Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audubon, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Crawford, IA; Greene, IA; Pocahontas, IA; Sac, IA; Webster, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Camp, TX; Cass, TX; Morris, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX; Franklin, TX; Morris, TX; Titus, TX; Wood, TX.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 11:59 uur | Bericht #65317
Openbaar vervoer ontregeld door sneeuw

Het openbaar vervoer is maandag flink ontregeld door de weersomstandigheden. De NS meldt dat er geen of zeer beperkt treinverkeer mogelijk is en ontraadt mensen om per spoor te reizen. Bussen en trams rijden op de meeste plekken in Nederland met een aangepaste dienstregeling.

In Den Haag rijden geen trams en een beperkt aantal bussen. In Rotterdam en in Amsterdam rijden de meeste trams en bussen, maar reizigers moeten rekening houden met omleidingen en fikse vertragingen. Ook in de rest van het land is reizen met het openbaar vervoer maar zeer beperkt mogelijk.

©Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 12:01 uur | Bericht #65320
Bellewaerde Park terug open na sluiting door winterweer

Winter Bellewaerde Park zal maandag om 11 uur opnieuw opengaan. De attracties en wandelpaden zijn sneeuwvrij gemaakt en ook de toegangswegen naar het park zijn niet langer spekglad. Dat zegt het pretpark in een persbericht.

Dag naar keuze
Bezoekers die een ticket hadden voor zondag kunnen dit gebruiken op een dag naar keuze tijdens de kerstvakantie.

Niet veilig
Wie zondag een dagje wilde doorbrengen in het pretpark Bellewaerde in Ieper, was eraan voor de moeite. Door het grote pak sneeuw was het niet veilig om het pretpark toen te openen.

©Hln
Waarom deze advertentie?
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
21 december 2009, 12:53 uur | Bericht #65354
Vliegverkeer Brussels Airport langzaamaan weer normaal

Op Brussels Airport begint de situatie langzaamaan te normaliseren. "De sneeuw is geruimd en zo goed als alle vluchten gaan door", zegt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.

Vertraging
"Sommige vluchten, vooral langeafstandsverbindingen naar de VS bijvoorbeeld, hebben nog moeilijkheden", aldus Van der Cruysse. De meeste vluchten hebben nog vertraging. Brussels Airport hoopt die hinder in de loop van de dag weggewerkt te krijgen.



Voorbereidingen
"De rest van de dag blijft onvoorspelbaar, want wat de voorspelde sneeuwval voor maandagvoormiddag precies met zich zal meebrengen, is koffiedik kijken", stelt de woordvoerder van Brussels Airport. De luchthaven treft naar eigen zeggen alle voorbereidingen om de impact van de sneeuw zo veel mogelijk te beperken.

Langeafstandsvluchten
Rond 14 uur zouden de langeafstandsvluchten vertrokken moeten zijn en een zestal vluchten werden geannuleerd, waarschuwt Brussels Airport.

Bagage
"De afleveringstijd van bagage kan wel oplopen tot twee uur", aldus Van der Cruysse. De deuren van de vliegtuigen zijn dikwijls vastgevroren en het laden en lossen van bagage lukt niet altijd zo gemakkelijk, luidt het. "Reizigers moeten niet zo lang aan de band blijven wachten, maar mogen later met boarding pass en identiteitskaart terugkomen", zegt Van der Cruysse.

Buiten gebruik
De voorbije nacht bleef Brussels Airport uitzonderlijk open om de hinder van gisteren op te lossen. Toen was de luchthaven enkele uren buiten gebruik door het hevige winterweer.

©Hln
  | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:18 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
21 december 2009, 13:01 uur | Bericht #65361
PvdA: bussen konden gewoon rijden

De PvdA in Noord-Holland vindt het onbegrijpelijk dat Connexxion het busvervoer in een groot deel van de provincie sinds zondag heeft stilgelegd.

Statenlid Gohdar Massom wil van gedeputeerde Elisabeth Post (verkeer en vervoer) weten of dit zomaar kan en of het provinciebestuur hier invloed op heeft. Volgens Massom laat Connexxion duizenden passagiers letterlijk en figuurlijk in de kou staan.

Informatie
Hij vindt ook dat de busmaatschappij de informatievoorziening niet goed heeft geregeld. "Sommige reizigers moesten een uur in de kou staan om er later achter te komen dat ze voor niets stonden te wachten'', stelt het statenlid.

Gewoon rijden
Volgens Massom hadden de bussen gewoon kunnen rijden. Vrije busbanen en doorgaande routes waren sneeuwvrij gemaakt en met pekel bestrooid. Zo was de vrije busbaan van de Zuidtangent, de snelle verbinding tussen Haarlem en Schiphol, volgens hem goed te berijden. De bussen vam de Zuidtangent reden zondag echter niet.

Niet zelf beslissen
Het Statenlid vindt dat maatschappijen die een concessie hebben van de provincie niet op eigen houtje mogen beslissen of ze het busvervoer staken. Hij wil weten wat het provinciebestuur gaat doen om herhaling van dit probleem in de winter te voorkomen.

© RTV-NH
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
21 december 2009, 13:18 uur | Bericht #65379
Winterweer zit Schiphol dwars

Wie op de A9 bij Schiphol rijdt, ziet normaliter om de haverklap vliegtuigen over zijn auto komen. Dat is maandag wel anders. Er komen vanaf de noordkant beduidend minder toestellen tevoorschijn uit het sneeuwwitte wolkendek. Tientallen vluchten zijn net als het weekend, vertraagd of vertrekken niet.



Volgens de borden die de aankomst- en vertrektijden van de vluchten weergeven, zijn alle vluchten vertraagd. Op één bord zijn vier vluchten afgeblazen. "Ik moet naar Washington.'', zegt een Amerikaanse passagier die in de rij staat om zijn vlucht om te boeken.

Sinds zaterdag
"Ik wacht al sinds zaterdag.'' De Amerikaan vertelt dat zijn vlucht was overboekt en daarom verplaatst naar maandag, maar die vlucht is nu geschrapt. In de rij voor de ticketbalie staan tientallen reizigers geduldig te wachten. "Gelukkig regelde mijn vliegtuigmaatschappij een hotel.''

Kerst
Een Amerikaanse vrouw, woonachtig in Den Haag, is op weg naar het Amerikaanse Halifax. "Ik wil naar de Verenigde Staten om kerst te vieren. Maar mijn vlucht ging gisteren niet door.'' Ook de vlucht van vanochtend is geschrapt vanwege het slechte weer. "Als ik er maar ben voor de kerst.''

Aanpoten
Op de luchthaven zijn zondagnacht zevenhonderd veldbedden neergezet. ,,Ze waren allemaal bezet'', zegt een woordvoerster van Schiphol. ,,Het is aanpoten. Sneeuwploegen werken sinds vrijdag vooral hard aan het sneeuwvrij houden van de landingsbanen.''

Kantoorpersoneel op sneeuwschuivers
De luchthaven heeft tweehonderd man ingezet voor de zogenoemde sneeuwploegen die sneeuw schuiven, vegen, sproeien en strooien. "Kantoorpersoneel zit nu soms op grote sneeuwschuivers.'' De luchthaven deelt koffie, thee en water uit aan gestrande reizigers. "Dat doen we morgen ook weer, in de ochtend.''

Horeca open
Veel horecagelegenheden op de luchthaven zijn zondagnacht opengebleven. Of er maandagnacht weer veldbedden worden neergezet, is nog onduidelijk. ,,We bekijken de situatie van uur tot uur. Er worden vanmiddag wel weer sneeuwbuien verwacht.'' Ondanks de drukte, de lange rijen en de vele slapende mensen in de vertrekhallen is het volgens de woordvoerster geen chaos.



Vooral problemen binnen Europa
Reizigers die binnen Europa moeten vliegen hebben de meeste pech. ,,Intercontinentale vluchten zijn aardig op schema. Maar ook Schiphol werkt volgens een dienstregeling. Die is flink verstoord.''

Treinen op Schiphol
De dienstregeling van de NS vanaf Schiphol lijkt net zo verstoord. Van de twintig treinen die rond het middaguur moeten vertrekken, rijden er acht. ,,No trains, no trains'', roept een NS-medewerkster. Reizigers verdringen zich om haar heen. De rij voor de ticketbalie van de NS is meterslang.

Mopperen
"Ik ben benieuwd of ooit nog thuiskom, schat'', moppert een stewardess door haar telefoon, terwijl ze op het vertrekbord tuurt. "Er ligt hier dertig centimeter sneeuw en het is helemaal mis in dit land.''

©RTV-NH

“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
21 december 2009, 13:20 uur | Bericht #65382
Nederland past zich weer aan winterweer aan

Het openbare leven in Nederland past zich maandag goed aan aan de problemen die het winterweer wederom oplevert. Echt grote problemen op de wegen blijven uit en hoewel het nog steeds om aangepaste diensten gaat, rijdt er op veel plaatsen wel weer openbaar vervoer.

Ook de NS rijdt maandag, zij het met een aangepaste dienstregeling. De vervoerder roept mensen die op hun werk zitten op maandagmiddag zo gespreid mogelijk naar huis te gaan. Op deze manier is het beter mogelijk de treinreizigers zonder veel problemen of vertraging naar huis te vervoeren. De ANWB laat weten dat het ,,ook handig zou zijn'' als automobilisten dit deden. Vooral de A2 is bijzonder moeilijk begaanbaar, wat leidt tot lange files. ,,Het is net een ijsbaan'', stelt de ANWB.



Diverse gemeenten hebben maandag besloten geen vuilnis op te halen vanwege de gladheid. Het gaat om onder meer Amstelveen, Breda, Den Haag, Eindhoven en Den Bosch. De Amsterdamse dierentuin Artis houdt sommige dieren, zoals vogels en gorilla's, in hun hokken vanwege het winterse weer.

Detailhandel Nederland bereidt zich erop voor dat veel mensen vanwege de sneeuw hun kerstinkopen uitstellen tot later deze week.

Het goederentransport ondervindt vooral problemen op kleine binnenstedelijke wegen waar. Tot problemen met de bevoorrading van winkels leidt dit overigens vooralsnog niet. Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) heeft net als vorige week bijna 1500 rijexamens af moeten zeggen door het winterse weer.

Op Schiphol kampen nog steeds honderden mensen met problemen als gevolg van de sneeuwval. Tientallen vluchten vertrekken niet en de vluchten die wel gaan, zijn flink vertraagd. De luchthaven heeft in de nacht van zondag op maandag mensen opgevangen op veldbedden.

©De Pers | Gewijzigd: 21 december 2009, 13:20 uur, door Sietse
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 14:45 uur | Bericht #65437
Walking in a winter wonderland

Het bekende kerstlied, geschreven in 1934 door Felix Bernard (componist) en Richard B. Smith (liedtekst) en door veel artiesten al uitgevoerd, kan op dit moment in vrijwel heel Nederland worden gezongen. Ookal is het nog geen kerst.

Dooi?
Dooiaanvallen vanuit het zuidwesten proberen het sneeuwdek de eerstkomende dagen wel aan te tasten. Dat lijkt langzaam maar zeker te gaan lukken, maar een duidelijke verzachting is tot en met de kerstdagen in ieder geval niet aan de orde. Vooral het binnenland maakt daarom nog altijd grote kans op een (soort van..) witte kerst. Hoe dan ook, vandaag komt er alweer een nieuwe sneeuwzone vanuit het zuiden ons land binnen.


Zondag, tussen Soest en Baarn. Foto: Martine.

Bijzondere situatie
Grote hoeveelheden sneeuw - regionaal is er nu sprake van zo'n 20 tot 35 centimeter - komt in het binnenland gemiddeld slechts eens in de 10 jaar voor. En een laag van meer dan 35 centimeter ongeveer eens in een halve eeuw. Hierbij worden de sneeuwhopen en sneeuwduinen, veroorzaakt door de wind, niet meegerekend.

De huidige situatie hebben we de laatste jaren in ons land weinig meegemaakt. En zeker niet in december. Begin januari 2009 lag er in het zuidoosten van het land een week lang een sneeuwdek van gemiddeld 10 cm. Uniek was de sneeuwval op 2 en 3 maart 2005: in een groot deel van het noorden van ons land viel 20 tot ruim 50 cm. Nog geen week later was die enorme hoeveelheid sneeuw weer gesmolten. De vraag is nu hoe lang precies de huidige sneeuwdekken zullen standhouden…

Ook in Zuid-Holland een pak sneeuw
Opvallend is verder dat er ook in het westen van het land, om preciezer te zijn Zuid-Holland, op sommige plaatsen een ongekend dik pak ligt. Dat is doorgaans wel anders! Zo ligt er in Zoetermeer 23 centimeter, Capelle aan den IJssel 20,5 centimeter en in Alblasserdam 19 centimeter. Dit alles gemeten om 10 uur vanochtend. Dergelijke hoeveelheden treffen we ook dieper landinwaarts aan. De minste sneeuw ligt in het noorden van Noord-Holland, Zeeland, Zuid-Limburg en delen van Twente.


Foto: Marije Bouwers, Zuid-Limburg.

Morgen lichte dooi
Omdat de wind vanmiddag en vanavond uit de zuidoosthoek waait, wordt de lucht vanaf een besneeuwd oppervlak aangevoerd en daarmee zal de temperatuur onder nul blijven. Alleen in het noordelijk kustgebied en Zuid-Limburg is het 1 graad in de plus. Vannacht verandert er weinig, al kan in het zuidoosten van het land tijdelijk ijzel voorkomen. Dus regen die bevriest op een koud wegdek of ander oppervlak. Morgen trekken sneeuw en ijzel geleidelijk naar Duitsland en Denemarken weg. De middagtemperatuur zal dan overal iets boven nul komen, zodat er sprake zal zijn van lichte dooi.

IJsplakken op de weg
Het blijft dus oppassen op de wegen. Zo ook vanavond! De maandagochtendspits verliep veel moeizamer dan op basis van de kerstvakantie mag worden verwacht. Oorzaak daarvan was de sneeuwval van gisteren en afgelopen nacht. Maar ook bevroren weggedeeltes speelde het verkeer parten. Normaal zou er, volgens de verwachting, vrijwel geen spits geweest. De snelwegen waren over het algemeen redelijk te berijden. Echter, op de rijstroken lag her en der nog sneeuw en kwamen bevroren ijsdelen voor. Het verkeer paste daar de snelheid op aan. Af- en toeritten waren slechter berijdbaar en op lokale wegen ligt nog een pak sneeuw.

Door de snelheidsaanpassingen stonden er op diverse wegen lange files. Onder andere op de A2, A6 en A28. Op de A13 was een vrachtwagen geschaard. Daar was de weg enige tijd afgesloten.

Bron: KNMI, VID, Meteo Consult.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 15:11 uur | Bericht #65449
In het zuiden sneeuwt het alweer

Maandagmiddag is het in Limburg weer voorzichtig gaan sneeuwen. Volgens een woordvoerder van het KNMI gaat het om lichte sneeuwval die over het hele land zal trekken. Er kan enkele centimeters sneeuw vallen, verwacht het meteorologisch instituut. Ook tijdens de avondspits sneeuwt het nog. Pas in de tweede helft van de avond trekken de buien over het noorden van het land weer weg.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 15:13 uur | Bericht #65452
Skipret in de Oostkantons

De skipistes in de Oostkantons zijn vandaag geopend dankzij de sneeuwval van dit weekend en de koude temperatuur. Er ligt nu een sneeuwtapijt van 13 tot 20 centimeter. De kwaliteit van de sneeuw zou goed genoeg zijn om te skiën, te langlaufen of te sleeën. Gedurende de hele week zal het mogelijk om te langlaufen of te skiën. De volgende dagen verwachten de weersvoorspellers immers nog meer sneeuw.

De alpijnse pistes van Francorchamps, Spa en Ovifat zijn open voor fervente skiliefhebbers. De langlaufpistes op de Hoge Venen (Signal de Botrange, Baraque Michel, Haus Ternell/Eupen, Mont Rigi, Mont Spinette, Baugnez, Elsenborn, Rocherath, Manderfeld) zijn ook beschikbaar vanaf 9 uur.

©Standaard online
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 16:19 uur | Bericht #65516
Meeste post wordt bezorgd

Ondanks het winterweer wordt zo goed als alle post maandag bezorgd. Dat zei een woordvoerster van TNT Post maandag.
Normaal gesproken is maandag een slappe dag voor de post, maar in de kersttijd is het een normale 'postdag'. De aanvoer van post en pakketten is volgens de woordvoerster goed gegaan. Zondag zijn niet alle brievenbussen geleegd, maar waar dat niet gebeurd was, is dat maandag alsnog gedaan.

De bezorging is erg afhankelijk van lokale omstandigheden, want die variëren per provincie, stad, wijk en zelfs per straat, aldus TNT. ,,Alles wat op de tijd op de bus gaat, wordt voor kerst bezorgd.''

Lastig

Het lopen, fietsen en rijden gaat door de winterse omstandigheden allemaal wat lastiger. ,,Voor ons ligt de grens bij de veiligheid van de eigen mensen. Ze mogen zichzelf niet in gevaar brengen.'' De woordvoerster van TNT benadrukt dat rouwpost en aangetekende brieven eruit gehaald worden en altijd op tijd worden bezorgd.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 16:22 uur | Bericht #65522
Vrachtwagen gekanteld op A1

Op de A1 ter hoogte van afslag Rijssen en Enter is maandag 21 december rond 07.30 uur een vrachtwagen gekanteld. 'De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht', meldt de politie maandag. De vrachtwagenchauffeur reed over de A1, komende vanuit knooppunt Azelo. Ter hoogte van afslag Rijssen en Enter wilde de chauffeur een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen. Hij moest echter eerst remmen, voordat hij links kon inhalen. Bij deze manoeuvre schaarde de vrachtwagen door het gladde wegdek. Het voertuig vloog over de vangrail en kwam uiteindelijk gedraaid tot stilstand, met de neus naar knooppunt Azelo.

De chauffeur, een 45-jarige man uit Duitsland, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is het bergen van de vrachtwagen in volle gang. Dit zal nog enige tijd in beslag nemen. Rijkswaterstaat heeft in beide richtingen één rijstrook afgesloten. Het verkeer ondervindt hierdoor enige vertraging.

©BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 16:24 uur | Bericht #65526
Moeizaam verkeer over E34 Antwerpen-Eindhoven

Het winterweer blijft het verkeer in de provincie Antwerpen parten spelen. Op heel wat secundaire wegen blijft de hinder groot, maar ook op de E34 tussen Antwerpen en Eindhoven blijft het op sommige plaatsen erg gevaarlijk. "Dat resulteerde in verschillende ongevallen, gelukkig allemaal met blikschade", meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeercentrum.



Slippen
Vanochtend ging een Duitse vrachtwagen aan het slippen in de richting van Antwerpen ter hoogte van Retie. Hij ramde een verlichtingspaal op de middenberm en kwam dwars over de rijbaan te staan, die volledig versperd werd. Rondvliegende brokstukken zorgden ook voor heel wat hinder op de rijbaan richting Nederland.

Omstreeks 11 uur blokkeerde een geslipte vrachtwagen al het verkeer richting Nederland ter hoogte van Oelegem. "Gelukkig bevond de vrachtwagen zich ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Daardoor kon het verkeer af en op de snelweg en was er geen lange omleiding. Iets na 13.30 uur was de rijbaan weer vrij en kon de file, ruim vijf kilometer, zich beginnen oplossen."

Kleinere ongevallen
Ook in Vorselaar en Beerse zorgde het winterweer voor kleinere ongevallen. En in Wechelderzande blokkeert een geslipte vrachtwagen sinds 13.30 uur de rechterrijbaan richting Antwerpen. Verkeer dat richting Antwerpen wil, wordt aangeraden om via Breda te rijden. Daarnaast blijft het Verkeerscentrum automobilisten waarschuwen voor de gladheid van de wegen en roept op om de rijstijl aan te passen.

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:18 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:34 uur | Bericht #65771
Hele dag wel ergens file in Nederland

De hele dag was er als gevolg van het winterweer ergens in Nederland wel een file. De ochtendspits ging over in de avondspits, aldus een woordvoerder van de ANWB. Tegen zes uur 's avonds stond er 130 kilometer file in het land. Dat was op deze vakantiedag even veel als op een normale werkdag, aldus de ANWB.

Vooral rond Utrecht stond het stil. De chaos was minder groot dan eerder op de middag. Verkeersproblemen ontstonden mede doordat een aantal vrachtwagens schaarde of kantelde.

© ANP
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:36 uur | Bericht #65775
Nederland verandert langzaam Siberië

Terwijl de ijskappen door opwarming aan het afkalveren zijn, lijkt Nederland langzaam te veranderen in ‘Siberië’. De aanhoudende sneeuwval zorgt ervoor dat er in steeds meer dorpen en steden grote ijsberen, sneeuwpoppen of zelfs heuse iglo’s verrijzen. Voor het eerst in jaren zullen we dit jaar afstevenen op een échte witte kerst. De sneeuw die nu is gevallen of zelfs nog moeten vallen zal blijven liggen.



Voor het verkeer en het openbaar vervoer zal alle sneeuwval voorlopig voor de nodige problemen blijven zorgen. De NS kondigt zojuist aan dat reizigers ook dinsdag maar beter niet de trein kunnen nemen omdat er maar beperkte dienstregeling van kracht is. In de provincie De Ronde Venen wordt er momenteel hard gewerkt aan een 'tweede huis'. Van de sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen kan je wel een hele stad bouwen, zolang het maar koud genoeg blijft.

©BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:38 uur | Bericht #65777
Winterweer leidt tot jachtverbod

Het extreme winterweer heeft de provincie Zeeland doen besluiten tot het instellen van een jachtverbod. Tot nader order mag er niet meer worden gejaagd op haas, fazant, wilde eend, konijn en houtduif, laat de provincie maandag weten. Ook kolganzen, grauwe ganzen en smienten mogen niet meer worden afgeschoten. Gedeputeerde Staten hebben dit besloten na een advies van onder meer het Faunafonds en de Vogelbescherming. Het besluit geldt voor de hele provincie. Pas als de weersomstandigheden verbeteren, zal worden besloten deze maatregelen weer op te heffen.

Het al dan niet instellen van een jachtverbod houdt ook andere provincies bezig. Hoewel Limburg de situatie voor het wild 'nauwlettend' in de gaten houd, ziet de provincie nog geen aanleiding de jacht te sluiten. De Faunabescherming Limburg had daarvoor gepleit. Er is weliswaar sprake van een sneeuwdek in de provincie, maar op veel plaatsen is de sneeuw weggestoven tot op de ondergrond. "Er is daarbij geen sprake van een sneeuw die is opgevroren tot een voor dieren ondoordringbare laag. De voedselbeschikbaarheid is daarmee nog voldoende", stelt de provincie maandag.

En ook de grote plassen en rivieren zijn nog grotendeels open en beschikbaar voor watervogels. Mochten de omstandigheden verslechteren, dan kan alsnog worden besloten tot een jachtverbod, aldus de provincies. Provincies hebben de bevoegdheid om bij winters weer de jacht te sluiten. De populaties van wilde eenden, hazen, houtduiven, fazanten en konijnen staan al onder druk. De jacht op deze soorten is met het oog op de instandhouding van de populaties dan niet langer toelaatbaar.

©Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:39 uur | Bericht #65780
Puber mishandeld na gooien sneeuwballen

Een 16-jarige jongen is zondagavond in Zaandam met een hamer mishandeld nadat hij samen met een paar vrienden een woning met sneeuwballen had bekogeld. Ook werd hij geschopt door de 42-jarige bewoner van de woning, meldt de politie.

De groep gooide sneeuwballen naar het huis aan de Oostzijde. De 42-jarige bewoner kon hier de lol niet van inzien en ging verhaal halen. De hele groep rende weg, behalve de jongen uit Koog aan de Zaan. Hij moest dit bekopen met enkele klappen met de hamer en een harde schop tegen zijn knie. De jongen heeft aangifte gedaan.

©Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:42 uur | Bericht #65783
Kalme startdag op skipistes in Oostkantons

Ondanks de hoge sneeuwkwaliteit en de goede toegankelijkheid naar de skicentra, werden de skipistes in de Oostkantons vandaag, op de eerste dag van de kerstvakantie, bepaald niet overrompeld. De meeste uitbaters van skipistes in de streek hadden gisteren de opening van de pistes aangekondigd.



Geen stormloop
Van een stormloop naar de skipistes was geen sprake. Op de langlaufpistes werden tussen 30 en 50 skiërs geteld. De alpijnse skipistes lokten aanzienlijk meer liefhebbers. Op de piste van Ovifat gleden tussen 200 en 300 sportievelingen op skilatten. Ook de skipiste Thier des Rexhons in Spa kende een zeker succes.

Angst
De voorbereiding van de feesten, de vrees om op weg te gaan met onzeker weer of gewoon de vakantieaankomst verklaren voor de uitbaters de eerder geringe opkomst op deze eerste dag. Ze blijven optimistisch en geloven dat de wintersporters de volgende dagen massaal zullen opdagen. Vanaf morgen zijn alle skicentra in de Oostkantons open. Ook de pistes van Bütgenbach, Nidrum en Weywertz zijn dan toegankelijk.

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:18 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 december 2009, 20:43 uur | Bericht #65784
Maandagnacht nieuwe lading sneeuw

Vanavond en vannacht wordt opnieuw sneeuw en smeltende sneeuw of regen verwacht die meteen zal aanvriezen. In de Ardennen is er zelfs kans op hevige sneeuwbuien. De automobilistenvereniging VAB verwacht dinsdagmorgen dan ook een moeizame ochtendspits.

'Sneeuw en ijzel dreigen, ook op de snelwegen, het verkeer erg in de war te sturen, misschien bijna onmogelijk te maken', aldus VAB. De vereniging raadt automobilsten dan ook aan zich dinsdagmorgen goed te informeren over de toestand van de wegen vooraleer te vertrekken en verplaatsingen indien mogelijk uit te stellen. Maandag bleef de verkeersellende ondanks het winterse weer beperkt. Er was nauwelijks sprake van ochtendspits en ook de avondspits verliep relatief vlot. Bij De Lijn en op het spoorwegennet werden wel kleine vertragingen genoteerd.

©Nieuwsblad
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
21 december 2009, 21:43 uur | Bericht #65813
Kritiek op veegbeleid gemeenten

Gemeenten in Noord-Nederland worden platgebeld door bewoners met de vraag wanneer hun woonwijk sneeuwvrij wordt gemaakt. Alle gemeenten geven evenwel doorgaande routes de prioriteit.

Volgens de meeste gemeenten gaat het bij de telefoontjes om een verzoek om informatie en is het aantal klachten relatief gering. Er zou begrip bestaan voor het beleid om hoofdwegen, wegen langs water en doorgaande wegen als eerste te ruimen. De hoeveelheid sneeuw op die routes was enorm.



Inwoners van verschillende stadsdelen in Groningen zijn wél bijzonder ontevreden over de manier waarop de gemeente Groningen sneeuw ruimt. Veel mensen denken zelfs dat er helemaal niet gestrooid wordt.

De gemeente heeft 35 sneeuwvegers op pad. Ook de belangrijkste fietsroutes moeten worden schoongemaakt maar de sneeuwruimers zijn daar slechts in beperkte mate aan toe gekomen. In de binnenstad blijken veel ondernemers niet de moeite te nemen om de sneeuw aan de kant te vegen.

De Directie Noord van Rijkswaterstaat voorziet geen problemen met de voorraden zout waarmee het de 500 kilometer provinciale- en rijkswegen in Groningen, Drenthe en Friesland moet bestrooien. De bevoorrading van de negen steunpunten - drie in elke provincie - verloopt gestaag. Als de aanvoer toch stagneert, kan de dienst een zoutvoorraad aanspreken waarmee een schip in de haven van Harlingen is beladen.

© Dagblad Noorden
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
21 december 2009, 22:35 uur | Bericht #65858
Nog steeds veel overlast door winterweer

Nederland past zich zo goed en zo kwaad als het gaat aan de winterse omstandigheden aan. Toch ondervond het openbare leven maandag nog veel overlast van oude en verse sneeuw alsmede van gladheid. Witte stoepen en straten waren moeilijk begaanbaar. Op de snelwegen waren er de hele dag files en het openbaar vervoer kon geen of slechts beperkte diensten uitvoeren.



Rijkwaterstaat zegt dat weggebruikers het weer en de verkeersinformatie goed in de gaten moeten blijven houden, want de situatie blijft instabiel. Spoorbeheerder ProRail adviseert reizigers ook dinsdag niet met de trein te reizen als dat niet nodig is. Evenals maandag is er dan een dienstregeling waarbij over het hele spoorwegnet twee stoptreinen per uur rijden.

Schiphol
Op Schiphol kampten passagiers met een vertraging van gemiddeld anderhalf uur. Tientallen vluchten vertrokken niet. Dat had ook te maken met winterse omstandigheden op andere Europese bestemmingen en in het noordoosten van de VS.In de nacht van maandag op dinsdag staan op Schiphol achter de douane opnieuw zevenhonderd veldbedden ter beschikking van gestrande passagiers en is er koffie en thee. Diverse gemeenten besloten geen of slechts gedeeltelijk vuilnis op te halen wegens de gladheid. Dierentuinen hielden uit voorzorg 'bewoners' uit warmere streken binnen.

Rijexamens
Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid zei vorige week bijna 1500 rijexamens af door het winterse weer. Detailhandel Nederland bereidt zich erop voor dat veel mensen hun kerstinkopen uitstellen tot later deze week. Ondertussen ontspint zich een discussie of de vervoerders beter voorbereid moeten zijn op sneeuwval en ijzel. Reizigersvereniging Rover stelde dat busmaatschappijen ''erg hysterisch'' hebben gereageerd op het winterweer. Busvervoerders Connexxion en Veolia repliceerden verbijsterd te zijn over die reactie. De vervoerders stelden ''de verantwoordelijkheid te nemen als het niet veilig is om de weg op te gaan''.

NS
Ook de NS en ProRail herkennen zich niet in de kritiek van Rover. ProRail stelt ''flink wat maatregelen te hebben getroffen'' om problemen bij sneeuwval en vorst te voorkomen. ProRail heeft aangekondigd alle problemen te gaan evalueren als het winterweer voorbij is. De politiek mengt zich eveneens in de discussie. In elk geval heeft de CDA-fractie in de Tweede Kamer minister Camiel Eurlings (Verkeer) gevraagd snel een investeringsplan te ontwikkelen tegen de treinuitval. Lokaal stelde een aantal politici vragen over het uitvallen van bussen of het strooibeleid.

KNMI
Het KNMI presenteerde maandag een nieuwe vorm van weeralarm, dat pas wordt uitgegeven als 90 procent zeker is dat er extreem weer op komst is. De problemen met het winterweer houden voorlopig nog wel even aan. Volgens het KNMI is een groot deel van Nederland deze kerst bedekt onder een dikke laag sneeuw.

© ANP | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:18 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 231 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 231, lezen 2 mensen het topic "Een monsterlijk mooie hoos bij Terschelling".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden