Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 16:52:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Donley, TX; Gray, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 16:23:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hall, TX.

27 Apr 2024 16:08:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Drew, AR.

27 Apr 2024 08:14:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

27 Apr 2024 07:21:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Apr 2024 07:00:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 10:11 uur | Bericht #385293
Schaatsers veroorzaken verkeerschaos in Utrecht

 De enorme toeloop van schaatsliefhebbers naar het plassen- en venengebied in Utrecht veroorzaakt een verkeerschaos op de meest smalle weggetjes langs het water. De gemeente Stichtse Vecht heeft daarom vanaf woensdag extra verkeersmaatregelen genomen en andere gemeenten zullen dat mogelijk ook gaan doen.



Stichtse Vecht, met onder andere de kernen Breukelen, Maarssen, Loenen en Nigtevegt, zet zeker tot na het weekend verkeersregelaars in op de drukste plekken. In de Bethunepolder is tijdelijk eenrichtingverkeer ingesteld en er gelden parkeerverboden op tal van plekken. De politie zal controleren, benadrukte de gemeente.

De afgelopen dagen is het meer dan eens voorgekomen dat hulpdiensten het ijs niet konden bereiken doordat de wegen verstopt zaten. Dat mag niet meer gebeuren volgens de gemeente, die er overigens ook op wijst dat het ijs op de plassen nog lang niet overal betrouwbaar is.

Bron: AD | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:50 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 11:36 uur | Bericht #385308
Sinds 1985 niet zo veel ijsdagen als nu

De maand januari heeft sinds 1985 niet zo veel ijsdagen gehad als deze maand. Tot zaterdag worden er volgens weeronline.nl in ieder geval dertien genoteerd. Van een ijsdag is sprake als de temperatuur in De Bilt niet boven het vriespunt uitkomt. In 1940, het recordjaar, was dat 22 dagen het geval. Toen was veertien keer sprake van strenge vorst. Daarvan wordt gesproken als het in De Bilt kouder wordt dan -10.

Als inderdaad sprake is van dertien vorstdagen komt januari op een gedeelde zevende plaats met 1947. De gemiddelde temperatuur was toen wel veel lager. Of deze maand nog kan worden gesproken van een koudegolf is erg onzeker. Daarvoor moet het vijf dagen op rij overdag vriezen en in drie nachten moet in De Bilt sprake zijn van strenge vorst.

De temperatuur mag dan sinds vorige week maandag niet meer boven het vriespunt zijn uitgekomen, het heeft nog maar één nacht streng gevroren. Op 16 januari werd het -12,9 graden in De Bilt. Het koudst was het toen in Herwijnen met -18,0 graden. Het is volgens weeronline.nl nog maar zeer de vraag of het de komende nachten nog streng gaat vriezen in De Bilt.

Bron: Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 18:13 uur | Bericht #385337
Ook donderdag weer aangepaste dienstregeling

Ook donderdag rijdt de NS met minder treinen dan normaal vanwege het winterweer. De NS verwijst daarbij naar de strenge vorst aan de grond in combinatie met de sneeuw. Sinds het vorige week dinsdag begon te sneeuwen, reed de NS alleen op vrijdag en zaterdag volgens de reguliere dienstregeling. IJzel kan stroomafnemers van treinen en de bovenleiding beschadigen. Sneeuw- en ijsresten onder de wielkasten van treinen die in wissels kunnen vallen, kunnen eveneens voor problemen zorgen. Ook kunnen dergelijke resten 'kritische delen' aan de onderkant van de trein beschadigen, stelt de NS.Door de aangepaste dienstregeling zou meer ruimte ontstaan om storingen op te kunnen vangen. Tot op heden bleef volgens de NS dankzij de winterdienstregeling een 'olievlekwerking' bij storingen beperkt.

Bij een aangepaste dienstregeling rijdt de NS op veel trajecten eens per halfuur in plaats van eens per kwartier. Treinen en perrons kunnen daardoor drukker zijn. Ook moeten reizigers rekening houden met extra overstappen. Daar waar mogelijk worden treinen verlengd, belooft de NS. De NS bekijkt momenteel van dag tot dag wat er moet gebeuren met de dienstregeling.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 21:07 uur | Bericht #385361
Niet iedereen houdt van de winter


Niet iedereen is echter blij met het winterweer en er komen bovendien regelmatig winterse perikelen bij kijken. Foto: Henk Akerboom.

Na eerst al wat winterse momenten in december 2012, toen viel er bijvoorbeeld op 7 december op veel plekken een flink pak sneeuw, kwam het in januari 2013 opnieuw tot winterweer. Vrieskou vanuit het noorden wist ons land te bereiken en inmiddels zitten we al op de tiende ijsdag op een rij. We spreken van een ijsdag als de temperatuur het gehele etmaal onder nul blijft. De schaatsen werden geslepen en soms zelfs vervangen, maar het natuurijs liet het op veel plekken toch nog een beetje afweten. Sneeuwval en wind gooiden roet in het eten, maar misschien dat het deze week op iets grotere schaal nog gaat lukken. Het blijft namelijk nog een paar etmalen vriezen. Heerlijk natuurlijk voor de winterliefhebbers, maar een hele grote groep Nederlanders vindt er helemaal niets aan en verlangt alweer naar de lente. Het winterweer is het gesprek van de dag en niet alleen in de media. In de glibberige supermarkt, op een gladde stoep of weg, op het station, maar ook bij de geprepareerde schaatsbaan of tijdens het inspecteren van het regionale natuurijs. De ene persoon straalt als er over het winterweer gesproken wordt, de ander kijkt niet blij.


Het is winterweer in Nederland en veel mensen genieten daarvan. Er wordt geschaatst, vaak wel op geprepareerde banen, want natuurijs is op veel plaatsen nog onbetrouwbaar. Foto: Ton de Brabander.

We zitten er middenin en natuurlijk wordt er dan over gesproken, maar niet iedereen zit er op te wachten. Sneeuw en ijs zijn mooi om te zien, maar voor velen zo onhandig. Het is buiten vaak glad, de wegen zijn wit of glibberig en daardoor ontstaan er regelmatig enorme files. Treinen rijden bij sneeuw vaak volgens een speciale dienstregeling enzovoort. Voor kinderen is het fantastisch buiten, maar veel ouderen durven de straat niet op en zijn vastgekluisterd aan huis.

Vluchten naar de zon
Een bepaalde groep mensen wordt somber van het winterweer en vooral het tekort aan zonlicht. Sommige mensen ‘vluchten’ met dit weer naar een warm en zonnig land. Toch is dit laatste nu ook lastig, althans, als men binnen Europa wil blijven. De straalstroom, een hele sterke wind op zo’n 5 kilometer hoogte die fungeert als de scheidslijn tussen de koude lucht in het noorden en de warmere lucht in het zuiden, ligt namelijk erg zuidelijk over Europa. Een groot deel van Europa bevindt zich momenteel dus aan de koude zijde van die straalstroom met middagtemperaturen onder of rond het vriespunt en neerslag in de vorm van sneeuw.


De wegen zijn soms nog glad, er vallen gaten in het wegdek.. Foto: Joop van Asten.

Wisselvallig
De straalstroom kun je zien als de motor van de atmosfeer en bepaalt veelal de richting van de lagedrukgebieden en de bijbehorende fronten. Deze laatsten schuiven nu dus vooral over het Middellandse zeegebied en ondanks de iets hogere temperaturen daar, want dit gebied bevindt zich nog vooral aan de iets warmere kant van de scheidslijn, is het er momenteel wisselvallig met naast zonneschijn ook regelmatig (stevige) buien. De Canarische eilanden liggen veel zuidelijker, ten westen van Marokko, en daar is het over het algemeen wel zonnig en warm met nog ruim 20 graden en ondanks de iets minder zuidelijke ligging geldt dat ook voor Cyprus.


Auto's en vooral de accu's houden er achter elkaar mee op. Foto: Joop van Asten.

Dooi in Nederland
Voor degenen die het koude weer niet willen of kunnen ontvluchten is er echter ook positief nieuws. De komende dagen zijn bij ons wel koud, maar er is ook regelmatig ruimte voor de zon en vanaf zondag lijkt uiteindelijk de dooi in te vallen. Zaterdag vriest het overdag nog licht tot matig en ook de nacht naar zondag en de zondagochtend is het nog vrieskoud. Zondagmiddag schuift er vanuit het zuidwesten echter een front het land over en daarachter zit de zachtere lucht.


Ook voor dieren is het winterweer vaak geen pretje. Bij dit konijn bevriest steeds zijn drinkflesje. Hij krijgt daarom een paar keer per dag een vers bakje water. Foto: Gerard Kiewiet.

Niet zonder slag of stoot
Dit hele proces verloopt echter niet zonder slag of stoot. In het zuidwesten en westen valt de neerslag in de vorm van regen (het zeewater is minder koud dan het land) en dit gaat dan snel over in ijzel, want de bodem is nog erg koud na deze winterse periode. Eenmaal verder het land in valt de neerslag eerst nog in de vorm van sneeuw, maar gaat ook daar dan geleidelijk over in regen en later ijzel. Tijdens en na het passeren van de neerslag stroomt vervolgens de mildere lucht binnen en die middag komt de temperatuur dan ook ineens 2 tot 6 graden in de plus uit. De dagen daarna komt de straalstroom weer meer over onze regio te liggen en waait er bij ons zowel op grotere hoogte in de atmosfeer als dichterbij het aardoppervlak een straffe zuidwestelijke wind. Een hogedrukgebied nestelt zich ten zuidoosten van ons en dat zou tot vrij open weer kunnen leiden, als er boven de nog erg koude ondergrond niet ineens mist gaat ontstaan en die kans is vrij groot. Als dat gebeurt, wordt het buiten een grijze massa. Dus misschien moeten we dan toch nog maar even genieten van het barre en koude winterweer?

Bron: Meteo Consult
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 22:37 uur | Bericht #385375
Giethoorn heeft eerste toertocht op natuurijs

 De eerste toertocht op natuurijs, de Vijf Merentocht, is donderdag in Giethoorn en Wanneperveen. Dat meldde de organisatie, de ijsclubs van Giethoorn en Belterwiede, woensdag.


De toertocht in Giethoorn vorig jaar. © ANP.

De gemeente Steenwijkerland en schaatsbond KNSB hebben groen licht gegeven. Giethoorn 'verslaat' hiermee Blokzijl, dat eerder de primeur leek te hebben met de Blokzijler Merentocht, die vrijdag wordt verreden.

'De ijsdikte is 11 tot 15 centimeter en daar komt nog nachtvorst overheen. Dat komt dus helemaal goed", aldus Jans Bijker van de organisatie. 'Wij rekenen op 10.000 schaatsers. Parkeerplek is er genoeg."

Tijdens de Vijf Merentocht kan één afstand van ongeveer 25 kilometer gereden worden.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:19 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 januari 2013, 22:40 uur | Bericht #385376
Schepen in Zwolle hebben last van ijs

Een ijsbreker gaat morgen het Zwartewater tussen Zwolle en Meppel weer bevaarbaar maken voor de scheepvaart. De vorst en kou zijn misschien leuk voor de schaatsers, maar de schippers hebben er last van. Op een gegeven moment wordt het ijs zo dik, dat de schepen niet genoeg vaart hebben om er doorheen te varen. En daardoor kan de vracht te laat aankomen bij de klant, waardoor de schippers in de problemen kunnen komen.


IJsbreker aan het werk

Bij vorst is schipper ongelukkig
De belangenvereniging Schuttevaer is dan ook blij dat er zondag dooi verwacht wordt, zegt woordvoerder Smink. 'Behalve dat je niet goed kunt varen, heb je ook al je touwen die bevroren raken. Je luikenkappen krijg je niet goed open, waar de lading onder zit. Op moment dat het vriest wordt een schipper ongelukkig eigenlijk.' Op het Twentekanaal en de IJssel heeft de scheepvaart nog geen problemen.

Bron: RTVOost | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:51 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 08:30 uur | Bericht #385398
Jongeren op het matje na gooien met sneeuwbal

In Antwerpen heeft een agent een pv uitgeschreven omdat enkele jongeren een sneeuwbal naar zijn wagen gegooid hadden. De jongeren ontlopen een boete, maar het jeugdinterventieteam van de politie zal bij hen thuis op gesprek komen. Op een pleintje in Berchem waren enkele jongeren zich in de sneeuw aan het amuseren. Een van hen wierp een sneeuwbal naar een voorbijrijdende wagen. "Die sneeuwbal belandde tegen het rechterachterwiel", getuigt een van de jongeren op de regionale zender ATV. In de auto bleek een agent te zitten. Die stapte uit en eiste de identiteitskaarten van alle jongeren. "Hij zei dat hij er alles aan zou doen opdat we een maximale boete zouden krijgen", zeggen de jongeren.

Tot een boete komt het niet, maar het jeugdinterventieteam van de Antwerpse politie zal bij de jongeren thuis op gesprek komen. Dat vinden de jongeren overdreven. Tegenwoordig is het blijkbaar verboden om nog plezier te maken", zegt een van hen in de reportage.De Antwerpse politie wil volgens de regionale media niet ingaan op de zaak, maar zegt wel dat de agent de situatie als gevaarlijk beoordeelde en dat de jongeren "blij mogen zijn dat ze er met een gesprek van afkomen".

Bron: Deredactie | Gewijzigd: 24 januari 2013, 08:31 uur, door Tatanka
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 11:54 uur | Bericht #385411
IJs Meppel 'levensgevaarlijk' door kapotte sluis

Het ijs in en rond Meppel is op veel plekken levensgevaarlijk voor schaatsers. De gemeente Meppel en het waterschap Reest en Wieden waarschuwen donderdag om niet de dichtgevroren kanalen en grachten op te gaan. Oorzaak is een defect aan een sluisdeur, waardoor veel water is weggestroomd. De storing deed zich voor in de nacht van woensdag op donderdag. In en rond de Drentse stad, die veel grachten in het centrum telt, is het waterpeil gezakt. 'Er zit lucht tussen water en ijs. Dat maakt het ijs onbetrouwbaar', aldus een woordvoerder van Reest en Wieden.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 12:10 uur | Bericht #385414
Toertocht op natuurijs bij Giethoorn uitgelopen op chaos



De toertocht op natuurijs bij Giethoorn, de Vijf Merentocht, is gestaakt. De organisatie heeft de tocht op het laatste moment noodgedwongen moeten stoppen omdat er zoveel mensen op het ijs kwamen dat op sommige delen water is komen te staan. Zo zouden er op sommige stukken mensen door het ijs zijn gezakt. De schaatsers die al gestart zijn kunnen de tocht wel afmaken. De organisatie schat in dat zo'n 15.000 tot 17.000 mensen op de toertocht zijn afgekomen. Het verkeer op de wegen naar het gebied liep compleet vast. De politie heeft rond Giethoorn en Wanneperveen straten afgezet om verdere chaos te voorkomen. De organisatie ging uit van zo'n tienduizend deelnemers. De organisatie is teleurgesteld. Het was de eerste toertocht op natuurijs die georganiseerd werd.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:51 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 13:09 uur | Bericht #385421
Politie: Reis niet naar Giethoorn


Schaatsers trotseren de gure wind op het ijs van de ondergelopen Jan Durkspolder bij Eernewoude, eerder deze week. © ANP.

De politie Oost-Nederland raadt mensen dringend af om naar de Kop van Overijssel te reizen. De Vijf Merentocht is afgelast, Giethoorn en andere plaatsen zijn afgesloten voor verkeer en het is te gevaarlijk om toch het ijs op te gaan, zo meldt de politie op Twitter. In het merengebied is sprake van een verkeerschaos. Er arriveren nog steeds mensen die de afgelaste Vijf Merentocht wilden schaatsen of wilden gaan kijken. Maar ondertussen proberen anderen alweer te vertrekken over de smalle wegen richting de snelweg A32. Er zijn verkeersregelaars ingezet.

Te druk
Het is te druk geworden in het gebied, waardoor de kwaliteit van de ijsvloer achteruit is gehold, zo meldt ijsclub Belterwiede. Volgens Rieks Poelman van de sectie toertochten van de schaatsbond KNSB waren er rond half 11 al zo'n 17.000 schaatsers op het ijs in het Overijsselse merengebied. Op de wegen naar het schaatsgebied liep het verkeer volgens hem steeds verder vast, een aanwijzing dat er nog vele duizenden schaatsliefhebbers onderweg zijn naar Giethoorn en Wanneperveen. 'We kunnen de veiligheid niet meer garanderen', zei hij. Schaatsers die al zijn gestart met de tocht van 25 kilometer moeten hun route zo voorzichtig mogelijk vervolgen. De organisatie raadt af om terug te keren naar hun startpunt, want dan ontstaat een chaos door tegenliggers die elkaar moeten passeren. Zo veel mogelijk toegangen tot het ijs worden afgesloten. De organisatie en de KNSB vragen schaatsenrijders met klem om niet stiekem buiten de 11 startplaatsen om toch de tocht te gaan rijden. 'Het is echt te gevaarlijk', benadrukt Poelman. De politie heeft straten in de Overijsselse plaatsen Giethoorn en Wanneperveen afgezet om orde te scheppen in de chaos die is ontstaan rond de Vijf Merentocht. Er zijn uitgebreide verkeersmaatregelen genomen, melden schaatsers die van plan waren om zich in te schrijven voor de toertocht over natuurijs.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:19 uur, door Joyce.s
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 14:39 uur | Bericht #385427
Toestroom bij Veluwemeertocht scherp gecontroleerd

De organisatie van de Veluwemeertocht gaat scherp controleren of er zaterdag niet te veel mensen op het ijs komen. "Als er te veel water op het ijs komt te staan sluit de politie de toegangspoorten af", zegt bestuurslid Gerard van der Heide donderdag in een reactie op de problemen bij de Vijf Merentocht in het Overijsselse Giethoorn. Hij ziet nog geen aanleiding de tocht af te gelasten.

De Vijf Merentocht is donderdag stilgelegd omdat er te veel schaatsers op af waren gekomen. De situatie op het ijs is volgens de KNSB onverantwoord. De organisatie van de eerste toertocht op natuurijs had gerekend op tienduizend deelnemers, maar twee uur na de start waren dat er al rond de zestienduizend.

Voor de Veluwemeertocht werd het maximum aantal deelnemers eerder al vastgesteld op 3500. Van der Heide wijst erop dat de Vijf Merentocht zwakke plekken heeft die de Veluwemeertocht niet heeft. "Bij Giethoorn gaat de route over een vaart en dan heb je snel dat er veel mensen op een klein oppervlak ijs staan, dan komt er al gauw water op te staan."

Op de Veluwe is veel meer ruimte om te schaatsen. "We hebben de route zo groot mogelijk gemaakt om de schaatsers goed te spreiden. Een ronde is acht kilometer en de schaatsweg is tot vijftien meter breed."

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 15:44 uur | Bericht #385437
"Opgepast voor malafide sneeuwruimers"

De politie waarschuwt voor rondtrekkende oplichters die in het zuiden van West-Vlaanderen aan huis bellen met de vraag of ze de oprit, de tuin of het terras sneeuwvrij moeten maken voor 100 euro. Nadien vragen ze een veelvoud van dat bedrag. Wie niet betaalt, wordt bedreigd.

Fysiek geweld zouden de oplichters nog niet gebruikt hebben, maar ze zijn verbaal wel erg agressief. De malafide sneeuwruimers verplaatsen zich met lichte vrachtwagens met Britse nummerplaat. De politie roept de burgers op tot voorzichtigheid en meteen de politie te contacteren als ze een dergelijke aanbieding krijgen.

De werkwijze doet volgens de politie terugdenken aan de Engelse "asfalteerdersbende" die in het verleden actief was in dezelfde regio. "Het zijn oplichters. Ze hebben geen vergunning om de aangeboden werken uit te voeren. Bovendien leveren ze slecht werk."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 17:27 uur | Bericht #385448
Vrijdag weer normale NS-dienstregeling

De NS rijdt vrijdag weer volgens de normale dienstregeling. De afgelopen dagen hanteerden de NS en ProRail een aangepast rooster voor de treinen. Door de aanpassingen ontstond er meer ruimte op het spoor waardoor voorkomen werd dat eventuele storingen zich konden verspreiden over het hele land. Er reden minder treinen.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 17:36 uur | Bericht #385450
Geen enkele vis gevangen tijdens NK ijsvissen

De allereerste editie van het NK ijsvissen dat donderdag werd gehouden in het Kuinderbos (Flevoland), heeft niet de vangst opgeleverd die vooraf werd gehoopt. Sterker nog, tijdens de 2 uur durende viswedstrijd haalden de 25 deelnemers zelfs geen enkele vis boven water. Waarom niemand beet had, was voor Ed Piek van de Visfederatie Oost Nederland een raadsel. 'Misschien was het onervarenheid. Ook was het ijs ontzettend helder en als er veel zonlicht doorkomt, duiken vissen toch wat sneller weg.' Bij ijsvissen gooien vissers hun hengel uit in een vooraf geboord gat in het ijs. De prijzen, een mountainbike en een beker, worden bewaard voor een volgend editie van het NK ijsvissen. 'Vandaag hebben de vissen gewonnen', concludeerde Piek.

Bron: AD
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 17:41 uur | Bericht #385451
Gladheid in wijken Midden-Drenthe is schande

Schandalig dat in Midden-Drenthe straten in woonwijken nog steeds onder een dikke laag sneeuw zitten. Dat vindt weerman Klaas Karssen uit Bovensmilde. Ouderen moeten daardoor nog steeds binnenblijven, postbodes en krantenbezorgers hebben het moeilijk en automobilisten moeten goed uitkijken dat ze niet vastlopen in de sneeuw.

Bron: Dvhn
there can be only one
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 19:39 uur | Bericht #385462
Toertochten vrijdag gaan door



Toertochten op natuurijs in de Kop van Overijssel die al waren aangekondigd, gaan vrijdag gewoon door. Dat meldde de gemeente Steenwijkerland donderdagmiddag. IJsverenigingen, KNSB en gemeente zaten donderdagmiddag urenlang om de tafel om de situatie in en rond Giethoorn te bespreken. Donderdagochtend werd vanwege drukte en gedeeltelijk slecht ijs de Vijf Merentocht afgelast. Voor vrijdag zijn de Blokzijler Merentocht, de Belterwiedetocht en de Vollenhoofse toertocht aangekondigd.

Waterland
De gemeente Waterland heeft donderdagmiddag schaatsers opgeroepen niet naar Monnickendam te komen om te schaatsen op de Gouwzee. Aanleiding voor de oproep zijn berichten over een schaatstocht die op social media circuleren, liet de gemeente weten. De gemeente vreest levensgevaarlijke situaties als zich grote aantallen schaatsers melden. Volgens de gemeente en de Monnickendamse IJsvereniging Olympia is het ijs op de Gouwzee op veel plekken onvoldoende dik. Ook zijn er wakken en zijn slechte plekken slecht te zien door sneeuw.

De Monnickendamse IJsvereniging verkondigde donderdagmiddag op de eigen website nog wel dat er komend weekeinde prima valt te schaatsen en dat mensen vanuit de haven van Monnickendam een tocht van 3 kilometer kunnen maken. De gemeente benadrukt dat geen sprake is van een georganiseerde tocht en zegt teleurstellingen te willen voorkomen zoals donderdag bij de Vijf Merentocht in Giethoorn.

Zuid-Holland Zuid
Ook Zuid-Holland Zuid waarschuwt schaatsers die het natuurijs op willen gaan. ''In de regio is het meeste natuurijs te dun, er zijn veel windwakken die nauwelijks zichtbaar zijn en ook de toplaag is van slechte kwaliteit'', aldus de veiligheidsregio. Zo is meer dan 80 procent van het ijs in de Alblasserwaard nog onbeschaatsbaar. Hulpdiensten kunnen grote delen van het ijs niet bereiken is, wat gevaarlijk kan zijn voor mensen die door het ijs zakken.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:51 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 19:41 uur | Bericht #385463
Waterland vreest Giethoorntaferelen

 De gemeente Waterland roept schaatsers op niet naar de Gouwzee te gaan. De Noord-Hollandse gemeente vreest levensgevaarlijke situaties door een toestroom aan schaatsers die denken dat er een georganiseerde toertocht wordt gehouden in Waterland.

Op sociale media wordt gemeld dat het ijs op de Gouwzee betrouwbaar is. De gemeente en de Monnickendamse IJsvereniging Olympia spreken dit echter tegen. "Het ijs op de Gouwzee is helaas niet zo betrouwbaar als het lijkt. Het ijs is op veel plekken onvoldoende dik en er zijn wakken. Slecht ijs is bovendien niet goed zichtbaar vanwege de sneeuw die er overheen ligt."

De gemeente vreest toestanden als bij de Vijf Merentocht donderdag in Giethoorn. Die tocht werd stilgelegd omdat er te veel schaatsers op af waren gekomen. De situatie op het ijs werd volgens de KNSB 'onverantwoord'.

Bron: Nieuws.nl
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 19:42 uur | Bericht #385464
Gemalen zondag weer aan om dooi

Gemalen in Groningen gaan vanaf zondag weer volop draaien. Omdat vanaf dan dooi is voorspeld, moeten de gemalen weer aan om wateroverlast te voorkomen. Dat meldt het Waterschap Noorderzijlvest donderdag. Ook in Drenthe worden de gemalen langzaam weer opgestart zodra het gaat dooien.

De komende dagen worden in Groningen alvast voorbereidingen getroffen om de gemalen weer aan te zetten. Zo worden vastgevroren gemalen ijsvrij gemaakt en voorzichtig opgestart. Ook gaan ploegen van het waterschap op pad om te kijken in welke gebieden het waterpeil het meeste is gestegen. Het vaarverbod op de vaarwegen blijft voorlopig nog van kracht.

De gemalen in Drenthe gaan automatisch harder als er meer waterafvoer komt, laat het Waterschap Hunze en Aa's weten. De gemalen in Drenthe zijn deze winter nooit helemaal uit geweest. Of ook de gemalen in Friesland weer gaan draaien als de dooi intreedt, is niet bekend. Gemalen in onder meer Groningen, Friesland en Zeeland werden de afgelopen tijd stopgezet om de ijsgroei te bevorderen in de hoop op schaatspret.

Bron: Nieuws.nl
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 januari 2013, 22:38 uur | Bericht #385500
Ook spoorellende bij wintermaatregelen

Acht dagen lang reed de NS vanwege het winterweer met een aangepaste dienstregeling. Een spoorinfarct, zoals in de winters van 2010, 2011 en 2012 bleef uit, maar ook dit jaar kampten treinreizigers elke dag met veel problemen, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Dinsdag 15 januari wordt voor het eerst een uitgeklede dienstregeling gereden in verband met sneeuwval. Op trajecten waar normaal elk kwartier een trein rijdt, rijdt nu elk halfuur een trein. Maar ondanks deze aangepaste dienstregeling doen zich ‘nog veel storingen voor aan met name wissels’, zo constateert het OCCR in haar dagverslag. Het OCCR is het operationeel controle centrum rail, het crisiscentrum van NS en infrabeheerder ProRail.

Een dag later gaat het al niet veel beter. Een grote verstoring ontstaat na een probleem met een wissel tussen Tilburg en Boxtel en bevroren wissels bij Breda waardoor er daar zeer beperkt treinverkeer mogelijk is. Dit zorgt ook voor problemen in Den Bosch, waar het treinverkeer vrijwel tot stilstand is gekomen, ook doordat er personele problemen zijn. Seinstoringen blijken ook te ontstaan door pekel op overwegen. Hierdoor rijden geen intercity’s tussen Roermond en Sittard.

Fyra's uit dienst gehaald
Donderdag 17 januari gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat hogesnelheidstrein Fyra uit de dienst wordt gehaald. Vanaf twee uur ’s middags rijden er geen Fyra’s meer tussen Amsterdam en Brussel, nadat drie treinen beschadigd op hun eindbestemming aan zijn gekomen. Er stranden ook gewone treinen, van Arriva en NS, bij Dordrecht en Almere Parkwijk, en een goederentrein bij Nieuwerkerk aan den IJssel.

Vrijdag en zaterdag rijdt NS een normale dienstregeling, maar tussen zondag 20 en donderdag 24 januari is het weer raak: het winterweer zorgt voor een aanpassing van de dienstregeling en er rijden weer minder treinen. Er stranden treinen, ook een internationale ICE trein bij Zevenaar, en er doen zich door het hele land sein- en wisselstoringen voor.

ProRail
ProRail wil desgevraagd niet zeggen hoeveel sein- en wisselstoringen zich precies hebben voorgedaan. ''Samen met NS stellen wij aan het eind van de winter een evaluatie op en alle storingen die zich voordoen worden nog nader geanalyseerd'', aldus een woordvoerder. ''De evaluatie wordt te zijner tijd aangeboden aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu, want de winter is natuurlijk nog niet voorbij.''

NS zegt geen cijfermatig overzicht te hebben van het aantal treinen dat defect kwam te staan. Een woordvoerder laat weten dat 'alles rijdt' en dat NS 'de aangepaste dienstregeling goed kan rijden qua materieel'. ''Grote problemen en uitval van materieel zoals in voorgaande jaren zijn uitgebleven'', aldus de winter.

NS zette op de verschillende trajecten soms wel andere en kortere treinen in dan gebruikelijk. Daardoor zijn reizigers soms geconfronteerd met ander materieel dan gebruikelijk, aldus de woordvoerder van NS. Reizigersorganisaties spraken daar vanochtend hun ongenoegen over uit en drongen aan op compensatie voor alle hinder.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 januari 2013, 07:36 uur | Bericht #385538
IJszeilwedstrijd op Reeuwijkse Plassen



Vijftien ijszeilers gaan zaterdag 26 januari vanaf 12.00 uur de strijd aan met elkaar op het bevroren water van de Reeuwijkse Plassen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. IJszeilers uit de regio, behorend tot de nationale top, vertegenwoordigen de officiële zeilers die deelnemen aan de zomerse race in de Regenboogklasse. Dit evenement heeft zich ontwikkeld tot de zeilsensatie van de Randstad. Er worden zaterdag vijf wedstrijden gezeild. De ijszeilers starten uit naam van provincies, gemeenten en bedrijven in deze winterse variant van de zeilwedstrijd `Nationaal Regenboog Evenement'. De titel voor deze ijsrace is NRE On Ice 2013. Het is een spectaculaire sport, met snelheden van soms 80 tot 100 kilometer per uur. Het evenement gaat - mits het ijs dik genoeg is - van start om 12.00 uur.

Bron: Blikopnieuws | Gewijzigd: 6 februari 2017, 14:51 uur, door Joyce.s
there can be only one
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 135 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 135, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden