Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA.

13 Apr 2021 23:04:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Feliciana, LA.

13 Apr 2021 22:37:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Lafourche, LA.

13 Apr 2021 21:36:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA; Terrebonne, LA.

13 Apr 2021 20:57:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Erath, TX.

13 Apr 2021 20:14:29

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Apr 2021 19:59:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA.

13 Apr 2021 19:44:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA.

13 Apr 2021 19:41:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA.

13 Apr 2021 19:29:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA; Washington, LA.

13 Apr 2021 19:14:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; Terrebonne, LA.

13 Apr 2021 19:09:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, LA; St. Helena, LA; St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA; Washington, LA.

13 Apr 2021 19:09:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; Assumption, LA; Iberville, LA; Livingston, LA; St. James, LA.

13 Apr 2021 19:00:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA.

13 Apr 2021 18:57:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, LA; St. Helena, LA; Tangipahoa, LA.

13 Apr 2021 18:50:20
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 11:52 uur | Bericht #218341
700 Belgen in Japan worden allemaal gecontacteerd

In Japan wonen zo'n 700 Belgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert na de zware aardbeving alle landgenoten te bereiken. De meeste Belgen wonen in de hoofdstad Tokio, een minderheid woont in het zwaarst getroffen gebied in het noordoosten. "Wij hopen dat de menselijke schade beperkt blijft", zegt ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) bij de start van de Europese top in Brussel aan onze redactie. Voorlopig is er nog geen nieuws over mogelijke Belgische slachtoffers.

Ons land houdt zich ook klaar om hulp te bieden aan Japan. "Het ziet ernaar uit dat het een zware ramp is. Wij gaan elk scenario evalueren en we hebben wel wat ervaring, want we hebben natuurlijk B-Fast. Maar het is Buitenlandse Zaken die daar de leiding in neemt en ook volgt samen met de ambassadeur ter plekke."

Bron De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:05 uur | Bericht #218342
Tsunami zet regio met 2,5 miljoen Japanners volledig onder de modder

In een groot gebied van de Japanse prefectuur Miyagi hebben enorme modderstromen woonwijken en bedrijven onder water gezet. Er wonen bijna 2,5 miljoen mensen. De tsunami, die volgde op de krachtige aardbevingen van vrijdag, spoelde ook voertuigen, boten en een opslagtank weg in het noordoosten van Japan. De beving had een kracht van 8.9 op de schaal van Richter. Sommige bruggen zouden naar verluidt zijn ingestort in de prefecturen Saitama en Iwate. Er woedden ook branden in sommige industriële bedrijven zoals Cosmo Oil Co., Sumitomo Metal Industries Ltd. en Nissan Motor Corp. De modderstromen treffen ondertussen boten, voertuigen in de buurt van de rivier Hirosegawa in Sendai, de hoofdstad van Miyagi.Ten minste twee patrouilleboten van de Japanse kustwacht van het regionale hoofdkwartier in havenstad Shiogama in Miyagi zijn weggespoeld door de tsunami. Volgens de politie drijven er in de zee voor de kust van Kamaishi in de prefectuur Iwate een twintigtal voertuigen. Een groot aantal gebouwen, waaronder huizen, zouden daarnaast zwaar beschadigd zijn door de beving.

Narita Airport, een van drukste luchthavens in het oosten van Japan, ten oosten van Tokio, is ondertussen gesloten. Passagiers en bezoekers werden er geëvacueerd. Haneda Airport maakt geen gebruik van twee van haar vier start-en landingsbanen.

Bron AD | Gewijzigd: 28 februari 2017, 14:00 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:08 uur | Bericht #218343
'Rembrandts niet beschadigd'

Schilderijen en etsen van Rembrandt die zich op dit moment in het National Museum of Western Arts in Tokio bevinden, zijn niet beschadigd. Dat liet het Rembrandthuis in Amsterdam, dat 66 etsen heeft uitgeleend voor de expositie, vrijdag weten. Een woordvoerster heeft begrepen dat het museum in Tokio wel stond te schudden tijdens de aardbeving, maar dat het gebouw niet beschadigd is geraakt.

Directeur Janrense Boonstra en een conservator van het Rembrandthuis zijn momenteel in Japan voor de opening van de expositie, die op zaterdag zou plaatshebben. Zij zijn ongedeerd gebleven. Boonstra stond net een toespraak te houden, toen de aardbeving begon en de vloer begon te schudden.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:09 uur | Bericht #218344
32 doden tot nu toe

De aardbeving en daaropvolgende tsunami in Japan hebben tot nu toe aan 32 mensen het leven gekost. Gezien de beelden (klik) zal dat aantal nog enorm toenemen. Verder lijkt een nucleaire ramp in een kerncentrale afgewend. De centrale in Onagawa is 'op veilige wijze' stilgelegd, zo meldt het Internationale Atoomagentschap IAEA . Er zou slechts brand zijn in een gebouw dat naast de kerncentrale staat, niet in de centrale zelf. Ondertussen heeft ook Hawaï een kleine aardbeving te verwerken gekregen van 4,6 op de schaal van Richter. De eilandengroep maakt zich nog steeds op voor de tsunami die ook Japan heeft getroffen.

Reacties
Premier Naoto Kan van Japan heeft zijn volk opgeroepen tot kalmte. Hij sprak ook van 'overweldigende schade' in zijn land. Veel andere landen hebben Japan hulp aangeboden. Zuid-Korea biedt al reddingswerkers aan en ook Rusland en Frankrijk houden die optie open. Het Nederlandse kabinet heeft laten weten mee te leven met Japan. Het Ministerie van BuZa laat weten dat er momenteel vijftig Nederlanders in het rampgebied zijn. De beving van 8,9 op de schaal van Richter was wereldwijd de op zes na zwaarste ooit sinds het jaar 1700. De aandacht van de internationale media richt zich ondertussen steeds meer op andere landen, die te maken gaan krijgen met de tsunami.

Bron PowNed
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:15 uur | Bericht #218345
Bijna volledige kustlijn Stille Oceaan wordt geëvacueerd

Het Amerikaanse tsunamicentrum heeft een tsunamialarm uitgevaardigd voor bijna de volledige kustlijn van de Stille Oceaan, inclusief Australië, Nieuw-Zeeland en Centraal- en Zuid-Amerika. Het alarm volgt op de zware aardbeving die het noordwesten van Japan getroffen heeft. Aan de westkust van de Verenigde Staten is het evacueren begonnen. De autoriteiten aan de Amerikaanse westkust waarschuwen bewoners voor een mogelijke vloedgolf die binnen zes uur de kust kan bereiken. In Neah Bay in Washington wordt de vloedgolf verwacht om 16.18 uur Belgische tijd. De eerste golf is niet per se de grootste, zo luidt het bij het tsunamiwaarschuwingscentrum voor de westkust en Alaska. Er wordt geëvacueerd in California en Oregon.Eerder vaardigde het tsunamiwaarschuwingscentrum van de Stille Oceaan al een waarschuwing uit voor onder meer Japan, Rusland, de Filipijnen, Hawaï, Papoea-Nieuw-Guinea, Taiwan en een rist eilanden in de Stille Oceaan. Op de Marianen-eilanden hebben de autoriteiten voor bepaalde zones een evacuatieoproep gelanceerd. Ook de Indonesische autoriteiten hebben een tsunami-alarm ingesteld, en dat voor het oosten van het land, onder meer voor de Molukken.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 februari 2017, 14:00 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:18 uur | Bericht #218346
Evacuaties in Noord Sulawesi in anticipatie tsunami Japan

Het Meteorologisch, Klimatologisch en Geofysisch Agentschap BMKG heeft een tsunami-alarm uitgevaardigd nadat een zware aardbeving met een magnitude van 8,9 op de Schaal van Richter Japan trof eerder vanmiddag. De eerste tsunami-golven zullen naar verwachting rond 18:00 West-Indonesische tijd aan land komen in onder meer Papua, Noord Sulawesi en Noord Maluku. Inwoners in de kustgebieden van de stad Manado in Noord Sulawesi, hebben hun winkels gesloten en zijn inmiddels geevacueerd uit de directe omgeving van het strand omdat verwacht wordt dat tsunami-golven hier aan land zullen komen. De stad Manado ligt aan de kust, en inwoners zoeken hoger gelegen gebieden op in afwachting van wat komen gaat.

Scholen in de stad besloten leerlingen eerder naar huis te sturen toen het BMKG bekend maakte dat er een tsunami-alarm werd uitgegeven voor delen van Indonesie. Een aantal inwoners is echter eigenwijs en denkt dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen. Zij verblijven momenteel nog op het strand.

Bron Indonesiepagina
klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
11 maart 2011, 12:23 uur | Bericht #218349
VIA DEZE SITE:

http://www.wetterklima.de/cams/camera.htm

kan je ook live webcams voor het weer volgen, alsmede nu voor de stranden ivm de tsunami bij Japan.Voorbeeld:
Amerika:
http://www.wetterklima.de/cams/amerika_deutsch.htm

dan bijvoorbeeld Midden-Amerika
http://www.wetterklima.de/cams/mittelamerikacam.htmn

dan bijvoorbeeld de plaats Puerto Escondido
http://pacificcoasttravelinfo.com/puertocam.asp


Zelfs cruiseschepen kan je volgen alsmede cams te zien van Antartica etc.
http://www.wetterklima.de/cams/cruise.htm
http://www.wetterklima.de/cams/antarktis.htmOpmerkingen:
- Denk om de plaatselijke tijd, kan op dit moment donker zijn
- Er zijn cams die niet altijd aan staan
- Soms kan je via cams weer doorlinken naar andere cams


glenneke
Lid
Woonplaats:
Berichten: 214
Lid sinds: 2 jan. 2011
11 maart 2011, 12:23 uur | Bericht #218350
als ik het zo hoor word japan de laatste dagen zeer veel getroffen door kleine aardbevingen ik denk persoonlijk gezecht dat de aardbeving die woensdag voorbij kwam met een tsunami alarm als gevolg nog maar een voorbode is op wat nog gaat komen een van deze dagen
ik persoonlijk denk dat japan zich mag gaan opmaken voor een zeer zeer zware aardbeving met als gevolg een ernstige tsunami

dit denk ik persoonlijk

dit schreef ik in vorig forum wel het is nu uitgekomen !!!!!!!!!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:27 uur | Bericht #218352
Brand in Japanse kerncentrale, elf andere centrales stilgelegd

In het noordoosten van Japan is brand uitgebroken in een van de gebouwen van een kerncentrale. Voorlopig zijn daarbij geen radioactieve stralingen vrijgekomen. Elders in het door de aardbeving getroffen gebied zijn de kerncentrales in alle veiligheid stilgelegd. Hoe groot de schade is, kan momenteel moeilijk ingeschat worden. De Japanse regering probeert de bevolking gerust te stellen. De brand brak uit in het turbinegebouw van de centrale van Onagawa in de zwaar getroffen prefectuur Miyagi. Het bedrijf dat de centrale uitbaat, de Tophoku Electric Power company, zegt dat er voorlopig geen aanwijzigingen zijn dat er radioactief materiaal is vrijgekomen. Andere media berichten dan weer dat het koelsysteem van de kernreactor kapot is, wat zeer ernstige gevolgen zou kunnen hebben.Op de site in Onagawa en elders in Japan zijn in totaal elf kernreactoren stilgelegd. Volgens premier Naoto Kan zijn daarbij geen problemen vastgesteld. Het internationaal Atoomagentschap bevestigt dat de vier centrales het dichtst bij het sterkst getroffen gebied in alle veiligheid zijn stilgelegd.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:39 uur | Bericht #218356
Evacuatie westkust VS begonnen

Het Amerikaanse tsunamicentrum heeft een tsunamialarm uitgevaardigd voor bijna de volledige kustlijn van de Stille Oceaan, inclusief Australië, Nieuw-Zeeland en Centraal- en Zuid-Amerika. Het alarm volgt op de zware aardbeving die het noordwesten van Japan getroffen heeft. Aan de westkust van de Verenigde Staten is het evacueren begonnen. De autoriteiten aan de Amerikaanse westkust waarschuwen bewoners voor een mogelijke vloedgolf die binnen zes uur de kust kan bereiken. In Neah Bay in Washington wordt de vloedgolf verwacht om 16.18 uur Belgische tijd. De eerste golf is niet per se de grootste, zo luidt het bij het waarschuwingscentrum tsunami's voor de westkust en Alaska. Er wordt geëvacueerd in California en Oregon.

Eerder vaardigde het tsunamiwaarschuwingscentrum van de Stille Oceaan al een waarschuwing uit voor onder meer Japan, Rusland, de Filipijnen, Hawaï, Papoea-Nieuw-Guinea, Taiwan en een rist eilanden in de Stille Oceaan. Op de Marianen-eilanden hebben de autoriteiten voor bepaalde zones een evacuatieoproep gelanceerd. Ook de Indonesische autoriteiten hebben een tsunami-alarm ingesteld, en dat voor het oosten van het land, onder meer voor de Molukken.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 12:40 uur | Bericht #218357
B-FAST klaar voor hulpactie

"België is alle scenario's aan het evalueren om eventueel hulp te bieden", zegt premier Yves Leterme. "We hebben natuurlijk wel wat ervaring, met bijvoorbeeld het B-FAST-team." De Vlaamse regering is bereid het Vlaams medisch interventieteam van dokter Luc Beaucourt naar Japan te sturen van zodra de Japanse overheid daarom vraagt. Dat zegt minister-president Kris Peeters (CD&V), die al contact heeft opgenomen met de Japanse ambassade in Brussel. De ambassade liet weten de situatie en de precieze nood aan hulpverlening nog te onderzoeken.

Bron Hln
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
11 maart 2011, 12:55 uur | Bericht #218361
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 11 maart 2011, 12:27 uur Brand in Japanse kerncentrale, elf andere centrales stilgelegd

... Hoe groot de schade is, kan momenteel moeilijk ingeschat worden. De Japanse regering probeert de bevolking gerust te stellen. De brand brak uit in het turbinegebouw van de centrale van Onagawa in de zwaar getroffen prefectuur Miyagi. Het bedrijf dat de centrale uitbaat, de Tophoku Electric Power company, zegt dat er voorlopig geen aanwijzigingen zijn dat er radioactief materiaal is vrijgekomen. Andere media berichten dan weer dat het koelsysteem van de kernreactor kapot is, wat zeer ernstige gevolgen zou kunnen hebben.

Op de site in Onagawa en elders in Japan zijn in totaal elf kernreactoren stilgelegd. Volgens premier Naoto Kan zijn daarbij geen problemen vastgesteld. Het internationaal Atoomagentschap bevestigt dat de vier centrales het dichtst bij het sterkst getroffen gebied in alle veiligheid zijn stilgelegd.

Bron Hln

Japan heeft 52 kerncentrales. Zouden de wereldleiders zich niet beter met de ricico's van kerncentrales in risicogebieden moeten bezighouden dan met de CO2? Die horen daar helemaal niet gebouwd te worden. De kans dat er door aardbevingen en tsunami's een groot deel van de wereld vergiftigd wordt door radioactiviteit staat dichterbij dan welke catastrofe a.g.v. CO2 ook.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Woonplaats: Voorhout (Z-H)
Berichten: 1407
Lid sinds: 31 mei. 2008
11 maart 2011, 13:02 uur | Bericht #218362
Wauw, zo zie je maar weer, als mens kunnen wij keer op keer net doen alsof we de natuur aan kunnen, en gelukkig kunnen we ons in enige mate beschermen, maar dit soort dingen, woorden schieten gewoon tekort...als de tsunami sterk genoeg is, kan hij zomaar de wereld overgaan...gelukkig is er dat waarschuwingssysteem, dan kunnen mensen zich in enige mate voorbereiden.
SniperEye
Lid
Woonplaats: NL Midden Limburg
Berichten: 1292
Lid sinds: 25 mei. 2009
11 maart 2011, 13:07 uur | Bericht #218365
Citaat van Ben47, vrijdag 11 maart 2011, 12:55 uur Japan heeft 52 kerncentrales. Zouden de wereldleiders zich niet beter met de ricico's van kerncentrales in risicogebieden moeten bezighouden dan met de CO2? Die horen daar helemaal niet gebouwd te worden. De kans dat er door aardbevingen en tsunami's een groot deel van de wereld vergiftigd wordt door radioactiviteit staat dichterbij dan welke catastrofe a.g.v. CO2 ook.

Doe nou eens ff rustig en zet je alu hoedje af. Er is momenteel nog maar erg weinig bekend wat er precies aan de hand is. Duidelijk is dat de reactoren allemaal uitgeschakeld zijn, duidelijk is dat er een bijgebouw van een reactor in de hens stond/ staat. Tot slot heeft men erkend problemen te hebben met het koelen van één van de reactoren.

Er is in dit land meer dan voldoende expertise waardoor ik niet verwacht dat dit uit de hand loopt. Het is geen Rusland ofzo.

Het geluk is tevens dat Japan expert is in aardbeving bestendig bouwen. Ik denk dat dit een hoop slachtoffers heeft gescheeld tot nu toe.

De komende dagen zal de schade opgenomen moeten worden.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 13:14 uur | Bericht #218368
EU biedt Japan hulp aan na aardbeving

EU-president Herman Van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zijn ,,zeer bezorgd'' over de aardbeving in Japan. De EU staat klaar om Japan hulp te bieden als het land daar om vraagt. Dat staat in een verklaring die Barroso en Van Rompuy vrijdag hebben uitgegeven.

In de verklaring laten ze weten dat de Europese Unie bereid is om Japan ,,op alle mogelijke manieren'' hulp te bieden. Ook maken Van Rompuy en Barroso hun deelneming en medeleven over aan de Japanse regering en de families van de slachtoffers van de aardbeving.

Bron De Pers
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:16 uur | Bericht #218369
Tsunami's eisten duizenden doden voorbije jaren

De kust van Sendai, in het noordoosten van Japan, werd vrijdag getroffen door een tsunami met tien meter hoge golven. Die werd veroorzaakt door een erg krachtige aardbeving met een magnitude van 8,9 op de schaal van Richter voor de Japanse kust. Een overzicht van de zwaarste tsunami's sinds de vloedgolf in december 2004 in Azië, waarbij ruim 220.000 mensen om het leven kwamen.26 december 2004, Zuidoost-Azië: 220.000 doden
Een onderwaterbeving voor het eiland Sumatra (Indonesië) met een magnitude van 9,3 veroorzaakt een tsunami die de kusten van een tiental landen in Zuidoost-Azië treft. Er vallen meer dan 220.000 doden. Het gaat om de krachtigste aardbeving van de voorbije veertig jaar. In de Indonesische provincie Atjeh, waar het water tot ruim 30 meter steeg, vallen zowat 168.000 slachtoffers. De vloedgolf reikt tot de Malediven en Somalië.

17 juli 2006, Indonesië: 654 doden
Een onderwaterbeving met een magnitude 7,7 leidt tot een tsunami op de zuidelijke kust van het eiland Java. 654 mensen laten het leven.

2 april 2007, Salomonseilanden: 52 doden
Een vloedgolf met een kracht van 8 op de schaal van Richter treft het westen van de eilandengroep in het westelijke deel van de Stille Oceaan. Dertien kustdorpen worden daarbij verwoest; 52 mensen komen om het leven.

29 september 2009, Samoa: 150 doden
Na een aardbeving met een magnitude 8, waarop een tsunami volgt, vallen meer dan 190 doden op de eilanden Samoa, Tonga en Amerikaans-Samoa. De meeste slachtoffers, ruim 150, vallen op Amerikaans-Samoa, waar de tsunami de zuidkust van het eiland Upolu, met de meeste inwoners van de archipel, verwoest.

27 februari 2010, Chili: 555 doden
Bij een aardbeving gevolgd door een tsunami in het zuidelijke centrum van Chili vallen 555 doden. De meeste slachtoffers vallen in de kuststreek van Maule, op 400 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Santiago.

25 oktober 2010, Indonesië: meer dan 400 doden
Meer dan 400 mensen komen om bij een tsunami die volgt op een aardbeving met een magnitude van 7,7 op de Mentawai-eilanden, voor de kust van Sumatra.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 februari 2017, 14:01 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
11 maart 2011, 13:17 uur | Bericht #218370
Citaat van SniperEye, vrijdag 11 maart 2011, 13:07 uur Doe nou eens ff rustig en zet je alu hoedje af. Er is momenteel nog maar erg weinig bekend wat er precies aan de hand is. Duidelijk is dat de reactoren allemaal uitgeschakeld zijn, duidelijk is dat er een bijgebouw van een reactor in de hens stond/ staat. Tot slot heeft men erkend problemen te hebben met het koelen van één van de reactoren.

Er is in dit land meer dan voldoende expertise waardoor ik niet verwacht dat dit uit de hand loopt. Het is geen Rusland ofzo.

Het geluk is tevens dat Japan expert is in aardbeving bestendig bouwen. Ik denk dat dit een hoop slachtoffers heeft gescheeld tot nu toe.

De komende dagen zal de schade opgenomen moeten worden.

Ja hoor je hebt me helemaal gerustgesteld, nu kan ik rustig gaan slapen, want ongelukken met kerncentrales komen gelukkig niet voor buiten Rusland.... toch? Welterusten!
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:18 uur | Bericht #218371
Belg in Japan: "Hevigste en langste aardbeving in 20 jaar"

"Ik woon twintig jaar in Japan, en dit was duidelijk de hevigste en langste aardbeving die ik ooit heb meegemaakt". Dat zegt Dirk De Ruyver, die voor Flanders Investment and Trade (FIT) in de Japanse hoofdstad Tokio werkt. De schade zou, volgens wat hij tot nu toe zag, meevallen, maar de chaos in Tokio is groot."Tijdens de eerste aardschok, omstreeks kwart voor drie 's middags Japanse tijd, bevond ik me voor een meeting in een relatief modern kantoorgebouw in Otemachi, niet zo ver van Tokyo station. Een waarschuwingssysteem dat de eerste golven van de komende aardschok had opgepikt, waarschuwde voor een belangrijke aardbeving, en vroeg om kalm te blijven." "Toen de aardbeving in kracht verminderde, kwamen we vanonder onze tafels uit. Er was geen schade in het gebouw. Aan de andere kant van de straat zagen we hoe een ander modern kantoorgebouw geevacueerd werd", zegt De Ruyver.

"Uiteindelijk besloten we om de meeting op te schorten en naar de Belgische ambassade terug te keren. Omdat de metro en treinen niet meer reden, namen we een taxi. De autosnelwegen werden afgesloten uit veiligheidsoverwegingen en er vormden zich meer en meer files in de stad. We zagen meer gebouwen geevacueerd worden, met als gevolg meer mensen op straat. Onderweg hebben we geen schade aan gebouwen kunnen vaststellen." Treinen rijden niet en de avondspits dreigt een chaos te worden. Veel mensen werken in Tokio, maar wonen in steden tientallen kilometers verder. Voor die mensen, en ik ben er een van, dreigt een avondje doordoen op kantoor", besluit De Ruyver.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:19 uur | Bericht #218372
Evacuatie westkust VS begonnen (update)

Het Amerikaanse tsunamicentrum heeft een tsunamialarm uitgevaardigd voor bijna de volledige kustlijn van de Stille Oceaan, inclusief Australië, Nieuw-Zeeland en Centraal- en Zuid-Amerika. Het alarm volgt op de zware aardbeving die het noordwesten van Japan getroffen heeft. Aan de westkust van de Verenigde Staten is het evacueren begonnen. De autoriteiten aan de Amerikaanse westkust waarschuwen bewoners voor een mogelijke vloedgolf die binnen zes uur de kust kan bereiken. In Neah Bay in Washington wordt de vloedgolf verwacht om 16.18 uur Belgische tijd. De eerste golf is niet per se de grootste, zo luidt het bij het waarschuwingscentrum tsunami's voor de westkust en Alaska. Er wordt geëvacueerd in California en Oregon. Eerder vaardigde het tsunamiwaarschuwingscentrum van de Stille Oceaan al een waarschuwing uit voor onder meer Japan, Rusland, de Filipijnen, Hawaï, Papoea-Nieuw-Guinea, Taiwan en een rist eilanden in de Stille Oceaan. Op de Marianen-eilanden hebben de autoriteiten voor bepaalde zones een evacuatieoproep gelanceerd. Ook de Indonesische autoriteiten hebben een tsunami-alarm ingesteld, en dat voor het oosten van het land, onder meer voor de Molukken.

Bron: AD.nl
| Gewijzigd: 2 maart 2013, 18:18 uur, door Marga
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
klazan56
Lid
Woonplaats: katwijk zh
Berichten: 197
Lid sinds: 21 dec. 2010
11 maart 2011, 13:21 uur | Bericht #218373
Herhaaldelijke nieuwe aardbevingen, voorbode voor nog een grote??


Friday March 11 2011, 11:58:12 UTC 19 minutes ago Hawaii region, Hawaii 2.3 10.0 Detail
Friday March 11 2011, 11:44:28 UTC 33 minutes ago off the east coast of Honshu, Japan 5.8 31.0 Detail
Friday March 11 2011, 11:43:20 UTC 34 minutes ago Northern California 1.6 1.5 Detail
Friday March 11 2011, 11:43:20 UTC 34 minutes ago Northern California 1.6 1.5 Detail
Friday March 11 2011, 11:36:39 UTC 40 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 6.5 11.6 Detail
Friday March 11 2011, 11:21:02 UTC 56 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.7 25.2 Detail
Friday March 11 2011, 11:21:02 UTC 56 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.7 25.2 Detail
Friday March 11 2011, 11:16:50 UTC 60 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.5 36.6 Detail
Friday March 11 2011, 11:16:03 UTC 61 minutes ago Island of Hawaii, Hawaii 1.8 12.7 Detail
Friday March 11 2011, 11:13:12 UTC 64 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.5 18.2 Detail
Friday March 11 2011, 11:10:57 UTC 66 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.5 27.7 Detail
Friday March 11 2011, 11:00:51 UTC 76 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.6 28.7 Detail
Friday March 11 2011, 10:58:05 UTC 79 minutes ago near the east coast of Honshu, Japan 5.1 30.3 Detail
Friday March 11 2011, 10:56:47 UTC 80 minutes ago Central California 1.8 7.1 Detail
Friday March 11 2011, 10:56:23 UTC 81 minutes ago Oklahoma 3.2 4.7 Detail
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
6 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 6 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.295 topics, welke bij elkaar 445.406 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.303 leden.
Het nieuwste lid is Leo Lievense.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
6 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1585 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1585, lezen 7 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden