Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Donley, TX; Gray, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 17:53:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:53:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:46:43

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Major, OK.

27 Apr 2024 17:46:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:26:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Hemphill, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 17:26:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 17:26:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Major, OK.

27 Apr 2024 17:15:02

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dewey, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Donley, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 17:10:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 16:52:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Donley, TX; Gray, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 16:23:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hall, TX.

27 Apr 2024 16:08:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Drew, AR.

27 Apr 2024 08:14:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

27 Apr 2024 07:21:23
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 08:22 uur | Bericht #384857
67-jarige man sterft op straat in vrieskou



Op amper honderd meter van zijn voordeur is zondag de 67-jarige Filip Devrouw dood teruggevonden in de sneeuw. De kans is groot dat hij het eerste dodelijke slachtoffer is van het winteroffensief dit jaar. Filip Devrouw stierf op straat, in de barre vrieskou. Zijn lichaam werd teruggevonden aan een woonblok in de Antwerpse wijk Luchtbal. Hoe lang hij er al lag, is nog niet duidelijk.

Over zijn precieze doodsoorzaak moet een lijkschouwing uitsluitsel geven, maar hulpverleners achten de kans reëel dat hij een slachtoffer is van het winterweer. Mogelijk is hij ’s nachts uitgegleden en nadien doodgevroren Volgens het Antwerpse parket wijst in ieder geval niets erop dat hij het slachtoffer van geweld is geworden Hij had ook zijn portefeuille nog op zak.

Spoedartsen roepen op tot grote voorzichtigheid op straat, zeker nu er opnieuw een laag sneeuw is bijgevallen De dag nadien liggen wegen er extra gevaarlijk bij, met spekgladde plekken verborgen onder de sneeuw.

Bron: HBvL
Foto: BFM
| Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:49 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 08:27 uur | Bericht #384858
Vlaanderen: Drie doden bij ongeval met minibusje op gladde afrit E40 in Loppem

De gevaarlijk gladde ochtendspits heeft al meteen een tragedie op de weg veroorzaakt. Op de E40 in Loppem bij Brugge geraakte een minibusje van de gladde weg op de afrit, schoof in de gracht en vloog in brand. De balans is verschrikkelijk: drie doden. Hoewel de strooidiensten de hele nacht in de weer geweest zijn, zijn niet alle stroken sneeuwvrij op de snelwegen. Ook op sommige gewestwegen is het nog moeilijk rijden. Over het algemeen zijn de wachttijden nauwelijks hoger dan normaal. Enkel vanuit de Kempen naar Antwerpen gaat het traag en in de regio Brugge zijn er dus grote problemen door het dodelijke ongeval aan de verkeerswisselaar in Loppem. Brussels Airport vraagt reizigers om tijdig naar de luchthaven te vertrekken. In de vroege ochtend gebeurden enkele kleine ongevallen, onder meer in Affligem en Oostduinkerke, maar die zijn ondertussen afgehandeld. Vanuit de Kempen richting Antwerpen zijn er wel vertragingen van zowat drie kwartier.

Vliegtuigen ontijzeld
Op Brussels Airport moeten de vliegtuigen ontijzeld worden. "Voor vanavond wordt geen nieuwe sneeuw verwacht, waardoor de luchthaven min of meer normaal beschikbaar is", aldus woordvoerder Jan Van der Cruysse. Reizigers krijgen wel de raad om op tijd naar de luchthaven te vertrekken.

Massaal gestrooid
Op verscheidene plaatsen in Vlaanderen heeft het gisteravond en afgelopen nacht nog licht gesneeuwd. Alle strooiroutes zijn meer dan eens bestrooid, goed voor 1.291 ton zout. Dat zout heeft nog niet overal kunnen inwerken. Daarvoor moet het ingereden worden, wat tijdens de ochtendspits zal gebeuren. Het was ook niet mogelijk om overal alle sneeuw te ruimen. Op de snelwegen zijn er al enkele ongevallen door slippartijen gebeurd.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 08:45 uur | Bericht #384865
Overlast door sneeuw

De sneeuw die afgelopen nacht in onze provincie is gevallen zorgt voor enige overlast. Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten zijn druk aan het schuiven en strooien. Omdat er nog weinig verkeer op de weg is, lukt het niet direct om alle wegen goed schoon te krijgen. Busvervoerder Qbuzz geeft aan dat in de hele provincie sprake is van een vertraging van een kwartier tot een half uur. Qbuzz houdt reizigers via de website www.qbuzz.nl op de hoogte van de situatie. De NS heeft in ons land een aangepaste dienstregeling in verband met sneeuw. Voor het noorden zijn er voor zover bekend geen aanpassingen. De treinen rijden dus gewoon op tijd.


Schooltaxi's rijden vanochtend niet. Taxi Dorenbos in Assen vindt het niet veilig dat de chauffeurs de weg op gaan. Het bedrijf vervoert dagelijks zo'n 800 leerlingen in Coevorden, Hardenberg, Groningen, Emmen en Assen. De scholen zijn op de hoogte gebracht. Volgens weerman Klaas Karssen is er de hele dag nog kans op sneeuw. Lokaal kan er zo'n tien centimeter vallen. De oostenwind neemt in kracht af, waardoor het risico op sneeuwduinen minder wordt. De politie geeft aan dat het ondanks de sneeuw een erg rustige nacht was op het gebied van ongevallen. Zodra ze in de ochtendspits ongevallen of oponthoud merken hoort u dat zo snel mogelijk op onze zender.

Bron: Rtvdrenthe
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 09:39 uur | Bericht #384878
Dode bij ongeval in Musselkanaal


Foto: Musselkanaal, 07.30 uur. (Niels de Kant/112Groningen)


Bij een ongeval wegens gladheid is vanochtend op de N366 bij Musselkanaal een dode gevallen. Een auto gleed het kanaal in. De brandweer van Emmen kon de inzittende pas drie kwartier later uit het ijskoude water bevrijden. Het slachtoffer was toen reeds overleden.

Bron: Dvhn
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 10:35 uur | Bericht #384892
Ook stedelijk openbaar vervoer kampt met gladheid

Ook het openbaar vervoer in de grote steden loopt maandag vertraging op door het winterweer. In Den Haag zijn tramlijnen uitgevallen en rijdt de Randstadrail niet tussen Den Haag en Voorburg. Verder moeten reizigers rekening houden met ernstige vertragingen, meldt HTM.

In Amsterdam is sprake van vertragingen tot een halfuur. Dat komt dat vooral doordat het overige verkeer langzamer rijdt. ?Daar moeten wij ons aan aanpassen?, zegt een woordvoerder van GVB.

Met het spoor van de tram en de metro zijn geen problemen in de hoofdstad. Sneeuwploegen houden de wissels schoon. Door oponthoud in het verkeer kan de vertraging van bus, tram of metro toch nog oplopen tot een halfuur. ?Maar veel diensten rijden gewoon op tijd.?

Bij de RET in Rotterdam rijdt alles, maar moet ook rekening worden gehouden met vertraging omdat voorzichtiger wordt gereden. Verder is er volgens een woordvoerder een kleine verstoring op metrolijn 1. Het winterweer leidt ook op de weg, het spoor en bij het luchtvaartverkeer tot problemen. Het noorden kampt met aanhoudende sneeuwval, het zuidwesten met ijzel.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 10:37 uur | Bericht #384893
De sneeuwval heeft vanochtend niet tot grote chaos op de Overijsselse wegen geleid.

Wel is het volgens de ANWB eind van de ochtendspits drukker geworden in het oosten van het land. Op dit moment is het nog druk op de wegen rond Enschede en Hengelo. Rijkswaterstaat waarschuwde vanochtend voor een drukke spits omdat het door de sneeuwval op sommige plaatsen verraderlijk glad kon zijn.

Code Oranje
Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer vanochtend uitgebreid van vijf naar acht provincies. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland geldt nu een waarschuwing voor ijzel. In het noorden van het land is nog steeds code oranje van kracht. Vooral in Drenthe, Flevoland, Groningen, Friesland en Noord-Holland wordt nog altijd gewaarschuwd voor extreem weer door de sneeuwval.

Bron: rtv-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 11:28 uur | Bericht #384913
IJsbreker in actie op kanaal Bossuit-Kortrijk



Voor het eerst deze winter wordt een ijsbreker ingezet om de binnenscheepvaart vlot te laten verlopen. De ijsbreker zal op het kanaal Bossuit-Kortrijk over een afstand van 14 kilometer al varend het ijs breken. Ook voor het kanaal Roeselare-Leie staan ijsbrekers klaar. Dat meldt Waterwegen en Zeekanaal, dat de bevaarbare waterwegen in het westen en het centrum van Vlaanderen beheert.

De beroepsvaart op de Vlaamse waterwegen ondervindt voor de rest nog niet erg veel hinder van de aanhoudende vrieskou. De meeste waterwegen zijn nog zonder veel problemen bevaarbaar, op wat ijsvorming na. Er geldt wel een vaarverbod op verschillende kleinere waterwegen die hoofdzakelijk gebruikt worden door de pleziervaart. Dat is bijvoorbeeld het geval op het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, de Moervaart en de IJzer.

Op het Albertkanaal en de Kempense kanalen - het werkingsgebied van nv De Scheepvaart - verloopt het scheepvaartverkeer nog vlot. Er is op sommige plaatsen wat ijsvorming, maar ijsbrekers moeten nog niet worden ingezet. "We houden de toestand voortdurend in de gaten", aldus woordvoerder Willy Vandeurzen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:49 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 11:47 uur | Bericht #384923
A20 deels dicht door gladheid

De A20 is maandagochtend afgesloten tussen Vlaardingen-West en Maassluis. De weg is daar te glad, zo meldde een woordvoerder van de ANWB.

Strooiwagens zijn op het afgesloten deel bezig om de weg weer begaanbaar te maken. Hoe lang dat duurt, is nog niet duidelijk. Bij knooppunt Kleinpolderplein is een omleiding ingesteld. Verkeer richting Hoek van Holland kan het beste rijden via de A13 en A4 (Den Haag en Rijswijk).

Maandagochtend gebeurden vanwege ijzel meerdere ongelukken. Het KNMI gaf voor de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland de waarschuwing 'code oranje' af.

Bron: AD
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 12:51 uur | Bericht #384944
Diverse voertuigen duiken langs A20 de sloot in door gladheid. Gladheid eist twee doden


Foto: flashphoto

Op de rijksweg A20 tussen Vlaardingen en Maassluis zijn maandagmorgen diverse ongevallen gebeurd. Drie auto's kwamen hierbij in de sloot terecht. Meerdere voertuigen klapten op elkaar. Vanwege ijzel was de weg spiegelglad geworden. De politie sloot de rijksweg in de richting Hoek van Holland volledig af wat leidde tot een verkeerschaos. Ook de weg naast de A20 werd afgesloten om de bergers de ruimte te geven. Drie uur later kon de weg weer vrijgegeven worden voor al het verkeer.

Ook in andere delen van het land was het spekglad en vonden vele aanrijding plaats. In Groningen kwam een 39-jarige man uit Appingedam om toen hij met zijn voertuig in het Musselkanaal belandde. De brandweer kon hem pas na drie kwartier bevrijden. Hij was toen al overleden. De tweede dode viel op de N33 bij Delfzijl. Een bus van Arriva kwam in botsing met een personenauto. Het slachtoffer overleed korte tijd later in een ziekenhuis.

Bron: blikopnieuws
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 13:07 uur | Bericht #384949
Buurman slaat vrouw ziekenhuis in om sneeuwruimen

Een 58-jarige vrouw is gewond geraakt in haar gezicht bij een ruzie over sneeuwruimen met haar 44-jarige buurman. De vrouw was maandagmorgen rond 08.00 uur haar oprit sneeuwvrij aan het maken met een sneeuwschep. De buurman vond dat zij de sneeuw op zijn erf gooide en was daar niet van gediend. De vrouw verklaarde dat er een worsteling met de buurman ontstond. Hij zou haar hierbij geslagen hebben met de schep waardoor zij gewond raakte in haar gezicht en naar het ziekenhuis moest. Daar is zij gehecht aan een snee. De buren hebben al langer een conflict met elkaar. De buurman is mee genomen naar het bureau voor verhoor.

Bron: Blikopnieuws
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 13:22 uur | Bericht #384954
Op de A28 staan ter hoogte van Rouveen in beide richtingen files door een vrachtwagen die door de vangrail is gereden.

De chauffeur kwam met de schrik vrij. In beide richtingen van de snelweg zijn na het ongeluk rijstroken afgesloten. Verkeer naar het Noorden wordt vanaf het knooppunt Hattemerbroek omgeleid.


Foto: Alex wever

Bron: rtv-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 13:50 uur | Bericht #384962
Eerste toertocht op natuurijs in Blokzijl

Het Overijsselse Blokzijl heeft vrijdag de primeur van de eerste schaatstoertocht op natuurijs: de Blokzijler Merentocht. Dat maakte de organisatie, de ijsclubs van Blokzijl en Dwarsgracht, maandag bekend. De toertocht, die bij schaatsbond KNSB is aangevraagd, telt afstanden van 15 en 35 kilometer, aldus Marco Gorte van IJsclub Blokzijl.

Bron: nu.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 14:25 uur | Bericht #384971
Sneeuw, strenge vorst en dooi

Sinds zondagochtend, toen het vanuit het zuiden begon te sneeuwen, is in het hele land een flinke laag verse sneeuw gevallen. Lokaal werd het extra glad omdat er enige tijd ijsregen en ijzel naar beneden kwam. Onderkoelde regen zorgde voor gevaarlijke omstandigheden door ijs op de voorruit en plaatselijk spekgladde wegen. Verder leverde de gevallen sneeuw flinke vertragingen op tijdens de ochtendspits die langer aanhield.


Volgens de laatste berekeningen blijft het de komende dagen nagenoeg droog.

Hoeveel sneeuw is er gevallen?
Zondag begon het in de loop van de ochtend te sneeuwen in het zuiden van het land. Het sneeuwgebied verplaatste zich maar heel langzaam naar het noorden. Pas in de avond bereikte de sneeuw ook het Waddengebied. Intussen werd het aan de achterzijde van dit sneeuwgebied tijdelijk droger maar in de nacht activeerde de sneeuw weer over het noorden en midden van het land. Ook in het zuiden viel lichte sneeuw en op sommige plaatsen zelfs ijzel en ijsregen. Tot en met maandagavond blijft het sneeuwen in de noordelijke provincies. Op veel plaatsen in het land is 5 tot 10 centimeter verse sneeuw gevallen sinds gisteren. Er zijn al plaatsen in het noorden en oosten van het land waar inmiddels al meer dan 10 centimeter verse sneeuw wordt gemeld. Door de harde oostenwind verstuift de sneeuw en vormen zich plaatselijk sneeuwduinen.


Later in de week krijgen opklaringen meer kans. Overdag levert dit zon op en 's nachts lokaal strenge vorst door meer uitstraling.

Krijgen we nog meer sneeuw?
Nadat het komende nacht vrijwel overal droog is geworden wordt er de komende dagen niet veel neerslag meer verwacht. Wel hangen dinsdag nog veel wolken boven het land waaruit het soms wat licht motsneeuwt. Verder blijft het op de meeste plaatsen gewoon droog. De zon krijgen we echter nauwelijks te zien. Het blijft overal licht tot matig vriezen. De oostenwind neemt in kracht af waardoor het iets minder koud aanvoelt dan de afgelopen dagen. In de nacht naar woensdag blijft het grotendeels bewolkt maar gaat het wel op de meeste plaatsen matig vriezen, van -6 tot -9 graden. In de noordelijke provincies komen enkele opklaringen voor en kan het boven het sneeuwdek net aan tot strenge vorst komen, rond -10 graden. Op een paar vlokjes motsneeuw na blijft het droog. Woensdag belooft opnieuw een grijze dag te worden, maar ook dan wordt nergens sneeuw van betekenis verwacht. Het blijft overdag op veel plaatsen matig vriezen, rond -5 graden. Tot en met zaterdag houden de ijsdagen aan en omdat er steeds meer drogere lucht wordt aangevoerd is er overdag meer ruimte voor de zon en kan het ’s nachts tijdens opklaringen plaatselijk streng gaan vriezen.


Komend weekeinde loopt de temperatuur op waarna het volgende week volgens de laatste berekeningen gaat dooien.

Hoe lang houdt de vorst aan?
De nieuwste berekeningen laten zien dat de winter de komende dagen nog niet van plan is uit ons land te vertrekken. De gehele week blijven de temperaturen onder het vriespunt met overdag meest lichte vorst, en in de nachten vriest het meest matig, soms streng. Het einde van deze vorstperiode is echter al wel in zicht. Zondag wordt de eerste dooiaanval gedaan. Dit levert dan wat lichte sneeuw en ijzel op waarna het overdag op veel plaatsen licht gaat dooien met maxima van 0 tot +4 graden. De dooi zet volgens de laatste computerberekeningen begin volgende week door. Maandagnacht vriest het nog licht, maar overdag komt de temperatuur 4 tot 6 graden in de plus. Vanaf dinsdag is de nachtvorst ook voorbij en volgen een paar zachte winterdagen met temperaturen die overdag lokaal zelfs in de dubbele cijfers uitkomen.

Bron: Meteo Consult
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 14:56 uur | Bericht #384977
Drukte bij sleepdiensten door sneeuw en ijzel

De sleepdiensten hebben maandag al ruim zeshonderd auto's weggesleept. Normaal wordt dat aantal pas tegen middernacht bereikt, zegt een woordvoerder van Allianz Global Assistance, dat het wegslepen van auto's coördineert.

De sleepdiensten hadden het meeste werk aan de A15 in Zuid-Holland, waar het maandagochtend ijzelde. De ijzel zorgde ook voor ongelukken in Noord-Brabant. In de noordelijke provincies was ook een piek te zien door de sneeuw die daar viel en de daarmee gepaard gaande gladheid. De politie sprak eerder al van tientallen ongelukken in het noorden waarbij twee doden vielen.

Zondag hadden de sleepdiensten het drie keer zo druk als normaal. Toen werden ruim 620 auto's weggesleept terwijl dat er op een normale zondag tussen de tweehonderd en 220 zijn.

Bron: Nieuws.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 14:57 uur | Bericht #384978
Meeste treinen bestand tegen winterweer

Met uitzondering van de hogesnelheidstrein Fyra houden de treinen van de NS zich goed onder het winterweer. De uitval onder reguliere treinen ligt slechts iets hoger dan normaal, meldt een woordvoerder van de NS maandag.

De zegsman heeft niet direct cijfers over uitvallende treinen paraat. ?Maar in het verleden hebben we te kampen gehad met bijvoorbeeld problemen met Sprinters en stuifsneeuw. Die problemen doen zich nu allemaal niet meer voor.?

Het uitblijven van dergelijke problemen is volgens de woordvoerder te danken aan 'investeringen in het verleden'. Zo zijn technische aanpassingen gedaan aan Sprinters en sommige intercity's.

Toch kan het nog altijd misgaan, aldus de zegsman. ?Het materieel blijft kwetsbaar met dit soort weer.? Mocht er toch iets gebeuren, dan heeft de NS voldoende andere materieel achter de hand.

Bron: Nieuws.nl
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 15:32 uur | Bericht #384999
Hoop op elfstedentocht versneeuwd

De kans op een Elfstedentocht is na de sneeuwval van afgelopen nacht gezakt naar nihil. Tot deze conclusie komt ijsmeester en assistent-rayonhoofd Auke Hylkema maandag. Diep teleurgesteld ja’, dat is de ijsmeester na de sneeuwval van vannacht die de mooie ijsvloer op veel plekken van het Elfsteden-parcours zwaar heeft aangetast zo laat hij tegenover de NOS weten. Als het er allemaal zo mooi bij ligt en het is er allemaal zo goed klaar en het dan in één nacht naar de knoppen is, we zijn gewoon weer terug bij af’. De harde wind in combinatie met de sneeuwval is volgens Hylkema de oorzaak dat er dooigaten in het ijs zijn ontstaan. Ook onder diverse bruggen, waar voor het weekend nog goed ijs lag, zijn dooigaten ontstaan. We hebben weer van dat beroemde fondantijs in de Luts’, stelt de ijsmeester. Maar ook in Sloten en Woudsend is het ijs er slecht aan toe. ‘We zijn weer terug bij af’, aldus Hylkema.

Bron: Blikopnieuws
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 15:38 uur | Bericht #385001
Opnieuw inbrekers 't haasje door sneeuwspoor

Voor de tweede keer in een week zijn inbrekers tegen de lamp gelopen omdat ze sporen hadden achtergelaten in de sneeuw. Deze keer in Wormer. Volgens RTV Noord-Holland hoefde de politie alleen de voetsporen in de sneeuw te volgen om twee inbrekers uit Wormer in te rekenen. Ze waren na een inbraak in een bedrijf naar hun auto gelopen. Vorige week hielp de sneeuw in Maassluis de politie een handje. Een spoor van voetstappen leidde agenten naar een tennisvereniging. Twee mannen waren daar bezig met het openbreken van het rolluik van de kantine.

Bron: RTLnieuws
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 16:08 uur | Bericht #385008
CBR schrapt opnieuw veel examens om sneeuw

Het CBR heeft maandag tot 15.00 uur ruim achttienhonderd rijexamens afgelast vanwege het winterse weer. Er stonden in totaal 2768 examens gepland. Vorige week werden ook al duizenden examens uitgesteld vanwege sneeuwval.

In alle provincies waar examens gepland stonden moesten maandag examens worden uitgesteld. Vooral in de noordelijke provincies, waar de meeste sneeuw viel, gingen maar weinig examens door. Het CBR streeft ernaar dat gedupeerde cursisten hun uitgestelde examen binnen twee weken kunnen inhalen.

Bron: Nieuws.nl
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 18:02 uur | Bericht #385047
IJspretfoto's van DvhN-lezers

GRONINGEN/DRENTHE - Veel lezers hebben de afgelopen dagen al volop geschaatst en gespeeld op het ijs. En velen hebben gevolg gegeven aan de oproep op de DvhN-site hier foto's van toe te sturen. In het fotoalbum is hier een flinke greep van te bekijken.


Voor alle fotos kijk hier>http://www.dvhn.nl/incoming/article9737351.ece

Bron: Dvhn
  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:49 uur, door Joyce.s
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 18:58 uur | Bericht #385062
Lichaam vermiste schaatser mogelijk gevonden


Peter Kessels, woordvoerder van de brandweer, telefoneert bij de Nieuwkoopse plassen. © anp.

Brandweerduikers hebben aan het einde van de middag een lichaam gevonden onder het ijs in de Nieuwkoopse Plassen. Vermoedelijk gaat het om de 58-jarige schaatser uit Bodegraven die sinds zondag wordt vermist. Dat heeft de brandweer gemeld. De brandweer heeft zondag en maandag intensief gezocht naar de man. Bij de zoektocht werd onder meer een helikopter ingezet.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:19 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 131 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 131, lezen 3 mensen het topic "Bestaan chemtrails nu wereldwijd toegegeven!".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden