Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ford, IL.

4 Jul 2022 23:46:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lewis and Clark, MT.

4 Jul 2022 23:46:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor De Kalb, IL.

4 Jul 2022 23:42:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McLean, IL.

4 Jul 2022 23:34:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ford, IL; Livingston, IL.

4 Jul 2022 23:34:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Livingston, IL.

4 Jul 2022 23:34:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ford, IL; Iroquois, IL.

4 Jul 2022 23:20:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Pennington, SD.

4 Jul 2022 23:20:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor De Kalb, IL; Ogle, IL.

4 Jul 2022 23:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ; Pima, AZ.

4 Jul 2022 23:01:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

4 Jul 2022 23:01:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ; Pima, AZ; Santa Cruz, AZ.

4 Jul 2022 22:40:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ogle, IL; Winnebago, IL.

4 Jul 2022 22:34:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Woodford, IL.

4 Jul 2022 22:34:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ford, IL; Livingston, IL.

4 Jul 2022 22:31:06
Actueel
1 / 4

Volop warmterecords in Noord-Europa

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Rustig en koel zomerweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
12 december 2017, 09:46 uur | Bericht #484050

Verraderlijk glad door bevriezing en sneeuwresten


Het is op veel plaatsen verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten, sneeuwresten of kortdurend door een winterse bui.
Uitgifte: 12/12/2017 07:21 uur LTVandaag & morgen

Vanochtend verraderlijke gladheid, enkele (winterse) buien

Het is half tot zwaar bewolkt met enkele (winterse) buien, in de kustprovincies mogelijk met onweer. Het is op veel plaatsen nog verraderlijk glad door bevriezing of sneeuwresten. In de loop van de middag en avond klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3°C en er staat een matige westelijke wind. Aan de kust is de wind noordwest tot noord en krachtig, maar neemt vanochtend af naar matig tot vrij krachtig uit het westen. Vanavond draait de wind naar zuidwest en wordt aan de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht neemt de bewolking toe en aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur varieert van -2°C in het oosten tot 5°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de nacht wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en trekt er een regengebied van west naar oost over het land. Landinwaarts kan hierbij (natte) sneeuw vallen, maar deze gaat vrij snel over in regen. Later in de middag trekt een volgend regengebied van het zuidwesten uit het land binnen. De maximumtemperatuur ligt in het oosten rond 4°C en in het westen rond 6°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig tot vrij krachtig. Aan de kust neemt de wind toe naar hard of stormachtig, 7-8 Bft, met daarbij kans op zware windstoten van circa 80 km/u. In de avond draait de wind aan zee naar een noordwestelijke richting. (Bron: KNMI)
Bron: http://www.knmi.nl 

Waarschuwingen voor België


Van 12/12 09u tot 13/12 09u :  SNEEUWBUIEN 

Vanaf de Noordzee drijven buien over het land. Aan zee verwachten we vooral buien van smeltende sneeuw, maar in het binnenland zijn ook sneeuwbuien mogelijk. Deze namiddag wordt het droog vanaf het westen. 

IJSPLEKKEN 
Vanavond en bij het begin van de nacht verwachten we brede opklaringen. De temperatuur zal dan snel tot rond of net onder het vriespunt dalen. Natte weggedeelten kunnen bevriezen en voor gladheid zorgen. 
In de loop van de nacht nemen de bewolking en de temperatuur toe. Het gevaar voor gladheid neemt dan af in Laag- en Midden-België. 
Bron: http://www.meteo.be/
 
Jenss
Moderator
Woonplaats: mechelen(belgie)
Berichten: 2919
Lid sinds: 7 jun. 2011
12 december 2017, 10:55 uur | Bericht #484055

Actualiteit

Momenteel zijn er nog talrijke winterse buien actief over de benelux, waarvan ook enkele echte sneeuwbuien. Voornamelijk Drenthe en Overijssel lijken momenteel te maken hebben met natte sneeuw. Komende uren ook even de pluk bij zeeland in de gaten houden.

Komende dagen:

Komende dagen lijken we kwakkelend verder te gaan met nu en dan natte sneeuw en dan weer regen. Woensdag passeert er wel een warmtefront waarbij het op veel plaatsen zal gaan regenen, in het noordoosten en oosten kan hier eerst nog (natte) sneeuw op vallen en heel misschien ijzel of ijsregen, al lijkt het niet waarschijnlijk dat de temp. nog onder 0 zal zijn wanneer de neerslag arriveert, grond kan natuurlijk wel nog bevoren zijn.
Ook donderdagnacht kans op sneeuw op passage van een trog met koude bovenluchten, locatie zal nog onzeker zijn dus verder ga ik daar niet op in.

 
Waarom deze advertentie?
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
12 december 2017, 12:53 uur | Bericht #484070
Citaat van FryslânBoppe, dinsdag 12 december 2017, 1:00 uur Citaat van Roare, dinsdag 12 december 2017, 0:20 uurIk haal dat uit de pluim van het Europese weermodel. Ik vind dat persoonlijk veruit het meest betrouwbare model. Het Amerikaanse model vind ik persoonlijk een stuk minder. Als ik de realiteit op de grond vergelijk, met de modellen, heb ik het gevoel dat het Europese model het vaakst in de buurt komt. En wat betreft de korte termijn betreft vind ik Harmonie een goed model, al liet deze gisteren de neerslag stagneren, terwijl deze wel verder doortrok naar het noorden. Vandaag zat Harmonie een stuk beter.

​Maar wat betreft de sneeuwkansen is er echt tot de kerst dus echt weinig hoop of het Europese model moet er totaal naast zitten.
Pas maar op, als je op dit forum maar iets negatiefs zegt dan ben je de sjaak...ook al heb je het bij het rechte eind. Ik gaf twee dagen geleden al aan dat de AO index nogal positieve cijfers liet zien en dat de kans op een WC groter werd maar dat werd mij niet in dank afgenomen...@Alpenweerman.
 

Het gaat er niet om of je iets negatiefs of positiefs zegt maar aan de conclusie die je verbindt aan de fase van de AO! (zonaal)  Verder heeft dat ook helemaal geen pers. karakter! Dus je reactie met "pas maar op" en "iets negatiefs zegt " (bij een pos. AO nb)  raakt kant nog wal!   

Citaat van Kat Mandu, dinsdag 12 december 2017, 9:24 uur Citaat van FryslânBoppe, dinsdag 12 december 2017, 1:00 uurPas maar op, als je op dit forum maar iets negatiefs zegt dan ben je de sjaak...ook al heb je het bij het rechte eind. Ik gaf twee dagen geleden al aan dat de AO index nogal positieve cijfers liet zien en dat de kans op een WC groter werd maar dat werd mij niet in dank afgenomen...@Alpenweerman.
FryslânBoppe heeft wel gelijk. Ook al is je mening over het weer niet "quasi-wetenschappelijk" onderbouwd met mooie kaarten en interessante termen (waar ik soms niet veel van begrijp), kan je mening of idee nog wel gerespecteerd worden...
 

Ik respecteer een ieders mening, zeg alleen dat die conclusie "onjuist" is!  

Citaat van Sven , dinsdag 12 december 2017, 9:31 uur Goed, iedereen heeft nu zijn zegje kunnen doen, graag terug on topic Voor de rest verwijs ik graag naar het kletstopic. Bedankt voor de medewerking! 
Oeps, kom nu pas je reactie tegen Mi allemaal naar klets topic! 

Edit Sven: jij mocht nog je zegje doen En voor iedereen: laat het nu terug maar over de kansen gaan (zeg ik bij stevige sneeuwval)  | Gewijzigd: 12 december 2017, 13:12 uur, door Sven
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Eibergen
Berichten: 21
Lid sinds: 26 jan. 2015
13 december 2017, 07:58 uur | Bericht #484088
Zijn de kaarten voor de winter op komende termijn zo slecht? Is het stilte voor de storm? Van volledige activiteit de afgelopen dagen is het nu doodse stilte hier. Ben een leek hier dus vraag gewoon maar. Volg het graag hier want ben een winterliefhebber.
jurrie
Lid
Woonplaats: delfzijl
Berichten: 643
Lid sinds: 17 dec. 2010
13 december 2017, 08:35 uur | Bericht #484089
Citaat van Gery En Michel Kappert, woensdag 13 december 2017, 7:58 uur Zijn de kaarten voor de winter op komende termijn zo slecht? Is het stilte voor de storm? Van volledige activiteit de afgelopen dagen is het nu doodse stilte hier. Ben een leek hier dus vraag gewoon maar. Volg het graag hier want ben een winterliefhebber.
dat zijn depressies ,waneer de storm overgetrokken is kunnen we weer meer verwachten (H)

mochten er winterse perikkelen in de kaarten komen , word er weer activiteit gezet .
wat dat betreft zijn mensen net , het weer ,  onvoorspelbaar ,,,,,,,,,
 
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 782
Lid sinds: 20 dec. 2014
13 december 2017, 09:50 uur | Bericht #484090
Citaat van Gery En Michel Kappert, woensdag 13 december 2017, 7:58 uur Zijn de kaarten voor de winter op komende termijn zo slecht? Is het stilte voor de storm? Van volledige activiteit de afgelopen dagen is het nu doodse stilte hier. Ben een leek hier dus vraag gewoon maar. Volg het graag hier want ben een winterliefhebber.
Dit zegt genoeg...


 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
13 december 2017, 10:01 uur | Bericht #484091
Ik ben zelf even ook wat gaar na de voorbije dagen constant alles te zitten volgen Maar om even kort te schetsen (ik kom er vanavond iets uitgebreider op terug) wat de stand van zaken is: de rest van de week blijven we in een polaire stroming met wisselvallig weer. Hierbij kunnen soms stevige (winterse) buien vallen die lokaal misschien nog een tijdelijk sneeuwdekje achterlaten. 

Uit ECMWF run van deze ochtend voor komende nacht:Volgende week is de kans groot te noemen dat we onder hogedrukinvloed gaan terecht komen, de kans dat we een verderzetting krijgen van een (licht) winters weertype is momenteel klein. Maar goed, daarover later meer, de tendens naar hogedrukweer is wel duidelijk, maar we hebben ook al gezien dat het snel kan gaan op de weerkaarten. To be continued, de start van de winter kan mij inziens toch al niet meer stuk  

Dit zegt het KNMI er over in hun laatste meerdaagse guidance:
Tot in het weekend zijn de clusters tamelijk eenduidig. De clusters tonen dat we ons de komende periode in de polaire lucht bevinden. Er zijn koude nachten en (winterse) buien. Na zondag 17 december neemt de spreiding toe, maar de kans op een overgang naar een wat zachter weertype is groot. Dit wordt door een groot deel van de EPS leden (70%) ondersteunt. De spreiding zit meer in de timing van de storingen. Slechts een klein deel van de leden toont een winterse oplossing met vorst (10-20%). | Gewijzigd: 13 december 2017, 10:03 uur, door Sven
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 december 2017, 12:11 uur | Bericht #484094
Citaat van Gery En Michel Kappert, woensdag 13 december 2017, 7:58 uur Zijn de kaarten voor de winter op komende termijn zo slecht? Is het stilte voor de storm? Van volledige activiteit de afgelopen dagen is het nu doodse stilte hier. Ben een leek hier dus vraag gewoon maar. Volg het graag hier want ben een winterliefhebber.
Het is even afwachten wat het Atlantische hoog gaat doen. Meest waarschijnlijke scenario is dat het wat richting de Golf van Biskaje verplaatst. Voor de Benelux betekent dat automatisch een meer westelijjke invloed en dus zachter. Al met al wordt het vanaf maandag volgende week allemaal erg onzeker en zijn zowel koudere als ook zachtere oplossingen mogelijk, eigenlijk gewoon speculeren dus. Dat geldt overigens ook voor de Kerst, de laatste dagen zie ik alweer diverse groene kerst prognoses de revue passeren. Natuurlijk is de kans op een groene kerst in de Benelux statistisch gezien zeer klein (7%) maar nu al uitgaan van een groene zachte kerst en het alom gevreese Weinachtstauwetter (singulariteit) is wel erg gewaagd dan wel koffiedik kijken! 

Gisteren toverde bv het GFS een hele mooie kerst depressie bij IJsland, vandaag gaan ze gewoon weer op de winterse (blokkade) tour. Tja, het kan verkeren! 

 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Almelo
Berichten: 213
Lid sinds: 28 jun. 2011
13 december 2017, 12:23 uur | Bericht #484095
Citaat van Alpenweerman, woensdag 13 december 2017, 12:11 uur

Dat geldt overigens ook voor de Kerst, de laatste dagen zie ik alweer diverse groene kerst prognoses de revue passeren. Natuurlijk is de kans op een groene kerst in de Benelux statistisch gezien zeer klein (7%) maar nu al uitgaan van een groene zachte kerst en het alom gevreese Weinachtstauwetter (singulariteit) is wel erg gewaagd dan wel koffiedik kijken! 
Ik zal het wel kats verkeerd hebben maar was het niet zo dat juist een witte kerst en niet een groene statistisch gezien klein is, omdat het zo vroeg in het winterseizoen valt?
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 december 2017, 12:41 uur | Bericht #484096
Citaat van tukkerjasper, woensdag 13 december 2017, 12:23 uur Citaat van Alpenweerman, woensdag 13 december 2017, 12:11 uur

Dat geldt overigens ook voor de Kerst, de laatste dagen zie ik alweer diverse groene kerst prognoses de revue passeren. Natuurlijk is de kans op een groene kerst in de Benelux statistisch gezien zeer klein (7%) maar nu al uitgaan van een groene zachte kerst en het alom gevreese Weinachtstauwetter (singulariteit) is wel erg gewaagd dan wel koffiedik kijken! 
Ik zal het wel kats verkeerd hebben maar was het niet zo dat juist een witte kerst en niet een groene statistisch gezien klein is, omdat het zo vroeg in het winterseizoen valt?

Argggh, foutje, moet natuurlijk WITTE kerst zijn (7%) 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 782
Lid sinds: 20 dec. 2014
13 december 2017, 14:05 uur | Bericht #484098
Het begin weer van nieuwe kansjes op winterweer?

De nieuwe gfs run laat weer eens wat zien. Hogedrukimpulsen nabij Groenland en daarna Scandinavie! En dit lijkt me een ideale timing voor een winterse of misschien wel een witte kerst  ;)

De aanzet is rond 192 uur, dus nog niet helemaal in de onbruikbare termijn. GFS is meestal goed om de eerste signalen te herkennen op de wat langere termijn en hopelijk wordt dit beeld de komende dagen bevestigd door de andere weermodellen. 

Uiteindelijk in de onbruikbare termijn laat de oper een enorme winterinval zien met hogedruk van scandinvaië naar Groenland met een  koude oostenwind en bovenluchten op 1500 meter onder de -10. Helaas LT...


Voorlopig blijft het nog te koel weer en wat daarna gebeurt zien we wel. Maar het lijkt er wel op dat we daarna onder hoog komen te liggen met een zwak westelijk windje, pas daarna zijn er weer wat mogelijkheden.


 
Kat Mandu
Lid
Woonplaats: Tilburg, Reeshof
Berichten: 116
Lid sinds: 12 feb. 2012
13 december 2017, 15:36 uur | Bericht #484104
Wederom dank voor de mooie kaarten en analyses. Fijn om te zien dat er ook tijdens minder spectaculaire omstandigheden moeite gedaan wordt om (toekomstig) winterweer te vinden!  :)
Handtekening
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2309
Lid sinds: 29 mrt. 2016
13 december 2017, 16:21 uur | Bericht #484106
Actieve buienlijn op komst
Vanavond passeert een occlusiefront de Benelux, hierbij kan het even flink regenen, daarnaast zijn er ook windstoten mogelijk bij dit front.
De kans op winterse neerslag is klein, de bovenluchten zijn tijdens de passage namelijk vrij warm.


Bovenluchten tijdens dit occlusiefront
Hieronder is de temperatuur te zien op een hoogte van ongeveer 1500 meter (850 hPa):

De warme bovenluchten bevinden zich dus vooral bij dit occusiefront. Na afloop van dit front beginnen de bovenluchten dus ook opnieuw af te koelen, dit is van invloed op de trog die in de nacht komt.

Trog
Komende nacht trekt er dus nog een trog over, omdat de bovenluchten weer koud zijn, is winterse neerslag nu wel mogelijk ((natte) sneeuw, hagel).

Geel = natte sneeuw

Deze neerslag trekt echter grotendeels 's nachts over, maar in de ochtend kan met name het oosten en het noorden nog met deze winterse neerslag te maken hebben.
  | Gewijzigd: 13 december 2017, 16:29 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats: Drachten
Berichten: 86
Lid sinds: 30 nov. 2017
13 december 2017, 22:03 uur | Bericht #484119
De 15 daagse trend moet de komende dagen snel wat anders laten zien..anders ben ik bang voor een vrij zachte kerst. 

Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 december 2017, 22:19 uur | Bericht #484121
Citaat van FryslânBoppe, woensdag 13 december 2017, 22:03 uur De 15 daagse trend moet de komende dagen snel wat anders laten zien..anders ben ik bang voor een vrij zachte kerst. We gaan voor GFS, mooie OPER en CTRL

 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Drachten
Berichten: 86
Lid sinds: 30 nov. 2017
13 december 2017, 22:36 uur | Bericht #484122
Citaat van Alpenweerman, woensdag 13 december 2017, 22:19 uuWe gaan voor GFS, mooie OPER en CTRLOmdat EC de laatste paar run's behoorlijk slecht is gaan ''we'' overschakelen op GFS...dat noem ik nogal kortzichtig. 

Edit Sven: het is nogal kortzichtig om GFS naast je neer te leggen | Gewijzigd: 13 december 2017, 23:35 uur, door Sven
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 december 2017, 22:46 uur | Bericht #484123
Citaat van FryslânBoppe, woensdag 13 december 2017, 22:36 uur:Omdat EC de laatste paar run's behoorlijk slecht is gaan ''we'' overschakelen op GFS...dat noem ik nogal kortzichtig.  Mijn hemel wat ben jij een zeur! Gewoon de andere variant(en) ernaast leggen en niet op 1 model inzetten!  En mocht je me weerberichten en dan wel synoptische beschouwingen volgen dan zou je moeten weten dat ik alles behalve "kortzichtig" ben en me al helemaal niet op weer modellen "vast pin" !   | Gewijzigd: 13 december 2017, 23:35 uur, door Sven
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Elburg
Berichten: 3
Lid sinds: 9 dec. 2017
13 december 2017, 22:52 uur | Bericht #484124
Citaat van FryslânBoppe, woensdag 13 december 2017, 22:36 uur Omdat EC de laatste paar run's behoorlijk slecht is gaan ''we'' overschakelen op GFS...dat noem ik nogal kortzichtig.  Ik heb wel eens een pluim gezien die voor totaalwinter ging.....2 dagen later volledig weg..... | Gewijzigd: 13 december 2017, 23:35 uur, door Sven
Wiardi372
Lid
Woonplaats:
Berichten: 32
Lid sinds: 10 jan. 2017
13 december 2017, 23:07 uur | Bericht #484125
GFS is toch 1 van de betere producenten van weersverwachtingen. Mijn verwachting baseer ik op een combinatie van ECMWF en GFS van weer.nl, hoewel ik een lichte voorkeur heb voor GFS. Ja, meningen verschillen.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
13 december 2017, 23:46 uur | Bericht #484126
Citaat van Wiardi372, woensdag 13 december 2017, 23:07 uur GFS is toch 1 van de betere producenten van weersverwachtingen. Mijn verwachting baseer ik op een combinatie van ECMWF en GFS van weer.nl, hoewel ik een lichte voorkeur heb voor GFS. Ja, meningen verschillen.
Ja zo hoort het ook om de 2 meest gangbare modellen naast elkaar te leggen, zijnde GFS en ECMWF. En onze Britse vrienden van UKMO presteerden vorige winter bijvoorbeeld ook top.
En wie nu al over het weer voor kerst begint: het is gewoon veeeeeels te ver weg om er iets zinnigs over te zeggen, we spreken hier nog steeds over lange termijn. Maar het is natuurlijk gemakkelijk om te roepen dat het een groene kerst wordt aangezien de kans hier op statistisch gewoon veel groter is in onze Lage Landen zoals Alpenweerman reeds aangaf.

GFS komt nu een run of 3 op rij met een kantelende stroming en een oceaan die op slot gaat, ECMWF komt daar niet mee. Dus dat is helemaal geen uitgemaakte zaak. Maar daarvoor dient OnweerOnline en dit topic nu eenmaal om kansen te bespreken Je volledig vastpinnen op 1 model heeft totaal geen zin.

Leg de 12z runs even naast elkaar en dan zie je het verschil. En ja je hebt de pluimen, maar we bespreken hier nu eenmaal kansen en pluimen veranderen nu ook eenmaal en zeker op die termijn Anders moesten we hier ook geen kansen meer gaan besprekenTerug naar boven
Dit topic is gesloten
7 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 7 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.552 topics, welke bij elkaar 447.034 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.434 leden.
Het nieuwste lid is Jpatat.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
7 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2364 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2364, lezen 9 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 5)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Rustig en koel zomerweer

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Volop warmterecords in Noord-Europa

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden