Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Starr, TX; Hidalgo, TX.

26 May 2020 09:11:45

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 08:59:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grundy, MO; Sullivan, MO; Mercer, MO.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Jefferson, IL; Perry, IL.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macon, MO; Adair, MO; Linn, MO.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, MS; Jasper, MS; Lauderdale, MS; Newton, MS.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tompkins, NY; Chemung, NY; Schuyler, NY.

26 May 2020 08:54:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, MO; Lafayette, MO; Ray, MO.

26 May 2020 08:54:17

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Starr, TX.

26 May 2020 08:47:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

26 May 2020 08:41:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, WI.

26 May 2020 08:41:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Brooks, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX; Hidalgo, TX.

26 May 2020 08:34:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX.

26 May 2020 08:26:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 May 2020 07:58:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX.

26 May 2020 07:58:15
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 januari 2010, 21:24 uur | Bericht #82496
Satellietbeelden van ramp Haïti op Google EarthDe verwoesting die de aardbeving vorige week aanrichtte in Haïti, is nu ook te zien op de satellietbeelden van Google Earth. Google werkt daarvoor samen met het bedrijf GeoEye. De nieuwe beelden zijn als een filter over de oude beelden geplaatst, zodat precies te zien is welke gebouwen zijn ingestort. Hulpverleners gebruiken de beelden om te zien welke wijken het zwaarst zijn getroffen, en of de wegen nog begaanbaar zijn.

Bron: AD
Pringelz
Lid
Woonplaats: Belgie, Destelbergen (OVL)
Berichten: 1089
Lid sinds: 25 dec. 2009
18 januari 2010, 21:32 uur | Bericht #82454
Het is zo erg om dit allemaal te zien op foto's. Mensen liggen op hopen gegooid en verbrand gelijk.
Heel erg voor dit land !
Waarom deze advertentie?
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
18 januari 2010, 22:24 uur | Bericht #82556
Cruiseschepen meren nog altijd aan in Haïti

Ondanks het feit dat het epicentrum van de vernietigende aardbeving in Haïti slechts een honderdtal kilometer verderop ligt, zijn er nog steeds cruiseschepen die blijven aanmeren in Labadee, een privaat strand van Royal Caribbean International. Dat levert tegenstrijdige reacties op bij de passagiers, kon The Guardian afleiden uit de reacties op het internetforum van de cruisemaatschappij."Ik zie mezelf echt niet liggen zonnen op een exotisch strand, barbecuen en cocktails drinken terwijl er tienduizenden doden in de straten liggen opeengestapeld", zegt één passagier. "Het was voor de aardbeving al moeilijk genoeg om een hamburger naar binnen te schrokken, wetende dat er zoveel Haïtianen zijn die honger lijden. Ik kan me echt niet voorstellen hoe dat nu moet voelen", zegt een ander.

Hulpgoederen
De cruisemaatschappij verdedigt zijn beslissing door te stellen dat honderden mensen afhankelijk zijn van het toerisme in Labadee. Bovendien heeft het schip Independence of the Seas hulpgoederen bij en doneert Royal Caribbean International een deel van de opbrengsten op het schip aan de hulpacties in Haïti. "We kunnen Haïti niet zomaar opgeven nu het ons het meest nodig heeft", klinkt het.

Sommige passagiers delen de mening van de maatschappij. "Ik arriveer dinsdag met de Navigator of the Seas en ik ben vast van plan van mijn tijd op het strand te genieten", zegt iemand op het forum

Bron: Hln

  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 23:32 uur | Bericht #82604
Twintig Nederlandse vermisten

Het aantal Nederlanders dat wordt vermist in Haïti is maandag bijgesteld van 22 naar twintig. Onder de vermisten zijn twee Nederlandse echtparen met hun drie adoptiekinderen. Van hen is bekend dat zij op het moment van de aardbeving in Villa Therese verbleven in de hoofdstad Port-au-Prince.

Onder de vermisten zijn ook twee mannen die in hotel Montana logeerden, eveneens in Port-au-Prince. Beide hotels zijn door de aardbeving ingestort. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag maandag bekendgemaakt.

De bij hotel Villa Therese gevonden stoffelijke resten krijgen daar maandag een tijdelijk graf. Maandagmiddag (lokale tijd) wordt bij het hotel een korte plechtigheid gehouden. De Nederlandse ambassadeur in de Dominicaanse Republiek zal hierbij aanwezig zijn en de consul in Haïti.

Bron: De Pers
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 23:35 uur | Bericht #82609
VS houdt rekening met massamigratie Haïtianen

De Verenigde Staten bereiden zich voor op een potentiële massamigratie van Haïtianen, hoewel op het moment niet duidelijk is of die ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. Het Amerikaanse plan bestaat er uit een detentiecentrum in Miami leeg te ruimen om grote aantallen Haïtianen op te kunnen vangen. De huidige gedetineerden zullen worden ondergebracht in andere gevangenissen.

Daarnaast kunnen sommige migranten tijdelijk worden gehuisvest op de Amerikaanse legerbasis in Guantanamo Bay in Cuba. Hoewel de VS rekening houdt met een eventuele massamigratie zullen Haïtiaanse migranten die het land over zee proberen te bereiken in de meeste gevallen worden teruggestuurd, zoals Amerikaans beleid voorschrijft.

Bron: Nieuws.nl
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 23:38 uur | Bericht #82611
Wereld zegt gevloerd Haïti hulp toe

Bijna een week na de verwoestende aardbeving in Haïti komt de geldstroom langzaam op gang. Zo hebben de Europese Commissie en de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) al 422 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan het rampgebied. Dat heeft minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) maandag gezegd.Het Europese geld is onder meer bedoeld voor water, tenten en medicijnen voor de circa 3 miljoen Haïtianen die zijn getroffen door de beving. Bijna de helft, een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro, is bestemd voor hulp op de langere termijn, zoals de herbouw van het land en de overheid. Minister Koenders erkent echter dat het een risico is om geld te steken in een land met een zwakke en corrupte overheid.

Om geld voor Haïti in te zamelen worden vrijdag benefietconcerten gehouden in Los Angeles en New York. Een van de presentatoren van 'Hope For Haiti' is de rapper Wyclef Jean, die in het straatarme Caribische land is geboren. Ook Christina Aguilera, Bono, Alicia Keys, Justin Timberlake en George Clooney geven acte de présence. De liedjes die ze zingen, worden verkocht via iTunes.

Haïti heeft naar eigen zeggen inmiddels 70.000 slachtoffers van de aardbeving begraven in massagraven. De regering vreest echter dat het dodental boven de 200.000 uitkomt. Volgens de EU zijn onder de doden zeker 28 Europeanen. Ongeveer twintig Nederlanders worden nog vermist.

Het lot van de overlevenden is onverminderd slecht. Het Rode Kruis verklaart dat duizenden mensen sinds de aardbeving op straat slapen en daar hun behoeften doen. ,,In heel Port-au-Prince is de stank van urine overweldigend'', stelde het hoofd van de internationale hulporganisatie in Haïti. Hij vreest voor het uitbreken van ziektes als de menselijke uitwerpselen in het drinkwater terechtkomen.

De komende 48 uur kunnen geen extra hulpleveranties naar Haïti worden gevlogen, omdat de luchthaven van en de toegangswegen naar de hoofdstad Port-au-Prince volledig overbelast zijn. De 300 kilometer lange rit vanuit Santo Domingo, de hoofdstad van de aangrenzende Dominicaanse Republiek, duurt door files inmiddels achttien uur. Bovendien is er geen opslagruimte meer voor nieuwe hulpgoederen.

Volgens het Rode Kruis is de prijs van voedsel en transport in Haïti geëxplodeerd en is toegang tot water, voedsel, medische hulp, toiletten en slaapplaatsen minimaal. Daardoor neemt de wanhoop onder de overlevenden toe en stijgt het aantal plunderingen, aldus de hulporganisatie. Zondagavond meldde de Haïtiaanse politie onlusten in enkele wijken van Port-au-Prince. Politieagenten, winkeliers en bendes zouden al tientallen mensen hebben doodgeschoten, veelal plunderaars en dieven.

Om de plunderingen tegen te gaan, wil secretaris-generaal Ban Ki-moon de VN-missie in Haïti (Minustah) uitbreiden met 2000 militairen en 1500 politiemensen. De landenbond heeft momenteel 7000 blauwhelmen, 2000 agenten en bijna 3000 burgers in Haïti.

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton, die Haïti maandag bezocht, bestrijdt dat de hulp langzaam op gang is gekomen. ,,De infrastructuur is door de aardbeving verwoest, en die zijn we weer aan het opbouwen'', zei Clinton tijdens een bezoek aan een overvol ziekenhuis.

Bron: De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 januari 2010, 08:33 uur | Bericht #82638
VS begint voedseldroppings in Haïti

De Amerikaanse luchtmacht is bij wijze van proef begonnen met voedsel- en waterdroppings in Haïti. Een C-17 transportvliegtuig wierp maandag boven een beveiligd terrein even ten noordoosten van de hoofdstad Port-au-Prince 14.500 voedselpaketten en vijftienduizend liter drinkwater uit. De militaire leiding evalueert nu of de methode succesvol genoeg was om ook elders in Haïti te worden toegepast.

Minister van defensie Robert Gates zei vorige week dat het gevaarlijk kan zijn om meteen met voedseldroppings te beginnen, omdat ze onlusten kunnen veroorzaken als er ter plaatse geen structuur is opgezet om de goederen te verdelen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 januari 2010, 08:42 uur | Bericht #82648
Aardbeving in weeshuis Haïti vastgelegd op camera

Terwijl er een week na de alles verwoestende aardbeving nog altijd slachtoffers levend vanonder het puin worden gehaald in Haïti, sijpelen ook meer en meer amateuropnames van de vreselijke schok door. Zo legde een Amerikaanse missionaris op bezoek in een Haïtiaans weeshuis de aardbeving vast met zijn videocamera.Op de beelden- uitgezonden op CNN- is te zien hoe de camera van de missionaris plots hevig begint te beven. De kinderen lopen in paniek en luid schreeuwend rond. Er is ook brekend glas te horen en er liggen weeskinderen op de grond. Als bij wonder geraakte niemand zwaargewond in het weeshuis.

Wederopbouw duurt 10 jaar

De schade in het straatarme Haïti is niet te overzien. Specialisten verwachten dat het minstens tien jaar zal duren om de wederopbouw van het verwoeste Haïti te realiseren. Het menselijke leed is ook niet te overzien. Er zijn wellicht honderdduizenden doden en ontelbare gewonden en daklozen. Bij hen heel wat jongeren en (wees)kinderen.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 januari 2010, 08:47 uur | Bericht #82651
"10 miljard dollar nodig voor wederopbouw Haïti"

Haïti zal minstens 10 miljard dollar nodig hebben om zich te herstellen van de gevolgen van de aardbeving die het land vorige week in een puinhoop veranderde. Dat zegt de president van buurland de Dominicaanse Republiek, Leonel Fernández.De Dominicaanse president deed zijn uitspraak tijdens een internationale conferentie over de wederopbouw in Santo Domingo. "We gaan er vanuit dat Haïti zo'n twee miljard dollar per jaar nodig zal hebben" en dat gedurende minstens vijf jaar, aldus Fernández. Deelnemers aan de conferentie waren onder meer Spanje, de VS, Canada, Brazilië en de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
19 januari 2010, 11:46 uur | Bericht #82712
Reddingsploeg vindt na week nog overlevende onder puin

Israëlische reddingsploegen hebben volgens mediaberichten bijna een week na de zware aardbeving in Haïti nog een overlevende onder het puin gevonden.Volgens Israëlische media werd een studente vannacht onder de brokstukken van de universiteit in Port-au-Prince vandaan gehaald. Met speciaal gereedschap slaagde men erin ingestorte betonblokken op te heffen en een opening te maken om de jonge vrouw te bevrijden. Het reddingsteam bracht haar vervolgens naar het Israëlisch veldhospitaal voor verdere behandeling. Sinds zaterdag zijn daar al meer dan driehonderd mensen verzorgd en een zestigtal geopereerd.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
19 januari 2010, 11:47 uur | Bericht #82713
Rome stuurt politieagenten en geniesoldaten naar Haïti

Italië stuurt carabinieri en geniesoldaten met voertuigen en uitrusting naar het door de aardbeving verwoeste Haïti. Vandaag nog zal in de haven La Spezia het vliegdekschip Cavour afvaren om over tien dagen honderden geniesoldaten en artsenteams naar Port-au-Prince te brengen.De artsen zullen volgens Italiaanse mediaberichten in het ziekenhuis aan boord van de Cavour werken. De carabinieri zullen ondergebracht worden in het VN-contingent van blauwhelmsoldaten en politieagenten, over wiens uitbreiding tot 3.500 eenheden vandaag zal beslist worden. Naar verluidt zal Italië wel aan het hoofd staan van een Europees contingent.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:42 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
19 januari 2010, 13:47 uur | Bericht #82745
Tientallen amputaties in Haïti

Bij veel aardbevingsslachtoffers in Haïti met gewonde armen of benen kunnen artsen weinig meer doen dan de geïnfecteerde ledematen afzetten."Wij hebben tientallen amputaties moeten verrichten, waaronder veel dubbele amputaties", zegt de Amerikaanse arts Diana Lardy. "Het probleem is dat veel mensen niet snel genoeg medische hulp hebben gekregen, waardoor wonden erg vervuild zijn. Sommigen komen binnen met alleen botten die uit de rest van het been steken.'

Veel gewonden hebben ledematen gebroken of verbrijzeld toen gebouwen op hen instortten, maar er zijn ook patiënten die schaaf- en snijwonden hebben opgelopen toen ze door amateurs met alles wat die maar voorhanden hadden uit het puin werden gegraven.

Veel amputaties worden op provisorische operatietafels gedaan, soms onder niet meer dan een afdakje in de buitenlucht. Dat de omstandigheden verre van steriel zijn maakt volgens de Cubaanse arts Olga Maria Delgado weinig uit, omdat de meeste wonden toch al zwaar geïnfecteerd zijn.

Bron: Nieuws.nl
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
19 januari 2010, 13:48 uur | Bericht #82746
EU maakt 10 miljoen vrij voor rampen in Zuidoost-Azië

De Europese Unie maakt 10 miljoen euro vrij om in Zuidoost-Azië te werken aan de paraatheid bij eventuele rampen en risicobeperking. Dat heeft het hoofd van de EU-delegatie op de Filipijnen bekendgemaakt.Volgens delegatieleider Alistair MacDonald wordt het geld voorzien door het Bureau voor Humanitaire Hulp (ECHO). Daarbij zou het prioriteit geven aan projecten in de meest kwetsbare gebieden in de regio. "Het is zeer belangrijk dat risicobeperking, waaronder ook de aanpassing aan klimaatveranderingen, een integraal deel wordt van duurzaam ontwikkelingsbeleid. En dat werk steunen we wereldwijd", verduidelijkt MacDonald.

Sinds de oprichting van het programma rond paraatheid bij rampen in 1996 kende ECHO al 30,7 miljoen euro toe aan meer dan 100 projecten in Zuidoost-Azië.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:42 uur, door Joyce.s
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
19 januari 2010, 14:04 uur | Bericht #82750
Charles Michel wil schuld van Haïti volledig kwijtschelden

Na de aardbeving in Haïti moeten niet alleen oplossingen gezocht worden voor onmiddellijke noden van de bevolking, heel belangrijk is ook de hulp op lange termijn. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel gezegd na een onderhoud met de Belgische ngo's die in Haïti werkzaam zijn. Michel zei ook dat hij morgen op de vergadering van de Club van Parijs het initiatief zal steunen om de schuld van Haïti volledig kwijt te schelden.Er zijn 17 Belgische ngo's actief in Haïti. "De bedoeling van het gesprek was te luisteren naar de onmiddellijke, concrete noden van de ngo's. Zo is onder meer gebleken dat de situatie op de luchthaven van Port-au-Prince problematisch is: de Amerikanen hebben die overgenomen om er de veiligheid te verzekeren, maar dat zorgt er tevens voor dat het heel lastig is om slots te krijgen om te landen", aldus Michel.

Lange termijn
Minister Michel benadrukte dat ook de zogenaamde tweede fase heel belangrijk is, de heropbouw van Haïti op lange termijn. "Daar is het de bedoeling de Haïtianen op termijn steeds meer de heropbouw zelf in handen te geven", liet Michel verstaan.

Negatieve spiraal
Ook Johan Cottenie, de directeur van de Vlaamse Federatie van ngo's voor Ontwikkelingssamenwerking, benadrukte het belang van het denken op lange termijn. "We moeten ervoor zorgen dat het land niet in die negatieve spiraal blijft zitten. Er moeten maatregelen komen om de bevolking beter te beschermen tegen aardbevingen, er moet werk gemaakt worden van de ontwikkeling van het platteland want we mogen niet vergeten dat 50 procent van het voedsel in Haïti moet ingevoerd worden."

Bron: Hln


  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:42 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
19 januari 2010, 14:06 uur | Bericht #82754
GroenLinks: euro per inwoner voor Haïti

De fractie van GroenLinks in de Goese gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders een euro per inwoner beschikbaar stelt voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De partij dient daartoe morgenavond een motie in tijdens de raadsvergadering. GroenLinks wil verder dat B en W ook inwoners en het bedrijfsleven oproepen een finaciële bijdrage te leveren.

Bron: PZC
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
19 januari 2010, 14:50 uur | Bericht #82769
Nog elf Nederlanders zoek in Haïti

Het aantal Nederlanders dat nog wordt vermist na de aardbeving op Haïti, is gedaald tot elf. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag bekend. Maandag was het lot van twintig landgenoten nog onbekend. Volgens het ministerie zijn acht Antillianen en een Arubaan inmiddels terecht.

Onder de elf vermisten zijn de twee Nederlandse echtparen met hun drie adoptiekinderen. Deze zeven personen verbleven in het ingestorte hotel Villa Therese.

Ook wordt gezocht naar twee Antilliaanse mannen die in het eveneens ingestorte hotel Montana verbleven. Verder is van twee andere Antillianen nog niets vernomen. Enkele van de Antillianen die sinds dinsdag terecht zijn, zaten al thuis.

Bron: Nu.nl
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
19 januari 2010, 16:30 uur | Bericht #82792
Unicef waarschuwt voor haast in adoptiedossiers

Unicef waarschuwt voor te veel haast in verband met de adoptie van Haïtiaanse kinderen. De situatie is nog zeer onduidelijk door de omvang van de catastrofe, zo luidt het."Alle haast is schadelijk", waarschuwt Bénédicte Jeannerod, woordvoerster van het VN-kinderfonds in Frankrijk. Ze verwelkomt de beslissing van de Franse regering om de evacuatie van kinderen van wie het dossier rond was, te versnellen, maar ze herinnerde er ook aan dat "niet alle wezen kunnen geadopteerd worden en dat ze niet noodzakelijk achtergelaten zijn".Hereniging
"Sommige kinderen van wie de ouders overleden zijn, kunnen misschien onderdak vinden bij andere familieleden. Unicef en haar partners werken snel om te zien of sommige kinderen herenigd kunnen worden met andere familieleden, maar we moeten ons behoeden voor haast".

Ontvoering
Verschillende landen, waaronder Frankrijk, de VS, België en Spanje hadden de afgelopen dagen aangekondigd dat ze de adoptieprocedures van Haïtiaanse kinderen zouden versnellen. Het VN-kinderrechtencomité had maandag gewaarschuwd voor de ontvoering van kinderen onder het mom van adoptie. "De situatie is alarmerend", zo luidde het "in een land waar de helft van de bevolking minderjarig is".

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:43 uur, door Joyce.s
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
19 januari 2010, 18:42 uur | Bericht #82865
Venezuela: VS veroorzaakten aardbeving Haïti

De aardbeving op Haïti is veroorzaakt door een experiment van de Verenigde Staten. Dat schrijft het Venozolaanse ministerie van Communicatie en Informatie.Het ministerie baseert zich op onderzoek van de Noordelijke Russische Vloot, die vlootbewegingen van de VS in de Caribische Zee, waar Haïti ligt, zou volgen. Het Russische onderzoek heeft volgens het Venozolaanse ministerie uitgewezen dat de Amerikaanse marine met een van zijn 'aardbevingswapens' de beving teweeg heeft gebracht.

Het ministerie stelt dat de Amerikanen sinds het eind van de jaren 70 hun 'aardbevingswapens' enorm hebben verbeterd. Een van de volgende doelwitten is Iran, aldus het Venozolaanse miniserie van Communicatie en Informatie.

Bron: AD


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
19 januari 2010, 18:43 uur | Bericht #82866
Militairen VS landen bij paleis Haïti

Amerikaanse legerhelikopters zijn dinsdag geland bij het presidentiële paleis in Port-au-Prince, de hoofdstad van het door een aardbeving getroffen Haïti. Omstanders keken van achter hekken toe, hoe Amerikaanse militairen in gevechtstenue uitstapten, zo was te zien op beelden van de Amerikaanse nieuwszender CNN.De militairen haalden onder meer water, voedsel en gereedschappen uit de helikopters, maar volgens een CNN-verslaggever is dat vermoedelijk voor eigen gebruik. De militairen moeten de veiligheidssituatie in het verwoeste Caribische land helpen verbeteren en ook een bijdrage leveren aan de hulpverlening. Volgens getuigen onthaalde de bevolking de Amerikanen enthousiast.

Een legerwoordvoerder zei dat de Amerikanen met helikopters en schepen onder meer honderd voertuigen, twee waterzuiveringssystemen, negen watertanks en tenten en medicijnen in Haïti aan land willen brengen.

Bron: AD


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
19 januari 2010, 18:46 uur | Bericht #82869
Enige vermiste Belg in Haïti dood teruggevonden

Reddingswerkers hebben in het puin van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Port-au-Prince het lichaam van de Belg Philippe Dewez aangetroffen. Dat hebben premier Yves Leterme en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere vernomen. De echtgenote en de drie zonen van de Belg zijn momenteel allemaal in Haïti.De 62-jarige Philippe Dewez leefde al tientallen jaren in Haïti. Voor zijn pensioen werkte hij er bij de Verenigde Naties. Vorig jaar werd hij aangesteld als de persoonlijke adviseur van president René Préval.

De Belgische regering betuigt zijn medeleven met de familie, vrienden, collega's en nabestaanden van de landgenoot. Van Belgische kant worden alle mogelijke praktische en administratieve maatregelen genomen om de repatriëring van het stoffelijk overschot mogelijk te maken, luidt het.

Cijfers
Het crisiscentrum van de FOD Buitenlandse Zaken heeft intussen cijfers meegegeven over Belgen betrokken bij de aardbeving in Haïti

- totaal aantal lopende dossiers op het crisiscentrum: 226

- totaal aantal gelokaliseerde Belgen: 193, van wie 100 landgenoten reeds Haïti hebben kunnen verlaten, waarvan 4 landgenoten gewond zijn en waarvan 1 landgenoot overleden is.

- totaal aantal niet-gelokaliseerde Belgen: 33, van wie 1 persoon als vermist kan worden beschouwd en waarvan over 32 personen ontoereikende informatie is om hen te kunnen lokaliseren.

Bron: Hln

  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:43 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Terug naar boven
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.989 topics, welke bij elkaar 442.533 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3355 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3355, lezen 22 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Fotowedstrijd Lente

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden