Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO; Johnson, MO.

18 Apr 2024 19:28:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 17:46:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

18 Apr 2024 17:46:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Carroll, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS.

18 Apr 2024 17:18:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chicot, AR; East Carroll, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS; Washington, MS.

18 Apr 2024 17:07:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chicot, AR; East Carroll, LA; Morehouse, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS; Washington, MS.

18 Apr 2024 16:49:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 15:58:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, MO.

18 Apr 2024 12:37:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 12:28:09

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

18 Apr 2024 12:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:28:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:02:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Wyandotte, KS; Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Leavenworth, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:24:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Leavenworth, KS; Wyandotte, KS; Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:17:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 08:09 uur | Bericht #219919
Race tegen klok in Fukushima

Volgens Yukiya Amano, het hoofd van het Internationale Atoomenergieagentschap (IAEA), is het ''een race tegen de klok'' om een meltdown te voorkomen in de beschadigde kerncentrale Fukushima I. Dat zei hij direct na een gedetailleerde briefing, nadat hij was aangekomen in Japan. Eerder noemde hij de situatie rondom de Japanse kerncentrale al ,,zeer ernstig''. Intussen groeit de neiging in Fukushima om de kernreactors in beton te gieten, ondanks dat het IAEA aangeeft dat er voor de tweede dag op rij ,,geen significante verslechtering'' heeft plaatsgevonden rondom de situatie van de oververhitte reactors.

Ook Ben Ale, hoogleraar Veiligheidskunde van de TU Delft, pleitte eerder voor het volgieten van de kerncentrale met beton. Dit wordt ook wel de 'Tsjernobil-oplossing' genoemd. In het Oekraïense Tsjernobil is de beschadigde reactor, na de kernramp in 1986, eveneens in een betonnen sarcofaag gegoten.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 08:12 uur | Bericht #219920
Japanner na 8 dagen levend uit het puin

In het noordoosten van Japan is zaterdag een jonge man levend onder het puin vandaan gehaald, acht dagen na de verwoestende aardbeving. Dit heeft het tv-station NHK gemeld op gezag van de strijdkrachten. De man werd gered in de stad Kesennuma in de prefectuur Miyagi, een van de zwaarst getroffen streken. De man verkeert in een stabiele fysieke conditie. Psychisch is hij behoorlijk aangeslagen: de man verkeert in een shocktoestand en is niet in staat om te praten.

Bron De Pers
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 08:15 uur | Bericht #219921
Japan stelt stralingsnorm reddingswerkers bij

Exploitant Tepco heeft zaterdag de maximaal toegestane stralingsdosis voor reddingswerkers bij de gehavende Japanse kerncentrale Fukushima I met 50 procent verhoogd. De grens lag tot nu toe bij 100 millisievert per dienst, maar dat werd regelmatig overschreden. Daarom is de limiet nu op 150 millisievert per inzet gesteld.

De Japanse tv liet zaterdag opnieuw beelden zien van witte rook of stoom die uit de centrale opstijgt. Er wordt met man en macht gewerkt om de koeling in de diverse reactoren weer op orde te krijgen. Bij reactor 2 hopen de reddingswerkers in de loop van de dag de pompen voor het koelwater weer aan te kunnen sluiten op de elektriciteitsvoorziening. Brandweerlieden hebben zaterdag 90 ton water gesproeid op reactor 3 om hem te koelen. In reactor 5 is het gelukt de pompen voor het koelwater in te schakelen.

Bron Nu.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 08:19 uur | Bericht #219922
Zo klonk de aardbeving in Japan

Een aardbeving maakt ook onder de grond een enorm lawaai. Deze geluidsopnamen van de zware aardbeving vorige week in het noordoosten van Japan bewijzen dat.

Een team Japanse wetenschappers heeft besloten hun geluidsopnamen, gemeten met meetinstrumenten zo'n 1.000 meter op een website te zetten. "Listening to the deep end of the Ocean", zo doopten ze die. Om het geluid van de aardbeving voor mensen hoorbaar te maken, werd het 16 keer versneld. Om het begrijpelijk te maken, werd er een kleurcode aan toegevoegd. De rode zones stemmen overeen met de zwaarste fases van de aardbeving.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 08:22 uur | Bericht #219923
Opnieuw water geloosd boven reactor 3

Net zoals het de voorbije dagen al deed, heeft het Japanse leger ook zaterdagochtend tientallen tonnen water geloosd boven reactor 3 van de beschadigde kerncentrale in Fukushima. Of dat zoden aan de dijk heeft gebracht is onduidelijk, wel was na afloop te zien hoe vanuit de reactor stoom of witte rook opsteeg. Anders dan in de andere reactoren in Fukushima, draait reactor 3 ook op plutonium. Door er water op te storten, hopen het leger en uitbater Tepco de oververhitte reactorkern af te koelen.

De witte rook is mogelijk een indicatie dat het water zijn doel getroffen heeft. Anderzijds is het zo dat de rook die de voorbije dagen uit de reactor opsteeg, wellicht veroorzaakt werd door kleine of grote branden in de reactor. Het is vooralsnog onduidelijk of er later op de dag nog meer manuele koelpogingen zullen worden uitgevoerd. Wel maakt Tepco zich sterk dat reactor 2 zaterdag opnieuw op het elektriciteitsnet zal kunnen worden aangesloten.

Vier reactoren krijgen zaterdag weer elektriciteit
In de loop van de dag zal de elektriciteitstoevoer naar de reactoren 1, 2, 5 en 6 van de beschadigde kerncentrale weer hersteld worden. Dat heeft het Japanse agentschap voor nucleaire veiligheid aangekondigd. De stroom naar reactoren 3 en 4 zou zondag weer op gang gebracht worden. Als dat lukt, is het nog maar de vraag of de koelsystemen in de reactoren niet al te beschadigd zijn om nog te functioneren.

Daken reactoren 5 en 6 doorboord om explosies te voorkomen
De daken van de reactorgebouwen 5 en 6 van de kerncentrale van Fukushima zijn doorboord om waterstofexplosies te vermijden. 'Uit vrees voor een opstapeling van waterstof in de reactoren 5 en 6 heeft Tepco drie gaten van 3 tot 7,5 centimeter doorsnede geboord in de daken van de buitenste gebouwen', zei een woordvoerder van het bedrijf. Reactoren 5 en 6 zijn de minst beschadigde van de kerncentrale. In tegenstelling tot de reactoren 1 en 4 zijn hun koelsystemenn blijven functioneren na de aardbeving en de doortocht van de tsunami op 11 maart.

Dodentol bijgesteld
De Japanse politie heeft de officiële dodentol van de aardbeving en de tsunami van vorige week intussen opnieuw bijgesteld. Er zijn nu precies 7.197 doden gevallen. 10.905 mensen zijn vermist.

Bron Standaard online

Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 09:33 uur | Bericht #219927
Stroomvoorziening bijna hersteld in Fukushima

In Japan zou vandaag de stroom hersteld moeten zijn in vier van de zes kernreactoren van Fukushima. De laatste twee zouden morgen weer elektriciteit moeten krijgen. Dan zal ook blijken of de koelsystemen nog werken. Als de stroom kan worden gebruikt om de elektrische pompen in de reactorgebouwen weer te laten functioneren, is dat zeer goed nieuws. "Maar als de koeling niet weer op gang kan worden gebracht, zit men met zeer grote moeilijkheden", zegt oud-VRT-journalist Herman Henderickx. "Want intussen zijn die reactoren beschadigd, van eenheden 1,2 en 3 is bekend dat de splijtstof maar half ondergedompeld is in water, dat betekent dat er intense radioactiviteit wordt uitgestraald, er zijn waterstofexplosies geweest, er is een bassin in reactor 4 waar de koeling niet goed gaat en ook in reactoren 5 en 6 stijgt de temperatuur langzaam."

In de loop van de nacht zijn alvast gaten gemaakt in de daken van de reactorgebouwen 5 en 6. Dat zijn de reactoren die het minst schade hebben geleden door de aardbeving en tsunami. Toch was de druk er toegenomen door een ophoping van waterstof. Door gaten in het dak te maken, probeert men die druk te verminderen. "De bedoeling is dat er als er toch weer waterstofgas zou ontsnappen in het gebouw dat er geen ophoping van waterstofgas zou zijn onder het dak, want dat is wat gebeurd is bij de andere reactoren", zegt Henderickx. "Als er een vonk komt, zou er weer een explosie komen."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 09:35 uur | Bericht #219928
Miraculeus reddingsverhaal uit Japan klopt niet

De hoop was opgegeven om acht dagen na de aardbeving, tsunami, de sneeuwbuien en het vriesweer nog iemand levend van onder het puin te halen. Maar het ondenkbare leek gebeurd te zijn: een jonge man die na acht dagen levend van onder het puin van huis werd gehaald. Maar als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. En dat geldt ook voor dit verhaal.



Er werd gemeld dat Katsuharu Moriya fysiek in orde was, maar dat het gebeuren mentaal een zware indruk op hem nagelaten. "Hij verkeert in shock en is niet in staat om te praten", klonk het. Waarom Moriya niet spreekt is niet duidelijk, maar zijn familie wél en het klonk formeel: "Katshuharu verblijft al sinds 11 maart in een opvangcentrum. Hij keerde gisteren naar zijn huis terug om puin te ruimen." Zijn huis, half ingestort, staat in het stadje Kesennuma in de prefectuur Miyagi, die zwaar getroffen werd door de aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter, en de daaropvolgende tsunami van minstens 23 meter.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 maart 2011, 10:25 uur | Bericht #219929
Honkbalvedette Suzuki geeft €800.000 voor Japan

De Japanse honkbalvedette Ichiro Suzuki heeft een forse donatie gedaan voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in zijn geboorteland. De speler van de Seattle Mariners heeft omgerekend 800.000 euro overgemaakt aan het Rode Kruis. De Mariniers hebben de fans gevraagd ook een donatie te doen voor Japan tijdens een reeks van zes wedstrijden in april tegen Cleveland en Toronto. De club wil ook geld ophalen bij andere duels en wil een benefietwedstrijd gaan spelen onder de naam 'Salute to Japan Night'.

Bron AD
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 13:05 uur | Bericht #219944
Radioactieve waarden in melk/spinazie rond Fukushima

In de regio rond de kerncentrale van Fukushima zijn abnormaal hoge waarden van radioactiviteit aangetroffen in melk en spinazie. Dat heeft regeringswoordvoerder Yukio Edano bekendgemaakt. Volgens Edano is er evenwel geen acuut gevaar voor de volksgezondheid. Edano riep de bevolking op tot kalmte. "Zelfs als iemand een jaar lang van de bestraalde melk zou drinken, zou hij slechts een dosis radioactiveit krijgen die overeenkomt met één scanneronderzoek in het ziekenhuis", aldus de regeringswoordvoerder. "En zelfs als iemand gedurende een jaar besmette spinazie blijft eten, zal het straalniveau slechts overeenkomen met een vijfde van de dosis die je krijgt tijdens een scanneronderzoek", voegde hij eraan toe.

Volgens Edano zal het ministerie van Gezondheid nu meer gegevens verzamelen over de precieze herkomst van de bestraalde voedingswaren. Er moet duidelijkheid komen over de de plaatsen waarheen de melk en de spinazie getransporteerd zijn. In functie van de resultaten zullen het transport en de verkoop aan banden worden gelegd, aldus nog de regeringswoordvoerder.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 13:07 uur | Bericht #219946
De teller staat op 7.348 in Japan

Volgens de Japanse National Police Agency zijn er tot nu toe 7348 mensen om het leven gekomen bij de aardbeving en tsunami. Er worden nog 10.947 mensen vermist en 2.603 mensen gewond. Het redden van mensen is extra moeilijk omdat er sneeuw valt in de zwaarst getroffen gebieden. Ondertussen wordt de temperatuur ook een probleem. Duizenden mensen die in de opvangcentra zitten hebben erge last van de kou, hebben geen water, elektriciteit brandstof en voldoende voedsel. Zaterdagmiddag verwachten ingenieurs dat er stroom aangesloten kan worden op vier van de zes reactoren. Maar gezien de schade is het niet zeker of de koelsystemen gaan werken.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 13:11 uur | Bericht #219949
10 biljoen yen voor Japans bedrijfsleven

De Japanse overheid gaat het bedrijfsleven helpen met noodkredieten tot een bedrag van 10 biljoen yen (90,7 miljard euro), na de verwoestende aardbeving van vorige week. Dat moet ervoor zorgen dat de ondernemingen de komende tijd kunnen blijven draaien en ze helpen met het herstellen van de schade, meldde de Japanse zakenkrant Nikkei zaterdag.



De Japanse overheid heeft een special noodfonds voor het geval dat natuurrampen of andere gebeurtenissen de economie dreigen te ontregelen. De autoriteiten in het land moeten nog met een officiële schatting komen over de kosten om de economie er weer bovenop te helpen. De Japanse minister van Economische Zaken Kaoru Yosano voorspelde vorige week dat de kosten van de wederopbouw hoger zullen zijn dan na de aardbeving in Kobe in 1995. Die ramp heeft Japan meer dan 20 biljoen yen gekost.

Bron: HLN | Gewijzigd: 1 maart 2017, 10:10 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 13:13 uur | Bericht #219950
Nieuwe aardbeving in noordoosten van Japan

Een nieuwe aardbeving heeft ondertussen het noordoosten van Japan getroffen. De aarde beefde met een kracht van 5,9, zo meldde het Amerikaanse geologisch instituut (USGS). Het epicentrum van de beving lag voor de oostkust van Japan, zowat 150 kilometer ten noordoosten van Tokio en een honderdtal kilometer van Fukushima. Het dodental als gevolg van de zeebeving en de tsunami die Japan vorige week troffen is opgelopen tot 7348. Bijna elfduizend mensen worden nog vermist. Sommige vermisten verbleven tijdens de ramp mogelijk elders. Anderen zijn door de enorme vloedgolven verzwolgen en meegesleurd naar de zee. De kans is klein dat de laatsten ooit nog worden gevonden, zo heeft de tsunami van 2004 in de Indische Oceaan geleerd.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 13:16 uur | Bericht #219952
Elektriciteitskabel aan reactoren gekoppeld

Technici van het Japanse elektriciteitsbedrijf Tepco hebben zaterdag stroomkabels bevestigd aan de reactoren 1 en 2 van de beschadigde kerncentrale Fukushima I. De maatregel is een belangrijke stap op weg naar het herstel van de koelsystemen van de reactoren. Een woordvoerder van het Japanse agentschap voor atoomenergie zei dat de elektriciteit bij de twee reactoren nog niet werkt. Het agentschap hoopt dat het zondag wel zover is. Ook als de elektriciteit is hersteld, is het nog niet zeker dat de koelsystemen van de reactoren weer werken. Fukushima I telt zes reactoren. Tepco hoopt zaterdag ook aan twee andere reactoren stroomkabels te bevestigen. Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) liet zaterdag weten dat de situatie in de reactoren 5 en 6 stabiel is. Volgens het Japanse persbureau Kyodo daalt de temperatuur in een bassin met verbruikte splijtstof in reactor 5.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 14:04 uur | Bericht #219957
Japan: radioactiviteit in voedingsmiddelen

In spinazie en melk van boerderijen nabij de door de zeebeving en tsunami beschadigde Japanse kerncentrale is een hoeveelheid radioactiviteit aangetroffen die hoger is dan wettelijk toegestaan. Dat werd zaterdag bekend. De producten komen van boerderijen tot honderd kilometer bij de kerncentrale vandaan, waaruit blijkt dat vermoedelijk een groot gebied is besmet met radioactiviteit. Hoewel het stralingsniveau hoger is dan toegestaan benadrukte regeringswoordvoerder Yukio Edano dat de producten 'geen direct gevaar voor de gezondheid opleveren'. Meer producten worden getest om te bepalen hoe ver de besmetting reikt. Iemand die gedurende een jaar besmette melk drinkt, wordt volgens Edano echter aan net zoveel radioactieve straling blootgesteld als bij een CT-scan. Voor de spinazie zou dat eenvijfde van de scan zijn.

Intussen proberen medewerkers van de kerncentrale Fukushima Dai-ichi nog steeds uit alle macht om de elektriciteit te herstellen zodat het koelsysteem hopelijk opnieuw in werking kan worden gesteld. Brandweermannen pompen tonnen water rechtstreeks uit de oceaan een van de meest kritieke plaatsen van de kerncentrale Fukushima Dai-ichi in: het koelbad voor gebruikte splijtstofstaven. Als er te weinig water in staat, kunnen de staven droogkoken. Als ze oververhit raken, verspreiden ze meer straling. De situatie in het complex is ernstig, maar vooralsnog stabiel, aldus Edano. "De situatie blijft onvoorspelbaar. Maar we kunnen in ieder geval voorkomen dat hij slechter wordt." Op veel plekken in Japan is verhoogde radioactieve straling gemeten, maar die is alleen in de buurt van de beschadigde kerncentrale schadelijk. Een aantal medewerkers van de centrale en inwoners van het gebied nabij Fukushima is wel blootgesteld aan straling en wordt daarvoor behandeld.

De oorzaak van de problemen is de onvoldoende bescherming van de reserve-elektriciteitssystemen, waardoor die na de zeebeving en de tsunami uitvielen en er niet meer voldoende gekoeld kon worden. "Ik kan niet zeggen of het een menselijke fout was, maar we moeten dit goed onderzoeken", zegt Hidehiko Nishiyama van het Japanse bureau voor nucleaire en industriële veiligheid. Volgens Tokyo Electric Power, de eigenaar van de centrale, was het complex beschermd tegen tsunami's tot vijf meter hoog. De tsunami die Japan vorige week trof was ten minste zes meter hoog toen hij Fukushima bereikte. Medewerkers van de centrale verwachten dat ze zaterdag vier van de zes reactoren van stroom kunnen voorzien. Het is echter niet zeker of de koelsystemen dan direct weer werken.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 14:05 uur | Bericht #219958
Verbod verkoop voedsel provincie Fukushima

Japan heeft de verkoop van voedselproducten uit de Japanse prefectuur of provincie Fukushima verboden. Dit heeft het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zaterdag bekendgemaakt. In de gelijknamige kerncentrale aan de kust worstelen technici met schade van rampzalige omvang die is aangericht als gevolg van de aardbeving en de tsunami van ruim een week geleden. Er zijn naar schatting 45.000 mensen geëvacueerd uit de omgeving van de kerncentrale. De provincie Fukushima beslaat bijna 14.000 vierkante kilometers en ligt ten noordoosten van Tokio. Er wonen circa twee miljoen mensen. Er is visserij en daaraan verwante industrie aan de kust en akkerbouw in hoger gelegen gebieden.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 16:03 uur | Bericht #219966
Airbus met Belgen ten vroegste zondagavond in Brussel

De Airbus van het Belgische leger zal ten vroegste zondagavond in Melsbroek landen met aan boord Belgen die Japan willen verlaten. Dat meldt Buitenlandse Zaken zaterdagmiddag. Het toestel is niet helemaal gevuld en zal dus maar één keer Belgen ophalen in Japan. Nu bevindt het toestel zich nog in Alaska, waar het wordt hersteld. Als dat voltooid is, zal de Airbus A330 naar Seoel in Zuid-Korea vliegen. Daar zou het toestel zondagochtend (lokale tijd) landen. Dezelfde dag nog wordt dan doorgevlogen naar de luchthaven van Nagoya in Japan om de Belgen, en mogelijk ook andere EU-burgers, op te halen en via Seoel naar Melsbroek te brengen.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 18:32 uur | Bericht #219979
Amsterdammers staan stil bij ramp in Japan

Ruim 150 mensen hebben zaterdag in de Oude Lutherse Kerk in het centrum van Amsterdam ,,een kaars gebrand voor volk en aarde van Japan.'' De kerk organiseerde in de middag een stille inloop voor Japan. Iedereen mocht binnenlopen om stil te zijn, te bidden, te mediteren of een bloem neer te leggen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami ruim een week geleden. Ook konden mensen geld doneren voor noodhulp via het Rode Kruis. ,,De onbeschrijfelijke gebeurtenissen in Japan raken ons allemaal'', aldus pastor Marieke Brouwer van de lutherse gemeente. ,,In al onze machteloosheid en verwarring kunnen we toch iets doen.'' Er zijn honderden bloemen neergelegd en mensen hebben wensen geschreven op kaarten die zijn bestemd voor de Japanse gemeenschap in Amstelveen. Eerder stuurde de lutherse gemeenschap al een teken van medeleven naar de drie lutherse kerken in Japan.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 18:39 uur | Bericht #219981
Vissers filmen tsunami

De tsunami die vorige week vrijdag een spoor van vernieling achterliet in Japan, is bij toeval vastgelegd door een vissersboot. Een alles verwoestende muur van water stormde af op hun sloep, maar dat weerhield deze mannen er niet van om al het natuurgeweld nauwkeurig te filmen.



Bron: Spitsnieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 19:21 uur | Bericht #219987
Bijna 20.000 doden en vermisten in Japan

Het aantal doden en vermisten door de aardbeving en tsunami in Japan is gestegen tot bijna 20.000. Het officiële dodental staat op 7653, terwijl 11.746 mensen worden vermist. Bijna 2600 mensen raakten gewond. Dat heeft de politie van het Oost-Aziatische land zaterdag bekendgemaakt. Eerder zaterdag spraken de autoriteiten in Japan nog van 7320 doden en 11.370 vermisten. Het dodental is inmiddels hoger dan na de aardbeving in de westelijke havenstad Kobe in 1995. Die beving eiste ruim 6400 levens. De grootste natuurramp uit de geschiedenis van Japan is de aardbeving die Tokio en omgeving in 1923 trof. Die beving eiste 100.000 tot 140.000 levens.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 maart 2011, 20:47 uur | Bericht #220010
Japanse ramp in cijfers (update)

Japan kampt met de gevolgen van een zware aardbeving en een verwoestende tsunami. Ook is een nucleair rampscenario gaande. Hieronder volgt een geüpdatet overzicht met de meest recente cijfers (tot zaterdag 19 maart) over de gevolgen van deze rampen.



7.653: Het aantal bevestigde doden. Het dodental is hoger dan dat van de zware aardbeving die in 1995 Kobe trof (6.434).

11.746: Het aantal officiële vermisten.

26.000: Het aantal overlevenden dat de 90.000 reddingswerkers al hebben kunnen bereiken.

410.000: Het aantal mensen dat is geëvacueerd in de twaalf getroffen prefecturen. De mensen bevinden zich in opvanghuizen. Honderden wachten nog op hulp in afgelegen gebieden. Er is een tekort aan voedsel, water en tijdelijke behuizing.

256.819 : Het aantal mensen in het noorden van het land dat zonder elektriciteit zit. Dat aantal is al teruggelopen van zeker 320.000. De overheid heeft mensen gevraagd zuinig te zijn met stroom. Daarnaast worden per toerbeurt delen van het land van het elektriciteitsnetwerk afgesloten om energie te sparen.

1,03 miljoen: Het aantal mensen dat zonder drinkwater zit. Nu in de buurt van Fukushima een te hoge dosis radioactieve stoffen is aangetroffenin het drinkwater, kan dit aantal exponentieel toenemen. De overheid vraagt zoveel mogelijk water in flessen te drinken.

117.570: Het aantal huizen dat is beschadigd door de rampen, volgens de Japanse politie. Dat zijn er ruim 30.000 meer dan eerst gemeld. 14.606 woningen zijn volledig vernield.

30: het aantal vierkante meter van de 200 noodwoningen die gebouwd worden in Rikuzentakata.

1,4 procent: Het percentage dat de Japanse economie dit jaar zal gaan groeien. Voorafgaand aan de ramp was 1,5 procent groei voorspeld. In 2012 zal de economie weer aantrekken, dan wordt een groei van 2,5 procent verwacht.

91,4 miljard: De geschatte schade in euro's, volgens de Amerikaanse bank Citigroup. Dat is evenveel als 2 procent van het bruto binnenlands product. Barclays is pessimistischer en schat het verlies 50 procent hoger: 183,7 miljard dollar of 130 miljard euro, zijnde 3 procent van het bbp.

128: Het aantal landen dat volgens het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken hulp heeft aangeboden. Ook hebben 33 internationale organisaties de helpende hand gereikt. Zelfs de buurlanden waar Japan ruzie mee heeft, zeggen hulp toe. Er wordt gehoopt dat deze ramp de landen terug dichterbij elkaar brengt.

900.000: Het aantal financiële transacties dat door een computerfout is geannuleerd. Duizenden Japanners kregen daardoor hun loon niet en kunnen geen geld afhalen.

5: Het niveau van de kernramp in Fukushima I op de zogeheten INES-schaal voor nucleaire rampen, volgens de Japanse overheid. Eerst kreeg de ramp niveau 4 mee, de VS gaven het een tijdlang niveau 6.

Bron: HLN | Gewijzigd: 1 maart 2017, 10:10 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 109 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 109, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden