Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4386
Lid sinds: 5 jul. 2011
8 september, 20:06 uur | Bericht #482205
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4386
Lid sinds: 5 jul. 2011
8 september, 23:17 uur | Bericht #482206
Op sommige plaatsen is vandaag al een beste bak water gevallen tot zelfs 70mm!KNMI heeft zijn code geel voor neerslag dan ook uitgebreid  | Gewijzigd: 8 september, 23:30 uur, door svenne
Waarom deze advertentie?
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 681
Lid sinds: 20 dec. 2014
9 september, 11:39 uur | Bericht #482210
Neerslagsom alweer voor vandaag en er komt nog meer bij vandaag:

| Gewijzigd: 9 september, 11:40 uur, door JOHNNY123
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2231
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september, 11:56 uur | Bericht #482227
Komende week opnieuw veel regen
Komende week gaat er opnieuw veel regen vallen in het westen en noorden, lokaal +70 mm. Door de opnieuw vrij grote hoeveelheden regen die verwacht is vanochtend Woudagemaal preventief opgestart zodat het water in de Friese boezem laag blijft. Ook elders zijn maatregelen genomen dankzij de al gevallen en de verwachte regenval.Deze week is er ook zo nu en dan veel wind te verwachten met op woensdag zelfs kans op storm. Ook vanavond is er kans op veel wind met windstoten tussen de 75 en 95 km/h. Voor deze windstoten is door het KNMI vanaf de tweede helft van de avond tot halverwege de nacht ook code geel uitgegeven. De waarschuwing is gelidg voor Noord-Holland, Waddenzee, Waddeneilanden en het IJsselmeer.


 
#KeepOnSmiling
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 681
Lid sinds: 20 dec. 2014
10 september, 20:04 uur | Bericht #482241
Woensdag mogelijk storm met flinke windstoten tot diep in het binnenland. Zwaartepunt lijkt echter ten noorden van Nederland.De pluim:
Voorlopig geen nazomer, op langere termijn misschien wel wat meer kansen op mooier weer rond de 20 graden. Voorlopig herfstweer af en toe flink wat wind.


Berichten samengevoegd door svenne | Gewijzigd: 10 september, 20:05 uur, door JOHNNY123
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 10
Lid sinds: 2 aug. 2017
11 september, 13:03 uur | Bericht #482252
Hoe zit het met de water hoeveelheid? in de droge periode zag ik allerlei kaarten langs flitsen met betrekking tot de droogte en grondwaterstanden/watertekorten ! zijn de te korten ondertussen al weer aangevuld?
 
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 681
Lid sinds: 20 dec. 2014
11 september, 13:15 uur | Bericht #482253
Citaat van Noorderzon, maandag 11 september 2017, 13:03 uur Hoe zit het met de water hoeveelheid? in de droge periode zag ik allerlei kaarten langs flitsen met betrekking tot de droogte en grondwaterstanden/watertekorten ! zijn de te korten ondertussen al weer aangevuld?
 

Van de droogte is bijna niks meer over in Nederland.  Mede doordat de laatste twee maanden best nat verliepen. Nog wel iets van 100 mm tekort, maar ver onder het droogste jaar ooit
| Gewijzigd: 11 september, 13:16 uur, door JOHNNY123
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1267
Lid sinds: 7 jun. 2011
11 september, 13:32 uur | Bericht #482254
Voor degenen die de weerkaarten volgen hebben waarschijnlijk gezien dat woensdag mogelijk de eerste storm van deze herfst aan komt waaien. Ook verschillende weerbureaus melden dat een storm mogelijk is. Zo onder andere ook Weerplaza:

Woensdag storm

De laatste runs van de weermodellen zinspelen steeds meer op een stormachtige woensdag. In het noorden van het land komt het waarschijnlijk enige tijd tot zuidwesterstorm. Daarnaast regent het flink, is het kil en dus kunnen we echt spreken van een herfstachtige dag.

Woensdag wordt het een zeer onstuimige dag in het noorden van het land. Een stormdepressie trekt van west naar oost over de Noordzee, net ten noorden van de Wadden langs, en dat levert enige tijd flink wat wind op. Mogelijk komt het langs de noordwestkust, in de Kop van Noord-Holland, de Wadden en het noordwesten van Friesland in de ochtend enige tijd tot stormkracht, 9 Bft, hetgeen de eerste zuidwesterstorm van het seizoen zou betekenen. Ook op  het IJsselmeer zal het stormachtig waaien, 8 tot 9 Bft.


Het Amerikaans model gaat voor de Wadden zelfs naar zware storm, windkracht 10.

Het spoorboekje voor woensdag
Aan het einde van de nacht (dinsdag op woensdag) neemt de wind toe en gaat het regenen. Vervolgens ervaren we dee meeste wind woensdagochtend .'s Middags neemt de wind geleidelijk weer af en trekt het windveld richting de Duitse Bocht en het noorden van Duitsland. Op het hoogtepunt van de storm zijn zeer zware windstoten mogelijk van ruim 100 km/uur. 

Verwachte problemen
Bomen die nu nog veel blad hebben, krijgen het zwaar. Met dergelijke windsnelheden kunnen takken makkelijk afbreken. Wat ook zorgen baart is het feit dat er in het westen en noorden al erg veel neerslag is gevallen waardoor de grond flink verzadigd is. Hierdoor kunnen bomen bij de zwaardere rukwinden makkelijker omwaaien.

Ook kan de wind aan de haal gaan met losse objecten. Weerplaza raadt aan losse spullen die buiten staan voor woensdag uit de wind te zetten en op te bergen.

Het verkeer kan flink wat hinder ondervinden van de vlagerige wind woensdagochtend. Vooral chauffeurs die met aanhangwagens en lege vrachtwagens de weg op gaan moet rekening houden met hevige rukwinden. Overigens waait het niet alleen. Het is tevens een natte boel.Vooral in de noordelijke provincies kan er flink wat water vallen en in combinatie met de wind is het ronduit herfstachtig. De verwachte maxima liggen rond 16 graden.

Zuidelijke helft minder onstuimig
Meer naar het zuiden wordt geen stormkracht verwacht maar waait het even goed flink. Boven land komt een vrij krachtige tot krachtige wind te staan, 5 tot 6 Bft en zijn zware windstoten mogelijk. Na woensdag blijft het weerbeeld wisselvallig maar de wind neemt wel verder af. Met 15 tot 17 graden blijft het fris. Vanaf het weekend lijkt de atmosfeer wat meer tot rust te komen.

Weerplaza.nl | Gewijzigd: 11 september, 13:34 uur, door reedtimmer
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen..... Kortom alles wat extreem is!
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 681
Lid sinds: 20 dec. 2014
11 september, 14:01 uur | Bericht #482255
Waarschuwing voor woensdag:
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 10
Lid sinds: 2 aug. 2017
15 september, 13:04 uur | Bericht #482370
Is er ook ergens een tussenstand te zien als het gaat om de gem. temp?
 
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 10
Lid sinds: 2 aug. 2017
15 september, 13:06 uur | Bericht #482371
Citaat van JOHNNY123, maandag 11 september 2017, 13:15 uur Citaat van Noorderzon, maandag 11 september 2017, 13:03 uur Hoe zit het met de water hoeveelheid? in de droge periode zag ik allerlei kaarten langs flitsen met betrekking tot de droogte en grondwaterstanden/watertekorten ! zijn de te korten ondertussen al weer aangevuld?
 

Van de droogte is bijna niks meer over in Nederland.  Mede doordat de laatste twee maanden best nat verliepen. Nog wel iets van 100 mm tekort, maar ver onder het droogste jaar ooit

Moeten de groene en blauwe lijn niet gedraaid zijn?
 
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3384
Lid sinds: 8 dec. 2011
15 september, 17:59 uur | Bericht #482374
Citaat van Noorderzon, vrijdag 15 september 2017, 13:04 uur Is er ook ergens een tussenstand te zien als het gaat om de gem. temp?
 

Kun je hier iets mee?https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/grafieken/jaar

En wat meer informatie over de neerslagtekortgrafiek:

Waargenomen doorlopend neerslagtekort

In de neerslagtekortgrafiek toont de zwarte lijn het verloop in de tijd van het neerslagtekort (mm), gemiddeld over 13 stations verspreid over Nederland. De hoeveelheden zijn afgerond in hele millimeters.

Een stijgende lijn laat een toename in de droogte zien. Bij een dalende lijn is de hoeveelheid neerslag groter dan de verdamping en neemt de droogte gemiddeld over Nederland af. Als het doorlopende tekort op nul uitkomt, wordt de berekening van de grafiek stopgezet, dit in tegenstelling tot de berekening van de geografische weergave van het neerslagoverschot. De berekening van de grafiek wordt hervat indien er weer sprake is van een neerslagtekort.

De groene lijn met toevoeging '5% van de jaren' geeft het verloop van het neerslagtekort aan dat in 5 % van de jaren wordt overschreden. De blauwe lijn met toevoeging 'mediaan' het verloop dat in 50% van de jaren wordt overschreden. De rode lijn laat het neerslagtekort zien dat in de extreem droge zomer van 1976 optrad.

De hoeveelheden zijn afgerond in hele millimeters. De neerslagaftappingen vinden 1 maal daags plaats om 10.00 uur lokale tijd. Waarnemers geven de gegevens daarna zo spoedig mogelijk door via een voice-response systeem. De grafiek wordt omstreeks 14.00 uur geactualiseerd op basis van de binnengekomen neerslagaftappingen.

Bron: http://Www.knmi.nl | Gewijzigd: 15 september, 18:06 uur, door Stefanv
Woonplaats: noordoost Brabant
Berichten: 645
Lid sinds: 29 mrt. 2016
eergisteren, 16:56 uur | Bericht #482399
Licht aan de horizon?
Na een periode met regelmatig veel neerslag en wolken, zijn er nu signalen dat het in ieder geval gaat stabiliseren.
In het hoge noorden zal een vrij krachtig hogedrukgebied opgebouwd worden, die er vervolgens voor zal zorgen dat lagedrukgebieden blijven rondtollen bij IJsland en dus niet Europa intrekken.Ook bij andere modellen blijft dit hogedrukgebied enige tijd ten noorden van ons heersen.


De gevolgen van de hoge druk zullen zijn: iets meer zon, dus iets hogere temperatuur, en een kleinere kans op neerslag.
Records sinds 2016:
Maximum: 22 juni 2017 34,9ºC
Minimum: 19 jan. 2016 -9,5ºC
Neerslag: 2 juni 2016 125 mm
Sneeuwdek: 11 feb. 2017 3 cm
Hagel: 25 april 2016 0,4 cm
Onweer: 23 juni 2016
Terug naar boven
1 2
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.979 topics, welke bij elkaar 433.791 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.469 leden.
Het nieuwste lid is detectrob.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 145 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 145, lezen 16 mensen het topic "Berichtgeving orkaan Maria".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Cat.5 orkaan Maria

Wolkbreuk

zorgt voor wateroverlast in Friesland

Alpen: winterse nazomer

Zware aardbeving Mexico

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden