Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Feliciana, LA.

13 Apr 2021 22:37:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Lafourche, LA.

13 Apr 2021 21:36:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA; Terrebonne, LA.

13 Apr 2021 20:57:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Erath, TX.

13 Apr 2021 20:14:29

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Apr 2021 19:59:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA.

13 Apr 2021 19:44:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA.

13 Apr 2021 19:41:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA.

13 Apr 2021 19:29:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA; Washington, LA.

13 Apr 2021 19:14:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; Terrebonne, LA.

13 Apr 2021 19:09:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, LA; St. Helena, LA; St. Tammany, LA; Tangipahoa, LA; Washington, LA.

13 Apr 2021 19:09:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; Assumption, LA; Iberville, LA; Livingston, LA; St. James, LA.

13 Apr 2021 19:00:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. Charles, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA.

13 Apr 2021 18:57:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, LA; St. Helena, LA; Tangipahoa, LA.

13 Apr 2021 18:50:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafourche, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA.

13 Apr 2021 18:43:19
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:22 uur | Bericht #218374
"Beving van 8,9 veroorzaakt golven van 1.000 km/u"

Japan is zeer gevoelig voor aardbevingen, omdat het land ligt in de zogenoemde "Ring of fire". Maar een beving met deze kracht is zeer uitzonderlijk, zelfs voor Japan, zeggen seismologen. "De zwaarste beving die tot nu toe is opgemeten, was rond 9,5", zegt seismoloog Marc De Batist van de Universiteit Gent. "De aardbeving in 2004 bij het Indonesische eiland Sumatra met een tsunami tot gevolg had een magnitude van 9. We zitten daar nu net onder." "Een beving met een kracht van 8,9 is een zeer zware beving, dat gebeurt zelfs niet één keer per jaar", zegt seismoloog Noël Vandenberghe van de KULeuven (foto in tekst). "Bij deze beving komt nog dat de beving in zee is gebeurd, op 100 kilometer van de kust, wat meteen hoge golven met zich meebrengt die tegen bijna 1.000 kilometer per uur gaan. Dat wil ook zeggen dat er weinig tijd is om de bevolking aan de kust te evacueren." De tsunami veroorzaakt de grootste schade, niet de aardbeving zelf. "Het grootste effect van de aardbeving is het in beweging zetten van die grote massa water", zegt Vandenberghe. "Als dat water de kust nadert, gaat het grote golven maken omdat het geremd wordt in zijn beweging omdat het ondieper wordt. Daardoor gaat het water grotere golfhoogtes nemen, van 10 meter in dit geval."

Voorbereid op tsunami's in de "Ring of fire"?
Japan wordt wel vaker getroffen door aardbevingen omdat het land ligt in de zogenoemde "Ring of fire". De bevolking en de gebouwen zijn voorbereid op krachtige schokken en op een mogelijke tsunami die volgt op een aardbeving. Het woord tsunami is overigens van Japanse origine en betekent "havengolf". "De Japanners hebben bijvoorbeeld in veel van hun havens speciaal muren gebouwd om de "courante tsunami's tegen te houden", zegt Vandenberghe. "Die zijn meestal maar enkele meters hoog en de muren beschermen daartegen. Maar je kan moeilijk heel Japan afschermen van een vloedgolf van 10 meter hoog." "Japan bevindt zich, net als Chili, waar de aarde vorig jaar zwaar beefde, en een aantal andere landen rond de Stille Oceaan op de zogenoemde "Ring of fire"", verklaart De Batist. "Het is de plaats waar oceanische platen onderduiken onder het continent. Dat zijn plaatsen waar die heel grote aardbevingen plaatsvinden."

Ook Nieuw-Zeeland, dat vorige maand getroffen werd door een aardbeving, ligt in de "Ring of fire".

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:24 uur | Bericht #218375
Vrees voor tsunami's in hele Stille Oceaan (update)

Het Amerikaanse tsunamicentrum heeft vrijdag een alarm uitgevaardigd voor bijna de volledige kustlijn van de Stille Oceaan, inclusief Australië, Nieuw-Zeeland en Centraal- en Zuid-Amerika. Het alarm volgt op de zware aardbeving die het noordwesten van Japan getroffen heeft. De vrees bestaat zelfs dat de vloedgolven eilanden in de Stille Oceaan volledig kunnen overspoelen. De tsunamigolven hebben de Russische Kuril-eilanden al bereikt. Bijna 11.000 mensen werden geëvacueerd. De eerste golven waren nog niet erg krachtig, maar daar kan later verandering in komen.De autoriteiten aan de Amerikaanse westkust hebben bewoners gewaarschuwd voor een mogelijke vloedgolgen later deze dag. In Neah Bay in Washington wordt de vloedgolf verwacht om 16.18 uur Belgische tijd. De eerste golf is niet per se de grootste, zo luidt het bij het waarschuwingscentrum voor de westkust en Alaska. De inwoners van Hawaï die bij de kust op zeeniveau wonen, werden al geëvacueerd. Dat melden de autoriteiten van de Amerikaanse staat gelegen in de Stille Oceaan. Ook de Filippijnen hebben duizenden bewoners van de oostelijke kustlijn in het land opgeroepen tot evacuatie. De president riep de bevolking op kalm te blijven. De zeevaart aan de oostelijke kant van het land werd intussen opgeschort. Intussen bestaat de vrees dat de vloedgolven eilanden in de Stille Oceaan volledig kunnen overspoelen. Het gaat dan om eilanden die amper boven het zeeniveau uitkomen.

Bron: Hbvl

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:35 uur | Bericht #218380
Landen bieden Japan helpende hand

Na de aardbeving en de tsunami die Japan vrijdag troffen, hebben verscheidene landen hulp aangeboden. Onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Frankrijk hebben een helpende hand uitgestoken. De Amerikaanse president Barack Obama condoleerde Japan met de slachtoffers en stelde dat zijn land bereid was te helpen. Ook Zuid-Korea beloofde ''elke mogelijke steun, waaronder het sturen van een ploeg reddingswerkers'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Seoul.

Rusland
Ook Rusland, dat de laatste tijd in de clinch lag met Japan, biedt hulp aan. ''We zijn natuurlijk bereid onze buren te helpen de gevolgen van de aardbeving het hoofd te bieden'', zei de Russische president Dmitri Medvedev tegen persbureau RIA Novosti. Frankrijk is bereid ''in te gaan op elk mogelijk verzoek van Japan'', schrijft president Nicolas Sarkozy in een brief aan de Japanse premier Naoto Kan. Zuid-Afrika bracht eenzelfde boodschap over aan Tokio.

EU
EU-president Herman Van Rompuy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zijn ''zeer bezorgd'' over de aardbeving. De EU staat klaar om Japan hulp te bieden als het land daar om vraagt. Dat staat in een verklaring die Barroso en Van Rompuy hebben uitgegeven. In de verklaring laten ze weten dat de Europese Unie bereid is om Japan ''op alle mogelijke manieren'' hulp te bieden. Ook maken Van Rompuy en Barroso hun deelneming en medeleven over aan de Japanse regering en de families van de slachtoffers van de aardbeving.

VN
De Verenigde Naties zeggen tientallen teams van hulpverleners paraat te hebben, die kunnen worden ingezet in de zwaarst getroffen gebieden.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:37 uur | Bericht #218381
Teijin op zoek naar Nederlandse werknemers in Japan

Garenfabrikant Teijin Aramid, dat vestigingen in Emmen en Delfzijl heeft, is druk op zoek naar een handvol Nederlandse werknemers dat in Japan verblijft. Het hoofdkantoor van Teijin is gevestigd in Tokyo en is zwaar door de aardbeving getroffen. Een woordvoerster zegt dat er op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd contact te maken met het hoofdkantoor. Ook bij sojasausproducent Kikkoman in Sappemeer wordt het nieuws over de aardbeving en de tsunami met spanning gevolgd. Het hoofdkantoor zit in Tokyo en is onbeschadigd. Er werken momenteel vier Japanners bij de vestiging in Sappemeer. De meeste gezinnen zijn ook in Nederland. Eén werknemer probeert contact te krijgen met zijn vrouw en kind die in de omgeving van Tokyo wonen.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:38 uur | Bericht #218382
Brand kerncentrale Japan geblust

De brandweer heeft de brand geblust die vrijdag was uitgebroken in een kerncentrale in het noordoosten van Japan. Dat meldde het Internationale Atoomagentschap IAEA. Het gaat om een complex in de plaats Onagawa in de prefectuur Miyagi, die het zwaarst is getroffen door de aardbeving en de tsunami die zich eerder op de dag voordeed in het Oost-Aziatische land.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:53 uur | Bericht #218387
Nucleaire noodtoestand; omwonenden kerncentrale geëvacueerd

Omwonenden van een Japanse kerncentrale in de prefectuur Fukushima moeten hun huizen verlaten vanwege de nucleaire noodtoestand die autoriteiten hebben uitgeroepen. Ongeveer tweeduizend bewoners moeten hun woonplaats verlaten. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo. Eerder werd bekend dat een kerncentrale in het noordoosten van Japan na de aardbeving in brand is gevlogen. Het complex is gelegen in de plaats Onagawa in de prefectuur Miyagi, die het zwaarst is getroffen door de aardbeving en de tsunami die vrijdagochtend plaatshadden.

Stroom
Japanse media meldden eerder dat de nucleaire noodtoestand is uitgeroepen door autoriteiten. Dit wordt gedaan wanneer radioactieve lekkages plaatshebben en koelsystemen van kerncentrales uitvallen. Volgens kabinetslid Yukio Edano is de noodtoestand afgekondigd als voorzorgsmaatregel. Er is momenteel nog geen sprake van radioactieve lekkage, maar een koelinstallatie werkt niet goed. Autoriteiten hebben al verschillende kerncentrales en olieraffinaderijen stilgelegd. Vier miljoen huishoudens zitten momenteel zonder stroom. De tsunami die door de zware aardbeving in de oceaanbodeam is ontstaan, dreigt verschillende eilanden in de Stille Oceaan volledig onder water te zetten. 'Op dit moment is de golf hoger dan sommige eilanden,' aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

Bron: ELsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:55 uur | Bericht #218388
Japanse competitie schrapt alle wedstrijden na tsunami

Alle wedstrijden in de Japanse voetbalcompetitie voor dit weekeinde zijn afgelast. De J.League nam dat besluit vanwege de zware aardbeving en daaropvolgende tsunami die het land vandaag hebben getroffen. De competitie in Japan is vorig weekeinde begonnen. Het betekent dat de Nederlandse Japanner Mike Havenaar ook niet in actie komt met zijn club Ventforet Kofu. De wereldkampioenschappen kunstrijden op de schaats van 21 tot en met 27 maart in Tokio kunnen vooralsnog gewoon doorgaan. Volgens eerste berichten is het Yoyogi Stadion in de Japanse hoofdstad onbeschadigd. Voor de WK hebben zich geen Nederlanders geplaatst.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: almere
Berichten: 170
Lid sinds: 19 jan. 2010
11 maart 2011, 13:59 uur | Bericht #218389
DJ JAPAN GOVT: ONE NUCLEAR REACTOR IN FUKUSHIMA UNABLE TO COOL DOWN - DJN
Friday, March 11, 2011 1:57:07 PM


Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 13:59 uur | Bericht #218390
Dodental door megabeving en tsunami loopt snel op, Nucleaire noodtoestand

Door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami in Japan zijn tientallen mensen omgekomen. Ook raakten veel mensen gewond. Gevreesd wordt dat het dodental nog veel verder oploopt. Onder de slachtoffers zijn drie mensen in en rond hoofdstad Tokio. Een 67-jarige man raakte bedolven toen een muur instortte en een oudere vrouw stierf toen een dak naar beneden kwam. In de prefectuur Ibaraki, ten noordoosten van Tokio, kwamen drie mensen om doordat hun huizen het begaven. In de prefectuur Iwate, nabij het epicentrum van de beving, zijn voor zover nu bekend tien mensen overleden.Tsunamiwaarschuwing
De landen rond de Grote Oceaan zijn gewaarschuwd voor vloedgolven. In Japan heeft een tsunami de kust bereikt. Daar stroomde een muur van water van soms wel 10 meter hoog het binnenland in. Veel landen hebben mensen in de kustgebieden geëvacueerd. Op de Marshall-eilanden, meer dan 4500 kilometer van Japan, is het alarmniveau inmiddels weer naar beneden bijgesteld.

Landen bieden hulp aan

Verscheidene landen hulp hebben aangeboden. Zo belooft Zuid-Korea ,,elke mogelijke steun, waaronder het sturen van een ploeg reddingswerkers''. Ook Rusland, dat de laatste tijd in de clinch lag met Japan, biedt hulp aan. Frankrijk is bereid ,,in te gaan op elk mogelijk verzoek van Japan'', schrijft president Nicolas Sarkozy in een brief aan de Japanse premier Naoto Kan. De Verenigde Naties zeggen tientallen teams van hulpverleners paraat te hebben, die kunnen worden ingezet in de zwaarst getroffen gebieden.

Kerncentrale in brand
Een kerncentrale in het noordoosten van Japan is vrijdag getroffen door een brand. Het gaat om een complex in de plaats Onagawa in de prefectuur Miyagi, die het zwaarst is getroffen door de aardbeving en de tsunami die zich eerder op de dag voordeed in het Oost-Aziatische land. Dat meldde het Japanse persbureau Kyodo. Media in Japan meldden eerder dat de autoriteiten de nucleaire noodtoestand hebben uitgeroepen. Deze maatregel wordt genomen wanneer sprake is van radioactieve lekkages en wanneer de koelsystemen van kerncentrales uitvallen. Het in Wenen gevestigde Internationale Atoomagentschap IAEA meldde vrijdag dat de vier kerncentrales die het dichtst bij het epicentrum van de aardbeving liggen, allemaal op veilige wijze zijn stilgelegd.

Op nieuwszenders was te zien hoe laag gelegen delen van het Oost-Aziatische land in snel tempo overstroomden. In Tokio en omgeving viel de stroomvoorziening uit voor zeker vier miljoen mensen.

Zwaarste in 140 jaar
De beving, die zich vrijdag rond kwart voor drie in de middag voordeed, was de zwaarste in 140 jaar in Japan. Helikopters van tv-stations gaven een beeld van de omvang van de ramp in de prefectuur Miyagi, die het dichtst bij het epicentrum ligt. Grote aantallen auto's en vrachtwagens werden meegevoerd door het wassende water. Woningen en gebouwen langs de kust werden weggevaagd door de vloedgolven. Die begonnen door de beving en een reeks nabevingen in de bodem van de Stille Oceaan, ongeveer 130 kilometer ten oosten van de prefectuur Miyagi.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:01 uur | Bericht #218391
Aardbeving Japan ook in Oostende waargenomen

De seismometer onder het educatief attractiepark Earth Explorer in Oostende heeft vrijdag ook de bevingen in Japan waargenomen. Dat zegt Annick Bekaert van het attractiepark. Rond vrijdagmiddag werden nog steeds naschokken geregistreerd.Earth Explorer installeerde de seismometer enkele jaren geleden als onderdeel van haar wetenschapspark. Het apparaat bevindt zich maarliefst 300 meter onder de grond. Bezoekers kunnen er vaststellen hoe actief de aarde is. "Vandaag is die heel actief", zegt Bekaert. "Dat lezen we af op onze schermen." Bij Earth Explorer staat ook een aardbevingsimulator. Die bootst een aardbeving van 7 op de Schaal van Richter na. De aardbeving voor de Japanse kust had een kracht van 8.9 op de schaal van Richter, en is de zwaarste ooit in het land. Het epicentrum lag voor de kust en veroorzaakte een tsunami.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:02 uur | Bericht #218392
KLM past vluchten Tokio aan

Door de aardbeving in Japan heeft KLM het vliegschema naar Tokio aangepast. De vlucht naar Tokio die vrijdag zou vertrekken is geannuleerd en ook de vlucht van zaterdag is geschrapt. Een toestel dat donderdag was vertrokken naar de internationale luchthaven Narita in Tokio is uitgeweken naar een nabijgelegen vliegveld en is daar veilig geland. KLM vliegt tien keer per week op Tokio, maar niet dagelijks. Daarnaast vliegt KLM naar het Japanse Osaka. Deze vluchten zijn tot op heden niet aangepast, aldus een zegsvrouw. Autoriteiten hadden de luchthaven Narita na de aardschok gesloten. In de loop van de dag is een deel van het vliegveld weer in bedrijf genomen.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 667
Lid sinds: 14 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:03 uur | Bericht #218393
is er ergens een stream te vinden die de tsunami in hawaii vast moet gaan leggen?
TwitterFotoFanatic WebsiteStormchase team Arnhem ****Get out of my way!! I have a storm to catch!!****
Woonplaats: Bilthoven
Berichten: 315
Lid sinds: 19 aug. 2006
11 maart 2011, 14:06 uur | Bericht #218396
Hier worden berichten achtergelaten van personen die nog leven of personen die gezocht worden na de aardbeving
personfinder
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 maart 2011, 14:06 uur | Bericht #218397
Citaat van Fanatic (Arnhem), vrijdag 11 maart 2011, 14:03 uur is er ergens een stream te vinden die de tsunami in hawaii vast moet gaan leggen?

http://www.hawaiinewsnow.com/Global/catego...;nav=menu55_1_1
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:06 uur | Bericht #218398
Vloedgolf bereikt Hawai, geen schade Indonesië

De tsunami heeft vrijdagmiddag rond 13.50 uur Hawai bereikt. Het is nog onduidelijk of de vloedgolf schade heeft aangericht op het tropische eiland. Ook het oosten van Indonesië is getroffen door een kleine tsunami, die geen schade heeft veroorzaakt. Dat meldde de meteorologische dienst. Na de aardbeving van vrijdagochtend voor de kust van Japan waren de landen rond de Grote Oceaan gewaarschuwd voor eventuele vloedgolven. Veel landen gingen over tot evacuatie van de kustgebieden.

Kleine golven
Ook de Filipijnen en Taiwan meldden kleine golven, maar ook daar werd geen schade aangericht. Indonesië kreeg in 2004 een enorme tsunami over zich heen. Toen kwamen 220.000 mensen om het leven in landen rond de Indische Oceaan.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 667
Lid sinds: 14 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:09 uur | Bericht #218399
thx jan!
TwitterFotoFanatic WebsiteStormchase team Arnhem ****Get out of my way!! I have a storm to catch!!****
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:13 uur | Bericht #218401
'Ik verwacht geen tweede Tsjernobyl in Japan'

De aardbeving in het noorden van Japan heeft vrijdag brand veroorzaakt in een Japanse kerncentrale. Het gaat om het complex Onagawa. Drie vragen aan Jan Wieman, splijtstofcyclusmanager bij de kerncentrale Borssele in Zeeland, over kerncentrales. De getroffen centrale in Japan is volgens de overheid in Tokio een kokendwaterreactor. Wat is dat? Wieman: ,,Bij een dergelijke reactor wordt water aan de kook gebracht. Die radioactieve stoom komt in een turbinegebouw terecht en drijft daar een machine aan. Daarmee wordt stroom opgewekt. In de hal zijn allerlei brandbare materialen, zoals olie. Bij een brand in een kokendwaterreactor moet je dan ook rekening houden met de aanwezigheid van radioactieve stoffen. Bij ons is dat overigens niet het geval. Wij hebben de reactor gescheiden van de turbine. Er is in Borssele dus een extra barrière.’

Wat kan er in Japan gebeuren?
,,Ik weet niet precies wat daar nu aan de hand is, dus ik kan er niet heel veel over zeggen. Over het algemeen heeft Japan heel hoge veiligheidsstandaarden; het is een ontwikkeld land. De kernreactor is waarschijnlijk zo ontworpen dat er geen hoogradioactieve stoffen naar buiten kunnen komen.’’ Dus we hoeven niet bang te zijn voor toestanden zoals bij Tsjernobyl in 1986? ,,Dat was totaal anders. De reactor in Tsjernobyl was gemaakt van een brandbaar materiaal, grafiet. Ooggetuigen vergeleken de brand met een barbecue. We moeten afwachten wat de situatie in Japan nu is, maar ik verwacht geen tweede 'Tsjernobyl'.''

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2011, 14:16 uur | Bericht #218403
Duizenden forensen Tokyo dolen rond na beving

Duizenden mensen dolen vrijdag door de straten van Tokyo of zijn gestrand op kantoren of treinstations. Het normaal gesproken drukke verkeer in de Japanse hoofdstad is tot stilstand gekomen na de grootste aardbeving in de moderne geschiedenis van Japan. De beving, met een kracht van 8,9, deed gebouwen op hun grondvesten schudden en legde het treinverkeer in het land stil. Zo'n tien miljoen forensen konden daardoor hun eindbestemming niet bereiken. Sommigen gaven de moed op en gingen te voet terug naar huis. Anderen probeerden bij telefooncellen het thuisfront te bellen, omdat mobiele telefoons niet werken.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Bilthoven
Berichten: 315
Lid sinds: 19 aug. 2006
11 maart 2011, 14:34 uur | Bericht #218405
Japanse politie meldt 200 tot 300 doden in en rond de stad Sendai, zou dit dan van de aardbeving komen of van de tsunami?

bron:anp
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
11 maart 2011, 14:38 uur | Bericht #218406
Tientallen Nederlanders in rampgebied Japan

In het door een zware aardbeving en tsunami getroffen gebied van Japan verblijven diverse Nederlanders. Ongeveer vijftig van hen wonen in het gebied. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. De ambassade in Tokio doet haar uiterste best om in contact te komen met deze mensen, maar dat is lastig omdat de communicatiemiddelen slecht werken in het rampgebied. In heel Japan wonen ruim duizend Nederlanders, aldus de zegsman. De coördinerende alarmcentrale Eurocross Assistance kreeg tot nu toe zeven meldingen van mensen die bekenden in Japan niet konden bereiken. Inmiddels zijn vijf personen terecht. Met de overige twee is nog geen contact gelegd, aldus een woordvoerster.Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse toeristen in het gebied dat door de tsunami is getroffen. De politiek reageerde ontzet op het nieuws van de aardbeving. Premier Mark Rutte was ,,geschokt'' door de beelden van de aardbeving en de daarop volgende tsunami in Japan, zo liet hij weten op een top van regeringsleiders van de Europese Unie (EU) in Brussel. Nederland zal, ook in EU-verband, alles doen wat mogelijk is om de slachtoffers te helpen, aldus de minister-president. In Japan bevinden zich momenteel ook schilderijen en etsen van Rembrandt in het National Museum of Western Art in Tokio. Die zijn niet beschadigd, liet het Rembrandthuis in Amsterdam vrijdag weten. Het Rembrandthuis heeft 66 etsen uitgeleend voor de expositie.

Bron: AD
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.295 topics, welke bij elkaar 445.406 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.303 leden.
Het nieuwste lid is Leo Lievense.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1574 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1574, lezen 9 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden