Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Feb 2024 07:59:48

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

21 Feb 2024 07:59:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, CA; Plumas, CA.

21 Feb 2024 02:29:17
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 oktober 2012, 08:15 uur | Bericht #373690
Storing in Cariben (99L) mogelijk volgende tropische storm

Een storing in het midden van de Cariben zal hoogstwaarschijnlijk uitgroeien tot de volgende tropische storm van het seizoen. Deze zal dan de naam Sandy krijgen. Volgens het National Hurricane Centre is er een kans van 80%, dat in de komende 48 uur het systeem uitgroeit. Het grote lagedrukgebied ligt een paar honderd kilometer ten zuiden van Jamaica. Het gebied zal bijna stationair blijven draaien ten zuiden van Jamaica. Hierdoor krijgen Jamaica, Hispaniola en het oosten van Cuba de komende dagen te maken met zware regenval. Deze regen kan levensbedreigende situaties veroorzaken vooral in bergachtige gebieden. Een Hurricane Hunter verkenningsvliegtuig zal hedenmiddag het gebied gaan onderzoeken. © onweer-online
Bron: NOAA, Wunderground
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 oktober 2012, 11:33 uur | Bericht #373769
Tropische storm Sandy

In de Cariben kruipt tropische storm Sandy langzaam richting het noorden. Verwacht wordt, dat de storm zal uitgroeien tot een orkaan van de eerste categorie. Het systeem bevond zich om 09.00 UTC op 555 km ten zuid-zuidwesten van Kingston (Jamaica). De gemiddelde windsnelheid ligt op 75 km/h. De druk bedraagt 998mb. 

De regering van Jamaica heeft een orkaanwatch afgegeven en heeft de tropische storm watch vervangen door een tropische storm warning. In Haïti is een tropische storm watch van kracht. De verwachting is, dat Sandy als orkaan woensdag over Jamaica zal trekken. © onweer-online
Bron: NOAA, Wunderground
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 oktober 2012, 18:23 uur | Bericht #373792
Wat gaat Sandy doen? Een nieuwe Perfect Storm of een vlucht naar zee?

Sandy plaatst zich in de komende dagen in de Cariben voort. Hoewel de kans bestaat, dat Sandy volgende week richting Bermuda trekt, is het gevaar voor een verandering van bewegingsrichting en landfall in New England nog niet geweken. Het koude herfstweer staat op dit moment op een laag pitje, met als voorafgaande aan de vorming van de Perfect Storm in 1991. De periode van bezorgheid voor een potentieel schadelijke en verstorend weer, welke invloed zal gaan hebben in Boston en de rest van New England, strekt zich uit van volgende week maandag tot volgende week woensdag. Scenario 1
Een orkaan of een hybride storm (subtropische depressie), die op zee lijft, zal een minimale directe impact hebben op het zuidoosten van New England. Hoogstwaarschijnlijk komt er met de koude lucht een enkele bui mee volgens dit scenario. De zee zal ruw zijn. De kustlijn van Cape Cod en de eilanden, die gericht zijn op het noorden, kunnen te maken krijgen met enige overstromingen aan de kust en erosie problemen. Scenario 2
Er bestaat het gevaar, dat de storm gevangen gaat worden en naar het westen getrokken gaat worden door een ander systeem, die nadert vanuit het westen. Sandy zal dan de verandering ondergaan van een orkaan naar een hybride of een non-tropische systeem, maar de storm zal de intensiteit van de orkaan behouden. Zo'n draaiing naar het westen gaat veel meer problemen opleveren voor de kust dan vergeleken met de Halloweenstorm van 1991. Het centrum van dat systeem kwam niet aan land. Bij Sandy zullen echter in dit geval windstoten van orkaankracht landinwaarts voelbaar zijn. Bomen zullen knakken als luciferhoutjes waardoor er wijdverspreid stroomstoringen verwacht moeten worden. De zware regenval gaat leiden tot aanzienlijke vloed- en stedelijke overstromingen. Het verkeer zal verstoord worden door deze gigantische nor'easter. 

Scenario 3
In het derde geval ontsnapt Sandy richting zee. Maar in de buurt van de kust vormt zich dan een nieuwe storm. Boston en grote delen van het zuidoosten van New England krijgen dan te maken met ruw en onstuimig weer. © onweer-online
Bron: Accuweather| Gewijzigd: 23 oktober 2012, 18:26 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 oktober 2012, 07:52 uur | Bericht #373821
Een stormachtige zondag met Sandy? (blog deel 1)
By Glenn "Hurricane" SchwartzEr was eens een drie jarig kindje in Mt.Airy, die één van de krachtigste stormen in de geschiedenis van Philadelphia heeft meegemaakt. De naam van deze storm was Hazel. Hazel produceerde windstoten van 151 km/h. Hazel ontstond in de Cariben en racede richting de oostkust, waarbij eerst Noord Carolina in de ochtend en het westen van Philadelphia dezelfde avond werd getroffen. "Ik zeg niet, dat we een Hazel krijgen. Maar moeten het meest accurate computermodel dan negeren?" De auteur van dit blog was de driejarige jongen, die Hazel mee heeft gemaakt. 

Terug naar de wetenschap:
Vraag 1: Ligt Sandy in de gunstige positie om in kracht toe te nemen en kan zij gedurende enkele dagen naar het noorden trekken?
Antwoord: Ja. Het midden van de Caribische zee, waar Sandy zich heeft gevormd, is DE meest ideale plaats voor systemen om zich te ontwikkelen in deze tijd van het jaar. Vele van deze oktober/november stormen trekken naar het noorden (of noordoosten).

Vraag 2: Geeft het huidige weerpatroon genoeg gunstige voorwaarden om Sandy in kracht te laten toenemen en richting het noorden te gaan?
Antwoord: Ja. De computermodellen zijn de afgelopen 3 dagen het hier over eens. 

Het Europese model heeft, over het algemeen, de laatste drie dagen steeds de extreme Oostkust optie aangegeven. Het ECWMF heeft de onofficiële titel van meest accurate model wereldwijd en is dit in de laatste 20 jaar ook geweest. Vraag 3: Zijn er andere computermodellen, die dezelfde extreme voorspellingen doen zelfs al zijn ze niet identiek aan de ECWMF?
Antwoord: Ja (Geen enkel model is identiek 5-8 dagen vooruit). Het Canadees model geeft de afgelopen 24 uur ook consequent de extreme verwachting aan. Het Canadese model heeft regelmatig extreme runs. Dus dat is geen verrassing. Maar een ander model UKMET geeft ook de extreme verwachting aan. Niet zo extreem als het Canadees model en de ECWMF, maar nog steeds indrukwekkend. Zelfs het Japans model geeft een westwaarts traject aan. Alleen het Amerikaanse model, GFS, geeft een traject richting zee aan. 

Vraag 4: Is de ECWMF verwachting representatief voor andere "“ensemble members” van de ECWMF?
Antwoord: Ja. De ECWMF heeft 51x een run uitgevoerd met kleine verschillen in de huidige omstandigheden. Bij de NBC10 komen kaarten en data binnen van deze ensembles. Echter mogen deze niet getoond worden. Maar de schrijver van het blog kan wel zeggen, dat veel van de 50 andere oplossingen eveneens extreem en dicht genoeg bij de kust zijn om grote problemen te veroorzaken. 

Vraag 5: Denken de meteorologen bij de NWS in Washington DC, dat een traject van Sandy naar de oostkust mogelijk is?
Antwoord: Ja. Zie onderstaand kaartje met de officiële 7 daagse verwachting (tot volgende week maandag)Vraag 6: Al zou dit systeem honderden kilometers uit de kust blijven, heeft deze orkaan/Hybride/Nor'easter dan ook gevolgen voor de oostkust?
Antwoord: Ja. Orkanen zijn NIET gelokaliseerd op één punt. Ze beslaan honderden kilometers. Delen van orkanen en Nor'easter stormen zijn zelfs nog groter. Dit betekent, dat de kust te maken krijgt met zware regenval, vlagerige wind, muistromen en stranderosie. 

Conclusie:
Alhoewel het nog een week gaat duren, is er genoeg bewijs voor een grote krachtige storm (tropische, Nor'easter of Hybrid), die richting de oostkust van de USA gaat. 

© onweer-online
Bron: NBC Philadelphia
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 oktober 2012, 08:25 uur | Bericht #373824
Update 06.00 UTC
  • Lokatie: 260 km ten zuiden van Kingston Jamaica
  • Gemiddelde windsnelheid: 105 km/h
  • Traject: Noordwaarts met een snelheid van 17 km/h.
  • Druk: 988 mb

 

 


© onweer-online
Bron: Wunderground
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2012, 12:53 uur | Bericht #373841


Bron: accuweather
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 oktober 2012, 15:32 uur | Bericht #373852
Jamaica zet zich schrap voor overstromingen als tropische storm Sandy nadert.


Door middel van een kraan wordt een zeemuur opgebouwd nabij Kingston. 
Foto: GILBERT BELLAMY/REUTER


De inwoners van Jamaica zoeken beschutting terwijl de voorste rand van tropische storm Sandy het eiland al trakteert op plensregens en huilende wind. Het is mogelijk, dat Sandy uitgroeit tot een orkaan voordat deze volledig over het eiland trekt. De internationale vliegvelden zijn klaar om te sluiten en de cruise schepen hebben hun routes veranderd. Kingston Airport zal woensdag om 7 am EDT sluiten. Montego Bay's vliegveld volgt om 9 am EDT. Royal Caribbean Cruises Ltd. houdt het Allure of the Seas megaschip op zee en zal niet stoppen bij de terminal in Falmouth in het noorden van Jamaica. In de grote steden is een 48-urige tijdklok afgekondigd. Dit ter voorkoming , dat mensen de straat op gaan en om plunderingen tegen te gaan. 

De storm zal Jamaica vanmiddag van zuid naar noord gaan raken. De 18de storm met een naam van het Atlantische orkaanseizoen 2012 zal over en net langs Jamaica gaan om vervolgens richting het oosten van Cuba te draaien. De US marine basis Guantanamo Bay zal aan de westzijde gepasseerd worden. 

In heel Jamaica zijn zowel de bewoners van de gammele sloppenwijken als de rijken in hun beschermde ommuurde woongemeenschappen erg zenuwachtig over het pad van Sandy. Door de grote staatsschuld is de infrastructuur van het land ronduit belabberd. Een gebrek aan bouwvoorschriften ervoor gezorgd, dat sommige middenklas huizen en met tin-overdekte hutjes gebouwd zijn nabij steile taluds en geulen. De mogelijke vloedoverstromingen en modderlawines veroorzaakt door Sandy vormen een bedreiging voor het land met naar schatting 2,7 miljoen inwoners. 

In de woongemeenschap Kintyre in de bergen nabij Kingston zijn de inmiddels doorweekte bewoners bang, dat de brug van de stad over de Hope rivier weg zal spoelen. Drie weken geleden is al een gedeelte van de brug weggespoeld tijdens een hevige regenbui. Als de brug weggespoeld wordt, is het dorp volledig afgesloten van de buitenwereld. De storm zal zo'n 25cm neerslag droppen voornamelijk in de centrale en oostelijke delen van Jamaica. Op sommige plaatsen kan dit oplopen tot 50cm. Ook beukende golven en een krachtige stormvloed behoren bij Sandy. 

De autoriteiten van Cuba hebben een orkaan watch afgegeven voor verschillende provincies. Haïti heeft al te maken gehad met stortregens. Hier was een tropische storm warning van kracht. Alhoewel Sandy niet direct over Florida zal trekken, moeten de bewoners rekening houden met de indirecte effecten van de storm zoals mui-stromingen.

© onweer-online
Bron: The StarEvery cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 oktober 2012, 15:34 uur | Bericht #373853
Het ziet er niet goed uit voor New England komende weekEvery cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 oktober 2012, 19:32 uur | Bericht #373864
Orkaan Sandy stevent af op Jamaica

Orkaan Sandy zorgt woensdag voor zware regenval op Jamaica. De orkaan komt naar verwachting later woensdag aan land, mogelijk nabij Kingston, de dichtstbevolkte stad van het Caribische eiland.De internationale vliegvelden op het eiland zijn gesloten, cruiseschepen hebben hun routes aangepast en de politie heeft voor de komende 48 uur een avondklok ingesteld om mensen van straat te houden en plunderingen te voorkomen.

Sandy, de achttiende orkaan van het seizoen, strooit naar verwachting tot 25 centimeter regen uit boven Jamaica. Op sommige plekken kan zelfs vijftig centimeter neerslag vallen. Na Jamaica zet Sandy waarschijnlijk koers naar het oosten van Cuba. Mogelijk zorgt Sandy vrijdag ook voor noodweer in de Amerikaanse staat Florida.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
24 oktober 2012, 19:39 uur | Bericht #373865
De koers van TC Sandy op basis van de 12Z run van GFS:

BartS
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 oktober 2012, 07:06 uur | Bericht #373878
ReedtimmerTVN Reed Timmer

Impressive satellite image for Hurricane Sandy heading for eastern Cuba and Bahamas now
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 oktober 2012, 07:19 uur | Bericht #373879
Orkaan Sandy

Orkaan Sandy neemt snel in kracht ten ten zuidwesten van Santiago de Cuba. Recentelijk onderzoek door het verkenningsvliegtuig de hurricane Hunter indiceert, dat orkaan Sandy snel in kracht is toegenomen. Sandy heeft nu de status van een categorie 2 orkaan. Het is mogelijk, dat Sandy nog verder in kracht toeneemt tot cat 3 avoordat deze henemorgen aan de zuidoostkust van Cuba aan land gaat komen. Het oog van Sandy nadert de kust van Cuba. 

De regering van de Bahama'sheeft een orkaan waarschuwing afgegeven voor de Ragged Islands in het zuidoosten van de Bahama's. Voor het overige deel van het zuidoosten geldt een tropische storm warning. Een orkaan *warning" geldt voor: Jamaica, Cuba (Camaguey, Las Tunas, Granma, Santiago de Cuba), The Ragged Islands (Bahama's), het midden van de Bahama's en het noordwesten van de Bahama's. Een tropische storm "warning" is van kracht voor Haïti, de oostkust van Florida, Lake Okeechobee en de rest van het zuidoosten van de Bahama's.

Data:
Lokatie: 50 km ten zuidwesten van Santiago de Cuba
Max. gemiddelde windsnelheid: 175 km/h. 
Traject:: noord-noordoost met een snelheid van 20 km/h.
Druk: 957 mb.© onweer-online
Bron: Wunderground
| Gewijzigd: 25 oktober 2012, 07:21 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 oktober 2012, 07:25 uur | Bericht #373880

Bron: NOAA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 oktober 2012, 07:37 uur | Bericht #373882
Speciale update: Sandy is een major hurricane

Op het moment van schrijven is Sandy uitgegroeid tot een major hurricane (Categorie 3) en is aan land gekomen bij Santiago de Cuba met gemiddelde windsnelheden van 185 km/h. Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 oktober 2012, 07:49 uur | Bericht #373885

Gepubliceerd op 24 okt 2012 door ABCNews
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 oktober 2012, 07:59 uur | Bericht #373886
Correctie van NHC

De gemiddelde windsnelheid ligt op 110 mph en daarom blijft Sandy een categorie 2. Eerder had de NHC gemeld, dat de gemiddelde windsnelheid op 115 mph lag en Sandy dus een categorie 3 orkaan zou zijn. 
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 oktober 2012, 11:01 uur | Bericht #373896
Orkaan Sandy bereikt Cuba

De orkaan Sandy heeft donderdag het zuidoosten van Cuba bereikt. De orkaan kwam van Jamaica en eiste daar en in Haïti twee levens. Orkaan Sandy bereikt Cuba In de orkaan werden aanhoudende windsnelheden tot 183 kilometer per uur gemeten. De Cubaanse autoriteiten hebben ongeveer 450 toeristen uit badplaatsen bij Santiago geëvacueerd. Naar verwachting zal Sandy over Cuba naar de Bahama's trekken. De storm gaat in een groot gebied gepaard met zware regenval, die overstromingen en modderstromen kan veroorzaken. In Jamaica kwam woensdag een oudere man om het leven toen zijn eenvoudige woning werd verpletterd door een losgeraakt rotsblok. In Haïti verdronk een vrouw toen zij bij een poging een rivier over te steken door de stroom werd meegesleurd. De Jamaicaanse autoriteiten sloten de internationale luchthavens van het eiland en kondigden in grote steden uitgaansverboden af om plunderingen te voorkomen.

Bron: Nieuws.nl
| Gewijzigd: 25 oktober 2012, 11:02 uur, door Tatanka
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 oktober 2012, 13:22 uur | Bericht #373909
Modellen laten nog steeds zien dat de verloop van sandy nog steeds het noordoosten van vs kan bedreigenBron: NWSBinghamton | Gewijzigd: 25 oktober 2012, 13:26 uur, door Tatanka
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 oktober 2012, 15:00 uur | Bericht #373915
Uitleg door een weerman threats van sandy langs de Vs kust


Gepubliceerd op 25 okt 2012 door justinvt
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 oktober 2012, 15:33 uur | Bericht #373917
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.834 topics, welke bij elkaar 448.298 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.570 leden.
Het nieuwste lid is PieterPater.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 73 mensen aan het browsen op het forum. 10 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 73, lezen 19 mensen het topic "Stormkans donderdag 22 februari 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden