Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tucker, WV.

28 Sep 2021 17:08:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barbour, WV.

28 Sep 2021 17:08:53

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2021 16:59:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Plymouth, MA; Suffolk, MA.

28 Sep 2021 16:57:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barbour, WV; Randolph, WV.

28 Sep 2021 16:21:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, MA; Norfolk, MA; Plymouth, MA; Suffolk, MA.

28 Sep 2021 16:21:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bristol, MA; Middlesex, MA; Norfolk, MA; Suffolk, MA; Worcester, MA; Providence, RI.

28 Sep 2021 15:48:15

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2021 10:59:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Skamania, WA.

28 Sep 2021 05:40:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, WA; Skamania, WA.

28 Sep 2021 05:28:19

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2021 03:59:23

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Sep 2021 19:59:53

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Sep 2021 19:59:52

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Sep 2021 19:59:52

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Sep 2021 19:59:51
Actueel
1 / 4

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 09:14 uur | Bericht #374625
New York probeert normale leven te hervatten

New York probeert na de verwoestende passage van de orkaan Sandy opnieuw de draad van het normale leven op te pikken. Minstens enkele buslijnen zullen in principe opnieuw uitrijden. De metro rijdt wel nog altijd niet, en het blijft onduidelijk wanneer die de dienst hervat. Verschillende metrotunnels zijn namelijk ondergelopen. De luchthaven JFK hervat normaal wel de activiteiten, en ook de beurs in Wall Street opent weer.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Volgens burgemeester Michael Bloomberg zitten ongeveer 750.000 gezinnen nog altijd zonder elektriciteit in New York. In de 20 getroffen staten in het noordoosten van de VS moesten zo'n 8 miljoen mensen het een tweede opeenvolgende nacht zonder stroom stellen. Verschillende gouverneurs hebben al gewaarschuwd dat het nog enkele dagen tot een week kan duren voordat alle stroomvoorzieningen hersteld zijn.

Het aantal doden aan de Amerikaanse oostkust door Sandy blijft intussen stijgen. Alleen in de stad New York zijn nu al 22 dodelijke slachtoffers geteld, berichtte de New York Times. In de hele Noord-Amerikaanse stormregio zouden er volgens bepaalde bronnen al tot 50 doden zijn. De nieuwszender CNN houdt het voorlopig op 33 doden. Ook in de Caraïben had Sandy al tientallen doden gemaakt.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een bizar beeld in New York. Op 2nd Avenue zijn enkel de lichten van auto's waar te nemen. © afp.

Koudefront
Sandy vloeide op zijn doortocht samen met een koudefront dat uit het noorden kwam, waardoor een hele regio met onder meer West Virginia, Virginia, Pennsylvania, Maryland, Tennessee en Ohio met hevige sneeuwval kreeg af te rekenen.

Bijzonder zwaar getroffen is ook de staat New Jersey, waar aan de kust de stad Atlantic City ligt. "Deze plekken zullen nooit meer dezelfde zijn", zei gouverneur Chris Christie. "We zullen ze opnieuw opbouwen, maar ze zullen nooit meer dezelfde zijn". President Barack Obama brengt in de loop van de dag een bezoek aan New Jersey, om zichzelf een beeld te vormen van de vernielingen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4148
Lid sinds: 26 aug. 2011
31 oktober 2012, 09:15 uur | Bericht #374626
Citaat van Marga, woensdag 31 oktober 2012, 7:00 uur
Sneeuwstormen.
Er zijn hier een aantal zaken aan de orde. Allereerst kwam er reeds koude lucht richting het zuiden. Het stormsysteem in de bovenste luchtlagen, waar Sandy gister mee is samengegaan. Het sneeuwde reeds, maar er was geen sprake van een blizzard. Met het naderen van Sandy (dus ook de buitenste banden van deze gigastorm) is het steeds harder gaan sneeuwen in de Appalachen. Ver van te voren zijn er ook blizzard warnings afgegeven.
De waarschuwingen voor blizzards  werden al wel gegeven toen er  verder nog geen echte "sandy gerelateerde" waarschwuingen waren voor zver ik me kan herinneren. Ik krijg wel stilaamn het idee dat als we Sandy uit elkaar plukken, we een hurricane/storm te zien krijgen die op zich niet zo indrukwekkend is, ik bedoel zelfs al was het de hele tijd een category 1 dan nog, dat maakt het zuiden van de VS zo vaak mee, dat zou  niet voor porblemen mogen zorgen, als het zo vaak voor komt moet je daar een beetje op voorbereid zijn.

Alleen de optelsom van Sandy, met andere stormen en stromen maakten het heel groot waardoor er veel zee werd opgejaagd,, samen met springtij en dan ook nog in het gebied van de VS dat in feite het minste kan hebben maakt het  tot het mediapsektakel wat het was.Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 09:22 uur | Bericht #374629
In beeld: Een dag na de monsterstorm

Superstorm Sandy heeft een spoor van verwoesting achtergelaten aan de oostkust van de VS. Huizen en metrotunnels staan onder water, bomen zijn omgewaaid en miljoenen zitten zonder elektriciteit. De ravage in foto's. Aan bijna de gehele oostkust kwam het openbare leven tot stilstand door Sandy. In de wijk Queens brak door de storm een enorme brand uit, die tientallen huizen verwoestte. Obama verklaarde de toestand in New York en New Jersey officieel tot "grote ramp". De economische schade die Sandy heeft aangericht loopt in de miljarden.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4148
Lid sinds: 26 aug. 2011
31 oktober 2012, 09:27 uur | Bericht #374630
Citaat van Marga, woensdag 31 oktober 2012, 7:00 uur
Irene
Irene kwam het land op in Noord Carolina als een categorie 1 orkaan. Daarna trok Irene weer de oceaan op en zwakte af tot een tropische storm om vervolgens op 28 augustus wederom aan land te gaan in New Jersey. Een paar uur later kwam Irene voor de laatste keer aan land in Brooklyn. Irene was toen nog steeds een tropische storm
Even nagezicht maar in het heel traject van North Carolina tot Virginia (voordat ze de zee weer op ging) is Irene de hele tijd category 1 hurricane gebleven, pas  bij de tweede keer was het een storm.

Edit Marga: Dat zeg ik toch?


| Gewijzigd: 1 november 2012, 11:25 uur, door Marga
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 oktober 2012, 09:59 uur | Bericht #374635
Citaat van jcroon, woensdag 31 oktober 2012, 9:15 uur KnipDe waarschuwingen voor blizzards  werden al wel gegeven toen er  verder nog geen echte "sandy gerelateerde" waarschwuingen waren voor zver ik me kan herinneren. Ik krijg wel stilaamn het idee dat als we Sandy uit elkaar plukken, we een hurricane/storm te zien krijgen die op zich niet zo indrukwekkend is, ik bedoel zelfs al was het de hele tijd een category 1 dan nog, dat maakt het zuiden van de VS zo vaak mee, dat zou  niet voor porblemen mogen zorgen, als het zo vaak voor komt moet je daar een beetje op voorbereid zijn.

Alleen de optelsom van Sandy, met andere stormen en stromen maakten het heel groot waardoor er veel zee werd opgejaagd,, samen met springtij en dan ook nog in het gebied van de VS dat in feite het minste kan hebben maakt het  tot het mediapsektakel wat het was.

Zoals je ongetwijfeld in de berichtgeving hebt kunnen lezen, was deze dame het mediaspektakel wel waard. Kijken we alleen al naar het dodenaantal. Het feit dat er duizenden, tienduizenden vluchten wereldwijd zijn geannuleerd wordt ook niet zomaar gedaan. Het gaat er totaal niet om, dat Sandy "maar" een categorie 1 storm is geweest. De samenloop van omstandigheden maakt deze gebeurtenis zo uniek. En dan heb ik het nog geeneens gehad over de recordlage druk in de kern. Sandy is niet uit elkaar te plukken. Als je dat wilt gaan doen voor analyse, schiet je je eigen analyse gelijk lek. 
| Gewijzigd: 31 oktober 2012, 10:00 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4148
Lid sinds: 26 aug. 2011
31 oktober 2012, 10:21 uur | Bericht #374636
Citaat van Marga, woensdag 31 oktober 2012, 9:59 uurZoals je ongetwijfeld in de berichtgeving hebt kunnen lezen, was deze dame het mediaspektakel wel waard. Kijken we alleen al naar het dodenaantal. Het feit dat er duizenden, tienduizenden vluchten wereldwijd zijn geannuleerd wordt ook niet zomaar gedaan. Het gaat er totaal niet om, dat Sandy "maar" een categorie 1 storm is geweest. De samenloop van omstandigheden maakt deze gebeurtenis zo uniek. En dan heb ik het nog geeneens gehad over de recordlage druk in de kern. Sandy is niet uit elkaar te plukken. Als je dat wilt gaan doen voor analyse, schiet je je eigen analyse gelijk lek. 
Ach, wij Nederlanders zijn  denk ik medeschuldig.... Waarom kiezen wij nou net zo'n  complex van trechters vanuit de oceaan uit om een nederzetting te stichten. Da vraag je om "surge-problemen". Nou zijn wij niet alleen schuldig, toen de Engelsen het ruileden tegen Suriname hadden ook zij, met hun ervaring op hte gebeid van water en rampen  alsnog zonder al teveel pijn en moeite  kunnen besluiten de  boel wat te verplaatsen. En zelfs de Amerikanen zelf.... in 1776 was New York echt nog  niet zo groot en belangrijk, ze hadden de boel ergens anders veel meer kunnen laten ontwikkelen,.

Edit Marga:Bij deze sluit ik deze discussie, want we dwalen op deze manier veels te ver van het onderwerp Sandy af.| Gewijzigd: 1 november 2012, 11:28 uur, door Marga
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5230
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 12:21 uur | Bericht #374645
Dodental door Sandy in VS op 55

De superstorm Sandy heeft in de Verenigde Staten aan zeker 55 mensen het leven gekost. Sandy ging maandagnacht met veel geweld in de Amerikaanse staat New Jersey aan land.Voordat Sandy de Amerikaanse oostkust trof, maakte de storm in het Caribisch gebied ook al slachtoffers. Zeker 69 mensen verloren in de Cariben het leven door het natuurgeweld.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
31 oktober 2012, 12:34 uur | Bericht #374647
Over 110 major house fires reported in #NYC area. 5+ feet of stagnant flood water still covering many NJ towns.Bron: Twitter, Reed Timmer | Gewijzigd: 31 oktober 2012, 12:57 uur, door RayZor
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5230
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 13:53 uur | Bericht #374649
Studenten in storm sneller dan CNN


Lotte Grimbergen op Times Square. © FOTO LOTTE GRIMBERGEN.

Ze waren met hun stormverslaggeving eerder dan CNN, sneller dan lokale nieuwsstations: de 24 Utrechtse studenten journalistiek in New York. Ze vielen maandag na aankomst voor een studietrip over de presidentsverkiezingen voortijdig met hun neus in het wereldnieuws. Eigenlijk hadden we toen we uit het vliegtuig stapten pas in de gaten hoe serieus Sandy was,' vertelt derdejaarsstudente journalistiek Lotte Grimbergen (24) aan AD/Utrechts Nieuwsblad.

Liveblog
We hebben een liveblog gemaakt en zijn de straat op gegaan, ook naar de Hudson. Helemaal verantwoord was het niet. Vooral omvallende bomen en rondvliegende reclameborden waren gevaarlijk. Bij ons in de buurt was een pand ingestort, dus daar waren we snel bij. Eerder dan CNN en andere zenders. Later begon in ons hotel het licht te flikkeren, werd het flauwer en ten slotte viel de stroom helemaal uit. Het hotel had gelukkig wel noodverlichting. 'Het was wel bijzonder: veel adrenaline in ons lijf en 3500 views op ons liveblog. We hopen de bezoekers vast te houden voor het blog dat we over de verkiezingen maken. Of we te vroeg gepiekt hebben? 'Nou nee, we zien het eerder als een warming up,' besluit Grimbergen.

Bron: AD
 
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5230
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 15:51 uur | Bericht #374655
Reed Timmer: Meteorologist and Extreme Storm Chaser

Top 5 van de blizzards sneeuwval

1. Redhouse, MD, Garrett Co: 75cm
2. Davis, WV, Tucker Co: 71cm
3. East of Elkins, WV, Randolph Co:71cm
4. Terra Alta, WV, Preston Co: 64cm
5. Finzel and Oakland, MD, Garrett Co: 64cm
 
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5230
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 16:29 uur | Bericht #374657
New Yorkers moeten nog weken wachten op metro

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een afgesloten metro-ingang in Manhattan. © reuters.

Het hele openbaarvervoersnet in New York is eergisteren volledig stilgelegd in afwachting van orkaan Sandy. Volgens burgemeester Bloomberg zou het nog weken kunnen duren voordat alle metrolijnen opnieuw operationeel zijn. In zijn laatste persconferentie meldde Bloomberg dat de busdiensten vandaag deels opnieuw zouden worden opgestart. Het metronet zit echter met veel grotere problemen. Het volledige net zou nog ten minste vier tot vijf dagen gesloten blijven, maar bepaalde lijnen, vooral die met tunnels onder de East River, kunnen mogelijk nog weken gesloten blijven.

Volgens Jay Jayakrishnan, een hoogleraar aan de University of California in Irvine, zou het leegpompen van de metrotunnels al zo'n drie tot vier dagen kunnen duren. Daarna zullen alle tunnels meter per meter moeten worden nagekeken, aangezien het hele elektrische systeem door het water kan aangetast zijn. 'Ook de signalisatiesystemen moeten worden nagekeken, want het zoute water zal voor corrosie hebben gezorgd', aldus de hoogleraar.

Bron: AD
there can be only one
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
31 oktober 2012, 16:49 uur | Bericht #374659
New high snowfall total is 34" from Mt LeConte in the Smoky Mountains.Brad pandanovic
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 18:35 uur | Bericht #374661
Dodental New York stijgt tot 24 na orkaan Sandy

Het aantal doden in New York door de orkaan Sandy ligt momenteel op 24, zo heeft de politie van New York gemeld. In de vorige balans, die burgemeester Michael Bloomberg gisteren gaf, was sprake van minstens achttien doden.


© getty.

De meeste slachtoffers kwamen om door omvallende bomen die door felle wind ontworteld werden. Andere lichamen werden in overstroomde wijken van de stad geborgen. Lokale autoriteiten zeggen dat nog wordt gezocht naar slachtoffers en dat het dodental verder kan oplopen. Sandy eiste in de hele VS zeker 49 levens. In het Caraïbisch gebied kwamen lieten zeker 67 mensen het leven als gevolg van de storm.

Halloween
De Amerikaanse president Barack Obama gelastte het traditionele Halloween-kinderfeest op het Witte Huis af om naar Atlantic City in de staat New Jersey te kunnen reizen, die bijzonder zwaar getroffen is door Sandy. Vorig jaar hadden Obama en zijn vrouw Michelle nog een tweeduizendtal scholieren uit de omgeving van Washington te gast voor Halloween.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 18:39 uur | Bericht #374662
Sandy veroorzaakt groot voedselprobleem op Haïti

Sandy zal wellicht grote voedselproblemen veroorzaken op het arme Haïti. In bepaalde regio's is tot 70% van de gewassen vernield. Intussen maken ook de eilanden in Caraïben de balans op na de verwoestende doortocht van de "superstorm". Er vielen officieel 70 doden, waarvan 52 op Haïti.


Belga

Vooraleer Sandy aan land ging in de Verenigde Staten, had de storm al zwaar huisgehouden in de Caraïben. Een week geleden deelden vooral Haïti en Cuba in de brokken. In het zuiden van Haïti is niet enkel 70 procent van de gewassen vernield, ook veel vee is omgekomen.

De centrale overheid heeft nog geen cijfer geplakt op het verlies. Jean Debalio Jean Jacques van het Ministerie van Landbouw voor zuid-Haïti heeft echter al laten weten dat "veel boeren zonder eten zullen komen te zitten." Sandy trok over het westen van Haïti, en in de landbouwstreek rond Les Cayes was er veel wateroverlast. Daar viel op 24 uur tijd ruim een halve meter regen. Er zijn vooral bananen, maïs, avocado's en graangewassen verloren gegaan. Sowieso is voedselvoorziening een chronisch probleem in Haïti. Ook de vrees voor een cholera-epidemie duikt opnieuw op wegens de overstromingen en de slechte sanitaire omstandigheden. Elke week worden honderden nieuwe gevallen gemeld.

 
Beide foto's Belga

Zware tol in de Caraïbische landen
Sandy heeft officieel 70 doden gemaakt in de Caraïben. In Haïti is het dodental het hoogst: 52. De storm veroorzaakte dagen aan een stuk stortregens, vooral dan in het zuiden, waardoor rivieren buiten hun oevers traden en oogsten vernield werden.

In Cuba (foto) zijn officieel 11 mensen omgekomen, onder wie een kind. Het gaat om de zwaarste balans in jaren. Meer dan 130.000 woningen zijn beschadigd, en in het oosten van het land, waar de storm het zwaarste huishield, zijn ongeveer 15.000 woningen vernield. De oostelijke stad Santiago de Cuba werd zwaar getroffen. President Raúl Castro is al op bezoek geweest: "Het is hard. Maar Santiago is Santiago. De stad heeft al stormen en oorlogen doorstaan. Ze komt er wel bovenop."

Op Jamaica stierf een oudere man toen hij verpletterd werd onder een rots. Hevige winden en regens hebben enkele honderden huizen beschadigd of weggeveegd, koffie- en banaanplantages werden vernield. Er zou voor 16,5 miljoen dollar schade zijn.

Op de Bahama's zijn er twee doden gemeld, en is er veel waterschade. Ook op de Dominicaanse Republiek vielen twee slachtoffers. 30.000 mensen werden geëvacueerd. Op Puerto Rico kwam een man om door wateroverlast.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
31 oktober 2012, 19:24 uur | Bericht #374667
Kiteboarder Fail Hurricane Sandy.

Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 19:24 uur | Bericht #374668
Rode Kruis geeft geld aan Haïti na Sandy

Het Nederlandse Rode Kruis trekt veertigduizend euro uit voor de hulpverlening in Haïti, dat deze week werd getroffen door orkaan Sandy. Dat meldt het Rode Kruis woensdag. Vanwege de orkaan moesten meer dan zeventienduizend Haïtianen worden geëvacueerd. Voor de opvang van deze mensen zijn inmiddels 118 opvangkampen opgezet. Het Rode Kruis reikt er voedsel en hygiënepakketten uit.

Mensen van wie het huis is beschadigd of verwoest krijgen daarnaast bouwmaterialen om hun woningen te repareren. Verder geeft de hulpverleningsorganisatie Haïtianen geld, vee en zaden, 'zodat mensen weer zelf in hun inkomen kunnen gaan voorzien'.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 19:31 uur | Bericht #374671
VS meet de schade op, vliegverkeer herneemt

In New York zijn 2 van de 3 grote luchthavens opnieuw geopend, na de doortocht van de storm Sandy. De dienstverlening blijft wel beperkt. In 15 Amerikaanse staten zitten intussen nog meer dan 6 miljoen mensen zonder stroom. Zeker 61 Amerikanen zijn omgekomen.

 
Bron foto's: Belga

De voorbije dagen zijn meer dan 18.000 vluchten van of naar de Amerikaanse oostkust geannuleerd. Op 2 van de 3 grote luchthavens van New York, JFK en Newark, is het vliegverkeer vanmiddag weer hervat. Wanneer LaGuardia, de derde luchthaven, opnieuw geopend wordt, is nog niet bekend. Op Zaventem zouden vandaag 7 van de 9 geplande vluchten kunnen doorgaan.

In New York gaat vandaag ook de beurs van Wall Street weer open. De voorbije 2 dagen was de handel opgeschort. Michael Bloomberg, de burgemeester van New York, heeft Sandy "een van de grootste natuurrampen uit de geschiedenis van de stad" genoemd.

Er waren meer dan 20 grote branden en 80 gebouwen zijn vernield. Verschillende metrostations zijn ondergelopen. Morgen zal het metroverkeer beperkt opnieuw opgestart worden. Wanneer alle metro's terug rijden, is nog niet bekend. Door de zware schade zal het wellicht weken duren voor alles hersteld is.

Bussen rijden intussen wel al rond in de stad. Voor de gelegenheid zijn ze zelfs gratis. Alle belangrijke bruggen zijn opnieuw open, maar enkele belangrijke tunnels zoals de Brooklyn-Battery Tunnel en de Holland Tunnel blijven dicht. Ook de scholen blijven voor een derde dag op rij dicht, omdat veel scholieren en studenten de metro nodig hebben om in de les te geraken.

Bloomberg had het op een persconferentie over scènes van verwoesting die doen denken aan "de beelden die we hebben van het einde van de Tweede Wereldoorlog". De scholen in zijn stad blijven ook vandaag gesloten. De grote Halloween-parade die gepland was voor vanavond, is geannuleerd. Of de wereldberoemde marathon van New York nu zondag kan doorgaan, wordt nog bekeken.

In New York vielen minstens 22 doden, in totaal kwamen zeker 61 Amerikanen om het leven door Sandy. In de 15 getroffen staten zitten volgens de laatste cijfers nog zo'n 6,5 miljoen mensen zonder elektriciteit. Gisteren waren dat er meer dan 8 miljoen. Het kan nog enkele dagen duren voor de stroom overal weer hersteld is.

Tienduizenden geëvacueerden verblijven ook nog steeds in tijdelijke onderkomens. De totale schade wordt geschat tussen de 30 en 40 miljard dollar (tussen de 23 en 31 miljard euro). Een enorm bedrag, maar veel minder dan de 100 miljard dollar aan kosten na orkaan Katrina in 2005.

De Amerikaanse president Barack Obama bezoekt vandaag de getroffen staat New Jersey. Hij zal er "samen met gouverneur Chris Christie de schade opmeten, met getroffen mensen praten en de hulpdiensten bedanken die hun leven heb gewaagd", aldus een mededeling van het Witte Huis. Sandy trekt intussen verder landinwaarts. De storm is in kracht afgenomen, maar veroorzaakt nog steeds hevige regen- en sneeuwval.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 20:37 uur | Bericht #374676
Orkaan Sandy schakelt kwart gsm-masten uit

De orkaan Sandy heeft in tien staten aan de Amerikaanse oostkust circa een kwart van de gsm-masten neergehaald of beschadigd, vernam de Federal Communications Commission van de telecombedrijven. De mobiele dekking kan nog verder afnemen als backupgeneratoren niet op tijd van diesel worden voorzien.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Inwoners van Hoboken in New Jersey laden hun gsm's op bij een huis dat nog stroom heeft. © afp.

Telecombedrijf Verizon waarschuwt zijn klanten over mogelijke storingen op zowel mobiele netwerken als het vaste netwerk omdat enkele kantoren van het bedrijf in New York, Pennsylvania en New England zijn overstroomd.

Telefonie
Het vastetelefonienetwerk in de getroffen staten zou nog relatief goed functioneren, al hebben naar schatting zeven tot acht miljoen Amerikanen geen stroom. De alarmcentrales zouden ook nog grotendeels draaien, maar de FCC roept burgers op om sociaalnetwerksites te gebruiken om te communiceren met bijvoorbeeld familieleden of vrienden.

Datacenters
De orkaan Sandy heeft ook diverse datacenters getroffen. In en rond New York City ging een aantal datacenters offline als gevolg van overstromingen. Vandaag ging de New York Stock Exchange weer open, maar Bloomberg meldt dat ook hier de internetverbindingen en mobiele verbindingen nog stroef verlopen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 oktober 2012, 23:10 uur | Bericht #374686
500 patiënten ziekenhuis New York geëvacueerdHet Bellevue-ziekenhuis in New York wordt ontruimd. De schade die het ziekenhuis had oplopen door superstorm Sandy bleek groter dan gedacht. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg laten weten. De stroomvoorziening in het ziekenhuis was door de storm uitgevallen. Het hospitaal in Manhattan draaide daarom al enkele dagen op noodgeneratoren.

Volgens Bloomberg is de evacuatie nodig omdat het ziekenhuis meer schade heeft opgelopen dan aanvankelijk gedacht. De kelder is ondergelopen. De werkomstandigheden waren de afgelopen dagen zwaar , meldt The New York Times. Zo zouden er mensen te zien zijn geweest die baby's van de trap afdroegen. Ook zou het gestonken hebben in het ziekenhuis. Vermoedelijk door de brandstof die gebruikt werd voor de noodgeneratoren. Zo'n 500 patiënten worden elders ondergebracht. De burgemeester liet weten dat op dit moment naar plek in andere ziekenhuizen wordt gezocht.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
RayZor
Lid
Woonplaats: Eext
Berichten: 1135
Lid sinds: 19 jun. 2007
31 oktober 2012, 23:57 uur | Bericht #374691
GOES-14 Rapid Scan movie of Hurricane Sandy
October 25-31, 2012

Terug naar boven
5 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 5 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.414 topics, welke bij elkaar 446.187 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.364 leden.
Het nieuwste lid is Olivia_Kn.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
5 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2350 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2350, lezen 12 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting IJsland

Al sinds maart 2021 actief

Atlantische orkanen

Hoogtepunt orkaanseizoen

Herfst discussietopic

Herfst start zomers

Herfstwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-9

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden