Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:49 uur | Bericht #329624
Treinenloop aangepast in verband met weer

Vanwege het winterweer past de NS de dienstregeling aan. Dat liet een woordvoerster vrijdag weten. Deze aanpassingen gelden de hele dag. Door de aangepaste dienstregeling rijden op de meeste trajecten in de Randstad minder Sprinters per uur. De Intercity’s rijden bijna overal zoals gebruikelijk.



,,Door aanpassingen in de dienstregeling te doen, willen wij bereiken dat er minder filevorming op het spoor ontstaat, en de kans verkleinen dat het treinverkeer vastloopt'', aldus de NS. Vooral in de spits kunnen de treinen voller zijn en kan de reistijd langer duren dan de reiziger gewend is.

Wegverkeer
Het KNMI heeft vrijdagochtend een waarschuwing voor extreem weer (code oranje) afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Rijkswaterstaat waarschuwt vrijdag weggebruikers voor gladheid en verkeershinder door sneeuwval. Strooiploegen zijn in het hele land bezig om de wegen goed berijdbaar te houden, meldde de dienst. Ook staan sneeuwschuivers klaar om te worden ingezet bij zwaardere sneeuwval.

De sneeuw trekt gedurende de dag van het noorden naar het zuiden. Weggebruikers dienen rekening te houden met lokale gladheid en mogelijk verkeershinder. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de weers- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:44 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:50 uur | Bericht #329632
Sneeuw zorgt binnen luttele uren voor overlast

Het winterweer veroorzaakt vrijdag door sneeuwval nu echt overlast. Op de weg en het spoor in Noord-Holland hebben mensen er last van.

Op meerdere wegen in Noord-Holland rijdt het verkeer langzamer. Vooral op de A7 (Amsterdam-Groningen) en de A9 (Amstelveen-Alkmaar) wordt op veel plekken niet harder dan 50 gereden. Vanwege het winterweer past de NS voor de hele dag de dienstregeling aan. Door deze aangepaste dienstregeling rijden op de meeste trajecten in de Randstad minder Sprinters per uur. De Intercity's rijden bijna overal zoals gebruikelijk.

Het KNMI gaf vrijdagochtend een waarschuwing af voor extreem weer (code oranje), onder meer voor Noord-Holland. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gladheid en meer verkeershinder in de middag. Bestuurders zouden hun rijgedrag aan moeten passen. Strooiploegen zijn bezig om de wegen goed berijdbaar te houden, meldde de dienst. Ook staan sneeuwschuivers klaar om te worden ingezet bij zwaardere sneeuwval. De sneeuw trekt gedurende de dag van het noorden naar het zuiden.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:57 uur | Bericht #329646
Vlaamse ambtenaren verkleumen op bureau

De ambtenaren die in het Arenberggebouw werken, waar ook het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois is gehuisvest, houden best hun jas aan op kantoor. De temperatuur in het Arenberggebouw raakt immers niet boven de 15 graden.



Vakbond ACV doet vanmorgen in een persbericht nogmaals zijn beklag over de situatie. 'Gisteren werd op de werkplek een temperatuur gemeten van slechts 14°C. Dat personeelsleden hun jas en muts moeten aanhouden om te werken, is ronduit schandalig.'

Normaal mag het personeel een dag per week thuis werken, maar dat is nu opgetrokken naar twee dagen. Maar aangezien niet iedereen kan telewerken, zit een groot deel wel met een probleem. Zij hebben het advies gekregen zoveel mogelijk te gaan samenzitten in de vergaderzalen, zegt Thomas Vints van het ACV.

Het Arenberggebouw, vlak bij de Brusselse Sint-Michiel- en Sint-Goedele-kathedraal staat al langer ter discussie. In het gebouw zitten alle diensten van cultuur, jeugd, sport en media samen. Ook het kabinet van minister Bourgeois is er gehuisvest. Vooral op de vierde verdieping is er een probleem. Daar bevinden zich de kantoren van het agentschap sociaal-cultureel werk.

In de zomer is het er te heet, en in de winter te koud. Dat komt vooral door zogenaamde koudebruggen: slecht geïsoleerde delen die de warmte meteen naar buiten brengen. Er zijn problemen met de luchtdichtheid, en koude luchtstromen onder het valse plafond en valse vloer zorgen ervoor dat bijstoken met elektrische vuurtjes nauwelijks effect heeft..

Het ACV wijst erop dat het inschakelen van extra vuurtjes ook een dure oplossing is. 'Zou de Vlaamse overheid niet heel wat kunnen besparen wanneer ingezet wordt op het isoleren van de gebouwen waarin ze is gehuisvest?'

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:44 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:59 uur | Bericht #329655
Sneeuw zorgt voor problemen op de weg

De sneeuwval zorgt vrijdag op de weg voor problemen. Op snelwegen in met name Noord-Holland en Friesland rijdt het verkeer niet harder dan 50 kilometer per uur, meldt de ANWB. Ook elders kan de sneeuw voor overlast zorgen. De KNMI waarschuwt het westen van het land voor extreem weer en gladheid op de wegen.

Op de A6 richting Lelystad knalden vijftien auto's op elkaar door de gladheid. Er vielen geen gewonden. Onder meer op de A7 en de A9 rijdt het verkeer niet harder dan 50 kilometer per uur. Vrachtwagens zouden in de buurt van Alkmaar moeite hebben vooruit te komen.

Voor de avondspits is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren, zegt de woordvoerder van de ANWB. "De weersvoorspellingen zijn nu dat de sneeuw voor de spits het land uit is. Als dat zo is, dan kan de spits meevallen. Het is afhankelijk van hoeveel sneeuw er valt. Als het verkeer langzamer blijft rijden, dan kan er wel veel vertraging ontstaan."

Automobilisten wordt op het hart gedrukt vooral hun licht aan te doen. "Je bent erg slecht zichtbaar zo in de sneeuwbuien. Pas ook je snelheid aan en reken op langer remweg", waarschuwt de politie.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:02 uur | Bericht #329664
Vliegverkeer vertraagd door sneeuwval

Ook het vliegverkeer ondervindt vrijdag hinder van de sneeuwval. Op Schiphol zijn tientallen aankomende en vertrekkende vluchten vertraagd. Een aantal vluchten is geannuleerd. De luchthaven raadt in dergelijke omstandigheden passagiers aan om de sites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor actuele informatie.

Op Rotterdam The Hague Airport lijkt de overlast vooralsnog mee te vallen en is slecht sprake van een vertraagde vlucht.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:08 uur | Bericht #329682
Kachels voor flamingo's en klauwaapjes

De flamingo's en klauwaapjes in Dierenpark Amersfoort krijgen kachels tegen de kou. In het Arnhemse Burgers' Zoo worden 25 zwartvoetpinguïns naar binnen gehaald en voor de kachel gezet.

In Arnhem worden komende nacht temperaturen van -14 verwacht. De zwartvoetpinguïn komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is niet goed bestand tegen dergelijke kou. Ze kunnen doodvriezen als ze buiten blijven staan.

Otters en neusberen in Dierenpark Amersfoort krijgen extra nestmateriaal om zichzelf warm te houden. Siberische tijgers en bruine beren zijn juist nu actief, de Nederlandse winter is relatief mild voor hen.

In Dierenpark Emmen staat een koude wind, de pinguïns krijgen een speciaal windscherm. Voor andere dieren worden daar geen speciale maatregelen genomen, evenmin als in Burgers' Zoo.

In de Apenheul worden de grachten opengehouden met behulp van waterpompen of door het ijs simpelweg weg te hakken. Veel apen komen ondanks de lage temperaturen regelmatig een luchtje scheppen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:09 uur | Bericht #329684
Gladheid: veel materiële schade

Grote drukte bij de hulpdiensten in Flevoland door de winterse weersomstandigheden. De politie meldt vooralsnog vooral materiële schade als gevolg van botsingen.


Op de A6 waren de problemen het grootst. Daar deden zich in korte tijd meerdere ongevallen voor. Als gevolg daarvan is een rijstrook ter hoogte van de afslag bij Lelystad en het tankstation afgesloten. Daardoor is een lange file ontstaan.

De politie adviseert mensen die niet per se de weg op hoeven thuis te blijven. "En mocht dat niet gaan, neem dan voorzorgsmaatregelen", aldus een woordvoerster. "Rijd rustig aan, houd afstand en probeer het verkeer goed in te schatten. En het is koud, dus zorg voor een dekentje en wat te drinken in de auto."

Bron: De Stentor

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:20 uur | Bericht #329722
'Verwarming kan niet te hoog, dan verbrandt het gras'

Het duel tussen De Graafschap en FC Twente staat op losse schroeven. De Doetinchemmers hebben de KNVB vandaag verzocht het veld in De Vijverberg zo snel mogelijk te keuren.



'Het is twijfelachtig en de omstandigheden worden zeker niet beter. Het vriest gewoon te hard', zegt hoofd communicatie Marc Teloh van De Graafschap tegen Omroep Gelderland.

De Graafschap heeft een grote tent over het veld geplaatst, waarin hete lucht wordt geblazen. De veldverwarming staat al sinds 23 januari aan. 'Maar je kunt de verwarming ook niet te hoog zetten, want dan verbrandt het gras.'

De thuisclub traint al de hele week op kunstgras bij een amateurclub. Het is de bedoeling om morgen in het stadion te trainen. 'De tent zal er af moeten en dan wordt het veld alsnog blootgesteld aan -7 graden. En nu de zon weg is, is het broeierige effect van de afgelopen dagen ook verdwenen. We hebben geen idee wat er gaan gebeuren, maar we maken ons als De Graafschap wel zorgen om het publiek met deze temperaturen', aldus Teloh.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:22 uur | Bericht #329726
Vertragingen Schiphol door sneeuw

Luchthaven Schiphol heeft veel last van de sneeuwval. Passagiers moeten rekening houden met vertragingen, zowel bij vertrekkende als aankomende vluchten. Als gevolg van de sneeuwval komen er per uur minder vliegtuigen binnen en kunnen er ook minder vertrekken, aldus een woordvoerster. De start- en landingsbanen moeten steeds worden schoongemaakt en ook is het zicht slechter dan normaal.

Schiphol adviseert reizigers de vertrektijden op teletekst en de site van de luchthaven in de gaten te houden.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:33 uur | Bericht #329754
Problemen avondspits door winterweer

Waar de ochtendspits ondanks het winterse weer nog relatief rustig verliep, verwachten de VID en de ANWB dat er vanmiddag meer problemen op de weg zullen zijn door de sneeuw.



De eerste sneeuw zal Amsterdam rond 13.00 uur bereiken en ongeveer anderhalf uur aanhouden. Dat is volgens de VID goed nieuws, want dan is de sneeuw met de avondspits weer geruimd. Rond 13.30 uur zal het in de regio Utrecht flink gaan sneeuwen. Ook daar zal de sneeuwval pas anderhalf uur later weer stoppen, in de tussentijd kan het wegverkeer flinke hinder ondervinden van de vallende vlokken.

In de regio Den Haag/Rotterdam worden de meeste problemen verwachht vanaf 14.30 uur. Dan begint het daar pas te sneeuwen, wat betekent dat het tijdens de avondspits -die op vrijdag altijd vroeger begint- ook nog uit de lucht zal komen. Voor de regio Eindhoven is het nog niet helemaal duidelijk hoelaat daar sneeuw zal gaan vallen en hoe lang dat zal duren.

De files in de avondspits zijn op normale vrijdagen goed voor een lengte van 180 tot 220 kilometer. De VID verwacht dat dat vandaag op zal lopen tot maximaal 350 kilometer, tenzij er nog (meer) ongevallen zullen gebeuren.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:33 uur | Bericht #329755
Alle wedstrijden in eerste klasse gaan -voorlopig- door

Het Sportcomité Competities van de KBVB heeft beslist alle competitiewedstrijden voor komend weekend wegens het barkoude weer af te gelasten. Alleen in de Jupiler Pro League gaan de wedstrijden door, al kunnen er ook daar afgelastingen volgen. Deze namiddag worden alle velden, waarop zaterdag moet worden gevoetbald, een eerste keer preventief gekeurd. Voorlopig ligt geen enkel terrein er onbespeelbaar bij, al vrezen sommige clubs wel voor problemen.
Maar er zal zaterdag en zondag dus zeker niet worden gevoetbald in de lagere nationale reeksen en de provinciale reeksen. Ook in het vrouwenvoetbal en bij de jeugd is alles afgelast. De afgelasting geldt voor de periode van vrijdag 3 tot en met maandag 6 februari.

De voor zaterdag en zondag geplande voetbalwedstrijden in de hoogste klasse gaan zonder tegenbericht nog steeds gewoon door. Dat verklaarde Nils Van Branteghem, de kalendermanager van de Pro League vrijdag. "De scheidsrechters zullen de velden sowieso 25 uur op voorhand controleren en voorlopig hebben de eersteklasseclubs mij zelf nog geen grote problemen gemeld", aldus Van Branteghem.

Sneeuwzone iets afgezwakt

"De terreinen liggen er door de barre weersomstandigheden uiteraard wel iets harder bij, maar blijven bespeelbaar dankzij de veldverwarming of verwarmde tenten. Ook de wegen naar de stadions zullen goed berijdbaar zijn. We blijven ook contact houden met het KMI. Dat meldde ons zonet dat de voor zaterdag aangekondigde sneeuwzone iets is afgezwakt, dus zaterdag zal het redelijk goed te doen zijn op de weg".

Volgend weekend (10-12 februari) zal de kans op afgelastingen echter opnieuw erg groot zijn. Voor dat weekend verwacht het KMI momenteel immers sneeuw. "Net daarom doen we er alles aan om dit weekend te kunnen spelen. Eén speeldag zouden we nog makkelijk kunnen inhalen, want het weekend van 9-10 en 11 maart is nog competitievrij in eerste klasse. Pas als een eersteklasseclub twee inhaalduels moet gaan spelen, wordt het bijzonder moeilijk en zullen we moeten puzzelen", klinkt het bij de kalendermanager.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:44 uur | Bericht #329777
sneeuw heeft ons land bereikt, chaotische avondspits op komst

De eerste grote winterellende van 2012 voor Vlaanderen is op komst. Terwijl het in grote delen van Nederland al de hele dag aan het sneeuwen is, heeft de sneeuwzone rond 13 uur de Belgische grens overgestoken ten noorden van Antwerpen. In de komende uren trekt de sneeuw naar het zuiden en heel Vlaanderen zal prijs hebben. De meeste sneeuw wordt verwacht in het noorden en het westen. Er kan plaatselijk meer dan 5 centimeter sneeuw vallen. De avondspits riskeert dan ook chaotisch te verlopen. Wij volgen het in deze liveblog op de voet.



13u30: de waarschuwing van het KMI verwacht de komende 10 uur problemen op de weg door winterellende: een sneeuwzone trekt na de middag het land binnen vanaf de Nederlandse grens, breidt zich daarna uit over het hele land en trekt in de loop van de avond weg naar het zuidwesten. In het oosten verwachten we slechts lichte sneeuw, in het centrum en het westen kan er 3 tot 5 cm verse sneeuw vallen en plaatselijk meer. In de kuststreek zorgt een tijdelijke dooi op het einde van de dag mogelijk voor ijsplekken, omdat het vanavond ook daar weer gaat vriezen.

13u10: de eerste sneeuwbuien hebben de Nederlands-Belgische grens bereikt. Ten noorden van Antwerpen en in het noorden van de provinicie Oost-Vlaanderen is het al licht beginnen sneeuwen. De komende uren komt het echte winterwerk eraan.

13u00: bij onze Noorderburen is het al een hele dag sneeuwchaos. Het verkeer ondervindt er grote hinder, zowel op de weg als op het spoor. Op de Ring van Amsterdam zit het verkeer al helemaal dicht en de avondspits moet nog beginnen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 13:57 uur | Bericht #329811
IJsbreker moet haven Rotterdam ijsvrij houden

Het Rotterdamse havenbedrijf zet een ijsbreker in om de haven toegankelijk te houden. Vanaf maandagochtend vroeg vaart een patrouilleboot met versterkte boeg tussen de Parksluizen en de Hoge Brug in Overschie, meldt het havenbedrijf vrijdag. Op andere plaatsen is dat nog niet nodig.

De komende dagen blijft het koud met matige tot strenge vorst in de nachten en overdag temperaturen net onder het vriespunt. De kou lijkt nog tot zeker volgend weekeinde door te zetten. Het havenbedrijf verwacht voorlopig overigens nog geen hinderlijke ijsvorming in de haven.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:03 uur | Bericht #329833
Winterwonderland

Halverwege januari was het zo mild dat half Nederland al volop naar de lente aan het toeleven was. Een winter? Die zou er vast niet meer komen! Niets was echter minder waar. Geleidelijk verscheen er vorige week een sterk uitbreidend hogedrukgebied boven het noordwesten van Rusland en voordat we het wisten lag een uitloper daarvan tot boven Scandinavië en onze regio. De wind draaide naar het oosten en ineens zaten we volop in de winter. De temperaturen daalden tot ruim onder het vriespunt, zowel in de nachten als overdag en met bovendien een stevige wind was het ineens ijzig koud. De eerste dagen scheen daarbij de zon volop, maar vandaag (vrijdag) valt er sneeuw. Het is ‘echt’ winter!

238a045ff0.png
Een klein lagedrukgebiedje trok vandaag van noord naar zuid over het land en liet op sommige plaatsen een flinke laag sneeuw achter. In Lelystad lag rond 14 uur al zo'n 20 centimeter.

Na een berekoude nacht met op veel plaatsen strenge en lokaal zelfs zeer strenge vorst begon het vanochtend bij het krieken van de dag in het noorden al te sneeuwen. Het kwik in de thermometer daalde tot in de kuststrook tot beneden -10 graden; in bijvoorbeeld Wijk aan Zee koelde het af tot -13 graden. In Zuid-Limburg en in Twente werd het ’t koudst met daar uiteindelijk -15 graden en dat is zeer strenge vorst.

op_Terschelling_warmer_MC10.PNG
Tijdens het overtrekken van het lagedrukgebiedje draaide de wind langs de westkust soms tijdelijk naar het noordwesten, waarna het kwik eventjes boven het vriespunt uit wist te komen. Dit echter wel, terwijl het op de omliggende stations nog vroor. Op deze afbeelding zie dat goed op Terschelling versus Vlieland.

In het noorden van het land was het gek genoeg een stuk minder koud. Met -6 graden was het zelfs het minst koude deel van het land. De reden was een klein lagedrukgebied dat boven het relatief warme zeewater was ontstaan en geleidelijk via het noorden het land binnen trok. In de vroege uurtjes kwamen vanuit die hoek van het land dan ook al de eerste meldingen van lichte sneeuwval en in de loop van de ochtend stroomden waarnemingen en foto’s binnen van 5 tot 8 centimeter sneeuw. Rond het middaguur lag er in Oudega, in het zuidwesten van Friesland, al 15 centimeter. Erg zonde natuurlijk voor het natuurijs daar, want met de komende dagen alleen maar temperaturen onder nul zal de sneeuw niet gaan dooien en dat is niet gunstig voor de ijsgroei.

Tijdelijke aanvoer milde lucht
In de loop van de dag trok het lagedrukgebiedje verder zuidwaarts en viel op steeds meer plaatsen sneeuw. In de regio Alkmaar kwam het tijdens de sneeuwbuien met ongeveer -5 graden zelfs even tot onweer. Een erg onstabiele situatie dus en vooral ook vrij uniek. Een beetje vergelijkbaar met het ‘polar low’ van 2 januari 1979. De wind draaide rondom dat lagedrukgebiedje heen langs de westkust voor korte tijd naar het westen en eventjes werd daarmee mildere lucht vanaf zee aangevoerd. Op één bepaald moment vroor het op Terschelling 4 graden met daar nog flink wat sneeuw, terwijl het op het naastgelegen eiland Vlieland ineens +2 graden was met een vrij krachtige noordwestenwind, 5 Beaufort. Even later was het in Wijk aan Zee +3,1 graden met een noordwestenwind, terwijl alle omliggende stations 5 graden vorst gaven met een zuidoostenwind.

Langs de Duitse grens lokaal niets
Het meest intensieve deel van het sneeuwgebied trok over de westelijke helft van het land met daar op veel plaatsen 3 tot 5 centimeter, lokaal meer. Op de plaatsen waar het matig sneeuwde, liepen de (snel)wegen rap vol. In het oosten viel in vergelijking iets minder en vooral in de grensstrook met Duitsland viel plaatselijk zelfs helemaal niets.

Natuurijs
Voor de schaatsliefhebbers in het oosten is het dan ook fantastisch dat daar niets is gevallen, maar voor de mensen die in het noorden de komende dagen de schaatsen hadden willen onderbinden, is het minder leuk. Ten eerste wordt door de sneeuwlaag de ijsgroei gestagneerd en ten tweede blijft de temperatuur in de nacht en overdag de komende dagen ruimschoots onder nul uitkomen. Dat betekent dat de sneeuw zal gaan bevriezen op het ijs en dat is niet gunstig voor de stroefheid en kwaliteit van het ijs.

b1bfe1abeb.png
Niet alleen in Nederland is het komende nacht erg koud. Op heel veel plaatsen in Europa vriest het vannacht, op grote schaal ook strenge vorst. In het noorden van Finland daalt het kwik zelfs tot -36 graden!

Komende nacht gaat het op grote schaal streng vriezen, behalve in een smalle kuststrook is het met -8 graden een fractie minder koud. Met het verse laagje sneeuw dat er nu op veel plaatsen ligt, zou het echter zomaar kunnen dat de temperatuur nog een flink stuk lager gaat uitkomen, wellicht plaatselijk tot -18 graden ofwel zeer strenge vorst.

Volgende week

Niet alleen in het weekend blijft het koud, maar ook volgende week vriest het nog dat het kraakt en dat lijkt tot en met volgend weekend nog het geval. Wat de sneeuw betreft, is het na vandaag droog met bovendien flink wat zonneschijn.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:07 uur | Bericht #329844
Twee gewonden bij kettingbotsing A28

Bij een kettingbotsing op de A28 ter hoogte van Harderwijk zijn twee gewonden gevallen. Bij de kettingbotsing waren 12 auto's betrokken. De snelweg, die loopt van Zwolle naar Amersfoort, is nu in die richting helemaal afgesloten. Daardoor is er een flinke file aan het ontstaan, aldus de politie.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:12 uur | Bericht #329856
Chaos op wegen

Het is een chaos op de Nederlandse wegen door de sneeuw, met name in Noord-Holland, Utrecht en rond Lelystad. Dat zegt een woordvoerder van de ANWB vrijdagmiddag. ,,Het staat daar bijna overal stil of het rijdt er heel langzaam.'' Voor dit tijdstip op vrijdagmiddag is het uitzonderlijk drukt, concludeert de ANWB. Stilstaand verkeer met lengtes van 20 kilometer of meer zijn geen uitzondering. Op de A28 tussen Ermelo en Stand Horst is een kettingbotsing geweest. Daarbij zijn zeker 12 voertuigen betrokken. Volgens de politie ontstaat hierdoor ook een flinke file.



Ook op lokale wegen ondervindt het verkeer hinder. ,,We krijgen verschillende meldingen binnen dat er flink wat sneeuw is gevallen'', aldus een ANWB-woordvoerder. Rond 13.30 uur stond er in totaal 400 kilometer aan file.

Schiphol
Naast problemen op de weg en op het spoor ondervindt ook het vliegverkeer vrijdag hinder van de sneeuwval. Op Schiphol zijn al zeker tientallen aankomende en vertrekkende vluchten vertraagd, maar een woordvoerder van de luchthaven zegt geen exacte aantallen te kunnen geven. De gemiddelde vertraging bedraagt een half uur.

De zegsvrouw spreekt van een sterk gereduceerde capaciteit. "We kunnen momenteel per uur minder aankomende en vertrekkende vluchten verwerken." Schiphol raadt passagiers aan om de sites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor actuele informatie.


Trein
Het treinverkeer wordt vrijdag verstoord door de sneeuw. De NS past de dienstregeling aan en zet sinds 11.00 uur op een aantal trajecten in en rond de Randstad minder sprinters in vanwege het winterweer. De site van de NS is momenteel slecht bereikbaar.

Vooralsnog zijn nergens op het spoor problemen ontstaan als gevolg van de sneeuwval. Met het verminderen van het aantal sprinters wil de NS de kans verkleinen dat het treinverkeer door het winterse weer vastloopt. "Als een trein in de problemen komt, kan dat ervoor zorgen dat alle volgende treinen daar ook last van krijgen", legt een woordvoerder uit.

Op de trajecten tussen Den Haag Centraal en Dordrecht, Rotterdam Centraal en Maassluis West, Breukelen en Utrecht, Hoofddorp en Leiden Centraal, Amsterdam Centraal en Uitgeest rijden vanaf 11.00 uur minder sprinters. Vanaf de avondspits rijden op de trajecten tussen Veenendaal Centrum en Utrecht, Breukelen en Amsterdam Centraal, Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn en Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle eveneens minder overige treinen.

Tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen rijden in de avondspits minder intercity's. De aanpassingen gelden tot het einde van de dienstregeling vrijdagnacht. De NS waarschuwt reizigers er rekening mee te houden dat het vooral in de spits drukker wordt in de treinen. Ook kunnen treinreizen langer duren.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:26 uur | Bericht #329896
Sneeuw bezorgt Heerenveen volop kopzorgen

SC Heerenveen doet er alles aan de thuiswedstrijd vanavond tegen Roda JC (aanvang: 20.00 uur) te laten doorgaan. 'In het stadion wordt met man en macht gewerkt om de noodzakelijke maatregelen te treffen. De gemeente Heerenveen heeft extra aandacht voor de gladheidsbestrijding rondom het stadion', liet de Friese club vrijdagmiddag op de website weten.
De clubleiding benadrukt dat de wedstrijd in 'opdracht' van de KNVB wordt georganiseerd. 'Een club kan de wedstrijd zelf niet afgelasten. Het veld is vanochtend door de KNVB goedgekeurd. De club heeft daardoor de verplichting om de wedstrijd te organiseren.'

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:41 uur | Bericht #329922
Show Jörgen Raymann afgelast vanwege sneeuw

De show 'Frede' die Jörgen Raymann vanavond zou geven in de Meerpaal te Dronten gaat niet door. Vanwege de winterse weersomstandigheden in de Randstad kan de veiligheid van de crew, die uit Amsterdam moet komen, niet gegarandeerd worden, zo twittert Raymann. Zelf was de cabaretier gestrand in Almere.

Het management van Raymann gaat in samenspraak met de Meerpaal een nieuwe datum prikken voor de voorstelling, maar die is nog niet bekend. Mensen met een kaartje die op de nieuwe datum niet zouden kunnen, krijgen hun geld terug, meldt de Meerpaal.

Bron: De Stentor

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:48 uur | Bericht #329939
sneeuw: chaos in verkeer

Verkeer en treinen ondervinden grote problemen door de sneeuw. Op dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste sneeuwontwikkelingen.

14:43 uur
Ook op de luchthaven Rotterdam The Hague Airport hebben de vluchten last van de sneeuw.

14:38 uur
Op de basisschool Elckerlyc in Gennep genieten ze van het koude weer. Er is sinds gisteren een ijsbaantje.



14:34 uur
Verslaggevers Pim Sedee en Geert Gordijn zijn vandaag op pad in de sneeuw. Deze foto maakte Geert een uur geleden:



14:31 uur
Verkopers van strooizout melden topdrukte. Alles en iedereen is op zoek naar strooizout. Volgens minister Schultz van Infrastructuur en Milieu hoeven we ons nog geen zorgen te maken. "Er is volop strooizout ingekocht. Dit is de eerste dag dat het nodig is, we kunnen voorlopig vooruit en er is veel meer ingekocht dan de vorige keer", meldde ze aan het ANP.

14:26 uur
Ook tussen Utrecht en Schiphol rijden geen treinen.

14:25 uur
Rond Weesp rijden geen treinen door een wisselstoring. De NS verwacht dat de storing om 17:00 uur is verholpen.

14:19 uur
Rijkswaterstaat heeft in het hele land strooiploegen actief om de wegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden. Ook heeft de dienst sneeuwschuivers klaarstaan om in te zetten bij zwaardere sneeuwval. "Dit kan echter niet voorkomen dat er soms toch gladheid ontstaat", benadrukt Rijkswaterstaat.

De dienst adviseert weggebruikers om de actuele weers- en verkeerssituatie in de gaten te houden. Verder vraagt Rijkswaterstaat verkeersdeelnemers hun rijgedrag aan te passen door voorzichtig te rijden, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand te houden.

14:16 uur
De sneeuw levert ook veel mooie plaatjes op, die bezoekers van onze site opsturen. Zoals deze van RC Feenstra uit Dokkum.



14:11 uur
Ook Schiphol heeft last van de sneeuw. De start- en landingsbanen moeten steeds worden schoongemaakt en ook is het zicht slechter dan normaal. Bekijk op de site van Schiphol de laatste informatie over de vertrek- en aankomsttijden.

14:09 uur
De totale filelengte is volgens de VID nu al 742 kilometer, dat getal stijgt snel. De langste file is die op de A28, tussen knooppunt Rijnsweerd en Strand Horst. Er is daar 46 kilometer langzaam rijdend verkeer. Dit heeft ook te maken met de kettingbotsing tussen Ermelo en Strand Horst.

14:04 uur
Op de A28 tussen Ermelo en Strand Horst is een kettingbotsing geweest. Daarbij zijn zeker 12 voertuigen betrokken. Volgens de politie ontstaat hierdoor ook een flinke file.

14:02 uur
Het verkeer staat overal in het land vast door de sneeuw. Op dit moment staat er 644 kilometer file. Op dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over het noodweer.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 14:49 uur | Bericht #329941
Ronald Koeman pleit voor algehele afgelasting

Feyenoord-trainer Ronald Koeman wil dat de KNVB dit weekeinde overgaat tot een algehele afgelasting. Hij is van mening dat de veiligheid en het welzijn van de fans op het spel staan als de competitiewedstrijden doorgang vinden tijdens de huidige weersomstandigheden.



Dat zei Koeman vanmiddag bij RTV Rijnmond. Feyenoord moet zondag op bezoek in Nijmegen bij NEC.

Koeman vindt niet dat supporters gevaar lopen als ze onder moeilijke omstandigheden naar de stadions moeten komen.

De KNVB zette eerder vandaag al een streep door álle 6 de Jupiler League-wedstrijden van vanavond. Ook ging vanmiddag al een streep door oostelijke derby De Graafschap - FC Twente. Dat geldt (nog) niet voor het Eredivisie-duel tussen sc Heerenveen - Roda JC Kerkrade.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 191 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 191, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden