Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 16:59:26

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

27 Jan 2020 14:59:42

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 13:59:09

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 10:59:35

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 10:59:34

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:30
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Jaaroverzicht 2019

Fotowedstrijd januari

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 18:55 uur | Bericht #205222
Wateroverlast lijkt mee te vallen

De overlast door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen lijkt tot nu toe mee te vallen.Bij gemeenten, brandweer en Veiligheidsregio Zeeland zijn nauwelijks meldingen binnengekomen over ondergelopen kelders of overstroomde wegen. Landbouwers lijden wel veel schade, meldt de ZLTO. Op Noord- en Zuid-Beveland en Tholen staan hier en daar de straten blank en liggen er grote plassen in de tuintjes, zoals in de Goese nieuwbouwwijk Riethoek en de Goese Polder. Maar de brandweer heeft nauwelijks moeten uitrukken. "Mensen weten zichzelf te redden, precies zoals het eigenlijk hoort", zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zeeland.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:03 uur | Bericht #205227
"De grote waterschade blijft voorlopig uit"

Op verschillende plaatsen zijn er waterlopen overstroomd. Daardoor staan er her en der in Vlaanderen straten blank. De situatie in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen is op dit moment kritiek. De problemen zijn voorlopig wel niet te vergelijken met de wateroverlast van november afgelopen jaar. In Herne, in Vlaams-Brabant, is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd, omdat het waterpeil van het riviertje de Mark de laatste uren snel gestegen is. Het overstromingsgebied is helemaal volgelopen en enkele straten staan al blank. Er zijn ook enkele woningen onder water gelopen. Een evacuatie wordt voorbereid, maar die is voorlopig nog niet nodig. Burgemeester Kris Poelaert waarschuwt wel "dat het ergste nog moet komen". De Civiele bescherming, brandweer en landbouwers uit de gemeente proberen water weg te pompen uit het centrum.

Ook elders in Vlaams-Brabant zijn er problemen. In Galmaarden is preventief het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In Sint-Katarina-Lombeek bij Ternat is de Meersstraat ondergelopen. In Wambeek is de Langestraat afgesloten voor alle verkeer. In Rillaar heeft de Motte, een bijrivier van de Demer, enkele straten laten overstromen. De Tieltseweg, de Marktweg en een deel van de Mottestraat zijn afgesloten. En ook in onder meer Londerzeel, Groot-Bijgaarden en Beersel zijn er problemen. In Kalmthout, in de provincie Antwerpen, stond de Brasschaatsesteenweg vanmorgen blank, omdat de riolering het water niet meer kon slikken. Op andere plaatsen staan brandweerkorpsen klaar om uit te rukken als er zich problemen zouden voordoen, maar voorlopig blijft de provincie gespaard.

Ook problemen in Oost- en West-Vlaanderen
Ook in Oost- en West-Vlaanderen kregen enkele brandweerkorpsen al oproepen voor wateroverlast. In de omgeving van Aalst en Lede zijn er meldingen van lichte problemen. De Torenbeek begint over te lopen in de Blektestraat, maar nog niet nabij de woningen. Ook de Molenbeek loopt over. In Erembodegem staat de Denderbrug omhoog uit voorzorg, moglijk wordt ook de Sint-Annabrug opgetrokken. In Denderleeuw staat de Bellebeek, een van de grootste zijbeken van de Dender, sinds vannacht voorbij het alarmpeil. En in Geraardsbergen is het stadsbestuur in crisisberaad bijeen geweest en zijn de bruggen boven de Dender opgehaald. Een 10-tal huizen is ondergelopen en het waterpeil blijft stijgen. "Het gaat niet om extreme hoeveelheden, enkele centimeters. De grote schade blijft voorlopig uit", zegt brandweercommandant Bert De Clercq. In Gent en het Meetjesland blijft het bij ondergelopen kelders en andere lichte overlast. In Maldegem staat de rivier de Eede net over het alarmpeil. Er zijn geen huizen bedreigd, maar de brandweer deelt wel preventief zandzakjes uit. In Kaprijke staan De Zuidstraat, de Heinestraat en enkele kleine wegen onder water. Ze zijn afgesloten voor het verkeer. In de Vlaamse Ardennen zijn er voorlopig weinig problemen met wateroverlast, behalve in Brakel. Daar is de Zwalm overstroomd door de hevige regenval van afgelopen nacht. Er wordt crisisoverleg gehouden tussen brandweer, politie en gemeentebestuur.

De piek in Limburg moet nog komen
Limburg houdt voorlopig de voeten droog. Maar de piek in waterstanden is nog niet bereikt. "Er moet nog een regenzone overkomen en die kan voor problemen zorgen", zegt Mie Van De Kerkckhove van de Vlaams Milieumaatschappij (VMM). Er zijn wel al oproepen voor beperkte hinder, zoals ondergelopen velden en tuinen. Op het Industrieterrein Overhaem in Tongeren was er beperkte overlast in de straten. Dat probleem is inmiddels verholpen. Het water bedreigt voorlopig geen woningen of andere gebouwen. De hulpdiensten blijven wel paraat met zandzakjes en pompen. De Demer in Linkhout, een deelgemeente van Lummen, bijvoorbeeld stijgt op dit moment naar haar alarmpeil. In het Maasbekken worden er vooral problemen verwacht langs de Berwijn en de Voer. Het wachtbekken op de Dommel in Overpelt zal waarschijnlijk aangesproken worden.

Nog regen verwacht, maar geen grote hoeveelheden
De recentste weerberichten voorspellen vanmiddag nog regen of motregen, maar er worden geen grote neerslaghoeveelheden meer verwacht (1-3 mm). Vannacht zijn er ook droge periodes vanuit het zuiden. De neerslagverwachting is 5 mm voor Vlaanderen en Wallonië. Enkel in het oosten van het land (bovenlopen Maas en Demer) wordt iets meer neerslag (7-8 mm) verwacht. De voorbije 24 uur is er over Vlaanderen 20 tot 30 mm neerslag gevallen, over het uiterste oosten viel er lokaal 30 tot 50 mm. Het zuiden van het land kreeg 10 tot 20 mm te verwerken. De situatie van de waterstanden kan op de voet gevolgd worden op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij, www.overstromingsvoorspeller.be.

Bron: De Redactie


Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:05 uur | Bericht #205228
Deventer maakt zich op voor overstroming van de IJssel

De gemeente Deventer maakt zich op voor de overstroming van de IJssel. De verwachting is dat donderdag 13 januari een peil bereikt waarop de Welle geleidelijk aan blank komt te staan en daarom wordt afgesloten voor verkeer.Preventief verspreide de gemeente vandaag zandzakken onder de bewoners die direct aan de Welle wonen. Op het moment dat de Welle blank komt te staan, wordt deze tussen de Melsterstraat en de Nieuwe Markt afgesloten. Parkeren in het Worpplantsoen is dan ook niet meer mogelijk en de Bolwerksweg wordt afgesloten. Het muurtje tussen de Welle / Wellekade heeft een hoogte van 6.30 meter boven NAP. Parkeren op de Worp is bij 6.10 meter niet meer mogelijk. De Bolwerksweg wordt afgesloten bij een stand van 6.10 meter boven NAP.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:11 uur | Bericht #205232
Open Vld wil compensaties voor getroffen zelfstandigen wateroverlast

Open Vld bepleit een compensatieregeling voor zelfstandigen die getroffen worden door overstromingen. Concreet wil de partij het systeem voor inkomensverlies bij wegenwerken uitbreiden naar natuurrampen. Zelfstandige ondernemers die hun zaak meer dan zeven dagen moeten sluiten door wegenwerken, kunnen op dit moment al een inkomenscompensatievergoeding aanvragen bij het federaal Participatiefonds. De Open Vld-senatoren Guido De Padt, Bart Tommelein en Rik Daems hopen die regeling van 70 euro per dag uit te breiden via een wetsvoorstel in de Senaat. Ze benadrukken daarbij dat hun voorstel enkel sleutelt aan de reikwijdte van het systeem, niet aan de procedure.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:16 uur | Bericht #205235
Overstromingsgevaar nog niet geweken: vanavond nieuwe regenzone

Het peil van de waterlopen in Vlaanderen kan vanavond en morgen nog stijgen. Vanavond trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over ons land. Intussen dreigt er een schooltje in het Oost-Vlaamse Brakel onder water te lopen. Tussen donderdagavond en zaterdagmiddag is meer wateroverlast niet uitgesloten, zo blijkt uit de voorspellingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Hydrologisch Informatiecentrum (HIC). Binnenlandse Zaken laat weten dat de zes operationele eenheden van de Civiele Bescherming donderdag al ingezet zijn om hulp te bieden bij overstromingen. Zij vullen zandzakjes en helpen op verschillende plaatsen bij het wegpompen van water.

Hevige regenzone
Net als gisteren trekt vandaag een stevige regenzone over Vlaanderen: er wordt tussen 25 en 40 millimeter neerslag verwacht. In de Voerstreek wordt zelfs gevreesd voor uitschieters tot 55 millimeter. 'Het zal niet alleen hard regenen, de bodem is ook al verzadigd. Er waren de zware overstromingen van november, we zitten met smeltwater van de sneeuw uit december en het heeft afgelopen weekend ook al geregend. Dat maakt de insijpeling moeilijk', stelt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Op meerdere plaatsen veroorzaakt het water donderdag al problemen:

Oost-Vlaanderen
In verschillende Oost-Vlaamse steden en gemeenten zijn crisiscellen opgericht en wordt het waterpeil op de voet gevolgd, maar voorlopig is er nergens een rampenplan afgekondigd. Vooral langs het Denderbekken zijn op kritieke punten preventieve maatregelen genomen. In Geraardsbergen stijgt het peil van de Dender met een paar centimeter per uur. Er is wateroverlast in de kelders van een tiental woningen. 'Het is niet te voorspellen hoe dit zal evolueren', zegt het stadsbestuur. 'Er kan regen vallen vannacht en er wordt nog heel wat water van de Marke en andere afwateringen in de Dender verwacht. Als het water blijft stijgen, dan komt de Gaverstraat en Majoor Van Lierdelaan in gevaar.' De inwoners van de straten worden momenteel door de politie verwittigd. De crisiscel van de stad heeft donderdagmorgen beslist om de Grotestraatbrug over de Dender uit voorzorg op te halen. Langs de Molenbeek in deelgemeente Zandbergen dreigen er kritieke overstromingen, onder meer in de Jan de Coomanstraat en Vloerzegemstraat. Ook in Overboelare, de deelgemeente die in november zwaar getroffen werd, wordt gevreesd voor overstromingen.

De brandweer van Brakel heeft op een veertigtal plaatsen zandzakjes geplaatst. De school Het Groene Lilare aan de Groenstraat in deelgemeente Michelbeke wordt omringd door water. Voorlopig kan de brandweer het water wegpompen, maar de toestand is kritiek. Ook in Denderleeuw, Aalst, Sint-Niklaas en Dendermonde volgen crisiscellen de toestand op. In Aalst staat de Denderbrug in deelgemeente Erembodegem omhoog omdat het waterpeil te hoog is. Mogelijk wordt in de loop van de namiddag ook de Sint-Annabrug opgetrokken. De prognoses zijn momenteel hoopvol omdat het op verschillende plaatsen gestopt is met regenen, maar ook het Oost-Vlaamse provinciebestuur blijft alert. Wat het Bovenscheldebekken betreft, dreigen kritieke overstromingen langs de Maarkebeek en de Zwalm. 'Het wachtbekken langs de Maarkebeek is volledig gevuld en de wachtbekkens langs de Zwalm zijn al voor het grootste deel gevuld. De peilen langs deze waterlopen zullen verder stijgen.'

De stadsarchitect van Gent heeft donderdag twee huizen in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde onbewoonbaar verklaard. Het water kwam onder de vloer naar boven. Dat werd vernomen bij de Gentse lokale politie en de brandweer. De brandweer rukte donderdagvoormiddag uit voor wateroverlast in twee woningen aan de Grotesteenweg Noord in Zwijnaarde. De huizen liggen in een lager gelegen gebied, zijn deels vervallen en werden al eerder bedreigd door water uit achterliggende weilanden. Het water kwam nu vanonder de vloer naar boven. De brandweer probeerde het water weg te pompen, maar de toestand was te ernstig. Een stadsarchitect kwam ter plaatse en besliste dat de huizen voorlopig onbewoonbaar zijn. De twee bewoners, een 63-jarige en een 77-jarige man, krijgen een andere slaapplaats van de dienst Slachtofferhulp.

West-Vlaanderen
Ook in Oostkamp, in de Brugse polders, zijn kritieke overstromingen niet uitgesloten. De Rivierbeek en de Hertsbergebeek kunnen in de nacht van donderdag op vrijdag, of vrijdag, de alarmdrempel overschrijden.

Vlaams-Brabant
In Vlaams-Brabant lijken de problemen het grootst in Herne. Het waterpeil van de Mark staat er al erg hoog en het wachtbekken is overvol en overstroomt. Een aantal straten staan blank en het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd. Drie woningen in de Stationstraat zijn onder water gelopen. In een aantal andere woningen van dezelfde straat staat het water al in de tuinen, maar de huizen zijn voorlopig gevrijwaard. Een evacuatie wordt voorbereid, maar die is voorlopig nog niet nodig. zo meldt burgemeester Kris Poelaert. Donderdagmiddag zou de situatie zich gestabiliseerd hebben. Het gemeentelijk rampenplan blijft wel nog in werking. In tegenstelling tot de verwachtingen stelt de Demer in het Hageland momenteel geen problemen op vlak van wateroverlast. Het waterniveau komt weliswaar in de buurt van het alarmpeil, maar naar verwachting zal het dit zal overschrijden. Wat de zijrivieren betreft zijn enkel in Rillaar (Aarschot) enkele straten overstroomd en afgezet door de Motte. Bewoners hebben zandzakjes geplaatst, maar woningen zijn er niet bedreigd.

'Wij houden de evolutie nauwlettend in de gaten en alle hulpdiensten zijn standby', aldus de burgemeester. 'De brandweer heeft momenteel 1.200 zandzakken in voorraad en heeft er vanmorgen preventief een aantal verdeeld in Rillaar. Bij de overstromingen in november liep in Rillaar één woning onder water. Hoe de situatie donderdagnacht zal evolueren na de nieuwe regenval is nog koffiedik kijken.' In Zichem stond de Demer rond 17 uur 18m47 hoog, terwijl het alarmpeil 18m50 bedraagt. Als dit alarmpeil bereikt is, worden volgens burgemeester Manu Claes (CD&V) enkele kleppen gesloten en het rioleringswater van de Ernest Claesstraat rechtstreeks in de Demer gepompt. 'Vanaf een waterniveau 18m60 à 18m70 krijgen we problemen met de Zwarte Beek die in dat geval onder meer de Ernest Claesstraat bedreigt', aldus Claes. Het waterpeil van de Demer wordt momenteel met behulp van de wachtbekkens in Schulen en Webbebroek stabiel gehouden. Deze nacht wordt in de regio echter een nieuwe forse regenbui verwacht. Scherpenheuvel-Zichem houdt een 400-tal zandzakken klaar om in geval van nood in te grijpen. Ook in Rillaar, waar het peil van de Motte momenteel daalt, worden dan opnieuw problemen verwacht. De brandweer van Aarschot houdt 1.200 zandzakken klaar. In Diest is burgemeester Jan Laureys (CD&V) er gerust in dat het niet tot overstromingen zal komen. Omwille van waterproblemen die het gevolg waren van de felle regenval werd donderdag in Schaffen in de omgeving van een boomkwekerij een straat afgesloten.

Ook in Londerzeel staan straten onder water en in Groot-Bijgaarden loopt een wijk onder water. Het peil van de Zenne in Lot zal donderdagavond opnieuw sterker stijgen. In het Benedenscheldebekken zal de Molenbeek haar maximale peil donderdagnamiddag bereiken, een nieuwe piek wordt vrijdagmiddag voorspeld. De plaatsen Sneppelaar en Robroek kunnen bedreigd worden. Het Dijlebekken lijkt aan het ergste te ontsnappen. Daar zouden geen kritieke overstromingen optreden, luidt het, al blijft waakzaamheid geboden langs de Zuunbeek en de Barebeek. Het wachtbekken van Egenhoven (Heverlee) wordt gevuld om Leuven te beschermen. In Liedekerke staat de Civiele Bescherming klaar om te pompen in de stationsbuurt, waar enkele straten onder water dreigen te lopen. In Jabbeke worden 400 zandzakjes gemaakt om naar Liedekerke te brengen.

Limburg
In Halen wordt donderdag al de hele dag water overgepompt van de Holakenbeek naar de Velpe. In het Maasbekken ten slotte worden vooral problemen verwacht langs Berwijn en Voer. Daar is waakzaamheid geboden.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:19 uur | Bericht #205238
Dender- en Zennestreek in Wallonië overstroomd

Het zuiden van het land ontsnapt niet aan de wateroverlast. In Wallonië dreigen de problemen nog groter te worden dan afgelopen weekend. In verschillende gebieden is de alarmfase van kracht door het snel stijgende waterpeil, in Aywaille en Esneux (provincie Luik) en Deux-Acren (Henegouwen) zijn inwoners geëvacueerd. Volgens de waterbeheerders zullen er door de neerslag grote problemen ontstaan in de vallei van de Amblève en de Vesder ten zuiden van Luik. Het water stijgt er enorm snel, de alarmfase is uitgeroepen. De Vesder is buiten haar oevers getreden waardoor de gewestweg N61 is afgesloten ter hoogte van Pepinster. In Aywaille (in de provincie Luik) is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd en een 20-tal inwoners geëvacueerd. De Ourthe is buiten haar oevers getreden. Veel geëvacueerden wonen in caravans en chalets. Ook in Esneux werd de camping Pont de Méry ontruimd.

Aan de Waalse kant van het Denderbekken dreigen grote problemen in het westen van de provincie Henegouwen. Het alarmpeil is er bereikt en soms overschreden. Hier en daar zijn er al overstromingen. Het debiet van de Dender ligt hoger dan bij de zware overstromingen van november. De rivier is buiten haar oevers getreden ter hoogte van Deux-Acren. Bewoners van enkele huizen zijn geëvacueerd. Ook in de buurt van Ath is er wateroverlast. De brandweer deelt zandzakjes uit. In Waals-Brabant is een prealarm voor wateroverlast afgekondigd. In Tubeke staan opnieuw -zoals in november- heel wat straten onder water. De brandweer kreeg al een tiental oproepen voor ondergelopen kelders. In de Oostkantons hebben de brandweer van Eupen en die van Lontzen een tiental kelders moeten leegpompen die waren ondergelopen na overvloedige regenval. Vooral de gemeenten in het noorden van Duitstalig België hebben met overlast te kampen.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2011, 19:29 uur | Bericht #205244
Maas bij Den Bosch bereikt hoogste waterstand

De Maas bij Den Bosch heeft donderdag met 4,25 meter boven NAP het tot nu toe hoogste punt bereikt. Op de kades en dijken is beperkte dijkbewaking ingesteld. De situatie is onder controle. Dat hebben de waterschappen De Dommel en Aa en Maas en de gemeente Den Bosch donderdag gemeld. Volgens hen zal het water in de Maas niet verder meer stijgen. Naar verwachting zal de hoogwaterpiek zondag het gebied verlaten. De waterschappen en de gemeente waarschuwen dat volgende week door de voorspelde regen het waterpeil in de Maas weer zal stijgen. Het waterpeil komt dan niet meer boven de huidige waterstand, denken de schappen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 januari 2011, 21:42 uur | Bericht #205277
Plotselinge snelle stijging van de Roer

De rivier de Roer tussen Vlodrop en Roermond stijgt donderdagavond onverwacht snel door de aanhoudende regen in het Duitse stroomgebied. Vijftig woningen in Melick en Vlodrop lopen direct gevaar op wateroverlast, zei burgemeester Ellen Hanselaar van Roerdalen donderdagavond.

In Roerdalen is donderdagavond een actiecentrum wateroverlast geopend. De bewoners van vijftig woningen kregen een brief van de gemeente waarin ze werden gewaarschuwd voor het wassende water. Ze krijgen zandzakken en moeten spullen hogerop in veiligheid brengen. Door de regen zijn de spaarbekkens van de Roer in Duitsland volgelopen. Als gevolg daarvan stroomt het water nu snel Nederland in. De Roer zal hoger komen te staan dan afgelopen weekeinde.

Bron De Pers
hakkenbar
Lid
Woonplaats: Amsterdam-Zuid oost
Berichten: 34
Lid sinds: 25 mei. 2009
13 januari 2011, 22:03 uur | Bericht #205292
ALARM OIV BRABANT-NOORD ROT NAAR GMC: (GRIP: 2) GEMEENSCHAPPELIJK MELD CENTRUM GRUTTOSTRAAT 10 S-HERTOGENBOSCH.

Lijkt erop dat men toch meer problemen verwacht.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 januari 2011, 07:56 uur | Bericht #205360
Weer hoogwateralarm voor Itteren en Borgharen

Inwoners van Itteren en Borgharen bij Maastricht hebben opnieuw het advies gekregen hun auto buiten het dorp te rijden naar een hoger gelegen parkeerplaats. De toegangswegen tussen Itteren en Borgharen dreigen namelijk weer onder water te lopen. De inwoners zijn op de hoogte gesteld. Ook rijden de vier legervrachtwagens weer tussen de hoger gelegen parkeerplaatsen en beide dorpen. Aan de daling van de Maas bij Maastricht is een einde gekomen door de aanhoudende regenval in het stroomgebied van de Maas in de Ardennen. Rijkswaterstaat verwacht dat de Maas vrijdagochtend een hoogte van om en nabij de 47 meter boven NAP zal bereiken.Afgelopen weekeinde waren Itteren en Borgharen ook afgesneden van de buitenwereld door hoogwater. In tegenstelling tot toen hebben de hulpdiensten donderdagavond nog geen bewoners die zorg behoeven uit de dorpen weg gehaald. De gemeente Maastricht bekijkt vrijdagochtend of deze maatregel alsnog nodig is. Dat hangt sterk af van de verdere ontwikkeling van de waterstand. Rijkswaterstaat verwacht bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht in de loop van vrijdag een maximale waterstand van om en nabij de 47 meter boven NAP. Ter vergelijking: donderdagavond om zes uur bedroeg de waterstand in Maastricht nog geen 46 meter boven NAP. De stijging gaat dus erg snel.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 januari 2011, 07:59 uur | Bericht #205361
Betere vooruitzichten voor tweede deel van de nacht in Wallonië

Het is donderdag de hele dag blijven regenen, waardoor alle waterlopen in Wallonië systematisch gestegen zijn in meer of mindere mate. Dat meldde de website van het Waalse Operationele Directoraat-Generaal van de Mobiliteit en de Waterlopen donderdagavond. Op sommige plaatsen waren de pieken al bereikt, op andere zou dat de volgende uren gebeuren. De meest kritieke bekkens waren die van de Amblève, de Beneden-Ourthe en de Zenne, zei de hydrologische studiedienst (Sethy). Hoewel de meteorologische voorspellingen eerder gunstig waren voor het tweede deel van de nacht, waarschuwde de Sethy dat waakzaamheid gepast was.Het peil van de Zenne steeg nog snel en een piek werd niet voor middernacht verwacht. Voor de Dender was de stijging minder uitgesproken. De komende uren moest het waterniveau er stabiliseren. Ook de Schelde steeg minder snel, maar een piek werd pas de komende uren verwacht.

Stabiliseren
De Jeker op zijn beurt was aan het stabiliseren. De Boven-Maas steeg, en zou dat nog minstens tot vrijdagochtend blijven. Voor de Vesder was dan weer de piek bereikt, en daalde het water. Maar de huidige regen kon de daling vertragen, en zelfs een lichte stijging veroorzaken. De Amblève en haar zijrivieren bereikten al een piek in Aywaille. Het peil moest de komende uren dalen. De Boven-Ourthe stabiliseerde. Rond middernacht werd een piek verwacht. En, ten slotte, stabiliseerden ook de Boven-Lesse en de Lhomme.

Bron Hln | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 januari 2011, 08:03 uur | Bericht #205363
Vrees voor nieuwe overstromingen blijft

Op heel wat plaatsen in Vlaanderen blijft er vrees voor nieuwe overstromingen. In de nacht van donderdag op vrijdag trok een nieuwe regenzone over België, maar er viel minder regen dan gisteren. In verschillende rivieren is het alarmpeil bereikt, met overstromingen tot gevolg.

De voorbije twee dagen is over alle bekkens in Vlaanderen tot meer dan 30 mm neerslag gevallen. Op verschillende waterlopen in alle bekkens is het waakpeil overschreden en treden er niet-kritieke overstromingen op. Hier en daar is ook het alarmpeil overschreden, waardoor er kritieke overstromingen optreden. Dat blijkt vrijdagochtend uit een update van de website Overstromingsvoorspeller.be van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het blijft vrijdag grotendeels droog tot in de namiddag. Vanaf vrijdagnamiddag tot vrijdagnacht trekt er echter opnieuw een actieve regenzone over Vlaanderen, waarbij neerslaghoeveelheden voorspeld worden tot 10 mm. De peilen op de Maarkebeek en de Zwalm blijven dalen. Een nieuwe piek wordt voor vrijdagavond voorspeld. De voorspellingen geven daar momenteel geen kritieke overstromingen aan.

De Ede in Maldegem heeft het alarmpeil nipt overschreden, maar er dreigen nog geen kritieke overstromingen. In Oostkamp kan de Rivierbeek de alarmdrempel overschrijden. Kritieke overstromingen kunnen bijgevolg niet uitgesloten worden in Ruddervoorde. Het peil langs de Marke in Herne en Galmaarden is aan het dalen. Het wachtbekken opwaarts Herne is aan het lozen. Het peil op de Zuunbeek is vrijdagochtend aan het dalen en ook het peil op de Zenne te Lot daalt langzaam. Wat de Dijle betreft worden er voorlopig geen kritieke overstromingen verwacht.

In het Demerbekken worden de wachtbekkens van Schulen, Webbekom en Hoeleden gevuld. De Winge te Rotselaar heeft nipt het alarmpeil overschreden en het peil stijgt momenteel nog licht. Wateroverlast in de omgeving van het industrieterrein Wingepark in de komende uren is niet uitgesloten. Verder is het alarmpeil op de Bellebeek in Essene overschreden. Maar doordat er nog capaciteit is in opwaartse wachtbekkens zullen niet meteen overstromingen volgen. De wachtbekkens konden donderdagavond beperkt lozen, maar vrijdag wordt een nieuwe peilstijging verwacht.

Bron Nieuwsblad
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:37 uur | Bericht #205405
Hoog water goed voor het gebied

Het water in Tureluur staat hoog. Met name in het deel bij de uitkijktoren en Prunjehil bij Serooskerke is het veel natter dan normaal. De oorzaak is de grote hoeveelheid neerslag en het toch al hogere waterpeil in de winter in de natuur. De extra hoge waterstand is heel goed voor het gebied. Daardoor verdwijnen rovers zoals bunzing of hermelijn. Deze dieren zijn een bedreiging voor de vogels die in het voorjaar komen broeden.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:43 uur | Bericht #205407
Waterstand Maas stijgt minder hard dan verwacht

De waterstand van de Maas stijgt minder hard dan verwacht. De afvoersnelheid van de rivier bij Sint Pieter was rond 08.30 uur ruim 1760 kubieke meter per seconde. Dit loopt vrijdag nog op naar 1800, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat verwachtte donderdagavond nog dat de afvoersnelheid van de Maas in de loop van vrijdagochtend tweeduizend kubieke meter zou zijn. Dat is vier keer zo hoog als normaal. Het hoge water zou leiden tot overstromingen van wegen bij Borgharen en Itteren. Bewoners van die dopen werden geadviseerd hun auto's buiten het overstromingsgebied te parkeren, omdat de dorpen door overstromingen een tijdje niet bereikbaar zouden zijn voor normaal verkeer. Rijkswaterstaat zegt nu dat de wegen niet onder water komen te staan.

Zondag werd in de Maas bij Maastricht een piek van 47 meter boven NAP bereikt. De afgelopen dagen zakte het peil ruim twee meter. Donderdag is het water weer licht gestegen. Vrijdagochtend is de stand ruim 46 meter boven NAP. Het peil stijgt in de loop van de dag nog ongeveer een halve meter. Daarna zet een daling in. Het noorden van Limburg krijgt dit weekend te maken met een derde hoogwatergolf. Hoeveel het water exact gaat stijgen, is nog onduidelijk. De brandweer verwacht echter dat de hoogste waterstand van vorige week niet overschreden wordt. Ook het waterpeil van de Rijn stijgt de komende dagen opnieuw. Rijkswaterstaat verwacht maandag bij het Gelderse Lobith een nieuwe piek van ruim zestien meter boven NAP, een halve meter onder de hoogste stand van 1995.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:47 uur | Bericht #205410
Huizen onder water in centrum van Geraardsbergen (update)

In het centrum van het Oost-Vlaamse Geraardsbergen, waar gisterenavond het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd omdat het waterpeil van de Dender bleef stijgen, is er wateroverlast in verschillende woningen. Dat melden het stadsbestuur en de brandweer, die het water probeert weg te pompen. Het waterpeil van de Dender blijft nog steeds langzaam stijgen, zegt het stadsbestuur. "Deze nacht was het peil enkele uren stabiel, maar in de loop van de ochtend is het nog een stuk gestegen. De Karmelietenstraat, de Sasweg en het zwembad zijn sinds enkele uren overgelopen. Het water wordt nog uit de woningen geweerd." De meeste woningen waren beveiligd met zandzakjes, maar er is toch wateroverlast omdat de collectoren het water niet aankunnen. De dalende trend in het Denderbekken wordt stroomafwaarts in Geraardsbergen nog niet gevolgd. Verwacht wordt dat debieten en peilen in Geraardsbergen en deelgemeente Overboelare nog kunnen stijgen. "De Majoor Van Lierdelaan en de Gaverstraat zijn dus nog niet uit de gevarenzone. De beide Denderbruggen zijn momenteel omhooggehaald. In het stadscentrum is de benedenstad dus van de bovenstad gescheiden", meldt het stadsbestuur. Het gemeentelijk rampenplan blijft van kracht.Waakpeil overschreden
De voorbije twee dagen is over alle bekkens in Vlaanderen tot meer dan 30mm neerslag gevallen. Op verschillende waterlopen in alle bekkens is het waakpeil overschreden en treden er niet-kritieke overstromingen op. Hier en daar is ook reeds het alarmpeil overschreden, waardoor er kritieke overstromingen optreden. Dat blijkt uit een update van de website Overstromingsvoorspeller.be van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het blijft vandaag grotendeels droog tot in de namiddag. Vanaf vannamiddag tot vannacht trekt er een actieve regenzone over Vlaanderen, waarbij neerslaghoeveelheden voorspeld worden tot 10 mm. De peilen op de Maarkebeek en de Zwalm blijven dalen. Een nieuwe piek wordt voor vanavond voorspeld. De voorspellingen geven hier momenteel geen kritieke overstromingen aan.

Geen kritieke overstromingen
De Ede in Maldegem heeft het alarmpeil nipt overschreden, maar er dreigen nog geen kritieke overstromingen. In Oostkamp kan de Rivierbeek de alarmdrempel overschrijden. Kritieke overstromingen kunnen bijgevolg niet uitgesloten worden in Ruddervoorde. Het peil langs de Marke in Herne en Galmaarden is aan het dalen. Het wachtbekken opwaarts Herne is aan het lozen. Het peil op de Zuunbeek is aan het dalen. Het peil op de Zenne te Lot daalt langzaam. Wat de Dijle betreft worden er voorlopig geen kritieke overstromingen verwacht. In het Demerbekken worden de wachtbekkens van Schulen, Webbekom en Hoeleden gevuld. De Winge te Rotselaar heeft nipt het alarmpeil overschreden en het peil stijgt momenteel nog licht. Wateroverlast in de omgeving van het industrieterrein Wingepark in de komende uren is niet uitgesloten.Gedaald in Wallonië
Het waterpeil van de rivieren in Wallonië is vanochtend op vele plaatsen gestabiliseerd of zelfs aan het dalen. Bij verschillende bekkens blijft een alarmfase van kracht. Het niveau van de Amblève, Vesder en Beneden-Ourthe blijft hoog en dat zorgt op sommige plaatsen voor overstromingen. Bij de Dender lijkt het maximum bereikt. Er is een lichte verhoging van het niveau van de Hoog-Maas, de Lage-Lesse en de Lage-Semois, maar zonder veel gevaar. In de omgeving van Aat en Lessen is de situatie relatief gestabiliseerd en de brandweer heeft een relatief rustige nacht achter de rug.

Beperkte hinder De Lijn
De Lijn ondervindt beperkte hinder door de wateroverlast in de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. In de andere provincies wordt geen hinder gemeld. In Vlaams-Brabant rijden enkele lijnen plaatselijk om. In Vorst zijn dat de lijnen 153, 154, 155 en 810 en in Malderen gaat het om lijn 251. In Oost-Vlaanderen is er beperkte hinder in de Denderstreek. Zo is in Erembodegem de brug over de Dender opengezet. Erembodegem kan daarom niet meer bediend worden. Ook in Aalst zijn de Sint-Annabrug en Zwarte Hoekbrug open, wat betekent dat alle stadslijnen omrijden. Lijnen 71 tot en met 78 en lijn 161 (regio Dender) van en naar Geraardsbergen volgen een omleiding. Voor meer informatie kunnen de reizigers terecht op delijn of op het nummer 070/220.200.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:49 uur | Bericht #205413
"Adempauze nu, maar we moeten attent blijven"

Vannacht is er minder regen gevallen dan verwacht. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verwacht dan ook dat het waterpeil op de meeste plaatsen wat zal zakken. Vanaf vanmiddag zou het wel opnieuw fel kunnen gaan regenen. In Geraardsbergen is er nu al wateroverlast. Mie Van den Kerchove, woordvoerster van de VMM, brengt goed nieuws, zo laat ze weten. "De komende uren kunnen we de wachtbekkens lichtjes laten leeglopen, of op zijn minst wat laten zakken, zodanig dat er opnieuw wat reserve is." Die reservecapaciteit zou wel eens belangrijk kunnen zijn, klinkt het. "Er is opnieuw een regenzone onderweg, vanaf vanmiddag kan het weer fel gaan regenen." Als mogelijk probleemgebied noemt Van den Kerchove het Demerbekken. Daar kan de Winge, die loopt nabij Rotselaar, buiten haar oevers treden.

Herne krijgt voorlopig respijt
In Herne, in Vlaams-Brabant, was de situatie gisteren zeer kritiek. Vandaag ziet het er beter uit. Het water is wat gezakt, al blijft men waakzaam, want er wordt nieuwe neerslag verwacht. "Het wachtbekken zit voorlopig nog vol. Om de regenvloed op te vangen, moeten we de capaciteit opnieuw vergroten", zegt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). Het blijft dus bang afwachten in Herne. “We krijgen een adempauze, maar we moeten attent blijven”, luidt het. Ook in Galmaarden, dat eveneens aan de Marke ligt, verbetert de situatie. Het water trekt langzaam weg. Het gemeentelijk rampenplan blijft evenwel van kracht in beide gemeenten.
Wateroverlast in centrum van Geraardsbergen

In het centrum van Geraardsbergen, in Oost-Vlaanderen, is er wateroverlast in verschillende woningen. Om 5 uur vanmorgen is het waterpeil van de Dender er pijlsnel beginnen te stijgen. De meeste huizen zijn beveiligd met zandzakjes, maar hier en daar stroomt het water toch binnen. De Karmelietenstraat, de Sasweg en het zwembad zijn ondergelopen. De brandweer probeert het water goed als mogelijk weg te pompen. De dalende trend in het Denderbekken wordt stroomafwaarts in Geraardsbergen nog niet gevolgd. Verwacht wordt dat het waterpeil in de gemeente zelf en in deelgemeente Overboelare nog kunnen stijgen. Het gemeentelijk rampenplan, dat gisteren al werd afgekondigd, blijft van kracht.

Nog in Oost-Vlaanderen staan de Maarkebeek en de Zwalm hoog, maar niet op een alarmpeil. In Ruddervoorde, in West-Vlaanderen, kunnen enkele straten onderlopen als het peil van de Rivierbeek nog verder stijgt. De situatie kan op de voet gevolgd worden op de website van de VMM, www.overstromingsvoorspeller.be.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:51 uur | Bericht #205415
Vooral in Demerbekken wateroverlast verwacht

Het grootste deel van Limburg bleef tot nu toe gespaard van ernstige wateroverlast, maar toch stonden verschillende straten, bossen, weilanden,... blank. Voor vandaag worden voornamelijk in het Demerbekken problemen verwacht. "In Linkhout (Lummen) zal de Demer rond 14 uur zijn hoogste punt bereiken. Mogelijk wordt het alarmpeil dan toch overschreden", zegt Mie Van den Kerckhove van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).Donderdag viel er plaatselijk meer dan 25 liter water per vierkante meter, maar vandaag zal dat beperkt blijven tot zo'n 5 liter. "Toch kunnen enkele liters meer of minder het verschil maken", vertelt Van den Kerckhove. Dat is zeker het geval rond de Demer in Lummen. “Het binnenbekken van het Schulensmeer was woensdagavond al zo goed als gevuld”, vult Luc De Leeuw van de VMM aan. “Donderdag zijn we gestart met het vullen van het buitenbekken. Die capaciteit bedraagt 5,5 miljoen kubieke meter."Parkings
Elders in Limburg blijft de wateroverlast voorlopig beperkt. In Hasselt liep de parking van vormingscentrum Syntra gedeeltelijk onder (foto bovenaan) en stond een gedeelte van de parking van de Ethias Arena onder water. Ook enkele fiets- en voetgangerstunnels werden onbruikbaar door het water. In Wimmertingen (foto boven) trad de Momembeek buiten zijn oevers en liepen enkele garages onder. Vooral de omgeving rond de kerk kreeg heel wat water te slikken. In de omgeving van de universitaire campus van Diepenbeek stond de Demer op het randje van overlopen, maar buiten enkele weilanden in de buurt bleef de universiteit zelf gespaard. In Rekem (Lanaken) kon het open grachtensysteem in de villawijk Zilverkust de toevloed van water niet meer aan. Een groot gedeelte van de Sterrenlaan stond donderdag tot op de opritten blank. In As was er wat hinder in de Stationsstraat. In Kortessem kwamen de kelders van buurthuis Den Hamel, de gemeentelijke kleuterschool en de chiro in Guigenhoven onder water te staan omdat de rioleringen het water niet meer konden slikken. Een aantal straten in Herbroek stonden eveneens blank. Ook op andere plaatsen staat het water nog steeds erg hoog.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 10:53 uur | Bericht #205417
Deel Wellekade Deventer onder water gelopen

Het laagste deel van de Wellekade in Deventer is in de nacht van donderdag op vrijdag onder water gelopen.Er staat inmiddels zo'n 30 centimeter water ter hoogte van café-restaurant De Tobbe. Dat gebeurde als gevolg van golfslag over de kademuur en enkele lekkages in dezelfde muur. Het waterpeil in de IJssel bij Deventer is inmiddels gestegen tot 6.38. Bij 6.40 meter stroomt de rivier over de kademuur en zullen ook de hogere gedeeltes van de Wellekade onder water lopen.

Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 11:03 uur | Bericht #205423
Maas en Roer stijgen nog

Het waterpeil van de Maas bij meetpunt Sint Pieter in Maastricht kan vrijdag stijgen tot circa 46,35 meter boven NAP. Daarna gaat de waterstand weer dalen, verwacht Rijkswaterstaat vrijdagochtend op basis van een nieuwe prognose. Om 6:00 uur vrijdagochtend was het waterpeil bij Sint Pieter 46,02 meter boven NAP. De hulpdiensten in Maastricht zijn vrijdagochtend bij elkaar gekomen om de situatie in Itteren en Borgharen te bespreken. Donderdagavond kregen inwoners van beide dorpen het advies hun auto's weg te rijden omdat de toegangswegen onder water kunnen lopen. Ook de Roer bij Vlodrop stijgt nog steeds en zal 10 centimeter hoger uitkomen dan afgelopen weekeinde, aldus een woordvoerster van de gemeente Roerdalen. Om 9.00 uur had de Roer een afvoer van 127 kuub per seconde.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari 2011, 11:05 uur | Bericht #205424
Maaswater over verlaagde dijk bij Drimmelen

Het hoge water van de Maas stroomt sinds het einde van donderdagmiddag over de verlaagde dijk bij Drimmelen. Voor het eerst krijgt het nieuwe overloopgebied de Zuiderklip (400 hectare) zo te maken met een serieuze overstroming. Regenval en harde westenwind zorgen voor extra stuwing van het water. Boswachter Thomas van der Es in de Biesbosch heeft dat vrijdagochtend gemeld. Modelberekeningen geven volgens hem aan dat gebruik van het overloopgebied een verlaging van 4 centimeter geeft van het waterpeil op de Maas. Dit zorgt voor een lager risico in bijvoorbeeld Gorinchem en Geertruidenberg. De verwachting is dat het water nog stijgt en zeker tot en met het weekeinde hoog blijft.

Zuiderklip ligt in het hart van Nationaal Park de Biesbosch en bestaat uit een aantal polders met een dijk eromheen. Het hoogwater stroomt nu voor het eerst over de hele breedte door het gebied. Het waterpeil van de Maas bij meetpunt Sint Pieter in Maastricht kan vrijdag stijgen tot circa 46,35 meter boven NAP. Daarna gaat de waterstand weer dalen, verwacht Rijkswaterstaat vrijdagochtend op basis van een nieuwe prognose. Om 6:00 uur vrijdagochtend was het waterpeil bij Sint Pieter 46,02 meter boven NAP. De hulpdiensten in Maastricht zijn vrijdagochtend bij elkaar gekomen om de situatie in Itteren en Borgharen te bespreken. Donderdagavond kregen inwoners van beide dorpen het advies hun auto's weg te rijden omdat de toegangswegen onder water kunnen lopen.

[sub]Bron: De Pers[sub]
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.894 topics, welke bij elkaar 442.093 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.027 leden.
Het nieuwste lid is Dani.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3428 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3428, lezen 9 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd januari

Jaaroverzicht 2019

Winter discussietopic

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden