Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2012, 15:35 uur | Bericht #355307
Is het nu droog of niet ?

Het zomerweer in Nederland is deze junimaand tot nu toe sterk wisselvallig verlopen. Bijna dagelijks regent het ergens en zeker in het midden en zuiden van het land komen landerijen voor waar flink wat water in staat en die ook behoorlijk modderig zijn. Toch waren de afgelopen dagen ook plaatjes te zien van sproeiers in het land, barsten in de klei en leegstaande poelen. Die foto’s kwamen vooral uit het noorden en het noordoosten. Je zou hierdoor een beetje in verwarring kunnen raken. Is het nu droog of niet?


In het noordoosten van Groningen zaten de afgelopen dagen nog scheuren in de kleigrond door het droge weer daar. Foto: Jannes Wiersema.

We duiken eens wat dieper in neerslag en verdamping in Nederland. Hoewel dat voor veel mensen zo lijkt, is Nederland niet een heel bijzonder nat land. Kijk je op jaarbasis, dan wordt de straat in een gemiddeld jaar op tussen 165 en 185 dagen op enig moment nat, op tussen 125 en 150 dagen valt meer dan een millimeter neerslag en op 16 tot 30 dagen komt meer dan 10 millimeter neerslag omlaag. Dat valt best mee, zeker als je bedenkt dat het op 180 tot 200 dagen dus helemaal droog blijft, meer dan de helft van het aantal beschikbare dagen.


De poelen stonden er droog. Foto: Jannes Wiersema.

Neerslagduur stelt niets voor
Kijk je naar de neerslagduur, dan regent het slechts ongeveer 7 procent van de totaal beschikbare tijd, 93 procent van de tijd is het dus droog. Statistisch gezien betekent dit dat als je elke dag een half uur heen en een half uur terug fietst van en naar het werk of school, dat je dan gemiddeld eens in de 10 dagen een beetje regen voelt. Met daar omheen natuurlijk grote schommelingen. Want, zoals een collega het hier altijd heel mooi uitdrukt, je hebt leugens, je hebt grote leugens en je hebt statistiek. Dit ter relativering van uiteindelijk dit hele verhaal..!


Maar vanochtend stonden er plassen door de regen van gisteren en de afgelopen nacht. Foto: Jannes Wiersema.

Bij het bepalen van of het in Nederland droog is of niet, is niet alleen belangrijk hoeveel regen er valt. Minstens zo belangrijk is het om te weten hoeveel water er verdampt. Vooral dat laatste varieert nogal, zo door het Nederlandse jaar heen. Nederland is met zijn waterbeheer hoe dan ook een bijzonder gebied. Omdat een paar grote rivieren ons land als hun delta hebben uitgekozen, en ook omdat een substantieel deel van het Nederlandse grondgebied beneden zeeniveau ligt, wordt er met gemalen het hele jaar gepompt om droge voeten te houden. De hoogte van de grondwaterstand overkomt ons dus niet alleen, maar is vaak een keuze. Veel agrariërs houden van droge landerijen en daar wordt bij het pompen rekening mee gehouden. De grondwaterstand is bij ons dan ook lager dan je op natuurlijke gronden zou mogen verwachten. Grote delen van het land zijn hierdoor extra gevoelig voor droogte. Er treedt zelfs verdroging op.


In het zuiden van Nederland is het nog veel natter. Foto: Jos Hebben.

Is het nu droog of niet?
Daarmee hebben we nog altijd niet de vraag beantwoord, zoals die aan het begin van dit verhaal is gesteld. Hebben we op dit moment in Nederland nu met een droogte te maken of niet? Omdat de grootste verdamping in Nederland plaats heeft gedurende de maanden april tot en met september, zijn dat de maanden die het meest gevoelig zijn voor droogte in Nederland. In april en mei komt daar ook nog eens de vergrote waterbehoefte van de natuur bij, door het uitkomen van bomen, planten en gewassen. In totaal verdampt op jaarbasis tussen 560 millimeter in het noordoosten en 610 millimeter in het westen van Zeeland. Die neerslag heb je dus al nodig om de balans in evenwicht te houden. Omdat in Nederland gemiddeld op jaarbasis ongeveer 835 millimeter aan regen valt, krijgen we meer regen dan er verdwijnt. Er is een neerslagoverschot.


De aprilmaand was dit jaar relatief nat, met de kleinste afwijkingen in de oostelijke helft van het land.

Zoom je wat meer in op de jaargetijden, dan zie je dat de hoeveelheid neerslag die door het jaar heen valt aan slechts lichte schommelingen onderhevig is. Grosso modo komt in het voorjaar wat minder regen omlaag dan in de andere jaargetijden, maar dramatisch zijn de verschillen niet. Veel opvallender zijn de verschillen als het om de verdamping gaat. In de periode van oktober tot en met maart verdampt er in ons land maar heel weinig water, in de maanden april tot en met september juist heel veel. Koploper is de julimaand, als van noordoost naar zuidwest gemiddeld 92 tot 106 millimeter water verdampt. Omdat daar gemiddeld 73 millimeter aan regenval tegenover staat, kan het niet anders of je krijgt in juli met een soort droogte te maken. Dat is normaal. Datzelfde geldt voor de maanden april, mei, juni en augustus. September is na de zomer dan weer de eerste maand waarin er meer regen valt dan er verdampt. Dan neemt het in de maanden ervoor opgebouwde neerslagtekort normaalgesproken dus weer af.


Mei verliep vooral in het noorden en in het zuiden van Limburg droger dan normaal.

Neerslagtekort
Om een beeld te krijgen van de verdroging gedurende het zomerhalfjaar houdt het KNMI vanaf de maand april tot en met eind september jaarlijks het zich in Nederland opbouwende neerslagtekort in de gaten, door voor die maanden de gemeten verdamping van de gemeten neerslag af te trekken. Je ziet gemiddeld dan een tekort ontstaan dat langzaam oploopt en in september weer daalt. Iets dergelijks is normaal. In de Nederlandse situatie kun je feitelijk pas van een droogte spreken als het opgebouwde neerslagtekort op enig moment groter is dan anders op datzelfde moment.


Dit is wat er normaal in een hele junimaand valt.

Met die kennis in het achterhoofd kunnen we ook de situatie van dit moment analyseren. Kijken we naar de maanden tot nu toe dan is april op de meeste plaatsen een iets nattere dan normale maand geweest, met de kleinste afwijkingen in de oostelijke helft van het land. Mei was vooral in de noordelijke helft van het land en in het zuiden van Limburg duidelijk droger dan normaal (zie de kaartjes naast dit verhaal). In de lopende junimaand hebben we in een groot deel van het land de neerslagsom die voor de maand als geheel gebruikelijk is al gehaald. Opnieuw is het de noordelijke helft die achterblijft. Daar moet nog heel wat vallen om de norm te halen.


Dit is wat er tot nu toe in de lopende junimaand is gevallen. Het midden en zuiden hebben de normale maandsom vaak al te pakken, het noorden heeft nog regen nodig.

Flinke verschillen
Dit alles vertaalt zich in opmerkelijke verschillen, als je naar het lopende neerslagoverschot (of tekort) kijkt zoals dat in Nederland sinds 1 april is opgebouwd. Is dat tekort in delen van Noord- en Oost-Nederland al tot tussen 60 en 90 millimeter opgelopen, flinke delen van Zuid- en Midden-Nederland hebben met een neerslagoverschot te maken. Plaatselijk is de gevallen neerslaghoeveelheid daar zelfs tussen 60 en 90 millimeter groter dan de hoeveelheid water die er in dezelfde periode verdampt is. Dat geldt onder meer voor kleine delen van het oosten van Zeeland, het westen van Brabant, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg en ook voor het anders droogste stukje van Nederland ten zuiden van het Montferland in de Achterhoek.


In het sinds 1 april opgebouwde neerslagoverschot of -tekort zie je nu dan ook grote verschillen tussen het noorden en zuiden van Nederland. In het noorden is er een duidelijk tekort, in het zuiden juist een overschot.

Gemiddeld bedraagt het opgebouwde neerslagtekort in Nederland tot nu toe 34 millimeter, duidelijk minder dan normaal in deze tijd van het jaar. Het neerslagoverschot in het zuiden en midden is dus opvallender dan de tekorten in de noordelijke helft, zo blijkt ook als je de situatie van nu vergelijkt met wat normaal is in deze periode. Op basis van de huidige verwachting lijkt dat verschil met normaal de komende dagen alleen maar groter te worden. Dus: ook al zijn er regionale verschillen, je kunt op dit moment in Nederland niet van een droogte spreken.


Het tekort in het noorden komt ongeveer overeen met wat normaal is in deze tijd van het jaar, het overschot in het zuiden is bijzonder.

Conclusie: geen droogte
En daarmee is de vraag die we ons in dit verhaal hebben gesteld meteen ook beantwoord. Er zijn dus delen van Nederland waar nu van een neerslagtekort sprake is, maar zelfs op die plaatsen is dat nauwelijks groter dan normaal in deze tijd van het jaar en kun je niet van een echte droogte spreken. Veel opvallender is het dat er een strook is over Zuid- en Midden-Nederland waar nu sprake is van een neerslagoverschot. Dat is iets wat veel minder vaak voorkomt…

Bron: Meteo Consult
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 08:38 uur | Bericht #355371
Rotweer keldert fietsverkoop

De fietshandelaars beleven een dramatisch voorjaar. Door het aanhoudende kwakkelweer en de crisis is de verkoop met 20 tot 40 procent gedaald. ‘De zon mag nog zo hard schijnen, dit kunnen we niet meer inhalen', zegt Hendrik Winkelmans van de fietswinkel-keten Fiets! De dagen waarop de fietsers massaal hun ros van stal haalden, waren het voorbije voorjaar op de vingers van één hand te tellen. Dat laat zich pijnlijk voelen in de fietsenwinkels. ‘In Nederland – waar de cijfers nauwlettend worden opgevolgd – is de verkoop in april met 38procent gedaald in vergelijking met 2011', zegt Hendrik Winkelmans van Fiets!, de keten die in Vlaanderen acht winkels heeft. ‘De fietsverkoop is sterk afhankelijk van het weer. Maart was een zeer goeie maand, maar daarna is de verkoop stilgevallen: april, mei en juni zijn ronduit slecht. Voor dit jaar kunnen we dat niet meer rechttrekken. Hoe later op het jaar, hoe meer mensen hun verkoop uitstellen tot volgend jaar. Ik ga geen nieuwe kopen voor nog een maand goed weer , ik rij nog wel even met mijn oude, redeneren ze.'

‘Wat de fietsenverkoop nodig heeft, is een langere periode van mooi weer in de lente. Zoals in 2011. Dan kunnen de mensen nog het hele jaar genieten van hun aankoop. De kleine fietshandelaars krijgen nu de zwaarste klappen: die hebben nu nog amper twee, drie maanden om van hun voorraad af te geraken. Want volgend jaar zijn er alweer nieuwe modellen.' ‘Ik denk dat de toestand bij ons iets minder dramatisch is dan in Nederland', zegt Winkelmans. ‘Dat danken we aan de elektrische fietsen, de e-bikes. In Nederland is de verkoop daarvan vijf jaar geleden al ontploft. Nu zijn wij aan de beurt. Die markt groeit enorm. Daarnaast is er ook een verschuiving naar de duurdere fietsen. Die twee fenomenen compenseren de daling in de verkoop van instapmodellen en midprice fietsen.'



De kat uit de boom
Bij Van Eyck Sport in Aalst, dat zich toelegt op wielrenners, recreanten en mountainbikers, zijn de cijfers minder spectaculair, maar ook daar laat het regenweer zich voelen. Niet bij de die hard wielertoeristen, maar bij de beginnende recreanten. ‘De ervaren wielertoeristen die van plan waren om dit jaar een nieuwe fiets te kopen, hebben dat ook gedaan', zegt Raf Van Eyck. ‘Die laten zich niet tegenhouden door dat rotweer.' ‘De mindere verkoop zit vooral bij de instappers: de mensen die nog nooit een koersfiets kochten. Die kopen normaal fietsen tussen de 800 en 1.000euro om na enkele jaren over te stappen op hoogwaardiger materiaal. Maar dit jaar stokt de verkoop van de goedkopere modellen. De instappers kijken duidelijk de kat uit de boom, omdat ze geen zin hebben om door weer en wind te rijden.'

Bron: Nieuwblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:46 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2012, 20:34 uur | Bericht #355431
Slecht weer houdt mensen weg van de kermis

De foorkramers klagen over het slechte voorjaar. Hun inkomsten liggen tot een derde lager dan andere jaren. Het moet nu echt snel beter weer worden om het seizoen nog te redden.



Bron: nieuwsblad.be
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2012, 08:13 uur | Bericht #355524
Het wordt natste juni in 20 jaar

We stevenen af op de natste juni in twintig jaar. De maand is net voorbij halverwege, en het heeft nu al evenveel dagen geregend als normaal in héél juni. Daarbij viel een derde meer neerslag dan het gemiddelde in deze tijd van het jaar. ‘En het wordt er deze week niet beter op', zegt onze weervrouw Jill Peeters.Over het Kanaal gaan weersvoorspellers ervan uit dat Groot-Brittannië de natste junimaand ooit zal meemaken. Wales, de zuidkust van Engeland en delen van het graafschap Yorkshire worden al dagenlang getroffen door wateroverlast. Het Britse neerslagrecord van juni 2007, goed voor 149liter per vierkante meter, is in het westen van Wales al verbroken met een liter.Ook bij ons kunnen we er niet omheen: het is natter dan doorgaans in deze tijd van het jaar', zegt onze weervrouw Jill Peeters, die er de statistieken bijhaalt. ‘Tot en met zaterdag was er al 95,2 liter gevallen deze maand. We zitten daarmee ver boven het gemiddelde van 72liter in juni.'


Torhout, afgelopen dinsdag: in drie kwartier viel daar 46 liter per vierkante meter.Foto;Michel Vanneuville

Kaap van honderd liter

Het gaat om metingen in Ukkel, de thuisbasis van het KMI, aldus Peeters. ‘In Torhout ligt de hoeveelheid neerslag hoger: daar viel vorige dinsdag in drie kwartier alleen al 46liter. Herinner u ook de windhoos in Limburg van donderdag 7juni, gecombineerd met heel lokale buien.'Het wordt er deze week niet beter op, weet Jill Peeters. ‘We beginnen zwaarbewolkt en nat aan de nieuwe week. De regen trekt echter vrij snel weg, richting Duitsland en Nederland. Maar na een periode van droger weer met zonneschijn, ontwikkelen er weer buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Dinsdag wordt het zonnig, woensdag opnieuw zwaarbewolkt, met periodes van regen of buien. Donderdag begint droog, maar 'snamiddags zal het regenen.'Peeters ziet ons deze week nog de kaap van honderd liter regenwater per vierkante meter ronden, waarmee we de natste juni in twintig jaar beleven. In 2007 viel er 99liter, in 1992 kwamen we uit op 117liter.

‘De recordhoeveelheid van juni 1987 zullen we niet bereiken. Met 129liter haalden we toen de natste junimaand van de voorbije dertig jaar. Opmerkelijk genoeg was het jaar erop dan weer de droogste, met 19,5liter', zegt onze weervrouw.Landbouwdeskundige Luc Busschaert vreest voor de oogsten. ‘De velden zijn oververzadigd. Omdat er te weinig zuurstof in de grond zit, groeien de aardappelen niet meer. Met alle gevolgen vandien. Kersen barsten dan weer onder de natte omstandigheden. Als het morgen (vandaag, nvdr.) opnieuw regent, gaat er weer een deel van de oogst verloren.'Nog een statistiek om te bewijzen hoe nat het wel is: in de eerste zestien dagen van deze maand regende het al liefst vijftien dagen. Dat is evenveel als het aantal regendagen in een doorsnee junimaand. Het hoogste aantal neerslagdagen telden we in 1916 (26 dagen), tegenover slechts vijf in 1976.

Bron: Nieuwsblad
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 08:59 uur | Bericht #355569
Juni tot nu toe erg nat. De foto's


Een natte braderie in Sassenheim. De eerste helft van juni staat in de top tien als het aankomt op de hoeveelheid neerslag in die periode.


Regenbui tijdens festival Mundial.


Oerol-gangers komen in de stromende regen aan op Terschelling.


Natgeregende bezoekers op Oerol.


Door hevige regenval stroomden vorige week de toiletten van de Pathé-bioscoop aan het Rotterdamse Schouwburgplein onder.


Natgeregende bezoekers op Oerol.


Door hevige regenval stroomden vorige week onder meer de toiletten van de Rotterdamse Pathé-bioscoop aan het Schouwburgplein onder.

Bron: Nu.nl
| Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:46 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juni 2012, 22:18 uur | Bericht #355720
Veel sectoren lijden onder het slechte weer



We hadden tot nu toe maar één droge dag in juni. Voor veel sectoren is het nu wel genoeg geweest. Hotels aan de kust zijn maar voor de helft volgeboekt, de zomercollectie in kledingzaken geraakt maar moeilijk verkocht en in de bouwsector lopen ze vertraging op.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juni 2012, 07:38 uur | Bericht #355754
ANWB waarschuwt voor dichte mist

Het verkeer kan in de ochtendspits van dinsdag last hebben van dichte mist. Daarvoor waarschuwen de ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID).
Vooral in de provincies Gelderland, Noord- en Zuid-Holland en Utrecht loopt het zicht plaatselijk soms flink terug. Volgens buienradar.nl is het zicht plaatselijk minder dan 100 meter. Maandag had het verkeer ook al last van het weer in de ochtendspits. Toen waren hevige regen en fors onweer de boosdoeners.

Bron: ANP
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 juni 2012, 15:25 uur | Bericht #355813
Zomer bijna van start

Omdat het simpelweg handiger is om mee te rekenen is voor meteorologen de zomer al op 1 juni ingegaan, maar officieel begint de astronomische zomer dit jaar op 21 juni en dat is komende donderdag. Qua temperatuur zit het dan wel goed, want in de hoek van Limburg worden op die dag ook ‘zomerse’ temperaturen verwacht, ofwel 25 graden. Aan de kust is het met een graad of 21 iets minder warm. Een stralend zomerse dag wordt het daarbij echter niet. Vanuit het zuidwesten gaan op die eerste zomerdag opnieuw zware regen- en onweersbuien over het land trekken. Lokaal komt het dan tot stevig onweer, veel regen, mogelijk zelfs met wateroverlast tot gevolg en ook komen er zware windstoten voor.


Afgelopen maandag trokken er al een aantal stevige regen- en onweersbuien over het land en ook komende donderdag gaat dat weer gebeuren. Foto: Wouter van Bernebeek.

Ondanks een over het algemeen zeer wisselvallige lente gaan de afgelopen lentemaanden wel de boeken in als zacht, droog en zelfs aan de zonnige kant. Het merendeel daarvan is natuurlijk gebaseerd op de eerste lenteweken in maart, toen het een paar weken lang zacht was met lokaal 20 graden en bovendien ook veel zon. Verder was de tweede helft van mei warm met zomerse temperaturen. In het Gelderse Hupsel werd het toen 31 graden. Op die paar weken na is het eigenlijk nooit meer echt een wat langere periode zonnig en warm geweest. Het waren vaak slechts een paar dagen tot dus een week, waarna we gewoon weer terugvielen in het wisselvallige en minder warme weer.


De temperatuurcurve van dit jaar tot nu toe. Heel duidelijk is dat er vooral in maart en mei een paar warme weken zijn geweest. Bron: KNMI.

Hoopvolle aanloop
Voor de zon- en warmteliefhebbers is alle hoop nu dus gevestigd op de zomer! De aanloop er naar toe is veelbelovend met vandaag en morgen geregeld zonneschijn, vooral aan zee, en landinwaarts uiteindelijk ook wolkenvelden. Ook sijpelt heel langzaam weer iets warmere lucht het land in, waarna ook aan zee de temperatuur morgen, woensdag, de laatste dag van de astronomische lente, uiteindelijk oploopt tot een graad of 20.


Het aantal zonuren was in de afgelopen lentemaanden soms nogal karig. Het was veelal wisselvallig. Bron: KNMI.

Aanvang zomer
Donderdag is het dan zover; om exact 11:09 uur begint het zomerseizoen op het noordelijk halfrond. Hoogstwaarschijnlijk, vrijwel alle weermodellen zijn het erover eens, trekt op dat moment een zeer actief onweersgebied over het land. Boven Bretagne, Frankrijk, vormt zich morgen – woensdag – een thermisch lagedrukgebied en dat nestelt zich donderdag boven de Britse eilanden. Twee bijbehorende storingen schuiven diezelfde dag van zuidwest naar noordoost over ons land. Het warmtefront passeert al in de nacht naar donderdag, waarna we in de warmere lucht terecht gaan komen en in de ochtend schuift het koufront binnen. Aan de voorzijde van dat koufront ontwikkelt zich echter ook nog een trog en deze 2 lijken precies boven ons land samen te smelten, wat nog eens wat extra activiteit gaat opleveren.


De aanloop naar de zomer ziet er echter goed uit met vanochtend flink wat ruimte voor de zon. Foto: Gieny Westra.

Warme lucht
De warme lucht die in de nacht al wordt aangevoerd is bovendien een goede voedingsbron voor de buien en met de instraling van de zon overdag komt het kwik uiteindelijk uit op 20 tot 25 graden.  Na donderdag komt de atmosfeer weer in iets rustiger vaarwater, maar stabiel zomerweer lijkt het ook dan nog niet te worden.


In de middag ging er bewolking ontstaan in het binnenland, maar langs de kust en op de Waddeneilanden bleef het vrij zonnig. Ook morgen is dat nog het geval. Foto: Sytse Schoustra.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2012, 15:02 uur | Bericht #355953
Flitsende start astronomische zomer

Voor morgen, donderdag 21 juni, staan opnieuw forse buien op het weermenu. Buien om rekening mee te houden! Volgens de nieuwste weermodellen kunnen de buien heftiger uitpakken dan afgelopen maandag en mogelijk ook schade opleveren. De buien trekken in tegenstelling tot maandag niet in de ochtend maar in de avond over Nederland (waarschijnlijk na de avondspits)


Dreigende wolkenlucht in Homoet, afgelopen maandagochtend met slagregens en talrijke bliksemontladingen. Met de windstoten viel het mee. Foto van Wilfred Janssen uit Homoet.

Heftiger dan afgelopen maandag
De buien pakken waarschijnlijk nog heftiger uit van de buien van afgelopen maandag. Die trokken in de ochtenduren van zuidwest naar noordoost over het land met in het westen en midden van het land lokaal zoveel regen (30 mm) dat wateroverlast ontstond.  De meeste bliksemontladingen vonden plaats in het zuidoosten en oosten van het land. In het Gelderse Hattem werd een historisch rietgedekte boerderij door brand verwoest. Met de windstoten viel het achteraf gelukkig mee.


Misschien dat we morgenavond ook weer zogenaamde shelfclouds zullen zien in Nederland, foto van Wilfred Janssen uit Homoet.

Windstoten maandag bleven uit
Waarschijnlijk had dat te maken met feit op de buien in de ochtend overtrokken. Op dit vroege tijdstip was de onderste laag van de atmosfeer nog niet opgewarmd. Wel was op enige hoogte in de atmosfeer een inversie aanwezig met daarboven warme en onstabiele laag lucht.  De buien werden dus niet vanaf de grond gevoed.  Als buien door opwarming vanaf de grond ontstaan heb je als tegenhanger van de warme stroom lucht naar boven de koude lucht die vanuit de bui naar beneden stroomt. De maximale windsnelheid in zo’n downburst kan flink oplopen tot soms meer dan 100 km per uur. Dankzij de aanwezigheid van koelere lucht in de onderste laag van de atmosfeer kon de koude stroom lucht niet tot het aardoppervlak doordringen en bleven de gevreesde zware windstoten in ons land uit. In België en Frankrijk kwam het overigens wel tot zware windstoten, mogelijk ook een windhoos met in het Belgische Maaseik schade aan daken van huizen.


Aan de zuidzijde van een warmtefront op de Noordzee wordt donderdagmiddag 14 uur met een zuidoostenwind warme lucht aangevoerd. In Limburg kan het 25 graden worden. In de middag trekt een eerste niet al te actieve convergentielijn van ZW naar NO over ons land. In de avond veroorzaakt een veel actiever koufront zware buien met slagregens, onweer, hagel en zware windstoten over ons land. Bron ECMWF.

Morgen wel windstoten!
De buien voor donderdag staan niet voor de ochtend maar voor de middag en vooral voor de avond gepland. Overdag kan de atmosfeer door aanvoer van warme lucht met zuidoostenwinden flink opwarmen tot lokaal 25 graden in Limburg. Buien die later op de dag ontstaan, worden dan wel vanaf de grond gevoed. Koude lucht uit de buien kan morgenavond wel het aardoppervlak bereiken. Morgenavond houden we wel rekening met lokaal zware windstoten tot 85 kilometer per uur.


De verwachte opbouw van de atmosfeer donderdagmiddag 14 uur voor regio Eindhoven. Bij temperaturen rond 21 graden schiet een luchtpakketje net langs de zwakke inversie op 1.5 km hoogte en kan doorgroeien tot ongeveer 9 km hoogte met een enkele bui.

Weerscenario donderdag 21 juni
De langste dag van het jaar begint droog met vooral in de kustgebieden zon, landinwaarts is al vrij veel bewolking aanwezig. Matige en aan zee vrij krachtige zuidoostenwinden voeren warme lucht aan. Die is voorradig boven het Europese vasteland.  In het zuiden en oosten van Europa is het op veel plaatsen tropisch warm met temperaturen boven de 30 graden. Een vleugje van deze lucht komt morgenochtend naar Nederland met snel oplopende temperaturen en luchtvochtigheid. Daardoor zal het broeierig warm gaan aanvoelen. Een eerste buienmogelijkheid is er in de middag als een convergentielijn van zuidwest naar noordoost over het land zal trekken. Zoals het er nu naar uit ziet zullen deze buien niet al te heftig uitpakken. Lokaal valt een enkele regenbui. In de avonduren trekt een veel actiever koufront van zuidwest naar noordoost over ons land met veel heftigere buien. Buien met lokaal veel regen. In korte tijd kan zo 20, 30 en mogelijk 40 mm regen vallen. Hagelstenen van 1 a 2 centimeter doorsnede zijn waarschijnlijk op lokale schaal. Flinke onweersactiviteit en dus bovengenoemde windstoten met snelheden tot 85 kilometer per uur. Kortom buien waar je rekening mee moet houden en die mogelijk schade kunnen veroorzaken. Schade door wateroverlast, bliksemschade en schade door wind bijvoorbeeld door afbrekende takken van bomen.


Om 17 uur is de inversie verdwenen boven Eindhoven en kunnen bij een verwachte temperatuur van 25 graden buien inclusief cirruskap uitgroeien tot aan de tropopauze die zich op ongeveer 13 km hoogte bevindt. In de legenda zien we dat bij zo´n bui hagelstenen van 1.65 cm kunnen worden gevormd en windstoten tot 41 knopen kunnen worden verwacht. Aan de rechterkant van de grafiek is de grote richtinschering van de wind te zien, waardoor rotatie in de buien kan ontstaan. Omdat de buien waarschijnlijk in de vorm van MCS (Mesoscale Convective Systems) ontstaan en geen losse cellen, zal de wind voornamelijk in de vorm van valwinden naar beneden komen.

Hoge resolutiemodellen
Deze verwachting wordt gemaakt op grond van diverse weermodellen zoals bijvoorbeeld het ECMWF, het UKMO en het NCEP model. Ook maandag is wederom gebleken dat dit soort kleinschalige convectieve
weersystemen het meest nauwkeurig door het bij Meteo Consult ontwikkelde hoge resolutiemodel WRF worden berekend.  Dit model, wat rekent met een 3 bij 3 kilometer grid heeft wat betreft timing, locatie en potentie de meest nauwkeurige verwachting. Op moment van schrijven gaat de verwachtingperiode nog niet tot morgenavond. Zodra we ook de informatie van dit model voorhanden hebben, kunnen we de verwachting verder specificeren.

Bron: Meteo Consult, foto´s Wilfred Janssen uit Homoet.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juni 2012, 08:00 uur | Bericht #356096
Zomer begint met onweer, hagel en windstoten



De eerste officiële zomerdag begint vandaag met noodweer.De NS waarschuwt rekening te houden met problemen op het spoor.Vandaag is het de langste dag. De zon kwam vanochtend om 05.19 uur op en gaat vanavond om 22.04 uur weer onder. Vanaf morgen worden de dagen weer korter, de zon komt dan een minuutje later op.De zomer begint onstuimig. Aan het einde van de middag kan er volgens het KNMI in het zuiden van het land al een enkele onweersbui ontstaan. In de avond trekt een gebied met stevige onweersbuien van het zuidwesten uit over het land. Hierbij zijn dan ook hagel en zware windstoten van 80-100 km/uur mogelijk, bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen.De middagtemperatuur is wel zomers, het wordt tussen de 22 graden in het noorden tot 26 graden in het zuiden van het land. De oost- tot zuidoostenwind is matig maar in de avond draait de wind naar het zuidwesten en neemt toe naar vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard.

Problemen op het spoor
De NS waarschuwt dat door het slechte weer treinen kunnen uitvallen. ProRAil houdt diessellocomotieven en extra monteurs achter de hand om bij problemen meteen in actie te komen. Afgelopen maandag sloeg de tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort in bij Utrecht Centraal waardoor er tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort geen treinen meer reden.

Bron: RTLNieuws | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:30 uur, door Joyce.s
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 juni 2012, 08:28 uur | Bericht #356099
Zegse fietsers hebben prima weer

'We hebben dit jaar mazzel. Het is prima fietsweer en mogen niet klagen. Er hebben zich 128 deelnemers ingeschreven', vertelt Cor Hellemons, voorzitter van de Heemkundekring In den Lande van Zegge die de fietsvierdaagse rond Zegge houdt. 'We zijn de tel kwijt maar wij organiseren dit toch al meer dan 15 jaar. Er is een zekere terugloop aan deelnemers maar het blijft heel gezellig. De deelnemers kunnen 10, 20 of 30 km per avond fietsen. De meesten kiezen voor de 10 kilometer. Een grote groep vrijwilligers zorgt voor de stempelposten en de innerlijke mens. Met één blik op de lijst van inschrijvingen ziet Hellemons dat er maar 33 kinderen meefietsen en dat er 30 mensen van buiten Zegge zich ingeschreven hebben. 'Het is ieder jaar weer anders', lacht hij. Vanavond is de slotavond. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Bron: De Stem
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 juni 2012, 16:32 uur | Bericht #356396
Begin van de astronomische zomer

Vandaag is het begin van de astronomische zomer. Tenminste voor ons hier op het noordelijk halfrond. Aan de andere kant van de evenaar, bijvoorbeeld in Australië, begint vandaag de winter. Gisteren was het de langste dag van het jaar. Vaak is het net éen of twee dagen eerder dan 21 juni. Heel zelden een dag later.

Op veel plekken worden dan midzomerfeesten gevierd om bijvoorbeeld de kracht van de zon te vieren en ter aankondiging van de oogsttijd. In Nederland zijn dit soort tradities schaars, maar in de Scandinavische landen worden er grote volksfeesten georganiseerd. Bij de sterrenwacht in Lattrop weten ze precies hoe het komt dat het nu langer licht is, maar blij zijn ze er niet mee want sterren kijken gaat lastig als het bijna niet donker wordt.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juni 2012, 14:48 uur | Bericht #357188
De Parade vreest gevolgen slechte zomer

De Parade vreest de gevolgen als de zomer dit jaar weer slecht wordt. Bij slecht weer trekt het rondreizende theaterfestival minder bezoekers. Door een tweede jaar met tegenvallende bezoekersaantallen zouden de entreeprijzen wel eens verhoogd moeten worden. Door de verregende zomer van vorig jaar moest de Parade al bezuinigen. "Vorig jaar was een van de slechtste jaren voor de Parade", zegt een woordvoerder vrijdag. "We zijn als ongesubsidieerd festival afhankelijk van het weer. Het bepaalt hoeveel bezoekers op het festival afkomen, en hoeveel inkomsten we genereren." De zegsvrouw ontkent echter dat het festival in financieel noodweer terecht komt als ook deze zomer in het water valt. "Het is niet zo dat de Parade failliet gaat als het de komende maanden ook slecht weer is. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk."

Dat neemt niet weg dat de slechte bezoekersaantallen, zoals het totaal van 240 duizend bezoekers vorig jaar, erg lastig zijn. "We hebben dit jaar niet bezuinigd op het programma, maar wel op de leveranciers en de salarissen van de directie."

"We hebben dit jaar bewust de entree niet omhoog gegooid", aldus de woordvoerder. "We willen niet dat het publiek de dupe is." Als het festival dit jaar niet tussen de 240 duizend en 260 duizend bezoekers trekt, zou dat wel eens niet langer houdbaar kunnen blijken.

De Parade moet het dit weekeinde in Rotterdam doen met temperaturen die niet boven de 19 graden uitkomen. Ook is er grote kans op regen. Het theaterfestival reist na de stad aan de Maas nog naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Vooral de laatste twee steden moeten voor veel bezoekers zorgen.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni 2012, 14:40 uur | Bericht #357402
Depressieweer of relaxweer

Het zomerseizoen is nu een aantal dagen aan de gang, maar tot dusverre zijn de afgelopen dagen tamelijk wisselvallig verlopen. Naast zonnige momenten viel er vrijwel dagelijks een aantal buien, soms ook met onweer. Opvallend is ook de vlagerige wind die er waait en de middagtemperaturen zijn tot nu toe ook nog niet echt zomers te noemen. Het is allemaal heel tweeledig. Aan de ene kant is er niets bijzonders aan het weer dat we op dit moment beleven. In Nederland verloopt de zomer, zoals we allemaal weten, wel vaker wisselvallig, en bovendien zitten er soms ook prachtige momenten tussen met veel zon en droog weer.  Gisteren – zaterdag – was daar een mooi voorbeeld van. Aan de andere kant is het voor het gevoel echt prutweer. Een langere periode met zonnig, droog en warm weer hebben we namelijk in zowel in de lente als de laatste dagen nog niet echt gehad. Maar… ook hier zal lang niet iedereen het mee eens zijn. Een boer zal bijvoorbeeld anders reageren dan iemand die op dit moment vakantie heeft. Iedereen beleeft het weer anders.


Vandaag (zondag) was het regenachtig en er stond tamelijk veel wind. Voor de één niets bijzonders, voor de ander vreselijk. Iedereen beleeft het weer anders.

Via Twitter (@MeteoConsult) stelden wij onze volgers vanochtend de vraag hoe we het weer van vandaag – zondag – nou in één woord het beste konden omschrijven. Sinds vanochtend vroeg is het al bewolkt en het regent van tijd tot tijd goed door. Ook staat er een stevige en vooral vlagerige wind, en het is met maximaal 14 tot 17 graden niet warm.


Kampeerders zullen veelal balen van dit weer, want buiten zitten is er vandaag niet bij. Foto: Jannes Wiersema.

Veel reacties
De eerste reacties stroomden al snel binnen en daaruit was al op te maken dat een ieder het weer inderdaad compleet anders beleeft. Kwamen er in talrijke reacties woorden voor als ‘depressie’, ‘herfst’ en ‘vreselijk’, er zaten ook verschillende tussen waarin ‘ontspannen’ en ‘rust’ de boventoon voerden.


Stranttenthouders zullen over het algemeen ook balen, want hun terrassen blijven leeg. Foto: John Dalhuijsen.

Een paar voorbeelden zijn: ‘nu-worden-de-ramen-uit-zichzelf-al-schoon-weer’, ‘dorpsfeest-valt-in-het-water-weer’, ‘liever-vandaag-als-in-de-vakantie-weer’, ‘perfect-regenmeter-test-en-calibreer-weer’, ‘boek-een-zon-vakantie-weer’, ‘typischkikkerlandweer’, ‘bankhangweer’, ‘zondag-zonder-zon-weer’ en ‘herfstweer’. Er zat ook een flink aantal negatieve reacties tussen die we liever niet in dit verhaal willen benadrukken, maar ook ontvingen we enkele positweets. De naam zegt het eigenlijk al en een paar voorbeelden daarvan zijn: ‘na-regen-komt-zonneschijn-weer’, ‘lekkerstofvrijweer’, ‘fantastisch-lees-weer’, ‘zomerweer’ en ‘het-kan-altijd-slechter-weer’.


Sporten in de regen. Voor de één geen probleem, de ander komt niet. Foto: Willy Bonnink.

Het kan altijd slechter
De laatste positweet uit de zojuist opgesomde reeks slaat precies de spijker op zijn kop, want kijken we op dit moment naar de Britse eilanden, kan het nog veel erger. Daar viel in één etmaal meer dan 100 millimeter regen. Dat zijn 10 emmers per vierkante meter en op veel plaatsen kwam het dan ook tot overstromingen en wateroverlast. Als we dat vergelijken met het weer in Nederland vandaag, valt het bij ons dus relatief gezien mee. Toch zullen ook hier veel mensen weer hun bedenkingen of opmerkingen bij hebben, want ‘we zijn in Nederland en niet op de Britse eilanden’. En ook daar zit wat in.


Ook de was kon vandaag niet naar buiten. Een enkele positieveling trok zich daar echter niets van aan. Foto: Karin Broekhuijsen.

Verbetering
Na de regen en wind van vandaag kan het weer natuurlijk bijna alleen maar ‘beter’ worden. De temperatuur gaat de komende dagen langzaam weer iets omhoog, met in de loop van komende week weer een paar dagen met lokaal zomerse temperaturen van 25 graden. Ook laat de zon zich op diverse dagen weer geregeld zien, zet de wind de rem er geleidelijk wat meer op, maar helemaal droog is het echter niet. Nu en dan zit er een droge en vrij zonnige dag tussen en dat zijn de dagen of momenten die we er de komende week maar uit moeten pikken. Tenzij je van regen houdt natuurlijk…

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 24 juni 2012, 14:41 uur, door Bronk
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni 2012, 18:13 uur | Bericht #357435
Regen plaagt laatste dag Graspop Metal Meeting

Terwijl de eerste twee dagen van de Graspop Metal Meeting zo goed als droog bleven, startte de derde en laatste onder een grijze hemel met vlagen (mot)regen. Een domper, maar daar bestaan natuurlijk remedies voor. Terwijl enkele volhouders al vroeg (opnieuw) in het bier vlogen, bleken vooral de koffiestandjes daarstraks opvallend populair.


De voorbije dagen waren droger. © Graspop.

Het beste tegengif voor het druilerige weer vonden we echter in de metaldome bij The Treatment. Orgineel was hun heavy metal allerminst, aanstekelijk des te meer. De zanger deed verwoede pogingen om het publiek wakker te krijgen, en slaagde daar nog prima in ook. Handjes in de lucht en "woo woo woo" meekwelen, we zijn een Graspopdag al slechter gestart.

Het meedogenloze gebeuk en de dreigende keyboards van MaYaN vonden we heel wat minder goed te verteren. De nieuwe band van Mark Jansen haalt niet het niveau van zijn andere (ex-)groepen Epica en After Forever, en de Nederlanders lokten vanmiddag dan ook niet veel fans naar marquee 1. "Jullie zijn te gek", klonk het toch nog.

In marquee 2 zal het Canadese Cancer Bats dan weer aangenaam verrast geweest zijn met een volle tent zo vroeg op de dag. Oké, een groot deel van de aanwezigen stond gewoon te schuilen voor de regen, maar dat is een prima moment om nieuwe zieltjes te winnen. De strakke hardcore met metalinvloeden van het viertal kreeg ook onze hardcorecollega klaarwakker.

Bron: hln
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni 2012, 18:19 uur | Bericht #357436
Regen spelbreker Overijsselse evenementen

De aanhoudende regen heeft een flink aantal evenementen in Overijssel vandaag gehinderd. Zo ging het Straatkorenfestival in Luttenberg niet door en werd ook de gezinsfietstocht van het Oldenzaalse Black&White - de supportersvereniging van Quick'20 - afgelast. Bij Kunsten op Straat in Hengelo werden sommige onderdelen afgelast. Door de regen bleven bij de Oldtimerdag in Saasveld vooral open auto's weg. Bij alle buitenevenementen in Overijssel was er veel minder publiek dan verwacht.

Bron: rtv-oost
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 18:57 uur | Bericht #357441
Festival Parkpop valt in het water



Het gratis festival Parkpop in Den Haag heeft dit jaar veel minder bezoekers getrokken dan anders. Volgens de organisatie zijn er door het matige weer 100.000 mensen in het park, nog niet eens de helft van vorig jaar. Het festival wordt voor de 32ste keer gehouden, in het Zuiderpark in Den Haag. Vanavond zijn er nog optredens van de Schotse zangeres Amy McDonald en de Nederlandse band Bettie Serveert. Het Nederlandse muzikantencollectief Wooden Saints trapte vanmiddag om 13.00 uur af op het Jupiler-podium. Op datzelfde moment begon de jonge violiste Shauntell Baumgard op het talentenpodium. Op het hoofdpodium begon het festival een kwartiertje later met een optreden van de Haagse band Splendid.

Bron: NOS | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:47 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 juni 2012, 19:02 uur | Bericht #357442
Drentse dag in museum Schoonoord valt in water

De Drentse dag in openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord is zondag in het water gevallen. Door de voortdurende regenval werden alle buitenactiviteiten afgeblazen. In de museumherberg werden nog wel enkele dansvoorstellingen gegeven, maar er kwam amper publiek. Tijdens de jaarlijkse Drentse dag slaan de Drentse vereniging 't Aol Volk en het museum de handen ineen om bezoekers te tonen hoe het Drentse leven er honderd jaar geleden uitzag. Vorig jaar trok de dag nog zo'n duizend bezoekers.

Bron: Dagblad van het Noorden
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 juni 2012, 09:11 uur | Bericht #357498
Belg zoekt nog snel de zon op

Belgen die nog snel een zomervakantie willen boeken, doen dat liefst met het vliegtuig. Touroperators merken de afgelopen weken een met 75 procent stijgende vraag naar last minute-vliegvakanties.



De sector ziet een dubbele verklaring: in tijden van crisis gaan klanten op zoek naar koopjes én het uitblijvende zomerweer doet naar zon verlangen.

Turkije, Spanje, Griekenland, Tunesië en Marokke scoren het best bij de last minute-boekers. In eigen land gaan de zaken minder goed. Aan de Vlaamse kust wachten heel wat appartementen vergeefs op vakantiegangers - er is een achteruitgang met 10 tot 20 procent - en ook hotels kampen met tegenvallende boekingen.

Een plotse verbetering van het weer kan nog iéts goedmaken, maar niet alles.

Bron: GVA | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:47 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 juni 2012, 13:05 uur | Bericht #357524
Afvoer naar Oranjekanaal tegen wateroverlast woonwijken Emmen



De aanleg van een afvoerbuis naar het Oranjekanaal moet zorgen dat de wateroverlast in Emmermeer en Emmen-Centrum bij hevige piekbuien aanzienlijk minder wordt. Om de riolering van Emmermeer aan te sluiten op de afvoerbuis naar het Oranjekanaal is het volgens de gemeente nodig een afvoerleiding aan te leggen. De verwachting is dat de werkzaamheden na de zomervakantie van start gaan. Om inwoners en ondernemers te informeren is er woensdag 27 juni een inloopbijeenkomst.

Bron: DVAN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:47 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Dit topic is gesloten
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 223 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 223, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden