Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 juli 2007, 15:52 uur | Bericht #4457
[img width=427 height=320]http://www.weer.nl/uploads/pics/ballonenhannekealtenanijkerk.jpg[/img]
Ballonnen in het luchtruim boven Nijkerk. De komende dagen wordt het warm. Als de atmosfeer rustig blijft, zijn deze beelden de komende dagen vast vaker te zien. Foto: Hanneke Altena.

Het wordt het komende weekeinde warm in Nederland. Na een lange, koele en zeer wisselvallige periode komt de zomer naar Nederland. Lang duurt het niet, dus moeten we er de komende dagen meteen ook maar van genieten.



Verantwoordelijk voor de plotselinge omslag naar veel warmer weer is een lagedrukgebied, waarvan de twee kernen in stappen over Ierland naar Schotland en vervolgens de Noordzee trekken. De eerste van de twee doet dat vandaag en morgen, de tweede zondag en maandag. Tussen deze twee lagedrukgebieden en een hogedrukgebied boven het Alpengebied stuwt een zuidelijke tot zuidwestelijke wind, zowel hoog in de atmosfeer als aan het aardoppervlak, bijzonder warme lucht naar het noorden. Niet alleen bij ons, maar vooral in het midden van Europa wordt het dit weekeinde dan ook van de ene op de andere dag zomer.
Vanochtend was van dat naderende zomerweer overigens nog niet veel te merken. Net als gisteravond zag het er in grote delen van het land tamelijk grijs uit, al was van west naar oost over Midden-Nederland ook een strook met opklaringen aanwezig. Zowel de gebieden met bewolking als de strook met opklaringen trokken langzaam naar het noorden. Uit de bewolking viel hier en daar motregen. Die motregen hoorde bij het warmtefront, voorafgaand aan de warme lucht waar we de komende drie dagen mee te maken hebben.

Gaat de hitte op het Europese continent de eerste dagen vergezeld van zonnig weer, omdat wij in Nederland op de grens van de warmte en het koelere weer boven de Britse eilanden blijven, zijn het westen en noordwesten ook morgen nog steeds gevoelig voor de passage van wolkenvelden. De meeste zon wordt dan in het oosten en zuidoosten verwacht. Daar lopen de temperaturen het verste op, tot waarden tussen 26 en lokaal 30 graden. In het noordwesten en westen van het land wordt het tussen 21 en 24 graden. Aan het einde van de middag kan in het zuidoosten van het land al een lokale onweersbui vallen. In de avond neemt ook in het zuidwesten de kans op een onweersbui geleidelijk toe.

Zondag lijkt voorlopig de warmste dag van de reeks te worden. Het hele land wordt tijdelijk veroverd door de zeer warme lucht, al blijft de overgangszone met het koelere weer vooral in het westen en noordwesten nog wel steeds dichtbij. Omdat vanuit het zuidwesten een bovenluchtstoring dichterbij komt draait de wind tijdelijk naar oostelijke tot noordoostelijke richtingen. Op uitzondering van het uiterste noordwesten worden dan overal maxima tussen 25 en 30 graden verwacht. In het oosten en zuidoosten kan het 31 of 32 graden worden. Verspreid over het land kunnen opnieuw lokale regen- en onweersbuien ontstaan. Vooral laat in de middag en in de avond, als ook de bovenluchtstoring passeert, kunnen dat best ook eens hevige buien zijn, zoals het nu lijkt voornamelijk in het westen van het land.

Maandag komt het koufront ten westen van Nederland in beweging. In het westen zijn de regen- en onweersbuien al vroeg van de partij, daar kan het nog 22 tot 25 graden. In het oosten duurt het langer en kan het kwik nog tot tussen 28 en 30 graden oplopen. Daar zullen de buien vooral in de avond hun werk doen, mogelijk ook in de nacht naar dinsdag. Er is verder een kans dat het front boven het oosten dinsdagochtend nog een tijdje blijft slepen. Dan zouden de neerslaghoeveelheden daar verder kunnen oplopen.

Na dinsdag is het gedaan met het warme zomerweer, de temperaturen keren dan weer terug naar het niveau dat normaal is voor deze tijd van het jaar. ’s Nachts schommelen de temperaturen dan rond 11 of 12 graden, overdag wordt het op de meeste plaatsen tussen 20 en 22 graden. Daarbij wisselen de zon en stapelwolken elkaar af, maar liggen toch ook dagelijks weer buien op de loer, die afhankelijk van de precieze details al dan niet pittig kunnen uitpakken. Er waait die dagen een meest matige zuidwestelijke wind.

Terwijl het in Nederland dus een paar dagen zomers wordt, blijft de winter aan de andere kant van de aardbol koppen maken. Begin deze week ontwaakte het grootste deel van Argentinië, dat al een tijdje met een koudegolf te maken heeft, in een witte wereld. Voor de meeste plaatsen waar het sneeuwde was dat voor het eerst in tientallen jaren tijd. In Buenos Aires had het zelfs sinds 1918 niet meer gesneeuwd. Voor de plaatselijke bevolking was de sneeuwval een grote belevenis. Overal op straat stonden mensen verwonderd naar het schouwspel te kijken. Zelfs voor vrijwel alle bejaarden in de stad was het de eerste keer in hun leven dat ze sneeuw uit de wolken omlaag zagen komen. Bleef de sneeuw in de stad niet liggen, buiten de stad lukte dat wel en werd de omgeving wit gekleurd.

[/img]http://www.weer.nl/typo3temp/pics/d34160fdcf.jpgp[/img]
Een foto van sneeuw in de Argentijnse stad Cordoba, eerder deze week. Cordoba ligt rond 32 graden zuiderbreedte.

Behalve verwondering, levert de kou in het zuiden van Amerika ook grote overlast op. Niet alleen zijn enkele tientallen mensen al door het winterweer overleden, ook lijden veel mensen kou omdat ze helemaal niet op het koude winterweer van dit moment zijn ingesteld. De afgelopen tijd zijn er ook uit Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland al berichten binnengekomen over ongewoon koud winterweer. Als dat de opmaat is naar de komende winter op het noordelijk halfrond, dan mogen ook wij de borst weer natmaken.

[img width=480 height=265]http://www.weer.nl/typo3temp/pics/cb2536abdd.jpg[/img]
Zelfs even buiten Buenos Aires werd het Argentijnse laagland eerder deze week even wit. In Buenos Aires had het bijna 90 jaar niet gesneeuwd.

Toelichting bij de kaartjes hieronder:
Overzicht 1: De verwachte maxima op zondag. Vooral in het oosten wordt het een bijna hete dag.
Overzicht 2: De maxima voor maandag. Nog steeds kan het in het uiterste oosten 30 graden worden. In het westen blijven de maxima wat achter.
Overzicht 3:In Europa is de grootste hitte in de landen in de centrale delen terug te vinden. Dit is de verwachting voor maandag. In het oosten van Duitsland kan het ruim 35 graden worden.

Neerslagverwachting 1: De neerslagverwachting voor zondag overdag. Vooral het westen en noordwesten maken kans op regen- en onweersbuien.
Neerslagverwachting 2: Ook in de nacht naar maandag wordt de grootste buienactiviteit nog in het westen van het land verwacht.
Neerslagverwachting 3: Maandag overdag komen de buien in beweging en kan het op steeds meer plaatsen regenen of onweren.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 292 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 292, lezen 2 mensen het topic "Overstromingen in Oostenrijk".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden