Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burke, ND; Divide, ND.

24 Jun 2024 07:38:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Essex, NY; Franklin, NY; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Franklin, VT; Grand Isle, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Addison, VT; Caledonia, VT; Chittenden, VT; Lamoille, VT; Orange, VT; Orleans, VT; Washington, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chemung, NY; Bradford, PA.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lamoille, VT; Washington, VT.

24 Jun 2024 07:04:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atlantic, NJ; Burlington, NJ; Ocean, NJ.

24 Jun 2024 03:41:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atlantic, NJ; Burlington, NJ; Cumberland, NJ; Ocean, NJ.

24 Jun 2024 03:09:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Valley, MT.

24 Jun 2024 03:09:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Centre, PA; Clinton, PA; Huntingdon, PA.

24 Jun 2024 03:09:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, CT; New London, CT.

24 Jun 2024 03:09:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor New Castle, DE; Cumberland, NJ; Gloucester, NJ; Salem, NJ; Delaware, PA.

24 Jun 2024 03:09:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, ME; Lincoln, ME; Sagadahoc, ME.

24 Jun 2024 03:09:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burlington, NJ; Camden, NJ; Gloucester, NJ; Philadelphia, PA.

24 Jun 2024 01:51:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, CT; Putnam, NY; Westchester, NY.

24 Jun 2024 01:51:31
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
3 november 2015, 13:17 uur | Bericht #464375
   <---- slee toegevoegd Speciaal voor Reed

Afgelopen week heb ik mijn tuin opgeruimd, alles in de schuur gezet wat ik liever niet buiten heb staan gedurende de winter en nu is mijn  schuur tot de nok toe gevuld met al deze spullen.
Omdat ik de schuur pas weer in de zomer leeg wil halen  zet ik altijd onze slee vooraan tegen de deur , zodat "mocht het een keer sneeuwen" dan gooi ik de deur open pak de  slee en  heerlijk sleeen ! ( nou ja de kinderen.. toch )

Gezien de afgelopen periode had ik beter het zwembadje vooraan kunnen zetten want met de  temperaturen komen niet eens in de buurt van de 10 graden laat staan daaronder .. of uberhaupt onder nul... maar goed ik kan hem a.s. zaterdag opzetten
Wle toegegeven de nachten waren hier en daar toch wel fris met temperaturen onder nul..

Hieronder zie je dat het maandag op dinsdag nacht in het oosten anderhalve graad heeft gevroren .Dus nachtvorst is niet helemaal een sprookje

Maar ja hoe tegen-gesteld kan het zijn .. Hieronder een kaartje met de temperaturen die men verwacht voor het komende weekeinde...
bedenk dit is niet in de zon, dus als je in de zon gaat zitten dan is het makkelijk over de 20 graden..Ik vrees dat Hellmann deze maand niet veel (lees "geen") punten gaat scoren maar toch is er enige voorzichtigheid geboden in het definitief afschrijven van November met lage temperaturen.
De temperaturen mogen dan wel hoog zijn een omeslag kan zomaar in het verschiet zitten aangezien de atmosfeer niet vast zit in een bepaald patroon zoals we vaker zien rond deze tijd. ( strakke Jetstream  met een zuidwestelijke stroming)

Op veel sites lees je dat de jetstream (polarjet) rustig  is en dat men verwacht dat dat zo blijft ivm El Nino.
Toch zie ik de laatste runs dat de jetstream wel degelijk aan het "aantrekken" is en dat dit er uiteindelijk voor gaat zorgen dat we iets meer vat kunnen krijgen op het verdere verloop van November.

Hieronder de situatie voor a.s. zaterdag.. warme lucht uit het zouden.."je kan  wel zeggen uit Afrika"  gaat ons blij maken die dag mits je van hoge temperaturen houdtDe komende tijd zal het ervan afgaan hangen waar de jetstream zich uiteindelijk gaat positioneren. De runs die ik de afgelopen week (en) gevolgd heb die neigen toch constant wel naar een kouder deel 2 van november. Niet dat we de nachtvorst in duiken, maar temperaturen zoals het aanstaande weekend lijken wel van de baan en temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar lijken deel 2 van November te gan bepalen.

Hieronder zie je een mooi 500hPa kaartje wat denk ik ons vooruitzicht gaat zijn in november en december. Natuurlijk niet in detail maar je ziet hier dat wij op de grens zitten tussen drukgebieden uit het zuidwesten en uit het noordwesten. ( jetstream over de benelux)


Gevolg hiervan is dat het eigenlijk (even) kan vriezen en (even) kan dooien.. het is nameliijk niet zo dat er zich op deze wijze een standvastig winter-weerpatroon gaat vormen. Als de Jetstream zich iets zuideliijker verplaatst dan kan het zomaar zijn dat we te maken gaan krijgen met wat winterse buien en gaat de jetstream noordeliijker dan hebben we een ZW-stroming en dus regen of als er hoog aangevoerd wordt droog weer.

Even verderop in deze run zie je ook dat de jetstream weer even wat rustiger wordt waardoor het een allegaartje wordt van drukgebieden.. met best wel een leuk depressietje in het noorden..En vanaf 21 november komt er wat koudere lucht ..De temperatuur daalt din duitsland op 850hPa onder nul.. dus wie weet krijjgen onze oosterburen wel wat sneeuw zo eind november..

Deze laatste kaarten zijn natuurlijk wel de lange termijn en de details hiervan gaan zeker veranderen, maar hoe je het ook wend of keert vanaf de 15de zie je dat het weer frisser wordt en dat we toch echt de zomerse waardes hebben verlaten.
en voor wat het waard is..

Als ik samenvat wat ik eigenlijk op de meeste weerforums lees is dat men verwacht dat:
  • November en December zacht zullen zijn,
  • Januarie en februari maken wel kans op koudere perioden.
Dat Januari en Februari die kans hebben heeft niet de oorzaak dat het ineens een winterse setting is maar dan is er gewoon meer koude voorradig en kan een kaart zoals je bijvoorbeeld ziet op in deze post (15 november) in dezelfde situatie in Januari misschien wel voor sneeuw  zorgen..

Het is eigenlijk dus ook een heel erg voor de hand liggende conclusie maar gaat ons geen winter geven zoals die in 1963 of 1947

  | Gewijzigd: 5 november 2015, 13:30 uur, door Callie-P
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
5 november 2015, 12:09 uur | Bericht #464430
Man, man ,man wat een rommel heb jij toch in je schuur!! :D

Maar goed voorlopig ziet het er naar uit dat we een zomerse nacht gaan krijgen die (wanneer de verwachting van Meteoconsult voor de de nachttemperatuur van 16 graden in De Bilt uitkomt) warmer zal zijn de meeste  nachten die we in de zomermaanden juni, juli en augustus 2015 hebben gehad. Maarja, toen hadden we er ook herfstachtige nachten bij van 5 tot 7 graden (De Bilt)! Dus waarom niet eens een keer andersom!

Ach, je weet al lange tijd dat ik niets heb met seizoensverwachtingen. Je ziet op forums en meteobureaus steeds meer dat ze zich indekken met (wanneer je het samenvat) "het kan vriezen en het kan dooien" in de wintermaanden. Precies, in de Hellmannvrije winter 2013-2014 vroor het ook wel eens....pffff. Dus zitten ze met zo'n verwachting altijd goed. | Gewijzigd: 5 november 2015, 13:00 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
5 november 2015, 13:19 uur | Bericht #464432
Waar is jullie slee dan? Die kan ik niet vinden op je foto..  Hoe dan ook, wederom een mooi stuk. Moge er meer mooie stukken komen.

Komende dagen is Tmin ongeveer net zo hoog als Tmax. Lentejas maar weer opzoeken? Op Weerplaza staan ook wat statistieken in een bericht van gisteren wat betreft de hoge temperaturen in november. | Gewijzigd: 5 november 2015, 13:20 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
BertD
Lid
Woonplaats: Roeselare
Berichten: 702
Lid sinds: 22 jul. 2013
5 november 2015, 15:11 uur | Bericht #464435
@ Callie-P: ga je deze winter terug werken met het verkeerslicht? Kvond dat altijd leuk :p

Edit Callie-p:  Jazeker die gaat er weer komen vanaf 1 December !! leuk dat je ernaar vraagt | Gewijzigd: 5 november 2015, 15:15 uur, door Callie-P
Onweersdagen 2019: 19
Tropische dagen 2019: 13 (warmste dag: 25 juli 2019 met 41,5°C)
---
Onweersdagen 2020: -
Tropische dagen 2020: -
Hoogste temperatuur 2020: -
XRaver
Lid
Woonplaats: Schoonoord
Berichten: 229
Lid sinds: 20 jan. 2013
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 november 2015, 16:29 uur | Bericht #464437
Citaat van Stormchaser5000, donderdag 5 november 2015, 15:11 uur @ Callie-P: ga je deze winter terug werken met het verkeerslicht? Kvond dat altijd leuk :p

Edit Callie-p:  Jazeker die gaat er weer komen vanaf 1 December !! leuk dat je ernaar vraagt

zolang dat ding maar op groen staat vind ik het leuk :D | Gewijzigd: 5 november 2015, 16:30 uur, door XRaver
Let it snow!
Rens@weer
Lid
Woonplaats: Harderwijk
Berichten: 263
Lid sinds: 28 jun. 2015
5 november 2015, 21:20 uur | Bericht #464438
Ooit wordt 't winter,..........maar 't blijft een zeeklimaat.
Als de dagen lengen, zullen de winters strengen. Winter in November, is Januari water in de emmer......
C.A.D.
Lid
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 131
Lid sinds: 7 okt. 2013
6 november 2015, 09:45 uur | Bericht #464448
De nieuwe run van het Europees Weermodel geeft mij in iedergeval genoeg reden om de lt-kaarten bij te houden. Op de langer termijn onstaat er een hogedrukgebied boven de atlantische oceaan. Koude lucht weet ons nog niet te bereiken (dat hoeft van mij nog niet) maar het geeft wel aan dat de kracht van de Westcirculatie er weer een beetje eruit gaat. November is wat mij betreft nog niet beslist. (het is ook nog maar de zesde :p)​
Voor iedereen die dit topic volgt, geinterreseerd is in winterweer en langertermijn verwachtingen, raad ik de site http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsecmeur.html ten zeerste aan!

Edit Joyce: link aanklikbaar gemaakt

  | Gewijzigd: 6 november 2015, 10:17 uur, door Joyce.s
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 785
Lid sinds: 20 dec. 2014
6 november 2015, 11:26 uur | Bericht #464450

Als we de gfs pluim mogen geloven, gaan meer leden voor de koudere oplossing na volgende week zaterdag.

Net zoals het gfs liggen de temperaturen bij het ecmwf model na volgende week rond de 8 graden. Maar er gaan ook leden onder de 8 graden. Nachtvorst lijkt er nog niet echt in te zitten maar ik ben al blij dat we die belachelijk hoge temperaturen kwijtraken.


  | Gewijzigd: 6 november 2015, 11:52 uur, door JOHNNY123
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
6 november 2015, 12:18 uur | Bericht #464451
Zoals gewoonlijk weer een mooie openingspost Callie-P! Mijn dank daarvoor.

Danzij de hoge temperaturen zou je bijna vergeten dat het weeral november is en de winter voor de deur staat... Toch begint het weer te kriebelen. Dagelijks de weerkaarten afspeuren naar lichtpuntjes en de pluimen bekijken, het is weer begonnen!

Aangezien we op de korte en middellange termijn nog niet veel interessants zien gebeuren moeten we naar de lange termijn kijken. Het liefst pak ik daarvoor de ensembles(pluimen) want van 1 operrun worden we niet veel wijzer, zie hieronder. 

Het 850hPa ens(temperatuur op +-1500 meter hoogte) vind ik altijd leuk om te bekijken. Het lijkt erop dat we de zachte lucht gaan kwijt raken. Steeds meer leden gaan onder het vriespunt.Tenslotte wil ik afsluiten met de pluim die we gewend zijn (2m temperatuur). Opvallend dat de oper(zwarte lijn) vanaf 16-11 behoorlijk uit de pas loopt.Beide pluimen zijn van de nieuwe GFS00Z.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
6 november 2015, 13:57 uur | Bericht #464453
KNMI station Ell heeft het dagrecord van 14,8 graden van 2005 rond 13u met 3 graden verbeterd. (17,8 graden). Voorlopig want het is nog vroeg in de middag.
Grappig is dat dit station 2 dagen geleden nog het dagrecord minimumtemperatuur heeft verbeterd naar +0,1 graden.

Overigens is dit station pas sinds half juli 1999 actief dus zijn vergelijkingen beperkt.


Ook KNMI station Arcen heeft het dagrecord  verbeterd het is er reeds 17,5 graden geweest tegen 15,5 in 1994. (ook dit station is nog niet zo lang actief.; 1991)

Woensdrecht heeft het dagrecord maximumtemperatuur ook reeds verbeterd. Van 15,1 uit 2005 naar nu (voorlopig) 17,2 graden.
Ook dit station scoorde 3 dagen geleden nog een minimum dagrecord van -0,5 graden. (actief sinds april 1993!)

Gilze-Rijen heeft ook het dag maximumrecord verbeterd. Dat was 17,4 uit 1966. Voorlopig nu op 17,6 graden. (actief sinds 1951, maar gaf tot mei 1963 geen gegevens op de weekeinden door!)

Westdorpe (oud 2005 met 14,9) heeft reeds een nieuw maximum dagrecord met voorlopig 16,8 graden. (actief sinds juli 1991)

Volkel (oud 1954 met 16,2), nieuw (voorlopig) 17 graden. (actief sinds maart 1951, maar gaf t/m maart 1960 geen gegevens over de weekenden door)

Herwijnen (oud 1994 met 15,7), nieuw (voorlopig) 16,9 graden. (Actief sinds 1991)

Rotterdam (oud 2013 met 14,8), nieuw (voorlopig) 16,3 graden (Actief sinds 1956)

Hoek van Holland (oud 2005 met 15,1) nieuw (voorlopig) 16,1 graden (actief sinds 1971)

Lopic-Cabauw (oud 2005 met 14,4), nieuw (voorlopig) 16,5 graden (actief sinds 1997, maar kom al van 10 jaar daarvoor met onderbrekingen gegevens tegen)

Groenlo-Hupsel (oud 1994 met 14,8), nieuw 16,1 graden. Had overigens 3 dagen geleden nog een minimum dagrecord met -0,4 graden. (actief sinds 1991 maar had enkele jaren daarvoor al gegevens)

Schiphol (oud 1955 met 15,8), voorlopig vandaag geevenaard. (actief sinds 1951).

Heino (oud 1994 met 14,9 ), nieuw 15,7 graden. (actief sinds 1991)

Lelystad (oud 1994 met 14,9), nieuw 15,5 graden (actief sinds 1991)

Hoogeveen (oud 2005 met 13,8), nieuw 15,6 graden (actief sinds juni 1990)

Marknesse (oud 2005 met14,1), nieuw 15,4 graden. (actief sinds 1991)

Wijk aan Zee (oud 2005 met 15,1, nieuw 15,8 graden (actief sinds mei 2001)

Berkhout (oud 2005 met 14,5), nieuw 15,2 graden. (actief sinds half maart 1999)

Nieuw Beerta (oud 2005 met 13,8), nieuw 15,9 graden (actief sinds 1991)

Stavoren (oud 1996 met 13,8), nieuw 14,0 graden (actief sinds 1991)

De Kooy/Den Helder (oud 2013 met 14,3), nieuw 14,6 graden (actief sinds 1972, daarvoor als Den Helder op andere plek sinds 1906)

Lauwersoog (oud 2013 met 13,6), nieuw 14,8 graden. (actief sinds april 1991)

Voorschoten (Katwijk (Valkenburg) (oud 1955 met 15,9 (Valkenburg), nieuw 16,0 graden (Voorschoten). (Voorschoten is actief sinds juli 2014, daarvoor Valkenburg (Katwijk) vanaf 1951)

Vlieland (oud 2005 met 14,2), nieuw 14,4 graden (actief sind 1996)

Hoorn (Terschelling) (oud 2006 met 13,2), nieuw 14,1 graden. (actief sinds juni1994)

Nog geen records vandaag voor Maastricht (20,4 1955), Vlissingen (16,6 1955), De Bilt (17,0 1966), Twente (18,8 1966), Leeuwarden (16,0 1966) en Groningen (Eelde) (16,2 1966).
Opvallend is dat juist de oudste records uit 1955 en 1966 voor deze dag nog niet zijn verbeterd. Dat zijn stations die al heel lang actief zijn.

Maar de 6e november duurt nog tot 0 u UTC dus 1 uur vannacht en de temperaturen stijgen nog steeds! Alle hierboven vermelde temperaturen van vandaag zijn dan ook voorlopig.  Vannacht slaap ik en zien we morgen wel weer! 
| Gewijzigd: 6 november 2015, 22:33 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
7 november 2015, 10:14 uur | Bericht #464470
Toch nog dagrecord maximumtemperatuur De Bilt op 6 november 2015 (volgens voorlopige gegevens)
Gisterenavond laat heeft De Bilt toch nog het dagrecord van 6 oktober 1966 (17 graden) verbeterd. Het tikte na 23.00u nog even de 17,1 graden aan en verbeterde 1966 met 0,1 graden.

Geen dagrecords voor de 6e november voor Maastricht (20,4 1955), Vlissingen (16,6 1955),  Twente (18,8 1966), Leeuwarden (16,0 1966) en Groningen (Eelde) (16,2 1966).

Benieuwd wat het warme weer vandaag aan record gaat brengen.


Maximumtemperatuur 6 novemberKNMI Achtergrond Geografische overzichten van metingen
"Uitdrukkelijk wordt gesteld dat het hier gaat om voorlopige gegevens. De kaarten kunnen alleen gebruikt worden om een globale indruk te verkrijgen van het verloop van de maximumtemperatuur over Nederland. Definitieve (gevalideerde) daggegevens van de maximumtemperatuur worden gepubliceerd in het "Maandoverzicht van het weer (MOW)".
http://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/geografische-overzichten-van-metingen
 
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
7 november 2015, 13:58 uur | Bericht #464477
Opnieuw dagrecords maxima
Hierbij een tabelletje van mij waarop je kunt zien op welke datum de dagrecords maxima staan op 7 november. Opvallend is dat de hoogste temperaturen voor 7 november allemaal in 1955 en 1965 vielen. De meeste andere stations zijn later actief geworden, zodat daarvan geen gegevens over 1955 en 1966 bestaan.

Na 60 (resp 50 jaar) mag daar best wel eens verandering in komen!


 
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1493
Lid sinds: 7 jun. 2011
7 november 2015, 14:15 uur | Bericht #464478
Nou Ben, jou tabel kan alweer geupdate worden. Westdorpe heeft vandaag 19.2 graden gehaald en staat daarmee nu op de 6e plaats. Een van de eerste dagrecords van vandaag.

En Calliep, mooie ezel
#jaloers | Gewijzigd: 7 november 2015, 14:19 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
rick87
Lid
Woonplaats: hoofddorp
Berichten: 162
Lid sinds: 11 nov. 2011
7 november 2015, 16:05 uur | Bericht #464480
Deze is wel erg leuk om te lezen, natuurlijk koffie dik kijken maar houd me lekker bezig http://www.noodweer.be/winterverwachting-2015-2016/ | Gewijzigd: 7 november 2015, 16:05 uur, door rick87
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 785
Lid sinds: 20 dec. 2014
7 november 2015, 17:48 uur | Bericht #464481

Ik ben er helemaal klaar mee. Het Gfs model laat weer heel makkelijk een eurohoog zien op termijn waardoor we weer zuidelijke warme vieze lucht krijgen. Ik heb het gevoel dat het de hele winter zo doorgaat. 
raspy
Lid
Woonplaats: deventer
Berichten: 116
Lid sinds: 25 aug. 2015
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 november 2015, 17:50 uur | Bericht #464482
winter begint pas in december haha 
jan feb dan pas word het koud hihi 
Woonplaats: Pannerden (oost Gelderland)
Berichten: 627
Lid sinds: 17 jan. 2013
7 november 2015, 18:25 uur | Bericht #464484
Beetje onverwacht dit maar wie weet komt het uit:

Valid: Sat 07 Nov 2015 06:00 to Sun 08 Nov 2015 06:00 UTC
Issued: Sat 07 Nov 2015 03:37
Forecaster: DAFIS A level 1 was issued for parts of Ireland, England, Netherlands, N Germany, Denmark and Poland mainly for severe wind gusts and tornadoes.


A level 1 was issued for parts of Ireland, England, Netherlands, N Germany, Denmark and Poland mainly for severe wind gusts and tornadoes.

SYNOPSIS

The positive titled ridge over SW Europe will move further north during Saturday, whilst a shortwave trough is formed in its NW edge, moving fast eastwards from the UK towards Poland until Sunday morning. Near the surface, a low pressure system will form, following the axis of the trough and it will remain over the North Sea until the end of this forecast. A strong high pressure system over the rest of the continent, will suppress any convective activity. On the contrary, Tunisia and areas around Cyprus will experience some short living thunderstorms, most of them remaining off shore and without posing any threats.


DISCUSSION

.... Level 1 areas ....

NWP models predict the formation of the shortwave trough over Ireland, early in the morning of Saturday. At the surface, the low pressure system will be visible on the maps a few hours later and the large-scale lift may suffice to create marginal CAPE with equilibrium levels high enough to allow deep convection with weak lightning activity. The UK will experience some heavy downpours but mostly by stratiform rain with some embedded storm cells with low to moderate lightning activity. GFS produces MLCAPE of about 400 J/kg over the UK and Denmark, under very high sheared environment, with a jet streak crossing all the level 1 area. CAPE will overlap with 0-6km bulk shear of even more than 30 m/s and the SREH0-3km parameter will be in the range of 300 - 400 m²/s², so any storm that forms will be able to become severe producing severe wind gusts of more than 25 m/s. We have to mention that non-convecting gusts will certainly be more than the convective reports as gale wind force winds are forecast especially near the shores. The greatest threat for tornadogenesis exists over the central UK and Denmark, where low level shear will reach and may exceed the 15 m/s, overlapping with CAPE. Moreover, low LCL values and 0-3km wind shear of 15 - 20 m/s are sufficient ingredients to pose a tornado threat. Excessive rainfall may not be the main issue as the cold front moves quickly eastwards and PW does not exceed the 3 cm. The low CAPE values and some disagreements between the models prevent us from issuing a level 2.
Onweer 2014 :15x
Onweer 2015: 14x
Onweer 2016: 10x
Onweer 2017: 12x
Onweer 2018: 14x
Onweer 2019: 15x
Onweer 2020: 8x
Onweer 2021: 11x
Onweer 2022: Niet bijgehouden
Onweer 2023: 20x
Onweer 2024:7x 31-3 een paar flinke flitsen en donders, 15-4 3 donders, 30-4 donders en bliksems in de verte. 2-5 flinke donders en bliksem 19-5 uren lang gerommel, uiteindelijk een paar flinke donders. 21-5 Een aantal lekkere donders. 26-5 donders
rvb
Lid
Woonplaats:
Berichten: 145
Lid sinds: 9 jan. 2014
7 november 2015, 19:11 uur | Bericht #464485
de bilt 18.4
eindhoven 18.8
woensdrecht 19.3 | Gewijzigd: 7 november 2015, 19:14 uur, door rvb
Rens@weer
Lid
Woonplaats: Harderwijk
Berichten: 263
Lid sinds: 28 jun. 2015
7 november 2015, 20:16 uur | Bericht #464486
Ondanks het warme weer, toch lekker de haard aan. 


Voor de pessimisten op de komende winter,......... er komt een moment dat u weer verlangt naar de zomer.  | Gewijzigd: 23 november 2015, 13:37 uur, door Justin
Als de dagen lengen, zullen de winters strengen. Winter in November, is Januari water in de emmer......
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
8 november 2015, 08:25 uur | Bericht #464491
Kwa temperaturen hebben we een uitzonderlijk weekje achter de rug...als we dit soort records nou ook eens kregen in de winter...maar dan aan de andere kant van de nullijn
Gisteren is het record van de hoogste mini temperatuur verbeterd...al us verbeterd misschien niet het juiste woord;)

linkje naar nu.nl
http://www.nu.nl/binnenland/4160659/zaterdag-hoogste-minimumtemperatuur-in-november-ooit-gemeten.html
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.865 topics, welke bij elkaar 448.393 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 146 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 146, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden