Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:25:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Floyd, IN; Bullitt, KY; Jefferson, KY; Oldham, KY.

19 Apr 2024 06:10:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Breckinridge, KY; Hardin, KY; Meade, KY.

19 Apr 2024 06:10:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Stone, AR.

19 Apr 2024 06:10:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Izard, AR; Stone, AR.

19 Apr 2024 05:36:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IN; Crawford, IN; Floyd, IN; Harrison, IN; Orange, IN; Perry, IN; Washington, IN; Meade, KY.

19 Apr 2024 05:35:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Hamilton, IL; Jefferson, IL; Wayne, IL.

19 Apr 2024 03:29:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gallatin, IL; Hamilton, IL; Saline, IL; White, IL; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IN; Daviess, IN; Greene, IN; Knox, IN; Sullivan, IN; Vigo, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, MO.

19 Apr 2024 03:29:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bollinger, MO.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IL; Coles, IL; Crawford, IL; Cumberland, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Llano, TX.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Edwards, IL; Wabash, IL; White, IL; Gibson, IN; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lawrence, IL; Richland, IL.

19 Apr 2024 03:16:34
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juli 2011, 18:19 uur | Bericht #263330
Toerisme lijdt niet onder weer



Ondanks dat het pijpenstelen regent, hebben de campings in Noord-Holland niet te klagen over de bezetting. Schiphol beleefde vrijdag de drukste dag van het vakantieseizoen, met voornamelijk mensen die de zon opzochten. Toch heeft het toerisme in Noord-Holland nauwelijks te lijden onder het slechte weer. De campings en vakantieparken zitten nagenoeg vol. In de kop van Noord-Holland zijn bijna alle bedden vergeven. Ook in Amsterdam is het druk. De meeste toeristen zoeken wel een overdekte bestemming op, variërend van een overdekt zwembad tot musea.

Bron: RTV-NH
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 juli 2011, 11:52 uur | Bericht #263470
Juli nog vijftien millimeter van neerslagrecord

Juli 2011 staat in de top drie van natste maanden die ooit zijn gemeten. Tot nu toe is in De Bilt 178 millimeter regen gevallen. De maand loopt op zijn eind, maar maakt nog steeds kans de natste juli van allemaal te worden, zegt een woordvoerder van weeronline.nl maandag.

De juli van 1993 met 171 millimeter is al van de derde plaats gestoten. Op de tweede plaats staat die van 1966 met 190,8 millimeter en de koploper is de juli van 1930, toen 192 millimeter viel. "Er is dus nog een kleine vijftien millimeter regen nodig om de eerste plaats te halen", zegt de woordvoerder. De kans dat dit gebeurt, is volgens hem ongeveer vijftig procent. Er zijn de komende dagen vooral plaatselijke buien. Als die in De Bilt vallen, wordt het record gebroken.

Tot nu toe hebben de weergoden het vooral op Zuid-Holland voorzien. Daar viel al tweehonderd millimeter regen. Het oosten van Gelderland en Overijssel en het zuiden van Limburg kwamen er met rond de vijftig millimeter het genadigst vanaf. In juli valt overigens gemiddeld 81 millimeter regen.

Bron Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 juli 2011, 13:40 uur | Bericht #263483
Trage oogst door natte akkers

De aanhoudende regen brengt steeds meer akkerbouwers en bollentelers in de problemen. De oogst van bloembollen en aardappelen en de nieuwe aanplant van bloemkool en broccoli gaat een stuk trager, omdat de machines het land niet op kunnen.



Afgelopen weekeinde is gemiddeld 45 millimeter regen gevallen. Het werk op het land staat maandag vrijwel stil, omdat de machines anders in grond wegzakken. Om toch te kunnen oogsten gebruiken sommige akkerbouwers machines met rupsbanden. De akkerbouwers hebben haast met de oogst, omdat de bloembollen en aardappelen die nu rijp zijn, kunnen rotten als ze te lang onder water staan. Andere gewassen zouden geplant moeten worden, maar ook dat gaat niet met zoveel water op de akkers. De landbouworganisatie LTO Noord spreekt nog niet van een verloren oogst of een financiële strop.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 juli 2011, 07:34 uur | Bericht #263597
Natuur in de war

Eerst is het zomer tijdens de lente. Nu is het herfst tijdens de zomer. Het mag niet verwonderen dat de natuur in de war is en dat verschillende bomen al hun bladeren laten vallen. Bij Natuurpunt merken ze op dat vooral kastanjebomen nu al hun bladeren verliezen en ook eiken, afhankelijk van de grond waarin ze staan. Dat wijst erop dat die bomen in rust gaan. Een natuurlijk reactie op het intreden van de herfst. Ook sommige fruitbomen zijn door het gekke weer hun tijd ver vooruit. De appels en peren zijn al bijna volgroeid en het is vrij zeldzaam dat ze al zo vroeg rijp zijn. Dieren laten zich ondertussen niet foppen door de bokkensprongen van het weer. Zij concentreren zich vooral op de lengte van de dagen en die blijft volgens het boekje.

Bron: Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2011, 12:21 uur | Bericht #263781
Zon gezond?!

Met een zomer die deze maand in De Bilt nog niet één keer de zomerse 25 graden heeft gehaald en waarin het al meerdere malen de hele daglichtperiode zonloos is geweest in grote delen van het land, snakken veel mensen naar zonlicht. Veel Nederlanders trekken in de zomervakantie dan ook naar het buitenland om met volle teugen van de zon te genieten. Terecht wordt gewaarschuwd voor de gevaren van lange blootstelling aan zonlicht, maar zonlicht brengt ook tal van voordelen met zich mee. Sterker nog, zonlicht is onmisbaar.

Meest nabije ster
De zon is onze dichtstbijzijnde ster, maar toch is de afstand tot de aarde nog zo’n 150 miljoen km. Met een snelheid van 300.000 km/s doet het zonlicht er 8 minuten over om de aarde te bereiken. Wij zien de zon dus schijnen zoals ze er acht minuten geleden uitzag. De zon is onmisbaar voor het leven op aarde. Zonder het licht en de warmte van de zon zou de aarde een donkere diepvriesplaneet zijn met een temperatuur van 270 graden onder nul.


De zon is vergeleken met andere sterren niet zo bijzonder. Niet bijzonder warm, niet bijzonder groot. Voor het leven op aarde is de zon echter heel belangrijk. De zon geeft ons licht en warmte en is daarmee van levensbelang.

Kracht van de zon
De kracht van het zonlicht is dan ook onvoorstelbaar. Iedere vierkante centimeter van het zonoppervlak geeft evenveel licht als 100 lampen van 60 Watt bij elkaar. Behalve zichtbaar licht straalt de zon ook infrarood en ultraviolette licht uit. Het infrarode licht kun je voelen, omdat het de huid verwarmd. Het ultraviolet licht geeft onze huid een zonnig tintje, maar kan ook zonnebrand of huidkanker veroorzaken.


zonnen mag, maar hou het binnen de perken.

Niet zonder zon
Ondanks het feit dat een overdosis zon behoorlijk ongezond is, kan een mens niet zonder zonlicht. Te weinig zonlicht geeft lichamelijke klachten op meerdere vlakken. Het binnendringende zonlicht stuurt namelijk de hormoonhuishouding, de bloedsomloop, de hartslag, de spierspanning, de stofwisseling, het immuunsysteem en de hersenactiviteit. Als het lichaam te weinig zonlicht absorbeert, bijvoorbeeld omdat je overdag slaapt of om andere redenen nauwelijks nog buiten komt, kunnen gezondheidsklachten ontstaan, doordat je bioritme in de war raakt. Omgekeerd is het zo dat mensen die leven naar het ritme van de zon, dus overdag hun lichaam blootstellen aan zonnestralen en ’s nachts slapen, over het algemeen sneller groeien, meer presteren en een betere gezondheid hebben.

Vitamine D
Ook bevat zonlicht uv-b stralen die onze huid omzet in vitamine D, een onmisbare vitamine die je immuunsysteem versterkt en je botten en spieren sterk houdt. Verder is gebleken dat vitamine D kankervorming belemmert. Mensen met een lichte huid hebben naar verhouding minder zon nodig voor de aanmaak van vitamine D dan mensen met een donkere huid. In de loop der miljoenen jaren heeft de huid van de mens zich aangepast aan de zonsterkte. Zo woonden donkere mensen veelal rondom de evenaar en lichtere mensen verder ten noorden en zuiden hiervan. Omdat inmiddels veel emigratie heeft plaatsgevonden, veroorzaakt een tekort aan zonlicht bij donkere mensen in bijvoorbeeld onze omgeving regelmatig een ernstig tekort aan vitamine D. Dit terwijl op Australië veel lichte mensen wonen die bij de geringste hoeveelheid zon verbranden, met alle gevolgen van dien.

zon1.png
Huidskleurkaart volgens Renatto Luschan . Een donkere huid beschermt beter tegen schadelijke zonnestralen, maar produceert minder makkelijk Vitamine D.

Ongezonde zomer?
Het feit dat we hier in Nederland minder zon hebben dan bijvoorbeeld in landen rondom de Middellandse Zee, betekent niet dat wij ongezonder zijn. Wel is het zo dat het zgn. “binnenleven” onder kunstlichtlampen en UV werende ruiten ervoor zorgt dat mensen te weinig aan zonlicht blootstaan. Het is dan ook belangrijk om het hele jaar door regelmatig buiten te komen zodat je zonlicht kan opnemen. Dit kan ook tijdens dagen met bewolking, ook dan bereikt zonnestraling het aardoppervlak. In de zuidelijke landen wordt door het mildere klimaat meer op straat geleefd, maar in Nederland zitten we veel binnenshuis, vooral in de winter. Compenseren door op vakantie op een zuidelijk strand een vervolgens overdosis zon tot je te nemen is geen oplossing voor het tekort aan zon. De kunst is om voor jezelf een gezonde balans te vinden.

Zonnig Nederland?
Jezelf massaal onderdompelen in zonlicht is de komende dagen in Nederland nog niet mogelijk. De zon heeft het de komende dagen namelijk regelmatig moeilijk. Lagedrukwerking en vochtige lucht vanuit het noorden zorgen ervoor dat vooral vrijdag en zaterdag bewolking een groot deel van de dag overheerst. Toch zal de zon zo nu en dan even doorbreken en wie weet schijnt de zon wel even uitbundig. Na zondag verbetert het weer doordat een hogedrukgebied vanaf de Britse Eilanden de Noordzee optrekt. Er is dan overal meer zon met misschien woensdag dan eindelijk weer op een aantal plekken de zomerse 25 graden.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 juli 2011, 12:27 uur | Bericht #264173
Winterdrukte bij zonnebankstudio's

Het slechte weer zorgt voor een run op last minutereizen. Maar voor iedereen die niet zo veel geld te besteden heeft, is de zonnestudio een goed alternatief. Radio West-verslaggever Anita Jansen nam poolshoogte bij een zonnestudio aan de Haagse Herengracht. 'We hebben het heel erg druk. We krijgen nu net zo veel klanten per dag als in de winter, gemiddeld tussen de tachtig en honderd bezoekers', zegt de uitbaatster.

Bron: Westonline
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 juli 2011, 17:35 uur | Bericht #264308
Na het weekend warmer weer verwacht



Donderdagnamiddag is het overal wisselend bewolkt met in het binnenland kans op een bui. De wind waait zwak uit het noorden. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden. Tegen de avond kunnen er enkele buien vallen, maar de nacht blijft droog met minima tussen 11 en 14 graden. Vrijdagochtend begint grijs en nevelig. Later wordt het wisselend bewolkt. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noord tot noordwesten. De maxima bedragen 16 tot 20 graden. Zaterdag is het frisser met veel bewolking. Zondag blijft droog en wat warmer; tot 21 graden. Vanaf maandag krijgen we de zon meer te zien. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 25 graden. In het midden van de week neemt de kans op regen weer toe.

Bron: Hbvl | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:43 uur, door Joyce.s
BartS
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2011, 19:19 uur | Bericht #264378
Boerenbond hoopt op droger en warmer weer

Het natte weer vormt momenteel een probleem voor landbouwers bij het oogsten van de rijpe zomer- en vooral wintergranen. Niet alleen de natte velden zijn een probleem. Om geoogst te kunnen worden, moeten de gewassen zelf ook droog zijn. Te laat oogsten gaat gepaard met kwaliteitsverlies. Dat zegt Jan De Sadeleer van landbouworganisatie Boerenbond.



De problemen volgen op problemen door de droogte in het voorjaar. Die heeft vooral negatieve gevolgen gehad voor gewassen die laat gezaaid werden. 'De zomergranen, zoals tarwe, haver, gerst, maar ook vlas, maïs, witloof en wortelen hebben zich nadien onvoldoende kunnen herstellen van de droogte en hun opbrengst zal dit jaar ongetwijfeld veel lager zijn', zegt De Sadeleer. 'Voor vlas bijvoorbeeld wordt een opbrengstverlies van 50 procent verwacht. Het natte weer doet er geen goed aan. Om de groeiachterstand in te halen is er immers warm weer nodig.'

De situatie met het natte weer is echter nog niet zo dramatisch als vorig jaar, toen het na 15 augustus wekenlang heeft geregend en de landbouwers op heel wat plaatsen hun granen pas in september hebben kunnen oogsten. Het probleem is ook dat momenteel de graanprijzen aan het dalen zijn en de landbouwers ook om die reden zo snel mogelijk zouden willen oogsten, om hun granen toch nog aan een redelijke prijs te kunnen verkopen, klinkt het.

Bron: De Standaard
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2011, 09:04 uur | Bericht #264505
Er komt nu echt mooi weer aan

Juli mag de boeken ingaan als een van de meest verregende zomermaanden van de afgelopen jaren, augustus begint in elk geval zonnig en mooi. Na de tijd van ondergelopen tenten en kelders, van last-minutes die bijna niet meer te boeken waren en van ontevreden strandtenthouders, wordt het nu tijd voor de barbecue, het strand, en volle terrassen.



Maandag, 1 augustus, begint de zonnige periode. Het wordt dan zo'n 22 tot 24 graden. Dinsdag wordt het nog warmer, 25 graden, of zelfs nog iets heter, en lijkt er ook nog minder bewolking te zijn. Ook woensdag lijkt het nog zonnig te blijven, met wederom hoge temperaturen, tot boven de 25 graden.

Een weersverwachting voor nog verder weg is altijd lastig. Het KNMI denkt dat de kans op neerslag iets toeneemt 'naar zo'n 50%, waarschijnlijk ligt de temperatuur op of iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar.' Ook de meteorologen van weer.nl verwachten een grotere kans op regen, met temperaturen die weer iets naar beneden gaan.

Bron AD | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:43 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2011, 09:17 uur | Bericht #264507
Zomerse start augustus

Waar juli veel koeler dan gemiddeld is verlopen, verwacht Meteo Consult begin volgende week een op en top zomerse start van augustus. Bij flink wat zon lopen de temperaturen snel op. Kan maandag in het binnenland lokaal al de zomerse grens van 25 graden gehaald worden, dinsdag en waarschijnlijk ook woensdag gaat bijna heel het land daar overheen. Wel neemt de kans op onweer dan geleidelijk weer toe.

1.png

Zomers
De opwarming heeft te maken met een hogedrukgebied dat in het weekend nog boven Engeland en Frankrijk ligt. In de loop van maandag en dinsdag trekt het hogedrukgebied via ons land naar het oosten. Aan de westflank ervan komt dan een zuidelijke stroming op gang, waarmee warme lucht vanuit Frankrijk naar Nederland wordt gevoerd.

Afgelopen weken
De afgelopen weken was het alles behalve mooi zomerweer in ons land. Op diverse dagen bleef de zon de hele dag achter de wolken, soms werd het niet warmer dan 14 of 15 graden en zo nu en dan vielen er fikse buien. De verschillen van plek tot plek, over soms maar een paar kilometer afstand waren daarbij vaak groot. Waar de ene plaats ondergelopen kelders kende, bleef het een paar kilometer verderop soms helemaal droog. De meeste neerslag tot nu toe is gevallen in delen van de provincie Utrecht en aan de westzijde van de Veluwe waar de maandsommen zijn opgelopen tot hier en daar meer dan 250 millimeter regen (250 liter water per vierkante meter), ruim drie keer de normale hoeveelheid regen in juli.

Bron: Meteo Consult, Hetweeractueel.nl, KNMI
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 juli 2011, 10:02 uur | Bericht #264646
Juli was zeer nat en koel met weinig zon

Juli was een bijzonder natte en koele maand. In vrijwel het hele land was het natter dan normaal en vooral het midden en westen kregen veel regen. Gemiddeld over het land viel circa 140 mm. Dat is twee keer de hoeveelheid die de maand gewoonlijk oplevert. Daarmee staat juli 2011 op de zesde plaats van de natste juli-maanden in ruim honderd jaar. De natste juli sinds het begin van de metingen in 1901 staat genoteerd in 2007 met een landelijk gemiddelde maandsom van 163,4 mm. De meeste regen, op verschillende plaatsen meer dan 200 mm, viel in het gebied rond Rotterdam en Den Haag, de Veluwe en in de kop van Noord-Holland. Elspeet was volgens voorlopige gegevens de natste plaats met 263 mm. In het verleden over een periode van 110 jaar is in ons land slechts drie keer in juli plaatselijk nog meer regen gemeten. In De Bilt viel ongeveer 179 mm tegen 81 mm als langjarig gemiddelde. Het neerslagstation Buchten in Limburg kreeg volgens voorlopige cijfers met 31 mm de minste regen.

Door de vele regen zijn de neerslagtekorten waar ons land vooral dit voorjaar mee te maken had grotendeels aangevuld. Het landelijk neerslagtekort, berekend uit de hoeveelheid neerslag verminderd met de verdamping sinds 1 april was eind juli afgenomen tot minder dan 100 mm. Voor juli is zijn dat normale waarden. Alleen lokaal in het oosten van Brabant en in Limburg ligt het neerslagtekort met 160 mm nog iets boven de norm voor deze tijd van het jaar.



Op vijf dagen viel lokaal meer dan 50 mm in het etmaal wat aanleiding gaf tot wateroverlast. Vooral tussen 12 tot 15 juli regende het intensief en langdurig en viel bijna 75 mm in een etmaal. Ook op 20, 21 en 28 juli vielen er zware buien die nauwelijks van plaats veranderden en lokaal in korte tijd meer dan 30 mm opleverden. Opmerkelijk was op 24 juli ook de harde tot stormachtige wind, windkracht 8 met zware windstoten, waardoor het weer in ons land meer leek op herfst dan zomer. Opnieuw viel in een groot deel van Nederland langdurig regen waarbij he in het midden van het land niet warmer werd dan 13 graden. Zo'n lage maximumtemperatuur komt hartje zomer weinig voor en ligt bijna tien graden onder de normaal voor deze tijd van het jaar.

1.png

In De Bilt bedroeg de gemiddelde temperatuur de afgelopen maand circa 16,1 graden tegen 17,9 graden normaal. Het KNMI telde 17 warme dagen met 20,0 graden of meer tegen 22 warme dagen normaal in juli. Zomerse dagen met meer dan 25 graden kwamen deze maand voor het eerst sinds het jaar 2000 niet voor, terwijl juli doorgaans 9 zomerse dagen telt. Alleen in het zuiden en oosten werd het op 11 en 12 juli nog zomers warm met een hoogste temperatuur van 28 graden in Maastricht.

3.png

De zon liet vaak verstek gaan. Landelijk gemiddeld scheen de zon circa 160 uur tegen 212 uur als langjarig gemiddelde. De kust kreeg zoals gebruikelijk de meeste zon met ruim 190 uur in De Kooy bij Den Helder. In het oosten van ons land scheen de zon ongeveer 130 uur.

Bron KNMI

Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2011, 18:10 uur | Bericht #264691
Feestelijk Zomercarnaval bij herfstig weer

Het Zomercarnaval in Rotterdam is zaterdagmiddag in volle gang. Wel moeten de bezoekers af en toe de paraplu opsteken als er weer een buitje valt. De parade met tweeduizend deelnemers, die vertrok vanaf de voet van de Erasmusbrug, had rond 16.30 uur de Coolsingel bereikt. Op het Schouwburgplein werd het wereldrecord salsadansen verbeterd. Het wereldrecord werd gevestigd door 572 paren die tegelijkertijd de salsa dansten. Daarmee werd het oude record van 451 paren ruimschoots gehaald. Dat stond op naam van Venezuela.

De politie spreekt van een gemoedelijke en feestelijke sfeer. Het aantal bezoekers van het festival met Latijns-Amerikaanse inslag bleef aanvankelijk duidelijk achter bij voorgaande jaren, mede doordat het weer niet meewerkte. Later op de middag werd het toch drukker.

Het Zomercarnaval trok vorig jaar zo'n achthonderdduizend bezoekers. Ook toen gooide regenachtig weer roet in het eten. Hoeveel bezoekers er dit jaar zijn, is nog niet duidelijk.

De politie heeft tot nu toe vier personen aangehouden, maar heeft het over 'kleine vergrijpen', zoals wildplassen en het bij zich dragen van een mes.

Behalve de straatparade staan verder onder meer nog optredens van Ziggi Recado, Gatto Gabriel en het Spanish Harlem Orchestra op het programma. De 27e editie van het Zomercarnaval wordt afgesloten met een afterparty in het Nederlands Architectuurinstituut, dat eind vorige maand heropend werd na een grootscheepse verbouwing.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 juli 2011, 09:18 uur | Bericht #264746
Slechte weer doet Vlaming voor last minute vakantie kiezen

Door het aanhoudende miezerige weer zijn heel wat Vlamingen alsnog naar het buitenland getrokken. Dat stelt VAB-reisbijstand vast. Het aantal medische (+13 procent) en technische (+5 procent) interventies nam in de voorbije weken dan ook flink toe. De VAB-alarmcentrale had het vrij rustig tot 11 juli. Die eerste elf dagen van de grote vakantie liepen er 6,5 procent minder oproepen binnen dan in dezelfde periode een jaar eerder.



"Vanaf de 12e zien we plots een drastische stijging van het aantal medische en technische interventies. In de tweede helft van juli was er zelfs een dag waarop het aantal interventies met 33 procent steeg in vergelijking met dezelfde dag in 2010", aldus VAB-woordvoerder Maarten Matienko in De Zondag. "Het slechte weer in eigen land beïnvloedt dus duidelijk ons reisgedrag. De Vlaming koos meer voor last minute vakanties en werd ook actiever (meer excursies) tijdens zijn autovakanties".

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 juli 2011, 13:54 uur | Bericht #264777
Triestigste juli van laatste tien jaar

Minder uren zonneschijn, lagere temperaturen. Nu juli zijn laatste dag beleeft, is het officieel: juli 2011 was een triestige maand. Vandaag komt er nog wat zonneschijn. Eerst aan de kust, 's middags in het centrum van het land en in het oosten kan het tot vanavond duren. Maar die weinige uren zon vandaag, veranderen het weerbeeld van juli 2011 niet meer. Het was de triestigste maand juli sinds die van het jaar 2000. Weerman Frank Deboosere meldt 60 uur zonneschijn minder dan normaal. Deze maand stranden we op zowat 140 uur zon. Een normale julimaand kent 200 uur zon. Die van juli 2000 was nog erger met 92 uur zonneschijn.

Ook de gemiddelde temperatuur viel tegen. De maxima liggen deze maand op gemiddeld 20 graden. Dat zou 23 graden moeten zijn. in juli 2000 was het nog geen 19 graden warm. De regenval was minder abnormaal. Ukkel kreeg bijvoorbeeld weinig regen te verwerken. Oost-Vlaanderen heel wat meer. Het is om heimwee te krijgen naar de lente. De lente van 2011 was immers de zonnigste ooit. We hebben in maart, april en mei samen maar liefst 707 uren zonneschijn gehad. Normaal hebben we recht op gemiddeld 463 uur.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 juli 2011, 14:12 uur | Bericht #264781
Kusttram heeft nauwelijks last van slecht weer

De Lijn zag het aantal gebruikers van de kusttram vorige maand ondanks het slechte weer nauwelijks dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De kusttram vervoerde in totaal 1.839.724 reizigers, een daling van slechts 2 procent. 24 juli was een topdag, dan namen ongeveer 70.000 reizigers de Kusttram. '70 procent van de reizigers die in de zomer de Kusttram nemen, zijn toeristen. Wanneer vooral deze groep minder aanwezig is, dan voelt de Kusttram dit onmiddellijk', klinkt het in een mededeling. In augustus blijft de Kusttram om de 10 minuten rijden tussen Knokke en De Panne. Op het drukste traject tussen Westende en Oostende rijdt de Kusttram om de 5 minuten.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 augustus 2011, 14:51 uur | Bericht #264937
Topdrukte op stranden verwacht door zomers weer

Het wordt dinsdag voor het eerst in lange tijd weer echt strandweer. Het KNMI verwacht dat het kwik langs de kust oploopt tot 23 graden met een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke richting. Landinwaarts wordt het nog warmer. Noordwijk zet extra gratis pendelbussen in, laat de gemeente weten. Strandpaviljoenhouders werken hard om zich voor te bereiden op de drukte.

Het warme weer houdt woensdag en donderdag aan, daarna wordt het weer koeler. Woensdag loopt de temperatuur op tot 27 graden. Tegen het weekeinde neemt ook de kans op neerslag weer toe.

Dan is het ook gedaan met het zomerse weer, volgende week wordt door het KNMI een wisselvallig weertype verwacht met temperaturen iets onder de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Bron:Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 augustus 2011, 12:00 uur | Bericht #265133
Muggenplaag verwacht



Een muggenplaag ligt op de loer. Deze week nog kunnen we al een overvloed aan steekmuggen verwachten. Daarvoor waarschuwde zoetwaterecoloog Piet Verdonschot van het Wageningse onderzoeksinstituut Alterra dinsdag. De extreem natte julimaand in combinatie met de stijgende temperaturen vormen ideale omstandigheden voor de beestjes. De komende weken verwachten de onderzoekers ,,een explosie aan volwassen steekmuggen''. Dat kan in bepaalde plaatsen zelfs tot een plaag leiden.

Bron: PZC
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 augustus 2011, 13:24 uur | Bericht #265162
Wegen naar stranden slibben dicht

Het verkeer naar de stranden begint behoorlijk vast te lopen. Vooral op de wegen richting de Zeeuwse stranden staat het verkeer stil, meldt de ANWB. Ook op de wegen naar Scheveningen en Zandvoort loopt het vast. Het verkeer naar de stranden kwam rond 10.00 uur goed op gang. Even voor 12.15 uur stond al meer dan zestig kilometer file, uitzonderlijk veel voor een dinsdagmiddag in de vakantie. De kop van Noord-Holland lijkt nog gevrijwaard van ernstig fileleed. Daar stond alleen bij Castricum een file.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
2 augustus 2011, 13:24 uur | Bericht #265163
Zomer met een augustustintje

Fietsen met de armen door milde lucht. Mensen op straat met de klapstoel in de zon, of juist beschut achter een heesterheg met hun voeten in de lucht…. Velen hebben er naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover: de zomer is terug in Nederland! Het duurt maar kort en daarom is het nu met volle teugen genieten van de augustuszon.

mc1.JPG
Vlak na zonsopkomst dinsdagochtend bij Tilburg.

Zomerweer in augustus: hoge luchtvochtigheid
Zomerweer in augustus voelt overigens altijd anders aan dan in de voorbije zustermaanden juni en juli. Eigenlijk geldt dat voor de gehele periode van de Hondsdagen, een periode die loopt vanaf rond 20 juli tot rond 20 augustus. Het is juist tijdens warme dagen dat de relatieve luchtvochtigheid in die periode hoger ligt dan eerder in het zomerseizoen bij vergelijkbare temperaturen het geval is. Dat resulteert al snel in een zwoel gevoel. Het verdampen van zweet, dat een temperatuursdaling van de huid en dus verkoeling oplevert, gaat dan namelijk minder gemakkelijk. Dit komt doordat de capaciteit van de lucht om (extra) vocht op te nemen bij een hogere luchtvochtigheid kleiner wordt. Voor het gevoel is het daarom bijna nooit koud. Neem bijvoorbeeld maandagochtend, na een nacht met op meetstations De Bilt en Herwijnen temperaturen tot 6,1 graden. Ondanks de lage startwaarden op de thermometers voelde het van meet af aan als een zomerse dag.

mc3.jpg

Zon minder scherp (maar nog steeds hoge UV-straling)
Tegelijkertijd staat de zon in augustus alweer een stuk lager aan de hemel dan eerder in de zomer, wanneer ze haar piek bereikt in de tweede helft van juni. Hierdoor legt de zonnestraling een langere weg door de dampkring af eer ze het oppervlak van onze planeet bereikt. Daarmee wordt een groter deel ervan weggefilterd en bereikt minder straling het aardoppervlak. Waar een blokje om tijdens een de lunch op een fraaie dag anderhalve maand terug nog vergezeld ging van een stekend warme zon met UV-stralingskracht 8, schijnt onze ster nu dus iets minder scherp. De warmtestraling kent een minder hoge middagpiek; ‘steken’ doet de zon eigenlijk nauwelijks. En ook de UV-kracht ligt lager, al maakt het in de praktijk deze dinsdag nog maar weinig uit: met kracht 7 blijft het goed smeren geblazen!

mc2.JPG
Een sprookjesachtig begin van de dag vastgelegd door Jos Hebben. Typerend voor augustus is de waas waar de zon doorheen schijnt. Dat speelt eerder in de zomer een stuk minder.

Zeewater op z’n warmst
Nog een kenmerk van augustus is dat het zeewater op haar warmst is. Met een slechte julimaand achter de rug is de zeewatertemperatuur nu weliswaar niet heel hoog met 17-18 graden vlak voor de kust, maar fervente strandgangers zullen het weten: in augustus is het zeewater relatief mild.

Bron: Meteo Consult
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 augustus 2011, 13:26 uur | Bericht #265164
Lange files richting kust

Op de hoofdwegen richting kust staat er momenteel meer dan 100 kilometer file, zo wordt vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. "De files zijn echter nog steeds in stijgende lijn. De piek wordt verwacht tussen 12 en 13 uur", aldus woordvoerder Hajo Beeckman. Voorlopig is er geen sprake van enige noemenswaardige incidenten, het gaat gewoon om een saturatie van de wegen. De warme temperaturen van vandaag lokken de mensen massaal naar zee. "Het is niet enkel druk op de hoofdwegen zoals bijvoorbeeld op de snelwegen, maar zelfs op de gewestwegen is het aanschuiven geblazen", zo zegt Beeckman.



"Alle alternatieve routes zitten vol." Wie bijvoorbeeld vanuit Limburg met de auto naar Knokke trekt, moet rekenen op een extra reistijd van meer dan een uur.

Voor dinsdagavond worden er niet al te veel problemen verwacht. "Het blijft langer warm en de mensen zijn niet gehaast, daardoor is er meestal sprake van een gespreide terugkeer", zo luidt het.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 158 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 158, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden