Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Jan 2020 06:00:40

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Jan 2020 05:59:02

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht.

23 Jan 2020 05:50:04

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht.

23 Jan 2020 05:10:02

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Jan 2020 03:59:06

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Jan 2020 02:59:05

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel.

23 Jan 2020 02:11:03

De temperatuur bij De Bilt is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Jan 2020 02:01:48

Het zicht bij Cabauw is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

23 Jan 2020 02:01:48

Het zicht bij Deelen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

23 Jan 2020 02:01:47

De temperatuur bij Cabauw is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Jan 2020 02:01:47

De temperatuur bij Heino is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Jan 2020 02:01:46

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

23 Jan 2020 01:00:19

Het zicht bij Schiphol is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

23 Jan 2020 00:18:46

Het zicht bij Berkhout is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

23 Jan 2020 00:18:46
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Jaaroverzicht 2019

Fotowedstrijd januari

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 14:19 uur | Bericht #204047
Waterpeil in Duitse rivieren blijft stijgen

Door regen en het smelten van sneeuw is het peil van de rivieren in Duitsland zaterdag opnieuw gestegen. In Zell in de deelstaat Rijnland-Palts sloeg het water van de Moezel zaterdagochtend over een dam de stad in. ,,Het is een kwestie van tijd voor de eerste kelders vollopen'', zei een woordvoerder van de politie. In de stad Trier, die ook aan de Moezel ligt, is de situatie kritiek. De brandweer van Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt, houdt de brandweer rekening met het hoogste waterpeil in tien jaar. Delen van de oude stad kunnen overstroomd raken. In Keulen, een stuk verder stroomafwaarts, wordt de situatie langzamerhand penibel. Zaterdagochtend stond het water van de Rijn op 6 meter 70 en het stijgt soms ongeveer tien centimeter per uur. De hoogste stand is maandag of dinsdag te verwachten.

Ook in het oosten van Duitsland is het gevaar nog niet geweken. In de deelstaat Thüringen verlengde het Duitse KNMI de waarschuwing voor overstromingen tot zondagavond. In Saksen-Anhalt zijn de autoriteiten vooral bezorgd over de toestand bij de rivier de Weisse Elster. In Bamberg in het zuiden van Duitsland moest de politie overstroomde wegen voor het verkeer afsluiten. Dat gebeurde onder meer met de snelweg tussen Bamberg en Suhl. Ook langs de rivieren de Aisch en Main moesten wegen worden afgesloten.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 14:23 uur | Bericht #204048
Negen bewoners Lanaken afgesloten door Maas

De weg naar het gehucht Herbricht in Lanaken is sinds gisteravond afgesloten door het hoge waterpeil van de Maas. De civiele bescherming komt vannamiddag extra pompen plaatsen om het overtollige water van de Ziepbeek in Maasmechelen weg te pompen. Dat is beslist tijdens de evaluatievergadering in de Maasmechelse brandweerkazerne. "In Herbricht zitten nog een negental bewoners. Voorlopig zijn er nog geen evacuaties gebeurd", vertelt de Maasmechelse brandweercommandant Jurgen Pass.

Bejaarde vrouw en kinderen vertrokken
Dat bevestigt burgemeester Guido Willen (Open Vld) van Lanaken. "Vrijdag, toen de toegangsweg naar Herbricht nog berijdbaar was, is een bejaarde dame, een zorgbehoevende tachtiger, er vertrokken. Ook een paar kinderen zijn vertrokken. Momenteel zijn negen bewoners volledig omringd door het Maaswater. Voorlopig zouden de mensen die er nog verblijven, niet geëvacueerd willen worden", zegt Willen.

Geen risico op dijkbreuk

De brandweerkorpsen van Maasmechelen, Maaseik en Genk, de burgemeesters van Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Lanaken en De Scheepvaart woonden de evaluatievergadering bij. De kritieke punten van vroeger werden overlopen. In de loop van de jaren zijn de dijken flink verstevigd en volgens Guido Willen is er totaal geen risico op een dijkbreuk. "Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat de hoge waterstand van de Maas tot maandag zal aanhouden. Tot dan zullen we de rivier goed in het oog houden", besluit commandant Pass. In de gemeentelijke werkplaatsen worden preventief ook zandzakken gevuld.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 14:26 uur | Bericht #204051
De Maas, Demer en Dijle zijn vol

In Vlaams-Brabant en de Maasvallei in Limburg is het peil van de meeste rivieren fors gestegen door de regenval en de afvoer van water vanuit Wallonië. Toch zouden er in Vlaanderen geen grote overstromingen worden verwacht. Vooralsnog is er in Vlaanderen dus nog geen sprake van grote wateroverlast en overstromingen zoals in Wallonië, maar het Hydrologisch Informatiecentrum houdt een aantal rivieren wel extra in de gaten. In het Hageland wordt vooral uitgekeken naar de Demer en zijrivieren. In Schulen en Webbekom nabij Diest zijn de wachtbekkens gevuld, evenals dat op de Velpe in Hoeleden. In Halen is de brandweer water aan het wegpompen om overstromingen te vermijden. In Rotselaar staat het peil van de Winge erg hoog, maar dat begint inmiddels lichtjes te dalen.

Ten zuiden van Leuven is de Dijle op een aantal plaatsen buiten de oevers getreden, maar er zijn geen woningen bedreigd. In Egenhoven is het wachtbekken op de Voer wel geopend. In Limburg is er vooral onrust over het stijgende waterpeil van de Maas. Die rivier zou vanmiddag het hoogste peil bereiken. In de weilanden naast de Maas zijn dieren geëvacueerd, maar in Dilsen-Stokkem zijn een tiental schapen ingesloten door het water. De brandweeer probeert de dieren nog te redden. Het gehucht Herbricht bij Lanaken is afgesloten van de buitenwereld nadat de enige toegangsweg onder water kwam te staan. Gisteravond zijn in Moelingen, een deelgemeente van Voeren, wel een aantal huizen onder water geraakt. De brandweer had dammen geplaatst om te verhinderen dat het water verder zou oprukken.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 14:29 uur | Bericht #204054
Hoog water verwacht in Overijssel

De waterschappen in Overijssel zijn voorbereid op hoog water de komende dagen. In Limburg zijn omwonenden van de Maas al geëvacueerd in verband met het hoge waterpeil.Het wordt veroorzaakt door smeltwater en de regen van de afgelopen dagen. De Dinkel bij De Lutte is daardoor buiten z'n oevers getreden, maar 't waterschap Regge en Dinkel hoeft nog geen extra maatregelen te treffen om omliggende huizen te beschermen. In Deventer houdt de gemeente er rekening mee dat de Welle de komende dagen overstroomt. Het waterschap Groot Salland verwacht dat Kampen pas later in de week te maken krijgt met hoog water.

Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 15:47 uur | Bericht #204072
Alarmfase Wallonië blijft van kracht

In verband met de wateroverlast in het zuidoosten van België blijft in grote delen van Wallonië de alarmfase van kracht. Wel lijkt het waterpeil van de Maas en zijn zijrivieren op de meeste plaatsen te stabiliseren, meldden Belgische media. De piek van het hoogwater in de smalle Belgische bedding van de Maas verplaatst zich geleidelijk richting Nederland. De autoriteiten verwachten dat de situatie op zijn vroegst maandag verbetert. In Rochefort is het leidingwater vervuild en wordt drinkwater uitgedeeld. In meerdere plaatsen staan huizen onder water. De situatie is echter niet te vergelijken met het dramatische hoogwater van januari 2003. Voor zover bekend vielen sinds donderdagavond vier doden als gevolg van de wateroverlast. Zij verongelukten in voertuigen die slipten.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 15:49 uur | Bericht #204073
Maas in Maastricht daalt weer

De Maas bij Sint Pieter in Maastricht heeft met een afvoersnelheid van 2271 kubieke meter per seconde zijn hoogste punt bereikt. Heel langzaam zet sinds zaterdagmiddag de daling van de waterstand in. Dat maakte Rijkswaterstaat bekend. Vanaf zondag zal het waterpeil naar verwachting sneller zakken.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: sliedrecht
Berichten: 2
Lid sinds: 20 dec. 2009
8 januari 2011, 17:31 uur | Bericht #204084
Voor wie in Duitsland de waterstand wil volgen twee linkjes www.hochwasser-rlp.de en www.hvz.baden-wuerttemberg.de
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 20:21 uur | Bericht #204098
Waterpeil Limburg daalt

Het waterpeil in Limburg daalt. In Maastricht stond het water van de Maas zaterdag rond 13.00 uur twee centimeter lager dan om 08.00 uur, toen het peil op z'n hoogtepunt was. De alarmfase is teruggebracht van grip 4 naar grip 2, laat de gemeente weten. De stroomsnelheid van de Maas was rond 08.00 uur met 2270 kubieke meter per seconde het hoogst. Daarna daalde het peil geleidelijk. De hoogwaterpiek verplaatst zich in noordelijke richting. De nieuwe prognose van de waterstand wordt rond 20.30 uur verwacht.

De toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen blijven zeker tot zondagochtend afgesloten. Het opkomend grondwater wordt daar weggepompt. De hulpverlening vraagt mensen om weg te blijven uit het gebied. Sinds zaterdagochtend is er een noodverordening van kracht om ramptoeristen weg te houden. In de twee kerkdorpen zijn vrijdagnacht achttien hulpbehoevende mensen preventief geëvacueerd met ambulances of door hun familie.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 20:32 uur | Bericht #204106
Walen vrezen nieuwe regenval

Wallonië houdt het hart vast. In de nacht van zaterdag op zondag zou er heel wat regen uit de lucht gaan vallen, wat voor nieuwe overstromingen zou kunnen zorgen. De alarmfase voor de Maas en al zijn zijrivieren is nog altijd van kracht.Het waterpeil in de Waalse rivieren is zaterdag door de dag gestabiliseerd. In Leffe, bij Dinant, en in Couvin staan nog altijd tientallen straten en kelders van woningen onder water. In Rochefort is het leidingwater vervuild. De hulpdiensten hebben er de hele dag zuiver drinkwater uitgedeeld. Ook in Battice en Pepinster is er waterellende. Op andere locaties bundelden de Civiele Bescherming en de brandweer de krachten om slachtoffers een handje toe te steken, met zandzakjes en waterpompen.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 20:33 uur | Bericht #204107
Verkeershinder op Brusselse Binnenring door wateroverlast

Op de Brusselse Binnenring is er zaterdagavond verkeershinder door wateroverlast ter hoogte van de Groenendaaltunnel. De rechterrijstrook werd afgesloten en dat zorgt voor files vanaf Tervuren. 'De problemen zullen nog minstens enkele uren aanhouden, misschien tot zondagavond', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. 'Er moet onder meer een put leeggepompt worden.' De federale wegpolitie waarschuwt voor watergladheid en plaatselijk wateroverlast op de autosnelwegen.

Op de E40 Luik-Brussel werd de rechterrijstrook net voor de afrit naar Bertem zaterdagnamiddag afgesloten door wateroverlast. Verschillende rioolputjes net voor de afrit raakten verstopt met modder, bladeren en afval,waardoor de strook voor afrit onder water kwam te staan, meldt de federale wegpolitie (WPR) van Bertem. De brandweer van Leuven schakelde een pompwagen in. De federale wegpolitie contacteerde ook het Agentschap Wegen en Verkeer om de duikers te komen reinigen en bijkomende problemen te vermijden. De wegpolitie vreest voor bijkomende problemen op de snelwegen in het Leuvense door wateroverlast als het blijft regenen.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 20:35 uur | Bericht #204108
In Vlaanderen geen overstromingen verwacht

Het waterpeil van de Vlaamse waterlopen zal zaterdag waarschijnlijk stijgen, omdat er enkele vrij actieve neerslagzones over Vlaanderen trekken. Er worden de komende 24 uur evenwel geen kritieke overstromingen verwacht. Dat staat zaterdag op de overstromingsvoorspellerwebsite van de Vlaamse Milieumaatschappij. De voorbije dagen viel er 10 tot 25 liter neerslag per vierkante meter, waardoor er 'niet-kritieke overstromingen optreden langs meerdere onbevaarbare waterlopen in Vlaanderen', zo luidt het. In het Demerbekken is het binnenbekken van Schulen sinds donderdagavond aan het vullen. Ook het wachtbekken te Webbekom en het wachtbekken op de Velpe in Hoeleden worden gevuld. Het peil van de Winge te Rotselaar stijgt nog zeer licht, zo staat op de website. In het Dijlebekken treedt de Dijle zelf momenteel op verscheidene plaatsen op het traject stroomopwaarts van Leuven buiten haar oevers; de vulling van het wachtbekken van Egenhoven werd ondertussen terug beëindigd.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 20:39 uur | Bericht #204109
Maas in Maastricht weer omlaag

De Maas bij Sint Pieter in Maastricht heeft met een afvoersnelheid van 2271 kubieke meter per seconde zijn hoogste punt bereikt. Heel langzaam zette zaterdagmiddag de daling van de waterstand in, zo maakte Rijkswaterstaat bekend. Vanaf zondag zakt het waterpeil naar verwachting sneller. Gemeenten stroomafwaarts hebben inmiddels eveneens maatregelen tegen hoogwater genomen. In Roermond zijn verschillende wegen afgesloten. De hulpdiensten bezorgen bij een aantal bedreigde woningen in de stad zandzakken. In de Roermondse buurtschap De Weert wordt een huifkar ingezet om bewoners van en naar hun woning te brengen.Ook in Venlo zijn wegen langs de Maas afgezet. Het waterschap Peel en Maasvallei heeft enkele openingen in dijken afgesloten met aluminium schotten. De verwachting is dat het Maaswater in het Noord-Limburgse Venlo zondagmorgen zijn hoogste punt bereikt. De noodverordening die ramptoeristen uit het zuidelijk gelegen Itteren en Borgharen moet weren, blijft zeker tot zondagochtend van kracht. De verordening moet voorkomen dat ramptoeristen hulpverleners hinderlijk voor de voeten lopen. Wie niet in het gebied thuishoort, wordt weggestuurd. De toegangswegen naar Itteren en Borgharen, waar tien mensen werden geëvacueerd, blijven voorlopig afgesloten. Het waterschap Roer en Overmaas pompt opborrelend kwelwater in Itteren weg. Dat zal naar verwachting ook in het naburige Borgharen gaan gebeuren. Ook houdt het schap de dijken ter plekke in de gaten.

De hoge waterstand is het gevolg van smeltwater en regenval. In het stroomopwaarts gelegen Belgische Wallonië verongelukten enkele mensen doordat voertuigen in het water slipten. Ook in delen van Duitsland kwamen wegen, landbouwgrond en kelders onder water te staan. Door regen en het smelten van sneeuw is het peil van de rivieren in Duitsland zaterdag opnieuw gestegen. Voor de bewoners van gemeenten langs de Maas in Midden- en Noord-Limburg is een informatienummer geopend. Via telefoonnummer 0475-359898 worden bewoners bijgepraat over de stand van zaken rond de Maas. Mensen die in gemeenten langs de Maas in Zuid-Limburg wonen, kunnen sinds vrijdag al voor informatie terecht bij een speciaal telefoonnummer (043-350 50 25). Rijkswaterstaat publiceert de actuele standen van de Maas via NOS teletekstpagina 724.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 22:09 uur | Bericht #204120
Waterstand Limburg blijft zaterdagnacht stabiel

De waterstand van de Maas blijft zaterdagnacht naar verwachting stabiel. Dat maakt de gemeente Maastricht zaterdagavond bekend. De prognose is door de hulpverleningsdiensten en Rijkswaterstaat opgesteld. Het waterpeil was zaterdagochtend om 08.00 uur het hoogst en is sindsdien geleidelijk gaan zakken. De toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen blijven zeker tot zondagochtend afgesloten. Het opkomend grondwater wordt daar weggepompt. De hulpverlening vraagt mensen om weg te blijven uit het gebied. Sinds zaterdagochtend is er een noodverordening van kracht om ramptoeristen weg te houden.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 januari 2011, 23:54 uur | Bericht #204135
Maas in Maastricht stabiel, Rijn stijgt

De waterstanden en afvoer van de Maas bij Maastricht blijven ook in de nacht van zaterdag op zondag stabiel. Dat maakten de hulpdiensten zaterdagavond bekend na het bespreken van de laatste prognose met Rijkswaterstaat. Door de aanhoudende regenval zakt het peil van de Maas niet verder, lichtte een woordvoerster van Rijkswaterstaat zaterdagavond toe. Het is zelfs mogelijk dat op lager gelegen plaatsen het water iets stijgt.Zondagochtend
Alle eerder afgekondigde maatregelen blijven om die reden tot zondagochtend van kracht. Dan wordt bekeken of maatregelen aangepast moeten worden. De afvoer van de Maas bij Sint Pieter in Maastricht bedroeg om half elf zaterdagavond 2236 kubieke meter per seconde. De piek bereikte de Maas eerder zaterdag met 2271 kuub per seconde. Het peil van de Maas bedroeg om half elf zaterdagavond 46,95 meter boven NAP. De hoogste stand bedroeg eerder zaterdag 46,97 meter boven NAP.Roermond
De hoogwatergolf rolt nu uit naar Roermond, waar enkele straten en velden onder water gelopen zijn. Het laaggelegen Roermondse buurtschap De Weert is alleen nog per tractor met huifkar bereikbaar. Bij enkele woningen zijn zandzakken geplaatst. Rijkswaterstaat komt zondagochtend om 8.00 uur met een nieuwe prognose van de waterstanden.

Rijn
Rijkswaterstaat verwacht de hoogste waterstand in de Rijn bij Lobith midden volgende week. Waarschijnlijk wordt het woensdag, zo meldde een woordvoerster van de dienst zaterdag.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
9 januari 2011, 09:13 uur | Bericht #204155
Overstromingen mogelijk langs Herk nabij Hasselt

Door nieuwe regenval in het oosten van Vlaanderen in de nacht van zaterdag op zondag stijgen vooral in het Demerbekken de waterstanden opnieuw. Het peil van de Herk heeft het alarmpeil bereikt; in de Hasseltse deelgemeenten Spalbeek en Stevoort, en in Terkoest zijn overstromingen mogelijk. Dat staat zondag op de overstromingsvoorspellerswebsite van de Vlaamse Milieumaatschappij.

'Het peil van de Herk te Spalbeek heeft het alarmpeil bereikt en is nog licht stijgend. Hier kunnen kritieke overstromingen voorkomen', luidt het op de website. 'In Stevoort ontstaan de eerste problemen aan de Hasseltse Dreef door overstromingen vanuit de Kleine Herk. Verder kunnen er kritieke overstromingen voorkomen in Terkoest en het centrum van Stevoort.' De VMM roept op tot waakzaamheid in het hele Demerbekken. In de andere rivierbekkens in Vlaanderen zijn de peilen op de meeste plaatsen weer aan het dalen en worden geen problemen verwacht.

Bron: De Standaard
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
9 januari 2011, 09:19 uur | Bericht #204156
Water stijgt opnieuw in Wallonië en het DemerbekkenOok vandaag blijft bijna het volledige Waalse grondgebied in alarmfase voor mogelijke overstromingen, op Waals-Brabant en het westen van Henegouwen na. Door nieuwe regenval in het oosten van Vlaanderen tijdens afgelopen nacht stijgen vooral in het Demerbekken de waterstanden opnieuw.Gisteren was de toestand vrij stabiel in Wallonië, maar vandaag is het peil van de waterlopen weer stijgend ten gevolge van nieuwe regenval zatedagavond. Vooral de waterniveaus van de (Beneden-)Ourthe, de Amblève en de Beneden-Semois kunnen hoger gaan dan hun hoogste punt van de voorbije dagen. In Vlaanderen heeft de Herk het alarmpeil bereikt. In de Hasseltse deelgemeenten Spalbeek en Stevoort, en in Terkoest zijn overstromingen mogelijk. Dat staat op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij."Het peil van de Herk te Spalbeek heeft het alarmpeil bereikt en is nog licht stijgend. Hier kunnen kritieke overstromingen voorkomen", luidt het op de website. "In Stevoort ontstaan de eerste problemen aan de Hasseltse Dreef door overstromingen vanuit de Kleine Herk (drankenhandel Prik&Tik). Verder kunnen er kritieke overstromingen voorkomen in Terkoest en het centrum van Stevoort." De VMM roept op tot waakzaamheid in het hele Demerbekken. In de andere rivierbekkens in Vlaanderen zijn de peilen op de meeste plaatsen weer aan het dalen en worden geen problemen verwacht.Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
9 januari 2011, 09:22 uur | Bericht #204157
Maas blijft zondagochtend stabielDe waterstanden en afvoer van de Maas bij Maastricht blijven ook zondagochtend stabiel. Dat maakten de hulpdiensten zondag rond acht uur bekend, nadat ze de laatste prognose met Rijkswaterstaat hadden besproken. Door de aanhoudende regenval zakt het peil van de Maas voorlopig niet verder, lichtte een woordvoerder van Rijkswaterstaat toe. Het is zelfs mogelijk dat op lager gelegen plaatsen het water iets stijgt. Alle eerder afgekondigde maatregelen blijven om die reden in elk geval tot zondagmiddag van kracht. Dan wordt bekeken of maatregelen aangepast moeten worden.

Bron: PZC.nl | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:52 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 januari 2011, 10:30 uur | Bericht #204172
Nijmegen sluit Waalkade af

De gemeente Nijmegen heeft zondagochtend de Waalkade afgesloten, omdat de kade volgens de voorspellingen op korte termijn onder water gaat lopen. Dat heeft de gemeente zondagochtend gemeld. De Waalkade, waar veel restaurants en uitgaansgelegenheden zijn gevestigd, stroomt vaker over, als de waterstand van de Waal stijgt. De gemeente waarschuwde vrijdag al eigenaren van auto's om hun voertuigen daar weg te halen. Gemeentewerkers hebben verder onder meer parkeermeters, plantenbakken en prullenbakken verwijderd.


De stand van het waterpeil op de Waalkade in Nijmegen omstreeks 09.50 uur.

De horecaondernemingen en hotels aan de Waalkade blijven te voet bereikbaar, aldus een zegsvrouw van de gemeente. De vervoersmaatschappijen in Nijmegen hebben alternatieve routes ingesteld. Het is nog niet duidelijk hoe lang de afsluiting van de Waalkade gaat duren. De Waterschappen Vallei en Eem en Rijn en IJssel zijn voorbereid op hoogwater in de Nederrijn en de IJssel. De afgelopen dagen zijn dijken geïnspecteerd. Boeren is gevraagd hun vee weg te halen.


Een boerderij in Ohe en Laak (Limburg) is zaterdag ingesloten door het water van de Maas. De waterstanden bij Maastricht blijven zondag stabiel.

Maas
De waterstanden en afvoer van de Maas bij Maastricht blijven ook zondagochtend stabiel. Dat maakten de hulpdiensten zondag rond acht uur bekend, nadat ze de laatste prognose met Rijkswaterstaat hadden besproken. Door de aanhoudende regenval zakt het peil van de Maas voorlopig niet verder, lichtte een woordvoerder van Rijkswaterstaat toe. Het is zelfs mogelijk dat op lager gelegen plaatsen het water iets stijgt. Alle eerder afgekondigde maatregelen blijven om die reden in elk geval tot zondagmiddag van kracht. Dan wordt bekeken of maatregelen aangepast moeten worden.

Het peil van de Maas bij Sint Pieter in Maastricht bedroeg zondagochtend om acht uur 46,97 meter boven NAP. Daarmee werd de hoogste stand die zaterdagmiddag werd gemeten, geëvenaard. Zaterdagavond was het peil een paar centimeter gezakt. De hoogwatergolf rolt nu uit naar Roermond, waar enkele straten en velden onder water gelopen zijn. Het laaggelegen Roermondse buurtschap De Weert is alleen nog per tractor met huifkar bereikbaar. Bij enkele woningen zijn zandzakken geplaatst.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 januari 2011, 10:33 uur | Bericht #204173
Waterstand Maas stijgt licht

De waterstand van de Maas stijgt zondagmiddag licht. Dat leidt echter niet tot problemen, verwacht Rijkswaterstaat. Zolang het waterpeil niet daalt, blijven de maatregelen die vanwege de hoge waterstand zijn genomen van kracht. Zo zijn de toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen afgesloten. Bewoners mogen het gebied nog wel in. Om zogenoemd 'hoogwatertoerisme' te voorkomen geldt sinds zaterdagochtend een noodverordening. Mensen die niet in het gebied hoeven te zijn worden weggestuurd.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 januari 2011, 13:21 uur | Bericht #204211
Nog veel meer neerslag op komst

De rivierpeilen staan hoog, de aangevoerde lucht is de komende week veelal mild en het aantal fronten dat passeert groot. Al dit tezamen leidt ertoe dat we nog heel wat regenwater mogen verwachten en dat de uiterwaarden vol blijven staan. En, dat er her en der gemakkelijk kades kunnen overstromen.


Dit is de grafiek van de actuele waterstand van de Rijn bij Lobith. Vlakbij Lobith komt de Rijn ons land binnen. De huidige stand (zondag tegen 13.00 uur) is 1274 cm boven NAP. Sinds gisteren is het peil fors gestegen. Tijdens de hoogste waterstanden in het verleden zijn er waterpeilen boven 1600 cm opgetreden.

In Nijmegen zijn dit weekeinde uit voorzorg alle auto’s van de kade gehaald. Het parkeerterrein op het onderste deel van de kade is al ondergelopen en vandaag werd er druk gewerkt om de gehele kade af te zetten, omleidingroutes in te stellen en zelfs een stuk van de dijk in de nabijgelegen Ooijpolder is al voor het autoverkeer afgezet. Ook in andere stroomregio’s van Waal, Rijn en IJssel zijn maatregelen genomen, net zoals in delen van Limburg, waar het gaat om de Maas. Ik neem u in dit verhaal mee naar het aanbod aan regen wat ons nog te wachten staat.


Nederland is een delta en dus komen er veel rivieren in uit. Onze Rijn (Waal, Nederrijn, Lek, deels ook IJssel) wordt gevoed door Duitse rivieren. De hoofdrivier uit Duitsland is de Rhein, deze krijgt het water uit de Tauber, de Neckar, de Main, de Moezel en de Lahn. Het brongebied van de Rhein is de Bodensee.

In ons land krijgen we deze week te maken met een straffe westcirculatie. Dit houdt in dat de straalstroom in west-oost richting over onze contreien komt te liggen en als een achtbaan allerlei storingen/fronten vanaf de oceaan over ons heen gaat trekken. Gisteren al schoof een dergelijk front integraal over het land en liet op veel plekken 10 millimeter regen achter.

Eerstvolgend front
Morgen, maandag, begint uitermate kalm. Eerst is er vrij veel mist en laaghangende bewolking aanwezig, maar vanuit het zuidwesten nadert een front. In de nacht naar dinsdag schuift die frontale zone over en levert 4 tot 10 millimeter op. Overigens, niet alleen in de vorm van regen, maar deels ook in de vorm van sneeuw. Er kan in het binnenland tijdens de nachtelijke uren tijdelijk een sneeuwdekje van ongeveer 1 cm ontstaan. Vervolgens transformeert de sneeuwval alweer tot regen en schuift naar Duitsland. In Duitsland zal het eerst enige tijd sneeuwen en daarna zal zachtere lucht binnentrekken en de sneeuwgrens in het westen en zuidwesten van Duitsland in de loop van dinsdagmiddag tot boven 800 meter laten stijgen.


Eerstvolgend front. De neerslagverwachtingen van het ECMWF model. Dit is de verwachting voor woensdag 07 tot 19.00 uur.

Nog een front
Een volgend front arriveert woensdagochtend in alle vroegte en ook daar kan in Nederland (en omgeving!) weer gemakkelijk 5 tot 10 millimeter uit vallen. Bij de oosterburen, hét brongebied van onze Rijnrivieren, valt ook weer sneeuw en regen. Woensdagmiddag dendert in Duitsland echter beduidend mildere lucht binnen waardoor de sneeuwgrens in het Sauerland en de Eiffel stijgt naar bijna 2 kilometer hoogte! Zo hoog reiken de bergen daar niet en tot op de hoogste delen van het Sauerland en de Eiffel zal de aanwezige sneeuw dan ook gaan smelten en extra smeltwater veroorzaken voor de Rijn.


Nog een front. De neerslagverwachting voor donderdag 19.00 uur tot donderdag 07.00 uur.

Derde frontensysteem
In de nacht naar donderdag komt een stilliggend front boven België te liggen, met 10 tot 20 millimeter voor de Ardennen. In de loop van donderdag schuift die neerslag ook (deels) over Nederland, met ook voor ons dus een volgende bak water. In Midden- en Zuid-Duitsland zal het ’t hele donderdagetmaal doorregenen. Het Sauerland, de Eiffel, de Ardennen; het zijn allemaal gebieden waar het heftig regent. Daarbij stijgt de temperatuur in het wintersportplaatsje Winterberg naar +6 graden….


En dan voor donderdag 07.00 uur tot 's avonds 19.00 uur. Het meeste is regen, in de hogere delen van Duitsland valt woensdag nog lange tijd sneeuw. Maar ook die sneeuw smelt weg als de aangevoerde lucht almaar milder wordt.

Ook na donderdag lijken er nog vele fronten te passeren. Regen voedt de rivieren, smeltwater voedt de rivieren. En, er is ook nog eens veel wind. In de nacht naar dinsdag kan het bij ons aan zee hard waaien, 7 Bft. Ook de dagen daarna zal aan de kust geregeld een krachtige wind waaien, 6 Bft. En ook boven land zullen we ons ook voor wat betreft wind nu en dan in de herfst wanen met dik kracht 5.

Bronnen: Meteo Consult, Rijkswaterstaat
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.882 topics, welke bij elkaar 442.072 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.026 leden.
Het nieuwste lid is kl.vanderveen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3207 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3207, lezen 6 mensen het topic "Winter discussie 2014-2015 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd januari

Winter discussietopic

Jaaroverzicht 2019

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden