Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
22 december 2011, 18:50 uur | Bericht #311960
Winterweer laat voorlopig op zich wachten

Een witte kerst zit er niet in en ook in de weken daarna kunnen de schaatsen nog in het vet blijven. Na een zachte decembermaand zijn ook de vooruitzichten voor januari ongunstig voor liefhebbers van sneeuw en ijs. Het weer blijft waarschijnlijk zacht en regenachtig.

Volgens het KNMI kan het in het kerstweekeinde in Nederland lokaal zelfs 11 graden worden. Normaal is het rond kerst in de middag niet warmer dan 5 of 6 graden. Het blijft grotendeels droog. Ook rond de jaarwisseling heeft ons land nog te maken met een westelijke stroming die zachte lucht aanvoert.

Voorlopig is er geen reden aan te nemen dat dit weerbeeld aan het begin van het nieuwe jaar verandert, zo stellen klimaatdeskundigen van wetenschapssite Bitsofscience.org. Zij wezen begin november al op de toenemende zonneactiviteit, waardoor koude oostenwinden deze winter minder waarschijnlijk zijn.

"Ook computermodellen gaan er inmiddels van uit dat onze regio een zachte januarimaand tegemoet kan zien", zegt klimaatanalist Rolf Schuttenhelm. "De kans is bovendien groot dat we meer regen krijgen dan normaal." Elders in Europa is de winter eveneens ver te zoeken. In de Alpen en het noorden van Scandinavië vriest het, maar de invloed van zachte Atlantische lucht is tot in Rusland merkbaar.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 december 2011, 23:02 uur | Bericht #312056
Waarom decemberweer dit jaar zo anders dan vorig jaar?

Het is nog maar een jaar geleden, maar het lijkt alweer verder weg. Vorig jaar om deze tijd lag een groot deel van Nederland onder een dikke laag sneeuw en gingen we op weg naar de tweede witte kerst op rij. In het zuidoosten zou de dag voor kerst nog extra sneeuw vallen. In Limburg groeide de laag lokaal tot rond 40 centimeter aan. Hoe anders is het beeld nu. Hoewel het deze week in de nacht van maandag naar dinsdag op diverse plaatsen heeft gesneeuwd, is van de winter geen spoor. Vast staat dat we op een groene kerst af gaan, met temperaturen die overdag vaak in de buurt van 10 graden uitkomen en ook ’s nachts geregeld hoger zijn dan overdag in deze tijd van het jaar gebruikelijk is.

Waar komen de uitersten vandaan?
Twee uitersten dus en dat binnen een jaar tijd. Hoe kan dat toch? Waarom volgt het weer het ene jaar het ene patroon en het andere een totaal ander? Dat zijn vragen waar ook meteorologen mee worstelen, zeker de meteorologen die zich in het maken van seizoensverwachtingen willen bekwamen. Want dat er verschillende patronen zijn, is wel duidelijk. We herkennen ze ook wel. Zo volgt het weer de afgelopen weken een uitgesproken zonaal patroon, met een sterke westcirculatie en in Nederland winden die aan de grond bijna alleen maar uit het zuidwesten waaien. Daarmee komt steeds zachte lucht onze kant op en heeft de winter geen schijn van kans. Vorig jaar om deze tijd volgde het weer veel meer een meridionaal patroon met vooral in de hogere delen van de atmosfeer vaak noordelijke winden, de aanvoer van koude lucht vanuit het poolgebied en aan de grond winterweer, bijna ongeacht waar de wind vandaan kwam.

De basis van een antwoord op de hiervoor gestelde vragen ligt in het gedrag van de straalstroom, de smalle band met hoge windsnelheden hoog in de atmosfeer die in grote lijnen de ligging van hoge- en lagedrukgebieden in onze omgeving bepaalt. Daar waar fronten aan het aardoppervlak de scheiding vormen tussen de uit het noorden afkomstige koude en de vanuit het zuiden afkomstige warme lucht, fungeert de straalstroom als de grens tussen beide luchtsoorten in de hogere delen van de atmosfeer. Behalve een afbakening van warm en koud levert de straalstroom ook de dynamiek die nodig is om hoge- en lagedrukgebieden te laten ontstaan. Als je het simpel opschrijft, zou je kunnen zeggen dat de aanvoer van warmte in de hoge etages van de atmosfeer aan de grond op die plaats niet zelden samengaat met de vorming van hogedrukgebieden. De aanvoer van koude lucht hoog in de atmosfeer leidt aan het aardoppervlak op die plaats niet zelden tot de vorming van lagedrukgebieden. En het is de ligging van de straalstroom die bepaalt waar hoog in de atmosfeer warme en waar koude lucht wordt aangevoerd.


Vorig jaar was de stroming in december meridionaal. Hogedrukgebieden hadden het goed naar hun zin in het hoge noorden. Lagedrukgebieden, gevuld met koude lucht juist in onze omgeving. (Noot MarkNL: het plaatje is helaas niet groter beschikbaar bij Weer.nl


Dit jaar is de situatie heel anders. Hogedrukgebieden liggen een stuk zuidelijker, lagedrukgebieden voelen zich juist prima thuis in het hoge noorden.

Dit jaar zonaal
Is het patroon, zoals nu, zonaal dan heeft de straalstroom en duidelijk west-oost georiënteerde ligging. De plaats waar de koude en de warme lucht hoog in de atmosfeer zich ophouden, ligt dan behoorlijk vast. De kou zit in het noorden, met daaronder de bijbehorende lagedrukgebieden, de warmte op hoogte zit in het zuiden, met daar de bijbehorende hogedrukgebieden. Voor Nederland betekent dit vaak lagedrukgebieden in het zeegebied tussen IJsland en Schotland, naar het oosten trekkend en dan vaak met als eindbestemming Scandinavië. En hogedrukgebieden van het gebied in de omgeving van de Azoren, via Spanje en Portugal naar de Alpenlanden. Bij ons als gevolg hiervan wisselvallig weer en steeds de aanvoer van zachte lucht uit het zuidwesten. Zie daar het verhaal van de decembermaand tot nu toe in een notendop.

Vorig jaar meridionaal
Vorig jaar om deze tijd was de stroming meridionaal. In de straalstroom zaten geweldige bochten. Op de ene plaats was de wind hoog in de atmosfeer over langgerekte gebieden zuid-noord gericht, op andere plaatsen over even grote afstanden juist noord-zuid. De noordwaarts gerichte takken voerden op grote hoogte warme lucht aan richting bij voorbeeld IJsland en Groenland, waar dan ook steeds weer nieuwe hogedrukgebieden ontstonden. Op andere plaatsen, bij voorbeeld boven Noordwest-Europa, voerden noordelijke winden hoog in de atmosfeer steeds koude lucht, afkomstig vanuit het poolgebied aan. Aan het aardoppervlak ontstonden daarin bij ons steeds lagedrukgebieden die in de koude lucht elke keer weer sneeuw veroorzaakten. En lage temperaturen. Zie daar het winterse weer van december vorig jaar in een notendop.


Bij een meridionale stroming hoort een negatieve NAO-index. Die zagen we vorig jaar december dan ook erg duidelijk. Bron: NOAA.


Een zonale stroming gaat samen met een positieve NAO-index. Die hebben we dit jaar gedurende de decembermaand dan ook. Bron: NOAA.

Indices
Het type stroming kun je vaststellen aan de hand van diverse indices. De belangrijkste voor onze omgeving is de zogenoemde Noord Atlantische Oscillatie, de NAO-index. Bij een meridionale stroming zoals vorig jaar in december hoort een negatieve waarde, een zonale stroming zoals dit jaar in december gaat samen met positieve waarden. In de plaatjes naast dit verhaal is het verschil tussen vorig en dit jaar duidelijk te zien. De verschillen zijn daarmee verklaard.

Maar eigenlijk ook niet. Want de grote vraag is natuurlijk waarom de stroming vorig jaar meridionaal en dit jaar zonaal was? En die vraag is een stuk lastiger te beantwoorden. Bepalend voor de ligging van de straalstroom is onder meer het temperatuurverschil tussen de hoge delen van de atmosfeer boven de Noordpool en de hoge delen van de atmosfeer, een stuk zuidelijker boven het Noordelijk Halfrond. Op dit moment is dat verschil erg groot, vooral omdat het hoog boven de Noordpool erg koud is. Een strakke west-oost gerichte straalstroom zonder al teveel toppen en dalen is er het gevolg van. Met kleine kansen op meridionale stromingen. Vorig jaar was dat verschil veel kleiner en vertoonde de straalstroom veel meer bochten. Toen maakten meridionale stromingen meer kans. Als je een goede seizoensverwachting wilt maken, bij voorbeeld voor de winterperiode, wil je op dat type processen vat proberen te krijgen. Maar dat is erg moeilijk. En zolang dat zo is, blijft dit type verwachting bij ons behoorlijk grillig.


Op 17 december viel vorig jaar viel veel sneeuw in Nederland, vooral in het westen. Sneeuwschuivers draaiden overuren. Foto; archief.


Schaatsen op het Schildmeer in Groningen met rijp aan de bomen. Vorig jaar kon het. Nu is het daar grijs en nat. Foto: Jannes Wiersema.


De vuurtoren bij Marken in het ijs. Foto: Thijs Spijker.


Schapen in de sneeuw. Een jaar geleden zag het er zo uit. Je kunt het je nu moeilijk voorstellen...! Foto: Karin Broekhuijsen.


Een witte kerst in Waalre. Foto: Anita Baten.


Bron: Meteo Consult, NOAA
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 december 2011, 12:42 uur | Bericht #312299
Brandweer druk met omgewaaide bomen

Harde wind heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plekken in de provincie voor overlast gezorgd. De brandweer was vooral druk met het opruimen van omgewaaide bomen. Onder meer in Genemuiden, Okkenbroek en Dedemsvaart was dat het geval. Er zijn geen gewonden gevallen door de harde wind.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 december 2011, 18:58 uur | Bericht #312667
KNMI: VAAK ZACHT TIJDENS KERSTDAGEN

Het lijkt absurd warm voor kerst, maar zo bijzonder is de hoge temperatuur niet. Het vriest of sneeuwt helemaal niet zo vaak, blijkt uit cijfers van het KNMI. De afgelopen twee jaar was er sprake van een witte kerst. Vorig jaar lag in het zuiden van Limburg zelfs 30 cm sneeuw. Het was behoorlijk gevaarlijk op de weg. Hoe anders is het dit jaar: het wordt vandaag gemiddeld 11 graden. Er kan alleen wel wat motregen vallen, zegt weervrouw Helga van Leur. Kijk op de speciale motregenradar waar de motregen valt.

Normaal tussen 5 en 10 graden
Meestal ligt bij het meetstation in De Bilt de temperatuur op deze dagen tussen de 5 en 10 graden Celsius. Gisteren, eerste kerstdag, lag het gemiddelde op 9,2 graden, met als maximum bijna 11 graden.

Kerstdooiweer
Rond kerst stijgt de temperatuur volgens het KNMI vaak. Dit wordt ook wel 'kerstdooiweer' genoemd. Meteorologen denken dat dat te maken heeft met een depressie in de atmosfeer boven Alaska. Die zou zich rond deze tijd langzaam uitbreiden en in West-Europa uiteindelijk leiden tot een kerstdepressie en dooi.

Warmste ooit
De warmste kerst hadden we in 1974, toen het op beide dagen rond de 12 graden werd. Sinds 1901 toen met de metingen werd begonnen, lag slechts acht keer op beide dagen sneeuw, waaronder de afgelopen twee jaar.

12 doden met kerst in 1994
Strenge vorst met kerst is in ruim 30 jaar niet meer voorgekomen. In de jaren 60 was het nog enkele jaren bitter koud op de feestdagen, met temperaturen tot bijna -12 graden. Pas in 1994 was er weer echte vorst. Op de avond van eerste kerstdag vroor regen op. Door de gladheid kwamen 12 mensen om het leven.

Bron: RTL
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 december 2011, 19:03 uur | Bericht #312668
Warmste tweede kerstdag sinds 1974

Maandag gaat de boeken in als de warmste tweede kerstdag sinds 1974. In De Bilt werd het 12 graden, 0,1 graad koeler dan in 1974, toen het de warmste tweede kerstdag ooit werd. Dat meldt weeronline.nl. Bij records wordt altijd uitgegaan van metingen in De Bilt. Bij Schiphol werd het maandag met 13 graden het warmst. Volgens een woordvoerder van weeronline.nl is het vrij uitzonderlijk dat het zo warm is op tweede kerstdag. "Normaal is de temperatuur rond deze tijd 5 of 6 graden."
Het zachte weer is volgens de zegsman te danken aan goede stromingen. "Er komt geen koude lucht uit het noorden of oosten. Alles komt nu uit het zuiden of westen en daarmee komt dus geen kou onze kant op."

Bron: NU.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 december 2011, 08:21 uur | Bericht #312734
December extreem nat verlopen

December was dit jaar extreem nat. Met 152 millimeter neerslag komt december 2011 uit op de derde plek in de ranglijst met natste decembermaanden sinds 1906, meldt weeronline.nl. De natste decembermaand ooit was in 1965, toen viel er meer dan 163 millimeter neerslag. Normaal valt er in december ongeveer tachtig millimeter neerslag.



Nadat november juist droger dan ooit was verlopen, sloeg het weerbeeld meteen op de eerste dag van december drastisch om en viel er direct dertig millimeter neerslag. Dat was ook meteen de grootste hoeveelheid neerslag die deze maand op een dag viel. Vervolgens was het vooral in het eerste deel van de maand regen- en stormachtig en was sprake van 'typisch herfstweer aan het begin van de meteorologische winter'.

December 2011 verliep ook een stuk warmer dan normaal met een gemiddelde maandtemperatuur van 6,3 graden, tegenover 3,7 graden normaal. Dit betekent een vijfde plek in de ranglijst met warmste decembermaanden sinds 1901. Aanvoerder van deze lijst is december 1974 met 7,3 graden.

Het zachte weer werd veroorzaakt doordat een stevige westelijke stroming storingen vanaf de oceaan aanvoerde. Vriezen deed het deze maand nauwelijks. Slechts één keer kwam het in De Bilt tot vorst, terwijl dat normaal in december dertien keer voorkomt. In het weekend van 17 tot en met 20 december was het wel even winters, doordat de stroming tijdelijk naar het noordwesten was gedraaid. Daardoor kreeg Nederland te maken met koude lucht vanaf de Noordpool, wat winterse buien en gladheid opleverde.

Stormen deed het in december volop. Op 7, 8, 9 en 13 december kwam het tot echte stormen, waarbij het, met uitzondering van 9 december, in de kustgebieden tot zeer zware windstoten van meer dan honderd kilometer per uur kwam. Tussen de stormen en buien door liet de zon zich echter ook vaker dan gemiddeld zien. December 2011 telde 55 zonuren, tegenover 49 normaal. Het afgelopen jaar week het weerbeeld overigens elke maand af van het gemiddelde.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2011, 14:31 uur | Bericht #312788
Van de winter geen spoor

Dat waren ze dan, de kerstdagen van het jaar 2011. Op veel plaatsen grijs met in het oosten vaak motregen, maar bovenal ook zacht. En de zon liet niet helemaal verstek gaan. In het westen en dan vooral gisteren kwam de zon er nog even goed door.

Het was dan ook even met de ogen knipperen voor al die mensen die gisteren door de duinen ten noorden van Zandvoort naar het Parnassiastrand liepen. En dat waren er nogal wat. De strandtent bovenop de duinen kon de drukte maar net aan. Gauw even het strand op, tot het water en dan weer terug om nog iets van een kop warme chocola of een appelgebakje te nemen.

winter.jpg
Drukte op het strand in Zandvoort. Tweede kerstdag piepte daar de zon er nog even mooi door. Foto: John Dalhuijsen.

De paarden die in het gebied lopen lieten zich, misschien wel rustig gemaakt door de aangenaam schijnende zon gewillig aaien, mensen zetten elkaar op de foto in het mooie gebied en een enkeling ging op een bankje zelfs even in de zon zitten. In de auto, op weg naar het gebied toe, liet de thermometer zien dat het tussen 12 en 13 graden moest zijn. Later op de avond bevestigde Schiphol met een maximumtemperatuur van precies 13 graden dat die waarde er niet ver vanaf zal hebben gezeten. Het is zogezegd een onnatuurlijk warme kerst geweest.

Niet de warmste
Toch was het in De Bilt niet de warmste kerst. Daar wees de thermometer de voorbije kerstdagen precies 12 graden als maximumtemperatuur aan. In 1974 werd het er tijdens de twee kerstdagen nog net iets warmer. Het kan natuurlijk niet uitblijven of de natuur reageert alweer op het warme weer van de voorbije decemberweken. En wie z’n ogen de kost geeft, hoeft ook weinig moeite te doen om bloemen, planten en struiken in bloei te zien staan. Zelfs sommige bomen lijken alweer aan uitkomen te denken. De wintermaand december stelde dit jaar niets voor.

winter1.jpg
Zo was tweede kerstdag vorig jaar in Landgraaf. Foto: Helga Kobben.

De drukverdeling van dit moment is dan ook volslagen anti-winters. Hogedrukgebieden ten zuiden van Nederland en lagedrukgebieden in het noorden kunnen niet anders dan een westelijke tot zuidwestelijke wind opleveren. Wie de windroos van de bijna voorbije maand van De Bilt erbij pakt, zal dan ook zien dat de richtingen tussen west en zuid dit jaar zwaar oververtegenwoordigd zijn. Daarmee is het hele verhaal eigenlijk al verteld. Geen kou, vrijwel geen vorst ook. Waarnemer Jannes Wiersema uit Roodeschool stuurde ons vanochtend een foto van de plaatselijke ijsbaan waar alleen water opstaat. Hij – en hij woont voorwaar toch niet in de warmste plaats van Nederland – heeft deze maand nog helemaal geen vorst kunnen aantekenen. Voor hem, en hij woont er al een tijdje, is dat een unicum te noemen. In De Bilt werd nog net een vorstdag aangetekend (-0,1 graden), maar veel andere plekken bleven vorstloos.

winter2.gif
De verwachte positie van de straalstroom vandaag is nog redelijk noordelijk.

Wat we de komende dagen zien, is dat het hogedrukgebied ten zuiden van ons z’n centrum naar het zuidoosten van Europa verlegt. Een ander hogedrukgebied boven de oceaan trekt zich terug naar de omgeving van de Azoren. De straalstroom op de oceaan en boven het noorden van Europa, die nu een vrij noordelijke positie inneemt, krijgt dan weer de kans om z’n invloed naar het zuiden uit te breiden. Lagedrukgebieden vestigen zo hun invloed op het weer bij ons. Dat merken we woensdag al als de wind toeneemt en een front – dat vooralsnog niet erg actief lijkt – ons land vanuit het westen passeert. In de nacht naar donderdag volgen vooral in het noorden een paar buien en kan de wind in het Waddengebied even tot windkracht 8 aantrekken.

Donderdag wind en regen
Donderdag lijkt een windrijke en vooral later ook natte dag te worden, als een volgend frontensysteem overkomt. Vrijdag wordt de lucht even wat kouder en trekken een paar buien over het land, mogelijk met hagel of natte sneeuw. Tijdens de jaarwisseling zijn nieuwe fronten aan zet en vooral nieuwjaarsdag lopen de temperaturen flink op. Op diverse plaatsen zou het kwik die dag tot een graad of 11 kunnen stijgen. Het zou een superzachte start van het jaar 2012 betekenen. Volgens de lange termijnberekeningen van het Europese model komt de straalstroom na het komende weekeinde nog wat zuidelijker te liggen en wordt tegelijkertijd zeer sterk.

winter3.gif
Maandag rond middernacht komt hij veel zuidelijker uit. Het weer in Nederland is dan ook een stuk wisselvalliger dan nu.

Lagedrukgebieden, die dan onze kant opkomen, kunnen gemakkelijk veel wind bij zich hebben en af en toe flinke hoeveelheden regen. Tegelijkertijd worden de kansen op intermezzo’s met ook winterse buien tussendoor groter, omdat de wind af en toe noordwestelijk wordt.

Winterweer is ook dan nog steeds niet in het verschiet, maar er gebeurt wel genoeg in de atmosfeer. En voor de wat hoger gelegen delen van Europa zou die ontwikkeling uiteindelijk wel op een vracht verse sneeuw kunnen uitdraaien. Dat is iets wat de afgelopen jaren veel minder vaak gebeurde. De sneeuwhoeveelheden in de Alpen zouden de komende weken dan ook weleens flink kunnen oplopen. Voor de gletsjers betekent dat in elk geval nieuwe brandstof.

Geen winter meer?
En de rest van de winter? Dat is nu natuurlijk moeilijk te zeggen. Nu al een evaluatie maken van de winter, kan evenmin. Het zou hetzelfde zijn als, nadat in een voetbalwedstrijd ongeveer 30 van de 90 minuten zijn gespeeld, alvast met de nababbel te beginnen. Er kan nog heel veel gebeuren, we hebben nog twee maanden te gaan. En soms zit het venijn pas aan het einde.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 december 2011, 14:34 uur | Bericht #312789
Het kwik gaat dit jaar niet meer onder nul

Het is u ongetwijfeld al opgevallen: de winter geeft voorlopig niet thuis. Ook de komende dagen gaat het niet meer vriezen, rond de jaarwisseling klimt het kwik zelfs nog. Het is grijs, slechts af en toe is er een lokale opklaring. De temperaturen schommelen de voorbije en de komende dagen van vijf naar tien graden en terug. Maar dat op zich is niet zo abnormaal in december. De komende dagen komt er nog iets meer wind opzetten en af en toe trekt bovendien een regenzone over. Een lentegevoel komt dus nog niet meteen opzetten.

Maar toch is het een uiterst zachte winter tot nu toe. Het vriest 's nachts niet en ook de komende dagen blijft het vooral 's nachts zacht. De temperaturen overdag zullen de komende dagen zelfs nog stijgen. Op Nieuwjaar en de dagen daarna wordt het wellicht zelfs 10 graden en meer. "Wie een horrorwinter had voorspeld, zit er voorlopig toch wel ver naast", zegt weerman Frank Deboosere.

Ook de natuur lijkt in de war. In Merelbeke zijn bijvoorbeeld dwergvleermuizen gezien, dieren die normaal gezien een winterslaap houden in deze periode. Ook de egel wordt nog gezien en de lijsters en de nachtvlinders leggen hun activiteiten nog niet stil. De paddenstoelen zijn evenmin verdwenen, ook dat is rond de jaarwisseling uitzonderlijk.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 december 2011, 15:37 uur | Bericht #312795
Waterpeil in Zeeland na de regen weer terug op normaal niveau

De waterpeilen in Zeeland zijn weer op normaal niveau. Na de aanhoudende regen van vorige week is de situatie weer stabiel. In deze uitzonderlijk natte decembermaand draaiden de gemalen van het waterschap maximaal en waren extra pompen nodig om lokale wateroverlast op te lossen en verder te voorkomen.



,,Die extra pompen zijn inmiddels verwijderd. Voor komende dagen wordt (lichte) regen verwacht, in combinatie met normale laagwater getijden zal dit zeker geen problemen opleveren”, aldus lid van het dagelijks bestuur, Luc Mangnus.

Door een combinatie van zware neerslag, noordwestenwind en doodtij kon er vorige week minder en langzamer water worden afgevoerd. Het waterschap zette op drie locaties in Zeeland extra pompen in om het water sneller te kunnen afvoeren. Inmiddels kunnen de gemalen en uitwateringsluizen de hoeveelheid water goed aan en zijn extra pompen dus niet meer nodig. De extra pompen bij gemaal De Piet (nabij vliegveld Midden-Zeeland), gemaal Baarland en in de Nijspolder bij Ossenisse zijn verwijderd.

Bron: PZC | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 december 2011, 08:20 uur | Bericht #313005
Strooizout supermarkten raakt niet verkocht

Ze stonden elkaar al sinds oktober te verdringen in de supermarkt, de sneeuwschoppen en de emmers met strooizout. Supermarktketens hadden vele tonnen ingeslagen om de klanten te voorzien van middelen om de winter te bestrijden. Want vorig jaar werden we al in november bedekt door een laag sneeuw en ijs. Maar omdat de wintertoestand dit jaar uitblijft, liggen de emmers strooizout en de sleeën stof te vergaren in de winkel.

'We hebben de winterproducten vroeg in de winkel gelegd als dienstverlening aan de consument, die zich nog goed de situatie van de voorbije twee jaar herinnert', klinkt het bij Colruyt. 'Dat verkocht in het begin goed, maar sindsdien zien we een daling in de verkoop. Er is genoeg stock als er toch een winterpiek komt.'

Ook Carrefour spreekt van een 'aanzienlijke daling van de verkoop in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar'. 'Een inhaalbeweging is uiteraard altijd mogelijk van zodra het weer omslaat en het zou beginnen sneeuwen of vriezen', klinkt het nog.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 december 2011, 09:21 uur | Bericht #313198
Zachte winter bespaart ons miljoenen euro's

De zachte winter bespaart ons miljoenen euro's. Alleen al aan strooizout werd er 3miljoen euro minder uitgegeven. En dan zwijgen we nog over de kostprijs van kapotgevroren wegen en sneeuwfiles. En van ziektedagen, want een griepepidemie blijft uit. Alleen uw energiefactuur blijft even hoog, omdat de prijzen zo sterk zijn gestegen.



Vorig jaar viel de eerste sneeuw al in november, met temperaturen die een hele week lang nauwelijks boven het vriespunt uitkwamen. December volgde met maar liefst 21 sneeuwdagen: een absoluut record, want normaal valt er tijdens een volledige winter maar op zo'n dertien dagen sneeuw. Nacht na nacht rukten de strooidiensten uit, maar die konden niet verhinderen dat de ochtendspits in chaos en ellenlange files eindigde. Tot overmaat van ramp vrat het strooizout het wegdek kapot en werden hele rijstroken afgesloten om inderhaast putjes te vullen of asfaltlagen te vervangen. Er volgde zelfs een zouttekort, waardoor het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de weggebruikers vroeg om thuis te blijven. Het resultaat: er was op 29 december 2010 al 51.400 ton zout uitgestrooid over de Vlaamse wegen. Goed voor een kostprijs van ruim drie miljoen euro.

Wat een verschil met 2011: amper 3.900 ton en 260.000 euro. Met dank aan een prachtige nazomer die tot diep in november duurde en een decembermaand met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. Een stuk meer dan de 3,9 graden in een normale december.

Er ligt wel bijna 50.000 ton zout klaar en daar is voor betaald. 'Maar gelukkig wordt strooizout niet slecht', zegt Ilse Luypaerts van het AWV. 'We kunnen het dus ook nog in de komende jaren gebruiken. Of in de loop van de komende maanden, natuurlijk, want we weten niet wat de winter nog kan brengen. Wij houden ons klaar tot in april.'

Energiefactuur daalt niet
Minder goed nieuws is er voor uw eigen portemonnee, want die zal er weinig van merken dat u deze winter uw verwarming minder vaak hebt opgezet. Er werd 18 procent minder aardgas en 28 procent minder stookolie verbruikt, maar die producten zijn in één jaar tijd zoveel duurder geworden dat u zelfs meer betaalt dan vorig jaar.

Nog in december 2010: een ware griepepidemie. Ook die blijft dit jaar uit. 'In België en zelfs in Europa zijn maar enkele griepgevallen vastgesteld', zegt professor Marc Van Ranst (KU Leuven). 'We kunnen dus niet van een epidemie spreken. Het is mogelijk dat de zachte temperaturen daarvan de oorzaak zijn. Wel zijn er meer mensen dan anders die met luchtweginfecties in het ziekenhuis belanden.' Op de spoeddiensten kwamen door het uitblijven van ijzel dan weer minder mensen binnen met breuken.

De Vlaamse overheid bespaart overigens niet alleen op strooizout. Ook de toeslag voor nachtelijke werkuren van de strooidiensten valt weg. En de kostprijs van het vullen van putjes in het wegdek. Maar hoeveel het vorig jaar kostte om de kapotgevroren wegen te herstellen, kon het AWV ons gisteren niet vertellen.

Bron: De Standaard | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 december 2011, 10:13 uur | Bericht #313206
Warmste oudejaarsnacht sinds meer dan een eeuw

In tegenstelling tot vorig jaar zal het zaterdag niet noodzakelijk zijn om nieuwjaar te vieren met dikke jas, sjaal en handschoenen. Het belooft immers de zachtste overgang van oud naar nieuw te worden sinds 1883.

Zaterdag wordt een bewolkte en druilerige dag, maar zacht voor de tijd van het jaar wordt het wel. In de nacht van oud naar nieuw daalt het kwik op vele plaatsen niet onder de 10 graden. Als deze verwachting uitkomt, zal het geleden zijn van 1883 dat het in de nacht van oud naar nieuw nog zo zacht was.

Nieuwjaarsdag wordt somber, regenachtig en winderig maar extreem zacht. De temperatuur schommelt rond 13 graden. De hele volgende week blijft er veel bewolking, er zijn perioden met regen of buien en geregeld staat er ook veel wind. Het blijft zacht bij een middagtemperatuur in het binnenland rond 9 graden.

Bron: GVA
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 december 2011, 14:15 uur | Bericht #313277
Natte vuurpijlen?

In de nacht van zaterdag op zondag gaan we om precies middernacht over naar het jaar 2012 en dat gaat over het algemeen gepaard met flink wat geknal en vuurwerk. Droog weer is daarbij natuurlijk het meest gunstig, maar volgens de nieuwste berekeningen zit dat er tijdens deze jaarwisseling niet in. Wel is het erg zacht.

weer.png
De temperatuur komt tijdens de jaarwisseling om middernacht tussen 9 en 13 graden uit. In De Bilt wordt het hoogstwaarschijnlijk 11 graden en daarmee wordt het niet recordzacht, want op 1 januari 2006 was het om precies middernacht 12,1 graden.

De hele maand december is dit jaar erg zacht verlopen en we stevenen dan ook af op een uitzonderlijk hoog temperatuursgemiddelde met in ieder geval een top 5 notering. Op deze één na laatste dag van het jaar ligt de gemiddelde maandtemperatuur in De Bilt namelijk op 6,5 graden tegenover het ‘normale’ gemiddelde van 3,7 graden. Dat zou goed zijn voor een vierde plaats in de lijst van warmste decembermaanden sinds het begin van de meetreeks.

Na een frisse nacht naar zaterdag met een gemiddelde minimumtemperatuur van 3 graden verloopt Oudjaarsdag met 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden zeer zacht, dus in die vierde plaats zal weinig verandering meer in komen.

Gehele jaar
Niet heel uitzonderlijk, want eigenlijk het hele jaar 2011 heeft hoge temperaturen gekend. De zomer liet het dit jaar wat het zomerweer en de zomerwarmte betreft afweten, maar vooral de lente en de winter scoorden wat de temperatuur betreft erg hoog. Uiteindelijk ligt de jaargemiddelde temperatuur in De Bilt tot nu toe (met nog 2 dagen te gaan) op 11,0 graden en daarmee zou dit jaar op een gedeelde derde plaats afstevenen, samen met 1999 en 2000. Zeer waarschijnlijk eindigen we dit jaar op gemiddeld 10,9 graden. Het jaar 2006 en 2007 waren de warmste ooit sinds de start van de metingen met een gemiddelde jaartemperatuur van 11,2 graden.

weer_1.jpg
Vorig jaar konden de flessen waarin de vuurpijlen staan, vast gezet worden in de sneeuwresten op straat. Foto: Margreet van Vianen.

Jaarwisseling niet recordzacht
Na al deze hoge noteringen verloopt ook de jaarwisseling dit jaar erg zacht. Op Oudjaarsdag stroomt vanuit het westen zeer milde lucht vanaf de Atlantische oceaan binnen en ’s nachts koelt het met veel bewolking en wat wind amper af. Rond middernacht ligt de temperatuur nog rond 10 graden, dus koud is het tijdens het afsteken van de vuurpijlen niet. Recordzacht is het echter ook niet, want op 1 januari 2006 was het in De Bilt om middernacht precies 12,1 graden.

Het weer daarbij is echter niet al te bijster. Het is bewolkt en af en toe valt er een beetje motregen. De wind blijft ook redelijk doorwaaien met veelal windkracht 4 in het binnenland tot 6 Beaufort langs de kust.

Nieuwjaarsdag
Recordzacht wordt het mogelijk wel op nieuwjaarsdag. In De Bilt stijgt de temperatuur zondagmiddag naar 12, misschien wel 13 graden en daarmee zouden we het oude record dat stamt uit 1921 kunnen evenaren of zelfs verbreken. Op 1 januari 1921 werd het namelijk 12,6 graden. Dat zou betekenen dat we hoogst waarschijnlijk de mildste nieuwjaarsdag in maarliefst 90 jaar tijd gaan beleven.

weer_2.jpg
In 2008 lag er ook sneeuw tijdens Oud en Nieuw. Dit jaar echter geen sneeuw, maar regen en erg hoge temperaturen. Foto: Kitty Vos.

Een erg zachte start van het jaar 2012 dus, maar ook nu is het daarbij het bewolkt en regenachtig. In de nacht naar 2 januari blijft het nat op passage van een koufront en de naam zegt het al, dan sijpelt geleidelijk iets koelere lucht het land binnen. Koud wordt het echter niet, want ondanks dat, blijft het maandag vrij zacht met middagtemperaturen rond 9 graden.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 december 2011, 13:36 uur | Bericht #313452
Mist dwarsboomt opsporing brandstapels met heli

De helikopter die de Friese politie oudejaarsdag wilde inzetten tegen illegale brandstapels blijft zaterdag vanwege het slechte zicht aan de grond. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd. Vanwege mist, regen en laaghangende bewolking heeft de inzet van de helikopter weinig zin. De inzet werd vrijdag aangekondigd.

De politie in Friesland heeft zelf geen helikopter, maar kon rekenen op een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten op Schiphol. Nu de helikopter aan de grond blijft, moeten de brandstapels die de politie de korrel heeft op de conventionele manier worden opgespoord. "Buurtagenten maken vandaag een extra rondje", licht de woordvoerder toe.

Illegale brandstapels zorgen volgens de politie voor veel schade, onder meer aan wegen en aan openbaar groen. Op een aantal plekken in de provincie zijn brandstapels wel toegestaan. Daarvoor is dan apart een vergunning afgegeven.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 december 2011, 17:59 uur | Bericht #313499
'Extreem zachte jaarwisseling'

De jaarwisseling viert Nederland dit jaar onder extreem zachte weersomstandigheden. Dat zei een woordvoerder van het KNMI in De Bilt zaterdagmiddag. Het kwik steeg op oudejaarsdag tot 11 graden Celsius in het noordoosten van het land. Rond de jaarwisseling is de temperatuur overal zo'n 10 graden, is de verwachting. Dat is heel wat anders dan vorig jaar. Toen lag de temperatuur rond middernacht rond het vriespunt. Uitzonderlijk wil de woordvoerder de relatief hoge temperatuur niet noemen: ''Het is wel eens meer zo zacht geweest tijdens de jaarwisseling.’’ Het KNMI verwacht later in de nacht wat meer regen vanuit het westen. Ook trekt de zuidwestenwind wat aan.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 januari 2012, 09:36 uur | Bericht #313528
Warmste nieuwjaarsnacht sinds 1883

Met een minimumtemperatuur van 10,4 graden in Ukkel was de voorbije nieuwjaarsnacht de warmste sinds 1883. Dat meldt weerman Eddy De Mey. In 1883 stond de minimumtemperatuur in Ukkel tijdens de overgang van oud naar nieuw op 11 graden. 'Sinds die datum zakte het kwik in Ukkel altijd beneden de 10 graden' als minimumtemperatuur op nieuwjaarsnacht, aldus De Mey.

Zachte weer houdt aan
Ook de komende dagen blijft de echte winter uit. Zondagnamiddag is het bewolkt en zijn er periodes met regen. Aan het eind van de namiddag zal de neerslag over het westen van het land intenser worden. De maxima variëren van 10 tot 14 graden. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Zondagavond en -nacht is het betrokken met veel regen. In het tweede deel van de nacht wordt het droger aan de kust met geleidelijk opklaringen. De minima gaan van 7 tot 10 graden. Maandagochtend valt er tijdelijk nog regen over het oosten. In het westen is het dan inmiddels droog geworden met opklaringen die zich in de loop van de dag over de rest van het land zullen uitbreiden. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. De maxima schommelen tussen de 5 en de 9 graden. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt zacht en wisselvallig weer verwacht, met vrijwel elke dag regen of buien. Vooral dinsdag staat er veel wind met op zee enige tijd zuidwesterstorm. De middagtemperaturen schommelen rond de 9 graden.

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 januari 2012, 17:28 uur | Bericht #313603
Warmterecord in grote delen van Nederland

In een groot deel van Nederland is het warmer dan ooit op 1 januari is gemeten. Op 18 van de 34 KNMI-meetpunten was het dagrecord rond 15.00 uur verbroken, meldt Weerplaza.

In Westdorpe in Zeeuw-Vlaanderen werd het met 13,3 graden het warmst. Het record van 12 graden uit 2003 werd met ruim een graad verbroken. Op de Waddeneilanden is het het koudst. Op Terschelling reikte het kwik tot 9,3 graden.

Komende nacht blijft het zacht, maar in de vroege ochtend stroomt koelere lucht het land in vanuit het westen. Maandag is het ongeveer 8 graden.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 januari 2012, 22:34 uur | Bericht #313666
Vallende boom beschadigt vijftien wagens op E42 in Doornik

Op de E42 in Doornik zijn vanavond vijftien wagens beschadigd geraakt nadat een boom op de weg was gevallen. Er vielen geen gewonden. De boom kwam terecht op de pechstrook en deels op de rechterrijstrook. Dat gebeurde op de E42 Rijsel-Doornik, ter hoogte van Froyennes (Doornik), op een strook die slecht is verlicht. Een vijftiental wagens raakten de takken van de omgevallen boom, met als gevolg heel wat schade. Er is sprake van afgebroken achteruitkijkspiegels, gebroken voorruiten en deuken. Gewonden vielen er niet. Geen enkel voertuig raakte bovendien een andere wagen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 januari 2012, 00:36 uur | Bericht #313711
December was nat en warm [B]

Tijdens de voorbije maand december viel in Ukkel ruim 152 liter neerslag per vierkante meter en dat is bijna het dubbele van wat normaal voorkomt (81 liter). Dat zegt weerman Eddy De Mey. Dat is evenwel geen record, want in 1999 was het met bijna 172 liter nog natter. Droogst was het in 1987 met amper 27 liter. De gemiddelde temperatuur bedroeg 3,6 graden, tegen normaal 1,6 graden. Opmerkelijk is dat het overdag - wat de gemiddelde maximumtemperatuur betreft - met 8,7 graden nooit eerder zo warm was. Het vorig record -8,6 graden- dateert uit 1988. Normaal is dat 6,1 graden. Een heel verschil met een jaar geleden toen de gemiddelde dagtemperatuur 1,2 graden bedroeg. Nooit was het toen overdag in december zo koud.

Bron: HLN | Gewijzigd: 2 januari 2012, 00:36 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 januari 2012, 07:43 uur | Bericht #313715
Warmste 1 januari ooit gemeten.

De eerste dag van het nieuwe jaar gaat de boeken in als de warmste 1 januari ooit gemeten. In De Bilt liep het kwik op tot 12,9 graden. Dat is 0,3 graad hoger dan het oude record uit 1921, aldus de meteorologen van Weeronline.nl. RTL Weerman Dennis Wilt: "De winter is nog ver weg."

Warmst in Zeeland
Normaal gesproken ligt de maximum temperatuur op nieuwjaarsdag op nog geen 3 graden. Vandaag was het weer in het hele land extreem zacht. In het Zeeuwse Westdorpe werd het met 14,2 graden het warmst. Op het uiterste noorden en de Wadden na werd het overal in Nederland warmer dan 12 graden.

Nieuwjaarsduik
Vanwege het zachte weer was het extra druk bij de nieuwjaarsduiken. Zo'n 36.000 mensen waagden zich dit jaar aan een plons.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 238 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 238, lezen 5 mensen het topic "De zware tornado van 23 augustus 1950".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden