Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

18 Mar 2024 22:10:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

18 Mar 2024 21:02:48

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

18 Mar 2024 10:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Victoria, TX.

17 Mar 2024 22:05:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 21:05:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 21:05:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Live Oak, TX; McMullen, TX.

17 Mar 2024 15:58:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plaquemines, LA; St. Bernard, LA.

17 Mar 2024 15:58:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 15:40:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Plaquemines, LA.

17 Mar 2024 15:09:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 15:09:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vermilion, LA.

17 Mar 2024 14:36:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

17 Mar 2024 13:56:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Martin, LA; St. Mary, LA.

17 Mar 2024 12:39:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

17 Mar 2024 10:41:55
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 08:08 uur | Bericht #270927










bij onderstaande het volume stilder zetten. heel slechte geluidskwaliteit










Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 08:39 uur | Bericht #270938
5 doden en 8 zwaargewonden door noodweer op Pukkelpop (update)

Het dodental na het hevige en korte onweer op Pukkelpop is opgelopen tot vijf, meldt de politie. Afgelopen nacht zijn er nog twee personen in het ziekenhuis bezweken aan de opgelopen verwondingen. De organisatie heeft beslist om het festival stop te zetten. Naast de vijf doden zijn er nog een achttal zwaargewonden en tientallen lichtgewonden. Pukkelpop vraagt aan de nog aanwezige festivalgangers op een serene manier naar huis te gaan. De Lijn zet vanmorgen alle middelen in om de festivalgangers terug naar huis te brengen.



Er vielen naast de vijf doden ook honderden gewonden. Van hen zijn er 35 erg aan toe, en hun toestand wordt zelfs als kritiek omschreven. 50 andere gewonden liepen breuken en andere verwondingen op, en er viel ook een honderdtal lichtgewonden. Zij worden verzorgd in verschillende ziekenhuizen en sportzalen in de buurt. De organisatie houdt hun identiteit geheim tot de families verwittigd zijn.

Extra bussen
De Lijn zet vanmorgen alle middelen in om de festivalgangers terug naar huis te brengen. De Lijn is de hele nacht blijven pendelen en sinds 6 uur vanochtend werd het aantal bussen opgedreven. "Heel wat chauffeurs boden zich spontaan aan om vroeger uit te rijden. Vanaf 8 uur rijden we op volle sterkte. Momenteel halen we mensen op aan de camping en de opvanglocaties om ze naar het station van Hasselt te brengen. Vandaar kunnen ze dan verder met de streeklijnen of de treinen. Er zijn lijncontroleurs ter plaatse om de mensen te informeren, maar ook om te kijken of we versterking moeten voorzien op sommige streeklijnen. We proberen zo goed mogelijk in te spelen op de noden", aldus Sonja Loos van De Lijn Limburg.

Hagel en sterke wind
Donderdagavond rond 18.15 uur is het allemaal begonnen in Kiewit. Een storm, met hevige wind en grote hagelbollen, teisterde de festivalwei en omliggende campings. De schaarsgeklede festivalgangers moesten schuilen voor de hagel onder wat ze konden vinden, onder meer onder omvergeblazen hekken. De clubtent werd ontruimd, de wei en de straten errond stonden blank.



Tent niet bestand
De Chateautent was niet bestand tegen het noodweer. "De Amerikaanse band Smith Westerns waren niet eens halverwege hun concert wanneer het tentzeil van de Chateau de eerste scheuren begon te vertonen. Bij een eerste paniekgolf schoten enkele toeschouwers meteen richting uitgang terwijl er op het eerste gezicht weinig gevaar zou zijn. Na een hels klinkende scheur aan de linkerkant van de tent schoot de hele massa in een paniek richting de twee smalle doorgangen uit de tent. Op enkele seconden tijd werden verscheidene palen uit de grond gerukt en bleef er van de Chateau nog maar weinig over buiten de plankenvloer", aldus De Morgen-recensent Pieter-Jan Symons, die ter plaatse is.

Q-music-journaliste Elke Vanhaecke bevestigt: "Er brak plots een hevig onweer los. Het begon ook heel hard te waaien." Dat heeft geleid tot het instorten van verschillende tenten, onder andere de luifel van de Boiler Room.

Noodnummer
Pukkelpop vraagt aan de nog aanwezige festivalgangers op een serene manier naar huis te gaan. Wie met praktische vragen zit, kan deze stellen via info@pukkelpop.be. De hulpdiensten melden dat er een centraal noodnummer is opengesteld voor het grote publiek: 011/23.97.11.

Bron: HLN | Gewijzigd: 20 juni 2017, 11:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 09:01 uur | Bericht #270944
'Alert' Lowlands vrijdag gewoon van start

Lowlands gaat vrijdag, ondanks het drama op Pukkelpop, gewoon van start. In hoeverre de 19e editie van het muziek- en cultuurfestival in Biddinghuizen wordt geraakt door de ramp, waarbij door noodweer zeker vijf mensen om het leven kwamen, is nog onduidelijk.

Beide festivals hebben traditioneel gezien een grote overlap, waardoor veel internationale bands op zowel Lowlands als Pukkelpop optreden. Zo is het optreden van de Amerikaanse band Smith Westerns op vrijdag nog onzeker. De band liet weten dat alle spullen kapot zijn. In principe zal de Britse band The Wombats Lowlands vrijdag inluiden. Later op de dag doen ook onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, Fleet Foxes, Jungle By Night, dEUS, Arctic Monkeys en Paul Kalkbrenner het terrein aan.

De organisatie verwacht komend weekeinde geen noodweer, maar is extra alert door wat er in België is gebeurd. De poorten gaan vrijdagmiddag om 13 uur open. Het festival duurt tot en met zondag. De ongeveer 55.000 toegangskaarten waren in november al binnen 2 uur uitverkocht.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 09:26 uur | Bericht #270959
Dodental door noodweer festival Pukkelpop opgelopen

Het aantal doden door het noodweer dat donderdag over het muziekfestival Pukkelpop trok, is opgelopen tot vijf. Eerder maakten de autoriteiten nog melding van drie doden. Dat heeft burgemeester Hilde Claes van Hasselt in Belgisch Limburg vrijdag laten weten aan de Vlaamse publieke radiozender VRT.

Zwaargewonden
Twee mensen kwamen om op de camping bij Pukkelpop, één bezoeker stierf op de festivalweide, aldus de VRT. Twee anderen bezweken in de nacht van donderdag op vrijdag aan hun verwondingen. Ruim zeventig mensen raakten gewond, waarvan negen zwaar. Onder de gewonden bevindt zich een Nederlander. Het muziekfestival is verder afgelast. De organisatoren waren aanvankelijk van plan vrijdagochtend verder te gaan met Pukkelpop. Op de website spraken ze donderdagavond nog van 'een nieuwe start' voor het festival.

Diepe rouw
De organisatoren noemen de gebeurtenissen 'uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar'. De beslissing om het festival stil te leggen was 'uiterst moeilijk'. 'Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de familie en vrienden van de slachtoffers,' zo staat te lezen in een persbericht. 'We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden.'

Pukkelpop laat weten dat er extra bussen en treinen worden ingezet om alle festivalgangers naar huis te brengen. De organisatie heeft de bezoekers opgeroepen 'om op een serene manier terug naar huis te keren'.

Bron: Elsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 10:57 uur | Bericht #270990
Aftocht in stille mars

Een zaaltje tegenover de kerk van Kiewit werd een ontmoetingscentrum voor mensen die elkaar na het drama op Pukkelpop zochten of wilden bekomen.

Van onze redacteur
Een honderdtal jongeren zit aan tafels van het ontmoetingscentrum De Binder. Op de witte tegels ligt modder. Er wordt rustig gepraat. Iedereen checkt zijn gsm, maar er is geen ontvangst. Iedereen heeft moddervegen op de blote benen. Er is koffie, er zijn broodjes. Aan de dienstingang van het festival blijven ambulances binnenrijden.

‘Eerst was het een feestje, ook toen het begon te regenen', zeggen Tobias (16), Wouter (15) en Gianni uit Antwerpen. ‘Iedereen was in feeststemming. Maar toen ging het hagelen. Heel hard. Mensen riepen van de pijn. Iedereen liep naar de tenten. Er werd geduwd en getrokken om binnen te geraken. Er was veel te weinig plaats. Iedereen werd hysterisch. De tent ging omhoog. Mensen duwden tegen de palen om de tent recht te houden. De boxen kwamen naar beneden. Iedereen liep weg. En intussen bleef het maar hagelen. Mensen braken de omheining af om van het terrein te geraken. We zijn naar de camping gevlucht, maar daar lag alles plat. Veel mensen zijn naar huis vertrokken. Dat gaan wij nu ook proberen.'

De 22-jarige Sophie Cortvriendt, studente geneeskunde uit Leuven, kwam naar het festival met twee medestudenten. Toen ze hoorden wat er gebeurde, boden ze zich aan bij de EHBO-post. Ze kreeg een fluojasje aan en mocht meteen helpen. Ze probeert vooral mensen te kalmeren. ‘Heel veel mensen zijn in shock. De telefoon werkt niet. Festivalgangers vragen naar lijsten met gewonden, ze willen weten of hun vrienden oké zijn. Maar die informatie hebben wij ook niet. We proberen hen gerust te stellen en luisteren naar hun verhalen, ze willen vertellen wat ze gezien hebben.'

Er worden op het terrein namen afgeroepen: jongeren laten weten dat ze op zoek zijn naar vrienden. Iemand zegt op podium dat chiromeisjes van Kiewit hun lokalen openstellen. Er wordt ingehouden geapplaudisseerd.

‘Iemand verloor arm'
Voor Lore, Charlotte en Ine was het hun tweede Pukkelpop. In shorts staan ze aan de ingang van de festivalwei, met hun bagage, tussen honderden anderen. Ze wachten op hun ouders. ‘Wij zaten op de camping, waar we waren gaan schuilen voor de regen. We hielden onze tent vast, maar dat hielp niet. De tent viel bovenop ons, we zaten verwikkeld in de koorden, en zijn dan gaan lopen om droog te zitten. In paniek. In de hagel. We zijn gaan schuilen in de eettent op de camping. Toen we terugkwamen, lag alles plat. Alle tenten waren weggevlogen. Een douchepaal was omgevallen, zo'n hoge mast, en is op de tenten gevallen. Alles was afgezet met hekken, er hingen zwarte zeilen voor. We hebben gehoord dat daar iemand gestorven is. Nu gaan we naar huis. Ik hoop dat ze het festival afblazen, het zou schandalig zijn als het doorging. Een vriendin heeft iemand gezien die zijn arm verloor. Het was op de camping. Hij zat onder een boom.'

Langs de Kempische Steenweg, een viervaksbaan met een berm in het midden, loopt een grote mensenzee. Iedereen trekt weg, overladen met bagage, klapstoeltjes, koelboxen. Normaal luidruchtig, nu gedempt. Een stille mars. Extra bussen komen toe. Almaar loeien sirenes. Vier ambulances passeren. Op het festivalterrein geven de witte spots nog licht: overal plassen en bekertjes.

Tegen 23uur beginnen de eerste gsm's te werken, mensen doen hun verhaal. De eerste bussen vertrekken naar het station van Hasselt. Aan de ingang van de camping blijft een scherm met lichtreclame flikkeren: ‘Welcome at Pukkelpop 2011'.

Ook hier is het een grote modderpoel. Stefan (46) staat op zijn dochter van 17 te wachten. Hij zat in de auto in Herent toen hij het nieuws van de ramp hoorde. Hij kon zijn dochter niet bereiken, maar hoorde van vrienden dat ze op de camping zat. Hij wacht, in de hoop dat hij straks zijn dochter ziet buitenlopen.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 10:59 uur | Bericht #270992
Festivalgangers naar huis na ellendige nacht

De festivalgangers op Pukkelpop hebben een ellendig lange nacht achter de rug. De camping werd herschapen tot een grote modderpoel en veel tenten hebben het noodweer niet overleefd. Sommigen werden al opgepikt door hun ouders, voor anderen was het zoeken hoe ze thuis konden geraken. Vrijdagochtend is de grote uittocht begonnen.

Voor veel jongeren op de camping was het vanmorgen nog onduidelijk of het festival al dan niet zou doorgaan. Via vrienden hoorden ze het nieuws over de afgelasting. Pas later kwam er een officiële mededeling door de organisatie. De meeste festivalgangers kunnen begrip opbrengen voor die beslissing. 'Als er doden zijn gevallen kan je niet meer verder feesten', is een vaak gehoorde reactie.



Sinds donderdagavond zijn de mobiele netwerken hersteld. Veel jongeren hebben hun familie inmiddels gecontacteerd om hen te komen oppikken. Tal van ouders waren gisteren in allerijl naar het festivalterrein gereden toen ze het nieuws hoorden. Daar gingen ze in de massa op zoek naar hun kinderen. 'Het is totale chaos, ik kan niemand bereiken, ik ga op goed geluk op zoek, verder weet ik het ook niet meer', reageerde een bezorgde moeder.

Heel wat jongeren zagen het niet meer zitten om de nacht nog door te brengen op de camping. 'Onze tent is ondergeregend, iedereen is in paniek en doorweekt. De sfeer is kapot, we zijn bang en verdrietig', luidden de reacties. Velen lieten hun tent achter en namen mee wat nodig.

Tussen de tenten die nog rechtop stonden, lagen brokstukken van weggewaaide luifels. De camping was herschapen tot een grote modderpoel. Wie toch bleef vannacht probeerde de ellende van de dag te verwerken.

De Lijn is de hele nacht blijven pendelen en sinds 6 uur vrijdagochtend werd het aantal bussen opgedreven. Ook de NMBS zet extra treinen in. Donderdagavond had de NMBS al drie extra treinen ingelegd om mensen vanuit Kiewit naar huis te brengen. Burgemeester Hilde Claes roept op om naar het station van Hasselt te reizen met de bus. Daar kunnen jongeren de trein nemen of opgepikt worden door familie en vrienden.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:02 uur | Bericht #270994
'Zwartste dag ooit op festival'

De organisatie van het muziekfestival Pukkelpop spreekt van 'de zwarste dag ooit op een festival in Belgie'. Door het noodweer donderdag op het Belgische festival Pukkelpop vielen zeker vijf doden. Drie gewonden verkeren in kritieke toestand en vechten voor hun leven. De organisatie heeft het festival stilgelegd. "We konden ons steeds minder verzoenen met het idee om het festival te laten doorgaan", zei Chokri Mahassine van de organisatie vrijdag. Naarmate er meer informatie kwam over de omvang van de schade en het aantal slachtoffers, werd deze beslissing genomen. Geen van de dodelijke slachtoffers zijn buitenlanders. De vijf slachtoffers zijn allen Belgen. Er zijn wel zes Nederlandse gewonden. Dat meldde burgemeester Hilde Claes van Hasselt in Belgisch Limburg vrijdag op een persconferentie.



Spontaan
Een woordvoerder van de brandweer vertelde dat de hulpverleners spontaan werden geholpen door omstanders. Alle gewonden zijn binnen een half uur naar een medische post gebracht. In totaal zijn 450 mensen na het noodweer overgebracht naar opvanglocaties. Veel mensen zijn tevens spontaan opgevangen door omwonenden. Ook hebben familie en vrienden al honderden mensen afgehaald van het festivalterrein. Zij kunnen zaterdag hun achtergelaten spullen van het terrein ophalen.

'Verrast'
Organisator Chokri Mahassine stelde dat hij geen informatie had dat er een zware storm op komst was. ,,Wij zijn allemaal verrast. Ten eerste dat er een storm was en ten tweede dat deze zo omvangrijk was.'' Ook de brandweer sprak van extreem noodweer. ,,Het is uiteraard voor veel mensen een vreselijke dag geweest.'' De gevolgen van het afgelasten, bijvoorbeeld financieel, zijn vooralsnog niet in kaart gebracht. Volgende week wordt er geëvalueerd.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:09 uur | Bericht #270997
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:16 uur | Bericht #270999
Deboosere: "Zoiets valt niet te voorspellen"

Na het drama op Pukkelpop, waar vijf doden zijn gevallen als gevolg van het noodweer, rijst de vraag of er niet beter kon worden geanticipeerd op dit voorspelde onweer. "Zo'n onweer is wisselend van kilometer tot kilometer, dit is heel erg moeilijk te finetunen", zegt weerman Frank Deboosere. Kan zo'n onweer niet beter worden voorspeld? Kunnen de gevolgen niet beter worden ingeschat? Is er door de organisatoren wel genoeg rekening gehouden met de mogelijke gevolgen? Het zijn de vragen die een dag na het drama opborrelen.

"We wisten dat er een onweer ging komen en het KMI had die de code oranje gegeven", vertelt Frank Deboosere in "De ochtend". "Dan gaan we ervan uit dat er hevige onweersbuien worden verwacht, die kunnen gepaard gaan met intense buien, hagel en hevige rukwinden en dat er schade kan zijn aan bomen en gebouwen, dat er wateroverlast kan zijn...Maar dé vraag is: kan je dit finetunen?"

Volgens Deboosere is dit heel erg moeilijk. "Als je de waarnemingen bekijkt, dan zie je dat er op sommige plaatsen ontzettend veel neerslag gevallen is, terwijl er op plaatsen vlakbij veel minder regen is gevallen. Dit is heel erg wisselend van kilometer tot kilometer, zoiets valt niet te voorspellen."

Kan de buienradar dan geen hulp zijn om dit beter in kaart te brengen? "Die buienradar geeft een indicatie, maar de intensiteit zit zeker niet altijd juist. Wij kunnen de mensen alleen maar waarschuwen. Het onweer zat eraan te komen en we weten dat zomeronweders heel fel kunnen zijn. Ook in het verleden zijn er vergelijkbare zware onweders geweest, maar echt voorspellen kan niet en ik vrees dat we dit er gewoon moeten bijnemen."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:17 uur | Bericht #271000
Burgemeester Hasselt: 'De absolute hel'

De Hasseltse burgemeester Hilde Claes deed vrijdagmorgen in De Ochtend op Radio 1 het relaas van de avaond van en de nacht na het drama in Pukkelpop. 'Een nachtmerrie die niet onder woorden is te brengen', zei ze. 'In de loop van de nacht is een vijfde festivalganger overleden in het ziekenhuis. Ik denk dan ook dat de organisatie van Pukkelpop terecht de moedige beslissing heeft genomen om het festival stop te zetten', zei de aangeslagen burgemeester.

Claes had weet van acht zwaargewonden. Op een persconferentie later op de dag liet de organisatie van Pukkelpop weten dat tien mensen zwaargewond zijn en in totaal 140 festivalgangers medische verzorging nodig hadden.

Vandaag volgt de volledige leegloop. 'Gisteren waren al heel veel aanwezigen naar huis gegaan. Andere kampeerders werden onder meer opgevangen op de oude terreinen van Phillips en in de Grenslandhallen. Er zijn nu extra bussen en treinen ingelegd om iedereen weer thuis te krijgen. Dat was overigens gisteravond het geval al.'

Claes was donderdag zelf aanwezig op Pukkelpop toen de hel losbrak. 'De storm kwam plots enorm snel opzetten. Dat leidde tot chaos, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat er paniek was. Dat zeggen ook de dokters: de verwondingen van de slachtoffers zijn het gevolg van gevallen voorwerpen, niet van zware druk zoals dat bij paniekreacties het geval is.'

'Dit is de absolute hel, een nachtmerrie die niet onder woorden is te brengen', probeerde de burgemeester het gevoel van de organisatoren te beschrijven. 'Maar het is nog duizendmaal erger voor de families van de slachtoffers. Onze gedachten moeten dan ook in de eerste plaats naar hen uit gaan.'

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:18 uur | Bericht #271001
Twee Nederlandse slachtoffers ernstig gewond

Twee Nederlanders die gewond raakten op het Belgische festival Pukkelpop zijn ernstig gewond. De vier anderen raakten lichtgewond. Dat zei een woordvoerder van de Belgische brandweer vrijdag.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:33 uur | Bericht #271012
KMI waarschuwde voor noodweer

Het Belgische weerinstituut KMI heeft donderdagmorgen een waarschuwing afgegeven voor het noodweer dat later op de dag voor de ramp op het popfestival Pukkelpop in Hasselt zou zorgen. Volgens woordvoerster Rosianne Verheyden van het KMI is een 'oranje' weeralarm afgekondigd, de op een na zwaarste categorie.

Dat betekent dat zware neerslag en hevige rukwinden konden worden verwacht in het midden en oosten van het land. Zij zegt dan ook verbaasd te zijn dat de organisatoren hebben verklaard dat het noodweer als een totale verrassing is gekomen.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:38 uur | Bericht #271015
"Mensen hebben 'n soort levende paraplu gevormd"

Was aanwezig op festival. Het startte gewoon als onweer, waar we er al vele van hadden in 27jaar PP. Iedereen in front of mainstage was gewoon aan't dansen in de regen op Skunk Anansie toen er een gordijn van hagelbollen afkwam. Een tak vloog tot op het podium en toen heeft Skin beslist om te stoppen, iedereen heeft dan schuilplaats gezocht, die er natuurlijk niet was.

Veel mensen zijn over de togen gesprongen om te schuilen, zeilen werden losgescheurd om wat bescherming te hebben.
Mensen in shorts en bikini zijn op hun hukken gaan zitten en die die wel regenkledij hadden, hebben soort levende paraplu gevormd, tot het echt niet meer te harden was. Zijn dan richting uitgang gegaan, stonden mensen onder bomen te schuilen, dikke tak hing boven hun hoofden te bengelen, hebben iedereen weggejaagd.

Een jongen lag te klappertanden in de regen, hij was geraakt door een grote tak en kon niet bewegen, hebben hem tegen regen beschermd. De Resto is ingestort, een vrij grote tent waar veel mensen schuilden! Met man en macht hebben we met festivalgangers de tent van mensen beginnen weg te trekken. De eettent die jullie tonen is de Proximus promotie-stand, waar ook veel mensen schuilden! Het was horror, maar iedereen hielp mekaar, een jongen langs mij werd knock-out geslagen dr ijsklomp, werd onmiddelijk opgepikt en meegesleurd nr relatieve veiligheid.

Heb al veel stormen, onweers meegemaakt op PP, dit was geen normaal onweer!!! Niemand kon hierop voorbereid zijn! De tenten zaten stevig vast, die bomen beschermen ons al jaren tegen de zon! De organisatie treft geen schuld!!! Het was chaos! Maar meer omdat telefoonnetwerk uitlag, mensen vrienden niet konden vinden, ouders niet konden bellen...

Begrijpbaar dat info met mondjesmaat kwam: wegen zaten dicht, wilden ze openhouden vr gewondentransport, dus probeerden ze tijd te winnen en festivalgangers op 't terrein aan't lijntje te houden. Was ook superbelangrijk om erover te praten, mensen waren in shock, een festival is geen plaats vr dood en vernieling!!! Hebben nog uren met onbekenden omhelst, gepraat, ...

Ik persoonlijk vind het jammer dat PP wordt afgelast! Niet omwille van geld van tickets, eet en drank-bonnekes, parking, maar omdat het goed zou zijn samen te komen met mensen die deze ervaring deelden, om samen naar bands te luisteren, om iets positiefs te beleven na de hallucinante gebeurtenis gisteren.

Machteld M.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:39 uur | Bericht #271017
"Wij hoorden niks, niemand wist iets"

Wij stonden in de BoilerRoom naar Netsky te kijken. We zagen de overdekking naast de tent scheuren en instorten. Grote palen vielen om. In de boilerroom werden stukken van de tent kapotgescheurd. Lampen vielen naar beneden aan de randen. Het water goot binnen in de tent en de muziek bleef spelen. Heel laat stopte de muziek. De tent schudde overal, toch was er geen paniek. Toen het weer meeviel probeerden we naar buiten te gaan, erg druk.
Wandelend naar de camping, om alles te controleren, zagen we de ravage.

Op de caming was het hectisch en alles vol water. We zaten daar tot 21 uur voordat we konden bellen, we wisten van niks. Om 23uur zijn we opgepikt in Zonhoven, richting huis. Daar hoorden we veel over noodnummers, plaatsen om te slapen, grenslandhallen.... Wij hoorden daar niks van, niemand wist iets. Sommigen zeiden zelfs dat de FooFighters nog gingen beginnen. We gingen naar infostanden, tevergeefs. Niemand wist iets...

Zeer trieste beelden. Wenende tienermeisjes, bibberend, onwetende buitenlanders die de taal niet spreken. Griezelige momenten beleefd.

Aron Wils

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:47 uur | Bericht #271023
'Vooraf geen aanwijzingen over noodweer'

Volgens Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine waren er donderdag geen aanwijzingen dat er een dergelijk noodweer op komst was. Dat verklaarde hij vrijdag op een persconferentie. Over de concrete gevolgen van de afgelasting van het festival kon Mahassine zich nog niet uitspreken. 'Dit was de zwartste dag in de geschiedenis van de Belgische festivals', opende Mahassine op de persconferentie die vrijdagochtend georganiseerd werd. 'Voor veel mensen was het een vreselijke dag, dat wens je niemand toe.'

'Gisterenavond namen we de beslissing om voor donderdag het festival te stoppen', lichtte de organisator het verloop van de gebeurtenissen toe. 'We wilden niet te snel een beslissing nemen over de afgelasting van het festival, omdat we op dat moment niet genoef informatie ter beschikking hadden.'

'Naarmate er meer info kwam van de hulpdiensten, konden we er ons hoe langer hoe minder mee verzoenen om het festival te laten doorgaan', aldus Mahassine. Deze nacht maakte de organisatie dan bekend dat Pukkelpop volledig afgelast werd. 'We hebben uit respect voor de slachtoffers beslist dat wij de volledige verantwoordelijkheid namen om het festival te stoppen.'

Geen aanwijzingen vooraf
Een journalist verklaarde dat sommige festivalgangers van de organisatie vooraf informatie hadden gekregen dat er noodweer op komst was. Mahassine ontkent dat daarover gecommuniceerd werd: 'Wij hadden op dat moment geen informatie over noodweer. We wisten wel dat er regen op komst was, maar dat hebben we al eerder meegemaakt.' 'Wij waren allemaal verrast, dit is nog nooit vertoond', verdedigde de organisator zich. 'Ik ben in heel wat tropische landen geweest en heb al heel wat tropische stormen meegemaakt, maar dit is du jamais vu.'

Concrete gevolgen
Mahassine zei dat de concrete gevolgen van de afgelasting nog bekeken moeten worden. 'Op de financiële consequenties hebben we momenteel nog geen zicht.' Dat speelde ook niet mee in de beslissing van de organisatoren: 'Het financiële mag nooit primeren op het menselijke', aldus de organisator. 'Ook de artiesten hebben zich de situatie ter harte genomen', vertelde Mahassine. 'Zij vonden het ook niet gepast om op dat moment met financiën bezig te zijn.'

'Wij zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid', zoals wettelijk verplicht is voor festivalorganisatoren', maar dit is overmacht', verklaarde de organisator. 'Veel festivalgangers hebben ook vragen over de terugbetaling van hun tickets. Zij kunnen volgens Mahassine terecht op het mailadres info@pukkelpop.be met al hun vragen.

Of er nog een volgende editie van Pukkelpop in Kievit zal plaatsvinden, kon Mahassine nog niet zeggen. 'Zo ver zijn we nog niet, onze eerste gedachten gaan nu uit naar de slachtoffers, en verder proberen we alles zo goed mogelijk te organiseren.'

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:49 uur | Bericht #271025
NOS: 'ongeorganiseerde puinhoop'

'Er werd omgeroepen dat de tenten waren voorbereid op slecht weer en dat ze een storm van 9 Beaufort aankonden.' Dat zegt een getuige aan de Nederlandse omroep NOS over het noodweer op Pukkelpop. Organisator Chokri Mahassine ontkende op een persconferentie dat die informatie werd gecommuniceerd. Mahassine had het over nooit geziene weersomstandigheden. De organisatie stond voortdurend in verbinding met het KMI, zo was ook te horen op de persconferentie.

'Ze hebben op geen enkel moment omgeroepen dat er iemand gevaar zou lopen. Ze hebben het laten begaan, op zijn Belgisch', klinkt het echter op de website van de NOS. NOS-redacteur Rick Hoogkamp, die het festival bijwoonde, noemde het donderdagavond een 'ongeorganiseerde puinhoop'. 'Mensen liepen van hot naar her, bijna als kippen zonder kop. De communicatie vanuit de organisatie was slecht en ambulances reden af en aan.'

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 11:53 uur | Bericht #271029
Twitter als bron van informatie én solidariteit

Toen de omvang van de ramp op Pukkelpop duidelijk begon te worden, kwam er onmiddellijk een golf van solidariteit op gang. De microblogsite Twitter werd binnen de kortste keren de voornaamste bron waarmee festivalgangers mensen op het thuisfront konden geruststellen. Heel wat mensen boden ook spontaan hulp aan. "Solidariteit organiseert zich spontaan en snel"

Rond 18 uur breekt een ongemeen hels onweer los boven het festivalterrein van Pukkelpop in Hasselt. Felle regen, hagel, donder en bliksem teisteren de muziekliefhebbers, die hun toevlucht zoeken in de tenten op de weide. Een boom waait omver, de Chateau-tent stort in. De ravage is enorm, zowel materieel als menselijk. In die eerste uren verloopt de communicatie bijzonder moeizaam. Het gsm-netwerk lig plat, gsm's zijn stuk, batterijen raken leeg... Festivalgangers slagen er amper in om hun familie en vrienden op het thuisfront gerust te stellen, omgekeerd proberen verontruste thuisblijvers tevergeefs hun verwanten en vrienden op het festival te bereiken.

Op de sociaalnetwerksites komt onmiddellijk een golf van reacties op het drama in Hasselt op gang. De microblogsite Twitter wordt al snel de voornaamste bron van informatie waarmee mensen mekaar op de hoogte houden van wat er precies gebeurd is en wat er nog aan het gebeuren is. De berichten met "hashtag" (trefwoord op Twitter, nvr) #pp11, zijn al snel niet meer te tellen. Maar daar blijft het niet bij. Al snel wordt een speciale hashtag gecreëerd, #ppok, waarop mensen kunnen laten weten dat ze ongedeerd zijn.

"Het gewone communicatienetwerk via gsm was bijzonder kwetsbaar. Twitter bleek de uitgewezen plek om het meest recente nieuws te weten te komen en op te volgen", zegt Clo Willaerts, deskundige in nieuwe media in "De ochtend" op Radio 1. "Maar je ziet dan ook de kracht van sociale media: Er wordt niet alleen informatie uitgewisseld, maar ook hulp aangeboden."

Mensen uit de omgeving van het festivalterrein stelden hun internetverbinding open zodat er meer capaciteit is, via de hashtag #hasselthelpt boden tientallen mensen aan om festivalgangers vervoer, onderdak en eten aan te bieden. En niet alleen particulieren deden dat. Onder meer Peter Hesp, manager van het Radisson Hotel in Hasselt, liet via Twitter weten een zaal ter beschikking te stellen. Ook op Facebook kwamen dergelijke acties op gang.

"Het is indrukwekkend om te zien zoiets zich spontaan en snel organiseert uit de chaos die Twitter eigenlijk is", vindt Willaerts. Je ziet dat mensen mekaar beginnen te "retweeten" (elkaars berichten delen, nvr), dat ze mekaar op de hoogte houden, oproepen lanceren om te helpen, bijvoorbeeld zeggen dat familieleden en vrienden niet naar de weide moeten komen omdat de hulpdiensten alle doorgang nodig hadden,... Je zag ook dat de klassieke media de dingen overnamen die ze van Twitter oppikten."

"Het is niet de eerste keer dat de kracht van Twitter zich toont. Vorige week nog, bij de rellen in Groot-Brittannië, nog geen halve dag na de feiten werden er massaal veel oproepen gelanceerd om de boel op te ruimen en werden er opkuisacties georganiseerd. Op Twitter staat vaak vooral gezeur over treinen die te laat zijn en zo, hier zie je ook hoe Twitter een belangrijke, positieve rol kan spelen."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 augustus 2011, 12:56 uur | Bericht #271070
Toch nog even de kaartjes erbij pakken, als ik die bekijk dan vind ik het heel erg raar dat het KMI en de organisatie zeggen dat het onverwachts kwam. Het eerste plaatje, laat al voortekenen zien. Het plaatje is een haf uur voordat het gebeurde.

5..jpg

4..jpg

3..jpg
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 13:41 uur | Bericht #271103
Proximus: 'Omstandigheden te uitzonderlijk om vlot gsm-verkeer te garanderen'

'De technische capaciteit voor gsm-verkeer lag vier maal hoger dan vorig jaar. De omstandigheden gisterenavond op Pukkelpop door het noodweer waren echter zo uitzonderlijk dat zelfs met de uitbreiding van de gsm-capaciteit, een verzadiging van het netwerk niet voorkomen kon worden.' Dat meldt woordvoerder Frédérique Verbiest aan de redactie van De Standaard. 'Om vlot gsm-verkeer bij een groot evenement als Pukkelpop te garanderen wordt op voorhand onderzocht met hoeveel de capaciteit dient verhoogd te worden', aldus de woordvoerder. 'Dit jaar had Proximus een verhoging voorzien in de gsm-capaciteit die tot vier maal hoger lag dan de capaciteit van de editie vorig jaar'.

Voor deze editie van Pukkelpop werd de capaciteit van de vaste antennes aan de kerk van Kiewit aanzienlijk verhoogd. Er werden bovendien twee extra mobiele zendmasten voorzien om het gsm-verkeer nog vlotter te kunnen laten verlopen. Bovendien was op het terrein nog eens een technische ploeg aanwezig om waar nodig in te grijpen.

'Wat gisterenavond op de festivalweide gebeurde was echter zo uitzonderlijk, dat we zelfs met een uitbreiding van de capaciteit een verzadiging van het netwerk tussen 19u en 22u niet konden voorkomen', liet de Frédérique Verbiest verstaan.

De Proximus-woordvoerder gaf wel nog mee dat 'de diensten van mobiel internet, twitter en sms' wel gegarandeerd konden worden, met hier en daar een onvermijdelijke vertraging'.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2011, 13:46 uur | Bericht #271107
GETUIGENISSEN. 'Waar moesten we heen?'

Aanwezigen op de festivalwei spreken unaniem van chaos. Ook twee van onze reporters werden getroffen.

'Weggevlucht van onder de restotent'
'Wat doet een mens als het begint te regenen? Schuilen. Onder de restotent bijvoorbeeld', zegt onze redacteur Maarten Byttebier. 'Daar kon je nog genieten van Skunk Anansie op het hoofdpodium. Niemand kan het publiek beter enthousiasmeren dan zangeres Skin, dus werd er zelfs in de opeengepakte menigte in de tent hier en daar een danspasje gezet. Zelf hadden we vooral de twee steeds harder wiebelende reusachtige stutpalen in de gaten.' 'Er werd nog uitbundig gejuicht na een nummer, toen een hoek van het tentzeil losgerukt werd door de wind. Voor ons het sein om het verschrikt op een lopen te zetten. We renden vooruit, de hagel tegemoet en de daver op het lijf. Waar moesten we heen?'

'Dit was een windhoos, dit was een tornado. Over het terrein waaiden plastic zeilen en brokstukken. Je wou achterom kijken om die brokstukken te ontwijken, maar kon amper omdat je harde hagelbollen in je gezicht kreeg. Achter die boom dan maar? Nee, stel je voor dat hij omwaait.' 'Uiteindelijk schuilden we opzij van een kleine maar stevige stand, een afgewaaid zeildoek als bescherming boven het hoofd. Instinctief voortdurend om ons heen kijkend, altijd klaar om uit de startblokken te schieten mocht ook dit kraam het begeven.' 'Het zicht was surrealistisch. Terwijl sommigen nog halfstoer stonden te dansen in de regen, sijpelde bij anderen – onder wie wijzelf – de ernst van de situatie door. Toen de regen ophield, verlieten de eersten hun schuilplaatsen. Het was een slagveld.'

'Toen we op onze passen terugkeerden, zagen we dat de boom waarachter we wouden schuilen was omgevallen op het andere eind van de Proximus-tent waarachter we uiteindelijk weggedoken waren. En toen hadden we de ingestorte restotent nog niet gezien. En de chateautent, ook helemaal in puin. Het kon niet anders of hier waren doden gevallen.' 'Hulpdiensten droegen gewonden weg op draagberries, de nooduitgangen waren opengezet. Iedereen wou zijn vrienden bellen en sms’en, maar het netwerk was overbelast. Lijkbleek, in choc, rillend van de kou en van de schrik.' 'Iedereen had het drama ook op zijn manier beleefd. Voor het hoofdpodium moet het nog redelijk zijn meegevallen. Festivalgangers Els Van Reeth en haar vriend Bert De Wachter stonden in de clubtent en hebben in een reflex het tentzeil kapotgesneden, waardoor de enorme waterplassen op het dak wegstroomden en de tent net niet bezweek onder het gewicht. '

'En wij, wij hebben letterlijk gerend voor ons leven. Al beseffen we het nu nog maar half en half.'

'Elektriciteitskabels knalden'
'Wij zaten in de Chateau-tent toen die neerging', zegt Pieter-Jan Troukens uit Aarschot. 'Ze is beginnen scheuren en meteen daarna in mekaar gezakt. Wij zijn met de eerste golf uit die tent geraakt, terwijl achter ons luide knallen klonken van elektriciteitskabels die het begaven.' 'Iedereen is eruit, hoorde ik zeggen, maar die tent zat stamp- en stampvol. Daar was niets meer van over. Het podium, de vier steunpalen, dat enorme tentzeil: alles was weg.'
'Dit was onmenselijk. De chaos was enorm, want eens buiten die tent kwam je terecht is een onweer met hagelbollen zo groot als golfballen.'

'Bloeden van de hagel’
Kristof Heiremans stond met een groep vrienden in de Club toen die geëvacueerd werd. ‘Toen we in de Club stonden, begon het vreselijk te stormen. De paal in het midden begon weg te zakken door de massa water die op de tent bleef liggen. Een paar mensen van de security hebben toen de tent opengesneden om het water te laten wegstromen. Na een kwartier hebben ze iedereen geëvacueerd. De Club lijkt nu compleet onbruikbaar.’

‘Paniek is er niet. Tijdens Skunk Anansie waren de hagelbollen zo groot dat sommige festivalgangers nu in hun gezicht aan het bloeden zijn. Veel mensen zijn ook gewond geraakt door omgevallen bomen. Af en toe zien we een man van de security voorbijrennen, maar we krijgen helemaal geen informatie. De dranktenten zijn nog open, vermoedelijk om massapaniek te vermijden. Stilaan begint iedereen wel de weide te verlaten en nu lijken ze ook de dranktenten te willen sluiten. Waar we precies naartoe moeten, weet ik niet.’

'Nooit meegemaakt'
'Ik heb in het oog van het storm gezeten', zegt De Standaard-journalist Peter Vantyghem. 'De Chateau plat in een minuut terwijl Smith Westerns staan te spelen. Alles stortte in of waaide weg. Ik denk dat het een orkaan was. Alles samen heeft het maar tien minuten geduurd, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.'
Vantyghem werd zelf ook gewond. 'Ik moet nu naar het Rode Kruis want ik kreeg een paal op mijn hoofd. Ik bloed, schijnt het.'

'Weet niet of ik ooit nog terugga'
Junior Verbeeke en zijn vrienden besloten naar de camping te gaan toen ze het onweer gewaar werden. 'Ik liep weg van de Boiler Room en achter ons zagen we paniek uitbreken. Ook op de camping was het één grote ravage, tenten waren losgerukt en vlogen in het rond. We besloten het onweer uit te zitten in onze tent, aangezien het ook de enige manier was om die aan grond te houden. Toen de storm over was, zagen we mensen in paniek de camping oplopen, veel van hen met wondes van de hagelstenen.'

'Ambulances hebben de hele avond en nacht af en aan gereden. Speakers riepen om dat iedereen het festivalterrein moest verlaten. Heel het plein was herschapen in een soort spookstad. We werden opgevangen in een parochiezaal waar tientallen ouders stonden te wachten op nieuws over hun kinderen.' 'Het was echt hallucinant en angstwekkend. Een vriend van mij heeft een dood meisje zien liggen. Ik weet niet of ik ooit nog terugga naar het festival.'

'Mensen van onder de ingevallen tent bevrijd'
Persfotograaf Stefaan Temmerman (CPU) bevond zich in de VIP-tent toen de storm losbarstte. ‘Ik had vrijwel meteen door dat er iets niet normaal was toen de vlaggenmasten naar beneden kwamen en het meubilair en de lampen alle kanten opvlogen.'

'Samen met nog enkele andere collega-fotografen zijn we blijven wachten in de VIP-tent, ten eerste omdat de hagel alleen al te pijnlijk was om in open lucht te lopen. Kameraden van mij zijn naar de Château getrokken en hebben nog mensen van onder de ingevallen tent bevrijd. De aanblik van de weide was hallucinant, nog nooit gezien.’

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.840 topics, welke bij elkaar 448.316 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.573 leden.
Het nieuwste lid is paterbon.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 54 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 54, lezen 1 mensen het topic "arcus in de maak bij heeten 24-04".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden