Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suwannee, FL.

2 Dec 2023 20:03:34

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 19:40:20

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 09:18:09

De temperatuur bij Melle is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:35

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

2 Dec 2023 07:48:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Hancock, MS.

2 Dec 2023 06:56:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; Livingston, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA; Tangipahoa, LA.

2 Dec 2023 05:03:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Assumption, LA; Lafourche, LA; St. James, LA.

2 Dec 2023 04:23:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vernon, LA.

1 Dec 2023 22:48:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Winn, LA.

1 Dec 2023 22:48:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, LA; Natchitoches, LA.

1 Dec 2023 22:48:53

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 augustus 2011, 14:11 uur | Bericht #265173
Files op wegen richting strand

Op de wegen naar de kust zijn vandaag in de loop van de ochtend files ontstaan door badgasten die een dagje strand willen pikken. Met het mooie weer stond er rond het middaguur in totaal 60 kilometer aan files. Dat meldt een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.Het is vooral druk in Noord-Holland in de richting van Zandvoort en Bloemendaal en naar de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland. Uitschieter is een file van 17 kilometer op de A58 tussen Bergen op Zoom en Yerseke.

Bron: AD | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:43 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 augustus 2011, 15:43 uur | Bericht #265558
Blauwalg in Ploossche Plas Den Bosch

Waterschap Aa en Maas heeft blauwalgen aangetroffen in de Ploossche Plas in ‘s-Hertogenbosch. ‘Deze blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier’, meldt het waterschap woensdag. Daarom wordt men geadviseerd om ieder contact met water van deze vijver te vermijden. De gemeente ‘s-Hertogenbosch plaatst waarschuwingsborden en waterschap Aa en Maas houdt de situatie in de gaten.Schadelijk voor mens en dier
De aangetroffen blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.

Blauwalg, feitelijk een bacterie, komt in alle oppervlaktewateren voor. Pas als blauwalgen zich explosief vermenigvuldigen en er sprake is van een ‘blauwalgenbloei, kunnen ze een bedreiging vormen voor de gezondheid.

De belangrijkste oorzaak van het teveel aan blauwalgen is een overmaat aan voedingsstoffen (fosfaat en stikstof) in het water, vaak in combinatie met opwarming van het water. Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water weer afkoelt door bijvoorbeeld regen of het seizoen, neemt vanzelf de hoeveelheid blauwalg af.

Waterschap
Het waterschap stelt vast of er sprake is van een giftige blauwalgenbloei en zorgt dat de gemeente waar nodig waarschuwingsborden plaatst. Op basis van controle op locatie en aanvullend onderzoek bepaalt het waterschap wanneer de gemeente de borden weer kan verwijderen. Sinds 2009 onderzoekt waterschap Aa en Maas nieuwe methoden om blauwalg preventief te bestrijden. In het onderzoek worden maatregelen als baggeren en het uitzetten van oever- en waterplanten in de praktijk getest.

Advies aan de burger
De voedingsstoffen komen onder meer via afgevallen bladeren in het water terecht, maar komen ook in het water via lokvoer van sportvissers, brood, eenden- en hondenpoep. Daarom vragen wij de burger om samen met ons de kans op blauwalg aan te pakken, door het gebruik van lokvoer bij sportvisserij te minimaliseren, eenden niet te (over)voeren en honden niet in de nabijheid van het water te laten poepen, zodat voedingstoffen niet in het water terechtkomen.

Bron: Blik Op Nieuws | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
7 augustus 2011, 11:39 uur | Bericht #266754
Komende dagen herfstig, pas vanaf donderdag zomersVandaag en ook tijdens de eerste dagen van volgende week is wisselvalligheid troef. Bovendien lijkt het net herfst met die te frisse temperaturen voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag zou het wel warmer worden. Deze middag is er geregeld zon maar plaatselijk kan een bui voorkomen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 17 tot 20 graden. Vanavond komen opklaringen voor en eventueel ook nog een lokale bui. Zondagnacht neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens gevolgd door buien, mogelijk met onweer en windstoten. De minima schommelen tussen 9 en 13 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met af en toe enkele buien, eventueel met onweer. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan de kust een krachtige wind uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 13 graden in de Ardennen en ongeveer 18 graden elders.

Dinsdag winderig en koel met enkele buien. De maxima schommelen rond de 17 graden. Woensdag is het droog met geregeld zon. In de tweede helft van de week en zaterdag is het licht wisselvallig maar het wordt wel warmer.

Bron: De Morgen | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:44 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
8 augustus 2011, 11:22 uur | Bericht #267149
Warmer aan Noordpool dan bij onsNiet dat we uw druilerige maandagochtend nog wat triester willen maken, maar aan de Noordpool is het momenteel warmer dan bij ons. Op Resolute Bay, dat in arctisch gebied ligt ten noorden van Canada, zijn de voorbije week recordtemperaturen van liefst 18,7 graden gemeten. Bloemenvelden staan er in bloei en klimatologen lopen er in hemdsmouwen rond, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De warme wind uit Noord-Amerika én het feit dat het nu, hartje zomer, 24 uur op 24 licht is op de Noordpool, verklaren het fenomeen. Bij ons zal het kwik de komende twee à drie dagen amper 18 graden halen.

Al komt deze vaststelling met een aantal kanttekeningen. "Het woord 'noordpool' klinkt kouder dan het is", vertelt weerman Eddy De Mey. Bovendien werden de recordmetingen gedaan op Resolute Bay, dat ter hoogte van Groenland ligt, en niet in het midden van de Noordpool. Maar toch: 18,7 graden is op die plek een recordcijfer en ook voor de rest van de Noordpool wordt over een hittegolf gesproken. Daarmee wordt ook het huidige ietwat bevreemdende landschap verklaard: geen barre sneeuwvlaktes, maar een streek met bloemen, waaronder poolpapavers. Lang zullen de klimatologen niet meer in T-shirt lopen op Resolute Bay, meent De Mey. "Zo'n hittegolf is doorgaans een erg plaatselijk en tijdelijk fenomeen".

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:44 uur, door Joyce.s
BartS
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2011, 15:44 uur | Bericht #267772
Harde wind vertraagt Sneekweek

De wedstrijden van de Sneekweek zijn dinsdag in verband met de harde wind voorlopig uitgesteld. Dat heeft een woordvoerder gezegd. De organisatie neemt in de loop van de middag een besluit of er dinsdag nog wordt gevaren.

Op het Sneekermeer, waar sinds zaterdag gezeild wordt, staat volgens hem een windkracht 5. ,,Als er buien zijn, dan is het soms een dikke windkracht 7. Met die wind vallen alle schepen waarschijnlijk om’’, aldus de woordvoerder.

Bron: PZC
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 augustus 2011, 09:22 uur | Bericht #267929
Slecht zomerweer bedreigt tarweoogstAls het weer binnen dit en een week niet droger wordt, dreigt de tarweoogst te mislukken. "Nog een week van dit en de oogst is om zeep", zegt René Ladouce, de voorzitter van de Fédération wallonne de l'Agriculture (FWA). Omdat het sinds het begin van de maand regent, kunnen de landbouwers de wintertarwe niet oogsten. Vorig jaar was de wintertarwe goed voor 206.000 hectare. De tarwe is ondertussen gerijpt en dreigt door de vochtigheid al te kiemen. Als dat gebeurt, kan die niet meer gebruikt worden voor tarwemeel. Het gewas kan wel nog dienen als veevoeder, maar dat is een pak minder rendabel voor de boer, schrijft de krant La Libre Belgique. Volgens Ladouce is er minstens 48 uur droog weer nodig om naar behoren te kunnen oogsten. Gezien de weersvoorspellingen ziet de toestand er dus niet rooskleurig uit.

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:44 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 augustus 2011, 16:01 uur | Bericht #267968
8-jarig jongetje waait van pier in IJmuiden

Een 8-jarig jongetje is dinsdagavond van de Noordpier in IJmuiden afgewaaid. Hij belandde in het water maar kon zich vastgrijpen aan een trappetje van de pier.

Dat meldt de IJmuider Reddingsbrigade op de website. Leden van de Reddingsbrigade kwamen meteen in actie en haalden de jongen met een boot uit het water. Hij is vervolgens weer op de pier gezet waar een ambulance al klaar stond om hem naar het ziekenhuis te brengen. Hoe het nu met de jongen gaat is niet bekend.

Bron: RTV N-H
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 augustus 2011, 10:39 uur | Bericht #268294
Redders in actie voor omgeslagen loodsjol

De bemanning van reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans moest donderdagavond in actie komen voor hulp bij een man overboord, met de hoogste prioriteit. Het bleek te gaan om de Nederlandse loodsjol die met 4 personen aan boord ter hoogte van de Steenbanken was omgeslagen. Het was slecht weer met golven van ruim 2 á 3 meter. De loodsjol was vertrokken van de loodsboot Mirvak en op weg naar de te beloodsen zeeschepen toen hij omsloeg.

Direct werd groot alarm geslagen en geprobeerd de bemanning uit de woeste zee te te halen, wat uiteindelijk door de loodsboot zelf lukte. De bemanning van de Koopmansdank probeerde de loodsjol veilig te stellen, maar dat mislukte. Uiteindelijk heeft een andere loodstender uit Vlissingen de jol kunnen 'vangen' en binnen brengen. De 4 onfortuinlijke bemanningsleden van de Jol werden na behandeling op de loodsboot in Vlissingen aan de wal gebracht per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek.

bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 augustus 2011, 20:46 uur | Bericht #268401
Mogelijk kortdurende zomerse opleving

Gespreksonderwerp nummer één deze zomer was waarschijnlijk met stip ‘de zomer zelf’. Door de meeste Nederlanders wordt altijd erg uitgekeken naar de zomervakantie en alle leuke dingen die in deze vrije periode tot de mogelijkheden behoren. Over het algemeen vakanties, zowel in eigen land als in het buitenland en dagtripjes, maar ook festivals, tuin aanpakken, barbeques enzovoort. Allemaal activiteiten waarbij droog weer de voorkeur heeft en dit laatste viel de afgelopen periode nogal tegen. Net als in juli verliep de eerste helft van augustus (plaatselijk) ook relatief nat, maar er lijkt volgende week een korte opleving van droger, zonniger en warmer zomerweer aan te komen.

Goed nieuws natuurlijk, maar het is allemaal nog vrij ver weg in de tijd en daarmee moeten we dus uitermate voorzichtig zijn. Afgelopen zomer hebben we namelijk al diverse malen meegemaakt dat een hogedrukgebied onze kant op zou komen met daarbij alle hoop op dan eindelijk de start van het echte zomerweer. In de media, op de werkvloer, bij de bushalte, op de camping; overal werd het grote nieuws natuurlijk snel opgepikt en uiteindelijk verliep de ‘zomerse’ periode waar zo naar uit werd gekeken toch weer ietwat teleurstellend.

1.JPG
Langs de noordkust was het wat later op de dag beter vertoeven, want daar brak uiteindelijk de zon lekker door. Foto: Jannes Wiersema.

Vooropgesteld: lang niet overal was het ‘slecht’, maar er zijn verschillende plaatsen in het land waar zoveel regen is gevallen dat de ‘normale’ zomerhoeveelheid neerslag nu al ruimschoots is overschreden en de zomer is nog niet eens voorbij. Wel begint de zomervakantie voor velen toch een beetje tegen zijn einde te lopen, want in Midden-Nederland gaan de basisscholen komende week alweer van start en juist dan lijkt er weer een korte zomerse opleving aan te komen.

Beleving
Het weer wordt natuurlijk door iedereen anders beleefd; de één houdt van zon en hitte, terwijl een ander droog weer met normale temperaturen prima vindt. Er is ook een hele grote groep die enorm geniet van stevige zomerbuien met onweer of hagel en ook zijn er bijvoorbeeld de watersporters die veel wind en wat zon juist weer een pré vinden. Het is dan ook ondoenlijk om precies aan te geven wat nou het ultieme zomerweer is, maar na deze afgelopen wisselvallige zomermaanden lijkt bijna iedereen in het land momenteel al tevreden te zijn met in ieder geval droog weer, een beetje zon en middagtemperaturen rond of net iets boven normaal voor deze tijd van het jaar; gemiddeld dus een graad of 22 à 23. En laat nou dit laatste het vooruitzicht zijn voor volgende week!

2.jpg
In delen van Brabant was het vanochtend nog droog. Niet veel zon, maar droog en relatief zacht, dus prima weer om naar buiten te gaan of er op uit te trekken. Foto: Martha Kivits.

Van korte duur
Na wederom een relatief nat weekeinde begint het maandag op nadering van een uitloper van een hogedrukgebied al iets droger te worden met soms ook weer wat ruimte voor de zon. De kern van het hogedrukgebied bevindt zich maandag nog in de buurt van de Azoren op de Atlantische Oceaan, maar komt de etmalen daarna toch langzaam dichterbij ons in de buurt te liggen. Eerst boven de Golf van Biskaje, om vervolgens binnen 48 uur via Noordoost-Frankrijk naar Polen te trekken en dan alweer snel plaats te maken voor een lagedrukgebied vanuit het noordwesten. De hogedrukinvloed is dus slechts van korte duur.

In deze paar dagen is het op de meeste plaatsen droog, schijnt de zon geregeld en wordt het ook weer iets warmer. Vooral donderdag lijken we op passage van het hogedrukgebied met een (dus tijdelijke) continentale stroming vanuit het zuidoosten een zuchtje warme lucht aangevoerd te krijgen en het kwik zou dan maar zo weer eens ‘zomers’ kunnen uitpakken; met aan de kust een graad of 22 en in Limburg maximaal 25 graden.

Bron: Meteo Consult
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 augustus 2011, 08:53 uur | Bericht #268648
Paddenstoelen vroeg vanwege regen

De paddenstoelen zijn er dit jaar vroeg bij. Vanwege de natte zomer groeien de fopzwam, de heksenboleet, de krulzoom en eekhoorntjesbrood al volop in de bossen. Ook beruchte giftige soorten als de vliegenzwam zijn al gesignaleerd, meldt natuurcentrum Ecomare. Normaal komen paddenstoelen pas in september boven de grond. Als het echter veel regent komen ze eerder tevoorschijn. Volgens Ecomare is het opvallend dat niet overal in het bos veel paddenstoelen te vinden zijn. Dat kan te maken hebben met de vochtigheid in de bodem, die niet overal hetzelfde is.Bovendien kunnen de paddenstoelen na een paar droge dagen zo weer weg zijn, omdat ze door zomerse temperaturen snel verrotten en verschimmelen. Ook worden de zwammen in de zomer vaker van binnenuit opgegeten door vliegenlarven dan in de herfst.

Bron Nu.nl | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:44 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 augustus 2011, 20:54 uur | Bericht #268795
Regenweer brengt landbouwers in moeilijkheden

Het wispelturige weer van de afgelopen maanden speelt de landbouwers parten. Door het regenweer kelderen de prijzen voor aardappelen, en kan het graan niet geoogst worden. Van sommige wassen zal de oogst dan weer mager uitvallen door het droge voorjaar. Op veel velden staat nog tarwe die dringend geoogst moet worden. Maar dat lukt niet. Door de nieuwe regenval van de afgelopen uren is het weer enkele dagen wachten voor er geoogst kan worden. "Het graan begint daardoor al te kiemen op de aar", vertelt Guy Depraetere, landbouwer en nationaal secretaris van het Algemeen Boerensyndicaat.

Door de droogte in het voorjaar zal de oogst van maïs ook kleiner uitvallen. Het droge voorjaar en de vele regenval in de zomer zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor de oogst van andere gewassen. Door de vele regen is er nu een overaanbod aan aardappelen. Daardoor is de prijs voor aardappelen gekelderd. Een maand geleden kreeg een landbouwer nog 0,20 eurocent per kilo, nu is dat tien keer minder. Veel landbouwers dreigen in de problemen te komen, zegt Depraetere, "want we kunnen er van uit gaan dat de prijzen nog lange tijd laag zullen blijven."

"Geen lagere prijzen in frituur"
"We vragen ons overigens wel af of de prijzen in de frituur nu ook zullen dalen", zegt Depraetere. Maar volgens Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen zal dat niet meteen gebeuren. "Wij betalen nog 60 tot 70 cent voor een kilo aardappelen. En ook al zouden we de aardappelen gratis krijgen, dan nog hebben wij heel wat andere kosten."

Bron: deredactie.be

Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 augustus 2011, 08:09 uur | Bericht #268859
Regen drukt animo voor boekenmarkt Zierikzee


Archieffoto

Doorgaans komen er heel wat liefhebbers op af, maar het druilerige weer zaterdag drukte de belangstelling voor de grote boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee behoorlijk. De kraamhouders - deels hobbyisten en deels antiquariaten - hadden hun handen vol aan het weer. Alleen al het droog houden van de koopwaar viel niet mee.

En de klanten die kwamen waren doorgaans snel weer weg, terwijl tijdens eerdere edities lang gesnuffeld werd in het brede aanbod aan boeken. "Ik kom hier al jaren, en meestal is het veel drukker dan nu", zegt boekhobbyist K. Wink uit Zoelen in de Betuwe. Hij reist met enige regelmaat veilingen en rommelmarkten af om aan boeken te komen.

"Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, maar voor een aantal andere standhouders hier is het een beroep." Een collega-standhouder verderop heeft eveneens weinig omhanden. Hij is gespecialiseerd in boeken over kunst. "Ik verkoop alleen boeken die ik zelf mooi vind. Normaal is daar best belangstelling voor, maar nu niet. Jammer, maar je kunt er nu eenmaal niets aan veranderen."

PZC
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2011, 15:33 uur | Bericht #268940
Deze zomer kan een van de slechtste ooit worden

Hoewel de voorspellingen voor deze week iets beter zijn, lijkt het beetje zon dat ons ons nog te wachten staat de zomer van 2011 niet meer te kunnen redden. Sterker nog, de meteorologische zomer duurt nog twee weken en staat nu al op de zesde plek van slechtste zomers sinds 1901. En volgens weerexperts zou dit best nog eens een plaats in de top 3 kunnen worden. Deze week kunnen we rekenen op over het algemeen rustig zomerweer. Met name donderdag is de kans op enkele regen- of onweersbuien groot. Met temperaturen van minimaal 9 tot maximaal 25 graden is het niet bijzonder warm.

Te Koud
Metereoloog Peter Kerkmans heeft de cijfers bekeken van de meteorologische zomer, die op 1 juni is begonnen. 'En het ziet er niet echt goed uit, het zou best een plaats in de top 3 kunnen worden van slechtste zomers ooit', aldus de weerexpert van MeteoConsult. Zo blijkt dat het midden van het land 10 procent te weinig zon heeft gezien en dat het daar 0,3 graden te koud was. Aan de kust valt het met het gebrek aan zon nog mee, zei hij. De Veluwe heeft tot nu toe de meeste regen gehad.

Somber
Het zuidoosten en zuiden van het land hebben het deze zomer het 'zwaarst'. Het is in die regio nog somberder en kouder dan de rest van het land. Gemiddeld heeft het zuiden 15 procent minder zon gehad dan normaal en was het er ongeveer een halve graad kouder. Het noordwesten zit precies op het langjarig gemiddelde qua regen, zon en temperatuur.

Bron: AD
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2011, 09:23 uur | Bericht #269084
Belgen op 'Alf Oest' massaal naar kust

Na een slechte zomer hadden horeca- en recreatieondernemers aan de kust maandag toch nog wat reden tot glimlachen; juist op de dag dat Belgen 'Alf Oest' (Maria Hemelvaart) vierden en massaal een vrije dag hadden, liet de zon zich van zijn beste kant zijn. Het gevolg: lange rijen Belgische auto's langs de West-Zeeuws-Vlaamse kust, van Retranchement tot Breskens. Ook op de Panoramaweg bij Breskens (foto) lieten onze zuiderburen zich massaal zien.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2011, 10:42 uur | Bericht #269105
'Zomer herstelt zich'

Augustus wordt gemiddeld duidelijk droger dan juli en Nederland kan rekenen op een fraaie nazomer. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline in een dinsdag gepubliceerd rapport (pdf).

Hoewel de tweede zomermaand net zo wisselvallig en koel is begonnen als juli eindigde, lijkt de zomer zich in de tweede helft van augustus echt te gaan herstellen. Het weerinstituut concludeert dat extreme weersomstandigheden elkaar op logische wijze opvolgen.

Het relatief koude oceaanwater door de strenge winter veroorzaakte een zeer droog en zonnig voorjaar, dat weer voor een vroege zomer zorgde in mei en begin juni. De daarop volgende grote hoeveelheid neerslag begon wel al eerder dan Weeronline in mei voorspelde. “In plaats van weerrecords die steeds weer de wieg vormen voor volgende extremen, gaan we er nu vanuit dat de seizoenen hun grootste grillen wel hebben vertoond”, zegt meteoroloog Hans Roozen.

Droog
De zomer raakt momenteel over de ‘neerslagpiek’ heen en de temperaturen stijgen naar het voor augustus gemiddelde 22,1 graden celsius of zelfs iets daarboven. September en oktober zullen naar verwachting van de meteorologen van Weeronline ook relatief droog zijn. De meteorologische zomer duurt nog twee weken. Nu al staat de zomer van 2011 op de zesde plek qua slechtste zomers sinds 1901, zo bleek maandag al uit gegevens van MeteoConsult.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2011, 14:59 uur | Bericht #269151
Reest en Wieden laat waterpeil zakken

Watersschap Reest en Wieden laat het waterpeil in sloten in landbouwgebieden zakken. De grote hoeveelheid neerslag in de afgelopen periode heeft voor wateroverlast bij agrariërs gezorgd. Het waterschap neemt de maatregelen nu, omdat het oogstseizoen eraan komt. Normaal laat Reest en Wieden het waterpeil vier tot zes weken later in het jaar zakken.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2011, 10:07 uur | Bericht #269283
Gemeenten lijden onder slecht zwemseizoen

Gemeenten die een zwembad exploiteren of financieel ondersteunen lijden dit jaar extra door de slechte zomer. Door de massaal wegblijvende zwemmers kunnen de gemeenten opdraaien voor de forse verliezen, meldt Binnenlands Bestuur woensdag. Hoewel binnenbaden extra bezoekers trekken, weegt dat niet op tegen de lege buitenbaden. "De winst van de ene wordt in sommige gevallen verrekend met het verlies van de ander", zegt Ronald ter Hoeven, directeur van het Nationaal Platform Zwembaden. "Vaak gaat het voordeel naar de uitbater en het nadeel naar de gemeenten."

Gemiddeld draait een buitenbad elk jaar ongeveer een tot twee ton verlies. Volgens Ter Hoeven kost een binnenbad al gauw het dubbele. "Maar die is daarvoor wel het hele jaar open. Voor vier maanden gebruik is een ton verlies natuurlijk wel een hoog bedrag."

Momenteel worden een op de dertien buitenzwembaden met sluiting wordt bedreigd door de forse verliezen. "En de slechte zomer doet hier geen goed aan", vreest Ter Hoeven.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 augustus 2011, 10:43 uur | Bericht #269297
Aftellen naar zomers weekend: zondag tot 32 graden!

Ook de laatste weerberichten bevestigen de trend van de voorbije dagen. Na een vrij zonnige woensdag, een zwoele donderdag met 's avonds onweer en een frissere vrijdag krijgen we wel degelijk een zomers topweekend met zaterdag van 22 tot 26 graden en zondag zelfs van 27 tot 32 graden. Deze namiddag is er af en toe zon, maar in het binnenland is er ook kans op een plaatselijke bui. Er waait een zwakke, aan zee een matige wind uit noord tot noordoost. De maxima schommelen tussen de 20 en 24 graden. Vanavond is het wisselend bewolkt en plaatselijk kan een bui voorkomen. Vannacht is het droog in het binnenland, maar aan de kust kan er uit een dik wolkendek af en toe wat lichte regen vallen. Het kwik zakt naar ongeveer 14 graden.Onweer
Morgen schijnt de zon geregeld maar in de loop van de dag neemt de kans op enkele regen-of onweersbuien toe vanuit het zuiden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind, later wordt dat een zwakke veranderlijke wind. De maxima gaan van 21 tot 26 graden. Vrijdag is het eerst grijs met vooral in het oosten nog enkele buien, later verschijnen er geleidelijk ook opklaringen. De maxima variëren van 18 tot 21 graden.

Ook na weekend nog warm
Het weekend verloopt vrij zonnig en het wordt warmer: zaterdag van 22 tot 26 graden, zondag van 27 tot 32 graden. Vooral aan de kust neemt in de loop van zondag de kans op een regen- of onweersbui toe. Na het weekend evolueren we naar een licht wisselvallig weertype met nog best aangename temperaturen.

Bron Hln
  | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:44 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2011, 12:04 uur | Bericht #269317
Hond in snikhete auto achtergelaten

Dinsdag tegen 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een hond in een Belgische personenauto zat waarvan de ramen slechts op een kier open stonden. De auto stond in de volle zon op de parkeerplaats op de Grote Markt.De hond had het erg zwaar, hij was aan het hijgen en was behoorlijk lusteloos. Er was geen drinken of eten voor het dier. Van verschillende omstanders kreeg het beest, door de kieren van de ramen, te drinken en te eten. Toen uiteindelijk de eigenaar van de auto 1,5 uur later aan kwam was de hond alweer redelijk op sterkte gekomen. De eigenaar van de auto en de hond kreeg een proces-verbaal voor het aan de nodige verzorging onthouden van zijn huisdier.

Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2011, 12:07 uur | Bericht #269318
Neerslagtekort flink afgenomen

Het neerslagtekort waar we in het voorjaar mee te maken kregen is flink afgenomen, dat blijkt uit het droogtebericht van de landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling. Landelijk gezien komt het tekort neer op 50 milimeter en dat is nat voor deze tijd van het jaar.

Niet overal in ons land is het even nat, in Limburg, het oostelijk deel van Noord-Brabant, de Achterhoek en het westen van Zeeland is het een stuk droger. Op de hoge zandgronden zijn nog een aantal beregeningsverboden van kracht. Deze zullen, afhankelijk van de lokale situatie, geleidelijk worden afgebouwd.

Ook het grondwaterpeil ligt weer op normale waarden. Het gebied met een drogere grondwatersituatie dan normaal is nu beperkt tot de hogere gebieden op het Drents plateau, het gebied rond Twente en de Achterhoek, en Oostelijk Brabant en Limburg. De grondwatersituatie in de rest van Nederland is normaal tot nat voor de tijd van het jaar. Met name in de verschillende kleigebieden komen hogere grondwaterstanden voor dan de normale waarden.

Bron: NieuwsGrazer
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.778 topics, welke bij elkaar 448.038 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 117 mensen aan het browsen op het forum. 10 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 117, lezen 14 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden