Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:08 uur | Bericht #199472
Brokstuk valt uit pand: straat afgesloten

De Folkingestraat in Groningen is maandagmiddag deels afgezet geweest. Een brokstuk van zo'n tien centimeter doorsnee viel van een paar meter hoog naar beneden. De politie sloot de straat af, omdat er mogelijk meer zou vallen. Niemand raakte gewond. Woningbeheerder Lefier zegt het pand te verhuren aan studenten. Lefier heeft meteen een aannemer laten komen om de boel te repareren. Volgens de woningbeheerder is vorst en dooi de oorzaak dat het materiaal losliet. Veel mensen die vanaf het Gedempte Zuiderdiep richting binnenstad wilden moesten omlopen door Nieuwstad: de straat met dames van plezier.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:11 uur | Bericht #199473
Miljoen schade door vorst aan gebouwen

Verzekeraar Interpolis heeft maandag zevenhonderd meldingen gekregen van schade aan huizen en andere gebouwen als gevolg van de heftige sneeuwval en vorst van de afgelopen week. De totale schade bedraagt ruim 1 miljoen euro, zei een woordvoerster van Interpolis maandag. Nu de dooi is ingevallen, worden de schades zichtbaar. Het gaat voornamelijk om lekkages als gevolg van gesprongen leidingen of beschadigingen aan daken. Daar komen nog vijftig schadegevallen van agrarische bedrijven bij. Over de hoogte van deze schades kon de woordvoerster nog niets zeggen. Limburg telde de meeste schadegevallen met een kleine tweehonderd meldingen. Daarna volgde Brabant met 140 meldingen. Uit het oosten van het land kreeg Interpolis er een kleine honderd.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 21:43 uur | Bericht #199559
Opnieuw spiegelgladde wegen

Het kan vannacht gevaarlijk glad worden op de weg. In Limburg wordt nog tot drie centimeter sneeuw verwacht. In het westen wordt er regen verwacht en die kan aanvriezen. Wegen en Verkeer strooit alleen nog op de autosnelwegen en de belangrijke gewestwegen, omdat er niet genoeg zout is.



De winterneerslag gaat dinsdag over in regen. Door de bevroren ondergrond zullen de wegen, zeker in de voormiddag, spiegelglad zijn. "Gezien deze weersvoorspellingen wordt gevraagd aan alle weggebuikers om de grootste voorzichtigheid aan de dag te leggen", luidt het bij de federale politie. Het risico is het grootst in de provincie Henegouwen. "De volgende dagen krijgen we lichte dooi", weet weerman Frank Duboccage. "Het blijft overwegend droog, ook bij de overgang van oud naar nieuw."

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 21:47 uur | Bericht #199563
Ook vandaag zijn verschillende daken gesneuveld

De dikke pakken sneeuw blijven problemen veroorzaken op Limburgse daken. Onder meer dat van een nieuwe sporthal in aanbouw in As stortte in. Ook in Tienen en Hoegaarden begaven daken van opslagloodsen het. Er vielen geen gewonden in As, maar de schade is groot. Gisterenavond begaf het dak het onder de massa sneeuw. Een middenspant brak doormidden. De gemeente wilde 1,5 miljoen euro in de nieuwe sporthal steken, maar door de instorting zal de hal eerst terug afgebroken moeten worden.



Stutten
In Voeren waren er problemen door sneeuw en dooiwater in het nieuwe gebouw van het gemeentelijk administratief centrum. Het dak begon in te zakken ter hoogte van de raadszaal. De brandweerkorpsen van Voeren en Bilzen hebben de houten balken preventief moeten stutten om grotere schade te voorkomen. Er zal een nieuw dak geplaatst moeten worden en ook het plafond van de raadszaal moet afgebroken worden. De gemeente Voeren had de opening voor mei volgend jaar voorzien, maar dat zal nu dus vertraging oplopen.

Gat van 36 m2
In de Ambachtenlaan in Tienen is vandaag het dak van een opslagloods van MS Meubelshopping 2000 gedeeltelijk ingestort door de zware sneeuw, met een gat 36 vierkante meter tot gevolg. Ook in Hoegaarden begaf een dak van een opslagloods het onder druk van de sneeuw. Dat melden de brandweerdiensten. Er vielen geen gewonden. Twee geparkeerde vrachtwagens liepen lichte schade op. De brandweer was enkele uren in de weer met het sneeuwvrij maken van het dak en het stabiliseren van de toestand.

Hoegaarden
In Hoegaarden ging een dak van een loods van vierhonderd vierkant meter tegen de vlakte. In de getroffen ruimte in Hauthem waren landbouwvoertuigen en -werktuigen opgeslagen. De eigenaar bleef ongedeerd. Een geparkeerde vrachtwagen die wordt gebruikt voor dierentransport werd vernield door een draagbalk. Het gebouw is gestut.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 21:49 uur | Bericht #199566
A1 en A12 weer dicht voor reparaties

De A1 en de A12 zijn maandagavond weer afgesloten voor spoedreparaties aan het wegdek. Dat hebben de ANWB en Rijkswaterstaat maandag gemeld. Op de A1 is tussen Amsterdam en Amersfoort een stuk weg afgesloten tot dinsdagochtend vijf uur. Op de A12 is tussen Utrecht en Arnhem een deel van de weg tot dinsdagochtend zes uur niet begaanbaar. In beide gevallen moet Rijkswaterstaat spoedreparaties uitvoeren vanwege omvangrijke vorstschade. De werkzaamheden op de A12 in de omgekeerde richting staan voor dinsdagavond en woensdagochtend gepland. Maar of dit ook doorgaat, hangt af van de actuele weersomstandigheden. Maandag veroorzaakten reparatiewerkzaamheden aan de A1 tussen het knooppunt Azelo en de afrit Markelo al lange files.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 december 2010, 08:49 uur | Bericht #199720
Heel wat daken storten in door de sneeuw

Verschillende daken zijn de afgelopen dagen ingestort door het gewicht van de sneeuw op het dak, vooral in het oosten en het zuiden van het land. Op andere plaatsen worden preventieve maatregelen genomen. Er vielen nog geen gewonden.



Vandaag alleen al zijn de daken van de sporthal in As, van een loods in Hoegaarden, van een huis in Betekom en van een beschutte werkplaats in Kessel-Lo ingestort. In Voeren wordt het gemeentehuis gestut nadat er een verzakking in het dak was ontstaan. Gisteren heeft het dak van een loods in Etalle en van een opslagplaats in Retie het begeven. En op kerstnacht is het dak van de kerk in Diepenbeek naar beneden gekomen. In West- en Oost-Vlaanderen is de sneeuw al grotendeels gesmolten. Maar hoe meer naar het oosten, hoe meer sneeuw er nog op de daken ligt. Op veel andere plaatsen, zeker in Luxemburg en in Limburg, worden gebouwen preventief gestut en is het bang afwachten wanneer de dooi inzet.

Bron: DeRedactie | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 december 2010, 08:50 uur | Bericht #199722
Spoedreparaties A1 en A12 afgerond

De spoedwerkzaamheden aan de snelwegen A1 en A12 zijn afgerond. De snelwegen zijn dinsdagochtend ruim voor de ochtendspits weer geopend. Dat meldde de Verkeersinformatiedienst. Beide snelwegen werden maandagavond afgesloten, zodat Rijkswaterstaat de vorstschade aan het wegdek kon repareren. Op de A1 werd gewerkt tussen knooppunt Muiderberg en Eemnes. De A12 werd afgesloten vanaf Utrecht in de richting van Arnhem. Dinsdagavond wordt de A12 in de andere richting afgesloten voor werkzaamheden.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 december 2010, 08:58 uur | Bericht #199731
Weinig problemen op de weg

Ondanks de aangekondigde gladheid zijn er vanochtend weinig problemen op de wegen. "Er is weinig gladheid, behalve in West-Vlaanderen waar het licht aan het regenen is. In de rest van Vlaanderen zijn de wegen goed berijdbaar", meldt het Vlaams Verkeerscentrum vandaag.



Ook het treinverkeer verloopt normaal. "Er is geen enkel incident ten gevolge van het winterweer. Hier en daar zijn treinen afgeschaft, maar dat is eerder het gevolg van materiële problemen", meldt Bram De Saedeleer van Infrabel. Bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is te horen dat alle bussen en trams normaal zijn vertrokken, al zijn sommige lijnen wel beperkt of omgeleid. De MIVB verwijst reizigers door naar de website voor meer informatie. De dienstverlening bij De Lijn verloopt eveneens redelijk normaal vanochtend. In Limburg ondervindt de dienstverlening vooral in de landelijke gebieden hinder van het winterweer. Omdat veel lokale wegen erg glad zijn, rijden de bussen lokaal om. In heel de provincie hebben de bussen kleine vertragingen. In de provincie Antwerpen zijn alle bussen en trams uitgereden, al zijn kleine vertragingen tot 10 minuten mogelijk. In Vlaams-Brabant moeten de bussen door gladde wegen een lokale omleiding volgen. Ook hier zijn er vertragingen. In Oost-Vlaanderen verloopt de dienstverlening, op enkele kleine uitzonderingen na, normaal en ook in West-Vlaanderen rijdt alles volgens schema.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 december 2010, 14:27 uur | Bericht #199969
Vrieskou ruïneert onze wegen

De vrieskou van de afgelopen weken heeft grote gaten gemaakt in het wegdek. Onder meer op de E19 van Brussel naar Antwerpen krijgen automobilisten de raad om hier en daar de rechterrijstrook te vermijden, meldt de VRT-nieuwsdienst. "Als wij merken dat er op sommige plaatsen putten in het wegdek zijn die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen, dan gaan wij daar tijdelijk maatregelen nemen", zegt Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Dat kan met koud of gietasfalt. Als er heel wat putten op een kleine oppervlakte zijn of als koud of gietasfalt niet helpt, hebben we sinds dit jaar de mogelijkheid om warm asfalt te gebruiken. Maar in dit geval moet dan wel de toplaag volledig verwijderd en opnieuw aangelegd worden, met extra verkeershinder tot gevolg." Op de E19 en de E313 zijn deze winter al gaten hersteld met warm asfalt.

Bron: HLN
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 december 2010, 14:35 uur | Bericht #199978
Honderd gemeenten krijgen zout uit zoutloket

Ongeveer honderd gemeenten en twee provincies krijgen de komende dagen strooizout uit de zoutloketten van Rijkswaterstaat, omdat ze zelf te weinig hebben. Dat maakte Rijkswaterstaat dinsdag bekend. De zoutloketten, een soort zoutverdelingsstations, werden woensdag in werking gesteld, omdat veel wegbeheerders door het aanhoudende winterweer zonder strooizout dreigen te komen zitten. Wegbeheerders konden afgelopen week een aanvraag voor strooizout indienen. Het zout komt uit de voorraad van Rijkswaterstaat, dat zelf voorlopig nog voldoende heeft.




Het zout van de loketten is uitsluitend bedoeld voor het begaanbaar houden van de belangrijkste provinciale en gemeentelijke wegen en wordt gemengd met zand. Volgens Rijkswaterstaat kunnen de gemeenten en provincies een aantal dagen vooruit met het verstrekte mengsel. De kans dat er veel gestrooid moet worden is overigens afgenomen. Het KNMI schat de kans op neerslag de komende drie dagen op twintig procent. De temperatuur komt op veel plekken nog bij het vriespunt, zodat de kans op gladheid blijft bestaan. Deze winter is tot nu toe negentigduizend ton zout gestrooid door Rijkswaterstaat. Vorig jaar eindigde de teller op 191 duizend ton.

Bron: Nieuws.nl
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 december 2010, 14:37 uur | Bericht #199981
N34 bij Coevorden zwaar beschadigd

De provincie onderzoekt of de provinciale weg N34 tussen Emmen en Coevorden met zogenaamd 'koud asfalt' provisorisch kan worden gerepareerd. Met name een gedeelte in de buurt van Coevorden heeft volgens een woordvoerder van de provincie flink te lijden gehad van de winterse omstandigheden.




"We gaan daar zo snel mogelijk iets doen, in elk geval wat schrapen en waarschuwingsborden plaatsen." Volgens de woordvoerder was het wegdek voor de winter inviel ter plaatse al niet optimaal. Regulier onderhoud van het wegdek staat voor het voorjaar van 2011 op de rol.

Bron: dvhn.nl
BartS
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 december 2010, 17:46 uur | Bericht #200195
A1 komende drie nachten dicht

De snelweg A1 tussen Muiderberg en Eemnes wordt de komende drie nachten afgesloten in verband met spoedreparaties. Die zijn nodig, omdat het wegdek vorstschade heeft opgelopen. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld. Komende nacht is het stuk weg in de rijrichting Amersfoort afgesloten. Woensdag- en donderdagnacht zijn de rijstroken in de richting van Amsterdam aan de beurt, meldt Rijkswaterstaat. De nacht van 31 december op 1 januari is de A1 in beide richtingen gewoon begaanbaar. Op zondag en in de afgelopen nacht was hetzelfde stuk weg ook al afgesloten wegens reparaties aan het wegdek.

Bron: Nu.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2010, 23:18 uur | Bericht #200388
Toeristenweg afgesloten

De Toeristenweg door natuurgebied de Sallandse Heuvelrug is per direct in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.



Er zijn borden geplaatst dat de weg is gestremd. De weg is slecht toegankelijk door de winterse omstandigheden. De weg wordt na de winter weer opengesteld.

Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2010, 23:26 uur | Bericht #200400
Dwarsgrachter Natuur Tocht gaat door

De Dwarsgrachter Natuur Tocht in Dwarsgracht en Blokzijl gaat donderdag toch door. Dat hebben de organiserende ijsclubs Dwarsgracht en V.V.V. Blokzijl bekend gemaakt. Ondanks de dooi is het de ijsclubs gelukt om twee aangepaste routes samen te stellen. Donderdag kan er gestart worden van 9 tot 14 uur. Er zijn twee routes van 15 en 30 kilometer.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2010, 23:28 uur | Bericht #200404
Verwaarloosde pony zit vastgevroren

De politie stelt samen met de Algemene Inspectie Dienst (AID) een onderzoek in naar de mogelijke verwaarlozing van een pony in Ekehaar. Na een melding hierover troffen agenten maandagmiddag in een weiland aan de Oal Diek in Ekehaar een sterk vermagerde pony aan. Het dier stond te wankelen en was duidelijk al langere tijd aan de diarree. De staart zat vastgevroren aan de grond. Het dier is op verzoek van de politie opgehaald door de eigenaar. Van het dier zijn foto’s gemaakt. Op basis van de waarnemingen van de politie en de foto’s gaat de AID nu oordelen of hier sprake is van strafbare verwaarlozing. Als dit het geval is dan wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2010, 23:38 uur | Bericht #200422
5 Nieuwjaarsduiken afgelast door winterweer

Hoofdsponsor Unox heeft vijf van de 81 officiële nieuwjaarsduiken moeten afgelasten vanwege het aanhoudende winterweer. Dat heeft een woordvoerster gemeld. De festiviteiten op 1 januari in de Groningse plaatsen Midwolde en Kropswolde, Dedemsvaart in Overijssel en de Gelderse gemeenten Doesburg en Borculo gaan niet door.



Het dikke pak ijs op het water op de diverse locaties belet het enthousiastelingen een nieuwjaarsduik te nemen. Zelfs als er een flinke dooi-aanval komt, dan nog achten de organisatoren het niet verantwoord om mensen het ijskoude water in te laten springen. De kans op onderkoeling is te groot. Bovendien zouden deelnemers zich kunnen snijden aan drijvende ijsschotsen. Op 76 plekken door heel Nederland kan nog wel worden gedoken, meldt de organisatie van het evenement, al is het mogelijk dat er de komende dagen nog meer afzeggingen volgen.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 december 2010, 23:44 uur | Bericht #200431
Verkeerssector raadt winterbanden aan

Niet enkel de bandenproducenten, maar ook steeds meer bijstandsorganisaties voor automobilisten raden een bandenwissel tijdens de winter aan. Volgens Touring geven winterbanden al vanaf een temperatuur van zeven graden boven nul meer greep op de weg. Dat komt omdat het rubber niet verhardt door de koude. Er zijn geen precieze cijfers, maar Touring schat dat tussen de 40 en de 60% van alle auto's beschikt over winter- of sneeuwbanden. Touring raadt die banden dan ook sterk aan, maar vindt een verplichting zoals in Duitsland niet nuttig. Hoe dan ook zijn de reserves aan dat soort banden nu grotendeels uitgeput. Touring raadt ook aan om -net als bij strooizout- de banden in de zomer te kopen. Ze zijn dan beschikbaar en kosten dan minder.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
29 december 2010, 08:35 uur | Bericht #200463
Honderden rijexamens uitgesteld

Door het aanhoudende winterweer zitten de rijscholen en rijexamencentra steeds meer in de knoei. Op de gladde wegen was de voorbije weken geen deftige rijles mogelijk, laat staan een examen. Inmiddels zijn honderden examens uitgesteld en zijn tientallen rij-instructeurs werkloos. Berti Rachels van de VAB-autorijschool in Alken: "Dat betekent uiteraard dat onze 40 rij-instructeurs op dit ogenblik niets om handen hebben. Daar komt bij dat er bijna geen inschrijvingen binnenkomen, omdat de jongeren gewoonweg niet hier raken. We missen dus een pak inkomsten. Normaal is het in de vakantieperiode drukker, omdat de jongeren precies dan tijd hebben om rijles te volgen.Paradoxaal genoeg hebben onze bedienden het wel razend druk. Zij moeten immers dag na dag een nieuwe planning opmaken."

Volgens Willem Van Broeckhoven, gedelegeerd bestuurder van Autoveiligheid, zijn tot nog toe enkele honderden examens uitgesteld. "Onze opdracht is om te beoordelen of de mensen hun voertuig en de wegcode in theorie en praktijk beheersen", aldus Van Broeckhoven. "Dag na dag moeten we vaststellen dat dit niet kan. We brengen de rijscholen daar steeds zo snel mogelijk van op de hoogte, maar we begrijpen dat dit hun planning danig in de war stuurt. We nodigen hen dan ook donderdag uit voor een coördinatievergadering." Bedoeling is om gezamenlijk tot een regeling te komen, zodat we de achterstand zo snel mogelijk kunnen goedmaken. Als het weer niet te erg tegenwerkt, willen we tegen midden februari opnieuw op schema zitten."

Bron: Hbvl
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
29 december 2010, 08:37 uur | Bericht #200464
Ook als het dooit, kan sneeuw gevaarlijk zijn.

Een halve week na de laatste sneeuwval blijft de sneeuw tot gevaarlijke situaties leiden. In Halle is een man lichtgewond geraakt toen een grote hoeveelheid sneeuw van het dak van het station viel, als gevolg van de dooi. Het gaat vandaag en de komende dagen voort dooien en dat brengt blijkbaar mogelijk gevaar met zich mee. Door de dooi viel in Halle een grote hoeveelheid sneeuw van het dak van het station op een auto. De kracht van de vallende sneeuw was zo groot dat er een zware deuk in het dak van de auto zit. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. Om dergelijke situaties te vermijden, begon de brandweer van Halle gisteravond de resterende sneeuw van het dak van het station te ruimen. Ook op het dak van de ijspiste in Halle, in de buurt van het station, werd alle sneeuw geruimd. In het verleden waren daar namelijk ook al eens problemen met vallende sneeuw opgedoken.

Bron: De Redactie

BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
29 december 2010, 08:39 uur | Bericht #200465
Forse schade door dooi

Lekkende daken, gescheurde goten en gesprongen waterleidingen zijn door de ingevallen dooi aan de orde van de dag. De schade wordt veroorzaakt door de ingevallen dooi. Dit meldt het AD vandaag. Bij de verzekeraars staat de telefoon dan ook roodgloeiend. Alleen al verzekeraar Interpolis meldt een schadebedrag dat in korte tijd is opgelopen tot bijna 2 miljoen euro. ,,En dat is dan nog alleen maar aan woningen en bedrijfspanden'', aldus een woordvoerder van dat bedrijf. ,,Het gaat in de meeste gevallen om schade door smeltwater.'' Voordat de schade wordt vergoed laten de verzekeraars eerst hun deskundigen poolshoogte nemen. ,,Pas als het binnen droog is kun je zien of de vloer echt kromgetrokken is.''

Bron: AD
BartS
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 275 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 275, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden