Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 19:09:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

8 Dec 2023 08:26:02

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 november 2011, 18:35 uur | Bericht #302332
Sinterklaaswinter laat het dit jaar afweten

Winterliefhebbers denken met weemoed terug aan een jaar geleden, toen rond 26 november Koning Winter inviel en vervolgens niet meteen vertrok. Hoe anders is de situatie een jaar later: afgelopen nacht heeft het in het zuiden op veel plekken op de normale waarnemingshoogte van 1,5 meter weliswaar licht gevroren, tot een langdurige koude periode leidt dit absoluut niet.


De winter begon vorig jaar al vroeg, op 26 november 2010. Maar in 1993 begon winterweer nog eerder in de maand.

Storm in het weekend
Nee, een aantrekkende zuidwestelijke tot westelijke stroming brengt zeker de eerstkomende vijf dagen vrij zachte lucht en oceaanstoringen naar ons land. Daardoor zijn de nachten vanaf nu vorstloos en wordt het 's middags veelal 7 tot 11 graden. Storingen die eerst niet veel om het lijf hebben, maar vervolgens vanaf donderdag of vrijdag regen van betekenis kunnen afleveren met daarbij in het weekend zeer waarschijnlijk storm. Sint en zijn pieten zijn dus gewaarschuwd wanneer ze zich op de daken bevinden.......


27 november vorig jaar. Sneeuwbuien uit zee maken het tot op het strand wit.

"Sinterklaaswinter"
Het begon vorig jaar allemaal al gedurende de laatste dagen van november, dus nu exact een jaar geleden en hield, op een paar korte (minder koude) onderbrekingen na, zo'n beetje tot de jaarwisseling aan. Inclusief de Sinterklaasperiode dus. Maar daarna begon Koning Winter vanaf begin januari dit jaar zijn biezen te pakken en werd januari in zijn geheel een vrij zachte wintermaand. Ook februari 2011 was anti-winters, de maand zou uiteindelijk 1,6 graden te warm de klimaatboeken ingaan.


28 november 2010

De extreem koude november van 1993
Maar het kan nog vroeger in het seizoen tot winterweer komen, sprekend voorbeeld is november 1993. Na eerst een zware storm op 14 november, komt vervolgens de dagen daarna met een naar oost draaiende wind koudere lucht naar ons toe en valt er soms (wat) sneeuw. Op 20 november rolt in Beek, Zuid-Limburg, een ijsdag uit de bus met maximaal -0,6 graden. En de dag erna, op 21 november, zou zelfs de eerste landelijke ijsdag volgen met midden op de dag -4 a -5 graden, daarbij een steenkoude oostenwind en geen zonneschijn! Brrrr.

Vervolgens wordt in de nacht naar de 22ste in Soesterberg en Twenthe strenge vorst gemeten. Soesterberg noteert minimaal -10,7 graden en Twenthe -11. De Bilt komt met 'maar' -8,3 graden op de proppen en daarmee wordt het 20ste eeuwrecord van -9,3 graden, gemeten in 1902, niet aangetast. Overdag blijft het echter bij maximaal -0 tot -4 graden op die 22 november 1993 en daarmee zou het de koudste 22 november van de 20ste eeuw worden. Ook de nacht naar 23 november levert op sommige weerstations zoals Twenthe strenge vorst op.

De meeste sneeuw van deze winterse maand zou op 24 november worden gemeten met op Texel en Vlieland tussen 15 en 20 centimeter sneeuw! Veel delen van Nederland hebben echter weinig of geen sneeuw. De rest van de maand blijft het winters weer, maar dooi ligt telkens op de loer en de zachte lucht komt op 25 november vrij ver het land in. In het zuiden worden die dag middagtemperaturen tot een graad of 7 boven nul gehaald. Maar al snel duikt daarna (hardnekkige) mist op en daardoor worden de temperaturen weer flink gedrukt, ook overdag. Op de laatste novemberdag probeert zachte lucht het vervolgens weer. Maar deze lucht botst op de aanwezige zgh. koude plaklaag, zodat er er ijzel, ijsregen en sneeuw valt wat tot spiegelgladde wegen leidt. November 1993 zou door het winterweer uiteindelijk met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 2,2 graden in De Bilt op de derde plaats in de lijst van koudste novembermaanden sinds 1901 eindigen. Het langjarig gemiddelde (1981-2010), de norm, is 6,7 graden.


Eveneens 28 november 2010

2008
Ook in 2008 kwam winters weer al vroeg, met vanaf de 21ste november winterse buien en lokaal matige vorst. De omslag naar winterweer ging gepaard met windstoten. Dit leidde op de wegen tot veel problemen waarbij doden en gewonden vielen. Tot een echte vorstperiode kwam het overigens nog niet. Het was in de nadagen van november en gedurende vrijwel geheel december 2008 meestal een kwestie van stuivertje wisselen tussen vorst en vrij zachte lucht, waarbij vaak gladheid optrad. Van een echte Sinterklaaswinter(periode) konden we toen dan ook niet spreken. Op 5 december bijvoorbeeld schommelden de temperaturen rond 5 of 6 graden en was het bewolkt met langs de westkust, in het noordwestelijk kustgebied en in het zuidoosten van het land de hele dag buien. Dit 'wellles-nietes-winterweer' type duurde zo'n beetje tot en met de 17de met gemiddelde temperaturen omstreeks of enkele graden onder de langjarig gemiddelde. In de aanloop naar kerst was het enige tijd zacht, maar tijdens de kerstdagen werd het koud winterweer. Tot aan de jaarwisseling zou het tijdens de nachten veelal matig vriezen en bleef ook overdag de temperatuur op een aantal plaatsen onder het vriespunt steken. De weerkundige winter van 2008/2009 werd uiteindelijk gemiddeld ongeveer 1 graad te koud, waarmee het de koudste winter in 12 jaar tijd was.

sneeuw_5.jpg
In de verte is het aambeeld van een winterse buienwolk te zien. Foto van 9 december 2010 gemaakt door Karin Broekhuijsen.

Begin december 1998
We moeten verder terug in de tijd en wel naar begin december 1998 om een vergelijkbaar winters weertype zo vroeg in het winterhalfjaar te vinden. Toen was het ook juist rond en vlak voor de verjaardag van Sinterklaas winterweer met op 2 en 3 december ijsdagen en tijdens de verjaardag van de Sint was het wit door sneeuwbuien. In onder meer Emmen lag er tot 9 centimeter sneeuw. Verder zou het in het oosten op 8 december op verschillende plekken streng vriezen met temperaturen tot -13,5 graden in Hoogeveen.


Een winters wereld op en bij het IJsselmeer ter hoogte van de Afsluitdijk op 2 december vorig jaar.

Begin december 1995
In 1995 was het eveneens winterweer in de periode rondom 5 december. In het weerdagboek van Meteo Consult, dat tot op de dag van vandaag dagelijks wordt bijgehouden, lezen we bij 3 december 1995: "Vandaag zijn we in afwachting van het begin van een vorstperiode". En bij 5 december staat te lezen: "In de loop van de nacht wordt de oostelijke wind steeds sterker. Wat heet, in het Waddengebied komt in de nanacht kracht 7 uit de bus en Terschelling meldt op een gegeven moment zelfs een hoogste tienminutengemiddelde van 39 knopen, dik windkracht 8! De Waddeneilanden krijgen ook een paar sneeuwbuien, terwijl men elders in het land een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden houdt, waaruit in vooral de vroege ochtend wat lichte sneeuw valt. De minimumtemperaruur wordt laat bereikt; kort na 9 uur en ligt in het algemeen rond -4 graden, lokaal wordt in het oosten -5 bereikt. Vanuit het oosten klaart het flink op, maar in Zuid-Limburg blijft geruime tijd lichte sneeuw vallen, die daar zelfs lokale gladheid veroorzaakt. Elders neemt in de middag vanuit het oosten de bewolking opnieuw toe en vallen er een paar sneeuwvlokjes. Het blijft koud, met maxima tussen -2 en -3 graden en een snijdende oostenwind, die matig tot krachtig is."

Het ontbreken van vroeg winterweer dit jaar zegt niets over hoe de 'hoogwinter' zich zal gaan gedragen. Zo kan het al na de eerstkomende vijf dagen zomaar ineens winterweer worden.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:25 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 december 2011, 11:30 uur | Bericht #303573
November 2011 slaat alle records inzake 'droogte'

Nooit eerder is er in een novembermaand zo weinig neerslag gevallen als in de voorbije maand, zo blijkt uit het donderdag vrijgegeven maandelijks klimatologisch overzicht van het KMI voor Ukkel. In november 2011 viel er maar 8,5 mm neerslag, wat het vorige laagterecord aan diggelen slaat. Dat was 22,1 mm in 1991. De normale waarde is 76,4 mm. Die neerslag zat verspreid over 11 neerslagdagen, wat 'uitzonderlijk' weinig is. Met die term doelt het KMI op een verschijnsel dat één keer wordt bereikt of overtroffen in dertig jaar. Het laagterecord is 10 dagen en dateert van 2008. De statistisch normale waarde is 19 dagen.

De relatieve vochtigheid bedroeg 86 procent, wat 'abnormaal' is. Het weerinstituut gebruikt die term voor een fenomeen dat één keer wordt bereikt of overtroffen in zes jaar. De normale waarde is 88 procent. De zon scheen 114 uur 54 minuten, wat ook al 'uitzonderlijk' is voor november. De normale zonneschijnduur is 66 uur, dus bijna de helft. Het record van 135 uur dateert van 1989. Met 8,6 graden was de gemiddelde temperatuur 'abnormaal'. De normale waarde is 6,8 graden. 'Uitzonderlijk' is dan weer de gemiddelde maximumtemperatuur van 12,5 graden, tegen 9,5 graden normaal. Het record bedraagt slechts 0,3 graden meer en is in 1994 opgetekend. Met 5,2 graden was de gemiddelde minimumtemperatuur normaal.

Bron: nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 december 2011, 12:59 uur | Bericht #304408
Eerste natte sneeuw in Nederland verwacht

De komende dagen valt in Nederland mogelijk de eerste natte sneeuw van deze winterperiode. Dezelfde luchtstroom zorgt waarschijnlijk ook voor de eerste droge sneeuw van deze periode op lagere hoogten in de Alpen, zegt een woordvoerder van Weeronline zondag. Maandagmiddag en dinsdag kan vooral in het noorden en oosten van Nederland lokaal natte sneeuw en hagel vallen. In de Alpen is tot nu toe alleen boven de 2500 meter een enkele sneeuwbui gevallen, maar dinsdag kan het ook boven de duizend meter gaan sneeuwen.

Voor wintersporters is het natuurlijk vooral interessant of die sneeuw tot en met de kerstvakantie blijft liggen, maar dat is nog niet te voorspellen. "Boven de vijftienhonderd meter blijft het in ieder geval nog wel anderhalve week liggen", zegt de woordvoerder. "Maar dat er al sneeuw valt, is een goed teken. Als dat eenmaal is gebeurd, blijft daar meestal wel sneeuw komen." Toch is er nog geen garantie op goede wintersportsneeuw. "Naast sneeuwval heb je bijvoorbeeld ook de juiste temperatuur nodig om goed te kunnen skiën of snowboarden."

Er zijn overigens signalen dat er volgend weekeinde droge sneeuw in Nederland valt. "Maar de meeste weermodellen gaan ervan uit dat dit niet gebeurt." De kans is wel iets toegenomen. Zaterdag was de kans nog een procent en zondag ongeveer acht procent.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2011, 16:01 uur | Bericht #304455
Vroege spits verwacht vanwege pakjesavond

Vanwege de pakjesavond en onstuimig weer wordt maandagavond een vroege avondspits verwacht. Veel automobilisten gaan vanwege de sinterklaasavond eerder naar huis, meldt de ANWB zondag.

De eerste files worden al rond 15.00 uur verwacht. Rond 17.00 uur wordt de piek verwacht. Normaal is dat pas een uur later.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2011, 16:03 uur | Bericht #304456
IJshotel primeur in Zwolle

Het allereerste IJshotel van Nederland staat in Zwolle en is dit weekend geopend. Het ijshotel werkt als een gewoon hotel maar het hoort bij het Ijsbeeldenfestival.

In elk van de drie kamers vriest het zo’n acht graden. De hotelgasten krijgen speciale thermische slaapzakken en dikke dekbedden. De badkamers zijn wel verwarmd en het warme ontbijt wordt op bed geserveerd. Er zijn tot nu toe zo'n vijfendertig nachten geboekt, er zijn er 300 beschikbaar. Drie journalisten kregen de primeur en mochten overnachten. Alleen het geluid van de koelinstallatie en de knipperende lichten in de ijssculpturen vonden ze wat hinderlijk. Daarvoor heeft de hoteleigenaar oordopjes en slaapmasker klaargelegd.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2011, 16:04 uur | Bericht #304458
Natte sneeuw en drukke spits op pakjesavond

Het ziet er naar uit dat Nederland de eerste witte vlokken mag verwachten. Weliswaar natte sneeuw, maar toch. Maandag, en dinsdag, worden vooral de noordelijke en oostelijke provincies van ons land getrakteerd op het witte goedje. Ook valt lokaal een hagelbui. De buien zorgen in de aanloop naar pakjesavond mogelijk voor chaos op de wegen. Voor sinterklaasvierders kan de avondspits maandag nog een hele onderneming worden. De spits wordt, volgens de ANWB, zwaarder dan normaal. Veel automobilisten gaan, wegens pakjesavond, eerder naar huis, waardoor de verkeersdrukte al om drie uur op gang komt. In combinatie met de winterse buien maakt dat de snelwegen extra druk.Droge sneeuw
Voor veel wintersporters is de eerste sneeuw goed nieuws. Dezelfde stroming die in de Alpen voor de eerste droge sneeuw zorgt, levert nu ook neerslag in de lagere gebieden. Of de sneeuw tot de kerstvakantie blijft liggen, is echter de vraag. 'Boven de 1500 meter blijft het nog wel anderhalve week liggen', zegt een woordvoerder van Weeronline.

De eerste droge sneeuw in Nederland laat, volgens de modellen, nog wel even op zich wachten. De signalen zijn er, maar de kans is niet groter dan 8 procent. Gisteren was dat echter nog slechts 1 procent. 'De meeste weermodellen gaan ervan uit dat dit niet gebeurt', zegt Weeronline, ondanks de toegenomen kans.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:25 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 december 2011, 11:17 uur | Bericht #304724
'Vroege en drukke spits door Sinterklaas'

De ANWB waarschuwt voor een drukke avondspits. Vanwege pakjesavond zal de spits ook eerder beginnen dan normaal. Het KNMI waarschuwt voor winterse buien. Veel mensen gaan eerder naar huis en winkels gaan vroeger dicht zodat niemand pakjesavond hoeft te missen. Daarom zal het eerder druk zijn op de weg, de ANWB spreekt van een Sinterklaaseffect.Eerste files rond drieën
Rond 15:00 uur zullen de eerste files ontstaan, is de verwachting. Het drukste moment zal rond 17:00 uur zijn.

Gladheid door winterse buien
Het weer werkt ook niet mee: er worden buien en een stevige wind verwacht, waardoor het extra druk op de wegen zal worden. Op de zuidelijke provincies na waarschuwt het KNMI in het hele land voor winterse buien en mogelijke gladheid.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:25 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 december 2011, 16:46 uur | Bericht #304892
Waterstand grote rivieren stijgt weer

De waterstand in Rijn, Waal en IJssel stijgt. Nadat vorige week een laagterecord van 6.98 meter boven NAP werd bereikt, stond de Rijn bij Lobith maandag weer op 7.06 meter boven NAP. Voor volgende week maandag voorziet in Infocentrum Binnenwateren alweer een stand van 8.50 meter boven NAP en daarna kan het water zelfs hoger komen te staan dan gemiddeld voor eind december, zo heeft een woordvoerster maandag gezegd.

Ook het waterpeil in de Maas stijgt. Overal in het stroomgebied van de rivieren heeft het geregend en er wordt nog meer neerslag verwacht, terwijl het niet gaat vriezen. Door het extreme laagwater heeft de binnenvaart wekenlang met halfbeladen schepen moeten varen. Beperkende maatregelen als niet inhalen en passeren op het water blijven nog enkele dagen van kracht.

Bron: de Pers
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 december 2011, 16:47 uur | Bericht #304894
ANWB start proef gladheidsmelder

De ANWB gaat deze winter haar leden inschakelen om weggebruikers te waarschuwen voor gladde wegen. Er wordt een proef gedaan met de zogeheten gladheidsmelder. Via de website of via Twitter (#gladheidsmelder) kan iedereen gladde plekken melden en daarbij een onderscheid maken tussen stoep, fietspad en weg. De website is ook mobiel beschikbaar. Gladheidsmelder.nl maakt gebruik van Google Maps, zodat direct zichtbaar is op welke plek het precies glad is. Reizigers kunnen vervolgens met behulp van de gladheidsmelder bepalen of ze later weggaan van huis, of dat ze voor het ov kiezen.

Bron: West Online
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 december 2011, 08:58 uur | Bericht #305131
Eerste sneeuw in BelgiëGisteren is in ons land de eerste sneeuw gevallen, zoals te zien op deze foto die gemaakt is in Bastenaken. 'Toch moeten we onze skilatten nog niet uithalen', zegt onze weervrouw Jill Peeters. 'Tot en met dinsdagnacht is het door aanvoer van polaire lucht erg koud en onstabiel, wat resulteert in kleine sneeuwbuien in de Hoge Venen en natte sneeuw in de Kempen. Maar eind deze week wordt het weer warmer, dit weekend halen we zelfs tien graden. Op een sleetocht in het witte gras is het dus nog even wachten.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:25 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 december 2011, 10:12 uur | Bericht #305163
Woensdag grote kans op westerstorm

Diverse meteorologen waarschuwen voor een westerstorm op woensdag met windkracht 9 en zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur. “We gaan een aantal ruige dagen tegemoet”, aldus Piet Paulusma dinsdag op zijn website. Hij voorspelt voor woensdag in de kustgebieden 'een volle westerstorm' en in het westen en noordwesten mogelijk een zware storm.

Het KNMI meldt tevens dat er woensdagmiddag en –avond enige tijd een westerstorm kan opsteken met vooral aan de kust kans op (zeer) zware windstoten tot rond de 100 kilometer per uur.

Paulusma stelt overigens dat het de hele week stormachtig blijft met donderdag ook veel regen en vrijdag opnieuw een westerstorm. “Dus kans op schade”, concludeert de weerman. In Friesland raakten dinsdagochtend al meerdere auto’s van de weg door plotselinge hagelbuien.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 december 2011, 21:22 uur | Bericht #306963
Glad op de wegen in het noordenIn het hele noorden van het land kan het glad zijn op de wegen. Het KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen voor de komende uren code geel afgekondigd. Het weerinstituut waarschuwt in die provincies voor winterse buien met hagel en natte sneeuw en lokaal kortstondige gladheid door hagelbuien. In Noord Holland en Friesland kan het ook nog onweren bij winterse buien.

Als gevolg van een ongeval door gladheid is de Afsluitdijk (A7) vrijdagavond in beide richtingen afgesloten. Twee vrachtwagen zijn daar geschaard, aldus een woordvoerder van de ANWB. Hoe lang de afsluiting gaat duren is onduidelijk. Midden op de dijk gebeurde het ongeluk rond kwart voor acht tijdens hevige hagelbuien. Volgens sommige automobilisten was de dijk in een ,,ijsbaan" veranderd, aldus de ANWB.


Bron: De Pers | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2011, 21:54 uur | Bericht #306983
Glad op de wegen in het noorden

In het hele noorden van het land kan het glad zijn op de wegen. Het KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Drenthe, Friesland en Groningen voor de komende uren code geel afgekondigd.

Het weerinstituut waarschuwt in die provincies voor winterse buien met hagel en natte sneeuw en lokaal kortstondige gladheid door hagelbuien. In Noord Holland en Friesland kan het ook nog onweren bij winterse buien.

Op de Afsluitdijk zijn vrijdagavond tien auto's op elkaar gereden. Oorzaak van de kettingbotsing is vermoedelijk de gladheid. Of er mensen gewond zijn geraakt is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de ANWB is de Afsluitdijk (A7) in beide richtingen afgesloten na het ongeval.

Vrachtwagens
Twee vrachtwagens zijn daar geschaard, aldus een woordvoerder van de ANWB. Hoe lang de afsluiting gaat duren is onduidelijk.

Midden op de dijk gebeurde het ongeluk rond kwart voor acht tijdens hevige hagelbuien. Volgens sommige automobilisten was de dijk in een ''ijsbaan" veranderd, aldus de ANWB.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 11:17 uur | Bericht #307060
Ongevallen door winterweer

Op de Nederlandse snelwegen gebeuren veel ongelukken vanwege gladheid op de weg. In de drie noordelijke provincies geldt nog de code geel. De A348 tussen Arnhem en Doesburg is zaterdagochtend in beide richtingen afgesloten doordat een grote vrachtwagen door de middelste vangrail is gereden. De vrachtwagen raakte in de slip door gladheid, laat een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst weten.

In het noorden en oosten van het land kan het nog wel glad zijn als gevolg van bevriezing van weggedeelten. Het gaat om een flink deel rond de Gelderse plaats Doesburg, meldt de ANWB. In Groningen, Friesland en Drenthe geldt zaterdag nog de code geel, wat betekent dat het glad kan zijn op de wegen. Het KNMI waarschuwt voor winterse buien met hagel en natte sneeuw. Ook zou het kunnen gaan onweren, waarschuwt de meteorologische dienst.

Drenthe
Op de rotonde bij het Drentse Gieten hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in korte tijd drie auto-ongelukken achter elkaar voorgedaan vanwege het winterweer, zo maakte de politie zaterdag bekend. Een van de bestuurders raakte daarbij licht gewond. Een bestelbusje uit de richting Veendam kantelde bij de rotonde en kwam op zijn zij te liggen. De daaropvolgende personenauto probeerde vervolgens te remmen, maar gleed van de weg en ramde een betonpaaltje. Ook een vrachtwagen uit de richting Assen slipte en ramde een verkeersbord.

Afsluitdijk
De Afsluitdijk is zaterdagochtend rond 8 uur weer geopend nadat door de gladheid een aantal auto's op elkaar was geknald. De verbinding tussen Noord-Holland en Friesland was vrijdagavond afgesloten. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld. Volgens Rijkswaterstaat is het gevaar op de dijk inmiddels geweken. Het ongeval op de Afsluitdijk gebeurde vrijdagavond rond 8 uur. Er reden twee vrachtwagens op elkaar. Volgens automobilisten was de weg veranderd in een ijsbaan.

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 11:23 uur | Bericht #307062
Stuntelige inbreker valt van dak

Een poging tot inbraak in Apeldoorn gaat een nog onbekende man niet in de koude kleren zitten. Toen hij en zijn maat in de nacht van vrijdag op zaterdag moesten vluchten nadat zij door de bewoners van een pand aan de Steeneik werden betrapt, viel hij van het dak. Zijn partner wist overigens wel op een beheerste manier van het dak te komen. De politie heeft de inbrekers niet aangetroffen, maar vermoedt wel dat de gevallen inbreker gewond is geraakt. Het is niet ondenkbaar dat de ijzel op het dak de gevallen man parten heeft gespeeld, aldus een zegsman van de politie.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 12:12 uur | Bericht #307075
Gladheid: drie's auto's in de slip, een gewonde

Door plaatselijke gladheid zijn zaterdagmorgen drie auto's naast de weg beland op de kruising van de Kuinderweg met de Uiterdijkenweg bij Luttelgeest. Zonder overigens te botsen, aldus de politie. Een inzittende van een van de auto's, een 37-jarige vrouw uit Lelystad, raakte gewond. Zij werd met buikklachten naar het ziekenhuis gebracht. De 62-jarige bestuurder, een plaatsgenoot, kwam met de schrik vrij. Net als de inzittenden van de andere auto's. De provincie heeft ter plekke meteen gestrooid, meldt de politie. De auto's zijn weggesleept.

Bron: De Stentor
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 december 2011, 13:30 uur | Bericht #307098
Vrouw in levensgevaar na botsing met pikdorser

In Eeklo is zaterdagmorgen een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt na een botsing met een pikdorser. Volgens het parket van Gent ligt de gladheid op de weg mogelijk aan de oorzaak. Het ongeval gebeurde rond 7.40 uur op de Balgerhoekebrug. De personenwagen en de pikdorser kwamen om een nog onduidelijke reden met elkaar in aanrijding. Het parket van Gent stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, mogelijk speelde de gladheid van de weg een rol. Over de identiteit van het slachtoffer zijn niet meer details bekend.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 december 2011, 15:34 uur | Bericht #307124
Vrouw belandt door laagstaande zon onder trein in Zonhoven

Het treinverkeer op de verbinding tussen Hasselt en Mol was tot 16 uur verstoord door de aanrijding op de overweg aan de Kriekelstraat in Zonhoven, waarbij een tachtigjarige vrouw om het leven kwam. De automobiliste was volgens de eerste vaststellingen heel waarschijnlijk verblind door de laagstaande zon. De vrouw reed voorbij de slagbomen en kwam op de sporen terecht, waar net de passagierstrein kwam aangereden. De trein sleurde de wagen en de inzittende enkele honderden meters mee. Voor de bejaarde vrouw in het totaal verhakkelde wrak kon geen hulp meer baten. Op de trein bleef iedereen ongedeerd. Voor de gestrande reizigers werden vervangbussen ingezet.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. "Rond 15 uur waren de auto en de trein weggetakeld. Tussen 15 en 16 uur waren er nog gevolgvertragingen op lijn 15 tussen Hasselt en Antwerpen. Vanaf 16 uur verliep het treinverkeer weer normaal. De infrastructuur op de bewuste overweg werkte normaal. De slagbomen zelf waren beschadigd en dat gebeurde vermoedelijk doordat de auto de slagbomen geraakt had", aldus een woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.Vrouw verblind door zon rijdt bejaarde fietser dood

Nog een slachtoffer van de laagstaande zon: een 76-jarige fietser. De automobiliste raakte verblind door de laagstaande zon in Oostrozebeke en zag de man niet, waardoor ze hem aanreed. De twee reden in dezelfde richting. De bejaarde fietser kwam ten val en overleed ter plaatse. De plaats van het ongeval werd een tijdje afgesloten voor alle verkeer.

Bron: HLN | Gewijzigd: 10 december 2011, 15:35 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2011, 17:32 uur | Bericht #307169
Brusselse skipiste geopend voor publiek

Aan de Kunstberg in Brussel is zaterdag de 125 meter lange skipiste geopend voor het publiek. Drie sneeuwkanonnen produceren dagelijks tien centimeter sneeuw. Liefhebbers van wintersport kunnen er nog tot 25 december terecht. De skipiste profiteert deels van de natuurlijke helling van de Kunstberg. Met goed 20 meter niveauverschil en een hellingsgraad van 6,4procent kan je er een behoorlijke snelheid ontwikkelen.Voor ervaren skiërs is er bovenaan een startbaan van vijf meter hoog, zodat ze al van bij de start een flinke vaart kunnen nemen over de 50c entimeter dikke sneeuwlaag. Er is tevens een roltapijt om opnieuw naar boven te gaan.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:26 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2011, 17:34 uur | Bericht #307170
Gladheid op de weg verrast automobiliste

Op de Klenkerweg tussen Sleen en Oosterhesselen is zaterdag een automobiliste zwaargewond geraakt. Door gladheid op de weg verloor ze de macht over het stuur en botste tegen een boom. De brandweer moest haar uit de auto bevrijden. Met een ambulance (en een arts van de traumaheli) is zij naar het ziekenhuis van Zwolle vervoerd.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.058 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1015 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1015, lezen 14 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 5".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden