Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 december 2010, 20:13 uur | Bericht #198905
Daken begeven het onder de sneeuw

Er zijn dit weekend verschillende daken ingestort. Zondagmorgen nog ging het dak van een magazijn van een zelfstandige uit Comblain-Fairon (Hamoir) tegen de vlakte, nadat het het begaf onder het gewicht van ijs en sneeuw. Zondagmorgen rond 10.30 uur werd de brandweer van Hamoir opgeroepen in Comblain-Fairon (Hamoir), waar het dak van een hangar van een zelfstandige instortte onder het gewicht van de sneeuw. Er stonden tractors, een auto, mobilhome, boot, fietsen, motors en gereedschap in. Vrijdagvoormiddag was al het dak ingestort van een industriële kippenren in Nandrin, in de wijk Baimont. Die dag had de brandweer van Hoei al een dak moeten ondersteunen van een winkel in Yernée-Fraineux (Nandrin) dat op het punt stond om in te storten. Het dak van een transporteur begaf het ook in het dorp Seny (Tinlot). In de rue de Verlée in Ouffet kwam ten slotte nog een dak naar beneden van een woning. Er viel geen enkele gewonde.

In het dorpje Goé, een deelgemeente van het Luikse stadje Limbourg, stortte zondagnamiddag het dak van een fabriek in. Ook daar vielen geen gewonden, bevestigt de brandweer. Het grote dak van de fabriek C.P. Bourg, gespecialiseerd in de productie van papier- en kartonbewerkingsmachines, is totaal ingestort. De brandweer van Mol werd zondagnamiddag opgeroepen voor een ingestorte loods aan Horzelend in Retie. Bij aankomst bleek een deel van het dak bezweken te zijn onder het gewicht van de sneeuw. In de loods stonden enkele caravans, maar de schade zou beperkt zijn. Na vijftien minuten zat de brandweerinterventie er al op.

Rampenplan

In de gemeente Esneux (provincie Luik) blijft het rampenplan gehandhaafd. Dat zei de burgemeester, Laura Iker. De recente sneeuwval maakte verschillende woningen onbereikbaar. 'We handhaafden het rampenplan in afwachting van morgen, als de vakantie gedaan is en de burgers weer aan het werk moeten', zei de burgemeester. Verschillende woningen zijn er niet bereikbaar, met name in Hôni, van waar er een tiental oproepen kwamen van ontevreden burgers op het noodnummer. Maar geen enkele was dramatisch, zei Iker. 'We namen contact met de dame die geen voedsel en verwarming had in de rue de Limoges, een sterke helling', zei de burgemeester. 'Ze gaf een boodschappenlijstje en het OCMW zal met haar naar de supermarkt gaan. Ook zal voor haar morgen (maandag) stookolie geleverd worden.' Zondag maakten sneeuwruimers ook de wegen vrij van sneeuw. Het college van burgemeester en schepen komt maandag om 8.30 uur opnieuw bijeen, samen met politie en OCMW.

Bron: Het Nieuwsblad.be
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 december 2010, 20:24 uur | Bericht #198917
IJzelwaarschuwing tempert reis- en kooplust

Het verkeer moet zondag rekening houden met winterse buien. Zondagavond is er bovendien een kleine kans op ijzel. Aan de kust valt er korrelhagel of regen. Landinwaarts sneeuwt het af en toe weer, meldt het KNMI. In de nacht van zondag op maandag is het op de meeste plaatsen droog. Voor maandag overdag verwacht het weerinstituut droog weer. Een woordvoerder van de ANWB maakte zondagavond melding van sneeuwbuien in Groningen en Drenthe. Verder zijn er op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe lokaal meldingen van ijzel. ''Da's listig, want de wegen lijken dan schoon, maar kunnen toch glad zijn.'' Rond 20.00 uur was het overal erg rustig op de weg. Rond negen, tien uur, verwacht de ANWB weer iets meer verkeer.

Lagere bezoekersaantallen
De winterse omstandigheden en de waarschuwing voor extreem weer met gladheid hebben zondag voor lagere bezoekersaantallen gezorgd bij typische 'tweede-kerstdaguitjes'. De droomkerst van bijvoorbeeld woonboulevards werd erdoor verstoord. Maar ook dierentuinen en musea telden minder bezoekers dan verwacht. Woonboulevards als Villa Arena in Amsterdam, Alexandrium in Rotterdam en diverse vestigingen van IKEA reppen over een gezellige zondag, maar meldden ook dat het minder was dan verwacht. De woordvoerder van het Alexandrium vond dat hij ''voor een zondag als deze'' niks te klagen had maar constateerde ook minder bezoek: ongeveer 1500 klanten minder dan de achtduizend van vorig jaar. ''Dat is aan het weer te wijten.''

IKEA

De drukte was ook in vestigingen van IKEA in Haarlem, Amsterdam en Groningen minder dan normaal en kwam bovendien later op gang. Dat meldde een woordvoerster eind zondagmiddag. Het later op gang komen weet zij aan de gladheid en mist in het noorden. ''Verder valt kerst op zaterdag en zondag en is het eigenlijk een normaal weekeinde. Valt tweede kerstdag op maandag, dan zie je dat iedereen dan naar buiten wil.'' De zegsvouw van Villa Arena wijst op de andere opties die het publiek tegenwoordig heeft. ''Het is niet alleen de woonboulevard die open is''. ook in Amsterdam was het gezellig druk maar Villa Arena had op meer gehoopt.

Paleis Het Loo

Zelfs Paleis Het Loo, dat er dezer dagen misschien feeërieker dan ooit bij ligt, moest het met minder doen. Ongeveer 1500 mensen passeerden de poort zondag en dat was zo'n duizend minder dan anders op deze feestdag. Ook het Groninger museum had het met negenhonderd bezoekers rustiger dan verwacht. De dierentuinen, waar het kerstzonnetje een aardige aanloop leek te garanderen, laten een vergelijkbaar beeld zien. Directeur Alex van Hooff van Burgers' Zoo zag 40 tot 50 procent minder mensen in zijn park. ''Het heeft sterk te maken met het weer. We hebben vaker dit soort alarmen gehad de afgelopen tijd en de schrik zit de mensen in de benen. Het was eigenlijk juist een heerlijke dag.''

Geen vetpot

Collega dierentuin Blijdorp in Rotterdam meldt dat het zondag met amper tienduizend bezoekers geen vetpot was en dat het een relatief rustig weekeinde beleefde. ''Ik kan het niet hard maken maar ik vermoed dat het met het weer te maken heeft. We hadden op meer gerekend.''

Bron: Nu.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 december 2010, 08:36 uur | Bericht #199141
A1 maandagavond weer dicht

De A1 richting Amersfoort wordt maandagavond weer afgesloten voor spoedreparaties aan het wegdek. Dat gebeurt wederom tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes, meldt Rijkswaterstaat. De A1 wordt om 22.00 uur afgesloten en moet dinsdag om 05.00 uur open gaan. Verkeer wordt omgeleid via de A6 en de A27. Zondag leidde de afsluiting van de A1 daar tot files. Als er geen files staan is de extra reistijd ongeveer een kwartier.

De spoedreparatie is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat steentjes van het wegdek losraken door de vorst. Daardoor kunnen uiteindelijk gaten in het wegdek ontstaan. Door de vorstschade werden zaterdag twee rijstroken gesloten. Aanvankelijk zou het herstel alleen maandag plaatsvinden, maar de weg was in zo'n slechte staat dat de herstelwerkzaamheden op tweede kerstdag al begonnen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 december 2010, 10:27 uur | Bericht #199192
Lokale wegen soms verraderlijk glad

De weinige automobilisten die vanochtend de weg op gaan worden gewaarschuwd voor gladheid. Wegen zijn door opvriezing van regen en smeltwater vooral lokaal spiegelglad. De snelwegen liggen er beter bij, zo meldt de ANWB. Vanwege de kerstvakantie is er echter nauwelijks sprake van een ochtendspits. De relatieve stilte op de weg is tussen kerst en de jaarwisseling gebruikelijk. Wel was het op tweede kerstdag zondag een stuk rustiger dan gebruikelijk.



De traditionele drukte richting onder meer meubelboulevards viel mee. Er stond op het hoogtepunt zo'n 115 kilometer file. Een jaar eerder stond er op tweede kerstdag 150 kilometer file. Zondag werd de A1 bij Bussum wel deels gesloten voor spoedreparaties. De reparaties worden vanavond hervat. Er kan worden omgereden via de A6 en de A27, wat een vertraging van een kwartier oplevert.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 december 2010, 10:29 uur | Bericht #199195
Einde van vriestemperaturen in het verschiet

Het isvanmiddag meestal bewolkt, maar het blijft vrijwel overal droog. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. De maxima variëren van nul graden in Laag- en Midden België tot min 4 graden op de Hoge Venen. Vanavond en -nacht is het zwaarbewolkt. Aan het eind van de nacht gaat het licht sneeuwen in het westen van België. De minima schommelen van min 1 aan zee tot min 6 in de Ardennen.



Morgen mogelijk gladde wegen
Dinsdagochtend is het zwaarbewolkt met af en toe lichte sneeuw of onderkoelde regen. In de loop van de dag zal de neerslag geleidelijk overgaan in regen. Het is dus uitkijken voor gladheid op de weg. Er staat een zwakke, aan zee een matige, zuidoostenwind. De temperatuur loopt langzaam op naar plus 2 graden in het westen en midden van het land en tot rond het vriespunt in de Ardennen.

Woensdag is er veel bewolking met soms wat lichte regen. Van donderdag tot zondag is het rustig en meestal grijs met kans op mist. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De minima liggen dan rond het vriespunt, de middagtemperatuur schommelt rond 4 graden.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 11:38 uur | Bericht #199241
Vooral blikschade vanwege winterweer

Het winterse weer heeft tot nu toe voor ongeveer 20 miljoen euro extra schade aan auto's veroorzaakt. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars maandag bekendgemaakt. Volgens het verbond gaat het vooral om schademeldingen die zijn veroorzaakt door verkeersongelukken. Het verbond verwacht verder een stroom schademeldingen aan woonhuizen, zodra de dooi heeft ingezet. ''Dan moet je denken aan gesprongen leidingen en lekkages'', aldus een woordvoerster.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 11:40 uur | Bericht #199244
Tijdelijk jachtverbod in Overijssel

De jacht op watervogels en wild wordt in Overijssel tijdelijk verboden vanwege het winterse weer. Vanaf woensdag mag er niet meer gejaagd worden op watervogels. Vanaf vrijdag is ook de jacht op wild niet meer toegestaan. Overijssel heeft dat besluit genomen omdat er steeds minder voedsel en open water is voor de dieren. Wanneer het verbod wordt opgeheven is nog niet bekend. Dat hangt af van de weersomstandigheden.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 12:34 uur | Bericht #199273
Rijexamens uitgesteld: proef met winterbanden

Door de gladheid kunnen veel mensen geen rijexamen doen. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft in de vier weken tussen vrijdag 26 november en donderdag 23 december bijna 22.000 examens moeten uitstellen. Dat is 40 procent van het aantal gereserveerde examens. Daar kwamen vrijdag nog eens 1139 van de 1275 voorgenomen rijexamens bij. Het CBR begint in januari een proef waarbij rijscholen die auto's op (goedgekeurde) winterbanden hebben hun leerlingen toch rijexamen kunnen laten doen. Het bureau doet de proef in overleg met onder meer de Bovag. Van de rijscholen heeft ongeveer twee derde lesauto's winterbanden. Dat hebben woordvoerders van het CBR en de Bovag maandag laten weten. De proef heeft plaats in Leeuwarden, Enschede en Venlo.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 december 2010, 15:22 uur | Bericht #199354
Dak Beschutte Werkplaats Kessel-Lo stort deels in

Het dak boven de boekbinderij van de Beschutte Werkplaats in Kessel-Lo (Leuven) is gisteravond gedeeltelijk ingestort door het gewicht van de sneeuw. Na advies van een architect besloot de brandweer vanochtend een gat in het dak te maken om de resterende sneeuw en ijswater te verwijderen om verdere instortingen te voorkomen. Het gevaar op nieuwe instortingen is volgens de Leuvense brandweer inmiddels geweken. De eerste instorting maakte een gat van zowat 30 vierkante meter. Het ging om twee houten leggers die het begeven hadden onder de druk van de sneeuw. Volgens de brandweer is de schade aan het materiaal in het lokaal - onder meer aan de persen - vrij groot. De directie van de Beschutte Werkplaats was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Scoutstent Boutersem
Het was overigens niet het enige probleem van die aard in de Leuvense regio. In Boutersem stortte een tent in waar de scouts lokalen hadden in ondergebracht sinds een brand twee jaren geleden. Niemand raakte gekwetst. Het gemeentebestuur van Boutersem heeft nieuwe tijdelijke lokalen beloofd tegen eind januari 2011.

Dak Betekom
Op de Aarschotsesteenweg in Betekom (Begijnendijk), in de provincie Vlaams-Brabant, is een deel van een dak en een scheidingsmuur van een woning ingestort. Het dak begaf het onder het gewicht van de sneeuw en belandde op de scheidingsmuur. Die ging eveneens deels tegen de vlakte. Dat meldt de brandweer van Aarschot. Het eerste stuk kwam zondag in de late namiddag naar beneden. Als gevolg van het incident dreigde nadien ook de schoorsteen van het aanpalende huis in te storten. De brandweer stabiliseerde de schoorsteen en spande de opening in het dak af met een zeil. De brandweer gaf de bewoonster van het aanpalende pand de raad om haar schoorsteen af te breken.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 december 2010, 15:22 uur | Bericht #199356
Esneux heft rampenplan op

De Luikse gemeente Esneux heeft het rampenplan vanmorgen opgeheven na een bijeenkomst met de politie en het OCMW. Het gemeentelijk rampenplan werd vrijdag afgekondigd wegens de hevige sneeuwval. Op het noodnummer komen nog altijd enkele oproepen binnen, maar geen enkele daarvan maakt het behoud van het rampenplan noodzakelijk.



"Alles, of toch bijna, is geregeld. Het is nutteloos om de huidige situatie te handhaven", zegt burgemeester Laura Iker. "We zullen 's avonds een stand van zaken opmaken met het gemeentebestuur. Want als de dooi te snel verloopt, bestaat de kans op overstromingen." Als gevolg van de hevige sneeuwval waren sinds vrijdag verschillende dorpen van de gemeenten niet bereikbaar. De gemeente kondigde daarop zijn rampenplan af en riep de versterking van het leger in.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:24 uur | Bericht #199377
Alle 22 wintersportcentra open in Oostkantons

De 22 wintersportcentra in de Oostkantons zijn ook in de eerste week van de kerstvakantie allemaal open. Er ligt momenteel tussen de 20 en 60 centimeter sneeuw in het gebied.



Ondanks de goede sneeuwkwaliteit en de betere verkeerssituatie klagen sommige uitbaters over lage bezoekersaantallen. "Zo willen veel toeristen geen risico's nemen om door de sneeuw tot hier te rijden, wat de voorbije dagen zorgde voor een aantal annuleringen", aldus Jean-David Thomas, uitbater van de ski- en snowboardpiste aan de Ferme Libert. De uitbaters van de verschillende centra hopen door de betere verkeersomstandigheden van de laatste dagen op een grotere toestroom van toeristen tijdens de kerstvakantie.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:01 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:25 uur | Bericht #199379
Vuilnismannen gaan gladheid bestrijden

De meeste vuilnismannen in Enschede hebben deze week ander werk. Ze worden ingezet als gladheidsbestrijders. De groene containers voor groente- fruit en tuinafval worden de hele week niet geleegd in de stad. Dat heeft Twente Milieu met de gemeente Enschede afgesproken. Volgens Twente Milieu zit er bij de meeste mensen amper iets in de groene container. Bovendien is het in veel straten door een dik pak sneeuw onverantwoord om met een grote vuilniswagen te rijden.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:27 uur | Bericht #199381
File door wegreparatie op A1

Een spoedreparatie aan de snelweg A1 zorgt maandagmiddag voor een file vanuit Hengelo richting Apeldoorn op het weggedeelte tussen knooppunt Azelo en afrit Markelo. Tegen half twee stond er 14 kilometer file. Als het geen kerstvakantie was, stond er nog heel wat meer, aldus een woordvoerder van de ANWB. De reparatiewerkzaamheden moeten om 5 uur maandagmiddag klaar zijn. Maandagavond gaat de snelweg A28 richting het noorden bij Assen dicht voor spoedwerkzaamheden. De afsluiting duurt tot zes uur dinsdagochtend. Aan de A1 vanuit Amsterdam wordt maandagavond ook weer gewerkt tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes. De werkzaamheden duren van tien uur tot dinsdagochtend 5 uur.\

Winterse weer
Het asfalt heeft flink te lijden van het winterse weer. Vooral op wegen waar het aan het ''einde van de levensduur'' is, treedt volgens Rijkswaterstaat schade door vorst op. Het zeer open asfalt beton (ZOAB) is daarvoor gevoeliger dan asfalt met dichtere lagen.

Ook wegreparatie A12
Spoedreparaties wegens omvangrijke vorstschade zijn ook nodig op de A12 nabij Wolfheze, liet Rijkswaterstaat weten. Dat betekent dat maandagavond vanaf zeven uur tot middernacht de snelweg tussen Ede en Oosterbeek richting Arnhem wordt afgesloten. De afsluiting richting Utrecht staat gepland voor dinsdagavond tussen zeven uur en woensdagochtend vier uur, maar is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het verkeer wordt omgeleid via de A30 (Maanderbroek), de A1 en de A50.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:29 uur | Bericht #199382
Zoutvoorraad snel geslonken door slecht strooibeleid

In Vlaams-Brabant gaf wintercoördinator Patrick De Pauw vandaag toe dat er niet goed is omgesprongen met het strooizout. "De gemeenten waren in het begin van de winter niet goed op de hoogte van hoe ze moesten strooien, wat en waar ze moesten strooien. Soms hebben ze ook te veel gestrooid waardoor de voorraad snel is geslonken", liet De Pauw weten aan de vrt-nieuwsredactie. Om gelijkaardige problemen in de toekomst te vermijden, organiseert de de provincie een studiedag "Intelligent strooien". In de loop van de week zal het geleidelijk aan beginnen dooien, al zal de vrieskou de banen vooral 's nachts en 's ochtends nog erg glad maken. De nieuwe lading strooizout, zo'n 28.000 ton, wordt pas verwacht tegen het einde van januari. Elke provincie krijgt dan 3.000 ton om haar steden en gemeenten te bevoorraden. De rest gaat naar het Agentschap Wegen en Verkeer.



"Eerlijker verdelen"
De burgemeester van Riemst, Mark Vos (foto onder), wil dat de gemeentes voortaan strooizout aankopen via intercommunales. Zo hoopt hij de willekeur bij de verdeling en prijszetting uit te sluiten als er tekorten optreden. "Momenteel wordt de prijs bepaald door enkele leveranciers die blijkbaar zelf kunnen beslissen aan wie ze leveren en tegen welke prijs", legt Mark Vos uit. "Wij hebben een contract met een leverancier van 55 euro per ton. Maar toen we enkele weken geleden wilden bijbestellen, kregen we van diezelfde leverancier te horen dat er geen zout meer was, tenminste niet voor onze gemeenten, terwijl andere gemeenten wel werden bedeeld.

Intussen hebben we een aantal keren bij dezelfde leverancier via een omwegje langs de provincie Limburg, aan 65 euro per ton kunnen bestellen. Tussendoor hebben we het tekort opgevuld met de duurdere variant kalizout, kostprijs 120 euro per ton. Ongehoord!" De Riemstse burgemeester wil dan ook dat het strooizout in de toekomst wordt aangekocht door de intercommunales, in dit geval Limburg.Net of Infrax. Ook andere Limburgse burgervaders steunen dit idee. "Ik doe direct mee", reageert Georges Lenssen van Maasmechelen. "Samen betekenen we iets bij die leveranciers." "Tenminste als de prijs niet hoger is dan wat we nu betalen", voegt Huub Broers van Voeren daar nog aan toe.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:33 uur | Bericht #199384
Weer sneeuw tijdens ochtendspits

Het gaat dinsdag tijdens de ochtendspits weer sneeuwen. Vanuit het zuidwesten trekt winterse neerslag over het land. Verspreid over de hele dag valt er twee tot vijf centimeter sneeuw. Alleen het noordoosten lijkt de dans te ontspringen, meldt het KNMI. De ANWB waarschuwt opnieuw voor gladheid. Er is volgens het KNMI een kleine kans dat in Zeeland geen sneeuw, maar regen valt. In dat geval kan het ook door opvriezing van het wegdek erg glad worden. De middagtemperatuur varieert van -3 graden in het noordoosten tot rond het vriespunt in Zeeland. De ANWB geeft nog geen officiële waarschuwing uit voor de voorspelde sneeuw. Het blijft voorlopig volgens een woordvoerder bij de inmiddels gebruikelijke waarschuwing voor lokale gladheid.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 16:34 uur | Bericht #199385
Gemeente ontruimt sporthal om sneeuw op dak

De Limburgse gemeente Beek heeft maandag het plaatselijke sportcomplex De Haamen ontruimd en gesloten. Dat gebeurde uit voorzorg vanwege de grote hoeveelheid sneeuw op het dak, zei een woordvoerster van de gemeente maandag. Zeker als er nog meer sneeuw of regen gaat vallen, kan de belasting te groot worden voor de constructie van het dak, aldus de woordvoerster. Het complex blijft zeker tot volgende week maandag gesloten, daarna wordt opnieuw bekeken hoe verder. Volgens de gemeente wordt de komende dagen regen verwacht. Het effect van smeltende sneeuw in combinatie met regen op het dak is volgens de gemeente onvoorspelbaar, omdat met sneeuw gevulde afvoerpijpen het water niet kunnen afvoeren.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:00 uur | Bericht #199463
Veel schade door winters weer

In Overijssel zijn dakdekkers, loodgieters en klusbedrijven bezig om schade aan woningen te repareren die is veroorzaakt door het winterse weer. Huizen hebben door sneeuw en bevriezing last van gesprongen leidingen en lekke daken. Verzekeraars verwachten een grote stroom aan schadeclaims te ontvangen als de dooi echt doorzet. Een grote verzekeraar kreeg maandag 700 meldingen van schade aan woningen in Nederland door het winterweer van afgelopen week. 100 van de klachten kwamen uit het oosten van Nederland.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:01 uur | Bericht #199466
Vogels willen niet meer overwinteren bij ons

Door de sneeuw en het koude winterweer overwinteren er opvallend minder vogels in ons land, vooral veel minder ganzen. Dat heeft Vogelbescherming Vlaanderen vastgesteld. Tijdens andere winters zitten er grote groepen ganzen in de Vlaamse en Nederlandse polders, maar nu vliegen de ganzen dieper naar het zuiden tot voorbij de sneeuwgrens. Anders vinden de vogels niet genoeg eten. "Ganzen zijn grazers en die kunnen bij ons niet meer terecht, bijvoorbeeld in de Uitkerkse Polder waar duizenden ganzen komen overwinteren", zegt Jan Rodts van de Vogelbescherming. "Een bijkomend probleem is dat de ganzen die doorvliegen naar Frankrijk, daar opgewacht worden door 1 miljoen jagers. Die vogels zijn vermoeid omdat ze vele duizenden kilometers hebben gevlogen. Vanuit het standpunt van de Vogelbescherming vinden we dat echt niet kunnen."

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:03 uur | Bericht #199467
Geen Overijsselse Merentocht

Er komt op korte termijn geen Overijsselse Merentocht. Dat heeft het bestuur van de 14 aangesloten ijsclubs besloten. De tocht over 200 kilometer door de kop van Overijssel staat al jaren gepland maar is nog nooit verreden. Ook dit jaar is er sprake van te slecht en op vele plaatsen nog te dun ijs. De veegmachines kunnen lang niet alle plaatsen bereiken en het is te gevaarlijk om duizenden schaatsers op het ijs te hebben. In feite is het wachten op een korte dooiperiode gevolgd door strenge vorst.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2010, 19:05 uur | Bericht #199470
ANWB: Fors meer files dit jaar door sneeuwval

Dankzij de sneeuw- en regenval in januari en van de afgelopen weken stonden er dit jaar meer files op de Nederlandse wegen dan in 2009. De zogeheten filezwaarte nam met 9 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft de ANWB maandag bekendgemaakt.

Randstad
Vooral automobilisten in de regio Amsterdam en in het midden van het land stonden in langere files. Op de snelwegen rond Eindhoven nam de filezwaarte als enige regio af. Filezwaarte is lengte maal duur van de file.

Winter
De grotere drukte had voor een deel te maken met winterse omstandigheden: 2010 begon en eindigde met sneeuw, weet de ANWB. Drie spitsen belandden door winters weer in de top-10 van drukste spitsen aller tijden. De ANWB schrijft de stijging vooral toe aan de tweede helft van het jaar, waarin veel regen en sneeuw viel.

Zomerdrukte
Opvallend is volgens de automobilistenbond de toegenomen drukte tijdens de zomermaanden. In de regenachtige maand augustus stonden er bijvoorbeeld veel meer files dan vorig jaar. De ANWB houdt het ook voor mogelijk dat veel Nederlanders in de zomer dichtbij huis zijn gebleven als gevolg van de economische dip.

Nummer 1 in de top-10 van grootste knelpunten in 2010 is de A4 Amsterdam-Den Haag bij Roelofarendsveen-Hoogmade. De zwaarste ochtendspits stond op de A27 Breda-Utrecht bij Lexmond-Hagestein, nummer 1 op de lijst avondspitsen is de A12 Utrecht-Arnhem bij knooppunt Lunetten-Bunnik.

Bron: Elsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 138 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 138, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden