Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Gulf.

17 Sep 2021 20:57:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, NC; Halifax, NC; Warren, NC.

17 Sep 2021 20:57:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Lafayette.

17 Sep 2021 20:57:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Wakulla.

17 Sep 2021 20:57:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Jefferson.

17 Sep 2021 20:57:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Taylor.

17 Sep 2021 20:57:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Taylor.

17 Sep 2021 20:57:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, VA.

17 Sep 2021 20:57:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Sampson, NC.

17 Sep 2021 20:57:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Northumberland, PA; Snyder, PA.

17 Sep 2021 20:57:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Essex, NY; Chittenden, VT; Franklin, VT; Lamoille, VT; Washington, VT.

17 Sep 2021 20:57:31

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Flevoland, Gelderland, Utrecht.

17 Sep 2021 20:50:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Albany, NY; Columbia, NY; Greene, NY; Rensselaer, NY.

17 Sep 2021 20:20:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Belknap, NH; Carroll, NH; Coos, NH; Grafton, NH; Merrimack, NH; Sullivan, NH.

17 Sep 2021 20:20:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, ME; Oxford, ME; Somerset, ME.

17 Sep 2021 20:20:46
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 april 2014, 19:57 uur | Bericht #421593
Meerdaagse uitbraak severe weather incl tornado's USA (25-28 april 2014)Een gevaarlijke, meerdaagse uitbraak van noodweer (severe weather) zal dit weekeind zich ontwikkelen boven de zuidelijke centrale staten van de USA. Hieronder valt ook het risico op nachtelijke tornado's in delen van Texas, Oklahoma en Kansas. Het buiensysteem trekt in de komende 7 tot 10 dagen langzaam over de USA. Crijdag krijgt het zuiden van Californië te maken met stortregens en sneeuw in de bergen. Hoewel de gortdroge zuidelijke en de centrale Plaines de regen kunnen gebruiken, komt dit wel met een prijs. Het front bereikt deze staten pas zaterdag laat op de dag. De buien zullen pas in de avond en in de nachtelijke uren gaan ontploffen.

Grote steden, die in het risicogebied liggen, zijn onder andere: Dallas, Oklahoma City, Wichita en Kansas City. Omdat de buien ver grote dichtbevolkte gebieden trekken, kunnen deze veel schade veroorzaken. Er kunnen zich levensbedreigende sitauties ontvouwen en het verkeer gaat veel hinder ondervinden.

Volgens meteoroloog Scott Breit gaan zich supercel onweersbuien ontwikkelen langs de "dry-line" lopede van het west-midden van Kansas tot het noordwesten van Texas. Dit gaat gepaard met grote hagelstenen, windstoten en tornado's. Een supercel onweersbui wordt gekenmerkt door de lange levensduur en gaat vaak gepaard met rotatie. Het risico op tornado's, destructieve windstoten, hoge bliksemactiviteit en zeer grote hagelstenen, is bij dit soort buien erg groot.

Zaterdagnacht trekt het gevaar verder naar het oosten over landelijke maar ook dichtbevolkte gebieden in het oosten van Kansas, het midden van Oklahoma en het midden van Texas. Omdat vele van deze buien ook na zonsondergang aanhouden, wordt het gevaar nog groter. Mensen kunnen een mogelijke tornado niet waarnemen in het donker.

Zondag kruipt het buiencomplex verder naar het oosten. Het midden en noordoosten van Texas tot in Missouri en misschien zelf ook Iowa krijgen dan te maken met dit noodweer. De Mississippi vallei en het Diepe Zuiden zijn maandag aan de beurt. Zelfs tot ver in de volgende week kunnen er buien vallen in het oosten.Volgende week:  Ω blokkade
Een groot buiencomplex trekt volgende week over het oostelijk deel van de USA. Het onstuimige weer gaat dagen aanhouden. Dit gebied met onstuimig weer strekt zich uit van Chicago en Detroit tot Atlanta, Washington, New York City en Boston. Het aankomende onstuimige weer zal vrij chaotisch gaan verlopen. De regen- en onweerbuien zijn moeilijk te voorspellen. De temperaturen liggen 10-15 graden F onder het gemiddelde. De jetstream krijgt een vorm, die lijkt op de Griekse letter omega Ω. Dit wordt dan ook een omega blokkade genoemd. De atmosferische file, die veroorzaakt wordt door de omega blokkade, brengt dagenlang koud, nat en wisselvallig weer. Dit patroon is vrij gewoon voor de maanden april en mei. Een deel van de jetstream "breekt af en wordt achtergelaten". Aan de rand van het systeem kunnen er zonnige periodes zijn. Door de opwarming van atmosfeer door de zon kunnen er onweersbuien ontstaan. Deze gaan gepaard met veel neerslag en bestaat er een kans op overstromingen.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 23 april 2014, 19:59 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 april 2014, 20:00 uur | Bericht #421595
[f]Reed Timmer: Meteorologist and Extreme Storm Chaser

I would not be surprised if this Saturday, Sunday, and Monday will be the most significant multi-day tornado outbreak in the U.S. since 2011. Saturday and Sunday will be focused from KS/NE south to TX, and a large part of the central/Lower MS River Valley eastward on Monday. Stay tuned, as this could be a very dangerous storm system for most of the southern U.S. east of the Rockies.

Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 april 2014, 20:18 uur | Bericht #421599
[f]NOAA NWS Storm Prediction Center
A significant multi-day severe weather event is expected across portions of the central and southern Plains Saturday and Sunday and across the Mississippi Valley and mid South on Monday. Some strong tornadoes are possible

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 10:24 uur | Bericht #422347
15 gewonden door tornado's in Noord Carolina

Er zijn minstens 15 mensen naar ziekenhuizen afgevoerd toen een tornado door Beaufort County in Noord Carolina trok. Er is ook een onbekend aantal "lopende gewonden", die op eigen gelegenheid medische hulp hebben gezocht, zegt Beaufort County Emergency Coordinator John Pack. "Het goede nieuws is, dat er geen doden zijn gevallen. Het is een wonder," vervolgt Pack. De gebieden, die getroffen zijn door de tornado, liggen ten oosten van de stad Washington. De noodtoestand is afgelopen vrijdagavond afgekondingd. Dit houdt in, dat het verkeer beperkt wordt in de getroffen gebieden, muv de inwoners van het gebied. Er zijn 140 huizen zwaar beschadigd of verwoest. Als het daglicht wordt, zal de zoekactie naar mogelijke slachtoffers hervat worden.

Vrijdagavond trokken zware onweersbuien richting het noordoosten over de Carolina's. Deze produceerden tornado's, hagelstenen zo groot als golfballen, hoge bliksemactiviteit en destructieve windstoten. Een zwak koufront gecombineerd met een krachtige koude pocket in de hogere luchtlagen en een draai in de atmosfeer in de vroege middaguren zorgde ervvoor, dat zware onweersbuien ontstonden in de warme en vochtige lucht in het middelste deel van Noord Carolina. Toen de buien richting het oosten trokken werden ze krachtiger in de vochtige instabiele lucht. De buien smolten samen in een solide lijn van buien. Hierdoor ontstonden er nog meer tornado's. Uiteindelijk zijn er 10 tornadomeldingen binnengekomen. Enkele kwamen uit dezelfde onweersbui. Het uiteindelijke aantal zal vermoedelijk lager worden.Ongeveer 10.000 huishoudens in Noord Carolina zitten zonder stroom. Het zal 48 uur duren voordat deze problemen zijn opgelost. In Castoria, Green County, is een tornado aan de grond gekomen. Ook werden tornado's gemeld in Aventon, Halifax County en nabij Rabbit Corner in Pasquotank County.

[t]Shine Fire & EMS @ShineFD
More photos by members of today's tornado
Er vielen gewonden in Pasquotank County. In White Level veroorzaakte een mogelijke tornado schade aan meerdere gebouwen. In de hele staat werden grote hagelstenen gemeld. In Graysburg, Northampton County veroorzaakten overstromingen overlast voor de weggebruikers. Het water steeg tot aan de ramen van de auto's. Vele wegen zijn afgesloten wegens het water.

© onweer-online
Bron: Accuweather | Gewijzigd: 26 april 2014, 10:25 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 april 2014, 10:31 uur | Bericht #422350

william tyndall


Cheryl Riggs


 Johnboy H


Bozzieboy

Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 10:31 uur | Bericht #422351
[t]Johnny Kelly @stormchaser4850
Picture: Greene County, #NC: RT @ShineFD: View from the station as the #tornado formed this afternoon[t]Brandon Daly @dalybrandon
O.O RT @kdavisatkinson: took this about an hour ago here in Goldsboro, NC. Now #tornado warned #ncwx #supercell pic.twitter.com/U2T49J2dlS


[t]Johnny Kelly @stormchaser4850
Developing: State of Emergency declared in Beaufort Co.,#NC due to major #tornado damage
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 april 2014, 11:51 uur | Bericht #422357
Voor vandaag is er een slight risk afgegeven door het SPC, voor zondag en maandag staat er al een moderate-risk.

Vandaag
Zondag


Maandag


Kaarten: SPC
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 16:15 uur | Bericht #422379
[t]ArrianeeLeBeau13News @13ALeBeau
E-City, NC Rooftop of home flipped by #tornado


[t]Matt Engelbrecht @EngelWX
Wonder what object scrunched white car's roof @_brendanking: #tornado destruction Wichard's Beach Rd in Chocowinity


[t]Johnny Kelly @stormchaser4850
Picture: Daylight reveals damage: MT @13ALeBeau: Mobile home torn from foundation after #tornado in Elizabeth City,NC


[t]Johnny Kelly @stormchaser4850
Picture: (@EngelWX) watching #tornado-warned storm in Farmville, #NC area


[t]Brendan King @_brendanking
#tornado destruction Wichard's Beach Rd in Chocowinity


[t]Brendan King @_brendanking
#Tornado destruction in #chicod NC


[t]Jason Walsh 13News @13JasonWalsh
#Tornado damage in Elizabeth City, NC


[t]ArrianeeLeBeau13News @13ALeBeau
E-City, NC Part of shed wrapped around Meadowland mobile home park sign after #tornado touches down.


[t]ArrianeeLeBeau13News @13ALeBeau
E-City, NC Residents in Meadowland Mobile Home Park surveying #tornado damage.


8|Brendan King @_brendanking
#Tornado destruction in #chicod NC


[t]InfoMeteoTuit @InfoMeteoTuit
Al menos 15 personas heridas tras el paso de un #tornado en #Beaufort (Carolina del Norte )
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 april 2014, 16:17 uur | Bericht #422380
Here's the latest update on severe weather chances for today and Sunday across northern Texas. Scattered strong to severe storms are expected to develop this evening along the dryline between Vernon and Abilene late this afternoon and could quickly become severe with 2+ inch hail and damaging winds. Isolated tornadoes are also possible between 7pm and 10pm for this region and up into southwest/southern OK. Be weather alert in this area this evening, and across northeastern Texas tomorrow as we'll have more significant chances for severe weather. See the blog for details: http://www.texasstormchasers.com/?p=28759 - Jenny Brown #txwxFacebook: Texas Storm Chasers
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 17:12 uur | Bericht #422383
[t]NWA Storm Chasing @NWAStormChasing
SPC has issued a MOD risk for AR and surrounding areas for Sunday. ALL modes of severe are possible

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 19:30 uur | Bericht #422398
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 19:47 uur | Bericht #422401
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2014, 21:24 uur | Bericht #422411
[t]NWS Rapid City
@NWSRapidCity
spotters have reported minor roof damage and dense blowing dust across parts of northwest south dakota this afternoon.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 april 2014, 08:13 uur | Bericht #422426
[t]28storms.com @28storms
Update: Large hatched area signifying the possibility of strong Tornadoes (EF2 or greater) later today[t]Wright-Weather.com @Wright_Weather
Incredibly "Tornadic" sounding from the 00Z NAM-4km WRF near Little Rock, AR for Sun Eve


Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 april 2014, 08:13 uur | Bericht #422427
[t]The Weather Channel @weatherchannel
BREAKING: @NWSMoreheadCity says a #tornado in Beaufort County, NC Friday rated EF3, making it 2014's first EF3 or stronger tornado.
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 april 2014, 08:15 uur | Bericht #422428
[t]Johnny Kelly @stormchaser4850
Picture: MT @wxrjm: 436 pm EDT: Funnel if not a #tornado. Hard to see surface in Wayne Co.


[t]R. Graham @rickelmore
#Tornado Touchdown. Wayne/Greene Counties
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Amersfoort
Berichten: 116
Lid sinds: 27 mei. 2009
27 april 2014, 09:44 uur | Bericht #422432
Weet iemand hoe je de streams (gratis) kan volgen? Nu (chasertv) moet je er voor betalen en dat ben ik niet van plan. Voorheen hadden ze van die mooie kaarten met radarbeelden, etc etc. Hoor het graag!
Woonplaats: Doetinchem
Berichten: 118
Lid sinds: 23 mei. 2012
27 april 2014, 10:38 uur | Bericht #422436
Kijk eens op tvnweather.com
Onweersdagen 2017: Slecht: 1 // Matig: 1 // Goed: 0 // uitstekend: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2014, 12:10 uur | Bericht #422438


Kaarten: SPC
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Woonplaats: Almelo
Berichten: 213
Lid sinds: 28 jun. 2011
27 april 2014, 12:36 uur | Bericht #422439
Citaat van michelbraam, zondag 27 april 2014, 9:44 uur Weet iemand hoe je de streams (gratis) kan volgen? Nu (chasertv) moet je er voor betalen en dat ben ik niet van plan. Voorheen hadden ze van die mooie kaarten met radarbeelden, etc etc. Hoor het graag!

Vreemd ik heb alleen een bult reclame om het videoscherm zitten.

Ik gebruik voor de kaarten en waarschuwingen nog steeds de site van tornadovideos.
Ook al staat er al maanden dat de site binnenkort niet meer bruikbaar is.
Wel jammer dat de streams inderdaad verdwenen zijn.

http://www.tornadovideos.net/full-screen-chaser-video.php

Wat ook al word aangegen is de site van tvnweather.

http://tvnweather.com/live 


Verder lijkt het me misschien wel een tip om de lokale nieuws sites in de gaten te houden voor streams.

Reed Timmer werkt in Oklahoma veel samen met KFOR-TV die zelf ook met helikopters en al de lucht in gaan.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.405 topics, welke bij elkaar 446.151 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.363 leden.
Het nieuwste lid is Olivia_Kn.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1994 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1994, lezen 8 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden