Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:01 uur | Bericht #197087
Trucks mijden de wegen

Veel vrachtwagenchauffeurs hebben gehoor gegeven aan de oproep van Rijkswaterstaat om Brabant te mijden. Dat concludeert het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Volgens een woordvoerder is er duidelijk minder vrachtverkeer op de wegen in het zuiden van het land. Het KLPD kan berichten dat die vrachtwagens in sommige gevallen te hard zouden rijden niet bevestigen. Rijkswaterstaat riep vrijdagochtend vrachtwagenchauffeurs op om het zuiden te mijden vanwege de hevige sneeuwval. Het risico is te groot dat trucks vast komen te zitten in de sneeuw. Het is de eerste keer deze winter dat Rijkswaterstaat zo’n oproep doet.



Ook in Limburg doen zich nauwelijks problemen voor met het vrachtverkeer. Er rijden veel minder trucks dan anders op de weg. En de vrachtwagens die wel rijden, houden zich net als het overige verkeer goed aan de aanbevolen snelheid. Dat zei een woordvoerder van de politie Limburg Zuid vrijdag. Het korps adviseerde truckers eerder vrijdag via Rijkswaterstaat om niet de weg op te gaan. ,,Wij kunnen niet zoals in Wallonië een verbod op vrachtverkeer afkondigen'', lichtte de woordvoerder toe. ,,Maar mensen gebruiken hun gezonde verstand en weten zelf ook wel wat gladheid kan betekenen.''
Volgens de woordvoerder zijn met name veel vrachtwagens met levensmiddelen onderweg om de winkels vlak voor de kerst te bevoorraden. ,,Die houden zich keurig aan de adviezen, wij hebben geen klagen.''



Bron: de Pers
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:02 uur | Bericht #197091
Gent strooit enkel nog bruggen en hellingen

Gent heeft nog een kleine voorraad van vijftig ton strooizout en gebruikt die enkel nog voor bruggen en hellingen. Dat zei waarnemend burgemeester Rudy Coddens (sp.a) vrijdagmiddag op de wekelijkse persbijeenkomst.
Gent heeft nog vijftig ton zout over, terwijl er zestig ton nodig is om de stad één keer te strooien. De eerstvolgende levering wordt pas woensdag verwacht. Die dag en de twee daaropvolgende dagen kan de stad op dertig ton extra rekenen van de leverancier. Coddens ontkent dat Gent niet vooruitziend was. "We zitten met een bestelling van 360 ton die niet geleverd kan worden", aldus de waarnemend burgemeester.

Bovendien werd al 1.800 ton zout gestrooid, even veel als in de hele vorige winter. Met de restvoorraad zout werd beslist om enkel bruggen en hellingen in de stad te strooien. De gewestwegen vallen onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:50 uur | Bericht #197145
Opslagplaats brandweer Aarschot bezweken onder gewicht sneeuw

Aan de brandweerkazerne van Aarschot is een achterbouw onder het gewicht van de sneeuw bezweken. In het gebouw bevonden zich enkele voertuigen, een zandzakvulmachine en heel wat ander materiaal.
Pas nadat het puin geruimd is zal de schade kunnen worden beraamd, maar brandweercommandant Jan Lambrechts heeft goede hoop dat het beperkt blijft. Het gaat om materiaal dat de brandweer niet onmiddellijk nodig heeft.

Ook op tal van andere plaatsen in Vlaams-Brabant was er schade door instortingen. In Tielt-Winge stortte een paardenstal in. Er raakten geen dieren gewond. In een bedrijf in Langdorp was er een instorting in een atelier en in Halle moet de overdekte ijspiste voorlopig dicht blijven omwille van instortingsgevaar.

De brandweer van Aarschot meldt ook verschillende omgevallen bomen, zoals in de Jagerslaan in Tremelo. In de Rodestraat in Langdorp kwam een elektriciteitskabel op straat terecht.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:55 uur | Bericht #197156
Werknemers die stranden op weg naar werk, toch betaald

De werknemer die zich naar het werk begeeft maar daar niet of met vertraging aankomt, heeft recht op het gewaarborgd dagloon, indien de vertraging of de afwezigheid te wijten is aan een oorzaak die de werknemer op weg overkomen is, en die onafhankelijk is van zijn wil. Dat meldt minister van Werk Joëlle Milquet vandaag.
De werknemer die zich niet normaal naar het werk begeeft, bijvoorbeeld omdat de verkeersproblemen al de dag voordien ontstaan zijn of omdat hij vaststelt dat de weg onberijdbaar is, heeft geen recht op gewaarborgd dagloon, maar wel op uitkeringen als tijdelijke werkloze wegens overmacht, indien hij onmogelijk het werk kon bereiken. Er moet dan blijken dat hij niet via zijn gewone vervoermiddelen, noch via alternatieve vervoermiddelen het werk kon bereiken.

Wat de arbeiders betreft, schorst slecht weer de uitvoering van de overeenkomst, voor zover het werk onmogelijk wordt en op voorwaarde dat de werkman werd verwittigd dat hij zich niet moet aanbieden. Die vorm van tijdelijke werkloosheid kan ingeroepen worden als door de weersomstandigheden het werk onmogelijk uitgevoerd kan worden. Hij kan slechts ingevoerd worden na uitputting van de inhaalrustdagen.

De uitvoering van de arbeidsovereenkomst van arbeiders en bedienden kan ook geschorst worden wegens overmacht. Die vorm van tijdelijke werkloosheid kan ingeroepen worden wanneer het werk onmogelijk uitgevoerd kan worden door de weersomstandigheden.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:58 uur | Bericht #197162
Urgentieplan in verschillende Waalse steden

De provincie Henegouwen maakt zich klaar om over te schakelen op de pre-alertfase en indien nodig de hulp in te schakelen van de Civiele Bescherming en Defensie. Ook in Dinant en in Esneux, in de provincie Luik, zijn opvorderingsmaatregelen en het gemeentelijk urgentieplan afgekondigd. De provincie Henegouwen staat vrijdagmiddag paraat en schakelt over op de pre-alertfase. Er zijn al contacten gelegd tussen de Civiele Bescherming en Defensie voor het geval er kettingbotsingen plaatsvinden of indien de weers- en verkeerssituatie nog verslechtert. Dat heeft gouverneur van Henegouwen Claude Durieux gemeld. Ook in Dinant in de provincie Namen heeft het gemeentebestuur vrijdag uitzonderlijke maatregelen afgekondigd. Gemeentepersoneel dat in verlof was, is opgevorderd, alsook verschillende aannemers.



Verkeerssituatie blijft problematisch in Luik
In Luik is het urgentieplan, dat in de nacht van donderdag op vrijdag was afgekondigd, intussen opgeheven na interventies van de Civiele Bescherming en de hulpdiensten om de meest urgente problemen op te lossen. Zo'n 600 mensen zaten afgelopen nacht geblokkeerd in hun voertuigen. Toch blijft de verkeerssituatie problematisch. In Esneux, in Luik, is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd doordat bewoners van omliggende dorpen volledig geïsoleerd raakten. Defensie zal tussenkomen om de toegang tot het ziekenhuis in Fraipont, dat met een personeelstekort kampt, te verzekeren.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 14:59 uur | Bericht #197165
Extra drukte op luchthaven Oostende door uitgeweken vluchten

Op de luchthaven Oostende-Brugge is het sinds afgelopen nacht extra druk. De luchthaven wordt gebruikt als uitwijkmogelijkheid voor de luchthavens in Zaventem, Luik en Charleroi waar er door het winterweer problemen zijn of waren. Er zijn al meer dan vijftien vluchten afgeleid. Voorlopig zijn er geen gestrande passagiers.
De passagiers die er landen, worden met bussen weggebracht. Intussen hebben ook al maatschappijen beslist om passagiers die op Zaventem moesten vertrekken, in Oostende op het vliegtuig te zetten. In Oostende is de temperatuur positief en is er geen sneeuw gevallen. De vliegtuigen die er willen opstijgen, moeten ook niet ijsvrij worden gemaakt.

"Ik ben mijn personeel zeer dankbaar", zegt algemeen directeur Gino Vanspauwen. "Door de drukte, kunnen we ons bewijzen. De passagiers appreciëren de inspanningen die we leveren. Normaal is de winter een kalme periode voor de luchthaven. Daarom voeren we net nu werkzaamheden uit in de passagiershal. Onder meer de bagageband is er buiten gebruik. De koffers moeten manueel worden uitgezet. Het lijken vooroorlogse toestanden, maar voor wie zijn vakantie bijna in het water valt of wie voor kerstavond niet op zijn bestemming dreigt te raken, is het maar een kleintje." Hoe de situatie zal evolueren, is volgens de algemeen directeur koffiedik kijken. Oostende is samen met Rijsel momenteel het dichtstbijzijnde alternatief voor de luchthavens in Brussel en Wallonië.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
24 december 2010, 16:05 uur | Bericht #197273
A2 bij Eindhoven weer open

Rijkswaterstaat heeft vrijdagmiddag om drie uur de A2 bij Eindhoven in zuidelijke richting weer opengesteld voor verkeer. Dat heeft een zegsman gemeld. Het eerste verkeer wordt voorafgegaan door een aantal wagens met weginspecteurs van Rijkswaterstaat. Deze rijden 50 kilometer per uur. Op deze manier kan het zout dat Rijkswaterstaat de afgelopen uren heeft gestrooid goed worden ingereden, zo meldde de woordvoerder. Op de A2 blijft voorlopig sowieso een snelheidsdeken van 50 kilometer per uur gelden. Om half vier stelt Rijkswaterstaat ook de noordelijke rijbaan van de A2 weer open op dezelfde manier.

Bron: AD
BartS
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 16:26 uur | Bericht #197287
'Lawinegevaar' bij bakker in Veghel

Vrijdagochtend was er een gevaarlijke situatie ontstaan in de Hezelaarstraat door de enorme sneeuwval van de afgelopen nacht en ochtend.Op het dak van een bakkerswinkel was zo'n grote hoeveelheid sneeuw terecht gekomen die dreigde naar beneden te schuiven, dat men de hulp heeft moeten inroepen van de brandweer. Zij hebben het lawinegevaar afgewend door met behulp van de hoogwerker het dak schoon te vegen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt, wel is de straat even afgesloten geweest tijdens de werkzaamheden.



Bron: BoN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 16:28 uur | Bericht #197292
Brandweer sluit E5 Mode in Bree wegens instortingsgevaar

De brandweer van Bree besliste vanochtend om de winkel van E5 Mode aan de Toleikstraat in Bree te sluiten wegens groot instortingsgevaar door de sneeuw- en ijsmassa. Op bevel van de brandweercommandant moest het pand de deuren sluiten. Het winkelpersoneel had gekraak gehoord en van het interieur kwamen enkele delen los te zitten. Wegens onduidelijkheid over de stabiliteit van het gebouw moest de winkel dicht.

De brandweer van Bree rukte vanmorgen ook uit naar Plockroy in Meeuwen-Gruitrode, waar een deel van een kalverstal met daarin 900 kalveren was ingestort. Op de plek waar het dak het begaf, bevonden zich zowat 120 kalveren. Door de tussenkomst van de brandweer geraakten de kalveren er heelhuids uit, al is het lot van twee dieren nog onzeker.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 16:31 uur | Bericht #197299
"Mogelijk alleen nog gestrooid op prioritaire routes"

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft in de loop van vandaag nog enkele kleine leveringen van strooizout ontvangen. De hoeveelheid is echter niet voldoende voor de strooidiensten, zo luidt het bij woordvoerster Ilse Luypaerts. Vanaf nu zal er dan ook niet meer gestrooid worden op de linkerrijstrook. Ondertussen is het rijverbod voor vrachtwagens op autosnelwegen in Wallonië opgeheven.



Mogelijk wordt er vandaag, na de spits, beslist om enkel nog te strooien op de prioritaire strooiroutes, met name op autosnelwegen en bepaalde grote gewestwegen. In de loop van volgende week kan er gerekend worden op nieuwe leveringen van strooizout. Verwacht wordt dat de weersomstandigheden dit weekend zullen verbeteren, waardoor er weer even wat ademruimte is. De strooiwagens strooiden afgelopen nacht 2.500 ton zout en deden elk traject gemiddeld twee keer.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 17:10 uur | Bericht #197369
Limburgs busvervoer volledig plat

In Limburg rijden vanaf 18.00 uur geen bussen meer. Vervoersbedrijf Veolia vindt het vanwege de hevige sneeuwval te gevaarlijk om de chauffeurs nog op pad te sturen. Het busverkeer lag in een groot deel van Limburg al de hele dag plat. Alleen in de regio's Sittard en Maastricht kwamen de bussen in de loop van de middag nog een beetje op gang. Ook de politie heeft last van het extreme weer. Politieauto's in het zuiden van Limburg zijn uitgerust met sneeuwkettingen, die eigenlijk verboden zijn in Nederland.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 17:17 uur | Bericht #197381
Sneeuw van dak Pathé gehaald

Met een groot kraan is vanochtend het sneeuw en ijs van het dak van de Pathé-bioscoop op het Pieter Vreedeplein verwijderd. Het sneeuw en ijs dreigde naar beneden te vallen, en daarom waren delen van het plein afgezet met linten. Om voorbijgangers te beschermen, is het ijs nu met een kraan verwijderd.





Bron: Brabants Dagblad | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 december 2010, 17:22 uur | Bericht #197389
Schaatsbaan in Kerkrade ontruimd

Een schaatsbaan die tijdelijk was ingericht op de Markt in Kerkrade, is op last van de gemeente ontruimd. De overkapping dreigde het te begeven onder een enorme laag sneeuw. De brandweer heeft de sneeuw inmiddels van het tentzeil af gespoten om instorting te voorkomen. Veel spanten die de tent overeind moeten houden, waren al verbogen of doorgezakt.
De gemeente heeft de schaatsbaan met linten afgezet om te voorkomen dat mensen binnen alsnog een rondje wagen.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 december 2010, 19:07 uur | Bericht #197468
Truckers in zuiden de weg weer op

Vrachtwagenchauffeurs in het zuiden van het land kunnen de weg weer op. Rijkswaterstaat trekt het advies om niet de weg op te gaan weer in. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat gemeld. Truckers werd vanaf vrijdagochtend geadviseerd de weg in het zuiden niet op te gaan vanwege hevige sneeuwval. In Limburg en Noord-Brabant raakten veel vrachtwagenchauffeurs in de problemen door een dik pak sneeuw.

De zegsman benadrukt dat het gaat om hoofdwegen. Volgens hem wordt de situatie daar met het uur beter. "Het sneeuwt sinds vanmiddag niet meer, dus het lukt steeds beter de wegen schoon te maken." Wel adviseert Rijkswaterstaat alle weggebruikers in het zuiden de snelheid aan te passen. "Vooral in Zuid-Limburg is het op sommige wegen lastig rijden."

Op lokale en provinciale wegen is de situatie een stuk slechter. In Limburg rijden daarom na 18.00 uur geen bussen meer doordat veel wegen door sneeuw moeilijk begaanbaar zijn. Vervoersmaatschappij Veolia vindt het niet verantwoord de chauffeurs nog op pad te sturen. De bussen reden in Limburg de hele dag al nauwelijks door het winterweer. In en rond Waalwijk en Breda rijden ze met vertragingen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 december 2010, 19:11 uur | Bericht #197472
Geen bussen meer in Limburg en Vlaams-Brabant

De bussen van De Lijn ondervinden grote hinder van de wintertoestand op de weg. In verschillende regio's wordt er vanavond niet meer uitgereden. Dat meldt woordvoerder Tom Van de Vreken. Er rijden vanavond geen bussen meer in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. Ook in het zuiden van Antwerpen zijn er problemen. Er is geen dienstverlening meer in de regio's rond Mechelen en Westerlo. Wat Oost-Vlaanderen betreft wordt er niet gereden in de Vlaamse Ardennen en in de regio Dender. De trams rijden overal normaal of met een lichte vertraging.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 december 2010, 19:12 uur | Bericht #197475
Oost-Vlaanderen wil groepsaankoop strooizout

De gouverneur van Oost-Vlaanderen roept 35 gemeenten op om samen een lading zout te bestellen, zodat een overzeese levering kan doorgaan.

15.000 ton
De vijf Vlaamse provinciegouverneurs en het Agentschap Wegen en Verkeer spraken af om hun gemeenten te mobiliseren om via een groepsaankoop 15.000 ton overzees zout te bestellen. Per provincie zou minimaal 3.000 ton strooizout besteld moeten worden. "Op dit ogenblik zijn er geen zoutvoorraden meer ter beschikking van de gouverneurs", aldus Oost-Vlaams gouverneur André Denys. "Het Agenschap Wegen en Verkeer onderzoekt nu, op aanvraag van de gouverneurs, op welke manier zo vlug mogelijk een nieuwe strategische voorraad kan aangelegd worden."

Ten vroegste over drie weken
Dat kan echter alleen met een overzeese levering van minimaal 15.000 ton. "Nadeel is wel dat de levering ten vroegste halverwege januari wordt uitgevoerd."

80 euro per ton
Volgens de gouverneur biedt de leverancier met 80 euro per ton (exclusief btw) een scherpe prijs. "Momenteel wordt zelfs tot 113 euro per ton gevraagd."

3.000 ton per provincie
Toch kan de bestelling maar doorgaan als er minimaal 15.000 ton strooizout besteld wordt, wat neerkomt op 3.000 ton per provincie. Daarom roept Denys op tot solidariteit onder de besturen en het Agentschap. "Op basis van onze huidige kennis van de behoeften, betekent dit dat er in Oost-Vlaanderen een engagement nodig is van een 35-tal gemeenten."

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 december 2010, 20:45 uur | Bericht #197549
Zeeuw overlijdt na botsing met sneeuwschuiver

Een 20-jarige automobilist uit Goes is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een botsing met een sneeuwschuiver. De man reed rond 05.15 uur over de Oost-Westweg bij het Zeeuwse Kortgene toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een sneeuwschuiver botste die voor hem reed. De auto van het slachtoffer kwam vervolgens onder de sneeuwschuiver terecht.

De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Daarna is hij met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 december 2010, 20:46 uur | Bericht #197551
Politie knijpt oogje toe met sneeuwkettingen

De politie in Limburg doet de komende dagen niet moeilijk over het gebruik van sneeuwkettingen. De kettingen zijn in Nederland eigenlijk verboden, maar door het barre winterweer knijpt de politie een oogje toe. De politie in Limburg heeft zelf ook sneeuwkettingen om de banden van haar voertuigen gedaan. "Wij hebben daar een ontheffing voor, maar we doen niet moeilijk als andere weggebruikers ze ook gebruiken", zegt een woordvoerder. "De verkeersveiligheid staat voorop."

Op sommige plaatsen in Limburg is een pak van tientallen centimeters sneeuw gevallen. "Dat is natuurlijk extreem. Vooral in het zuiden zijn veel hellingen en heuvels niet op te komen door de sneeuw."

Bron Nieuws.nl
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 december 2010, 21:59 uur | Bericht #197595
Noordtunnel A15 wederom dicht door ijspegels

De tunnel onder de Noord is in de richting van Gorinchem opnieuw afgesloten. Rijkswaterstaat is in de tunnelbuis bezig om ijspegels te verwijderen. Donderdag was de tunnel ook dicht omdat er ijs naar beneden viel van de roosters boven de tunnelingang. Eerst kwamen de bevroren sneeuwresten naar beneden op de A15 richting Ridderkerk. 's Avonds ging de tunnel in omgekeerde richting dicht om het ijs weg te kunnen spuiten. Hoe lang de Noordtunnel richting Gorinchem vrijdagavond nog dicht is, is nog niet bekend.

Bron: RTV Rijnmond
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 december 2010, 09:09 uur | Bericht #197730
Zaterdag weer reguliere dienstregeling in zuiden

Reizigers van en naar het zuiden van het land hoeven vanaf zaterdag niet meer vaker over te stappen. De treinen rijden na de hevige sneeuwval van donderdag en vrijdag weer volgens de reguliere dienstregeling. Dat maakte de NS vrijdag bekend.
Zaterdag weer reguliere dienstregeling in zuiden. Alleen tussen Eindhoven en Maastricht moeten reizigers nog rekening houden met een langere reistijd. Op dat traject rijden ook zaterdag alleen stoptreinen.

De NS paste de dienstregeling in het zuiden donderdagmiddag aan vanwege sneeuwval. De treinen die in het zuiden waren, werden daar gehouden om te voorkomen dat de vertraging die ze daar opliepen in het hele land zou doorwerken. Ook wilde de NS de overlast door ijsblokken die als het sneeuwt onder de treinstellen hangen, tot het zuiden beperkt houden. Als zo'n ijsblok er bij een wissel afvalt, kan dat de wissel blokkeren.

Bron Nieuws.nl
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 233 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 233, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen 27 april".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden