Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 14:00 uur | Bericht #478484
Citaat van Hector Pascal, dinsdag 7 februari 2017, 13:46 uur Ik snap echt niet hoe dit model tot zulke cijfers komt. Het neerslaggebied verpietert en dit zou vanavond nog moeten vallen?? Volgens mij is de activiteit er dan allang uit. Ik denk dat er misschien hooguit 1cm. sneeuw gaat vallen in het meest gunstige geval. Het is vooral nowcasten geblazen inderdaad. Door het kantelen van het front en eventueel wat opglijding, kan dit nog iets activeren, maar het is vooral de duur van de neerslag waardoor de modellen meer accumulatie laten zien. Gezien de 'warme' wegdektemperaturen bij deze lage intensiteit, wordt het heel lastig voor enige accumulatie. 

Hieronder een stuk uit de laatste guidance van het KNMI:
Neerslag:
Bij de occlusie regen, met name in een strook van EHKD naar EHTW geven de modellen een signaal voor (lichte) sneeuw, dit wordt door diverse waarnemingen bevestigd. De hoeveelheid is gering en de temperatuur aan de grond(wegdek) is (nog) boven 0. Accumulatie overdag wordt dan ook niet verwacht. Met het weer naar het ZW bewegen van de occlusie zien we vanavond en komende nacht ook de neerslag daarheen wegtrekken. Pas in de avond en nacht neemt de kans dat de sneeuw wat blijft liggen toe. De stabiele frontale bewolking wordt steeds dunner, maar zolang de toptemperaturen beneden -10°C blijven is er kans op sneeuw. Wordt de bewolking nog dunner, maar is er door coalescentie nog steeds neerslag dan moet er eerder aan onderkoelde motregen gedacht gaan worden. Toppen lijken net koud genoeg te blijven op basis van de progtemps (door afkoeling ook op hoogte). Op of net na het moment dat Tweg naar nul gaat, gaat ook de activiteit van de neerslagzone er meer en meer uit. Uiteindelijk zou er lokaal wat kunnen blijven liggen, maar de verwachte accumulaties zijn niet groter dan 0,5 tot 1 cm. Harmonie komt de laatste run met een wat hogere accumulatie (3-5 cm op sommige plekken, Har38 zelfs met 5-10 cm. De Harmonie versies zijn echter te koud en houden daarom Hirlam aan. Hirlam geeft geen of nauwelijks (0,1 mm) aan.
 
Maikel801
Lid
Woonplaats: Bergen op Zoom
Berichten: 22
Lid sinds: 12 jan. 2017
7 februari 2017, 14:12 uur | Bericht #478485
Citaat van Overbuurman, dinsdag 7 februari 2017, 13:14 uur Echt he..Gaat de winter dan toch weer voortijdig stuk? Kijk op onderstaande kaartjes die hoge druk vanuit het zuidwesten eens oprukken. Da's een slecht voorteken voor winter lijkt mij...

Ik zie juist het hoog afgesnoerd worden door dat L'tje boven Spanje.
  | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:13 uur, door Maikel801
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Drachten
Berichten: 834
Lid sinds: 13 jun. 2013
7 februari 2017, 14:46 uur | Bericht #478486
Ondanks de mindere run's komen zowel de AO en de NAO met een negatieve index. Met name AO index kan bijna niet negatiever gaan, wellicht is het nu wachten op verbeteringen in de weerkaarten.


| Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:47 uur, door De Friese Weerman
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 15:26 uur | Bericht #478488
Citaat van De Friese Weerman, dinsdag 7 februari 2017, 14:46 uur Ondanks de mindere run's komen zowel de AO en de NAO met een negatieve index. Met name AO index kan bijna niet negatiever gaan, wellicht is het nu wachten op verbeteringen in de weerkaarten.
Ik wil wel even duiden dat bijvoorbeeld een negatieve AO index zeker geen garantie is op winterweer. Net zoals een positieve AO index ook niet betekend dat we zeker geen winterweer krijgen.

Kijk maar eens naar de AO index in januari tijdens het winterweer dat we hier toen hebben gehad. Deze zat toen gewoon positief  
Jeroen71
Lid
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Berichten: 932
Lid sinds: 30 aug. 2008
7 februari 2017, 15:45 uur | Bericht #478489
Waar wordt het wit en kunnen we daarna gaan schaatsen?

07-02-2017 door Margot RibberinkTerugWaar gaat het later vandaag sneeuwen en hoe dik wordt het ijs de komende dagen?

Opnieuw duiken we de winter in. Vandaag is de overgangsdag. Vanuit het westen probeert zachte lucht met regen ons land te veroveren. Koude lucht uit het oosten (aan de zuidflank van een Scandinavisch hogedrukgebied) geeft in de loop van de middag tegenwicht. Uiteindelijk zal de koude lucht het in de loop van vanavond, vannacht en morgenochtend gaan winnen. Regen gaat over in sneeuw. Op sommige plaatsen wordt het zelfs wit.  Morgenmiddag trekt de neerslagzone via het zuidwesten ons land uit waarna de vorst overal in valt. 

Sneeuw

De transformatie vindt vanmiddag plaats, ergens in de strook van Noord-Holland richting Gelderland. Noord van deze lijn valt in de loop van de middag geen regen naar lichte sneeuw. De sneeuw zal in eerste instantie niet blijven liggen. Immers door het zachte weer van de afgelopen dagen is de ondergrond relatief warm. Tegen de avond begint het echt flink af te koelen en zal sneeuw (nog wat naar het noordoosten verder trekkend) valt op steeds meer plaatsen wel blijven liggen.  Als de sneeuw op de weg blijft liggen, is het oppassen voor gladheid! De neerslagzone blijft vanavond en een deel van de nacht stationair ergens boven het noorden en oosten van ons land liggen.  Volgens de computerberekeningen van het ECMWF 00 uur run zal de meeste sneeuw in Overijssel vallen, mogelijk 2 tot 4 centimeter. Ook in delen van Drenthe, in de Noordoostpolder, Flevoland en op de Veluwe het landschap wit kunnen worden.  Morgen trekt de neerslagzone langzaam zuidwestwaarts het land uit. Morgenochtend valt nog wat sneeuw in Utrecht en Zuid-Holland. In Zeeland wordt geen sneeuw maar regen verwacht. Morgenmiddag is het overal droog en klaart het lokaal vanuit het oosten op. 



Onzekerheden

De dagen daarna blijft het koud. Hoe koud het wordt, of de winterzon tevoorschijn komt of dat er misschien toch nog een veeg sneeuw over ons land trekt, is op dit moment onzeker. Dat komt omdat er in de hogere luchtlagen van de atmosfeer een belletje koude lucht circuleert boven de Noordzee en de Benelux met bewolking en sneeuw. Of de sneeuwvlokken op vrijdag en zaterdag opnieuw binnen onze landsgrenzen zal vallen is op dit moment niet met zekerheid te zeggen.  

Vorst en ijsgroei

Vanuit het oosten wordt koude lucht aangevoerd waarin het vanaf donderdag een aantal nachten in heel Nederland gaat vriezen. Met een aflandige koude wind komt het ook in Zeeland weer tot vorst. Hoe koud wordt, is mede afhankelijk bewolking.  Indien de koude put bewolking veroorzaakt, gaat het in de nacht naar donderdag en in de nacht naar vrijdag maar lichtjes vriezen. Indien het helder is, wordt het veel kouder met matige vorst en temperaturen van -5 graden of lager. Zeker op de plaatsen waar het door sneeuw wit is. 

Overdag blijft het in eerste instantie koud met temperaturen op donderdag en vrijdag rond en in het noorden onder het vriespunt.  Afhankelijk van de vorst in de nacht wordt er vanaf donderdag voorzichtig weer een ijsvloertje opgebouwd. Dat gaat vrij snel.  Het water is door de vorige vorstperiode nog vrij koud. Hoe dik de ijsvloer zal worden is onzeker, afhankelijk van de vorst en van de diepte van het water. Volgens het ijsgroeimodel van de MeteoGroup zal er vanaf vrijdag een paar centimeter ijs  groeien en kan er voorzichtig op ondergelopen weilanden en sintelbanen weer geschaatst worden. Schaatsen op grote plassen en meren zit er niet in. 

Het ijs zal in het weekeinde en volgende week niet veel dikker worden.  Hoewel de wind uit het oosten en later uit het zuidoosten komt, wordt er in de hogere lagen van de atmosfeer geen koude maar warme lucht aangevoerd. ‘s Nachts blijft het volgende week nog wel een paar graden vriezen. Overdag gaat het vanaf zaterdag dooien. In het weekeinde komt het kwik op de meeste plaatsen tijdelijk 4 of 5 graden boven het vriespunt. Volgende week wordt het geleidelijk nog zachter met flink wat zon en temperaturen oplopend naar 7 of 8 graden en zal het ijs zodanig worden aangetast dat je ook niet meer op ondiepe plassen kunt schaatsen.  | Gewijzigd: 7 februari 2017, 15:46 uur, door Jeroen71
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 februari 2017, 16:21 uur | Bericht #478490
Citaat van Hector Pascal, dinsdag 7 februari 2017, 13:46 uur Ik snap echt niet hoe dit model tot zulke cijfers komt. Het neerslaggebied verpietert en dit zou vanavond nog moeten vallen?? Volgens mij is de activiteit er dan allang uit. Ik denk dat er misschien hooguit 1cm. sneeuw gaat vallen in het meest gunstige geval.
Dat heeft niets met verpieteren te maken Hector maar alles met het min of meer stationair en vervolgens retrograde verloop van het front. Niet alleen Arpege berekent dit soor neerslaghoeveelheden. Zelfs MOS komt met lokaal 3 tot 6cm sneeuw. Pakken we bijv station Markenesse erbij (MOS) dan wordt daar tot morgenmiddag aanhoudende sneeuwval berekend. (1.9mm/6h). Geen intensieve sneeuwval dus maar wel "gestaag" en bijna 12 uur aanhoudend.
 Citaat van svenne, dinsdag 7 februari 2017, 15:26 uur Ik wil wel even duiden dat bijvoorbeeld een negatieve AO index zeker geen garantie is op winterweer. Net zoals een positieve AO index ook niet betekend dat we zeker geen winterweer krijgen.

Kijk maar eens naar de AO index in januari tijdens het winterweer dat we hier toen hebben gehad. Deze zat toen gewoon positief  

En dan meteen nog maar even de opmerking dat deze forecasts gewoon meehuppelen met de dagelijks model uitdraai. Dus dat kan net zo jo-jo-en als bv de operationele uitdraai van het GFS

Berichten samengevoegd door svenne | Gewijzigd: 7 februari 2017, 18:56 uur, door Sven
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 18:58 uur | Bericht #478502
De noordelijke landshelft zit nog maar net boven het vriespunt, in het oosten wordt de eerste vorst genoteerd



Hieronder nog even de laatste guidance van het KNMI wat betreft neerslag:

Op veel plaatsen lichte motregen. Met name door opglijding, maar ook door de occlusie op hoogte en mogelijk nog bij het oude front boven het noordoosten. Rond de lijn EHKD - EHTW overgaand in sneeuw, dit wordt door diverse waarnemingen bevestigd. Enige accumulatie treedt pas vanavond op als de wegdektemperaturen langzaam onder nul komen. We gaan nu uit van maximaal 1 cm. Later vanavond en vannacht kan ook in het midden een beetje sneeuw vallen en neemt tevens de kans op onderkoelde motregen toe. In de noordelijke helft kan dit bij negatieve wegdektemperaturen aanleiding geven tot gladheid. Situatie is uiterste onzeker, we gebruiken voor later vanavond en vannacht de term winterse neerslag. Morgen overdag kan de neerslag gezien de progtemps nog een behoorlijke tijd aanhouden, vooral in het midden en zuiden. Dit geeft bij ruim positieve wegdektemperaturen dan geen aanleiding meer tot gladheid. Pas morgenavond wordt het overal droog. Op de zee (noordelijk deel van de FIR) vanaf vannacht toenemende kans op een geïsoleerde (natte) sneeuwbui. Enkele CB, toppen rond FL060-070.

Wij krijgen al heel wat meldingen van sneeuwval, sneeuwt het bij jou? Laat het dan weten in ons waarnemingstopic! | Gewijzigd: 7 februari 2017, 18:59 uur, door Sven
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 753
Lid sinds: 24 dec. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2017, 19:30 uur | Bericht #478504
Het gebied met neerslag ligt momenteel bijna stationair boven grofweg noord naar oost Nederland. Het gebied ligt nu iets noordoostelijker dan volgens de modellen werd aangegeven. Gedurende avond en nacht naar woensdag trekt het gebied weer richting het zuiden tot zuidwesten toe.


Bron: http://www.art-of-thunders.nl/weer/waarschuwingen/sneeuwradar/
Stormchaser bij @Art_of_thunders.
Site: http://www.art-of-thunders.nl
Twitter: @LeonEikenaar
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 20:04 uur | Bericht #478507
Tussen alle updates over de situatie van vandaag door, toch ook al eens met 1 oog kijken richting zaterdag.
Verschillende modellen laten al een paar runs af en toe wat signalen voor wat sneeuwval zien. Veel stelt het allemaal niet voor, maar in de meest recente run van ECMWF komt zowat de Benelux aan de beurt. Iets om de komende volgende dagen te blijven opvolgen, benieuwd of het er in blijft staan







Ijsjantje
Lid
Woonplaats: Ridderkerk
Berichten: 6
Lid sinds: 7 feb. 2017
7 februari 2017, 21:34 uur | Bericht #478511
Beste mensen. Ik ben hier nieuw. Ik bekijk hier al jaren de berichten. Erg leuk om te volgen. Wat ik mij afvroeg... Hoe kan het dat de vorst zo tegenvalt terwijl eerst iedereen riep dat er door ssw een enorme koude zou komen. Komt er überhaupt nog een verrassing. Ik hoop zo op schaatsen. In januari heb ik geschaatst bij Kinderdijk het was geweldig!!!!
 
IJspret
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 21:45 uur | Bericht #478513
Citaat van Ijsjantje, dinsdag 7 februari 2017, 21:34 uur Beste mensen. Ik ben hier nieuw. Ik bekijk hier al jaren de berichten. Erg leuk om te volgen. Wat ik mij afvroeg... Hoe kan het dat de vorst zo tegenvalt terwijl eerst iedereen riep dat er door ssw een enorme koude zou komen. Komt er überhaupt nog een verrassing. Ik hoop zo op schaatsen. In januari heb ik geschaatst bij Kinderdijk het was geweldig!!!!
 
Eerst en vooral welkom op OnweerOnline!
De vorst is nu pas aan het binnenkomen en de komende dagen gaan er enkele ijsdagen, met tijdens de nachten lichte tot matige vorst. We hebben vanaf het weekend pech met de positie van het hoog. Een SSW kan kansen bieden op winterweer, maar is zeker geen zekerheid

Hieronder de nieuwste 10-daagse van het Europese model:

 
Ijsjantje
Lid
Woonplaats: Ridderkerk
Berichten: 6
Lid sinds: 7 feb. 2017
7 februari 2017, 22:01 uur | Bericht #478515
Dankjewel svenne

die pluim is iets verbeterd of hoop ik nu te veel
en is het een gelopen zaak wat betreft de winter. Of krijgen we nog te maken met dat groenlandhoog ergens over 6 dagen.
IJspret
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 februari 2017, 22:09 uur | Bericht #478517
Citaat van Ijsjantje, dinsdag 7 februari 2017, 22:01 uur Dankjewel svenne

die pluim is iets verbeterd of hoop ik nu te veel
en is het een gelopen zaak wat betreft de winter. Of krijgen we nog te maken met dat groenlandhoog ergens over 6 dagen.
Zoals het er nu naar uitziet kantelt na het weekend de stroming meer en meer naar het zuiden (laten zowat alle modellen zien) en krijgen we te maken met stuk zachtere lucht. Er zijn nog koudere opties, maar deze zijn in de minderheid. Wordt vervolgd


 
Ijsjantje
Lid
Woonplaats: Ridderkerk
Berichten: 6
Lid sinds: 7 feb. 2017
7 februari 2017, 22:46 uur | Bericht #478518
Laten we maar duimen dan. Ik ben nog niet klaar met koning thialf.
IJspret
Woonplaats: Nieuwe Pekela
Berichten: 15
Lid sinds: 24 jan. 2016
7 februari 2017, 23:34 uur | Bericht #478519
Eerst een paar dagen de kou in, daarna weer zachter zoals het nu lijkt. Komende dagen maar even afwachten welke kant het opgaat.



Wat de sneeuw betreft, hier in het NoordOosten is het net niks.. ik moet bijna letterlijk onder de lantaarnpaal staan wil ik uberhaupt iets zien. Afijn, wat ik me afvraag. Is er een verklaring voor het feit dat we deze winter 2x koude pluimen te zien krijgen welke zodra het moment daar is weer richting zachtere temperaturen gaan? Waarom hebben de modellen het zo moeilijk? Is er iets in de lucht aan de hand of iets veranderd? Ben vrij nieuw en heb er weinig verstand van dus ben er wel benieuwd naar :)
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 1732
Lid sinds: 7 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2017, 10:26 uur | Bericht #478531
Na dit flitswintertje, doet de lente midden volgende week zijn intrede. Meerdere dagen achterelkaar dik 14+!!!! | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:28 uur, door bliksemdenhaag
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
8 februari 2017, 10:35 uur | Bericht #478532
Citaat van bliksemdenhaag, woensdag 8 februari 2017, 10:26 uur Na dit flitswintertje, doet de lente midden volgende week zijn intrede. Meerdere dagen achterelkaar dik 14+!!!! Zou misschien ook handig zijn om dit te onderbouwen met een kaartje of een pluim?  
De hoofdrun van ECMWF laat inderdaad heel erg zachte temperaturen zien vanaf volgende week (graadje of 12-13) en is hiermee wel het warmste lid. Gemiddelde van de pluim ligt rond de 8 graden. Koudere varianten zijn in de minderheid, dus de kansen op enig winterweer zijn zo goed als verdwenen (tot spijt van wie het benijdt ) Dit weekend zullen we wel weten hoe 'warm' het zal gaan worden volgende week, maar dat het zachter wordt, lijkt me een zekerheid. 

Dus de winterliefhebbers kunnen maar beter genieten van de komende dagen. Eventueel wat sneeuw op zaterdag behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Later hierover meer. 


 
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 785
Lid sinds: 20 dec. 2014
8 februari 2017, 10:39 uur | Bericht #478534
Citaat van svenne, woensdag 8 februari 2017, 10:35 uurZou misschien ook handig zijn om dit te onderbouwen met een kaartje of een pluim?  
De hoofdrun van ECMWF laat inderdaad heel erg zachte temperaturen zien vanaf volgende week (graadje of 12-13) en is hiermee wel het warmste lid. Gemiddelde van de pluim ligt rond de 8 graden. Koudere varianten zijn in de minderheid, dus de kansen op enig winterweer zijn zo goed als verdwenen (tot spijt van wie het benijdt ) Dit weekend zullen we wel weten hoe 'warm' het zal gaan worden volgende week, maar dat het zachter wordt, lijkt me een zekerheid. 

Dus de winterliefhebbers kunnen maar beter genieten van de komende dagen. Eventueel wat sneeuw op zaterdag behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Later hierover meer. 
 
Laat die oper maar uitkomen... Ik kan wel een paar dagen voorjaar gebruiken... | Gewijzigd: 8 februari 2017, 10:41 uur, door Sven
Woonplaats: Alblasserdam
Berichten: 159
Lid sinds: 16 nov. 2011
8 februari 2017, 11:58 uur | Bericht #478537
Ik denk toch dat ik met m'n post van gisteren en bijbehorend kaartje aardig in de goed richting zat: oprukkende hoge druk vanuit het zuidwesten. Zie onderstaand kaartje, het wordt alleen maar gekker. Winter afschrijven kunnen we nog niet, maar het wordt allengs lastiger zo...
Zie kaartjes (http://www.wetterzentrale.de/pics/avnpanel1.gif).

| Gewijzigd: 8 februari 2017, 12:05 uur, door Overbuurman
Ferdos91
Lid
Woonplaats: Deventer
Berichten: 8
Lid sinds: 8 feb. 2017
8 februari 2017, 13:13 uur | Bericht #478547
Ik ben nieuw hier. Ik lees al wel een tijd het forum en kan wel zien dat de winterperiode niet zal doorzetten. Het word overdag aanzienlijk warmer maar het zal niet voor lange duur zijn. Echter krijgen we nog wel te maken met 2 a 3 weken goed winter weer waarbij koude tot zeer koude lucht deze kant word opgeblazen. Dit gaat ongeveer vanaf 20 feb tot 10 maart gebeuren!!

Edit svenne 1: eerst en vooral welkom! 
Edit svenne 2: graag even onderbouwing aub waarom je dit denkt Heb je hier kaartjes voor of enige andere onderbouwing? thx!  
| Gewijzigd: 8 februari 2017, 13:16 uur, door Sven
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 201 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 201, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden