Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Harrison, IA.

26 Apr 2024 23:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Washington, AR; Adair, OK.

26 Apr 2024 23:21:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK; Tulsa, OK.

26 Apr 2024 23:21:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Douglas, NE; Saunders, NE; Washington, NE.

26 Apr 2024 23:21:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Fremont, IA; Mills, IA; Cass, NE; Otoe, NE.

26 Apr 2024 23:21:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Kaufman, TX; Van Zandt, TX.

26 Apr 2024 23:21:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Harrison, IA; Washington, NE.

26 Apr 2024 23:17:21

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Colfax, NE; Platte, NE.

26 Apr 2024 23:15:33

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Johnson, NE; Nemaha, NE; Otoe, NE; Pawnee, NE.

26 Apr 2024 23:15:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 23:15:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, NE; Pawnee, NE; Richardson, NE.

26 Apr 2024 23:15:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cass, NE; Otoe, NE; Sarpy, NE.

26 Apr 2024 23:04:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antelope, NE; Boone, NE; Madison, NE; Pierce, NE; Platte, NE.

26 Apr 2024 23:04:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Osage, OK; Pawnee, OK; Tulsa, OK.

26 Apr 2024 23:04:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, KS.

26 Apr 2024 23:04:40
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 15:04 uur | Bericht #269941
Maatregelen tegen verdroging in natuurgebieden

Natuurmonumenten neemt in vijf Overijsselse natuurgebieden maatregelen tegen verdroging. Het gaat om de Snippert, het Roderveld, het Duivelshof, het Buurserzand,en het Witte veen. De maatregelen zijn nodig voor natte en vochtige heideplanten zoals beenbreek, klokjesgentiaan en pilzeggen. Hoewel in de afgelopen periode veel neerslag is gevallen heeft de droogte in het voorjaar en van voorgaande jaren voor een laag waterpeil gezorgd. Ook Staatsbosbeheer neemt in Overijsselse natuurgebieden maatregelen tegen verdroging.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 15:09 uur | Bericht #269946
Regen redt nageslacht amfibieën

De regen die de afgelopen weken is gevallen lijkt de redding te zijn voor de voortplanting van amfibieën. Door het droge voorjaar is het veel soorten niet gelukt voor nageslacht te zorgen, maar nu kunnen ze toch weer een poging doen, meldt stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (Ravon). Doordat in het droge voorjaar veel poelen waren drooggevallen, konden veel amfibieën zocht niet voortplanten. Veel larven hebben niet de kans gekregen zich uit te ontwikkelen tot een volwassen dier, meldt de stichting op natuurbericht.nl.

Nu zijn de meeste watertjes weer gevuld en doen veel dieren, zoals de watersalamander, weer een poging zich voort te planten.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 22:09 uur | Bericht #270733
Slecht zomerweer bedreigt tarweoogst

Als het weer binnen dit en een week niet droger wordt, dreigt de tarweoogst te mislukken. "Nog een week van dit en de oogst is om zeep", zegt René Ladouce, de voorzitter van de Fédération wallonne de l'Agriculture (FWA). Omdat het sinds het begin van de maand regent, kunnen de landbouwers de wintertarwe niet oogsten. Vorig jaar was de wintertarwe goed voor 206.000 hectare.



De tarwe is ondertussen gerijpt en dreigt door de vochtigheid al te kiemen. Als dat gebeurt, kan die niet meer gebruikt worden voor tarwemeel. Het gewas kan wel nog dienen als veevoeder, maar dat is een pak minder rendabel voor de boer, schrijft de krant La Libre Belgique.

Volgens Ladouce is er minstens 48 uur droog weer nodig om naar behoren te kunnen oogsten. Gezien de weersvoorspellingen ziet de toestand er dus niet rooskleurig uit.

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 12:05 uur | Bericht #271039
Zaterdag stormloop zonnekloppers richting kust verwacht

Het aangekondigde zomerweer van het weekend van 20 en 21 augustus lokt vooral zaterdag dagjestoeristen naar de kust. Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die zelfs een stormloop verwacht. Mobiliteitsvereniging Touring bevestigt de verkeersvooruitzichten, maar meldt ook dat zaterdag een moeilijke dag wordt op de Europese wegen.



"Tijdens deze kwakkelzomer hebben de dagjestoeristen weinig kans gekregen om van een dagje strand te kunnen genieten", meldt VAB. "Voor dit weekend, vooral voor zaterdag, wordt eindelijk nog eens zomerweer aangekondigd. Aangezien voor heel wat mensen de vakantie er al opzit, betekent dit een enorm groot potentieel aan kusttoeristen." VAB raadt aan zo vroeg mogelijk te vertrekken. De verkeersellende op de E40 begint vermoedelijk rond 10 uur en kan tot na de middag aanhouden. De terugrit wordt zaterdagavond het beste voor 17 uur of na 23 uur aangevat. Op de Europese wegen verwacht Touring vrijdag al vakantiedrukte in het oosten van Frankrijk voor terugkerend verkeer. Het gaat hierbij om verkeersstromen tussen Basel en Luxemburg, en tussen Lyon en Luxemburg.

In Duitsland is het dan druk naar het zuiden. Zaterdag wordt echter ook Europees een ellendige verkeersdag. Touring waarschuwt voor een grote drukte op de Europese wegen naar het zuiden, maar de grootste problemen worden in Oostenrijk en Frankrijk verwacht voor het terugkerend verkeer richting noorden. Zondag wordt rustig verkeer verwacht, behalve in Frankrijk en Duitsland waar het richting noorden heel druk wordt. Ook aan de Zwitserse Gotthardtunnel moeten terugkerende reizigers met drukte rekening houden.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:12 uur | Bericht #271282
Zomerse uittocht naar zee en het zuiden verloopt moeizaam

Nu het KMI (eindelijk) een zomers weekend voorspelt, is de massale uittocht naar de kust al in de namiddag begonnen. Het verkeer verloopt al een tijdje heel moeizaam op de E40 Gent-Oostende. Ook rond Brussel en Antwerpen is het bumper aan bumper rijden. Vooral de E313 Hasselt-Antwerpen zat de hele namiddag potdicht. Dat had natuurlijk ook veel te maken met de vervroegde uittocht uit Pukkelpop, nadat het festival door de noodweerramp met vijf doden werd afgelast. De uittocht naar de Ardennen en het zuiden wordt dan weer bemoeilijkt door een ongeval aan het Leonardkruispunt.



De uittocht vanop de festivalweide in Kiewit-Hasselt verloopt niet alleen via extra ingelegde bussen en treinen, maar ook over de weg. De E313 tussen Hasselt en Antwerpen zat al snel helemaal dicht. Op een bepaald moment was het een uur aanschuiven daar, zelfs al vanaf het knooppunt in Lummen. In de vooravond gaat het daar nu iets vlotter. Ook in de andere richtingen verloopt het verkeer naar Antwerpen zeer moeizaam. Vanuit het westen is het aanschuiven van voor Kruibeke en vanuit het noorden vanaf Merksem. Vanuit het zuiden zijn er dan weer de problemen door de werken op de E19.

Ongeval
Rond Brussel is de verkeersellende ook een stuk groter dan normaal. Vooral richting Ardennen is het lang aanschuiven. Door een ongeval aan het Leopardkruispunt staat de file al van Zaventem tot Tervuren. Ook het verkeer richting Luxemburg en dus ook de vakantie-uittocht richting zuiden verliest daar al bijna een uur. Op de E40 Leuven-Brussel is het ook extra druk en op de buitenring is het aanschuiven van Wezembeek-Oppem tot aan de werken aan het Viaduct van Vilvoorde.

Ook morgen ellende
VAB waarschuwt overigens ook voor morgen gezien de vele dagjestoeristen en raadt aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken. De verkeersellende op de E40 richting kust begint vermoedelijk rond 10 uur en kan tot na de middag aanhouden. De terugrit wordt zaterdagavond het beste voor 17 uur of na 23 uur aangevat.

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 augustus 2011, 10:16 uur | Bericht #271507
Waals toerisme houdt stand ondanks slecht weer

Het toerisme in Wallonië heeft ondanks het slechte weer toch standgehouden. Dat blijkt uit een rondvraag van de kranten van Sud Presse bij 200 toeristische spelers.



De hotels mochten in juli 1 procent meer gasten verwelkomen. In de eerste helft van augustus was er wel een daling van 2,8 procent. De bezettingsgraad bedraagt gemiddeld 60 procent. De Waalse steden en toeristische sites waren populairder dan vorig jaar. De campings deden het tijdens de zomermaanden iets minder goed. In juli en augustus kregen ze respectievelijk 0,9 en 2,5 procent minder mensen over de vloer.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 augustus 2011, 11:38 uur | Bericht #271530
Het bekende patroon van de zomer van 2011

Op 1 september aanstaande beginnen wij aan de herfst. De meteorologische zomer gaat nu dus zijn laatste fase in en het ziet er niet naar uit dat op de valreep een zonnige, droge periode tot stand komt. De eerstkomende vijf dagen zit dat er vrijwel zeker niet in, want we komen alweer in de overgangszone tussen (zeer) warme en vrij koele lucht terecht. Dit levert uiterst wisselvallig weer op en bovendien is het voor ons meteorologen 'lastig' weer, aangezien de weercomputers altijd worstelen met dergelijke overgangszones en bijbehorende buien. Er zullen ongetwijfeld soms grote verschillen van regio tot regio en van plek tot plek optreden. En dit hebben we eigenlijk al vaker gezien deze zomer....

zomer2.jpg
In het Limburgse Altweerterheide een gouden start van deze veelbelovende zaterdag, zoals de maker van de foto Jos Hebben het omschreef.

Schampende storing
Vandaag is het weer nog het 'duidelijkst'; een hogedrukgebied trekt net ten zuiden van ons land naar Tsjechië toe en wordt op de hielen gezeten door een regenstoring die vanaf de oceaan over het Verenigd Koninkrijk richting Scandinavië koerst. Een deel van die storing schampt vooral het westen en noorden met daar de meeste wolkenvelden (was vanochtend al zo) en daar zouden later vandaag wat druppels kunnen vallen. Maar voor de rest is het droog en vrij mooi weer. De meeste zonneschijn is voor het zuidoosten, zoals Limburg. Het wordt tussen 20 en 25 graden. Omdat het vanavond niet snel afkoelt, is het goed barbecueweer.

Morgen weersverschillen
Ondertussen werpen we alweer een blik op het zuiden van Europa, waar bij Portugal een depressiekern aanwezig is, maar de invloed daarvan reikt morgen (zondag) zelfs tot over ons land. In deze 'tong' van lage luchtdruk ontwikkelen zich in de zeer warme, vochtige lucht een aantal buien met onweer en een zuidelijke stroming kan de buien een zet geven tot onze omgeving. In de loop van de komende nacht al trekt een buiengebied Limburg binnen en morgenochtend schuift dat gebied over het oosten en zuidoosten naar Duitsland weg. Plaatselijk zit er overigens onweer bij. In de rest van Nederland lijkt het nagenoeg droog te blijven met ruimte voor wat zon. Maar ook in het zuidoosten breekt de zon 's middags waarschijnlijk weer even door. Echter, nieuwe Franse buien liggen alweer op de loer, en tja, wat zijn die nog van plan de rest van de dag... Lastig! Met de zuiden- tot zuidwestenwind wordt er warmere lucht dan vandaag aangevoerd: het wordt 22 graden op de Waddeneilanden tot maximaal 29 graden in Zuidoost-Brabant en Limburg.

zomer.png
De weerkaart met hoge- en lagedrukgebieden geldig voor zondagmiddag 21 augustus 14 uur: een gevecht tussen opdringende warme lucht (rode pijl) en minder warme lucht (blauwe pijl).

En ook maandag verschillen
Op de weerkaart van morgen, zondag, is verder een koufront te zien, en daarachter zit de minder warme (oceaan)lucht die in de nacht naar maandag vanuit het westen ons land binnentrekt. Maandag overdag is het koufront dan boven Duitsland gearriveerd en staat het weer bij ons onder invloed van een hogedrukgebied met de kern boven Ierland. Althans, vooral het noorden merkt zijn invloed. Daar is het naar verwachting geheel droog en misschien ook vrij zonnig, terwijl het zuiden nog het meest gevoelig blijft voor wolkenvelden en regen- of onweersbuien, mede door het naderen van een front (koufront komt als warmtefront terug..., zie weerkaart hiernaast). Het wordt in de minder warme lucht 20 tot 24 graden.

zomer1.png
De weerkaart voor maandagmiddag 14 uur: opnieuw probeert warme, onstabiele lucht vanuit Frankrijk ons land te bereiken.

Dinsdag warm, maar buien
Dinsdag kruipt de Portugese depressie vervolgens naar Het Kanaal toe. Aan zijn oostflank wordt een nieuwe portie warme, onstabiele lucht naar het noorden gedirigeerd. Tegelijkertijd zal het hogedrukgebied dat eerst boven Ierland lag boven Zuid Noorwegen terechtkomen. Dit alles brengt de wind dinsdag in ons land in de oosthoek met als gevolg aanvoer van warme lucht (warmste lucht wederom in Limburg). Maar de depressie in de buurt veroorzaakt opnieuw een aantal regen- of onweersbuien, later waarschijnlijk ook in de noordelijke provincies, vanwege de tegen die tijd zuidelijke hoogtestroming. Zo blijft het stug doorsukkelen met de Hollandse zomer van 2011.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 12:54 uur | Bericht #272347
Alles over zware buien

We vertoeven de komende dagen in het grensgebied tussen de zeer warme lucht ten zuiden van ons, en minder warme lucht ten noorden van Nederland. Grote temperatuursverschillen op geringe afstand kunnen gemakkelijk tot neerslag of heftige buien leiden. Zeker als je te maken krijgt met vochtige en zeer onstabiele lucht. En dat is zowel vandaag, als ook dinsdag als ook aanstaande donderdag het geval. Op alle drie die dagen zijn er dan ook in potentie zware buien mogelijk.

buien4.JPG
De temperatuur was vanochtend om 10.30 uur vooral in het zuiden flink aan het oplopen. Zeeuws-Vlaanderen was de topper op dat moment.

De afgelopen tijd hebben we geregeld aandacht besteed aan allerlei buienindices. Allemaal paramaters die ons wat vertellen over de mogelijke kracht van buien. Het ging om de Cape, de Lifted Index, de Cin en windschering. We pakken ze nu eens allemaal tegelijk bij de horens en proberen het weer van vanmiddag en komende dinsdag te ontleden.

Risico op zwaar weer vanmiddag en vanavond
We beginnen bij deze zondagmiddag. Zoals eerder deze week al verwacht, ontstonden de eerste buien al vroeg op de zondagochtend. Deze neerslag schoof noordoostwaarts terwijl middels een zuidelijke wind hele warme lucht binnen werd gestuwd. Al voor de klok van 11 uur was het in de zuidelijke provincies op veel plekken al 23 tot 25 graden en ook elders liep de temperatuur later snel op. Het is die warmte die vanaf de late middag de katalysator vormt van de buien. Immers, hoe warmer het onderin de atmosfeer wordt, des te sterker de stijgende lucht.

In de Tempgrafieken hiernaast is het een en ander van die onstabiliteit terug te zien. Een Tempgrafiek toont de (in dit geval ‘verwachte’) verticale opbouw van de lucht op een bepaald punt. We hebben de Temp van Hupsel in de Achterhoek en van Beek bij Maastricht uitgezet op basis van het ECMWF rekenmodel. In beide grafieken is een groot roze en rood gearceerd gebied te zien. Die kleur geeft de Cape weer. In beide gevallen is de Cape ruim boven de 1500 J/kg. Nu wordt de Cape altijd wat verhoogd weergegeven in dit soort grafieken, doordat het verwerkingsprogramma een paar andere rekenslagen maakt dan het model sec doet. Aldus is het nodig om te kijken naar de Cape-waarden die puur in het model staan. Voor het tijdstip van 17.00 uur vanmiddag staan de Capewaarden in het ECMWF model boven de 1000 in het oosten en zuidoosten van het land. En, een Cape boven de 1000 J/kg is voor ons land een aanwijzing voor een zeer grote onstabiliteit.

buien.jpg
De Temp-grafiek van Hupsel in de Achterhoek. Het roze-rode gedeelte is omvangrijk en geeft aan dat de onstabiliteit groot is. Als er eenmaal stijgende luchtbewegingen zijn, dan blijft de lucht in stijging tot boven 9 km hoogte.

In beide Tempgrafieken is ook een klein blauw stukje te zien, de Cin. Er is dus een stukje onderin waar de lucht niet onstabiel is, maar juist stabiel. Ook in de kaart is die Cin aangegeven met een negatieve waarde; -4. Een negatieve Cin vormt tezamen met een hoge Cape een explosief mengsel en laat de gedachten van de meteoroloog al snel gaan richting heftige buien. Dus áls er buien vallen, kunnen ze zeer krachtig uitpakken.

buien1.jpg
De Temp van Beek bij Maastricht. Ook hier veel roze-rood in de grafiek. Net als bij Hupsel zit onderin een stukje Cin, oftewel een stukje stabiliteit die eerst doorbroken zal moeten worden voordat de onstabiliteit kan worden aangesproken.

Die Cin kan worden ‘overwonnen’ en de Cape kan worden aangesproken als er extra optilling onderin de atmosfeer plaats vindt. Die dynamische forcering wordt vanmiddag bewerkstelligd door een klein front, met een bijbehorende windsprong, die van west naar oost over het land trekt. Een subtiele winddraaiing van zuidzuidwest naar west levert die extra optilling op en maakt de onstabiele lucht boven de ‘Cin’ beschikbaar.

buien2.jpg
Om de Cin te doorbreken is extra forcering onderop nodig. Die wordt geleverd door een soort klein frontje dat vooral een windsprong met zich meebrengt. Hier de windrichtingen van het UKMO-model rond het avonduur. Op de windsprong zullen de zwaarste buien ontstaan als alle andere elementen meewerken (warmte, hoge Cape, hoge luchtvochtigheid).

Dan hebben we nog de windschering
Zware buien kunnen tot noodweer leiden als er in het hele pallet aan beschikbare weerselementen ook nog windschering is. Het gaat dan om windrichtingsveranderingen met de hoogte en om windsnelheidsveranderingen met de hoogte. In de Tempgrafieken is steeds rechts de windrichting en snelheid aangegeven door middel van windpijlen. Zowel bij Beek als bij Hupsel is er niet echt windrichtingsverschil met de hoogte te zien, maar wel een aanzienlijk snelheidsverschil.

Daar waar het aan de grond met zo’n 10 knopen waait, is het op 3 tot 5 kilometer hoogte zo’n 40 tot 45 knopen (er zitten vier en viereneenhalf streepjes op de lange pijl). Tijdens sterke daalbewegingen, die ook altijd in buien aanwezig zijn, kan in het maximale geval de wind op hoogte samenwerken met de wind aan de grond en dus 10 plus 45 knopen aan windstoten opleveren. Dat is 55 knopen als maximum. En dus hebben we voor het oosten en zuidoosten maximale windstoten tot 55 knopen (ongeveer 105 km/uur) uitstaan.

Kortom
In de tweede middag en avond in het oosten en zuidoosten van het land risico op zware buien met onweer, hagel en lokaal zeer zware windstoten. De buien trekken snel, maar kunnen lokaal wel meer dan 20 mm regenwater veroorzaken.

buien3.jpg
De Cape is hoog vanmiddag en vanavond. In het ECMWF model is de Cape in het oosten en zuidoosten het hoogst (boven 1000 J/kg) en daar verwachten we dan ook de zware buien.

En dan een korte blik op dinsdag
Vooralsnog lijkt aanstaande dinsdag een herhaling van zetten te gaan brengen. Ook dan komen we in de warme lucht terecht, met volgens ons maximale temperaturen die in Limburg naar 29 of 30 graden gaan. Maar ook in de centrale delen van Nederland kan de temperatuur 's middags naar een zomerse 25 graden oplopen.

De lucht is onstabiel van opbouw, met een Cape die volgens het ECMWF model in de loop van de middag naar 1000 tot 1600 J/kg gaat. Extra forcering is er in de vorm van een koufront dat in de loop van de dag binnen schuift. Al deze weerselementen samen geven ons al een eerste idee van de mogelijkheid op zware regen- en onweersbuien. Naarmate we dichter bij de dinsdag komen, kunnen we de risico's beter inschatten. We blijven kijken naar alle onstabiliteitsindices, naar de mate van warmte en naar de hoeveelheid vocht. Maar ook zullen we de positie van de straalstroom onder de loep nemen. Koppelt de straalstroom mee, dan kunnen buien ook weer des te krachtiger uit de bus komen. Hou de berichtgevingen van ons dus in de gaten, en volg ons eventueel op twitter; @MeteoConsult.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 13:46 uur | Bericht #272425
Ouders laten kinderen achter in te warme auto

De politie heeft in Amersfoort een vader en moeder aangehouden die hun kinderen in een te warme auto hadden achtergelaten. De kinderen zijn op tijd door de politie uit de auto bevrijd en voorlopig ondergebracht bij Bureau Jeugdzorg. Agenten troffen na een melding twee peuters en een baby in de veel te warme auto aan. De ramen van de auto stonden een klein stukje open en de kinderen hadden het zichtbaar warm.

bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2011, 19:30 uur | Bericht #273237
Slecht weer, ramadan en crisis houden bezoekers weg van Brusselse Zuidkermis

De Brusselse Zuidkermis heeft dit jaar een stuk minder bezoekers gelokt dan normaal. De teller staat op ongeveer 1,3 miljoen bezoekers, terwijl dat er in 2010 nog 1,5 miljoen waren. "Het slechte weer heeft zeker een grote rol gespeeld, net als de ramadan en de economische crisis", meldt de dienst van Brussels schepen van Cultuur Jean De Hertog (CD&V). "De foorkramers zelf melden ons een daling van hun zakencijfer met 10 procent", zegt Vanessa Schelfhout, persmedewerkster van De Hertog. "Het schommelt een beetje van foorkramer tot foorkramer, maar het algemene beeld is voor zowat iedereen hetzelfde. Grote boosdoener is daarbij het slechte weer van de voorbije weken geweest. Bij het minste beetje zon was het op de kermis wel druk, maar dat was onvoldoende om het succes van andere edities te evenaren."



Ramadan en crisis
Daarnaast hebben de foorkramers ook de invloed gevoeld van de ramadan. Dat gold vooral voor de kraampjes die drank en voedsel verkochten. Ten slotte heeft ook de economische crisis een rol gespeeld. "Als het economisch wat moeilijker gaat, zijn families al gauw geneigd wat minder uit te geven aan extra's zoals een kermisbezoek", luidt het.

Veiligheid
Zware veiligheidsincidenten zijn er niet gemeld, behalve een ongeval op de attractie Tagada op 1 augustus. Toen raakte een 43-jarige man gewond bij een val omdat hij de veiligheidsregels niet respecteerde.

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 12:15 uur | Bericht #275610
Uitzonderlijk opnieuw salamanderlarven in poelen

Er zijn deze maand op verschillende plaatsen in Vlaanderen opnieuw salamanderlarven ontdekt in weidepoelen die begin juni uitgedroogd waren en waarin dode larven gevonden werden. Volgens Robert Jooris van Hyla, de amfibieënwerkgroep van Natuurpunt, is dat uitzonderlijk. "Het gaat om weidepoelen die in de late lente droog stonden, waar al dode larven gevonden werden en er dus geen voorplanting was", aldus Jooris. "Nu zijn er opnieuw larven aangetroffen, onder meer van de kleine watersalamander en alpenwatersalamander, en dat is abnormaal. Die larven moesten er in juni al uit zijn, je zou nu geen salamanderlarven meer verwachten."



Jongen ophouden
Van de enige levendbarende salamander, de vuursalamander, is het bekend dat die zijn jongen tijdelijk kan ophouden tot er opnieuw water is. "Alle andere salamanders leggen eitjes die zich tegen de zomer ontpoppen. Ofwel zijn er salamanders die hun voorplanting spreiden en dus later afzetten, een systeem waarvan we het bestaan niet wisten. Ofwel zijn salamanders die normaal pas volgend jaar geslachtsrijp zouden zijn, door het warme voorjaar vroeger geslachtsrijp geworden en later op het jaar aan de voortplanting begonnen."

Padden
Voor rugstreeppadden zijn de eerste en tweede legsels verloren gegaan, maar is wel een derde en vierde legsel tot ontwikkeling gekomen. "Het is de enige paddensoort waarvan gekend is dat die ook hun voortplanting spreiden doorheen het jaar."

Bron: HLN | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 augustus 2011, 15:48 uur | Bericht #276164
Onstuimig weer houdt nog dagen aan

Het onstuimige weer waarmee Nederland de afgelopen dagen te kampen heeft gehad, houdt mogelijk nog tot en met vrijdag aan. Vooral donderdag is de kans op onweer groot. Dat meldt Weeronline dinsdag.

Dinsdag kampte Nederland met heftig weer. Lokaal viel langs de lijn van Eindhoven naar Nijmegen in een halfuur tijd dertig tot 35 millimeter regen. Ook waren er in twee uur tijd vijfduizend ontladingen, wat volgens Weeronline slechts een enkele keer per jaar gebeurt.

De vele onweersbuien vinden hun oorsprong in overblijfselen van orkaan Gert, die 15 augustus ten oosten van Bermuda ontstond. De restanten zijn samengesmolten met een lagedrukgebied tussen IJsland en Ierland, waardoor sinds eind vorige week steeds meer onweercomplexen tot ontwikkeling komen, aldus Weeronline.

Deze onweercomplexen ontstaan op het grensvlak van koele oceaanlucht en warme lucht boven het Europese vasteland. Door het lagedrukgebied stroomt met een warme zuidelijke stroming vochtige tropische lucht Europa in. Tegelijk probeert koelere oceaanlucht vanuit het westen op te dringen. Bij Nederland komen de twee luchtsoorten samen.

Woensdag verwacht Weeronline wolkenvelden en een lichte bui. In Limburg is een kleine kans op onweer. Donderdag keert warme vochtige lucht terug vanuit Duitsland, wat de kans op zwaar onweer vergroot. Vrijdag probeert koele lucht de warme lucht te verdringen, waardoor een grote kans op veel regen met mogelijk onweer ontstaat.

bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 augustus 2011, 13:05 uur | Bericht #277164
Brood duurder door extreem weer

Al bijna zestig miljoen euro bedraagt de weerschade voor de landbouw dit jaar. Dat heeft landbouwexpert Luc Busschaert berekend. Ook voor de consument blijven de gevolgen niet uit: door de tegenvallende tarweoogst zal de broodprijs stijgen. De boeren in ons land stevenen af op een "recordrampjaar", zegt Busschaert. "Het stormweer van de afgelopen week kost de boeren 8,25 miljoen euro", zegt Busschaert. "Tel daar de 50 miljoen euro schade bij die het kurkdroge voorjaar heeft veroorzaakt en je kan spreken van een recordrampjaar."



Afgelopen week werd 15.000 ha landbouwgrond in ons land grotendeels vernield. Vooral in delen van Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant heeft het stormweer sinds afgelopen donderdag hard toegeslagen. Ook gisteren viel er op heel wat plaatsen nog tot vijftig liter regen per vierkante meter. "We krijgen dit jaar de ene klap na de andere", analiseert Busschaert. "Het weer is een pak extremer en heviger, hoor ik van alle boeren." Honderden landbouwers zijn nu al druk bezig met het opstellen van een schadedossier om aanspraak te maken op geld uit het Rampenfonds. "Als we uit dat fonds niets krijgen, is het voor ons afgelopen", getuigen een aantal fruitboeren uit Antwerpen en Limburg.

Voor de consument heeft deze ene week rotslecht weer meteen gevolgen. Omdat de tarweoogst deels vernield is, zal de prijs van een brood voor de tweede zomer op rij de hoogte ingaan. Volgens industriële bakkers komt er tien tot vijftien cent bij vanaf eind september.

Bron: GvA
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 augustus 2011, 15:37 uur | Bericht #277252
Weerschade België loopt op naar €60 miljoen

De weerschade voor de Belgische landbouw dit jaar bedraagt 60 miljoen euro, zo berekende landbouwexpert Luc Busschaert. Ook voor de consument blijven de gevolgen niet uit: door de tegenvallende tarweoogst zal de broodprijs stijgen. Doordat de tarweoogst deels vernield is, zal de prijs van een brood voor de tweede zomer op rij de hoogte ingaan. Volgens industriële bakkers komt er tien tot vijftien cent bij vanaf eind september.

Landbouwexpert Luc Busschaert heeft de financiële impact van het weer op de oogst berekend. Het gaat om een voorlopige schatting. "Het stormweer van de afgelopen week kost de boeren 8,25 miljoen euro", zegt Busschaert. "Tel daar de 50 miljoen euro schade bij die het kurkdroge voorjaar heeft veroorzaakt en je kan spreken van een recordrampjaar.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 augustus 2011, 07:40 uur | Bericht #277572
Zenuwen tijdens de oogst van tarwe

Het oogsten van tarwe verloopt moeizaam, ook in Flevoland. Oorzaak: de vele regen die valt. "De opbrengsten vallen tegen en de kwaliteit staat onder druk'', zegt Anja Hoorweg van Agrifirm. Boeren zijn nu massaal aan het oogsten, tenminste als de omstandigheden het toelaten.
Want oogsten met regen is onmogelijk. De tarwe is rijp en veel van het gewas is platgeregend. Ook vanwege de angst voor 'schot' in de tarwe willen boeren zo snel mogelijk oogsten.

"De tarwe moet nu eigenlijk echt van het land af'', aldus Hoorweg. "Maar de omstandigheden moeten er natuurlijk wel naar zijn. De ene dag krijgen we heel veel binnen, de andere dag bijna niets. Boeren bekijken het van dag tot dag of ze aan de gang kunnen met de combine.''

Is een vochtpercentage van vijftien tot zestien procent redelijk gebruikelijk, Agrifirm kreeg de afgelopen dagen regelmatig partijen binnen met een vochtpercentage van negentien procent en soms zelfs boven de twintig procent. "Dat leidt dan weer tot hoge droogkosten'', zegt Hoorweg. Dat de kwaliteit onder druk staat heeft niet alleen te maken met de oogstomstandigheden, het houdt ook verband met de omstandigheden gedurende het groeiseizoen. Een droog voorjaar en een nat voorjaar zijn alles behalve ideaal. Ook in andere landen verloopt de oogst moeizaam en vallen de opbrengsten tegen, bijvoorbeeld in Frankrijk. In Nederland ligt de opbrengst vijftien tot twintig procent lager dan vorig jaar. Hoorweg: "Maar de prijs kan nog veel goedmaken. Het is afwachten hoe die zich gaat ontwikkelen.''

Bron: de Stentor
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 augustus 2011, 13:09 uur | Bericht #277793
Zomer 2011 een van de natste ooit

De zomer van 2011 gaat mogelijk de boeken in als een van de natste zomers ooit. Met meer dan 360 millimeter neerslag is de kans groot dat de top drie wordt gehaald. Daarbij werd het nauwelijks echt warm en liet de zon zich veel minder vaak zien dan normaal. Extreem weer was er daarentegen te over, meldt Weeronline donderdag.

Het absolute dieptepunt lag in juli. Toen werden bijna alle records gebroken. De maand eindige uiteindelijk op de derde plaats in het rijtje van meest natte julimaanden ooit. Sinds 1966 was er in juli niet meer zo veel regen gevallen. De hoeveelheid neerslag in augustus is tot nu toe redelijk normaal, aldus Weeronline.

Erg warm werd het deze zomer ook nauwelijks. Vooralsnog bood de zomer van 2011 slechts zeven zomerse dagen en twee tropische. In normale zomers zijn er gemiddeld 3,8 tropische dagen en 21 zomerse. Om als tropische dag de boeken in te kunnen gaan, moet het in De Bilt minimaal 30 graden zijn. Van een zomerse dag wordt gesproken als het kwik oploopt tot boven de 25 graden.

Qua temperatuur komt deze zomer waarschijnlijk uit in de middenmoot. Met nog een paar dagen te gaan is de gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 16,5 graden, terwijl dat voor een normale zomer 17 graden is. In juni was het gemiddeld een halve graad warmer dan normaal, in juli kelderde de temperatuur naar twee graden onder het gemiddelde. Augustus verloopt met een gemiddelde van 17,5 graden normaal. Het aantal zonuren komt waarschijnlijk uit op circa 510. Vorig jaar waren dat nog zevenhonderd en in 2009 690 zonuren. "We komen er dus bekaaid vanaf", aldus Weeronline. Een gemiddelde zomer biedt 588 uur zon.

Tot en met donderdag werden er deze zomer vijf waarschuwingen voor extreem weer afgegeven. Vier daarvan stammen kwamen in de afgelopen week, wat volgens Weeronline uitzonderlijk is. "Zelfs in de winter komt dit nauwelijks voor wanneer er voor sneeuw, sneeuwjacht en ijzel gewaarschuwd wordt." In juli vorig jaar werd echter drie keer gewaarschuwd in één week, twee keer kwam er in die week zelfs een weeralarm voor.

Bron: Nieuws.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 augustus 2011, 13:12 uur | Bericht #279375
Heftig weer vandaag

Het is deze vrijdag alweer de zoveelste ‘bijzonderweerdag’ van deze augustusmaand. Op de grens tussen extreem warme lucht boven Duitsland en veel koelere die van boven de oceaan binnen komt zetten, trekken zware onweersbuien over het land. We houden u via updates vandaag zo veel mogelijk op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen van de dag.

heftig.gif
Een eerste golf met regen- en onweersbuien trok vanochtend over het westen van het land. Plaatselijk viel zo'n 25 millimeter (waarnemingen met dank aan de waarnemers van Hetweeractueel.nl).

Het waarom van het heftige weer
Voor het hoe en waarom van het heftige weer zijn twee weersystemen van belang. Ten eerste een zone met lagedrukgebieden voor de West-Europese kust. Ten tweede een hogedrukgebied ver weg, boven Rusland. Tussen beide bolwerken in wordt hete lucht in hoog tempo naar het noorden toe gevoerd Europa in. De afgelopen dagen was het in Italië en de Balkan op de heetste plekken steeds 40 graden. Frankrijk en Duitsland haalden af en toe ook ruime 35+ers. Ook deze vrijdag is het in delen van Duitsland weer zo heet. Dat terwijl de Britse eilanden niet hoger komen dan 14 tot 17 graden.

heftig1.jpg
Later in de ochtend trok een tweede buiengolf via Brabant en later Limburg, Utrecht en Gelderland het land binnen. Rutger Voorrips maakt daarvan in Maastricht deze foto.

In Frankrijk, het westen van de Alpen, het westen van Duitsland en de Benelux zijn de tegenstellingen vandaag het grootst. En daar komen dan ook de zwaarste buien voor. Met een fors doorjakkerende bovenstroming, met in de bovenlucht maximale windsnelheden tot tussen 150 en 200 kilometer per uur, komen de forse regen- en onweersbuien van boven Frankrijk via België in golven over het land zetten. Aan de warme kant van de buiencomplexen, in het oosten van het land en boven het westen van Duitsland, ontstaan met het oplopen van de temperatuur daarnaast extra buien. Dat zijn de potentieel zwaarste exemplaren met risico op windstoten tot 110 kilometer per uur en lokaal hagel.

De ontwikkelingen tot nu toe (updates volgen zo vaak als mogelijk gedurende de dag. Een eerste golf met regen- en onweersbuien trok vanochtend over het westen van het land met meteen al behoorlijk wat bliksems. Zware donderslagen en veel regen dwars door de ochtendspits. Op veel plekken viel daarbij 10 tot 20 millimeter in korte tijd. Enkele plaatsen haalden zo’n 25 millimeter, zoals bijvoorbeeld Zoetermeer, Hellevoetsluis en Dirksland.

heftig2.jpg
Alex Sytsma zag daarbij in Wageningen bijzondere wolkenstructuren voorbij trekken. De radarbeelden lieten daarbij een vervaarlijke 'bowecho' zien - zie tekst hiernaast.

Een tweede golf met onweersbuien kwam later in de ochtend Brabant en vervolgens ook Limburg, Gelderland en Utrecht binnen. De radarbeelden toonden daarbij enige tijd een zogenaamde ‘bowecho’ boven een deel van het oosten van Brabant en het zuiden van Gelderland. Dat duidt op een bui waarbij potentieel forse windvlagen kunnen voorkomen. Dat viel uiteindelijk wel mee, maar de wolkenstructuren voorafgaand aan de bui waren bijzonder indrukwekkend. En het onweerde flink. In Lienden zijn waarschijnlijk bij die bui enkele pony's dodelijk getroffen door de bliksem.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 augustus 2011, 21:59 uur | Bericht #280001
Bloemencorso heeft last van regenval

De hevige regenval van de afgelopen dagen baart de wagenbouwers van het jaarlijkse bloemencorso in Vollenhove zorgen. Dit weekend worden er door de slechte weersomstandigheden minder bezoekers verwacht. Daarnaast laat ook de kwaliteit van de dahlia's hier en daar te wensen over.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 augustus 2011, 22:31 uur | Bericht #280523
Cultuurminnaars trotseren buien op Uitmarkt

De tweede dag van de Uitmarkt in Amsterdam heeft ondanks de stevige buien toch nog heel wat cultuurliefhebbers weten te trekken. Hoeveel belangstellenden precies op de been waren, kon een woordvoerster zaterdagavond nog niet zeggen.
Een voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam werd afgelast wegens het slecht weer. Andere artiesten speelden in op de buien. Zo liet rapper Lange Frans het publiek mee wuiven met paraplu's 'Maar gelukkig gaf de zon het ook niet op', aldus de woordvoerster. Vooral de binnenpodia werden goed bezocht. Op het Leidseplein stonden lange rijen voor de Stadsschouwburg en theater Bellevue.



De tweede dag van de Uitmarkt was vooral de dag van het toneel. Het DeLaMar Theater had onder meer een 12 uur durende Wie is er bang voor Virginia Woolf-marathon. Daaraan werkten onder andere Katja Schuurman, Thijs Römer, Hadewych Minis en D66-politicus Boris van der Ham mee.

Er zijn het hele weekeinde culturele activiteiten op diverse plekken in de hoofdstad. Zo zijn een boekenmarkt en een literair café te vinden in de passage van het Rijksmuseum. De 34e Uitmarkt duurt tot en met zondag.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 8 februari 2017, 15:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 augustus 2011, 11:52 uur | Bericht #280654
Nieuwpoort getroffen door wateroverlast

De brandweer van Nieuwpoort moest afgelopen nacht in 17 minuten tijd maar liefst 14 keer op interventie. Dat wordt bevestigd door de lokale brandweer. Nieuwpoort werd gisteravond getroffen door een serieus onweer.

Tussen 22u04 en 22u21 kreeg de brandweer talloze oproepen van mensen die met wateroverlast te kampen hadden. De meesten konden de klus klaren zonder hulp, maar de brandweer kwam toch op 14 plaatsen tussen. Een jumpingevent in de Ramskapellestraat in Ramskapelle werd het zwaarst getroffen. Daar stonden de stallen zo'n 20 centimeter onder water.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 265 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 265, lezen 7 mensen het topic "Berichtgeving Tropische storm Banyan (TD23)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden