Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 May 2020 07:58:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX.

26 May 2020 07:58:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atascosa, TX; Frio, TX; Wilson, TX; Bexar, TX; Medina, TX.

26 May 2020 07:32:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX.

26 May 2020 07:31:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, TX.

26 May 2020 07:23:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, MO; Webster, MO.

26 May 2020 07:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jim Wells, TX; Duval, TX; Webb, TX.

26 May 2020 07:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frio, TX; Medina, TX.

26 May 2020 07:08:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Christian, MO; Douglas, MO.

26 May 2020 06:50:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor DeWitt, TX; Gonzales, TX; Karnes, TX; Lavaca, TX; Fayette, TX.

26 May 2020 06:44:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Uvalde, TX; Frio, TX; Zavala, TX; Medina, TX.

26 May 2020 06:21:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ozark, MO; Taney, MO.

26 May 2020 06:21:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Cleburne, AR; Van Buren, AR.

26 May 2020 06:14:57

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

26 May 2020 05:59:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Faulkner, AR; Cleburne, AR; Van Buren, AR.

26 May 2020 05:53:05
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 17:54 uur | Bericht #82082
Aantal vermiste Nederlanders nu 22

Het aantal Nederlanders dat wordt vermist in Haïti is gestegen tot 22. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gemeld. Aan de lijst van achttien namen van mensen die nog niet zijn gelokaliseerd na de beving van dinsdag zijn er zondag vier toegevoegd.De mogelijk Nederlandse doden die zaterdag in het puin van een ingestort hotel in een voorstad van Port-au-Prince zijn gevonden, waren zondag nog niet geïdentificeerd. Het gaat om twee volwassenen en een kind die zijn gevonden in de puinhopen van Villa Therese.

Het ministerie heeft het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) gevraagd om DNA af te nemen bij familieleden van de mogelijk overleden Nederlandse slachtoffers. Hiermee kan mogelijk de identiteit van de overledenen worden vastgesteld.

Bron: PCZ
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 19:35 uur | Bericht #82098
Snel akkoord over actie voor Haïti verwacht

Radio- en televisiestations zijn druk in onderhandeling om samen een inzamelingsactie voor Haïti te organiseren. De Samenwerkende Hulporganisaties verwachten dat binnen een uur een akkoord wordt bereikt.

Alle grote radiostations hebben volgens een woordvoerder interesse om mee te werken. "De bedoeling is om alles zo veel mogelijk in elkaar te schuiven." Het lijkt erop dat Radio 555 weer in de lucht gaat. De radiostations verzorgen dan, net als na de tsunami in 2004, samen een uitzending. Destijds werden met de uitzending miljoenen opgehaald.

Bron: Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 19:38 uur | Bericht #82100
Adoptievlucht naar Haïti gepland

Twee adoptieorganisaties hebben voor maandag een vliegtuig gecharterd dat honderd adoptiekinderen uit Haïti gaat ophalen. Dat hebben Wereldkinderen en de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS) zondag gemeld. De vlucht is gecharterd in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) besloot vrijdag en zaterdag dat honderd adoptiekinderen versneld naar Nederland mogen komen. Normaal gesproken zou het nog jaren kunnen duren voordat de Haïtiaanse autoriteiten al het papierwerk zouden hebben geregeld.

Artsen
Het gaat om kinderen bij wie de procedure met de aanstaande adoptieouders al rond is en waarover de rechter in Haïti al uitspraak heeft gedaan. Het vliegtuig dat maandagmiddag vanaf Schiphol vertrekt, neemt tientallen traumachirurgen, artsen en verpleegkundigen mee van diverse hulporganisaties die in Haïti gaan helpen.

Het is nog niet duidelijk of de vlucht direct naar Haïti vliegt of een tussenlanding maakt op Curaçao. Hirsch Ballin maakte zondag bekend toestemming te hebben gegeven om een extra groepje van negen Haïtiaanse kinderen naar Nederland te halen. Het is de bedoeling dat deze negen kinderen ook mee reizen met de geplande vlucht van Wereldkinderen en NAS.

Ingewikkeld
Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken wees erop dat het om een grote, ingewikkelde logistieke operatie gaat. ''Het streven is om maandag in Haïti aan te komen, maar of dat lukt, valt nog te bezien.''

Onzeker is nog of het toestel wel kan landen als het eenmaal bij het getroffen land is. Als dat is gelukt, moeten de medewerkers van de adoptieorganisaties en Buitenlandse Zaken de kinderen opzoeken, identificeren en zorgen dat het papierwerk voor elkaar komt.

Bron: Nu.nl
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 20:50 uur | Bericht #82124
Ban Ki-moon aangekomen in Haïti

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon is zondag in het door een zware beving getroffen Haïti aangekomen. Bij zijn vertrek van de Amerikaanse luchthaven Newark bij New York zei hij eerder: ''Ik ga zwaarmoedig naar Haïti om solidariteit en volledige steun te betuigen aan de inwoners van Haïti''.Volgens Ban zijn de drie topprioriteiten op dit moment het redden van zoveel mogelijk levens, noodhulp geven in de vorm van water, voedsel en medicatie en het coördineren van de massale hulpinspanningen. Hij zal een dag in de regio verblijven. Hij begon zijn bezoek met een bezoek aan de ruïnes van wat eens het hoofdkwartier van de VN-missie Minustah in de hoofdstad Port-au-Prince was. Tientallen VN-medewerkers zijn om het leven gekomen en ongeveer 330 VN-medewerkers gelden nog als vermist.

De ramp in Haïti is de ergste catastrofe waarmee de Verenigde Naties ooit te maken hebben gehad. De infrastructuur in het getroffen gebied is nagenoeg verdwenen en de overheid kan nauwelijks hulp bieden aan de inwoners. Vele tienduizenden mensen zijn omgekomen.

Bron: AD
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 20:51 uur | Bericht #82125
Toch nog overlevenden in Haïti

De hoop nog overlevenden te vinden in Haïti na de aardbeving van dinsdag wordt steeds kleiner, maar reddingswerkers slagen er sporadisch toch in. De afgelopen dagen zijn tientallen mensen levend onder de puinhopen van gebouwen vandaan gehaald.

Een spectaculaire bevrijdingsactie was in de hoofdstad Port-au-Prince. Reddingswerkers slaagden erin veertig mensen te bevrijden uit een supermarkt, meldde een woordvoerder van het Rode Kruis. De supermarkt bevond zich in een gebouw van vijf verdiepingen, dat deels was ingestort door de beving. Eigenlijk was de hoop nog overlevenden te vinden in het gebouw al opgegeven. De reddingsactie werd alsnog uitgevoerd, nadat een werknemer vanuit de supermarkt telefonisch contact had weten te krijgen met iemand in de Amerikaanse stad Miami.

De moraal van de reddingsteams in Haïti is in ieder geval ,,erg hoog'', meldde een woordvoerster van de Verenigde Naties zondag. ,,We geven de hoop om meer overlevenden te vinden niet op''.

Op dit moment zijn 1739 reddingswerkers en 161 speurhonden actief in het rampgebied. Veel landen, waaronder Nederland, hebben reddingsteams naar Haïti gestuurd. Op dit moment zou 60 procent van de zwaarst getroffen gebieden zijn doorzocht op aanwezigheid van overlevenden.

De Wereldgezondheidsorganisatie maakte zondag een nieuwe schatting van het aantal doden bekend. De WHO gaat uit van 40.000 tot 50.000 sterfgevallen. De regering van Haïti raamde het aantal doden eerder nog op meer dan 50.000. Daarnaast zou een kwart miljoen mensen gewond zijn geraakt.

De ramp in Haïti is de ergste catastrofe waarmee de VN ooit te maken hebben gehad, meldde de volkerenorganisatie. De infrastructuur in het getroffen gebied is nagenoeg verdwenen en de overheid kan nauwelijks hulp bieden aan de inwoners.

Ook de VN zelf werden zwaar getroffen. Het hoofdkwartier van de vredesmissie Minustah is ingestort, waardoor tientallen medewerkers om het leven kwamen. Onder de doden is het hoofd van de missie, de Tunesiër Hedi Annabi. Ook zijn vervanger, de Braziliaan Luiz Carlos da Costa, overleefde de ramp niet. Ongeveer 330 medewerkers gelden nog als vermist, meldde VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Ban is zondag voor een eendaags bezoek in Haiti aangekomen. ,,Ik ga zwaarmoedig naar Haïti om solidariteit en volledige steun te betuigen aan de inwoners van Haïti'', zei hij bij zijn vertrek. Volgens Ban zijn de drie topprioriteiten op dit moment het redden van zoveel mogelijk levens, noodhulp geven in de vorm van water, voedsel en medicatie en het coördineren van de massale hulpinspanningen.

Het zijn echter vooral de Amerikanen die het voortouw nemen bij de coördinatie van de hulpverlening en het bewaken van de openbare orde. Maandag arriveren de laatsten van zo'n tienduizend Amerikaanse militairen, die feitelijk de controle overnemen in Haïti.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, bezocht zaterdag als eerste buitenlandse toppoliticus het catastrofegebied. Ze zegde Haïti langdurige hulp toe. ,,We zullen hier vandaag, morgen en de komende tijd zijn''.

Bron: De Pers
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
17 januari 2010, 21:39 uur | Bericht #82140
Uit Haïti geëvacueerde landgenoten weer in België

Zondagavond zijn enkele tientallen Belgen die uit Haïti geëvacueerd waren, terug in ons land aangekomen.

Twee Amerikaanse vliegtuigen brachten de Belgen eerst naar Puerto Plate, op de Dominicaanse Republiek. Daar stapten ze kort voor de middag op een vliegtuig. Omstreeks 20.00 uur landden ze op de luchthaven van Melsbroek.

Vanavond zijn 24 Belgische militairen naar het rampgebied vertrokken. 12 anderen houden zich klaar om hen eventueel bijstand te gaan verlenen.

Bron: Hbvl
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
17 januari 2010, 21:40 uur | Bericht #82141
'EU bereidt missie naar Haïti voor'

De Europese Unie (EU) bereidt een missie voor naar Haïti om bij te dragen aan de veiligheid en de handhaving van de openbare orde in het door een aardbeving getroffen land. De Verenigde Naties (VN) hadden de EU daarom verzocht.Dit heeft minister Maxime Verhagen zondag bericht na telefonisch overleg met een aantal van zijn Europese collega's, zo meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Als er niet genoeg veiligheid is, komt de hulp aan de slachtoffers van de aardbeving tot stilstand'', aldus Verhagen.

De EU zal zo snel mogelijk in nauw overleg met de Verenigde Naties en de Verenigde Staten bekijken welke bijdrage er nodig is, zoals bijvoorbeeld de inzet van politie.

Bron: De Pers


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
17 januari 2010, 22:19 uur | Bericht #82159
'Mensen schreeuwden en kermden: het was hartverscheurend'

Han van de Goor uit Amersfoort stond dinsdagmiddag bij de balie van hotel Villa Créole in Pétion-Ville, een voorstad van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, toen hij hét geluid hoorde: ,,Een heel laag, diep, grommend geluid.'' Hij wist meteen wat er aan de hand was. Van de Goor (42) woonde enige tijd in Japan. Daar had hij aardbevingen meegemaakt. Maar deze was anders, erger, besefte Van de Goor. Hij voelde de grond onder zijn voeten hevig bewegen en bedacht zich geen moment. ,,Het was zo'n tien meter naar de uitgang van het hotel. Ik ben onderweg twee keer gevallen en de laatste meters naar buiten gedoken.'' Achter zijn rug stortte het hotel deels in. ,,Buiten hoorde ik van alle kanten mensen schreeuwen en kermen. Het was hartverscheurend''.Hij en andere hotelgasten assisteerden een Amerikaan die met gescheurde beddenlakens zo goed en kwaad als dat ging gewonden verbond. Er was niet anders voorhanden. ,,Een ziekenhuis in de buurt was volledig ingestort.''

Van de Goor (42) vertelt zijn verhaal telefonisch. Hij zit thuis bij zijn gezin in Amersfoort, nog nauwelijks bekomen van de emoties. Na de nacht met anderen buiten op straat te hebben doorgebracht, ontmoette hij Canadezen die beschikten over een auto. Het lukte om de grens over te steken naar de Dominicaanse Republiek. Daar pakte hij het vliegtuig om via Panama zaterdag op Schiphol aan te komen.

Wat hij tijdens de rit naar de grens zag, tart alle beschrijvingen, zegt hij. ,,Honderden doden die langs de kant van de weg lagen, overal puin van ingestorte woningen en gebouwen en mensen die radeloos heen en weer liepen. De sfeer werd alsmaar grimmiger. Het gebrek aan eten en drinken begon zich te wreken.''

Van de Goor was in Haíti voor zaken. Hij werkt voor een Nederlandse distributeur van voedingsingrediënten en chemicaliën en was voor de derde keer in Haïti. ,,De mensen daar hebben al zoveel moeten meemaken en dan deze ramp. Je hoort hier verhalen over plunderingen. Maar als je niets hebt, dan vecht je voor elk broodje, dan vecht je voor je leven.''

Bron: AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 januari 2010, 23:04 uur | Bericht #82180
"Haïti stinkt naar de dood"

Het ergste op Haïti in de dagen na de aardbeving was de allesoverheersende lijkengeur, of de stank van de dood, zoals de Belgische Christiane Pensis het omschrijft. De 72-jarige vrouw verbleef in haar vakantiewoning in de buitenwijken van Port-au-Prince toen de aarde beefde. Zijzelf en vier gezinsleden, onder wie een baby, zijn ongedeerd maar één van haar bedienden raakte zwaargewond.

Amper uitgerust
"We hoorden de aardbeving en zijn allemaal naar de kamer van de baby gelopen", getuigt de bejaarde vrouw. "Die was het kortst bij de uitgang. Dat is waarschijnlijk onze redding geweest toen een deel van de woning het begaf. Eén van de bedienden raakte zwaargewond en moest in allerijl geopereerd worden. Voor de dokters is het verschrikkelijk om te werken, de ene gewonde na de andere in ziekenhuizen die amper uitgerust zijn."

Hopen lijken

De vrouw en haar familie vonden in de buurt opvang maar moesten door Port-au-Prince om geëvacueerd te worden. "Daar zagen we de echte ravage. Er waren wijken waar we gewoon niet door konden omdat het puin alles blokkeerde. En op verschillende plaatsen in de stad lagen tientallen lijken bijeen. De geur die daar heerst is verschrikkelijk, die stank van de dood."

Armoede

Christiane Pensis vond het wel opvallend dat de armere wijken van de stad het zwaarst getroffen waren. "Daar blijft echt niets meer overeind terwijl in de betere buurten nog heel wat huizen het overleefd hebben. Wat niet wil zeggen dat daar geen slachtoffers gevallen zijn. Zo is bijvoorbeeld het oude hotel Montana, waar vroeger nog Amerikaanse presidenten gelogeerd hebben, volledig van de kaart geveegd."

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 januari 2010, 23:08 uur | Bericht #82181
10.000 Amerikaanse soldaten moeten orde in Haïti herstellen

Het is al enkele dagen heel onrustig in de straten van Port-au-Prince nadat Haïti vorige week door een zware aardbeving werd getroffen. Het geweld neemt er door de talrijke plunderingen toe. Ongeveer 10.000 Amerikaanse soldaten moeten de rust herstellen. Hulpverleners doen hun best om de bevolking van Haïti te helpen, maar terwijl ze nog massaal wachten op voedsel en water laten veel wanhopige slachtoffers zich verleiden tot plunderen. De politie opende zelfs al het vuur op plunderaars en daarbij viel minstens één dode. Terwijl het dodelijke slachtoffer een kogel door het hoofd kreeg, gingen andere plunderaars er met de buit vandoor. Op hun vlucht voor de politie sleurden ze nog snel de rugzak van het slachtoffer mee. Het is slechts één voorbeeld van hoe chaotisch de situatie in Haïti wel is.Geweld
Op een andere plaats werden twee verdachten van plunderingen opgepakt door buurtbewoners. De twee werden vastgebonden, kregen een pak slaag en werden door de straten gesleurd. Daar werden ze gedumpt en bleven ze beweegloos liggen. Sommige plunderaars zijn gewapend en lopen van winkel naar winkel. De politie is in de minderheid en probeert het geweld te beperken. Soms zetten agenten een stap opzij zodat vrijwilligers de plunderaars kunnen aanpakken.

Soldaten
"De bevolking neemt het recht in eigen handen", zei getuige Eddy Toussaint aan de Telegraph. "Er zijn geen gevangenissen, misdadigers lopen vrij rond en er is geen overheid die alles onder controle houdt." Alle hoop rust op de schouders van 10.000 Amerikaanse soldaten, maar het is nog onduidelijk wanneer ze zullen aankomen. Er heerst nog meer chaos in de verwoeste stad. Zo raken hulpmiddelen maar moeizaam vanuit de beschadigde luchthaven tot in de stad.

Luchthaven
Zo groeit ook de kritiek op de Amerikaanse leiding op de luchthaven, aangezien veel vliegtuigen niet kunnen landen. Het leger is van plan een haven te openen waar hulpmiddelen sneller kunnen doorstromen en er worden helikopters ingezet. Tot nu toe hebben ze al 70.000 flesjes water en 130.000 voedselpakketten afgeleverd. "Dit is een zelden geziene ramp en we hebben nog heel veel werk", zegt luitenant-generaal PK Keen.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:38 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 10:10 uur | Bericht #82221
Noodtoestand in Haïti, 70.000 lijken begraven

De regering van Haïti heeft zondag de noodtoestand uitgeroepen. De maatregel geldt voorlopig tot het einde van de maand. Dit heeft de staatssecretaris voor alfabetisering, Carol Joseph, zondag bekendgemaakt. Hij deelde tevens mee dat inmiddels al 70.000 doden zijn begraven in massagraven.

De noodtoestand is uitgeroepen vijf dagen na de verwoestende aardbeving van dinsdag. Veel Haïtianen verwijten hun regering dat zij weinig voortvarend en besluitvaardig optreedt. Naast de afkondiging van de noodtoestand heeft de regering zondag besloten om enkele bepalingen van de Haïtiaanse grondwet tijdelijk buiten werking te stellen.

De regering heeft tevens besloten tot een periode van één maand van nationale rouw, die zal duren tot 17 februari. Het Nederlandse reddingsteam Usar heeft zondag geen overlevenden kunnen vinden in de puinhopen van Port-au-Prince. Alle vier de reddingsgroepen die werden ingezet, keerden terug op de basis met hetzelfde bericht: heel veel doden, geen overlevenden.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 10:11 uur | Bericht #82222
Onlusten in Port-au-Prince

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn zondagavond (plaatselijke tijd) onlusten uitgebroken. In diverse wijken wordt geschoten. ,,Zij schieten op iedereen, journalisten, agenten'', aldus de politie. Volgens ooggetuigen hebben politie, winkeliers en bendes al tientallen mensen doodgeschoten, veelal plunderaars en dieven.

De politie laat geen nieuwe mensen meer toe in het grotendeels verwoeste centrum van de hoofdstad, waar honderden gewapende jongeren plunderend rondlopen en zich veelal weinig aantrekken van waarschuwingsschoten van agenten. Volgens de Amerikaanse generaal Ken Keen hinderen de gevechten de hulpverlening.

President René Préval maakte zondag bekend dat na de aardbeving van dinsdag maar liefst 3000 gedetineerden zijn ontsnapt uit de grootste gevangenis van Port-au-Prince.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 10:35 uur | Bericht #82229
Zoektocht Haïti nadert einde

Het zoeken naar overlevenden onder de puinhopen in Haïti nadert het einde. Zes dagen na de beving is er bijna tot geen hoop meer op overlevenden. De reddingsteams gaan door totdat de Verenigde Naties (VN) bepalen dat de 'rescue'-fase wordt beëindigd.De Nederlandse USAR-reddingsteams zoeken nog steeds naar overlevenden, maar de woordvoerder in Nederland ziet het einde naderen: ,,Het kan zo maar zijn dat de VN zeggen dat het zoeken naar overlevenden geen nut meer heeft en dat de 'rescue'-fase wordt beëindigd. Dan overleggen wij met onze opdrachtgever, het ministerie van Buitenlandse Zaken, wat we vervolgens gaan doen'', aldus de woordvoerder.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 10:57 uur | Bericht #82234
"Plunderaars en schietpartijen in Port-au-Prince"

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn gisterenavond plaatselijke tijd relletjes uitgebroken. In verschillende wijken wordt er geschoten. "Ze schieten op iedereen'', zegt de politie. "Zelfs op journalisten en agenten." Volgens ooggetuigen hebben politie, winkeliers en bendes al tientallen mensen doodgeschoten, vooral plunderaars en dieven.Machetes
De politie laat niemand meer toe in het verwoeste centrum van de hoofdstad, waar honderden jongeren gewapend met machetes, messen en geweren rondlopen die zich weinig aantrekken van waarschuwingsschoten van agenten. Volgens de Amerikaanse generaal Ken Keen hinderen de gevechten de hulpverlening. De Haïtiaanse president René Préval maakte gisteren bekend dat na de aardbeving van dinsdag maar liefst drieduizend gedetineerden zijn ontsnapt uit de gevangenis van Port-au-Prince.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:38 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 11:42 uur | Bericht #82242
Nederlands schip aangekomen bij Haïti

Het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Pelikaan is maandagochtend aangekomen voor de kust van Haïti. Het schip zal volgens de planning rond 15.00 uur Nederlandse tijd bij de door de aardbeving zwaar getroffen hoofdstad Port-au-Prince aankomen, aldus een woordvoerder van de marine maandag. Het ondersteuningsvaartuig vertrok vrijdagavond vanaf Curaçao. Op Aruba werd een tussenstop gemaakt om mariniers en Arubaanse miltairen op te pikken. Aan boord van de Pelikaan zijn nu 77 militairen, onder wie 45 mariniers.

De Pelikaan kan drinkwater produceren en heeft een scheepskraan. De mariniers kunnen hulpverleners aan land ondersteunen. De bootgroep kan onder meer dieptes in de haven meten.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 11:47 uur | Bericht #82244
Duitse hoteleigenares levend vanonder puin na 4 dagen

De Duitse mede-eigenares van hotel 'Montana' in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is na vier dagen levend vanonder het puin gehaald. Dat meldt de Duitse krant Bild. De reddingswerkers konden de 62-jarige Nadine Cardoso-Riedl in de nacht van zaterdag op zondag lokaliseren en bevrijden, dankzij een sms'je dat ze verstuurd had. Het dagblad schrijft ook dat haar zoon haar stem gehoord had. Haar echtgenoot, Reinhard Riedl, verklaarde aan een humanitaire organisatie dat zijn vrouw erg uitgedroogd, maar wel ongedeerd was.23 vermiste Duitsers
Zowat tweehonderd mensen zouden nog onder het puin van het luxehotel liggen, aldus de Franse staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Alain Joyandet. Momenteel zijn er nog 23 Duitsers vermist in Haïti, zo deelde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Guido Westerwelle, gisterenavond mee op de televisiezender ARD.

Klein wonder
Gisteren, vijf dagen na de natuurramp in Haïti, werd nog een Deen levend en wel vanonder de brokstukken van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Port-au-Prince gehaald. VN-voorzitter Ban Ki-moon noemde de redding "een klein wonder".

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 11:48 uur | Bericht #82245
Brandstoftekort op Haïti wordt steeds nijpender

Het tekort aan brandstof in Haïti wordt "steeds kritieker". Dat melden de Verenigde Naties. Er werd al een rantsoeneringssysteem ingevoerd, zo liet het Office for the Coordination of Humanitarian Affairs van de Verenigde Naties (OCHA) weten."Het nationale telecommunicatiesysteem werd gedeeltelijk hersteld, maar zonder brandstof om elektriciteit te produceren zal het netwerk van mobiele telefonie over een aantal dagen onderbroken worden, en dat met ernstige gevolgen voor de humanitaire operaties", waarschuwt het OCHA.

De benzineprijs is gestegen tot bijna 2,5 dollar per liter. Gisteren zou vanuit de Dominicaanse Republiek 45.000 liter per vrachtwagen aangevoerd worden. Vanwege de toevloed aan humanitaire konvooien is de weg richting Port-au-Prince "overbelast, met een reisduur die tot 18 uur kan oplopen" vanuit de Dominicaanse Republiek, aldus OCHA.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 11:49 uur | Bericht #82247
UK verdrievoudigt hulp aan Haïti tot 22,60 miljoen euro

Het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd zijn financiële steun voor Haïti, dat vorige week dinsdag getroffen werd door een zware aardbeving, te verdrievoudigen tot 22,60 miljoen euro. Volgens de Britse minister van Internationale Ontwikkeling, Douglas Alexander, is de verhoging van de Britse bijdrage het gevolg van de laatste schattingen ter plaatse van de schade en de noden, luidt het in een communiqué. Londen zal de verhoging van het bedrag meedelen tijdens de bijeenkomst van de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking in Brussel.

Nooit gezien
De bijkomende financiële hulp zal onder meer dienen om de humanitaire hulp te financieren, in het bijzonder voor voedsel, onderkomens en hygiënische- en gezondheidsproducten. "Onze evaluatieploeg is ter plaatse en werkt samen met de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en andere om de prioriteiten om die fondsen aan te besteden, vast te leggen", preciseerde Alexander.

"Het is nu duidelijk dat de internationale gemeenschap het hoofd moet bieden aan een bijna nooit geziene verwoesting", benadrukte de Britse politicus nog.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 11:51 uur | Bericht #82248
Nederlands gezin sterft in Haïti

Met hun armen rond hun adoptiezoontje Arnoud (2) geslagen zijn dit weekend de Nederlandse Richard (35) en Rowena (34) Pet teruggevonden. Het hotel waarin het gezin verbleef stortte tijdens de aardbeving onmiddellijk in. Hoewel er nog geen officiële identificatie aan de hand van dna is, heeft Buitenlandse Zaken bevestigd dat de stoffelijke overschotten van het gezin uit het Noord-Hollandse Winkel gevonden zijn. De familieleden van de slachtoffers zijn opgelucht. "We zijn blij dat er een eind aan de onzekerheid is gekomen", zegt Andre Frensch, de vader van Rowena.Kinderwens
Richard en Rowena waren in Haïti om er hun adoptiekind Arnoud op te halen. Het paar probeerde al negen jaar lang kinderen te krijgen. Toen dat niet lukte besloten ze om een kindje te adopteren. Tijdens de aanvraagprocedure raakte Rowena zwanger. In augustus 2009 beviel ze van een zoontje Jim. Om de adoptie niet in het gedrang te laten komen, heeft het koppel dit echter bewust verzwegen.

HbvL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 13:28 uur | Bericht #82270
Haïtiaanse vrouw bevalt van baby 'Israël' in veldhospitaal

Een Haïtiaanse vrouw is bevallen in een Israëlisch veldhospitaal in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince en heeft haar baby uit dankbaarheid voor haar redders 'Israël' genoemd. De jongen verkeert in goede gezondheid, zo meldde een militaire woordvoerder in Tel Aviv. De vrouw, midden de jaren twintig oud en acht maanden zwanger, kwam gisterenmiddag in het Israëlische hospitaal, een dag na de opening ervan, aan en beviel op natuurlijke wijze.Het was een familielid van de vrouw dat de naam 'Israël' voorstelde, aldus de woordvoerder. De echtgenoot van de vrouw zou vermist zijn, haar drie andere kinderen worden door haar ouders opgevangen.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
4 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 4 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.989 topics, welke bij elkaar 442.533 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
4 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3260 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3260, lezen 7 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 21".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden