Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; DeKalb, MO.

16 Jul 2024 13:55:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:45:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 13:45:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:31:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Doniphan, KS; Andrew, MO; Buchanan, MO; Clinton, MO; DeKalb, MO.

16 Jul 2024 13:30:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:20:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS; Doniphan, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 13:04:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shelby, MO.

16 Jul 2024 13:04:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Cloud, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Morris, KS; Ottawa, KS; Riley, KS.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macon, MO.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, KS.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Marshall, KS; Morris, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS; Washington, KS.

16 Jul 2024 12:52:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

16 Jul 2024 12:03:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Cloud, KS; Dickinson, KS; Ottawa, KS.

16 Jul 2024 12:00:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, KS.

16 Jul 2024 11:42:34
Actueel
1 / 4

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 augustus 2011, 14:02 uur | Bericht #271119


Bron: Nieuwsblad.be | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:44 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 augustus 2011, 14:06 uur | Bericht #271121


Bron: Nieuwsblad.be | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:44 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 augustus 2011, 14:08 uur | Bericht #271122
Bron: Nieuwsblad.be | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:44 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:41 uur | Bericht #271175
Dodelijke slachtoffers Pukkelpop Belgen tussen 15 en 59 jaar

Vijf dodelijke slachtoffers, 10 zwaargewonden - van wie drie mensen nog voor hun leven vechten - en 140 'kleinere' verwondingen: dat is de recentste stand van zaken na het dodelijke drama dat gisteren op het Pukkelpop-terrein plaatsvond. Organisator Chokri Mahassine gaf op een persconferentie vandaag toelichting bij de beslissing om het verdere festival stop te zetten. Hasselts burgemeester Hilde Claes (sp.a) verklaarde dat de identiteit uit respect voor de slachtoffers niet zal worden vrijgegeven, maar wilde wel kwijt dat alle doden de Belgische nationaliteit hebben. Hun leeftijden variëren tussen 15 en 59 jaar. Eén van hen is een 21-jarig meisje uit Hamme. Bij de gewonden werden zes Nederlanders geteld."Letsels door rondvliegend materiaal"
"De zwaargewonden hebben letsels opgelopen door rondvliegend materiaal, brokstukken en omgeknakte bomen", vertelde cardioloog Pascal Vranckx van het Hasseltse Jessaziekenhuis. "De kritieke personen hebben trauma's opgelopen aan het hoofd, de hersenen en letsels in de borst- en buikstreek. Die kunnen bloedingen veroorzaken. De mensen met zware trauma's liggen uiteraard op de afdeling intensieve zorgen." De zeer zwaargewonden zijn gisteravond overgebracht naar de ziekenhuizen in Hasselt, Genk en Heusden-Zolder. De anderen werden vervoerd naar verder liggende ziekenhuizen. Er waren onder meer vijf mugteams ter plaatse.

"Weer was du jamais vu"
De organisatie had geen informatie dat dergelijk noodweer op komst was. "Dat weer was niet te voorzien", aldus Chokri. Op het ogenblik van de storm liep de organisator zelf de weide in. "Ik liep naar het podium om de mensen daar te waarschuwen en weg te halen. Het weer was heel uitzonderlijk, du jamais vu. We waren allemaal verrast."

Hulp van festivalbezoekers
Het interventieplan zou gisteren naar behoren hebben gewerkt. Alle diensten reageerden snel op het drama en konden de evacuaties daardoor volgens de plannen laten verlopen. Hierdoor kon grote paniek worden vermeden en was er geen druk op de verschillende doorgangen op het terrein. Met de hulp van bezoekers konden de slachtoffers worden geholpen: de mensen die er zwaarst aan toe waren konden allemaal binnen het halfuur naar een hulppost worden gebracht.

"Zwartste festivaldag ooit"
Vervolgens lichtte een zichtbaar zwaar aangeslagen Chokri Mahassine de beslissing toe om de hele editie van Pukkelpop 2011 af te gelasten. "Het is de zwartste festivaldag in België ooit", verklaarde hij. "We beslisten gisteren al om de eerste festivaldag stop te zetten, maar konden nog niet oordelen over het hele weekend. Er was nog niet genoeg informatie voor handen, en we wilden de tienduizenden mensen op het terrein niet verontrusten. Naarmate we concretere info kregen, konden we er ons niet mee verzoenen het festival te laten doorgaan op een plek waar slachtoffers zijn gevallen."

"We nemen de volle verantwoordelijkheid om het festival te doen stoppen", klonk het nog. "We namen deze beslissing in volledige samenspraak met de bevoegde instanties, uit respect voor de slachtoffers, hun families, vrienden en kennissen. Achteraf moet nog blijken hoe we hier mee omgaan, maar het financiële aspect mag niet primeren op het menselijke. We hebben nog met geen enkele artiest over mogelijke financiële gevolgen gesproken."

Wat met toekomst?
Over de toekomst van Pukkelpop kon de organisator nog niet veel vertellen. "We hebben daar nog helemaal geen zicht op. We weten nog niet of Pukkelpop nog op deze locatie zal kunnen plaatsvinden. Ook inzake verzekeringen en fiscale consequenties kunnen we nog niets zeggen." Qua burgerlijke aansprakelijkheid wordt het noodweer wel als geval van overmacht gecatalogeerd.

Noodopvangplaatsen
450 gestrande Pukkelpopgangers hebben vorige nacht gebruik gemaakt van de noodopvangplaatsen op de site van de vroegere Philipsfabriek en de Grenslandhallen. De camping, waar ook een dode viel te betreuren, was immers herschapen in een slagveld en de kampeerders die het echt niet meer zagen zitten, konden daar terecht. Naast de 450 kampeerders in de twee opvangplaatsen kregen veel jongeren een slaapplaats bij Hasselaren thuis, die spontaan hulp boden. Er heerste een grote solidariteit.

Extra bussen en treinen
Voor de vele kampeerders die gisteravond en 's nachts naar huis vertrokken, waren er extra bussen en treinen voorzien. De verkeersdrukte op de Kempische Steenweg houdt aan, want pendelbussen van De Lijn blijven af en aan rijden om de festivalgangers naar het station in Hasselt te vervoeren. Wie met de auto wordt afgehaald, wordt aangeraden om zich in centrum Hasselt te laten oppikken.

Ook vele taxi's staan te wachten om mensen weg te brengen. De kampeerders, van wie de meesten op blote voeten rondlopen, zitten met pak en zak te wachten op hun vervoer. Mensen die op de camping vertrokken zijn zonder hun materiaal mee te nemen, hebben nog tot morgenmiddag de kans om dat op de camping op te halen.

Koningspaar onderbreekt vakantie
In het vakantiepark Erperheide van Center Parcs in Peer worden dertig cottages vrijgehouden voor festivalgangers die gestrand zijn. In totaal kunnen daar 120 mensen terecht, zij kunnen er een nacht gratis blijven. In het stadhuis van Hasselt wordt een rouwregister geopend.

Koning Albert II en koningin Paola onderbreken hun vakantie in Italië en keren terug naar België. Ze trekken rond 17.45 uur naar het crisiscentrum in Hasselt om de slachtoffers van het noodweer een hart onder de riem te steken.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:44 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:44 uur | Bericht #271177
'Ze hebben het laten begaan op z'n Belgisch'

'Er werd omgeroepen dat de tenten waren voorbereid op slecht weer en dat ze een storm van 9 Beaufort aankonden.' Dat zegt een ooggetuige van het Pukkelpop-drama tegen de NOS over het noodweer. Organisator Chokri Mahassine ontkende op een persconferentie echter dat die informatie werd gecommuniceerd. Mahassine had het over nooit geziene weersomstandigheden. De organisatie stond voortdurend in verbinding met het KMI, zo viel ook te horen op de persconferentie.Puinhoop
'Ze hebben op geen enkel moment omgeroepen dat er iemand gevaar zou lopen. Ze hebben het laten begaan, op zijn Belgisch", klinkt het op de website van de NOS. Het was gisteravond een 'ongeorganiseerde puinhoop' volgens NOS-redacteur Rick Hoogkamp, die het festival bijwoonde. 'Mensen liepen van hot naar her, bijna als kippen zonder kop. De communicatie vanuit de organisatie was slecht en ambulances reden af en aan.'

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:47 uur | Bericht #271179
Drie Nederlanders zwaargewond op Pukkelpop

Drie Nederlanders zijn zwaargewond geraakt door het noodweer dat het Belgische festival Pukkelpop gisteravond trof. Ze worden verpleegd in Belgische ziekenhuizen. Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn aanwezig en zullen de gewonden indien mogelijk bezoeken. Volgens de burgemeester van Hasselt zijn zes Nederlanders gewond geraakt. Het ministerie kon dit aantal niet bevestigen. Behalve de drie zwaargewonden ligt er ook een lichtgewonde Nederlander in een ziekenhuis.Het popfestival werd donderdag overvallen door extreem noodweer. Vijf mensen overleden, allen Belgen. In totaal vielen er 140 gewonden, van wie er tien zwaargewond zijn. De verwondingen bestaan uit letsel aan hoofd, ruggenwervels, borstkas en buik.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:50 uur | Bericht #271182
In twintig minuten evenveel regen als in hele maand

Bij het onweer dat gisteren dramatisch toesloeg op de festivalweide van Pukkelpop viel er in 20 minuten tijd 36 liter neerslag per vierkante meter. "Het gaat om cijfers van een meetstation in de buurt. Die hoeveelheid neerslag valt normaal in een maand tijd," vertelde de Hasseltse brandweercommandant Bert Swijsen op een persconferentie aan de crisispost op het Pukkelpopterrein. Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, benadrukte nogmaals dat de weersomstandigheden zeer uitzonderlijk waren. Ze vertelde op luchtbeelden duidelijk gezien te hebben dat een stormstrook precies over de festivalweide trok."Organisatie kon niet veel doen"
Het onweer kwam ook zo snel aanzetten dat de organisatie niet veel meer kon doen, zegt woordvoerster Rosianne Verheyden van het KMI. "De buienlijn heeft zich boven Brussel fel ontwikkeld en is dan op een heel korte tijd richting Hasselt getrokken", klinkt het.

Het meteorologische instituut had voor gisteren een algemene waarschuwing gegeven met code oranje. "Dat betekent onweer dat gepaard kan gaan met grote schade aan gebouwen, ontwortelde bomen, blikseminslagen en plaatselijke wateroverlast", zo staat te lezen op de website van het KMI. "Zulke situaties kunnen ook levensbedreigend zijn bij het nemen van al te grote risico's. Wees op uw hoede." Specifiek voor het festival gaf het KMI geen waarschuwing, zegt Verheyden.

"Hevig en gewelddadig"
Het KMI noemt het onweer van gisteren hevig en gewelddadig. Er werden onweerswolken gevormd die doorgroeiden tot 13 à 14 km hoogte met hevige regenval, hagel en veel bliksemontladingen tot gevolg. De onweders bewogen zich volgens het KMI zeer snel van zuidwest naar noordoost.

Windschering
Het feit dat de wind aan de grond noordoostelijk was en in de hoogte zuidwestelijk -een fenomeen dat windschering wordt genoemd- heeft ertoe geleid dat sommige onweerscellen gepaard gingen met zeer hevige windvlagen, legt het KMI uit. Dergelijke onweders kunnen plaatselijk valwinden veroorzaken die windschade kunnen aanrichten die vergelijkbaar zijn met de passage van een lichte windhoos.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:54 uur | Bericht #271186
Lowlands opent ingetogen

Het cultuur- en muziekfestival Lowlands is vandaag minder uitbundig van start gegaan dan andere jaren door het drama op Pukkelpop. 'Normaal gesproken kom ik vol enthousiasme en luid schreeuwend hier het podium opgelopen, maar dit jaar is dat helaas een beetje anders door een tragisch ongeluk op het Pukkelpopfestival', zei de presentator op het hoofdpodium.

'We kennen die organisatie als een heel goede organisatie, heel goede collega's. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers die daar gevallen zijn.' Hierop reageerden de toekijkende festivalgangers van Lowlands met applaus.

'We willen toch nog één keer extra aandacht vragen voor de veiligheid. Let ook op elkaar, houd elkaar een beetje extra vast dit weekend, we hebben elkaar nodig', riep Koolen. Na deze introductie luidde de Britse band The Wombats het festival bij Biddinghuizen in.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 15:57 uur | Bericht #271188
Turtelboom: "Kijken hoe we storing gsm-verkeer kunnen voorkomen"

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) gaat met de mobiele operatoren rond de tafel zitten om te bekijken hoe in de toekomst voorkomen kan worden dat het gsm-verkeer uitvalt wanneer tienduizenden mensen tegelijk willen telefoneren. Toen bekend raakte dat het noodweer op Pukkelpop slachtoffers had gemaakt, was het gsm-verkeer een tijdje ernstig verstoord.

"Het is aan ons en aan de operatoren om naar creatieve oplossingen te zoeken", zei Turtelboom. "Bij gebeurtenissen als in Kiewit nood aan is, is snelle en duidelijke communicatie. Ouders en andere familieleden willen weten of alles oké is."

Opvallend donderdagavond was de massale steunbetuiging en de aangeboden hulpverlening op de socialenetwerksites. Twitter en Facebook kunnen in de toekomst mogelijk als "alternatief communicatiekanaal" worden gebruikt, zegt Turtelboom.

Over de eigenlijke hulpverlening zei de minister dat het duidelijk is dat de hulpdiensten snel hebben gewerkt. Daarvan zal weliswaar ook een grondige evaluatie gebeuren.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 augustus 2011, 15:59 uur | Bericht #271192
Noodweer in België

In Nederland hebben we in augustus ieder jaar het muziekfestival Lowland, in België vindt in datzelfde weekend altijd Pukkelpop plaats. Een lang weekend vol live muziek en andere culturele evenementen verspreid over verschillende podia, in Nederland vindt het festival plaats in Biddinghuizen, Flevoland en bij onze zuiderburen in de buurt van Hasselt. Deze laatste regio werd gisteren getroffen door zeer hevig noodweer, waarbij op het festival vijf doden vielen en tien zwaar gewonden. Een supercell ontwikkelde zich in korte tijd boven het terrein en richtte daar donderdagavond een ware ravage aan.

Al een paar dagen zat in de verwachting dat er op donderdag in de namiddag en avond een aantal stevige regen- en onweersbuien zouden gaan vallen. De intensiteit ervan verschilde per berekening echter nogal. De potentie voor hevige buien was er zeker, omdat het kwik op die dag vooral in het zuidoosten van ons land en ook in het oosten van België zou oplopen tot ruim 25 graden en warmte is samen met vocht in de lucht één van de meest belangrijke bronnen voor hevig onweer, maar wáár de buien precies zouden gaan vallen bleef nog een lange tijd onzeker.

1.gif

Warme lucht vanuit het zuiden won gisteren (donderdag) steeds verder terrein en ook in het zuidoosten van ons land en in de oostelijke helft van België liep het kwik in de thermometer toen op sommige plaatsen op tot zomerse waarden, tot 28 graden aan toe. Een lagedrukgebiedje boven Midden-België speelde hierbij een grote rol en slingerde de warme lucht met een zuidelijke wind onze kant op. De minder warme lucht vanuit het noorden die eerder boven de Benelux hing, werd als het ware ‘opgeruimd’ door de zuidelijke warmte en dit proces gaat vaak niet geheel zonder horten of stoten. Lees daar hier meer over.

Supercel
Op de overgang tussen de beide luchtsoorten ontstonden in de loop van de dag buien. Door het verder uitdiepende lagedrukgebiedje en door de warme en vrij vochtige lucht die daarbij hoorden, werden de buien flink gevoed. In korte tijd groeiden ze dan ook uit tot vrij heftige exemplaren met onweer, hagel en windstoten. Bij één van deze buien in het cluster waren de omstandigheden precies goed om verder te groeien tot een supercell. Er was op dat moment namelijk zowel sprake van richtingsschering (verandering van de windrichting met de hoogte) en snelheidsschering (het oplopen van de windsterkte met de hoogte). In de regel ontstaan in zo’n situatie zeer zware buien.

2.png
Dit is de bewuste supercell in een enorme ravage bij Pukkelpop uitmondde.

Deze bui ging rond de klok van half zeven in de avond gepaard met zeer zwaar onweer, tientallen millimeters neerslag, hagelstenen van 2 tot 3 centimeter en zware windstoten, waarbij de zwaarst gemeten windstoot 45 knopen ofwel ruim 83 kilometer per uur bedroeg. De bomen, nog vol in het blad, knapten volgens getuigen dan ook af als luciferstokjes en een toren en een aantal tenten stortten in. Dit waren vooral de tenten die met de opening naar de wind toe stonden.

3.png
Deze afbeelding laat het aantal bliksems binnen een kwartier boven Hasselt (vlaggetje) zien.

Inschering
De festivalweide en de bijbehorende campings van Pukkelpop werden nogal verrast door de bui, want op de radar leek het gehele buiencluster aan hen voorbij te trekken, maar deze ene bui die door onder andere windschering kon uitgroeien tot een supercell verliet het ‘traject’ dat de buien volgden en schoot een beetje naar rechts uit zijn koers; een zogeheten ‘rightmover’. En zo kwam hij uiteindelijk toch bij het festivalterrein terecht. Het noodweer duurde maar kort, maar was zeer hevig en richtte dus een grote ravage aan.

Grens blijft boven ons hoofd liggen
Ook de komende dagen blijven wij op de grens van de koelere lucht uit het noorden en de hetere lucht uit het zuiden zitten. Zondag al kunnen in de ochtend een paar regen- en onweersbuien over het land trekken en ook maandag, dinsdag en woensdag zijn de omstandigheden voor het ontstaan van stevige onweersbuien ‘gunstig’.

Bron: Meteo Consult, Eén.be | Gewijzigd: 19 augustus 2011, 16:02 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 16:08 uur | Bericht #271198
Magneet Festival staat stil bij ramp op Pukkelpop

Het had één groot feest moeten worden, maar het Belgische festival Pukkelpop liep uit op een drama. Vijf doden, en tientallen gewonden vielen er toen noodweer over het festivalterrein in Hasselt trok. Tenten werden omver geblazen en podia stortten in. Het festival was nog maar net begonnen, toen het noodweer los barstte en totale chaos uitbrak.

Inmiddels is bekend dat de dodelijke slachtoffers allemaal Belgen zijn. Drie Nederlanders raakten zwaar gewond, vier landgenoten liepen lichtere verwondingen op. De ramp is bij het Amsterdamse Magneet Festival niet onopgemerkt gebleven. Om 20.00 uur gaat daarom de muziek uit en wordt een minuut stilte in acht genomen. Op de site is te lezen: "wij vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. De medewerkers en vrijwilligers zijn vanochtend nogmaals ingelicht over de vluchtwegen. Er zijn twee extra trappen gemaakt over de duinen om het festival heen."

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 16:13 uur | Bericht #271201
Jong koppeltje uit Beringen onder dodelijke slachtoffers

Vijf dodelijke slachtoffers, 10 zwaargewonden - van wie drie mensen nog voor hun leven vechten - en 140 'kleinere' verwondingen: dat is de recentste stand van zaken na het dodelijke drama dat gisteren op het Pukkelpop-terrein plaatsvond. Organisator Chokri Mahassine gaf op een persconferentie vandaag toelichting bij de beslissing om het verdere festival stop te zetten.

Hasselts burgemeester Hilde Claes (sp.a) verklaarde dat de identiteit uit respect voor de slachtoffers niet zal worden vrijgegeven, maar wilde wel kwijt dat alle doden de Belgische nationaliteit hebben. Hun leeftijden variëren tussen 15 en 59 jaar. Onder de doden zit een jong koppeltje. Vrienden van de slachtoffers hingen vandaag bloemen en een foto van het paar aan het hek van het festivalterrein.

Op Twitter circuleren de namen van de twee slachtoffers. Het gaat om een jongeman uit Koersel (Beringen) en zijn vriendin uit Ham. Bij de gewonden werden zes Nederlanders geteld.

"Letsels door rondvliegend materiaal"
"De zwaargewonden hebben letsels opgelopen door rondvliegend materiaal, brokstukken en omgeknakte bomen", vertelde cardioloog Pascal Vranckx van het Hasseltse Jessaziekenhuis. "De kritieke personen hebben trauma's opgelopen aan het hoofd, de hersenen en letsels in de borst- en buikstreek. Die kunnen bloedingen veroorzaken. De mensen met zware trauma's liggen uiteraard op de afdeling intensieve zorgen." De zeer zwaargewonden zijn gisteravond overgebracht naar de ziekenhuizen in Hasselt, Genk en Heusden-Zolder. De anderen werden vervoerd naar verder liggende ziekenhuizen. Er waren onder meer vijf mugteams ter plaatse.

bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
19 augustus 2011, 17:54 uur | Bericht #271252
Politieke wereld betuigt medeleven met slachtoffersDe beelden van de ravage in Pukkelpop hebben een diepe indruk gemaakt op Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a). "Wat voor tienduizenden jongeren een hoogtepunt van de zomer moest worden, is uitgedraaid op chaos, verbijstering, angst en verdriet. Ik kan me alleen maar voorstellen wat de familieleden van de slachtoffers nu meemaken en wens hen sterkte." "Respect ook voor de moeilijke maar serene en moedige beslissing van Chokri en de rest van de organisatie om het festival stop te zetten. Drama's als deze kunnen best beantwoord worden met stilte, uit respect voor de slachtoffers", zegt Smet. José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, drukte zijn verdriet over de slachtoffers uit in een brief aan eerste minister Yves Leterme. De gewonden wenst hij een spoedig herstel toe. Ook het Nederlandse kabinet leeft mee: de Nederlandse ministerraad stond vandaag stil bij het drama. "Ik heb ons medeleven overgebracht", zei premier Mark Rutte na afloop van de wekelijkse vergadering. "Het is vreselijk wat daar is gebeurd."

Jong N-VA
Jong N-VA toont eveneens blijk van medeleven. De jongeren kunnen zich volledig vinden in de beslissing van de organisatie om het festival stil te leggen. "Jong N-VA wil via deze weg zijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families die zwaar getroffen zijn. Naar een festival ga je voor de bands, voor de sfeer, om verliefd te worden, ... Maar een natuurramp als deze kan uiteraard niemand voorzien. Jong N-VA wil eveneens zijn respect betuigen aan iedereen die meegewerkt heeft aan de hulpverlening, vaak in moeilijke omstandigheden. De sociale media hebben gisteren hun kracht bewezen", stelt voorzitster Kim Van Cauteren. De beslissing om het festival stil te leggen is volgens haar de meest verstandige beslissing die kon genomen worden. "Feesten op een plaats waar enkele uren eerder verschillende jongeren het leven lieten, is moeilijk. De enige juiste beslissing die de organisatie kon nemen was het stilleggen van het festival, uit respect voor de slachtoffers en hun families."

Charles Michel
Aan Franstalige kant heeft MR-voorzitter Charles Michel zijn medeleven betuigd aan de familie en naasten van de slachtoffers. Hij zegt met een diepe droefheid en consternatie het drama vernomen te hebben. "Het drama heeft beloftevolle en enthousiaste jongeren getroffen. Wat een moment van vreugde en artistieke ontdekkingen moest worden, is uitgedraaid op een verschrikkelijke nachtmerrie", aldus Charles Michel.

Ecolo
De Franstalige groenen leven mee met de slachtoffers en hun naasten. "Pukkelpop is een feest van muziek en jeugd, dat liefhebbers uit heel België en meerdere landen verenigt. Het festival is veranderd in een nachtmerrie na het onweer boven de Hasseltse weide. Ecolo sluit zich aan bij de pijn van de familie en de naasten van de slachtoffers en zegt haar steun toe aan de gewonden." De groenen loven ook de efficiënte van de hulpdiensten en de solidariteit van de festivalgangers en omwonenden.

"Goede reden om hulpdiensten niet te splitsen"
De Belgicistische partij Belgische Unie - Union Belge (B.U.B.) ziet dan weer in het efficiënte optreden van de hulpdiensten een "goede reden om de Belgische hulpdiensten zoals de brandweer en de civiele bescherming niet te splitsen. De Belgen moeten volledig solidair blijven met elkaar". De B.U.B., die op haar beurt haar medeleven betuigt met alle slachtoffers en hun familie, vraagt aan de onderhandelaars om uit respect voor de slachtoffers "deze absurde en schandalige splitsingen onmiddellijk ongedaan te maken".

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:00 uur | Bericht #271271
Ramp Pukkelpop wereld rond: zelfs Brazilië, China en Australië brengen tragedie

De ramp door het extreme noodweer op Pukkelpop heeft het nieuws gehaald in letterlijk zowat de hele wereld. Wij scanden het internet en vonden naast op de grote nieuwssites CNN en BBC ook promintente berichten over de tragedie in alle hoeken van de wereld: van Brazilië, over Europa, naar China tot Down Under. CNN bracht gisteren op zijn website CNN.com eigen berichtgeving over de ramp met interviews met ooggetuigen en ook videobeelden. De grote titel "Belgium Music festival canceled after stage collapse kills 5" (zie screenshots onder dit artikel) vanmorgen was al een update van de "Deadly storm hits Belgian music festival". Opvallend: op televisie was CNN er al heel snel bij om te berichten over de ramp. Op BBC.co.uk ook beelden van de ramp en interviews met Engelstalige ooggetuigen."Einde van de wereld"
Ook in de rest van Europa kreeg de ramp veel aandacht. Op Bild.de spreekt een Duitstalige ooggetuige over "Es war wie das Ende der Welt" ("Het leek wel het einde van de wereld"). Le Parisien citeert op zijn website een Franstalige bezoekster van het festival die stelt dat de hemel plots ontketend was. Op de website van de Spaanse televisie TVE wordt ook bericht over de ramp. Ook het Italiaanse persagentschap Ansa.it brengt een bijdrage over de tragedie, logisch gezien de grote Italiaanse gemeenschap in Hasselt.

Down Under
Over naar de uithoeken van de wereld dan. De Braziliaanse nieuwssite Oglobo.com. neemt een international persbericht prominent over. In China heeft de Engelstalige versie van
news.xinhuanet.com een eigen bijdrage over de ramp met vijf doden en ook een foto van de getroffen weide. Zelfs Down Under is de tragedie groot nieuws. De website van de Herald Sun had het lange tijd nog over drie doden. De Aussies stonden door het uurverschil op met het vreselijke nieuws. In de loop van de dag kwamen nog updates met de melding dat het festival afgelast was en dat de dodentol was opgelopen tot vijf doden.

HLN.be bezoekers uit 171 landen
Dat ook heel wat mensen in het buitenland meeleven met deze Belgische ramp blijkt ook uit de buitenlandse bezoekerscijfers van HLN.be. Waar we op een doorsnee dag zo'n tien procent bezoekers van buiten België krijgen, ligt dat nu een stuk hoger op meer dan twaalf procent. Dat heeft niet enkel te maken met Belgische toeristen in het buitenland, maar ook met de vele buitenlanders die Pukkelpop bezoeken. Uit Nederland komen vandaag vier procent van onze bezoekers, uit Duitsland en Frankrijk ongeveer 1,3 procent en uit de Verenigde Staten ook meer dan een procent. Meer dan ooit kregen we echt uit alle uithoeken van de wereld bezoekers uit in totaal 171 landen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:04 uur | Bericht #271272
Rampenfonds onderzoekt of noodweer van donderdag erkend kan worden als ramp

Binnenlandse Zaken onderzoekt of het noodweer van donderdag erkend kan worden als ramp. In dat geval zou het Rampenfonds kunnen tussenkomen om de geleden schade te helpen vergoeden. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom weten.

Buiten het menselijke leed en de schade die het onweer veroorzaakte op de weide van Pukkelpop, is er ook elders schade. In Vlaams-Brabant en Limburg zagen heel wat fruittelers hun oogst verloren gaan, elders liepen straten en huizen onder.

Binnenlandse Zaken heeft vrijdag een expert gestuurd naar de getroffen gebieden. De gemeenten daar moeten hun dossiers naar de provincie sturen. Als alle schadedossiers verzameld zijn, kan nagegaan worden of er sprake is van een ramp.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:09 uur | Bericht #271278
Facebookers willen geld Pukkelpopticket schenken aan slachtoffers

Het is na het drama op Pukkelpop nog niet duidelijk of de tickets van festivalgangers worden terugbetaald. Enkele Facebookgebruikers willen alvast het geld van hun ticket schenken aan de slachtoffers. Zij hebben zich verenigd in de groep 'Het geld van mijn Pukkelpop ticket mag naar de slachtoffers gaan'. De pagina heeft nog niet veel leden, maar dat kan snel veranderen. "Ik heb deze pagina aangemaakt omdat ik niet geef om het 'verloren' geld van mijn ticket," schrijft de initiatiefnemer. "Mijn gedachten zitten nu bij de slachtoffers en nabestaanden. Zelf ben ik blij dat mijn vrienden en ik er het allemaal heelhuids hebben van af gebracht. Iedereen die mijn mening deelt, please like deze pagina."Wat er precies met de tickets gebeurt, is nog niet duidelijk. "Wij verzekeren Pukkelpop niet, maar betalen nooit terug voor concerten", zegt Bruno Vansoye, Ethias-verzekeraar van onder meer Polé Polé en Gent Jazz, in Knack.

Volgens woordvoerder Dries Olemans is er zelfs geen enkele verzekeringsmaatschappij in België die dat doet. "In Nederland doen ze dat wel, in Engeland is er de grote verzekeringsmaatschappij Lloyd's die bijna alles verzekert, maar hier in België heb ik daar geen weet van. Pas op, ik weet dit absoluut niet 100% zeker."

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:14 uur | Bericht #271284
Eerste rouwkransen voor slachtoffers Pukkelpop

Aan het festivalterrein worden de slachtoffers herdacht met bloemen en tekstjes. Ook op de sociale netwerksite Facebook worden tal van pagina's opgericht ter herdenking, terwijl Twitter om 18.15 uur een minuut stilte houdt. Ook de radio- en televisiezenders eren de slachtoffers.Studio Brussel hield om 18.15 uur vrijdagavond een minuut radiostilte uit respect voor de slachtoffers van het noodweer op Pukkelpop. Ook Q-Music stond op dat moment stil bij de gebeurtenissen en liet een plaat draaien ter ere van de slachtoffers.

Op televisie nam JIM om 18.15 uur een minuut stilte in acht. De commerciële jongerenzender is partner van het festival en zendt normaal reportages uit vanop de weide. Zowel VRT als vtm hadden vrijdag extra nieuwsuitzendingen naar aanleiding van het drama in Kiewit waarbij vijf mensen het leven lieten.

Ook VT4 en VIJFtv betuigen bij monde van hun woordvoerder medeleven met de slachtoffers en hun familie. Er werd nagegaan of de uitzendingen van vrijdagavond op de zenders ongepast waren voor dit moment, maar dat bleek niet het geval.

Op Twitter, waar het drama van nabij gevolgd wordt, circuleerde een oproep om om 18.15 uur een minuut twitterstilte te houden ter nagedachtenis van de slachtoffers.

Zomerfestivals dit weekend solidair
Op verschillende zomerfestivals dit weekend zal de presentatie verwijzen naar de dramatische gebeurtenissen van donderdag op Pukkelpop, wordt één minuut stilte gehouden of kunnen Pukkelpopbezoekers zelfs gratis binnen. Dat blijkt uit een rondvraag bij de organisatoren van de evenementen.

In het West-Vlaamse Deerlijk begint het Deerlycke Folk- en Familiefestival vrijdagavond om 20 uur met één minuut stilte. 'We waren vrij snel eensgezind binnen de organisatie. Al hebben we een haat-liefdeverhouding met het festival, toch hebben we hetzelfde doel om zoveel mogelijk mensen samen te brengen', zegt Stijn Vermoere van de organisatie. 'We zijn de bezoekers en campinggasten aan het informeren, zodat de stilte met alle aanwezigen gerespecteerd wordt.'

Het Oost-Vlaamse festival Avalon Buggenhout Beukt (ABB) besliste dat Pukkelpopbezoekers met een ticket voor vrijdag en zaterdag gratis binnen kunnen. Dat meldt de organisatie op haar website. 'Het festival wenst zijn medeleven uit te drukken met de organisatoren en bezoekers van Pukkelpop', klinkt het.

Vrijdagavond treden aan de Platteput in Buggenhout Gunther Neefs, de Concertband en de Fake Band op, zaterdagavond onder meer Flip Kowlier, Clement Peerens Explosition en Les Truttes. Tickets kosten normaal 15 euro.

Het ambiancefestival 'De zomer op stap - English Pop Night', zaterdagavond in Zandbergen (Geraardsbergen), houdt één minuut stilte bij de start om 18 uur. 'Uit respect voor de slachtoffers', klinkt het bij organisator Luc Bal. Enkele andere festivals overwegen een verwijzing naar Pukkelpop in hun presentatie of nemen één minuut stilte in acht.

Bron: De Standaard | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:17 uur | Bericht #271286
Podiumexperts houden weer in de gaten tijdens Maanrock

Tijdens het voorspelde stormweer van zondag in Mechelen zal er per podium een medewerker van podiumbouwer Stageco aanwezig zijn. Dat werd vanmiddag beslist na een veiligheidsoverleg in het kader van Maanrock. "Op de torens komt een windmeter en per podium zal een medewerker van Stageco verantwoordelijk zijn", aldus Ann Palstermans, secretaris van de vzw Mechelse Feesten. "Die kan bij hevige wind beslissen om een aantal zeilen uit te halen of eventueel klank- en lichtbruggen te doen zakken om het gewicht anders te verdelen. Maanrock is een veilig festival, maar we willen geen enkel risico nemen met het aangekondigde stormweer zondag."Om Pukkelpop te herdenken, komt een zwarte rouwband op de videoschermen. "We willen het niet overladen, maar laten de artiesten de ruimte om een minuut stilte te vragen of een woordje te zeggen", klinkt het. Het gratis festival Maanrock vindt morgen en overmorgen plaats op de Grote Markt, IJzerenleen en de Vismarkt in Mechelen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:18 uur | Bericht #271288
Wie betaalt wat na het drama van Pukkelpop?

Wie gisteren op Pukkelpop schade heeft geleden door het noodweer, kan mogelijk een beroep doen op zijn verzekerings- maatschappij. Dat zegt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeraars. Daarnaast is er nog een kans dat festivalgangers hun ticket terugbetaald kunnen krijgen.

drama op Pukkelpop
Zoals dat meestal bij rampen gaat, kunnen slachtoffers volgens Wauthier Robyns van Assuralia hun eigen verzekering aanspreken, als de voorwaarden tenminste vervuld zijn. Voor lichamelijke letsels zijn er uiteraard het ziekenfonds, de hospitalisatieverzekering of in het slechtste geval de overlijdensverzekering. Sommigen hebben ook een individuele ongevallenverzekering, waarbij het volstaat om bepaalde letsels aan te tonen. Er kan dan een forfaitaire tegemoetkoming worden toegekend, maar er bestaat ook een systeem waarbij de schade moet worden begroot.

Medewerkers van het festival of van sponsors die aan het werk waren op Pukkelpop, worden beschermd door de wet op arbeidsongevallen. De verzekering kan ook materiële schade vergoeden. Dat geldt voor podia, standjes, tijdelijke gebouwen of verlichting, die verzekerd zijn tegen stormschade. Voor schade aan voertuigen is er de omniumverzekering. "Zelfs een kleine omnium dekt natuurschade", zegt Robyns.

En wat met de tickets?
De organisatie van Pukkelpop heeft nog niet beslist of ze de kaartjes van bezoekers zal terugbetalen. Die beslissing wordt pas later genomen. Mocht de organisatie beslissen om dat niet te doen, ziet het er volgens de woordvoerder van minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) niet goed uit. "We moeten eigenlijk verwijzen naar het burgerlijk wetboek, waarin staat dat de concertorganisator in situaties van extreme overmacht niet verplicht is om zijn engagement na te komen", zegt Ortwin Devliegher.

Voor wie enkel een kaartje voor vandaag of morgen had, wordt het nog iets ingewikkelder. "Wat men daar zal moeten afwegen, is of het een keuze was van de organisatie om de concerten af te gelasten, dan wel of het echt onmogelijk was omwille van de gebeurtenissen", legt Devliegher uit.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 20:20 uur | Bericht #271290
Hasseltse parket: 'Organisatie Pukkelpop treft geen blaam'

De organisatie van Pukkelpop valt niets te verwijten na het dodelijk onweer op de eerste festivaldag. Dat concludeert het parket van Hasselt na een informatieonderzoek. ‘Er valt de organisatie van Pukkelpop niets te verwijten na de dodelijke afloop van het door het noodweer geteisterde festival’, klinkt het. Het noodweer sloeg toe met een zodanige omvang en met een zodanige onvoorspelbaarheid dat de Pukkelpoporganisatie de ramp volgens het parket niet kon voorkomen. ‘Het noodweer is hier duidelijk de hoofdverantwoordelijke voor de dood van de vijf slachtoffers. Het informatieonderzoek zal zich daarom ook daar op toespitsen’, zo deelde persmagistraat Veerle Devos van het parket nog mee in de namiddag.

Met de mededeling van het Hasseltse parket wordt eerdere berichtgeving, onder andere op de website van de Nederlandse omroep NOS, tegengesproken dat de festivalorganisatie fouten zou hebben gemaakt bij de communicatie over het noodweer. Dat het parket een onderzoek opstartte, is normaal. ‘Het is gebruikelijk dat een informatieonderzoek wordt opgestart aangezien er dodelijke slachtoffers zijn gevallen’, aldus Veerle Devos.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.869 topics, welke bij elkaar 448.433 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.599 leden.
Het nieuwste lid is miel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 52 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 52, lezen 2 mensen het topic "Winterverwachtingen topic 2016-2017 ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden