Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Beaufort.

1 Oct 2022 15:52:38

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Carteret.

1 Oct 2022 15:52:38

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor East Carteret.

1 Oct 2022 15:52:38

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Onslow.

1 Oct 2022 15:52:38

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Sumter.

1 Oct 2022 15:52:38

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Pender.

1 Oct 2022 15:52:37

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Northern Horry.

1 Oct 2022 15:52:37

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal New Hanover.

1 Oct 2022 15:52:37

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Central Horry.

1 Oct 2022 15:52:37

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Oct 2022 15:00:18

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Oct 2022 15:00:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carbon, UT.

1 Oct 2022 14:43:09

Er zijn de afgelopen 3 uur 1000 ontladingen geregistreerd.

1 Oct 2022 13:36:34

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

1 Oct 2022 13:15:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carbon, UT; Emery, UT.

1 Oct 2022 12:51:21
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2013, 12:09 uur | Bericht #400774
Mosselen laten nog wat langer op zich wachten

Mosselliefhebbers zullen nog tot 24 juli moeten wachten op de mosselen van het nieuwe seizoen. De Zeeuwse mosselen hebben meer tijd nodig om te groeien tot de gewenste kwaliteit, maakte het Nederlandse Productschap Vis bekend.

De oorzaak voor het trager op gang komen van het mosselseizoen is het koude voorjaar, waardoor de weekdieren minder voeding hebben om te groeien. Daardoor zijn er dit jaar ook minder kreeften dan normaal. De start van het haringseizoen liep door de kou ook al vertraging op dit jaar.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2013, 12:43 uur | Bericht #400798
Zomer na weekeinde voor langere tijd terug

Zonliefhebbers komen volgende week weer voldoende aan hun trekken. Na een paar mindere dagen wordt het na het weekeinde opnieuw zonnig en warm. Bovendien is de kans groot dat het zomerweer voor langere tijd stand houdt.Juli lijkt zo geheel te breken met het instabiele weer van de afgelopen maanden, meldt weeronline.nl donderdag.

Tot meer dan een paar mooie dagen kwam het dit jaar nog niet. Door de komst van een hogedrukgebied is maandag de zon weer de hele dag te zien, gaat het minder waaien en wordt het warmer. Tot die tijd is het nog iets minder fraai. Vrijdag kan het hier en daar nog een beetje motregenen.

De temperaturen stijgen vanaf maandag net als afgelopen week naar rond of net boven de 25 graden. In het zuiden kan het kwik verder stijgen tot 28 graden. In de kustgebieden is het iets koeler met 20 tot 25 graden. "Eigenlijk ideaal Hollands zomerweer", aldus een woordvoerder.

Het mooie weer betekent goed nieuws voor de duizenden wandelaars die vanaf dinsdag de Nijmeegse Vierdaagse lopen. De organisatie liet eerder deze week weten nog geen extra maatregelen te nemen vanwege het zomerweer. Er ligt wel een draaiboek klaar. In 2006 overleden door de hitte twee deelnemers. Meer dan driehonderd mensen werden onwel.

Bron: Nieuws.nl
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2013, 16:44 uur | Bericht #400808
Kleine winddraaiing, meer zon

Na twee dagen van afwisselend zon en wolkenvelden krijgen we na het weekend een paar dagen met veel zon en oplopende temperaturen. Hoewel we grootschalig op de weerkaarten nauwelijks een verandering zien, zorgt een kleine windverandering voor een zonnig weerbeeld. De noordelijke wind wordt namelijk westelijk.


De weerssituatie van vandaag (donderdag). De hogedrukkern ligt boven Schotland, de wind komt daardoor uit het noorden bij ons.

Hogedrukgebied al tijden ten westen van ons
Al langere tijd zijn we onder invloed van een hogedrukgebied dat ten westen van ons ligt, waardoor Nederland met een noordelijke luchtstroom te maken heeft. De noordelijke winden, die lucht van de Noorse Zee en de Noordzee ons land laten binnen drijven, hebben een lange reis over het water gemaakt. Daar heeft de wind zich kunnen voeden met grote hoeveelheden vocht. Als gevolg hiervan schuiven geregeld banden van bewolking Nederland binnen.


De weersituatie voor zaterdag. Het hogedrukgebied ligt nog steeds ten westen van Nederland. De Noordzee heeft nog steeds grote invloed.

Wat gisteren duidelijk te zien was, was dat deze bewolking als eerste de noordelijke provincies binnen rolde en daar bijna de hele dag voor bewolking zorgde, terwijl meer landinwaarts er gaten in de bewolking ontstonden door de straling van de zon en de daardoor ontstane thermiek. Uiteindelijk overheerste de zon op heel wat plaatsen.

Verandering windrichting
Tot en met het weekend blijft het hogedrukgebied west van ons liggen en domineert de noordelijke stroming ons land. Hoewel het hoog, stabiel op zijn plek blijft liggen, ontwikkelt zich op maandag een tijdelijke hogedrukkern (soort van dependance van het grote hogedrukgebied) boven Frankrijk. Dit leidt ertoe dat we boven Nederland met winden uit het westen te maken krijgen, welke een stuk warmer zijn dan de noordelijke winden.


De weerssituatie voor zondag. Engeland en Wales worden zeer warm tot heet, bij ons nog altijd een noordelijk briesje. Er passeert bovendien een koufront ons land (zie blauwe lijn).

Minder zee-invloed
De verandering in wind die na het weekend gaat plaats vinden, geeft aan hoeveel de richting van de wind invloed heeft op het weer.

Nu de wind uit het noorden komt zie je de temperaturen zo rond de 20 graden blijven hangen, aan de kust wordt het op sommige plaatsen niet warmer dan 15 graden. Dit komt doordat de noordelijke stroming voor wolken van de Noordzee zorgen en de zon dus niet echt kan door breken. Maar ook het feit dat de wind helemaal uit het Noorse kustgebied komt, zorgt ervoor dat de temperaturen aan de kust vrij laag blijven.


De weerssituatie voor maandag. Kleine hogedrukkern boven Noordoost-Frankrijk zorgt voor tijdelijke zuidwestelijke winden.

Na het weekend wordt de wind dus westelijk, zelfs even zuidwestelijk. Deze lucht heeft geen of slechts een korte route over zee afgelegd en is afkomstig van Groot Brittannië en delen van Frankrijk, waar het komend weekend behoorlijk warm is. Zaterdag worden in Midden-Engeland temperaturen tot 31 graden verwacht! Daarnaast wordt de Noordzee met vochtige lucht buitenspel gezet en kan er vrijwel geen bewolking ontstaan en zorgt de julizon voor veel instraling waardoor de temperaturen oplopen.

Verwachting maandag en dinsdag
Na het weekend lopen de temperaturen en uren zon dus behoorlijk op door de zuidwestelijke aanvoer. Het gevolg hiervan is dat de maximumtemperaturen in het oosten van het land rond de 26 graden liggen en aan de kust kan het wel 22 graden worden. Halverwege volgende week komt de noordelijke stroming weer doorzetten en zal er weer meer bewolking komen en met iets lager temperaturen.

Dus, begin volgende week genieten!

Bron: Meteo Consult. Willy Bonnink
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 juli 2013, 14:16 uur | Bericht #400832
NMBS legt dit weekend opnieuw extra treinen in naar de kust

Omdat voor het weekend van 13 en 14 juli opnieuw mooi weer wordt voorspeld, legt vervoersmaatschappij NMBS weer extra treinen in om de vele dagjestoeristen zo vlot mogelijk naar de kust te vervoeren. Dat meldt woordvoerder Bart Crols vrijdag.


Archiefbeeld BELGA

Er worden ‘s ochtends tussen 9.30 uur en 10.30 uur twee extra treinen ingelegd richting Blankenberge, eentje uit Antwerpen en eentje uit Brussel-Noord. Ook wordt een bijkomende trein ingelegd tussen Gent-Sint-Pieters en De Panne. Die drie treinen zorgen samen voor 2.200 extra zitplaatsen.

Vanaf 17.00 uur vertrekken drie extra treinen vanuit Blankenberge richting binnenland (twee treinen naar Brussel-Noord en eentje naar Antwerpen). Vanuit De Panne rijdt bovendien een extra trein richting Gent-Sint-Pieters. In totaal zijn die treinen goed voor 2.700 extra zitplaatsen.

NMBS herinnert er nog aan dat tijdens de zomermaanden op zaterdag, zondag en feestdagen in totaal al 68 toeristentreinen worden ingelegd naar en van Oostende, Knokke, Blankenberge, De Panne en Zeebrugge-Strand. Bij voorspellingen van mooi weer kan de NMBS nog bijkomende treinen inleggen; bij een grote toevloed aan reizigers kunnen in ‘real time’ nog extra treinen worden ingelegd.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 juli 2013, 17:58 uur | Bericht #400837
Barbecueën niet zonder gevaar

De barbecues gaan als warme broodjes over de toonbank, maar het gebruik ervan is niet zonder risico's. Jaarlijks belanden zo'n 75 mensen met ernstige brandwonden door het barbecueën in brandwondencentra. Dat zegt een woordvoerster van de Brandwondenstichting.


© Thinkstock.

Bij mensen die ernstige brandwonden oplopen tijdens het barbecueën gaat het veelal mis met het gebruik van brandbare vluchtige stoffen zoals spiritus en bio-ethanol.

'Iemand spuit die stof dan in het vuur, of de fles staat te lang in de zon, en dan is maar een klein vonkje nodig om een steekvlam te krijgen waardoor omstanders gewond raken', legt de woordvoerster uit. 'Gebruik daarom altijd aanmaakblokjes en laat de spiritus in het keukenkastje staan', waarschuwt zij.

Windvrije plek
Ook veiligheidsorganisatie VeiligheidNL waarschuwt voor de gevaren van barbecueën en adviseert de barbecue altijd op een goede, stevige en vlakke ondergrond, niet onder een afdak en op een windvrije plek te zetten. Op die manier kunnen vonkjes niet makkelijk overwaaien.

Overigens raakten afgelopen weekend veel mensen flink gewond door het barbecueën. Alleen al in Groningen werden tien mensen opgenomen met ernstige brandwonden. 'Die cijfers lijken laag', zegt de woordvoerster, 'maar mensen komen pas in een brandwondencentrum terecht als ze op meer dan 10 procent van hun lichaam ernstige brandwonden hebben opgelopen.'

Als iemand handpalm en vingers verbrandt, dan is dat pas 1 procent van het totale lichaamsoppervlak. Volgens de Brandwondenstichting raken nog meer mensen gewond tijdens het barbecueën, maar komen zij met lichtere brandwonden op de spoedeisende hulp terecht.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juli 2013, 11:40 uur | Bericht #400956
Waterschappen gaan rivierzwemmers en brugspringers bekeuren

Het is mooi weer en het rivierwater staat vrij laag. Daardoor ontstaan overal langs de oevers rivierstrandjes, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op dagjesmensen. 'Maar zwemmen in de rivieren is gevaarlijk en ook verboden,' zo waarschuwen dinsdag diverse waterbeheerders. Het zwemverbod geldt voor grote rivieren die voor de scheepvaart worden gebruikt.


Archiefbeelden van kinderen die van een brug in Amsterdam springen © anp.

Schippers van vrachtschepen torenen hoog boven het water uit en zien een zwemmer in de rivier niet. Door de scheepvaart ontstaat een sterke zuiging in het water die zelfs sterke zwemmers onder water sleurt. Ook kunnen er door de stroming van het water zomaar draaikolken ontstaan, terwijl tussen de kribben die in de vaargeul steken steeds onderstroming is. Dat maakt ook pootjebaden gevaarlijk.

In Nijmegen is deze hele week een festival langs de Waal in het kader van de Vierdaagsefeesten. De organisatie heeft op advies van Rijkswaterstaat extra beveiligers ingehuurd, die de hele dag festivalgangers waarschuwen dat ze niet in de rivier mogen springen. 'En al helemaal niet met een slokje op natuurlijk', aldus de organisatie. Maar ondanks de waarschuwingen laten veel ouders hun kinderen toch in het water spelen en nemen ouderen zelf regelmatig een duik.

Bekeuringen
'Wij gaan bekeuringen uitdelen', meldt waterschap Rijn en IJssel, verantwoordelijk voor onder andere de Oude IJssel. 'Met name jongeren blijven van de bruggen springen en duiken. Het is een overtreding en we gaan er nu extra op letten.' Ook andere waterbeheerders houden bruggen, dammen en sluizen in de gaten.

Maar niet alleen zwemmers, ook de schippers van plezierjachten lopen risico op een bekeuring. Waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta verscherpen samen met de politie het toezicht op de recreatievaart op kleine wateren als de Linge en de Binnenmaas. 'Het is erg druk op het water. We zien veel overtredingen zoals speedbootwedstrijdjes houden en met een borrel op aan het roer staan. Sommige schippers varen gewoon door zwemwater.'

De waterbeheerders en politiemensen gaan herkenbaar, maar ook onopvallend controleren. Wie klachten heeft over schippers of zwemmers kan dat bij de waterschappen melden.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juli 2013, 17:54 uur | Bericht #400967
Speelplein wapent zich tegen hitte

Op de speelpleinen in Vlaanderen is het bijna een fulltime bezigheid om de kinderen tegen de zon te beschermen. Monitoren smeren de hele tijd zonnecrème en delen water uit. Op het speelplein Hulgenrode, in Wommelgem, komen elke dag 400 kinderen spelen. En de spelletjes zijn aangepast aan de hitte..


Bron: Het Nieuwsblad / VTM | Gewijzigd: 16 juli 2013, 17:54 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 juli 2013, 17:55 uur | Bericht #400968
Zwemmen in grote rivieren niet zonder gevaar

Bij hoge zomerse temperaturen trekken altijd veel mensen naar de vele strandjes langs de grote rivieren als de Waal, Rijn, Lek, Geldersche IJssel en Maas.

Het zwemmen in de grote rivieren, maar ook in kanalen, kan echter levensgevaarlijk zijn. Rijkswaterstaat waarschuwt dan ook voor de grote risico’s die het zwemmen in de grote rivieren met zich meebrengt. Met deze waarschuwing hoopt Rijkswaterstaat mogelijke ongevallen met dodelijke afloop te voorkomen.

Zwemmen in de grote rivieren en langs de oever tussen de kribben kent een aantal niet te onderschatten risico’s. Door een plaatselijk sterke stroming kunnen zwemmers worden meegezogen of in een draaikolk terechtkomen. De scheepvaart maakt het zwemmen extra gevaarlijk. Vanaf een schip zijn zwemmers niet of nauwelijks te zien. Schepen gaan vaak sneller dan de meeste mensen denken en door de zuiging van de veelal grote vrachtschepen kan een zwemmer naar een schip worden toegetrokken. Het water in de rivieren is vaak erg koud en de temperatuur van het water kan sterk wisselen. Hierdoor is de kans op kramp en onderkoelingsverschijnselen erg groot.

Het is mogelijk om veilig te zwemmen bij de aangewezen zwemplaatsen in dode rivierarmen of in de plassen in de uiterwaarden. Verder kan natuurlijk veilig gezwommen worden bij de officiële dagrecreatie­gebieden en bij natuurzwembaden.

Bron: Blik op Nieuws
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 12:39 uur | Bericht #400995
Toenemende droogte

Juli is tot nu toe zeer droog en het KNMI verwacht ook de komende dagen weinig regen. Door het veelal zonnige weer verdampt er veel vocht en neemt het neerslagtekort snel toe.


Landelijk gemiddelde van het neerslagtekort met de verwachting voor de komende twee weken

Gemiddeld over het land is in juli nog slechts 7 mm regen gevallen. Het aanhoudend droge zomerweer in deze maand is een groot verschil met de laatste jaren. De afgelopen zes jaar was de vakantiemaand juli steeds natter dan normaal en in 2011 en 2012 bovendien koel. Juli 2006 was ook een droge maand met slechts 32 mm, goed voor een achtste plaats in de rij van droogste julimaanden.

In de top 10 van droogste julimaanden (sinds 1906) staat juli 1921 op de eerste plaats, met gemiddeld over het land 18 mm. Om bij de droogste tien te eindigen mag er niet meer dan 35 mm vallen.

Door de geringe hoeveelheid neerslag in combinatie met de sterke verdamping, veroorzaakt door het veelal zonnige weer, loopt het potentieel neerslagtekort (neerslag minus verdamping) snel op. Het ziet er naar uit dat het huidige zomerse weer met weinig of geen neerslag en veel zon voorlopig aan waardoor het neerslagtekort verder zal toenemen.

Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 12:47 uur | Bericht #400997
‘Morgen wordt het echt heel zonnig’Morgen zou wel eens zonnigste en warmste dag van deze zomerweek kunnen worden. “In het zuidoosten van het land wordt het morgen het warmst, ik verwacht 28 graden. Als de zon genoeg ruimte krijgt, kan de temperatuur wel eens iets hoger uitvallen en richting de 30 graden gaan”, aldus RTL-weervrouw Laura van der Blij.

De afgelopen dagen verdrukte bewolking de zon en bleven de temperaturen hangen rond de 22 tot 25 graden. Morgen wordt dat anders, aldus Van der Blij. “De dag begint wel met wat mist of nevel. Niet schrikken als je de gordijnen open doet morgenochtend. De zon brandt die laaghangende bewolking en mist snel weg.”

Lichte droogte
De mooie zomerweek hebben we te danken aan een krachtig hogedrukgebied dat regen en kou blokkeert en wegduwt naar de Scandinavische landen.

Er is de afgelopen wel weinig regen gevallen, en daardoor is er sprake van lichte droogte in Nederland. Dat is goed te zien op deze neerslagkaart. “Dat is vrij normaal voor de tijd van het jaar”, aldus Van der Blij, “We hoeven ons geen zorgen te maken, maar blijf vooral de tuin sproeien.” Als je wilt weten wat het gevaar voor bosbranden is, kijk dan op de kaart.


Brandgevaar.nl

Bron: RTL
| Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:36 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 12:49 uur | Bericht #400998
Sproeiverbod voor steeds meer boeren

Steeds meer boeren mogen voorlopig geen water meer gebruiken uit sloten, beken en plassen om hun land te besproeien. Vanwege de droogte hebben waterschappen in Brabant en Limburg beregeningsverboden ingesteld.

In Gelderland houden de waterschappen de watervoorraad scherp in de gaten, maar zijn nog geen maatregelen nodig. Sinds woensdag geldt een verbod in het gebied van waterschap De Dommel, met uitzondering van het riviertje de Zandleij. Donderdag is het afgelopen met sproeien in het Land van Cuijk en Landerd in het gebied van waterschap Aa en Maas. Het Limburgse waterschap Peel en Maasvallei stelde vorige week al een verbod in.

Schade aan natuur
Een verbod op het gebruik van oppervlaktewater is nodig als waterlopen droog dreigen te vallen door aanhoudend te weinig regen. Dat zou schade toebrengen aan omringende gewassen en natuur. Bovendien droogt het leefgebied van vissen en amfibieën dan op. Boeren mogen vrijwel overal nog wel grondwater gebruiken. De grondwaterstand is momenteel normaal voor de tijd van het jaar, omdat het voorjaar erg nat en fris was.

Bron: RTL
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2013, 16:59 uur | Bericht #401012
Ondanks mooi weer run op lastminute-vakanties

Nu de vakantieperiode op gang komt, besluiten veel mensen op het nippertje alsnog op reis te gaan. Boekingen van lastminutevakanties zijn sinds vorige week enorm toegenomen, signaleren reisorganisaties TUI Nederland en Thomas Cook.

TUI geeft als beursgenoteerd bedrijf geen cijfers. Maar ten opzichte van een maand geleden zijn er 'aanzienlijk meer' boekingen binnengekomen, zei een woordvoerster woensdag. 'Vergeleken met vorig jaar zijn er geen grote schommelingen, maar je ziet dat vakantiegangers wel steeds later boeken.'


© ANP.

TUI, dat bekende merken voert als Arke, Holland International en Kras.nl, ziet dat Spanje momenteel de populairste bestemming is bij lastminuteboekers. Daarna volgen Turkije en Griekenland.

De woordvoerster wijst erop dat lastminutes niet per se goedkoper zijn. 'Het aanbod is wel ontzettend groot. Daar zitten zeker ook goedkope aanbiedingen tussen. Maar vroeg boeken kan ook voordelig zijn.'

Ook concurrent Thomas Cook heeft de laatste 2 weken veel lastminutes verkocht. Vooral de Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn populair bij deze reisaanbieder. Ook de Canarische Eilanden, Gran Canaria voorop, verkoopt goed, en op de derde plaats volgt Turkije.

Afhakers
'Vorig jaar was Turkije nog de absolute nummer 1', vertelt een woordvoerster. 'Maar door de recente demonstraties in Istanbul zijn mensen kennelijk wat huiveriger geworden. Je ziet een tendens dat de lastminuteboekers minder snel Turkije erbij pakken. Vorig jaar zag je hetzelfde bij Griekenland. Toen haakten veel vakantiegangers af door de demonstraties daar.'

Volgens Thomas Cook zijn het voornamelijk stellen die minder gebonden zijn aan vakantieperiodes die op de lastminutes afkomen. 'Gezinnen met kinderen boeken toch liever vroeg. Die willen zekerheid dat ze in een bepaalde periode bijvoorbeeld een vakantiehuisje kunnen huren.'

De reisorganisatie merkte ook een opleving in het aantal boekingen in de maand mei, net nadat het vakantiegeld was gestort. 'Mensen begonnen toen meteen al te boeken voor juli en augustus. Vermoedelijk had dat te maken met het slechte weer in die periode in Nederland', aldus de woordvoerster.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 juli 2013, 13:37 uur | Bericht #401070
Weerman die rotzomer voorspelde trekt staart niet in

Laurent Cabrol, de Franse weerkundige die in mei voorspelde dat we "een rotzomer" tegemoet gingen, weigert voorlopig die woorden in te trekken. In een interview met Le Soir stelt de meteoroloog van Europe 1 dat het goeie weer er bijna opzit. "Het tweede deel van juli wordt slecht en dat trekken we door naar augustus, dat koud en vochtig wordt. We zullen slechts een tweetal weken echt mooi weer gehad hebben." Een stelling die alvast het huidige weerbericht voor (het eerste deel van) volgende week tegenspreekt.

Na een bijzonder koude en grijze winter en lente ging het ook deze zomer niet veel soeps worden, stelde Cabrol in mei. Maar inmiddels stapelen de mooie dagen zich op. Volgens de Fransman gaat eind juli echter beslissend worden voor de rest van de zomer, zoals we uit dit interview met Le Soir kunnen opmaken.

LS: Die zomer ziet er precies toch niet zo slecht uit zoals U voorspeld heeft?
Cabrol: "Me baserend op de statistieken van de laatste dertig jaar, toen we een slechte winter en lente hadden, was in 60% van de gevallen ook de zomer slecht, in 30% was die normaal en slechts in 10% warm. Daar heb ik om te beginnen naar gekeken en vervolgens heb ik de vooruitzichten erbij gepakt: een slechte maand juni, de eerste twee weken van juli warm, het tweede deel van juli veel minder met ook onweer en een koude en vochtige augustusmaand."

LS: "Maar kijk even naar buiten: de zon schijnt hard..."
Cabrol: "De komende dagen worden erg belangrijk. Wordt het slecht tijdens het tweede deel van juli en trekt zich dat door naar augustus, zullen we slechts een tweetal weken goed weer hebben gehad tijdens de meteorologische zomer (zijnde de maanden juni, juli en augustus, nvdr). Als het ook in het tweede deel van juli goed blijft, dan heb ik het grondig verkeerd. Als augustus goed wordt, tja, dan hang ik er helemaal aan met mijn voorspelling."

LS: "Wat zeg je tegen de mensen die nu al zeggen dat je fout bent?"
Cabrol: "Momenteel verander ik mijn stelling nog niet. Misschien dat ik me vergist heb voor het tweede deel van juli. Ik dacht dat de onweders een keerpunt gingen zijn deze zomer, maar voorlopig lijken die de hitte enkel maar aan te zwellen. Tja, zij die nooit voorspellingen doen, zijn zij die het nooit fout hebben! Kijk maar naar sommige van mijn collega's. Er zijn er die nooit voorspellingen doen. Zo is het makkelijk. Het weer voor de komende acht tot tien dagen, dat is echt niet moeilijk... Dat doe ik al twintig jaar. Maar haast niemand die het risico neemt dat ook voor de komende drie maanden te doen."

LS: "Daar is ongetwijfeld een reden voor. Is het wel mogelijk om het weer op langere termijn te voorspellen?"
Cabrol: "Er is een slaagkans van 60%. Als ik al kritiek krijg omdat ik risico's durf te nemen... Het weer is geen exacte wetenschap. Het is de jongste wetenschap die er bestaat: ze is slechts 130 jaar oud. Trouwens, gelukkig maar dat ik me nog kan vergissen, anders was ik nu een soort van goeie God. Ik ga voort op tendensen op lange termijn. Wat ik in mei voorspeld had, was de toen geldende tendens. En die is nog altijd niet veranderd."

LS: En wat wordt het zondag tijdens de troonsopvolging? Een zonnige feestdag of een 'drache nationale'?
Cabrol: "Afgaande op het weer van de voorbije dagen, zal het mooi worden!"

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2013, 16:30 uur | Bericht #401128
Tiener verdrinkt in zwemput

Een 17-jarige tiener is vrijdagmiddag verdronken. De jongen was samen met een twintigtal andere jongeren aan het zwemmen in een zwemput in Gosselies. Dat is van de brandweer van Charleroi vernomen.

Nadat vrienden van het slachtoffer de verdwijning van hun kameraad hadden gesignaleerd, kwamen duikers van de brandweer van Charleroi ter plaatse en zetten een zoekactie op. Rond 14 uur werd het levenloze lichaam van de tiener uit het water gehaald.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 juli 2013, 20:46 uur | Bericht #401138
Brandfase oranje in Kalmhoutse HeideIn de Kalmthoutse Heide is sinds vanmiddag brandfase oranje van kracht. Dat betekent dat het erg droog is en er risico op brand is. Het is daardoor verboden te roken op de Heide en andere natuurgebieden en bossen in de buurt. Kinderen mogen niet zonder toezicht op het terrein. Als er brand uitbreekt, rukt de brandweer verstrekt uit en de brandtorens worden overdag permanent bemand.

Bron: vtm | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:36 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juli 2013, 20:47 uur | Bericht #401281
Vermisten langs strand Den Haag


Het was druk op het strand vandaag

Hulpdiensten zijn langs het strand bij Scheveningen op zoek naar een Slowaaks jongen van 7. Die raakte vermist bij de Pier. Omdat het niet duidelijk is of de jongen de zee is ingegaan, wordt met een helikopter langs de kustlijn gezocht. In Scheveningen wordt ook gezocht naar een 10-jarige jongen die sinds 18.30 uur wordt vermist.

Helikopter
Enkele kilometers zuidelijker bij Ter Heijde zoeken een reddingboot en een helikopter naar een 30-jarige zwemmer. Bij de Kustwacht zijn eerder op de dag twaalf meldingen gedaan van vermiste personen. Het ging om kinderen die waren verdwaald op het strand en zwemmers die in problemen waren geraakt. Ook een surfer en een sportvisser moesten worden geholpen. De Kustwacht wordt alleen ingeschakeld als de lokale reddingsbrigade hulp nodig heeft. Dat is vaak het geval als iemand ver in zee in de problemen is gekomen.

Bron: NOS / Foto: ANP | Gewijzigd: 6 februari 2017, 10:36 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2013, 08:55 uur | Bericht #401297
Drukte voor kustwacht en reddingsbrigades

Het Kustwachtcentrum Den Helder en verschillende reddingsbrigades hebben het dit weekend druk gehad met recreatieboten met problemen, vermiste kinderen en zwemmers in nood.

Voor zover bekend heeft in elk geval een vrouw het niet overleefd, nadat zij bij Langevelderslag bij Noordwijk onwel werd in het water. Ze is nog gereanimeerd maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten.

Vermiste jongetjes terecht
Ook werd bij Scheveningen gezocht naar twee jochies en bij en Ter Heijde (Kijkduin) naar een man die mogelijk onder water zou zijn verdwenen. De jongetjes (van 7 en 10 jaar) werden gezond en wel teruggevonden.

De zoekactie naar de man duurde drieënhalf uur maar leverde niets op. De man is niet als vermist opgegeven en er is ook geen kleding gevonden.

Zoekactie Texel gestopt
Ook een zoekactie bij De Koog op Texel is uiteindelijk gestopt. Twee Duitse toeristen dachten daar een man onder water te hebben zien verdwijnen en zagen een 'onbemande handdoek'. Ook hier is niemand als vermist opgegeven en op het strand is geen achtergebleven kleding gevonden.

De kustwacht hielp verder tien jachten met motorproblemen, tien jachten die aan de grond gelopen waren en eentje die zonder brandstof zat. Verder is hulp verleend bij een surfer die in de problemen was gekomen.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2013, 15:01 uur | Bericht #401358
Onweer op komst

Het is momenteel hoogzomer in Nederland met zomerse tot tropische temperaturen. Tegelijkertijd zien we dat storingen op de loer liggen en vanaf woensdag onweer kunnen veroorzaken. Dat is goed nieuws voor onweersliefhebbers, maar welke gevolgen heeft dit voor een mogelijke hittegolf? En betekent dit de overgang naar een wisselvallig en fris weertype?


In de Bilt werd het zondag voor de tweede keer dit jaar tropisch warm.

Tot en met vandaag (maandag) zijn er drie landelijke tropische dagen geweest. De eerste was in juni en de tweede werd gisteren een feit. Vandaag kwam de temperatuur in De Bilt iets na het middaguur op 30 graden uit en morgen wordt een maximumtemperatuur van 32 graden verwacht. Daarmee is een hittegolf nog geen feit, daarvoor moet het woensdag en donderdag nog zomers warm worden (25 graden of warmer).


In Frankrijk is het nog iets warmer. Maar de lucht is hier ook onstabieler. Hier ziet u een satellietfoto van 12 uur vanmiddag met daarop enkele regen- en onweersbuien.

Noodweer in Frankrijk
Nog iets warmer is het in Noord- en Midden-Frankrijk. Maar in die warme lucht zijn zowel gisteren als vandaag ook stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Die buien hebben flink huisgehouden. Lokaal kwam in korte tijd meer dan 40 millimeter hemelwater naar beneden. Daarnaast zijn hagelstenen tot 2 centimeter doorsnede gevonden. In de buurt van het Kanaal werd ook een windstoot van 108 kilometer per uur gemeten.


Omgewaaide bomen en telefoonmasten waren het gevolg. Bron: Chad Artaud, via keraunos.org.

Omgewaaide bomen en telefoonmasten waren het gevolg van dit onstuimige weer. Gelukkig kwam het niet tot schade aan huizen, afgezien van ondergelopen winkels en kelders. De storingen en onstabiele lucht die verantwoordelijk zijn voor deze buien komen de komende dagen ook onze kant op.


Die onstabiele lucht kan ook onze kant opkomen. Dit stormglas liep vandaag al over, een teken dat onweer op komst is. Foto: Carla Versteege.

Onweer in Nederland?
Dinsdag zullen we hier nog niet veel van merken. Het wordt dan opnieuw zonovergoten en zomers tot tropisch warm. Maar voor woensdag worden de weerkaarten wat onzekerder. Op het gebied van neerslag en temperatuur zijn de modellen het namelijk nog niet helemaal eens. Deze verschillen hangen allemaal samen met onenigheid over de tijd waarop de storingen over ons land trekken.

Het Europese model is het meest gunstig, zowel voor zonaanbidders, mensen die hopen op een hittegolf en liefhebbers van onweer. Dit model laat de neerslag pas later op de dag binnenkomen. Daar vooruit is het nog zonnig, waardoor het nog flink op kan warmen. Het zwaarste onweer wordt vervolgens in het zuidoosten van het land verwacht, elders lijkt het op basis van dit model wel mee te vallen.


Woensdag komen storingen naar Nederland. De timing van die storingen is nog wat onzeker. Die timing is alles bepalend voor de zonuren, temperatuur en heftigheid van het onweer.

Zomerweer in gevaar?
Andere modellen laten de neerslagstoringen eerder over Nederland trekken. Hierdoor is het minder zonnig en minder warm. Als dit scenario een feit wordt, is het zelfs nog de vraag of het 25 graden wordt in De Bilt. Die hoge temperaturen hebben we niet alleen nodig om te voldoen aan de criteria voor een hittegolf, maar ook voor zwaar onweer. Warmt het voor de storing uit namelijk niet zo goed op, dan pakt het onweer minder zwaar uit.

Vanaf woensdag is de temperatuur iets lager, maar er blijft geregeld ruimte voor zonneschijn. Wel draait de wind meer naar het zuidwesten. Hierdoor wordt vochtigere lucht vanaf zee aangevoerd, waardoor het vaker tot een zomerse regen- of onweersbui komt. Al met al is het dan wat minder warm en iets wisselvalliger. Maar tot en met zondag of maandag worden in De Bilt zomerse temperaturen verwacht. Daarmee kan de aanstaande hittegolf, ondanks de iets lagere temperaturen en de wat grotere neerslagkansen, in totaal toch 8 of 9 dagen duren. De zomer is dus zeker nog niet voorbij.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 22 juli 2013, 15:01 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
22 juli 2013, 16:57 uur | Bericht #401390
Kwaliteit Zeeuwse mosselen beter na warme dagen


© thinkstock.

De kwaliteit van de Zeeuwse mossels is aanmerkelijk verbeterd door het mooie weer van de afgelopen weken. "De kleur en het vleesgewicht voldoen nu aan de eisen van de handel", laat secretaris Jaap Holstein van de Vereniging Mosselhandel weten. "En de verwachting is dat de kwaliteit van de mossels de komende tijd nog beter wordt."

Het mosselseizoen begint woensdag officieel met de veiling in Yerseke van de eerste oogst van het nieuwe seizoen. In de afgelopen jaren begon het seizoen meestal enkele weken eerder. Dit jaar hadden de mossels door het koude voorjaar meer tijd nodig om te groeien tot de gewenste kwaliteit.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2013, 23:22 uur | Bericht #401461
Drie mensen verdronken

Drie mensen zijn maandag door verdrinking om het leven gekomen. Dat lieten de verschillende politieregio's weten.

In de Amsterdamse wijk IJburg verdween een jongetje van 5 jaar onder water. Dat gebeurde bij een strandje aan de Bert Haanstrakade. Het slachtoffertje is gereanimeerd en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later op de middag.


© anp.

Een 17-jarige jongen uit Leeuwarden kwam in problemen in het water van een natuurgebied ten noorden van zijn woonplaats. Hij werd uit het water gehaald en gereanimeerd, maar overleed kort daarop in een ziekenhuis.

Op Terschelling verdronk een 33-jarige man uit Utrecht. De man was in een mui terechtgekomen. Door de sterke stroming verdween hij in open zee. De bemanning van reddingsboot trof hem bewusteloos aan. Reanimatie mocht niet meer baten.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
Dit topic is gesloten
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.249 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3461 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3461, lezen 8 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden