Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

28 Apr 2024 12:46:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

28 Apr 2024 11:39:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crawford, AR; Washington, AR.

28 Apr 2024 11:28:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

28 Apr 2024 11:12:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cowley, KS; Sumner, KS.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK; Major, OK; Woods, OK.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, OK; Kay, OK.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Major, OK; Roger Mills, OK; Woodward, OK.

28 Apr 2024 11:10:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hickory, MO; Polk, MO; St. Clair, MO.

28 Apr 2024 11:08:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, MO; Hickory, MO; Polk, MO; St. Clair, MO.

28 Apr 2024 10:43:22

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cedar, MO.

28 Apr 2024 10:27:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crawford, AR; Washington, AR.

28 Apr 2024 10:23:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dade, MO.

28 Apr 2024 10:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, MO; Dade, MO.

28 Apr 2024 10:05:40
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 16:47 uur | Bericht #384412
Sneeuw hindert weg- en luchtverkeer

De sneeuwbuien zorgen zondagmiddag voor hinder op de weg. Automobilisten passen hun snelheid aan en op sommige plaatsen staan korte files. Ook het luchtverkeer heeft last van de winterse buien.

Op Schiphol is rond 16.00 uur door sneeuw en slecht zicht sprake van lichte vertragingen die in de loop van de dag vermoedelijk oplopen. Doordat de sneeuw ook veel luchthavens in omringende landen plat legt, kunnen vluchten uitvallen. Reizigers wordt aangeraden de communicatiekanalen goed in de gaten gehouden.

De sneeuwploegen van Schiphol hebben de handen vol om het vliegverkeer in goede banen te leiden. Een ploeg van ruim honderd man zorgt er dag en nacht voor dat starten, landen en taxiën mogelijk blijven.

Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het op de weg te merken is dat de sneeuw steeds verder het land in trekt. Van extreme toestanden is geen sprake, omdat het zondag is en er minder verkeer op de weg is. Even voor 16.00 uur stonden er verspreid over het land acht files van rond de drie kilometer. Vrijwel allemaal ontstonden die door de sneeuwval.

De ANWB verwacht de grootste problemen pas zondagavond in het noorden. ?Het blijft nog even doorsneeuwen en in combinatie met de harde wind gaat dat wel problemen opleveren?, waarschuwt de zegsman.

Ook maandagochtend moeten weggebruikers rekening houden met flinke vertraging. Vermoedelijk is het in de Randstad net droog, waardoor de problemen daar naar verwachting mee zullen vallen. De ANWB raadt automobilisten aan vooraf te kijken of het druk is op de weg en naar aanleiding daarvan te besluiten ook op pad te gaan.

Het treinverkeer heeft zondag nog weinig last van de sneeuw. De NS rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Ook maandag rijden minder treinen door de sneeuw en aanhoudende vorst. De KNMI heeft voor de provincies Noord-Brabant en Limburg code oranje uitgegeven voor extreem weer.

Bron: nieuws.nl
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 18:27 uur | Bericht #384536
Meer dan miljoen vogels geteld door winterweer

Door het winterweer zijn bij de landelijke tuinvogeltelling dit weekeinde voor het eerst meer dan een miljoen vogels geteld. Vogels die normaal veel meer in bossen en andere buitengebieden leven laten zich door de sneeuw en kou meer in tuinen zien op zoek naar eten, meldt de Vogelbescherming, organisator van de telling, zondag.
Meer dan miljoen vogels geteld door winterweer. Vogels als de vink, kramsvogel, spreeuw en koperwiek zijn door het winterweer meer in tuinen gespot. De vink haalt met een recordaantal waarnemingen zelfs de vierde plaats in de top tien van meest getelde vogels. De meest getelde vogel is wederom de huismus. De typische stadsvogel werd bijna 190 duizend keer gespot. De koolmees (139 duizend waarnemingen) en de merel (123 duizend) completeren de top drie. Het gaat om een voorlopige uitslag. Mensen kunnen nog tot zondagavond hun waarnemingen doorgeven bij de Vogelbescherming.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 18:30 uur | Bericht #384538
Ook code oranje voor noordelijke provincies

Het KNMI heeft zondagmiddag ook voor de noordelijke provincies code oranje afgekondigd vanwege de sneeuwval in combinatie met een harde wind. De waarschuwing geldt voor Groningen, Drenthe, Friesland en Noord-Holland. In Gelderland wordt in navolging van Noord-Brabant en Limburg gewaarschuwd voor ijzel.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 20:16 uur | Bericht #384619
Sneeuwregen voor spelers en trainers na kapot dak Arena

Wisselspelers, trainers en begeleiders van Ajax veerden zondagmiddag in de slotfase van het duel met Feyenoord geschrokken van hun stoel toen een enorme lading sneeuw op hen neerdaalde. De winterse neerslag was afkomstig van het dak van de Arena. Enkele glazen platen waren bezweken onder de druk van een flink pak sneeuw.


© anp.

Volgens Jeroen Slop, als financieel directeur ook belast met veiligheidszaken bij Ajax, was er geen sprake van een gevaarlijke situatie. Voorde veiligheid hebben we een systeem dat voorkomt dat de glazen platen naar beneden komen', zei hij. Toch dirigeerde stewards van Ajax mensen die in de buurt zaten van de kapotte glazen platen naar een veilig heenkomen.


© anp.

'Het is namelijk ook niet lekker als je veel sneeuw op je hoofd krijgt', zei Slop. 'Tijdens de wedstrijd is de sneeuw gaan schuiven en terecht gekomen op andere platen. Die platen zijn dus beveiligd maar niet allemaal heel gebleven. Daarom gaan we kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Dit was toch een smetje op een sportief geweldige dag', doelde hij op de zege van Ajax (3-0). 'We hadden net nieuwe dugouts. Die hebben een aardige sneeuwdoop gekregen.'

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:17 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 20:26 uur | Bericht #384630
Vrouw in kritieke toestand na aanrijding in Moulin du Ruy

Een jonge vrouw uit Luik is in de nacht van zaterdag op zondag te voet aangereden in het dorpje Moulin du Ruy. Ze verkeert in kritieke toestand. Mogelijk ligt het winterweer aan de basis van het ongeval.

De 24-jarige vrouw kwam met haar vriend van een feestje toen ze omstreeks 3.45 uur werd onderschept door een wagen. De man bleef ongedeerd. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk, het parket van Verviers stelde een expert aan. Mogelijk ligt de sneeuw aan de basis van het ongeval.

De vrouw is in levensgevaar overgebracht naar het Citadelziekenhuis in Luik.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 20:27 uur | Bericht #384632
KNMI:code oranje in bijna hele land

Het KNMI heeft voor verschillende provincies code oranje uitgegeven voor extreem weer. Eerder vandaag gold die vanwege sneeuw en ijzel alleen voor Limburg en een deel van Noord-Brabant.

In de rest van het land kan sneeuw ook voor problemen zorgen. Daarom geldt nu ook voor Gelderland, Noord-Holland, Flevoland en de noordelijke provincies code oranje.

De kans bestaat dat het morgen tijdens de ochtendspits nog steeds gevaarlijk glad is. Er wordt nu druk gestrooid, maar er zijn vanavond en vannacht te weinig auto's op de weg om het zout op de wegen in te rijden.

Bron: NOS
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 20:33 uur | Bericht #384636
VID verwacht zeer zware ochtendspits

Het verkeer moet morgenochtend rekening houden met lange files op de wegen door de sneeuw. Dat voorspelt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het weer is nu al extreem, waarschuwt het KNMI. Voor acht provincies geldt 'Code Oranje'.



Volgens het KNMI valt er vanmiddag en vanavond ongeveer 5 centimeter verse sneeuw. In het noorden van Nederland neemt door de harde wind de kans op stuifsneeuw toe. Daardoor kunnen op de wegen sneeuwduinen ontstaan.

In Limburg, Noord-Brabant en Gelderland is 'Code Oranje' van kracht voor ijzel. In verband met de sneeuwval in combinatie met de harde wind (kracht 5 tot 6) is de Code Oranje ook afgekondigd voor Flevoland, Drenthe, Groningen, Friesland en Noord-Holland. In de overige provincies geldt code geel, waarschuwing.

Vanavond en vannacht trekt het sneeuwgebied langzaam verder naar het noorden. Lokaal er kan dan nog 5 tot 10 cm sneeuw bijvallen, zegt het KNMI. Volgens Weer Online kan er vannacht 4 tot 7 centimeter sneeuw vallen, 'met lokale uitschieters tot 10 centimeter'.

Zware ochtendspits
Morgenochtend heeft het verkeer volgens de VID behoorlijk veel last van de sneeuw. "De impact op de spits zal groot zijn", zegt de verkeersdienst. Ze verwachten tot 500 kilometer file. "Een groot deel van Nederland staat vast." Sneeuwval leidde vorige week dinsdagochtend tot de langste file ooit in Nederland: er stond toen 1000 kilometer file.

De ANWB verwacht voor morgen een zware ochtendspits, met ruim 300 kilometer file. De ANWB waarschuwt dat het ook tijdens de ochtendspits nog zal sneeuwen. "Het is maandagochtend raadzaam om voor vertrek eerst de verkeersinfo te bekijken", zegt een woordvoerder.

Ook maandag zullen er minder treinen rijden door het winterse weer. Dat maakten de NS en ProRail bekend. Vanwege de sneeuwval geldt ook vandaag al de zogenoemde winterdienstregeling.

Rustig rijden door de sneeuw
Automobilisten die vandaag op de snelwegen rijden, doen het rustig aan. In vrijwel de hele Randstad en het zuiden wordt er voorzichtig en langzaam gereden, zegt de ANWB. "Mensen passen zich aan, ze zijn eraan gewend geraakt dat het glad kan zijn", aldus een woordvoerder.

Mede door de sneeuw stond er zondagmiddag rond 17:00 uur zo'n 50 kilometer file, meldde de VID. Ook is er vooral in het zuidwesten van het land een aantal ongelukken gebeurd door de gladheid. De snelweg A15 werd tijdelijk afgesloten, nadat een geslipte auto op zijn dak was beland.

Een berger die op weg was naar een ongeluk op de A4 bij Zoeterwoude-Rijndijk, raakte zelf betrokken bij een ongeval, zodat een tweede berger moest komen.

In vrijwel de hele Randstad en het zuiden wordt er voorzichtig en langzaam gereden, meldde de ANWB. "Mensen passen zich aan, ze zijn eraan gewend geraakt dat het glad kan zijn", aldus een woordvoerder. "We krijgen meldingen dat de snelwegen langzamerhand wit aan het worden zijn. Het beste is om de rechterbaan te houden."

Door de sneeuwval zijn op Schiphol enkele vluchten afgelast.

Bron: RTLnieuws | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:17 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 20:35 uur | Bericht #384638
Drukste dag tot nu toe in Giethoorn met schaatsers

Zondag was tot nu toe de drukste dag in Giethoorn met schaatsers die in het natuurgebied Weerribben-Wieden wilden schaatsen. De schaatsers kwamen uit heel Nederland.


Schaatsen in Giethoorn. Foto: Marianne Lennips

Op de Bovenwijde in Giethoorn wordt al een aantal dagen geschaatst, hoewel er steeds werd gewaarschuwd dat het ijs nog niet veilig was. Dat is overdag goed te zien op de webcam van RTV Oost die op het meer staat gericht. Inmiddels wordt op veel meer plekken in het natuurgebied geschaatst en ook op de grachten in Giethoorn zelf. Volgens de Meppeler Courant ontstond daardoor zondagmiddag zelfs een verkeerschaos en hadden schaatsers moeite om een parkeerplek te vinden.

Ook op andere plekken in de provincie waar geschaatst kan worden was het druk. Veel van de ijsbanen zijn inmiddels open. Het blijft de komende week vriezen, maar het is onduidelijk of er grote tochten georganiseerd kunnen worden. IJsclub Giethoorn blijft waarschuwen voor onveilig ijs.

Bron: RTVOost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 21:48 uur | Bericht #384713
Zware ochtendspits verwacht, overuren sneeuwploegen

 Rijkswaterstaat werkt met man en macht om de wegen zondagavond goed berijdbaar te houden. Tot diep in de nacht zijn ruim 1200 mensen in de weer met strooiwagens en sneeuwschuivers. Toch wordt een zware ochtendspits verwacht door gladde wegen en sneeuwval.

Doordat er zondagavond minder mensen de weg opgaan wordt het sneeuw niet overal goed weggereden en rijden er te weinig auto's om het zout in het wegdek te rijden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan door onder meer de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen.

De Verkeersinformatiedienst (VID) heeft code zwart afgekondigd voor de ochtendspits maandag. De dienst houdt rekening met ruim vijfhonderd kilometer file op de wegen. De ANWB houdt het op ruim driehonderd. Maandagochtend trekken opnieuw sneeuwbuien over het land wat vooral in het noorden en midden van het land voor overlast kan zorgen.

Het KNMI gaf zondag voor vrijwel het hele land code oranje af wegens extreem weer. Nu geldt de waarschuwing alleen nog voor de noordelijke provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland in verband met stuifsneeuw door de harde wind.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 21:50 uur | Bericht #384716
Min of meer normale ochtendspits verwacht

 Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht geen torenhoge problemen voor de ochtendspits morgen, al blijft het in de vroege uren opletten voor het linker rijvak. "Veel zal afhangen van de mogelijke neerslag", zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum.


© belga.

Volgens de huidige voorspellingen wordt hier en daar nog lichte sneeuw verwacht maandagochtend, vooral in het oosten van het land. "Tussen 5 en 7 blijft het alleszins opletten voor de rechter rijstrook", aldus Beeckman. "Door het geringe verkeer op zondag is het strooizout op veel plaatsen niet tot daar geraakt." Doordat de meeste automobilisten rechts zullen aanhouden, kunnen er al vroeg vertragingen optreden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten heel de nacht te zullen blijven strooien. In de nacht van zaterdag op zondag werd zo'n 2.071 ton verspreid.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 21:53 uur | Bericht #384717
Treinverkeer Amsterdam weer deels op gang

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal en van en naar Schiphol heeft zondagavond ruim twee uur stilgelegen. Rond negen uur kwam het treinverkeer rond Amsterdam weer deels op gang, al rijden er tussen Amsterdam, Schiphol en Hoofddorp nog steeds geen treinen. Dat meldde een woordvoerder van ProRail.

Vanuit Amsterdam Centraal gaan er wel weer treinen rijden in de andere richtingen, zoals Haarlem, Zwolle en Utrecht. Schiphol is nog altijd onbereikbaar.

De oorzaak van de storing is een combinatie van een aantal wisselstoringen, mede veroorzaakt door de hevige sneeuwval. Een aanzienlijk deel van die storingen is inmiddels verholpen. 'Het systeem is stabiel, er zijn geen nieuwe storingen bijgekomen', aldus de woordvoerder van ProRail.

Schiphol
Ook Schiphol heeft problemen met het winterweer. KLM heeft 32 retourvluchten geschrapt. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij bekend op haar website. De vluchten zullen niet vertrekken vanaf de Amsterdamse luchthaven in verband met de sneeuwval.

Bron: AD


Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 22:01 uur | Bericht #384726
In beeld: extreem weer

Harde wind, ijzel en sneeuwval zorgen in Nederland voor extreem weer. Reizigers ondervinden veel hinder, anderen genieten van het winterweer.


Stuifsneeuw teistert het verkeer in Nederland.


Voor acht provincies geldt 'Code Oranje'. De KNMI waarschuwt in het zuiden van het land voor ijzel.


Volgens de ANWB rijden mensen voorzichtig en langzaam, maar er gebeuren wel ongelukken.


Strooiwagens worden met zout geladen om de wegen begaanbaar te maken.


Ook het spoor ondervindt veel hinder van het weer. De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling.


Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord bezweken glazen platen van het dak van de ArenA door een flink pak sneeuw.


Er zijn ook mensen die het aanhoudende winterweer kunnen waarderen.


In het Rotterdamse Vroesenpark wordt ondanks de sneeuw geschaatst.


Langlaufen in de Brabantse bossen.

Bron: RTLnieuws | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:18 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 22:05 uur | Bericht #384730
Vrouw en dochter belanden met auto in beek in Geetbets

 Een 24-jarige vrouw uit Sint-Truiden is vanmiddag met haar wagen in een beek aan de Galgestraat in Geetbets beland. Ook de zesjarige dochter van de vrouw zat in de auto. De vrouw kon zichzelf uit het voertuig bevrijden en werd samen met haar dochter door passanten op de weg geholpen. Beiden werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Sint-Truiden gevoerd.

"De vrouw kwam uit Runkelen en reed richting Geetbets", aldus een woordvoerder van de brandweer. "In een bocht is ze, wellicht als gevolg van de gladheid van de weg, rechtdoor gereden, over de kop gegaan en in de lager gelegen beek beland. De weg was niet gestrooid."

Het ongeval is volgens de brandweer als bij wonder goed afgelopen, want als de vrouw geklemd was geraakt was ze wellicht verdronken. Andere bestuurders zijn onmiddellijk gestopt en hebben een touw gegooid waarmee de vrouw en haar dochter naar boven konden klauteren. Afgezien van een serieuze shock en onderkoelingsverschijnselen hebben ze geen verwondingen opgelopen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 januari 2013, 23:00 uur | Bericht #384760
Bestuurder met chinees de sloot in

De bestuurder van een personenwagen is zondagavond op de Burgemeester Huydecoperweg in Westbroek van de weg afgeraakt. De auto raakte in een flauwe bocht in de slip en kwam in het water tot stilstand.



De man kon op eigen gelegenheid uit zijn voertuig komen en raakte door het ongeval niet gewond. Een kraan van een loonwerkersbedrijf heeft de auto uit de sloot getild.

De bestuurder was met chinees onderweg naar zijn collega's die bezig waren met het strooien van de wegen. Of zij nog van de chinees hebben kunnen genieten is niet bekend.

Bron: BlikOpNieuws | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:48 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 07:00 uur | Bericht #384836
Ochtendspits eerder op gang door sneeuwval

Door de winterse weersomstandigheden is de ochtendspits eerder op gang gekomen dan normaal. Rond kwart voor 7 bedroeg de filelengte al 50 kilometer. Normaal gesproken staat er rond dat tijdstip pas 2 of 3 kilometer. Vooral in de kop van Noord-Holland en Groningen rijdt het verkeer door sneeuwval langzaam. De langste file staat op de A7 tussen Hoorn en Zaandam. Daar staat het verkeer stil over 14 kilometer. Op de A1, van Apeldoorn naar Amersfoort, staat tussen Hoenderloo en Voorthuizen ook al 8 kilometer file.

Snelwegen begaanbaar
Veel snelwegen zijn begaanbaar. Met uitzondering van het noordelijk deel van het land, waar het nog sneeuwt, liggen de wegen er redelijk tot netjes bij, meldt Rijkswaterstaat. Zondagavond en vannacht is ruim 12.000 ton zout gestrooid en dat blijkt te werken. Rijkswaterstaat verwacht dat vrijwel alle spitsstroken opengaan.

Sneeuw in noorden
Weggebruikers moeten wel rekening houden met een drukkere ochtendspits en gevaarlijke rijomstandigheden, omdat het op sommige plaatsen verraderlijk glad kan zijn. Vooral in Noord-Holland, Flevoland en in Groningen, Friesland en Drenthe wordt nog altijd gewaarschuwd voor extreem weer door de sneeuwval. De komende uren wordt het volgens het KNMI in het zuiden droog, aan het einde van de ochtend in het midden van het land. In het noorden blijft het volgens het weerinstituut tot in de nacht sneeuwen. Er kan daar zo'n 10 tot 15 centimeter vallen. Elders in het land valt zo'n 5 centimeter.

Treinen
De NS rijdt vandaag opnieuw met een aangepaste dienstregeling. Met name in de Randstad zullen veel intercity's minder vaak rijden. Reizigers moeten vaker overstappen en rekening houden met vollere treinen. Op luchthaven Schiphol kunnen vluchten vertraagd raken of geannuleerd worden.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2013, 07:02 uur | Bericht #384837
Brandweerwagen in de gracht in Oekene

In Oekene, bij Roeselare, is zondagavond een brandweerwagen in de gracht beland. De brandweermannen waren op weg naar een schoorsteenbrand, maar moesten het blussen uiteindelijk aan collega's overlaten. De brandweerwagen strandde op zo'n 200 meter van de plaats waar het aan het branden was, in de Rennevoordestraat in Oekene. Die was volledig ondergesneeuwd en lag er spekglad bij. De brandweerwagen kwam met één wiel naast het asfalt terecht en begaan daarop te schuiven. De wagen belandde uiteindelijk in de gracht. De drie inzittende brandweermannen bleven ongedeerd. Ze moesten het blussen wel aan de collega's van de Ledegemse brandweer laten.

Bron: Deredactie
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 07:59 uur | Bericht #384849
Liveblog: Weer treinen Schiphol naar Utrecht
Vooral noorden blijft last houden van sneeuw



De ochtendspits is in alle vroegte al begonnen. Vooral in het noorden van het land hebben vooral treinreizigers last van vertragingen. De KNMI waarschuwt voor harde wind en extreme sneeuwval in vooral het noorden van het land.
  • Al voor 6:30 ontstaan de eerst files.
  • Code Oranje in Noord-Holland, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.
  • Er kan in noorden van het land nog 10 tot 15 centimeter sneeuw vallen

06:25 uur
Vooral op de weg moeten mensen rekening houden met problemen. De ANWB houdt rekening met twee keer meer files dan normaal. Het KNMI waarschuwt voor extreme sneeuwval en harde wind in vooral Noord-Holland, Flevoland en in Groningen, Friesland en Drenthe.

06.26 uur
Vliegvelden in Londen en Frankfurt ondervinden erg veel hinder. Daardoor zijn enkele vluchten geannuleerd. Er zijn nog geen vertragingen, maar die worden later op de dag wel verwacht. Dat komt vooral door het vliegverkeer in omringende landen die ook wel last hebben van het winterweer. Daarvoor worden sommige vluchten naar onder meer Londen op voorhand geannuleerd.

06:30 uur
In het noorden van het land ontstaan de eerste files. Op de A7 tussen Hoorn en Zaandam staat de langste file van 13 kilometer. In totaal staat er 85 kilometer file.
In Gouda werd gisteren flink genoten van het winterweer. Foto: Jan Willem de Wit



06:40 uur
Rijkswaterstaat meldt dat veel snelwegen maandagochtend begaanbaar zijn. Met uitzondering van het noordelijk deel van het land, waar het nog altijd sneeuwt. Gisteravond en afgelopen nacht is ruim 12.000 ton zout gestrooid en dat blijkt te werken. Rijkswaterstaat verwacht wel dat bijna alle spitsstroken opengaan.

06:46 uur
Er zijn hier en daar problemen op het spoor. Tussen Breda en Roozendaal rijden minder treinen door een seinstoring. De NS rijdt ook vandaag met een aangepaste dienstregeling.

7:00 uur
Er zijn verschillende vertragingen in het treinverkeer. Onder meer tussen Groniningen en Leeuwarden, Ede-Wageningen en Amersfoort en Roosendaal en Breda. Dat komt voornamelijk door seinstoringen. Blijf op de hoogte van vertragingen in het treinverkeer via de Twitteraccount van de Nederlandse Spoorwegen.

7:01 uur
Casper Hootsen van Meteoconsult dat er in de gebieden waar Code Oranje is afgegeven nog zeker 10 centimeter meer sneeuw zal vallen. Door de harde wind vormden zich sneeuwduintjes die ook op wegen tot 20 centimeter hoog kunnen worden. Opletten dus, adviseert Hootsen de weggebruiker.

7:05 uur
Op Schiphol zijn een tiental vluchten geannuleerd. Het betreft vluchten naar andere Europese bestemmingen, zoals Londen, Parijs en Frankfurt. Door sneeuwval hebben die luchthavens problemen. Op Londen Heathrow gaan door het winterweer momenteel dagelijks zo'n honderd vluchten niet door.

07:18 uur
Vooral in het noordelijk deel van het land zijn problemen met de trein. Tussen Schiphol en Utrecht rijden geen treinen, de andere kant op wel. De NS raadt reizigers aan om te reizen via Amsterdam Centraal. De vertraging kan oplopen tot een half uur. Verdere storingen vallen mee.

07:20 uur
Vooral in het noorden zijn er veel files, vertragingen zijn er met name op de A7 en de A28. Rond 07.15 uur was de totale filelengte 174 kilometer. Normaal gesproken is dit zo'n 110 kilometer. In andere delen van het land zijn de snelwegen goed begaanbaar.

07:33 uur
Er is melding gedaan van rookontwikkeling in de Schipholtunnel. Er zijn nog twee treinen in de tunnel die naar het station worden gereden waar reizigers kunnen uitstappen. De tunnel is verder afgesloten. De brandweer gaat inspecteren wat er aan de hand is. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van minimaal een uur.

07:40 uur
In het noorden van Nederland zijn maandag enkele ongelukken gebeurd door de gladheid. "We hebben een rustige nacht gehad, maar nu de ochtendspits is begonnen zien we toch de eerste glijpartijen", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Op de N33 bij Delfzijl was er een aanrijding tussen een bus en een auto. Eén persoon zit bekneld in een van de voertuigen. De weg is door het ongeluk versperd. Op de N366 reed een auto het Musselkanaal in. In de auto zat vermoedelijk één persoon. De brandweer is inmiddels een zoekactie begonnen. Mogelijk dat de inzittende onder het ijs in het Musselkanaal vast is komen te zitten.

07:56 uur
Het treinverkeer van en naar luchthaven Schiphol is weer op gang. Van brand in de tunnel is geen sprake geweest, zei een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland. Volgens haar was in een trein rookontwikkeling ontstaan in een zogeheten bioreactor onder een toilet.

08:06 uur
Het is veel drukker dan normaal op de snelwegen. Er staat ruim 300 kilometer. Normaal gesproken staat het verkeer om deze tijd in Nederland over zo'n 125 tot 130 kilometer vast. Door sneeuwval is het vooral in het noorden van Nederland en in de kop van Noord-Holland, op de A7 en de A28, druk. In Flevoland loopt het verkeer vast op de A6. In het noorden van Nederland zijn de nodige aanrijdingen geweest.

08:15 uur
Bij een verkeersongeluk in Groningen is een dode gevallen. Het slachtoffer belandde door de gladheid met de auto in het Musselkanaal. Brandweermensen konden de inzittende, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, nog wel onder het ijs vandaan halen. De hulp kwam echter te laat.

08:30 uur
Waar sneeuw het verkeer in het noorden van het land hindert, is het in delen van West-Brabant en Zuid-Holland door ijzel gevaarlijk op de weg. Vooral in de buurt van Breda zijn veel aanrijdingen geweest. Ook in de buurt van Roosendaal en Gouda komen meldingen van ijzel en moet het verkeer goed opletten.

08:45 uur
KNMI geeft Code Oranje af voor Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. In die provincies is de situatie op de wegen gevaarlijk door motregen die bevriest.

09:12 uur
De ergste drukte op de weg is voorbij. Het aantal files neemt langzaamaan af. Er staat in het hele land nog 183 kilometer file. In totaal stond er op de Nederlandse wegen 350 kilometer file. Normaal gesproken is dat 185 kilometer. Er zijn nog enkele vertragingen in het treinverkeer door seinstoringen.

Dit liveblog wordt nu afgesloten

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:48 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 08:06 uur | Bericht #384850
Plaatselijk al 20 cm sneeuw in Vlaanderen en nieuwe koudegolf met ijsdagen op komst

Het moet lang geleden zijn dat er een stuk meer sneeuw ligt in Vlaanderen dan in de Ardennen, maar nu is het wel het geval. In delen van West-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen ligt er 20 centimeter sneeuw en zelfs ietsje meer. De Ardense toppen komen op sneeuwvlak niet boven de 15 cm uit, maar wintersport is er wel volop mogelijk. Zeker in de Ardennen zal dat wit tapijt de komende week blijven liggen, al zal er nog nauwelijks sneeuw bij vallen. In de kuststreek kan het dinsdag en woensdag heel lichtjes dooien, maar ook daar zal de forse sneeuwlaag grotendeels intact blijven. En de winterellende is nog niet voorbij, want voor het tweede deel van de week voorspelt het KMI een nieuwe zware koudegolf met weer enkele berekoude ijsdagen. De verspreiding van de sneeuw over België is opmerkelijk. In het zuiden van het land is zeker een stevig pak sneeuw gevallen, maar meer dan 17 cm in Lotharingen (waar het zondag eerst begon te sneeuwen) ligt er niet. De hoogste toppen in de Oostkantons komen niet verder dan 12 cm. Wel ruim voldoende voor uitgebreide winterpret.


Even na de middag werd de Brugse derby al afgelast door de sneeuw. © photo news.

Minder sneeuw in Kempen
Opvallend voor Vlaanderen is dat de Kempen en Limburg deze keer (ook al ligt daar tot 10 cm) moeten onderdoen voor het westen. Het uiterste westen (de kuststreek) moet het stellen met tussen 5 en 10 cm, maar dat is daar sowieso al uitzonderlijk en levert feërieke strandkiekjes op. Enkele tientalen kilometers naar het binneland ligt plaatselijk tot 20 centimeter sneeuw. Ten zuiden van Brugge (waar gisteren de derby door de overvloedige sneeuw moest afgelast worden) hebben ze dat nog niet al te vaak meegemaakt. Ook het zuiden van Oost-Vlaanderen kreeg de volle laag. Het parcours van de Ronde van Vlaanderen in de Vlaamse Ardennen is bezaaid met een sneeuwlaag tot 20 cm. Ook in het noorden van Henegouwen ligt plaatselijk 20 cm.


Niet veel later volgde de topper Anderlecht-Zulte Waregem. © photo news.

Winterpret
Samengevat: het moet lang geleden zijn dat het hele land met zo'n dik sneeuwtapijt bedekt was en dat duurt nog wel een tijdje. De licht positieve temperaturen in de komende dagen zullen daar weining aan veranderen. Winterpret is zeker nog een week verzekerd.

Sneeuwpret is nog een hele week verzekerd. © photo news.

Aanvriezende mist
Voor vannacht verwacht het KMI nog wat lichte sneeuw. Daarna wordt het meestal droog, maar er is gevaar voor aanvriezende mist. Dat gevaar houdt ook de komende dagen aan. Tot en met woensdag blijft het meestal droog met maxima rond het vriespunt. Vanaf donderdag wordt het opnieuw fors kouder en blijft het overdag vriezen. Vooral vrijdag en zaterdag wordt het berekoud met 's nachts tot -10 graden in het  centrum en overdag niet veel meer dan -5. Zondag zou de overgang naar duidelijk minder koud weer gepaard gaan met een nieuwe sneeuwdag, precies een week na de voorbij chaotische zondag.

 
Het blijft opletten op de weg, vooral voor aanvriezende mist. © belga.© photo news.

Bron: HLN

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 08:18 uur | Bericht #384854
Kat is door het dolle heen na eerste sneeuw

Herinner je je nog de eerste keer dat je zelf in de sneeuw kon spelen? En hoe fijn dat was? Dat is wellicht een beetje vergelijkbaar met wat deze kater voelt op het moment dat hij voor de eerste maal in zijn leven in contact komt met het witte poeder.

Nadat Fletcher eerst heel voorzichtig zijn pootjes in de sneeuw laat glijden, wordt hij steeds stoutmoediger. De kater kan zijn geluk niet op met deze nieuwe ontdekking en is duidelijk door het dolle heen. En het goede nieuws is, dat het nog even blijft doorsneeuwen. Nog veel plezier Fletcher!



Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 januari 2013, 08:20 uur | Bericht #384855
België: Winterweer zorgt voor hinder bij trein- en busverkeer



Zowel het bus- als het treinverkeer ondervinden maandagochtend hinder van het winterweer. Dat melden De Lijn en spoorwegnetbeheerder Infrabel. Vooral de hogesnelheidstreinen kampen met vertragingen, omdat hun snelheid beperkt is tot 160 km. Het slechte weer in de buurlanden is daar de oorzaak van. Het Thalys- en Eurostar-verkeer is zwaar verstoord. Er zijn niet alleen treinen vertraagd, maar er zijn er ook afgeschaft.

Lichte hinder voor busverkeer
Alle bussen en trams zijn uitgereden en chauffeurs kunnen de normale reisweg volgen, met uitzondering van enkele lijnen in de Vlaamse Ardennen. Reizigers houden best rekening met vertragingen van 10 tot 20 minuten, zo laat De Lijn weten. In Antwerpen en in Vlaams-Brabant verloopt het verkeer zo goed als normaal. In West-Vlaanderen rijden de bussen met kleine vertragingen. De kusttrams rijden volgens het boekje.

In de Vlaamse Ardennen zijn er lokaal enkele problemen. Lijn 16 Oudenaarde Geraardsbergen kan de Volkegemberg niet op en rijdt rond Edelare. Lijn 61-62 Oudenaarde-Ronse rijdt via de N60 en vermijdt zo de kleine wegen. In Limburg houden reizigers best rekening met kleine vertragingen in heel de provincie.

Bron: GvA | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:48 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
4 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 4 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.854 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is Basic .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
4 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 217 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 217, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden