Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Beaver, PA; Butler, PA; Lawrence, PA; Washington, PA; Westmoreland, PA.

18 Apr 2024 01:37:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Athens, OH; Morgan, OH; Perry, OH.

18 Apr 2024 01:37:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashtabula, OH; Trumbull, OH.

18 Apr 2024 01:31:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Beaver, PA; Butler, PA; Lawrence, PA; Washington, PA; Westmoreland, PA; Hancock, WV.

18 Apr 2024 01:31:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Belmont, OH; Guernsey, OH; Monroe, OH; Noble, OH; Washington, PA; Marshall, WV; Ohio, WV.

18 Apr 2024 01:31:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH; Pickaway, OH; Ross, OH.

18 Apr 2024 01:31:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geauga, OH; Portage, OH.

18 Apr 2024 00:58:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH; Pickaway, OH.

18 Apr 2024 00:58:30

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Portage, OH; Trumbull, OH.

18 Apr 2024 00:58:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, OH.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, OH; Columbiana, OH; Harrison, OH; Jefferson, OH; Tuscarawas, OH; Lawrence, PA; Hancock, WV.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarion, PA; Forest, PA; Jefferson, PA.

18 Apr 2024 00:50:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Jefferson, PA.

18 Apr 2024 00:27:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Pickaway, OH.

18 Apr 2024 00:27:04
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:06 uur | Bericht #196885
'Zuinig blijven met strooizout'

De gemeente Middelburg gaat extra zuinig om met het weinige strooizout dat zij nog heeft.
In plaats van alles te gebruiken voor de gladheid die er nu is, wordt een deel achter de hand gehouden voor ijzel. IJzel is immers de 'gevaarlijkst denkbare situatie', schrijft wethouder Frank Streng in een brief aan de gemeenteraad. Hij legt daarin verantwoording af over de gladheidsbestrijding (schuiven en strooien) van de afgelopen weken. Doordat het zo vroeg in het jaar begon te vriezen en sneeuwen, raakte Middelburg sneller door de voorraad strooizout van 200 ton heen dan gedacht. Daarom is besloten geen zout meer te geven aan particulieren en alleen nog te strooien op hoofdwegen. Dat gebeurt bovendien met een mengsel van eenderde zout en tweederde brekerzand (zand met scherpe randen dat daardoor stroef is en ook goed helpt tegen gladheid). De gemeente wil met deze aanpak nog even doorgaan. Middelburg heeft wel 180 ton extra zout besteld, maar de leverancier kan niet leveren omdat er veel vraag is. Daarom houdt zij 10 ton zout over voor de bestrijding van ijzel.

Het Regionale Zoutloket Zeeland van Rijkswaterstaat is woensdag geopend, maar het is niet zeker of Middelburg daar wat van krijgt, aldus Streng, die zijn 'frustratie' daarover uitspreekt. Overigens gaat Middelburg juridische stappen nemen tegen de zoutleverancier om hem te dwingen tot betere levering. Behalve zand en zout zijn ook mensen ingezet om de wegen veilig te maken. Alle medewerkers van de buitendienst helpen mee, maar ook dat helpt maar ten dele, stelt Streng vast. "Het effect van de inspanningen is steeds geringer." De Middelburgers moeten daar ook wel oog voor hebben, vindt de wethouder. Daarom staan bij de invalswegen borden die het verkeer waarschuwen voor gladheid.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:07 uur | Bericht #196888
'Overmacht' voor wie niet op school raakt

Kleuters en leerlingen van lager en middelbaar onderwijs die door de sneeuwval niet op school raken, zullen beschouwd worden als gevallen van overmacht. Scholen zelf moeten opvang voorzien. Dat heeft een woordvoerder van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet vrijdag gezegd. De laatste dag voor de kerstvakantie is sowieso maar een halve schooldag. Door de sneeuwval is de kans groot dat leerlingen en leerkrachten te laat of helemaal niet op school raken.

'Elke school moet autonoom beslissen hoe ze met de toestand omgaat, maar er moet altijd opvang voorzien zijn', luidt het ook bij het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs. Voor minster Smet was het geen optie om alle scholen in Vlaanderen vrijdag de hele dag te sluiten. Het is immers een normale werkdag en dat zou tot opvangmoeilijkheden kunnen leiden voor de werkende ouders. De Werkgroep Kleuterscholen Vlaanderen vroeg zich vrijdag af waarom de minister de kleuterscholen vrijdag niet gesloten had. "Bij dit noodweer de kleutertjes naar school sturen is onverantwoord", luidde het daar.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:16 uur | Bericht #196900
Ongevallen door gladheid in Kennemerland

Het verkeer in de regio Kennemerland heeft donderdag en vrijdagochtend veel hinder ondervonden van de soms spekgladde wegen. Er hebben diverse ongevallen plaatsgevonden.

Rond 18.45 uur is een 51-jarige vrouw uit Oude Wetering gewond geraakt toen haar auto op de Lisserweg van de weg raakte. Zij is door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd

Donderdagavond even na 22.30 uur raakte een 22-jarige vrouw uit Alkmaar op de A9 ter hoogte van Spaarndam in de slip. Hierbij raakte ze een ander voertuig en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De bestuurster is door de brandweer uit haar voertuig geknipt en overgebracht naar een ziekenhuis. De andere betrokken bestuurder raakte niet gewond.

Vrijdagochtend rond 07.45 uur is een personenauto op de IJweg in Zwanenburg in botsing gekomen met een tractor die uit tegengestelde richting kwam. De bestuurder raakte hierbij zwaargewond en is, nadat de brandweer hem uit zijn voertuig heeft geknipt, overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie adviseert alle weggebruikers dringend om bijzonder voorzichtig te zijn wanneer men de weg op gaat. Veel wegen zijn glad en met de weersvoorspelling voor de komende dagen, blijft dat zo. Pas uw snelheid aan en houd de actuele voorspellingen goed in de gaten.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:27 uur | Bericht #196911
Eindhoven Airport weer open voor vliegverkeer

Eindhoven Airport is weer open voor het vliegverkeer. Dat heeft de regionale luchthaven vrijdag gemeld. Op de luchthaven was vrijdagochtend lange tijd geen vliegverkeer van en naar Eindhoven mogelijk vanwege de zware sneeuwval. Diverse vluchten werden geannuleerd of moesten uitwijken naar andere luchthavens. Het vliegverkeer in Noordwest-Europa heeft nog steeds te maken met vertragingen en annuleringen. Een woordvoerster van de luchthaven adviseert passagiers nog steeds om de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen en Eindhoven Airport via de websites in de gaten te houden.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:28 uur | Bericht #196914
Limburgse vuilnisman laat verstek gaan

Gedwongen door het winterweer haalt vuilnisophaler Van Gansewinkel, die verantwoordelijk is voor de huisafvalverwerking in een groot deel van Limburg, vrijdag geen huisvuil op in de zuidelijkste provincie. Dat maakte de vuilnisdienst vrijdag bekend. Van Gansewinkel haalt het huisvuil in vijftien Limburgse gemeenten op. Sneeuw en gladheid maken het ophalen van het huisvuil vrijdag echter onmogelijk, aldus de woordvoerder van het bedrijf.

Onder meer de gemeente Venlo heeft de getroffen inwoners al op de hoogte gesteld. Per dag wordt de situatie opnieuw bekeken. Ook maandag en dinsdag bleven de vuilniswagens van het bedrijf al binnen. Van Gansewinkel rijdt wel gewoon in het nagenoeg sneeuwvrije westen van Brabant, maar op verschillende plaatsen in oost-Brabant niet. Daar wordt volgens een woordvoerder beperkt ingezameld, afhankelijk of wegen begaanbaar zijn. Van Gansewinkel brengt nog in kaart waar in Brabant wel en niet kan worden gereden.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:29 uur | Bericht #196917
Politie Limburg-Zuid op sneeuwkettingen

De politie Limburg-Zuid is begonnen met het aanbrengen van sneeuwkettingen onder de patrouillewagens en -busjes. Dat zei een woordvoerder van het Zuid-Limburgse korps vrijdag. Reden is onder meer het barre winterweer en de grote massa's sneeuw op de Limburgse wegen, die daardoor vaak onbegaanbaar zijn. Op veel plaatsen rijden automobilisten zich vast en moeten gesleept worden. De auto's van de politie Limburg-Zuid zijn deels van vierseizoenbanden, deels van winterbanden voorzien. ,,Toch hebben we een flinke partij sneeuwkettingen laten komen, die we om te beginnen alvast onder de patrouillebusjes hebben aangebracht.''

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 11:30 uur | Bericht #196918
Auto belandt op de Wijmers



Donderdagavond belande door de gladheid en de sneeuwval een auto op de Wijmers. De bestuurder raakte door sneeuw op de rijbaan de macht over het stuur kwijt en schoof de Wijmers op.De politie heeft de bestuurder opgevangen, deze kwam er goed vanaf. Berger Dallinga heeft het voertuig van het ijs afgehaald en afgevoerd, de berger wist daarbij helaas geen natte voeten te houden.

Door de harde wind ontstaan op diverse plaatsen in onze regio sneeuwduinen. Met namen in open landschappen waar de wind vrij spel heeft wordt veel sneeuw verplaatst. Al meerdere automobilisten lieten zich hierdoor verrassen en gleden weg. Past u daarom op als u vanavonf nog de weg op moet!

Bron: 112appingedam | Gewijzigd: 24 december 2010, 11:32 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:35 uur | Bericht #196926
Regionale kranten niet overal bezorgd

Een aantal abonnees van de regionale kranten De Stentor en Twentse Courant Tubantia heeft vrijdag hun krant niet ontvangen. Het winterse weer heeft vooral in het buitengebied voor problemen bij de bezorging gezorgd. Bij het drukken van De Stentor is vrijdagochtend door een papierbreuk nog meer vertraging opgelopen. Beide kranten verwijzen lezers die hun krant niet hebben ontvangen naar hun website.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 11:40 uur | Bericht #196928
Ongelukken door sneeuwduinen op Zeeuwse wegen

Sneeuwduinen en plotselinge gladheid hebben de afgelopen nacht en vroege morgen voor veel problemen gezorgd op de Zeeuwse wegen. De politie heeft al zeker 25 meldingen gekregen van kleine aanrijdingen verspreid over de provincie.

Op de Oost Westweg tussen Kortgene en Colijnsplaat botste een auto achter op een sneeuwschuiver. De 20-jarige bestuurder raakte door de klap bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto onder de vrachtwagen vandaan worden gehaald. De politie heeft op aangeven van de ambulancepersoneel extra bloed gehaald bij de spoedeisende hulp in Goes. De man is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Ook op de A58 zijn sneeuwduinen ontstaan. Rijkswaterstaat heeft vanochtend groot materieel ingezet om de weg vrij te houden. Volgens politiewoordvoerder Esther Boot blijft het ook nu nog oppassen op de Zeeuwse wegen. "De wind waait hard uit het noordoosten. Sneeuwduinen zullen zich dus her en der blijven vormen."

Bron: PZC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 11:43 uur | Bericht #196932
Recordaantallen ganzen in Oostkustpolders



Er zijn afgelopen week recordaantallen ganzen geteld in de Oostkustpolders, dat zijn de polders geleden tussen Knokke en Oostende. Door de sneeuw en de vriestemperaturen zakken veel overwinterende ganzen verder af naar het zuiden. Maar het is niet allemaal goed nieuws: de ganzen die in Frankrijk terecht komen, vliegen hun dood tegemoet. In dat land geldt namelijk geen jachtverbod. De Oostkustpolders zijn een van de belangrijkste overwintergebieden voor wilde ganzen. Maar de aantallen die daar deze week werden geteld zijn ongezien. Naar schatting trokken, 60.000 tot 80.000 ganzen van Nederland en Denemarken naar België, zo zegt professor Eckhart Kuijken (UGent). Het gaat voornamelijk om kolganzen maar ook om enkele duizenden brandganzen.

Uitzonderlijk veel
"De overwinterende kolganzen uit Noord-Rusland en West-Siberië halen tussen de 55.000 en 70.000 exemplaren, wat redelijk uitzonderlijk is." Wellicht is het dichtvriezen van meren, hun slaapplaatsen, in Noord-Nederland een oorzaak.
"Daarnaast zijn zeer uitzonderlijk ruim 4.500 brandganzen uit Nova Zembla (Siberië) geteld, normaal zijn er dat een paar honderd."



Rietgans beschermen
Van de meest bijzondere soort, de zeldzame kleine rietgans, verblijven in de polders ongeveer de helft van de circa 60.000 die op Spitsbergen broeden. "De aantallen zijn eerder een normaal wintermaximum, maar er zitten nog grote groepen in Nederland en Denemarken en we dragen een verantwoordelijkheid in het overleven van de soort."

Frans probleem
Sommige vogels trekken nog verder zuidwaarts, richting Frankrijk waar geen jachtverbod geldt. Vogelbeschermingsorganisaties roepen op om massaal brieven te sturen naar prefecten om de jacht in Frankrijk aan banden te leggen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 11:44 uur | Bericht #196933
Urgentieplan opgeheven in Luik, problemen blijven aanhouden

Het provinciaal urgentieplan dat afgelopen nacht in Luik werd afgekondigd, is vandaag rond 3.30 uur opgeheven na interventies van de civiele bescherming en medische diensten. De meest dringende situaties werden opgelost en het verkeer op de belangrijkste verkeerswegen kon worden vrijgemaakt. Bijna 600 mensen zaten verschillende uren geblokkeerd in hun wagens. Het Rode Kruis werd opgeroepen om hulp te verlenen aan enkele bestuurders. De civiele bescherming en de brandweer hebben vervolgens gewerkt om de weg vrij te krijgen. De situatie blijft echter ook vanmorgen problematisch in de provincie Luik. Zo verloopt onder andere het verkeer op de E25 in de richting van Luxemburg, tussen Tilff en Harzé, erg moeizaam.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 12:05 uur | Bericht #196944
Vliegtuigen kunnen niet landen tot 16u op Brussels Airport



update
Nog tot 16.00 uur deze namiddag kunnen geen vliegtuigen landen op Brussels Airport. Door de sneeuwperikelen krijgen opstijgende vluchten momenteel alle voorrang. Dat meldt woordvoerder Jan Van der Cruysse. "We verwachten geen aankomende vluchten vóór 16 uur", zo waarschuwt Van der Cruysse de mensen die gepland hadden om reizigers op te halen op de luchthaven van Zaventem. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de opstijgende vluchten te kunnen laten vertrekken. "De situatie verbetert met mondjesmaat", aldus Van der Cruysse. Alle landings- en startbanen zijn open, maar het is momenteel technisch moeilijk om vliegtuigen af te handelen. Activiteiten zoals laden en lossen en tanken van brandstof verlopen moeizaam.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 12:06 uur | Bericht #196950
Slotconcert Serious Request niet in gevaar

Het slotconcert van de actie Serious Request van 3 FM dat vrijdagavond wordt gehouden op het 18 septemberplein in Eindhoven, komt niet in gevaar door het winterse weer. Dat liet een woordvoerster van de actie vrijdag weten.
Tijdens het slotconcert treden onder anderen Marco Borsato, Bløf, Guus Meeuwis, Alain Clark en Ilse de Lange op. 'We hebben nog geen berichten van verhindering ontvangen. Bovendien hebben we de artiesten gevraagd op tijd aanwezig te zijn in Eindhoven', aldus de woordvoerster. Het plein voor het hoofdpodium wordt volgens de woordvoerster sneeuwvrij gemaakt. 'Als er verder geen sneeuw meer valt, dan is er niks aan de hand', zegt ze. De dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg hebben zich in het Glazen Huis opgesloten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 12:11 uur | Bericht #196956
Wintertips voor automobilisten: zo ga je voorbereid de straat op

Pakken sneeuw, gladde wegen, ellenlange files... in dit winterweer de baan opgaan is geen pretje. Rode Kruis Vlaanderen verspreidt volgende tips voor automobilisten, want goed voorbereid is maar half zoveel miserie.

Tips voor bestuurder en passagiers:
- Draag voldoende laagjes, neem muts, sjaal en handschoenen mee en vergeet je jas en een extra dikke trui niet voor het geval de auto in panne valt.
- Droge, warme voeten zijn een must. Kies voor dikke sokken en waterdichte schoenen.
- Voorzie een deken of slaapzak
- Neem een warme drank mee in een thermos

Tips voor de wagen:

- Vertrek met een volle tank, vooral als er veel file wordt verwacht. Bijkomend voordeel is dat er zich geen vrieslaag kan vormen aan het brandstofoppervlak in een volle tank.
- Vul de antivriessproeivloeistof aan en voorzie eventueel antivries voor sloten en sleutels.
- Dikke werkhandschoenen, een handschoen, een sterke (plooibare) schop voor sneeuw en ijs
- Volg het weerbericht, de verkeerstoestand en hou u aan de snelheidsbeperking of omleidingen
- Dek de ramen af als u de auto laat staan
- Bel in geval van nood zo snel mogelijk 112 of een pechverhelpingsdienst. Hou jezelf zo warm mogelijk.
- Hou afstand bij het rijden.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 12:12 uur | Bericht #196958
Veel containers worden niet geleegd

Afvalverwerker Rova haalt vrijdag geen vuilnis op in Radewijk en omgeving, in het buitengebied van Twenterand en in delen van de Achterhoek.

Door het winterweer is de afvalinzameling gestopt. Op de adressen waar geen vuil is opgehaald, wordt het afval pas de eerstvolgende keer opgehaald. Daar mogen naast de containers dan ook zakken met vuilnis worden aangeboden. In de overige gebieden van de afvalinzamelaars Rova, TwenteMilieu en Circulus wordt het afval wel opgehaald. TwenteMilieu leegt volgende week in Enschede geen groencontainers, omdat medewerkers worden ingezet bij de gladheidbestrijding.

Bron: RTV Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 13:11 uur | Bericht #197027
Verzekeraar verwacht veel schades bij dooi



Verzekeraar Interpolis verwacht een stroom schademeldingen aan woonhuizen zodra de dooi heeft ingezet.''Wij denken dat het aantal schademeldingen aan woonhuizen flink toeneemt als het gaat dooien'', aldus de woordvoerster. ''Daarbij moet je denken aan gesprongen leidingen en lekkages die dan pas zichtbaar worden.''
Volgens Interpolis is er sinds maandag nauwelijks verandering gekomen in het aantal schademeldingen dat is veroorzaakt door verkeersongelukken. ''Mensen zijn toch voorzichtiger als ze de weg opgaan en er wordt ook steeds meer gestrooid.''

De verzekeraar meldde eerder deze week vijfhonderd extra schademeldingen binnen te hebben gekregen. Het ging vooral om verkeersongelukken vanwege het slechte weer. De totale schadepost bedroeg 750.000 euro.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 13:13 uur | Bericht #197030
Geleidelijke opheffing verbod voor vrachtwagens op E411

De autoriteiten vroegen weggebruikers met aandrang dat ze zich vanochtend niet zouden verplaatsen. Door de gure weersomstandigheden moesten de weggebruikers rekening houden met een zwaar verstoorde ochtendspits en moeilijk verkeer de hele dag lang. De wegpolitie zal overgaan tot een geleidelijke opheffing van het verbod voor vrachtwagens op de E411. Reden voor de opheffing zijn de verbeterende weersomstandigheden. Dat meldt de Waalse administratie in een persbericht.

De geleidelijke opheffing zal in drie etappes georganiseerd worden. In de eerste plaats zullen de vrachtwagens die gestationeerd staan in Sterpenich terug vertrekken onder politiebegeleiding. Daarna is het de beurt aan de chauffeurs in Libramont. "In een derde etappe, en na evaluatie van de verkeersomstandigheden nabij Tellin, mogen de gestationeerde vrachtwagens vanaf Wanlin hun weg hervatten", zo luidt het verder. De Waalse administratie vraagt dat de vrachtwagenchauffeurs de richtlijnen van de federale politie respecteren om alles vlot te laten verlopen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 13:15 uur | Bericht #197035
Snelheidsbeperking en vertraging voor Thalys en Eurostar



Als gevolg van de koude en de sneeuw rijden de Thalys- en Eurostartreinen aan een beperkte snelheid wat voor vertragingen en zelfs annuleringen zorgt op het netwerk. Dat staat te lezen op de websites van beide maatschappijen.
Wat betreft de Thalys, rijden verschillende treinen met vertragingen die kunnen oplopen tot 75 minuten. Thalys preciseert op zijn website dat reizigers op eender welke trein kunnen stappen met een ticket voor vrijdag 24 december 2010, voor zover er op de trein vrije plaatsen beschikbaar zijn.

Alle Thalysbiljetten geldig van woensdag 22 december 2010 tot maandag 3 januari 2011 kunnen geruild worden volgens beschikbaarheid of terugbetaald worden zonder bijkomende kosten in de gebruikelijke verkooppunten, tot zondag 16 januari 2011 voor reizen tot zondag 13 maart 2011.

Wat betreft de Eurostar verloopt het verkeer zo goed als normaal, zegt woordvoerder Bram Smets, hoewel 4 van de 42 geplande treinen moesten worden geannuleerd. Eurostar heeft extra personeel opgevorderd. Op kerstdag zal er zoals gepland geen Eurostar rijden. Zondag rijden de treinen nagenoeg normaal, aldus Bram Smets.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 13:20 uur | Bericht #197043
Leuven last eindejaarscorrida af na overvloedige sneeuwval

De 14de editie van derecreatieve loopwedstrijd in Leuven, 'de eindejaarscorrida' wordt afgelast. Dat hebben de Leuvense schepenen en organisator Daring Club Leuven beslist. De politiediensten, technische diensten, de sportdienst en de vele vrijwilligers van Daring Club Leuven stonden klaar om het parcours zondag sneeuwvrij te maken.

Maar na de overvloedige sneeuwval van deze nacht is het stadsbestuur van oordeel dat de veiligheid van de deelnemers niet langer kan gegarandeerd worden en ziet men zich verplicht deze loopwedstrijd af te gelasten. Vorig jaar lokte de recreatieve loopwedstrijd, waarbij de deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van vier, acht en twaalf kilometer, nog 5.000 deelnemers. Tot nog toe waren er al meer dan 4.000 ingeschrevenen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 13:59 uur | Bericht #197084
Sneeuw verlamt buurlanden

Enorme sneeuwval heeft het verkeer in België en Duitsland vanochtend grotendeels stilgelegd. Het geduld van honderdduizenden reizigers is op de proef gesteld, zo vlak voor kerstavond. De politie in België vroeg mensen om vooral niet de straat op te gaan. Op de wegen stond ruim 500 kilometer file. Lijnbussen zijn bijna overal in de garages gebleven, in Brussel reden vrijwel geen trams meer. De laatste schooldag voor de kerstvakantie was flink ontregeld, omdat veel kinderen en docenten de school niet konden bereiken. Treinen reden nog wel, maar met vertraging. Vliegtuigen kunnen tot 16.00 uur niet landen op de luchthaven van Brussel. Daar mogen alleen nog vliegtuigen vertrekken, om de vele gestrande passagiers op weg te helpen. België had bovendien snelwegen in de Ardennen gesloten voor vrachtwagens. De trucks waren daar vastgelopen in de sneeuw. Op snelweg E411 tussen Custinne en Wellin stonden meer dan vijfhonderd vrachtwagens geblokkeerd.


Personeel van de Belgische spoorwegen ruimt sneeuw.

Spiegelgladde Autobahn
In Duitsland glibberen auto's slechts stapvoets over wegen die zijn bedoeld als snelweg. Drie belangrijke Autobahnen waren spiegelglad. Bij ongelukken vielen verscheidene doden. Vliegveld Düsseldorf is de hele ochtend gesloten geweest.
Omdat vallende bomen de bovengrondse kabels hadden stukgetrokken, is het spoorverkeer tussen Hannover-Berlijn en Hannover-Hamburg onderbroken. Honderden passagiers zaten vast in de treinstellen, waar ook de stroom en verwarming waren uitgevallen. Door stuk getrokken kabels is ook de stroom uitgevallen in tachtig gemeenten in Saksen-Anhalt. Hier en daar raakt het strooizout op, terwijl de komende dagen meer sneeuw wordt verwacht.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 64 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 64, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden