Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

21 Feb 2024 07:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

21 Feb 2024 02:29:17

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Feb 2024 06:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Napa, CA.

20 Feb 2024 06:36:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor El Dorado, CA; Nevada, CA; Placer, CA.

20 Feb 2024 03:16:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:42:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Glenn, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Mateo, CA.

20 Feb 2024 01:04:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:35:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plumas, CA; Shasta, CA; Tehama, CA.

20 Feb 2024 00:04:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tulare, CA.

19 Feb 2024 21:02:00
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 18:51 uur | Bericht #270360
Gewonden door onweer op Pukkelpop

Door een onweer zijn een nog onbekend aantal gewonden gevallen op Pukkelpop. De Chateau-tent, een eettent en de Humo-stand zijn omver gewaaid. Er zouden ook bomen zijn omgevallen.

marieke_h.jpg
Foto: Marieke_H twitpic

Dat melden getuigen. Het is nog onduidelijk hoe het verder moet met het festival. Een aantal optredens is alvast uitgesteld. De brandweer is ter plaatse. De dag begon vrij zonnig, maar rond 18 uur bereikte het onweer dat eerder al in de streek rond Brussel voor overlast zorgde ook het festivalterrein in Kiewit. Op korte tijd stond het terrein blank, met overal 5 centimeter water. Er viel ook heel wat hagel. In de tenten was tijdens het onweer al snel nog nauwelijks plek om te schuilen. Een aantal concerten werd dan ook uit voorzorg stilgelegd. Heel wat aanwezigen zouden het festivalterrein al verlaten hebben.

Bron: Het Nieuwsblad


Foto: Moby twitpic


Foto: Yves Goldstein twitpic


Foto: Xavier Thiriaux twitpic | Gewijzigd: 18 augustus 2011, 19:03 uur, door Marga
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
De Jef
Lid
Woonplaats: De Klinge (Belgie)
Berichten: 35
Lid sinds: 15 okt. 2010
18 augustus 2011, 19:14 uur | Bericht #270419
Dicht bij Pukkelpop in Belgie (kiewit hasselt)

| Gewijzigd: 18 augustus 2011, 19:23 uur, door MarkNL
Waarom deze advertentie?
Reutel
Lid
Woonplaats: Tilburg centrum
Berichten: 1167
Lid sinds: 30 nov. 2010
18 augustus 2011, 19:18 uur | Bericht #270428
Heftige sh*t bij Pukkelpop momenteel, hoop dat er niet te veel slachtoffers zijn...

  | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:27 uur, door Joyce.s
Hete Bliksem: Schil de zoete appels en snijdt ze in stukjes. Doe de appels samen met het spek in een pan met een laagje water en wat zout. Laat dit zo’n vijftien minuten koken. Voeg dan de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en zure appels toe en laat alles in een half uurtje gaar koken. Haal het spek uit de pan en snijdt het in stukjes. Stamp de aardappelen en de appels door elkaar met de kruidnagel,peper en boter. Roer daarna de stukjes spek door de stamppot. Bak tenslotte in een klein halfuurtje de gehaktballen gaar en snijdt ze in plakjes. Leg de plakjes vlees boven op de stamppot en smullen maar!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 19:26 uur | Bericht #270442
Tent ingestort door noodweer: gewonden op Pukkelpop

Op het Pukkelpop-festival in het Belgische Hasselt heeft het noodweer lelijk huisgehouden deze avond. De Chateau-tent werd omver geblazen, daarbij raakten mensen gewond. De Britse band Skunk Anansie moest op het hoofdpodium het optreden stoppen. Later werd voorlopig het gehele programma stilgelegd. Volgens radiozender Studio Brussel rijden ambulances af en aan. Een storm, met hevige wind en grote hagelstenen, teisterde rond 18.15 uur de festivalweide. Hierdoor moest Skin van Skunk Anansie haar optreden vroegtijdig stoppen. Een geluidstoren naast de Main Stage waaide ook om.

Schuilen
De schaarsgeklede festivalgangers moesten schuilen voor de hagel onder wat ze konden vinden, onder meer onder omver geblazen hekken. De Chateautent was niet bestand tegen het noodweer. De clubtent wordt ontruimd. Het festivalterrein en de straten rondom staan blank.

De Amerikaanse band Smith Westerns was nog niet eens halverwege hun concert toen het tentzeil van de Chateau de eerste scheuren begon te vertonen. Bij een eerste paniekgolf schoten enkele toeschouwers meteen richting uitgang terwijl er op het eerste zicht weinig gevaar zou zijn. Na een hels klinkende scheur aan de linkerkant van de tent schoot de hele massa in een paniek richting de twee smalle doorgangen uit de tent.

Tent weggeblazen
Binnen enkele seconden werden verscheidene palen uit de grond gerukt en bleef er van de Chateau nog maar weinig over behalve de houten vloerdelen.

Dat er gewonden zijn gevallen is zeker, maar op de precieze informatie daaromtrent is het nog wachten op gegevens van de hulpdiensten.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 19:49 uur | Bericht #270490
Gewonden door noodweer op Pukkelpop, avondprogramma (voorlopig) afgelast (update)

Ook op het Pukkelpop-festival nabij Hasselt hield het noodweer lelijk huis deze avond. De Chateau-tent werd omver geblazen, daarbij raakten mensen gewond. De Britse band Skunk Anansie moest op de Main Stage het optreden vervroegd stoppen.
en storm, met hevige wind en grote hagelbollen, teisterde rond 18.15 uur de wei van Kiewit. Hierdoor moest Skin van Skunk Anansie haar optreden vroegtijdig stoppen. Een toren naast de Main Stage waaide ook om.

Schuilen
De schaarsgeklede festivalgangers (vanmiddag was er nog sprake van zon en bikini's) moesten schuilen voor de hagel onder wat ze konden vinden, onder meer onder omver geblazen hekken. De clubtent werd ontruimd. De wei en de straten errond staan blank.

Chateau
De Chateautent was niet bestand tegen het noodweer. "De Amerikaanse band Smith Westerns waren niet eens halverwege hun concert wanneer het tentzeil van de Chateau de eerste scheuren begon te vertonen. Bij een eerste paniekgolf schoten enkele toeschouwers meteen richting uitgang terwijl er op het eerste zicht weinig gevaar zou zijn. Na een hels klinkende scheur aan de linkerkant van de tent schoot de hele massa in een paniek richting de twee smalle doorgangen uit de tent.

Op enkele seconden tijd werden verscheidene palen uit de grond gerukt en bleef er van de Chateau nog maar weinig over buiten de plankenvloer. Dat er gewonden zijn gevallen is zeker, maar op de precieze informatie daaromtrent is het nog wachten op gegevens van het Vlaamse Kruis.", dat schrijft De Morgen-recensent Pieter-Jan Symons, die ter plaatse is.

Festival stilgelegd
Ondertussen raakte via Twitter bekend dat het avondprogramma van het festival is afgelast. Onder meer de Foo Fighters zouden deze avond nog optreden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 19:57 uur | Bericht #270515
Zes doden door noodweer op Pukkelpop, avondprogramma (voorlopig?) afgelast (update)

Ook op het Pukkelpop-festival nabij Hasselt hield het noodweer lelijk huis deze avond, met zes doden tot gevolg. Dat meldt de brandweer van Sint-Truiden, al heeft de organisatie dat nog niet bevestigd. De Chateau- en Wablieftent werden omver geblazen, ook bomen moesten er aan geloven. De Britse band Skunk Anansie moest op de Main Stage het optreden vervroegd stoppen. De avondprogrammatie is voorlopig stilgelegd. Volges Humo zou de programmatie zo snel mogelijk hervat worden en is er geen reden tot paniek. Een storm, met hevige wind en grote hagelbollen, teisterde rond 18.15 uur de wei van Kiewit. Hierdoor moest Skin van Skunk Anansie haar optreden vroegtijdig stoppen. Een toren naast de Main Stage waaide ook om, de stellingen aan de ingang zakten in elkaar.Schuilen
De schaarsgeklede festivalgangers (vanmiddag was er nog sprake van zon en bikini's) moesten schuilen voor de hagel onder wat ze konden vinden, onder meer onder omver geblazen hekken. De clubtent werd ontruimd. De wei en de straten errond staan blank. De organisatie probeert zo snel mogelijk de festivalgangers van het terrein te krijgen.

Chateau
De Chateautent was niet bestand tegen het noodweer. "De Amerikaanse band Smith Westerns waren niet eens halverwege hun concert wanneer het tentzeil van de Chateau de eerste scheuren begon te vertonen. Bij een eerste paniekgolf schoten enkele toeschouwers meteen richting uitgang terwijl er op het eerste zicht weinig gevaar zou zijn. Na een hels klinkende scheur aan de linkerkant van de tent schoot de hele massa in een paniek richting de twee smalle doorgangen uit de tent.

Op enkele seconden tijd werden verscheidene palen uit de grond gerukt en bleef er van de Chateau nog maar weinig over buiten de plankenvloer. Dat er gewonden zijn gevallen is zeker, maar op de precieze informatie daaromtrent is het nog wachten op gegevens van het Vlaamse Kruis.", dat schrijft De Morgen-recensent Pieter-Jan Symons, die ter plaatse is.

Festival stilgelegd
Ondertussen raakte via Twitter bekend dat het avondprogramma van het festival is afgelast. Onder meer de Foo Fighters zouden deze avond nog optreden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:27 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:03 uur | Bericht #270533
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:34 uur | Bericht #270589
Een fotoverslag vanaf Pukkelpop van Jan Geloen KLIK.
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:38 uur | Bericht #270594
En nog een filmpje...

Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:56 uur | Bericht #270623
GETUIGENISSEN. 'Alles was weg'

'Wij zaten in de Chateau-tent toen die neerging. Ze is beginnen scheuren en meteen daarna in mekaar gezakt. Wij zijn met de eerste golf uit die tent geraakt, terwijl achter ons terwijl achter ons luide knallen klonken van elektriciteitskabels die het begaven.' 'Iedereen is eruit, hoorde ik zeggen, maar die tent zat stamp- en stampvol. Daar was niets meer van over. Het podium, de vier steunpalen, dat enorme tentzeil: alles was weg.' 'Dit was onmenselijk. De chaos was enorm, want eens buiten die tent kwam je terecht is een onweer met hagelbollen zo groot als golfballen.'

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:56 uur | Bericht #270625
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:58 uur | Bericht #270628
Brandweer Hasselt meldt een dode Pukkelpop

Volgens de brandweer van Hasselt zijn er door het noodweer op het Belgische muziekfestival Pukkelpop één dode en zeven zwaargewonden gevallen. Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT. In eerste instantie werd er gesproken over zes doden. Kort maar hevig onweer veroorzaakte grote schade. Communicatie via gsm verloopt moeilijk; de netwerken zijn overbelast. Er waren zo'n 60.000 mensen aanwezig op de eerste dag van het driedaagse festival, dat ook Nederlandse bezoekers trekt.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 20:59 uur | Bericht #270633
'Ineens werd het donker'

Ineens werd het donker en begon het vreselijk te waaien. Sportverslaggever Rick Hoogkamp van de NOS is op Pukkelpop in het Belgische Hasselt ooggetuige van de chaos die het noodweer op het Belgische popfestival veroorzaakte. ,,Het was een chaos. Installaties en een deel van de tenten waaiden om.'' Volgens hem reden ambulances af en aan en is een deel van het terrein afgezet met linten. Of er Nederlanders gewond zijn geraakt, kon de verslaggever niet zeggen.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:10 uur | Bericht #270655
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:12 uur | Bericht #270657
Twee doden door noodweer op Pukkelpop (update)

Ook op het Pukkelpop-festival nabij Hasselt hield het noodweer lelijk huis deze avond. De Chateau- en Wablieftent werden omver geblazen, ook bomen moesten er aan geloven. De Pukkelpoporganisatie zelf laat weten dat er twee doden zijn gevallen, van wie één op de wei zelf. Veertig anderen raakten zwaargewond, zij worden verzorgd in verschillende ziekenhuizen en sportzalen in de buurt. Hun identiteit wordt geheim gehouden door de organisatie, zij willen de families eerst zelf verwittigen.Chokri Mahasine laat weten alle optredens op te schorten tot ze een beter zich hebben op de situatie. "Het is een moeilijke beslissing tussen het menselijk leed en vijftigduizend anderen die hier zijn. We bekijken of er vanavond nog iets kan gebeuren, maar we zijn nog niet zeker. Sowieso kunnen een aantal podia niet gebruikt worden."

"Veiligheid is een belangrijk punt voor het festival nu. de festivalgangers zijn nu zeer rustig, en om die rust te bewaren hebben wij aan de organisatie gevraagd om terug een beetje muziek te spelen", was nog te horen.

Eerder werd zes doden gemeld, een bericht dat werd toegeschreven aan de brandweer van Sint-Truiden. Zij hebben aan persagentschap Belga formeel ontkend dat ze dat hebben gezegd. Het is in elk geval teken van de chaos die heerst in en rond Kiewit, waar sirenes de lucht vullen en niet muziek. De avondprogrammatie is voorlopig stilgelegd

Een storm, met hevige wind en grote hagelbollen, teisterde rond 18.15 uur de wei van Kiewit. Hierdoor moest Skunk Anansie haar optreden vroegtijdig stoppen. Een toren naast de Main Stage waaide ook om.

Crisiscel
Naar aanleiding van de gebeurtenissen op Pukkelpop is in Hasselt het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Rond halfnegen komt in de brandweerkazerne van de stad de crisiscel voor een eerste keer samen. Van zodra het gemeentelijk rampenplan wordt afgekondigd, wordt een crisiscel samengesteld bestaande uit onder meer de burgemeester, de hulpdiensten en, in het geval van Hasselt, de ziekenhuizen in de omgeving. Op hun vergadering in de brandweerkazerne zullen ze "samen bekijken wat er moet gebeuren", luidt het.

Schuilen
De schaarsgeklede festivalgangers (vanmiddag was er nog sprake van zon en bikini's) moesten schuilen voor de hagel onder wat ze konden vinden, onder meer onder omver geblazen hekken. De clubtent werd ontruimd. De wei en de straten errond staan blank.

Chateau
De Chateautent was niet bestand tegen het noodweer. "De Amerikaanse band Smith Westerns waren niet eens halverwege hun concert wanneer het tentzeil van de Chateau de eerste scheuren begon te vertonen. Bij een eerste paniekgolf schoten enkele toeschouwers meteen richting uitgang terwijl er op het eerste zicht weinig gevaar zou zijn. Na een hels klinkende scheur aan de linkerkant van de tent schoot de hele massa in een paniek richting de twee smalle doorgangen uit de tent.

Op enkele seconden tijd werden verscheidene palen uit de grond gerukt en bleef er van de Chateau nog maar weinig over buiten de plankenvloer. Dat er gewonden zijn gevallen is zeker, maar op de precieze informatie daaromtrent is het nog wachten op gegevens van het Vlaamse Kruis.", dat schrijft De Morgen-recensent Pieter-Jan Symons, die ter plaatse is.

Q-music-journaliste Elke Vanhaecke bevestigt: "Er brak plots een hevig onweer los. Het begon ook heel hard te waaien." Dat heeft geleid tot het instorten van verschillende tenten. Zo is al zeker de luifel van de Boiler Room ingestort. "Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar er zijn zeker verschillende gewonden", zegt Vanhaecke.

Festival stilgelegd
Ondertussen raakte via Twitter bekend dat het avondprogramma van het festival is afgelast. Onder meer de Foo Fighters zouden deze avond nog optreden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:27 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:20 uur | Bericht #270667
Twee doden, veertig gewonden door noodweer popfestival

Het noodweer dat donderdag over delen van zuid-Nederland en België trekt, heeft aan zeker twee bezoekers van het Belgische muziekfestival Pukkelpop het leven gekost. Veertig festivalgangers raakten gewond, onder wie zeven ernstig. Dat meldt de organisatie. Eerder was er sprake van zes doden.

Op de eerste dag van het driedaagse festival, dat ook Nederlandse bezoekers trekt, waren zo'n 60.000 muziekliefhebbers aanwezig. Alle optredens zijn opgeschort.

Toren
Enkele constructies, zoals een toren en een tent bij een podium, waaiden om of stortten in. Een boom kwam op een eettent terecht. Grote delen van het terrein kwamen onder water te staan. Het festival met zijn tienduizenden bezoekers werd onderbroken.

Ook elders in België leidde het onweer met overvloedige regenval en rukwinden tot veel overlast. In Bergen bezweek een deel van het dak van een theater. Overal in het land hadden treinen te kampen met vertragingen door blikseminslagen, omgevallen bomen en verzakkingen. In Brussel liep een metrotunnel onder. Op veel plaatsen heeft ook wegverkeer grote problemen.

Pukkelpop bestaat sinds 1985 en geldt inmiddels als een van de grootste openluchtfestivals van de Benelux.

Bron: Elsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:33 uur | Bericht #270692
Organisatie meldt twee dode festivalgangers

Volgens de organisatie van Pukkelpop en de burgemeester van Hasselt zijn donderdag twee doden gevallen door het noodweer op het muziekfestival Pukkelpop. Een slachtoffer viel op het terrein, de andere op het kampeerterrein. De identiteit werd nog niet vrijgegeven. Er zijn veertig gewonden. ,,Het kwaad is geschied'', aldus organisator Chokri Mahassine. ,,Het noodweer heeft zeer zwaar toegeslagen.'' Alle optredens en andere activiteiten zijn opgeschort. ,,We weten niet goed hoe het verder moet.''

Er waren zo'n 60.000 mensen aanwezig op de eerste dag van het uitverkochte driedaagse festival, dat ook Nederlandse bezoekers trekt. Pukkelpop bestaat sinds 1985 en geldt inmiddels als een van de grootste openluchtfestivals van de Benelux.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:34 uur | Bericht #270693
Premier Leterme betuigt medeleven slachtoffers Pukkelpop

Ontslagnemend eerste minister Yves Leterme betuigt vanavond zijn medeleven met de families en de nabestaanden van de slachtoffers op Pukkelpop. Samen met minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom volgt hij de situatie ter plaatse voort op in overleg met de organisatie en de hulpdiensten, die instaan voor de verzorging van de gewonden. Leterme zegt in zijn communiqué aangeslagen te zijn door het nieuws over de dodelijke slachtoffers.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:38 uur | Bericht #270700
LETTERLIJK. Reactie Chokri Mahassine (organistor pukkelpop)

'Het kwaad is geschied. Het noodweer heeft hier zeer zwaar toegeslagen, zoals net verteld is geweest door de burgemeester. Wat de rest van het festival betreft: we hebben alles opgeschort wat de optredens betreft tot we beter op de hoogte zijn van de ganse situatie.' 'Voor de organisatie is het een zeer moeilijke beslissing tussen het leed dat geleden is en anderzijds ook de mensen - heel veel jonge mensen - die hier nog allemaal aanwezig zijn. Enkele tienduizenden waar we ook iets mee moeten doen. En we weten niet goed hoe het nu verder moet. We zijn het aan het bekijken of we eventueel deze avond al dan niet nog iets kunnen doen. Dat kunnen we nu nog niet zeggen.'

'Een heel aantal podia kan sowieso niet gebruikt worden. Wat de rest betreft zullen we gedurende de rest van de avond meedelen. Tot daar de informatie die ik op dit moment heb. We wachten op meer informatie, zowel van de bands, zowel van de situatie op het festival.'

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2011, 21:42 uur | Bericht #270706
Drie doden door noodweer Pukkelpop (update)

Op het Pukkelpop-festival in het Belgische Hasselt heeft een noodweer van amper 10 minuten voor een ramp gezorgd. Drie personen kwamen om het leven en 71 mensen raakten gewond (11 daarvan ernstig) toen meerdere tenten omver werden geblazen, en bomen sneuvelden. Eén dode viel op het festivalterrein, de andere op de naastgelegen camping. Bijzonderheden over het derde slachtoffer zijn nog niet bekend.

De burgemeester van Hasselt deelde dit zojuist mee via een ingelaste persconferentie. Festivalgangers wordt aangeraden om via SMS het thuisfront in kennis te stellen over hun toestand. Alle telefoonnetwerken zouden het weer moeten doen op het festivalterrein.

Eerder sprak de brandweer van Sint-Truiden van zes doden, maar dat aantal is later herroepen. De VRT, de Vlaamse publieke omroep, spreekt weer van drie doden, elf zwaargewonden en zestig lichtgewonden. Het tekent de verwarring en onoverzichtelijkheid die onstond na het noodweer.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.834 topics, welke bij elkaar 448.293 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.568 leden.
Het nieuwste lid is Nivo_van_Brabant.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 81 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 81, lezen 14 mensen het topic "Stormkans donderdag 22 februari 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden