Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Finney, KS; Gray, KS.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Graham, KS; Norton, KS; Sheridan, KS.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Ford, KS; Gray, KS; Meade, KS.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaver, OK.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caddo, OK.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harper, OK.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gray, TX; Hemphill, TX; Roberts, TX; Wheeler, TX.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, NE; Harlan, NE; Kearney, NE; Phelps, NE.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Finney, KS; Ford, KS; Gray, KS; Hodgeman, KS.

4 May 2024 04:38:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hemphill, TX; Lipscomb, TX.

4 May 2024 04:38:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caddo, OK; Grady, OK.

4 May 2024 04:38:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ellis, OK; Roger Mills, OK.

4 May 2024 04:38:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Rawlins, KS.

4 May 2024 04:38:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS.

4 May 2024 04:38:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kimble, TX; Sutton, TX.

4 May 2024 04:38:52
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
14 februari 2012, 13:39 uur | Bericht #338817
IJsbreker maakt kanaal Almelo-Coevorden bevaarbaar

Het kanaal Almelo-Coevorden wordt morgen weer bevaarbaar gemaakt. De provincies Overijssel en Drenthe laten een ijsbreker door het kanaal varen. Op het kanaal ligt een laag ijs met een gemiddelde dikte van twintig centimeter. Door de dooi neemt de dikte snel af. De provincies willen het kanaal snel weer bevaarbaar hebben om grondstoffen naar Coevorden en Hardenberg te vervoeren. Het is de bedoeling dat de ijsbreker een keer een afstand van 35 tot 40 kilometer door het kanaal vaart. Daarna moet het scheepvaartverkeer het kanaal openhouden.

Bron: RTV Oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
14 februari 2012, 16:35 uur | Bericht #338866
Koudegolf stuurt noordelijke wintervogels naar onze streken

De koudegolf van 30 januari tot 13 februari heeft ervoor gezorgd dat veel vogels die ten noorden of ten oosten van ons land overwinteren, alsnog zachtere oorden opzochten. Kieviten, wulpen en grote zilverreigers trokken dan weer massaal zuidelijker. Dat meldt Natuurbericht.be.


De uittocht van futen uit Noord-Nederland was duidelijk zichtbaar.

'Er was de afgelopen dagen veel beweging van vogels die afhankelijk zijn van open water', aldus Koen Leysen van Natuurpunt. 'Bijvoorbeeld de uittocht van futen uit Noord-Nederland was aan onze kust duidelijk zichtbaar.'

'Grote aantallen 'grote zaagbekken' en 'nonnetjes' zien we vooral in strenge winters. Het dichtvriezen van de Oostzee en het IJsselmeer speelt hierin een sleutelrol. Tot voor kort lagen de aantallen van 'grote zaagbek' ver beneden het normale peil. Ook de grote aantallen zanglijsters komen wellicht uit het koudere noorden.'

Vorstvogels
Heel anders is het gesteld met notoire vorstvluchters als de kievit. 'In januari werden er dagelijks duizenden gemeld. Dat is ongeveer dubbel zoveel als vorig jaar. Daar waar hun aantallen vorig jaar piekten in februari, zijn nu bijna alle kieviten vertrokken. Ook wulpen en grote zilverreigers konden het hier blijkbaar niet langer harden en gingen zuidwaarts.'

Voor nog andere soorten, zoals onder meer de watersnip, de ijsvogel of de blauwe reiger betekent de ijsperiode een zware natuurlijke selectie. De sneeuw zorgde er alvast voor dat de houtsnip, die met zijn lange snavel in de grond priemt om aan voedsel te geraken, op de meest gekke plaatsen opdook.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:05 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
14 februari 2012, 17:35 uur | Bericht #338880
Veel vorstschade aan gebouwen

De koudegolf van afgelopen weken heeft voor zeker 1,4 miljoen euro vorstschade aan gebouwen veroorzaakt. Die schatting deed verzekeraar Interpolis dinsdag. Er kwamen tot nu toe 1800 meldingen binnen en Interpolis vermoedt dat daarmee het einde nog niet in zicht is. Nu de dooi is ingevallen, wordt de schade aan huizen en andere gebouwen zichtbaar. Waterleidingen springen vaak pas als ze ontdooien en ook schade door smeltwater laat zich nu pas taxeren. De meeste meldingen kwamen uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.


Grote vorst- en waterschade aan een woning in Wehl. Dieven hadden onder meer koperen leidingen uit het huis gestolen, waardoor er een flinke waterlekkage ontstond. Dat leidde tot een zeer grote schadepost.


Aan de Kattensingel in Gouda zonk begin februari een woonboot door de strenge vorst.




De woonboot in Gouda stond al enige tijd te koop.


In Halfweg zonk een woonboot door de vorst.


Ook in Maastricht zonk een woonboot door de vorst. De woonboot, die eigendom was van Stichting Belvedere, blijkt te zijn gezonken door een kapotgevroren waterleiding.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 februari 2012, 20:25 uur | Bericht #338902
Brandweer oefent ijsduiken in haven Almelo

Het duikteam van de brandweer Twente heeft vandaag geoefend met reddingswerk in en onder het ijs. Dat gebeurde in de jachthaven van Almelo.

Met de oefening konden de duikers ervaring opdoen met reddingsacties in en onder het ijs. Ze moesten onder meer onder het ijs door zwemmen. Als er sneeuw op het het ijs ligt is het een stuk donkerder onder water. De duikers moeten dan op de tast hun weg zien te vinden. Ook konden ze oefenen hoe ze een wak kunnen herkennen. Schaatsers lukt het niet altijd om een wak terug te vinden als ze door het ijs zakken. Tijdens de oefening bleek dat zelfs ervaren duikers van de brandweer het daar moeilijk mee hebben.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 februari 2012, 08:21 uur | Bericht #338985
Drenthe en Overijssel zetten ijsbreker in

De provincies Overijssel en Drenthe zetten woensdag een ijsbreker in op de vaarweg Almelo-Coevorden. De provincies doen dit omdat het vervoer per schip van grondstoffen naar en van Hardenberg en Coevorden weer op gang moet komen.



Als woensdag de ijsbreker door de vaarweg gaat, kan de scheepvaart daarna zelf de vaarweg open houden door er doorheen te varen. Het vaarverbod op de vaarweg Almelo-Coevorden wordt dan ook woensdagmorgen opgeheven. IJbreker ‘Waterpoort’ die wordt ingezet is van het bedrijf Wagenborg Sleepdienst.

De ijsdikte op de vaarweg Almelo-Coevorden is momenteel gemiddeld 20 cm. Het ijs is redelijk bros vanwege de sneeuw die in de afgelopen weken op het ijs terecht is gekomen. Het aantal kilometers dat gebroken wordt is ongeveer 35-40 kilometer.

De inspectie scheepvaart van de provincie Overijssel vaart mee tijdens het ijsbreken. De inspectie bekijkt het effect en breekt de actie af, als blijkt dat er risico is op schade aan de infrastructuur of afgemeerde schepen.

Bron: BoN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 februari 2012, 10:46 uur | Bericht #339008
Hinder door spoedreparatie Schipholtunnel

In de Schipholtunnel in de A4 richting Amsterdam is woensdagochtend maar één rijstrook beschikbaar vanwege spoedwerkzaamheden. Door het winterweer zijn tussen de Schipholtunnel en knooppunt Badhoevedorp groeven in het asfalt ontstaan die voor de verkeersveiligheid tijdelijk moeten worden opgevuld met koud asfalt.

Rijkswaterstaat verwacht ernstige hinder voor verkeer. Weggebruikers vanuit Den Haag in de richting Amsterdam wordt geadviseerd via de A5 en de A9 naar hun bestemming te rijden. Rijkswaterstaat begint vrijdagavond met het structurele herstel van het beschadigde asfalt.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 februari 2012, 13:22 uur | Bericht #339034
IJsschotsen veroorzaken overstroming in Voeren

De rivier de Berwijn in Voeren heeft vanmorgen problemen veroorzaakt. Er dreigde serieus overstromingsgevaar door ijsschotsen die aan een brug geblokkeerd raakten. "De ijsschotsen waren 15 tot 20 centimeter dik en hadden een oppervlakte van zo'n tien vierkante meter. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Op een bepaald moment was de toestand kritiek, maar intussen is het gevaar geweken", doet de Voerense burgemeester Huub Broers het verhaal.

Door de ijsschotsen stroomde het water van de Berwijn al de straat op. Even werd overwogen om de straat in Moelingen (Voeren) af te sluiten, maar dat bleek niet nodig. De brandweerpost van Voeren en de gemeentediensten zijn in de weer om de ijsschotsen aan de brug los te maken.

"Het water en de ijsschotsen hebben we naar weilanden in de buurt laten stromen", aldus burgemeester Broers. "Het is een zeer zeldzaam fenomeen. Een schepen van onze gemeente kon zich herinneren dat zoiets ook eens in 1948 is gebeurd. Toen dreigde een noodbrug van het leger het te begeven door de ijsschotsen."

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 februari 2012, 21:15 uur | Bericht #339134
ANWB waarschuwt voor gladheid in noorden

In het noorden van het land moet het verkeer rekening gaan houden met gladheid. In de loop van de nacht gaat het aan de grond daar licht vriezen. Natte weggedeelten kunnen daardoor glad worden. De ochtendspits zal hier donderdag waarschijnlijk ook nog last van hebben, waarschuwt de ANWB woensdagavond.

De ANWB verwacht dat vooral in Groningen, Drenthe en Overijssel het lokaal glad kan worden. De meldkamer Noord-Nederland meldt woensdagavond dat verschillende gemeenten in Groningen, Drenthe en Friesland al weer aan het strooien zijn. "Dat is nu nog uit voorzorg. Pas in de loop van de nacht wordt het glad", aldus de zegsman van de ANWB. Ook de meldkamer Noord-Nederland adviseert het verkeer voorzichtig te doen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 februari 2012, 10:41 uur | Bericht #339180
Grondverzakking in Ukkel door vrieskou

Watermaatschappij Vivaqua heeft door de vrieskou de handen vol om alle lekken te dichten. Een lek in Ukkel zorgde voor een enorme grondverzakking.





Bron: Nieuwsblad


Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 februari 2012, 12:24 uur | Bericht #339188
Drinkwaterschaarste dreigt voor inwoners van Tongeren

De inwoners van Tongeren zullen vandaag mogelijk zonder drinkwater vallen. Dat meldt de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Nu de dooi is ingetreden, zijn er op diverse plaatsen lekken in de waterleiding, waardoor de druk flink is afgenomen.



In Tongeren wordt de schade opgemeten die de vrieskou van vorige week heeft veroorzaakt aan de waterleidingen. Op diverse locaties zijn er lekken vastgesteld, waardoor de druk op de leidingen daalt en de watertoevoer stokt. De VMW meldt de inwoners dan ook dat in de loop van de dag er mogelijk geen water meer uit de leidingen zal komen.

Ondertussen doen de medewerkers al het mogelijk om de lekken zo snel mogelijk te herstellen. De VMW vraagt aan alle Tongenaren om zo snel mogelijk melding te maken van mogelijke problemen, zoals drukverlies, lekken of de volledige afsluiting van de watertoevoer. Hiervoor worden twee twee telefoonlijnen opengehouden: bij de VMW (tot 20 uur) op het nummer 011/28.06.29 en bij de politie van Tongeren op 012/39.02.41.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 februari 2012, 12:25 uur | Bericht #339189
UK 249 zakt naar de bodem van Urker haven

In de haven van Urk is vanmorgen rond half zes de garnalenkotter UK 249 deels naar de bodem gezakt. De havendienst van Urk heeft een oliescherm om de gezonken boot gelegd om de ontsnapte olie uit het schip tegen te houden.
De dienst is nog in overleg met de eigenaar over wanneer de kotter gelicht gaat worden.

De Uk 249 is vermoedelijk gezonken nadat een kapot gevroren leiding ontdooide en het ruim vol water liep. De garnalenkotter lag overigens de afgelopen twee jaar stil en is te koop. In de haven van Elburg zakte deze week ook al een vissersboot naar de bodem.

Bron: De Stentor
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 februari 2012, 13:28 uur | Bericht #339193
Hoor het ijs kruien

Net als in januari 2009 en eind januari/februari 2010 is er nu weer sprake van kruiend ijs op en langs onder meer het IJsselmeer. Het ijs trekt altijd veel bekijks. En wie een rustig plekje uit de wind opzoekt, kan het kruiende ijs horen. Zie én hoor het filmpje van Alex Sytsma onderaan het verhaal!

IJsbrekers
Tijdens de afgelopen vorstperiode bevroren ook grote wateroppervlaktes. Het IJsselmeer en Markermeer bijvoorbeeld lagen op een gegeven moment vrijwel helemaal dicht. Op heldere, zonnige winterdagen kon de weersatelliet in het zichtbare licht daar mooie opnames van maken. De scheepvaart kreeg echter steeds meer last van het ijs en er moesten dan ook ijsbrekers worden ingezet om vaarroutes begaanbaar te houden. En toen het begon te dooien, was de scheepvaart er nog niet. Dooi met een draaiende, aantrekkende wind veroorzaakten kruiend ijs met gevaar voor schepen als gevolg. Schippers kregen dan ook te horen dat ze alleen in konvooi mochten varen, begeleid door ijsbrekers die sinds zondag op het IJsselmeer door het Rijkswaterstaat zijn ingezet.

c3544c06a2.jpg
Het Markermeer en IJsselmeer gezien vanuit de ruimte op 11 februari door de weersatelliet Terra.

Krachtenspel
Kruiend ijs is meestal het gevolg van een opstekende stevige wind na een periode met vorst. Grote hoeveelheden smeltende ijsrestanten drijven in het open water en als de wind er eenmaal grip op krijgt, komen de ijsplaten snel in beweging. Over een grote afstand worden de ijsplaten tegen elkaar gedrukt, waardoor er een spanning over de lengte ontstaat. Daarbij treden dan grote natuurkrachten op en tegen de zwaartekracht in wordt het ijs omhoog geduwd. Soms zo hoog, dat het gemakkelijk tot op of over een dijk kan bewegen. Dat gebeurde bijvoorbeeld na de erg koude winter van 1939-1940, toen er bij Edam ijsschotsen van ruim een halve meter over de dijk werden geschoven. Aan de achterzijde van de dijk vormden zich toen ijsbergen van tien meter hoog en deze hielden tot ruim in het voorjaar stand.

thijsspijkermarken.jpg
Ook op Marken kruiend ijs. Te zien bij vuurtoren. Foto: Thijs Spijker.

IJsdammen
Door het zich opstapelende ijs ontstaan vooral in bochten of bij andere obstakels in het water gemakkelijk natuurlijke ijsdammen, ook wel kistwerken genaamd. Deze zijn niet alleen gevaarlijk voor de scheepvaart, maar de over elkaar heen schuivende ijsplaten of –blokken kunnen door de enorme kracht erachter ook gemakkelijk dijken, maar ook de huizen en wegen achter de dijk, beschadigen. Verscheidene dijkdoorbraken in Nederland in het verleden waren het gevolg van kruiend ijs.

vuurtorenmarken.jpg
Nog een foto van Thijs.

Dijkdoorbraken
Een paar zeer oude voorbeelden zijn de dijkdoorbraken in de Krimpenerwaard op 21 januari 1726 bij de Hemstoep en die van 26 januari 1760 bij Bergstoep. Deze beide doorbraken werden veroorzaakt door kruiend ijs. De gaten in de dijken waren enorm en door de strenge vrieskou was het toen onmogelijk om de gaten snel te dichten. Pas in het voorjaar was al het water ijsvrij en kon men met de wederopbouw van de dijken aan de gang.

ba977f3d52.jpg
Een fraai ijsuitsteeksel. Gezien bij Flevocentrale in Lelystad. Foto: Alex Sytsma.

Slingerende dijken
Kenmerkend voor het rivierenlandschap in Gelderland zijn de vele dijken die door het landschap slingeren. De vele bochten en kronkels zijn overblijfselen van verschillende dijkdoorbraken door onder andere kruiend ijs. Door de enorme massa water die door de gaten in de dijk heen kwam, werd er een gat in de grond geslagen. Vaak was het onmogelijk om de gaten snel te dichten en werd er een lus om de ontstane plas heen gelegd, een zogenaamd ‘wiel’. Deze werden zo genoemd door het kolkende water in die plas. Op de plaats van de doorbraak ontstond daardoor een bocht en zo is een slingerende dijk ontstaan.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 16 februari 2012, 13:30 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 februari 2012, 13:35 uur | Bericht #339196
Hinder door omgevallen bomen in Brussel

Een deel van het Ter Kamerenbos in Brussel is afgesloten omdat een aantal bomen zijn omgevallen als gevolg van de dooi. Houthakkers proberen de bomen te verwijderen. Volgens de politie kan de hinder nog enkele uren duren, maar tegen de avondspits zou alles opgeruimd zijn.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 februari 2012, 12:23 uur | Bericht #339353
Lekken doen waterverbruik fors stijgen

Het waterverbruik ligt momenteel 20 procent hoger dan normaal in deze periode van het jaar. In sommige streken loopt het zelfs op tot 60 procent. Dat komt door verborgen lekken in de waterleiding die ontstaan zijn na de dooi. Wellicht zijn de meeste lekken te vinden bij de klanten thuis.



'Het waterverbruik ligt momenteel bijna even hoog als tijdens de zomer, een periode waarin we meer water verbruiken aangezien mensen dan vaker een douche nemen of de tuin besproeien', zegt Alain T'Seyen van de Antwerpse drinkwatermaatschappij Pidpa.

'Wanneer het dooit, beginnen die gebarsten leidingen te lekken en als dat op een onzichtbare plaats is, kan veel water weglopen zonder dat je het merkt.' De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) kampt op enkele plaatsen zelfs met een ernstige en blijvende verhoging van het waterverbruiik.

'Het gaat vooral om het centrum van Tongeren, het Pajottenland (vooral de hoogst gelegen punten in Lennik en omgeving) en de regio Geraardsbergen-Ninove in de Denderstreek. Daar is het meerverbuik zo groot dat er zelfs drukdalingen kunnen optreden', laat de VMW weten.

Aangezien de watermaatschappij op haar eigen net geen grote lekken heeft vastgesteld, vermoedt men dat de (verborgen) lekken te vinden zijn bij de klanten binnenshuis. Vooral bouwwerven en leegstaande panden, vakantiewoningen, leidingen naar tuinhuizen en buitenkranen kunnen lekken.

Om een lek vast te stellen noteert men best de stand op de watermeter. 'Dat kun je bijvoorbeeld 's avonds doen en dan 's morgens opnieuw de meterstand bekijken. Als blijkt dat je water verbruikt hebt, weet je dat er een lek is en kun je best een sanitair vakman raadplegen', zegt men bij de VMW. Wie dat niet doet, riskeert niet alleen waterschade maar achteraf ook een hoge waterfactuur.

Bron: Nieuwsblad
  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 februari 2012, 13:12 uur | Bericht #339358
Enorme ijsschotsen langs het IJsselmeer

Het is een prachtig gezicht: de kust van het IJsselmeer lijkt momenteel wel een poollandschap doordat er bergen van kruiend ijs zijn ontstaan.

Door de dooi en de noordenwind worden de brokken ijs tegen de dijk aan gestuwd, bijvoorbeeld bij de Westfriese Omringdijk bij Andijk. Vanwege de flinke vorst van vorige week zijn de ijsmassa's bovendien behoorlijk groot, zodat er forse 'ijsbergen' ontstaan.

Hoe mooi de plaatjes ook zijn, de scheepvaart kan hinder ondervinden door het kruiende ijs. Het kan nog wel enkele dagen duren voordat de ijsschotsen langs het IJsselmeer weer gesmolten zijn.





Bron: RTV N-H | Gewijzigd: 6 februari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 februari 2012, 21:44 uur | Bericht #339587
'Maandagochtend kans op gladheid'

Automobilisten die van plan zijn maandagochtend voor 9 uur op pad te gaan, moeten er vooralsnog rekening mee houden dat het glad kan zijn. In de nacht van zondag op maandag verwacht het KNMI na middernacht in het hele land kans op gladheid. Dat komt doordat het geregend heeft en de temperatuur dan tot onder nul daalt.

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 februari 2012, 14:13 uur | Bericht #339720
Vrouw dood na ongeluk door gladheid op A58

Op de A58 van Tilburg naar Breda is zondagochtend rond 8 uur een 44-jarige vrouw uit Vught om het leven gekomen door een verkeersongeval waarbij twee auto's betrokken waren. Dat heeft de politie gemeld. Haar twee kinderen van 10 en 12 jaar oud raakten zwaar gewond.

De vermoedelijk oorzaak van het ongeval was zeer plotselinge plaatselijke gladheid. De Citroën, die werd bestuurd door de 46-jarige echtgenoot van de vrouw, knalde op een BMW waarvan de bestuurder vlak daarvoor de controle over het stuur had verloren. De BMW was na een botsing tegen de linker vangrail in de rechter vluchtstrook beland.

De bestuurder van de Citroën raakte vrijwel tegelijkertijd de macht over het stuur kwijt en ramde op de vluchtstrook de BMW. De vrouw, die op de bijrijdersstoel zat, overleed vrijwel direct aan haar verwondingen. De dochter van 12 is in zeer kritieke toestand in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg opgenomen. Zij verkeert in levensgevaar. De 10-jarige zoon is naar de IC-afdeling van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De vader raakte licht gewond.

De drie inzittenden van de BMW werden allemaal zwaar gewond. De 25-jarige bestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht liep een hoofdwond op. Een 26-jarige man uit Rucphen werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht waar hij op de intensive care werd opgenomen. Een 24-jarige vrouwelijke passagier liep diverse botbreuken op.

De A58 is ter hoogte van de afrit Hilvarenbeek enkele uren afgesloten geweest. Rond 11 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 februari 2012, 15:54 uur | Bericht #339738
Vanaf zondagavond gladheid op wegen

De aangekondigde gladheid op de weg treedt naar verwachting al zondagavond op. De gladheid op wegen houdt naar verwachting tot en met de ochtendspits aan. Dat meldt Weeronline.nl.

Aanvankelijk werd gedacht dat het pas zondagnacht glad zou worden. Omdat het vanaf het einde van de middag al opklaart daalt de temperatuur tussen 19.00 uur en 21.00 uur op de meeste plaatsen onder het nulpunt. Daar ontstaat dan gladheid.

Weeronline.nl waarschuwt dan ook voor gladheid tijdens de ochtendspits maandag. De gladheid ontstaat waarschijnlijk vooral op lokale wegen, maar ook op snelwegen kan het glad worden.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 februari 2012, 08:57 uur | Bericht #339810
Geen problemen door gladheid

De gladheid op de weg heeft maandagmorgen nog niet tot grote problemen geleid. De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen wel dat het soms op lokale wegen verraderlijk glad kan zijn.
Het aantal files is beperkt omdat er door de krokusvakantie minder verkeer op de weg is. Het KNMI zegt dat in de loop van de ochtend de gladheid verdwijnt.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 februari 2012, 09:50 uur | Bericht #339817
'Maandagochtend in het hele land glad'

In het hele land moeten automobilisten rekening houden met gladheid. Dat meldt het KNMI maandagochtend vroeg. Door temperaturen van rond het vriespunt bestaat de kans op bevriezing van natte weggedeelten. In de kustprovincies is ook kans op winterse buien.

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.856 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 93 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 93, lezen 2 mensen het topic "Weerfoto's van Lako".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden