hele rijen. Het duurt natuurlijk een hele tijd voordat die gaten in het straatbeeld weer zijn opgevuld.


Terwijl de zon ondergaat, ligt het eiland er rustig bij. Totdat weer een volgende storm komt.

Zeehonden op het strand
Voor de dieren op het eiland was de storm minder problematisch. Ook dat is een beeld wat je vaak tegenkomt. Zelf kom ik uit Garderen, een dorp midden op de Veluwe. Daar waren de dieren steeds op tijd. Als er een zware storm aan kwam, zoals in 1976 of in 1990, kwam het wild ruim van tevoren het bos uit en was soms in het dorp te zien. Slachtoffers vond je na de storm nooit, omgewaaide bomen des te meer. Dit zal op Schiermonnikoog niet anders zijn geweest. Wel hebben jonge zeehonden, die tijdens de storm van de zandplaten af geslagen zijn, het lastig. Soms komen ze op het strand terecht en kunnen dan de zee niet meer bereiken. Ze worden door vrijwilligers opgepikt en kunnen vervolgens in de zeehondencrèche in Pieterburen weer op krachten komen.

In de avond ligt het eiland er onder een prachtig ondergaande zon vredig bij. De zee heeft zich ver achter de veilige marges teruggetrokken, je hoort het geluid van de golven op het strand nog maar net terug. Voorlopig is de rust weergekeerd. Totdat een volgende storm het water terugbrengt.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 december 2013, 10:04 uur | Bericht #414293
Zeehonden sinterklaasstorm weer terug op zandplaten

Het lijkt erop dat de storm van 5 december geen nadelige gevolgen heeft gehad voor de grijze zeehonden in de Waddenzee. Veel zeehonden die tijdens de storm waren weggespoeld van de zandplaten Griend en Richel, zijn daar weer teruggekeerd. Dat melden onderzoekers van de Wageningen Universiteit vrijdag op Natuurbericht.nl.


Een zeehondje in de zeehondencrèche. © anp.

Van de volwassen zeehonden waren er veel nog in verwachting op het moment van de storm. Ze zijn pas naderhand bevallen. Op Griend, een zandplaat midden in de Waddenzee, hebben de onderzoekers 41 zeehondenpups geteld. Dat is een nieuw record. Op Richel werden meer dan 150 zeehondenpups geteld. 'Een verrassing", aldus de onderzoekers.

De sinterklaasstorm was een ruwe verstoring van het geboorteseizoen van de zeehonden. Tientallen dieren spoelden aan op de stranden van de Waddeneilanden, sommige met een jong. En veel van de jongen die kort daarvoor waren geboren en nog niet konden zwemmen, zijn verdronken. Op de zandplaten waren pal voor de storm zo'n 80 pups geboren, zo meldde de zeehondencrèche in Pieterburen daags na de storm.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2013, 13:48 uur | Bericht #414563
Sinterklaasstorm brengt Romeinse scherven aan wal

Een positief effect van de Sinterklaasstorm die op 5 december over ons land trok, is dat heel wat archeologische relicten aanspoelden aan de kust. Dat was het geval tussen Oostende en Bredene, op Oosteroever. Het gaat om vondsten en scherven uit de Romeinse periode.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) trekt vaak het strand op om vondsten te verzamelen. "Dat gebeurt in het kader van Search, Sea Archeology", aldus Jan Seys van het VLIZ. "We hebben onlangs de resultaten gekregen van onze vangst na de Sinterklaasstorm, en die waren toch wel verrassend. Het gaat om vondsten uit de Romeinse periode. Het is de eerste keer dat die op deze locatie worden gevonden", vertelt Seys.

Waar de scherven oorspronkelijk vandaan komen, is moeilijker te achterhalen. Marnix Pieters, hoofdadviseur Maritiem en Onderwatererfgoed, denkt dat de vondsten van dichtbij komen. "Vorig jaar hebben we nog een Romeinse dijk gevonden voor de kust van Raversijde, toen de kustlijn nog iets verder lag. Dankzij die ontdekking en de recente vondsten moeten we aannemen dat de Romeinse activiteiten veel belangrijker zijn geweest dan tot voor kort werd aangenomen. Deze vondst kan daar zeker aan gelinkt worden", aldus Pieters. Hij hoopt in de toekomst nog meer vat te krijgen op de relicten die op de Vlaamse stranden worden gevonden.

De kans dat na de kerststorm opnieuw vondsten worden gedaan, is eerder klein doordat de wind uit een andere richting komt.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 februari 2014, 15:22 uur | Bericht #419552
Door Sinterklaasstorm beschadigde stranden worden hersteld

Er wordt vanaf vandaag gewerkt aan de stranden van Blankenberge en Wenduine. Dat is nodig na de Sinterklaasstorm van eind vorig jaar, waarbij er heel wat zand van de stranden wegwaaide of in zee spoelde. Over enkele weken komt ook het strand van Bredene aan de beurt.


Belga

Twee keer per dag wordt bij hoogtij zand vanuit zee aangevoerd door een baggerschip en via grote leidingen opgespoten. "Op die manier beschermen we de kust tegen nieuwe stormen en eventuele overstromingen", zegt Jef De Brabandere van baggerfirma De Cloedt.

Volgens De Brabandere worden stranden steeds vaker verhoogd als verdediging. "Dijken zouden ook kunnen helpen, maar dit is een eenvoudige en zeer efficiënte manier om de kust te beschermen."

Tegen de paasvakantie zouden de stranden van Wenduine en Blankenberge hersteld moeten zijn. In Bredene zou dat eind april worden.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 februari 2014, 21:13 uur | Bericht #419568
Nieuw zand moet kust beschermen

Aan de kust zijn baggerbedrijven de stranden aan het herstellen na de Sinterklaasstorm van vorig jaar. Metershoge golven sleurden toen tonnen zand van het strand en de duinen de zee in. Dat zand moeten ze nu opnieuw opspuiten om de kust te beschermen tegen een nieuwe storm.



Bron: De Standaard/VTM
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 204 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 204, lezen 2 mensen het topic "Waarnemingentopic Lente 2016".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden