Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Hamilton, IL; Jefferson, IL; Wayne, IL.

19 Apr 2024 03:29:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gallatin, IL; Hamilton, IL; Saline, IL; White, IL; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IN; Daviess, IN; Greene, IN; Knox, IN; Sullivan, IN; Vigo, IN.

19 Apr 2024 03:29:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, MO.

19 Apr 2024 03:29:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bollinger, MO.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IL; Coles, IL; Crawford, IL; Cumberland, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Llano, TX.

19 Apr 2024 03:16:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Edwards, IL; Wabash, IL; White, IL; Gibson, IN; Posey, IN.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lawrence, IL; Richland, IL.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCulloch, TX; Mason, TX; San Saba, TX.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, MO.

19 Apr 2024 03:16:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Effingham, IL; Jasper, IL.

19 Apr 2024 02:47:41

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Macon, IL.

19 Apr 2024 02:47:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IL; Effingham, IL; Shelby, IL.

19 Apr 2024 02:47:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor De Witt, IL; Macon, IL; Piatt, IL.

19 Apr 2024 02:47:40
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 15:07 uur | Bericht #325319
Een op drie automobilisten vreest winterweer

Bijna een derde van de Nederlandse automobilisten is bang om te rijden in het winterse weer. IJzel wordt door de ondervraagden het meest gevreesd. Dat meldt Tomtom maandag, dat de kwestie heeft laten onderzoeken.

Vrouwen hebben veel meer angst dan mannen als de elementen tegenzitten. 46 procent van de vrouwen is bang om te rijden in slecht weer, tegenover slechts 11 procent bij de mannen.

De helft van de autorijders gaat bij winters weer ruim een kwartier eerder van huis, omdat ze rekenen op een langere reistijd. Daarnaast besluit elf procent van de Nederlandse ondervraagden bij hevige sneeuwval thuis te werken. De meeste automobilisten zien daarbij een ongeluk als grootste risico.

De ruim duizend ondervraagden uit Nederland en België geven verder aan dat ze files vervelender vinden dan flitsers of politiecontroles. De Belgen blijken overigens banger te zijn dan Nederlanders. Daar gaf 67 procent van de automobilisten aan bang te zijn voor het winterse weer.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 15:12 uur | Bericht #325321
ANWB noteert nu al meer pechgevallen

De periode met matige tot strenge vorst moet nog beginnen, maar de ANWB Wegenwacht noteerde maandag al tussen de 1000 en 2000 extra pechgevallen door de kou. Die kwamen voornamelijk uit het noorden en oosten van het land waar het meer winterde dan elders.

Volgens een woordvoerder van de ANWB zou het aantal meldingen van autopech in de loop van de week kunnen oplopen tot 7500 per dag bij strenger wordende vorst.

,,Bereid je daarom voor'', aldus de zegsman. Hij noemt onder meer het checken van de accu en het bewaren van slotontdooier in huis en niet in de auto.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 januari 2012, 17:47 uur | Bericht #325433
Woede over valpartijen door gladheid

Ouders van kinderen uit de gemeenten Goes en Borsele zijn woedend op de gemeentebesturen, waterschap en provincie.
Aanleiding zijn de tientallen valpartijen door gladheid afgelopen vrijdag. 'Hoe is het mogelijk dat, zeker gezien de vooraangekondigde vorst, er weer niet gestrooid was. Onze kinderen moeten 12,5 kilometer fietsen. Wij als ouders doen er alles aan dat dat veilig kan. Goeie fiets, licht aan, hesjes enzovoort, maar jullie daarentegen laten verstek gaan wat betreft de veiligheid', schrijft Daniëlle van Damme uit 's-Heer Arendskerke in een e-mail aan de verschillende overheden. Zij doet dat 'namens vele bezorgde ouders van de om Goes liggende dorpen'.

Volgens Van Damme was het vrijdagochtend chaos. 'Ambulances en politie overal. Dan rij ik over de Postweg Lewedorp, via 's-Heer Arendskerkeke, 's-Heer Hendrikskinderen naar Groenrijk. Tijdens deze rit zag ik bij het spoor het eerste ongeval (motor) en heb ik tientallen kinderen zien vallen vanwege de gladheid. Ook zag ik gestrande kinderen die met huis aan het bellen waren en ouders die kapotte fietsen aan het opladen waren'.

Rien de Lange van de Dienst Infrabeheer van de provincie erkent dat er vrijdag problemen waren. "Er was sprake van lokale gladheid door grote temperatuurverschillen, daar kunnen we niet altijd even snel op reageren. Er was inderdaad voor vorst gewaarschuwd, maar de temperaturen bleven boven nul." Preventief strooien heeft volgens De Lange weinig zin, vooral op wegen waar weinig verkeer rijdt. "Je krijgt dan zoals ik het noem dood zout, dat doet z'n werk niet meer. Dus we willen zo kort mogelijk op die gladheid zitten. We doen ons stinkende best, maar vocht kan ontzettend snel omslaan in ijs."

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 januari 2012, 19:12 uur | Bericht #325536
Winterellende begonnen: het regent ongevallen op gladde wegen in Ardennen

Het heeft lang geduurd, maar nu is de winter echt in het land. Vooral in het oosten van het land voelden ze dat vanmorgen al. In de Ardennen en Limburg heeft het de hele dag licht gesneeuwd. Later begon het ook licht te sneeuwen in het oosten van Vlaams-Brabant en een deel van de provincie Antwerpen. Het westen van het land bleef gespaard. In het zuiden van het land is er al echte winterellende. Ten zuiden van Samber en Maas is het gevaarlijk rijden door sneeuw en ijzel. Op de gladde wegen zijn al talrijke ongevallen gebeurd, onder meer op de E25 Luik-Bastenaken en de E411 Namen-Luxemburg. Daar verloopt het verkeer heel moeizaam. De sneeuw is de voorbode van een heuse winterweek waarin het na berekoude nachten ook overdag blijft vriezen. Ook vannacht en morgenvroeg blijft het uitkijken voor gladde plekken op de weg, vooral in het oosten en het zuiden van het land maar ook elders.

In de Ardennen ligt plaatselijk al tien centimeter sneeuw en gezien de permanente vriestemperaturen zal dat sneeuwtapijt de hele week blijven liggen. Voor sneeuwpret is het wel nog te vroeg. Winterellende op de wegen is er genoeg: er zijn al ontelbare ongevallen gebeurd door de ijzel, zowel op de autosnelwegen als op de gewestwegen. De wegen liggen er echt spekglad bij: de politie meldt onder meer ongevallen op de E411 Namen-Luxemburg in Sovet en Tellin, op de E42 Bergen-Luik in Villers-Le-Bouillet en Waremme, op de E42 St.Vith-Verviers in Sprimont, op de N4 Namen-Marche in Bande en op de N63 Luik-Marche in Clavier.

Stenge vorst tot -16
Volgens het KMI valt er vanavond en vannacht tijdelijk nog wat lichte sneeuw. Later verschijnen er opklaringen in de regio's nabij de Nederlandse en de Duitse grens. De minima bedragen min 2 tot min 6 graden. Morgen breiden de opklaringen zich geleidelijk over het hele land uit. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige oostenwind. De maxima bedragen plus 2 tot min 2 graden. Van woensdag tot en met zondag krijgen we zeer koud winterweer met in de nacht en ochtend matige tot strenge vorst. De minima bedragen min 7 graden aan zee, rond min 10 graden in het centrum tot min 16 graden in de Ardennen. De middagtemperatuur blijft overal onder nul en vooral woensdag en donderdag staat er een schrale, ijskoud aanvoelende noordoostenwind. In het weekend wordt het iets minder koud, maar er verschijnt meer bewolking en de kansen op sneeuw nemen toe.









Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:39 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 januari 2012, 19:14 uur | Bericht #325538
Avondspits verloopt wel rustig

De avondspits verloopt maandag rustig. Sneeuw en gladheid zorgen nauwelijks nog voor problemen. Even na 17.30 uur stond er ongeveer 150 kilometer file op de Nederlandse wegen, meldt een woordvoerder van de ANWB.

Alleen in Limburg is het druk. Op de A2 staat in beide richtingen tien kilometer file door een ongeluk. Ook zijn daar de spitsstroken dicht vanwege sneeuwval. In Limburg is tot nu toe de meeste sneeuw gevallen.

Maandagochtend zorgde het winterweer voor een zeer zware spits. Op het hoogtepunt stond er zo'n 380 kilometer file. Vooral het verkeer rond Utrecht stond vast vanwege ongelukken door gladheid. De komende week wordt meer winterweer verwacht. Vrijdag, zaterdag en zondag kan het weer gaan sneeuwen.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 21:21 uur | Bericht #325690
Gevoelstemperatuur noorden daalt tot -27

Het noordelijkste deel van Friesland en Groningen krijgt dinsdagochtend te maken met een gevoelstemperatuur van -27 graden. In dat deel van het land wordt het circa -9 graden, maar de windkracht 5 die er dan staat, zorgt voor de erg lage gevoelstemperatuur, meldt weeronline.nl. Tot net na de dinsdagochtendspits wordt het het koudst. Ook in het overige deel van het noorden van Nederland, beginnend ten noorden van Utrecht, gaat het met een gevoelstemperatuur van -22 graden erg fris aanvoelen.

Overdag blijft het met windkracht 4 behoorlijk waaien, waardoor het in het noorden van Nederland de rest van de dag aanvoelt als -15 graden. In het zuiden van Nederland daalt de gevoelstemperatuur tot net na de dinsdagochtendspits tot tussen de -16 en -18 graden, daarna blijft het de rest van de dag kouder aanvoelen dan -10 graden.

Volgens een zegsman van weeronline.nl blijft het tot vrijdag met windkracht 4 behoorlijk waaien. "Dat blijft ijzig koud voelen." Voor liefhebbers van natuurijs heeft hij slecht nieuws: de wind gecombineerd met de maandag gevallen sneeuw levert niet het mooiste natuurijs op. "Maar we kunnen dit weekend zeker schaatsen op natuurijs."

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 21:27 uur | Bericht #325698
Auto's hebben het zwaar met vrieskou

De echte kou moet eigenlijk nog komen, maar toch heeft de wegenwacht het al extra druk met pechgevallen. Maandag werden landelijk al 2000 extra pechgevallen gemeld. Voor de komende dagen is de bezetting van de wegenwacht flink opgeschroefd.

Vooral accu's laten het door het koude weer afweten. En ook dichtgevroren sloten en vastgevroren handremmen zijn veel gehoorde klachten in de meldkamer. Op internet zijn winterse tips te vinden voor automobilisten. Bewaar slotontdooier bijvoorbeeld niet in de auto maar in huis, en duw met je kont tegen een vastgevroren autodeur, in plaats van eraan te trekken. De kans is dan groter dat het ijs breekt.

De ANWB verwacht dat het aantal pechgevallen in de loop van de week wel eens op zou kunnen lopen tot 7500. Automobilisten wordt aangeraden warme kleding aan te trekken of toch zeker mee te nemen. 'En bovenal, rij voorzichtig', adviseert een woordvoerder.

Bron: WestOnline
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2012, 22:21 uur | Bericht #325763
KNMI waarschuwt voor gladheid

Het kan de komende uren plaatselijk glad worden op de wegen. Het KNMI waarschuwt voor het hele land voor lokale gladheid als gevolg van bevriezing of sneeuwresten. Voor alle provincies geldt de zogenoemde code geel tot ongeveer 12.00 uur dinsdagmiddag. Code geel staat voor een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

Volgens het KNMI schijnt dinsdag de zon volop, blijft het droog en wordt bij een matige oost- tot noordoostenwind het niet warmer dan -2 graden in het zuidwesten en -4 graden in het noordoosten van het land. In de ochtend kan de gevoelstemperatuur in het noordoosten rond -15 uitkomen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 januari 2012, 23:20 uur | Bericht #325821
Wegenwacht heeft het drukker door de kou

De periode met matige tot strenge vorst moet nog beginnen, maar de ANWB Wegenwacht noteerde maandag in heel Nederland al tussen de 1000 en 2000 extra pechgevallen door de kou. Die kwamen voornamelijk uit het noorden en oosten van het land, waar het meer winterde dan in Zeeland. Volgens een woordvoerder van de ANWB zou het aantal meldingen van autopech in de loop van de week kunnen oplopen tot 7500 per dag bij strenger wordende vorst.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 07:49 uur | Bericht #325904
Bouwsector valt stil door winterkou

Heel wat bouwvakkers zullen wellicht vandaag of de komende dagen niet aan de slag gaan als gevolg van de vrieskou. 'De bouwondernemer kan zelf beslissen of er nog in normale omstandigheden kan worden gewerkt', zegt Peter Boelaert van de Confederaie Bouwbedrijf. 'De plotse koude treft vooral de bouwvakkers die in de openlucht moeten werken. Zij zullen mogelijk op het zogenaamde weerverlet worden geplaatst waardoor ze in feite technisch werkloos zijn. Maar bouwvakkers die binnen werken, worden niet door de weersomstandigheden gehinderd. Zij kunnen normaal werken.'

De voorbije wintermaanden konden de bouwvakkers bijna de hele periode werken. 'We hebben hoogstens een paar dagen weerverlet gekend wat hoogst uitzonderlijk is. Het is al jaren geleden dat de bouwsector zo weinig door het winterweer werd gehinderd.'

Gedurende de wintervakantie van de bouwsector was het nochtans zacht weer en zou er normaal kunnen worden gewerkt. 'Maar die periode van twaalf dagen is wettelijk vastgelegd in het kader van de werktijdverkorting van 40 naar 38 uren per week die in de jaren '80 werd vastgelegd. In tegenstelling tot het zomerse bouwverlof mag er tijdens de winterstop niet worden gewerkt', zegt de woordvoerder.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 07:51 uur | Bericht #325905
Vlaming wapent zich tegen koning winter

De winter heeft ons eindelijk gevonden en dat leidt tot een rush op onder andere stookolie, winterkledij en strooizout. 'Sinds deze morgen staan de telefoons roodgloeiend', zegt Wilfried De Hertoghe, voorzitter van de Belgische Federatie van Brandstofhandelaars. 'Iedereen wil nu toch mazout inslaan. Voorlopig kunnen we de bestellingen nog bijhouden. We doen een beetje ons voordeel bij de staking: het is rustig op de weg. Tot vorige week kregen we vooral kleine bestellingen: 500 tot 1.000 liter. Nu komen de grote orders van 3 en 4.000 liter.'



Niet alleen de vrieskou, ook de gedaalde prijs doet de vraag stijgen. Twee weken geleden werd de boycot tegen Iraanse stookolie bekend. Dat leidde eerst tot een prijsstijging. Ondertussen is duidelijk dat ons land, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, geen olie uit Iran haalt. Daardoor is de stookolieprijs al tweemaal gedaald. Voor een bestelling van meer dan 2.000 liter betaal je nu 0,8679 euro per liter.

'Door de koude zoeken mensen weer winterkleren in de winkels. Daarom gaan veel winkeliers morgen niet alle ruimte vrijmaken voor de nieuwe lentecollectie. De mooiste winterstukken blijven hangen. Mogelijk weer aan de prijs van voor de solden - want die zijn woensdag gedaan - of anders in een rekje achteraan, met daarboven bijvoorbeeld Alles aan 30 euro', zegt Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

Genoeg zout
Er is voor later deze de week sneeuw aangekondigd. Bij Colruyt is er al meer vraag naar strooizout. 'Maar is er zeker voorraad genoeg: we sloegen 90.000 kilo in', zegt woordvoerder Jan Derom. Bij Carrefour hebben ze gisteren nog winkels voorzien van een extra voorraad.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer staan klaar om uit te rijden. 'Maandagnacht hebben ze al de gewest- en autosnelwegen sneeuwvrij gemaakt. Ook wij hebben genoeg zout', zegt Jo Liebens. 'In het begin van de winter hadden we 42.000 ton, daarvan is nog maar 7.000 ton uitgereden.'

'Vandaag gaan we nog even naar het vriespunt, maar daarna zakken we er weer onder', zegt weervrouw Jill Peeters. 'Al een hele tijd zit een massa koude lucht boven Rusland klaar. Nu hebben ze de deur daar helemaal opengezet. Zeker tot en met zondag blijven we onder nul. In het weekend komt daar mogelijk nog sneeuw bij.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 07:52 uur | Bericht #325906
Afgelopen nacht 761 ton zout gestrooid op Vlaamse gewest- en autosnelwegen



De toestand van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen is momenteel normaal. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdagochtend. Waar het nodig was zijn de strooidiensten afgelopen nacht uitgereden. De strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer strooiden 761 ton zout op Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Sinds het begin van de winter brengt dit het totaal op 8.829 ton uitgestrooid zout, aldus het Agentschap in een persbericht.

Ondanks het strooien blijven gladde plekken op het wegdek mogelijk, waarschuwt Wegen en Verkeer. Voor de eigen veiligheid en die van het personeel vraagt het agentschap de weggebruikers om het rijgedrag aan te passen in de nabijheid van strooiwagens.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 07:54 uur | Bericht #325907
Daklozen maken gebruik van extra opvang

De kou zorgt voor een run op de plekken in de nachtopvang voor daklozen. Zo heeft de daklozenopvang in Rotterdam vannacht 248 mensen opgevangen. Dat zijn er 73 meer dan in de normale capaciteit van 175 bedden terecht kunnen. Er zijn extra bedden in verband met de vorst. Ook in andere steden is dat het geval.

De toeloop in Rotterdam heeft niet alleen met de vorst te maken. Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond maken de laatste tijd steeds meer mensen gebruik van de opvang. Waardoor dat komt, is niet duidelijk.

Den Haag deelt ook dekens uit

In Den Haag maken rond de 100 daklozen gebruik van de extra opvang. Mensen van de GGD en het Leger des Heils houden daklozen die nog wel de nacht op straat doorbrengen in de gaten. Ook delen ze dekens uit.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 08:58 uur | Bericht #325926
Normale 'wintertoestand' op wegen



De toestand van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen is momenteel normaal, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Waar het nodig was zijn de strooidiensten afgelopen nacht uitgereden. De strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer strooiden 761 ton zout op Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Sinds het begin van de winter brengt dit het totaal op 8.829 ton uitgestrooid zout, aldus het Agentschap. Ondanks het strooien blijven gladde plekken op het wegdek mogelijk, waarschuwt Wegen en Verkeer. Voor de eigen veiligheid en die van het personeel vraagt het agentschap de weggebruikers om het rijgedrag aan te passen in de nabijheid van strooiwagens.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:40 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
31 januari 2012, 11:51 uur | Bericht #326061
Vandaag eerste van tien ijskoude dagen en nachten

Vandaag zijn we begonnen met de eerste van een reeks 'ijsdagen', waarbij de temperatuur niet meer boven het vriespunt komt. Omwille van een stevige koudegolf vanuit Rusland die zeker tien dagen zal aanhouden, wordt het bibberen geblazen. Vooral donderdag, met tot -16 graden in de Ardennen.

Vanmiddag wordt he zonnig vanuit het noordoosten, met maxima van plus 1 tot min 3 graden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Vanavond en -nacht is het helder en zeer koud bij matige tot strenge vorst. Het kwik zakt van min 7 tot min 12 graden. Woensdag is het droog en de zon schijnt volop. Er waait een matige, aan zee een krachtige, schraal aanvoelende oostenwind. De maxima blijven onder het vriespunt: van min 1 tot min 6 graden. Door de oostenwind schommelt de gevoelstemperatuur tussen min 10 en min 15 graden. Aan hartpatiënten of personen met een zwakke gezondheid wordt geadviseerd zich goed aan te kleden of als het kan binnen te blijven.

Donderdag en vrijdag is het overwegend zonnig en zeer koud. De maxima variëren van min 2 tot min 8, de minima gaan van min 8 tot min 16 graden. Tijdens het weekend verschijnt er meer bewolking waaruit eventueel wat lichte sneeuw kan vallen. Het blijft permanent vriezen, ook begin volgende week.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 12:30 uur | Bericht #326092
Vorstverlet voor tienduizenden bouwvakkers

Tienduizenden bouwvakkers hoeven de komende dagen niet de steigers op in verband met de kou. Volgens de FNV komt de gevoelstemperatuur rond de -15 uit. De afspraak is dan dat werknemers niet meer zonder bescherming de steiger op hoeven.

Dat is zo in de cao afgesproken. Bouwbedrijven kunnen ervoor kiezen om de steigers af te schermen, hittekanonnen te installeren of speciale thermokleding uit te reiken. Volgens de FNV kwam het vorig jaar nog bij een op de drie bouwbedrijven voor dat er gewoon moest worden doorgewerkt.

Vanaf -6 niet meer werken
In november hebben de bouwbedrijven en bonden afspraken gemaakt over bouwen tijdens de kou. Daarin staat dat er vanaf een gevoelstemperatuur van -6 niet meer gewerkt hoeft te worden. Werknemers krijgen wel gewoon doorbetaald en kunnen
ook niet ontslagen worden.

Sms-alert bij kou
Om bouwvakkers te attenderen op de kou, heeft de FNV een speciale sms-dienst in het leven geroepen. Werknemers krijgen daardoor een berichtje, zodra de gevoelstemperatuur zo laag is dat ze niet meer de steiger op hoeven.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 12:39 uur | Bericht #326101
Gevoelstemperatuur daalt komende dagen tot -20

Het wordt de komende dagen koud in Nederland, maar de gevoelstemperatuur ligt nog een stuk lager. Door de combinatie van kou en wind voelt het op sommige plaatsen nu al aan als ongeveer -15 graden. De komende dagen kan het nog kouder aan gaan voelen. Door de combinatie van wind en kou, voelt het buiten vaak kouder aan dan de werkelijke temperatuur. De zogenoemde gevoelstemperatuur is dan een stuk lager. Zo wordt donderdag in Maastricht een minimumtemperatuur van -11 graden verwacht, maar door de harde wind voelt het aan als -20,5 graden. Verslaggever Helga van Leur: "Hoe harder het waait, des te kouder voelt het aan"

Bron: RTL


Achtergrondinformatie over de gevoelstemperatuur kun je hier vinden. | Gewijzigd: 31 januari 2012, 15:18 uur, door Marga
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 14:36 uur | Bericht #326185
Tal van maatregelen tegen de kou

Nu het echt goed koud wordt, neemt bedrijven, verenigingen en instellingen overal hun maatregelen.

  • In prominente schaatsregio's, zoals Friesland en de Loosdrechtse plassen, geldt een vaarverbod, om de ijsgroei te bevorderen.
  • In Friesland zijn de gemalen stilgezet om de ijsgroei te bevorderen
  • Vorstverlet in de bouw
  • De wegenwacht van de ANWB heeft de bezetting flink opgeschroefd, omdat er veel meer auto's door de kou in de problemen komen
  • Daklozenopvangen in heel het land hebben extra plaatsen
  • Feyenoord traint op kunstgras, omdat het grasveld te hard is geworden
  • Rijkswaterstaat stelt wegwerkzaamheden uit
  • Veel amateurvoetbalclubs kunnen niet trainen, omdat de velden onbespeelbaar zijn. Mogelijk moeten ook de wedstrijden worden afgelast.


Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 16:54 uur | Bericht #326243
Zware avondspits verwacht door gladheid

Nederland gaat dinsdag een zware avondspits tegemoet. Daarvoor waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID). De VID baseert zich voor zijn voorspelling op de gladheid van de afgelopen dagen. De VID houdt rekening met zo'n 250 kilometer file. Een drukke spits is overigens gebruikelijk op dinsdagavond.

Hoewel het op het moment vooral zonnig is in het land, zijn de wegen nog steeds glad. Daarnaast kan de laagstaande zon voor meer ongelukken zorgen. Ook kan het later vanavond mogelijk gaan sneeuwen. Op de A58 bij Breda is in oostelijke richting de rechterrijstrook enige tijd afgesloten geweest door een ongeval met twee vrachtwagens. Daar staat kort voor 16.30 uur nog zo'n zes kilometer file.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 31 januari 2012, 17:18 uur, door MarkNL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 januari 2012, 16:55 uur | Bericht #326246
Drukte bij de wegenwacht door de kou

De strenge vorst bezorgt de wegenwacht handen vol werk. Met temperaturen ruim onder nul stijgt het aantal gestrande automobilisten. De meest voorkomende problemen zijn oude accu's die er voor zorgen dat de auto niet meer start. Verder zijn er automobilisten die de auto niet meer van de handrem krijgen of mensen die hun auto niet meer in kunnen omdat de deuren zijn vastgevroren of de sloten bevroren.

Bron: RTV N-H
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 151 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 151, lezen 2 mensen het topic "Extreem weer USA: 28 mei - 1 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden