Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 13:29:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Pawnee, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK.

26 Apr 2024 13:14:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okmulgee, OK.

26 Apr 2024 13:10:26
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 december 2011, 20:12 uur | Bericht #310364
Hevige neerslag veroorzaakt overstromingen

Door de hevige neerslag dreigen er in Vlaanderen enkele rivieren buiten hun oevers te treden. Zo dreigt een hele wijk in Puurs onder water te lopen. In de nacht van zaterdag op zondag viel er op sommige plaatsen nog 5 à 10 mm neerslag. Zondag worden opnieuw buien verwacht die neerslaghoeveelheden van zo'n 5 mm met zich mee kunnen brengen.

Hoge waterstanden
In het Bekken van de Brugse Polders doen zich langs de Ede in Maldegem kritieke overstromingen voor. De toestand wordt er nauw opgevolgd door de hulpdiensten. In de polders van de Gentse Kanalen zorgen aanhoudende hoge waterstanden op het Kanaal Gent-Terneuzen voor verhoogde waterpeilen. Kritieke overstromingen zijn niet uit te sluiten langs de Zuidlede.

In het Benedenscheldebekken zijn het Groot Schijn, de Benedenvliet en de Grote en Kleine Molenbeek uit hun oevers getreden. In de stroomgebieden van Grote en Kleine Molenbeek staan verscheidene straten onder water en worden woningen bedreigd.

De Maldersesteenweg in Londerzeel overstroomt, het water stroomt er over de straat van de Grote richting de Kleine Molenbeek. De brandweer van Londerzeel bezorgde de bewoners zandzakken.

Wijk in Puurs dreigt onder water te lopen
In Liezele, deelgemeente van Puurs, dreigt de wijk Hof ter Bollen onder water te lopen. De brandweer van Puurs is aanwezig om grote wateroverlast te voorkomen.

'Het niveau van de Molenbeek heeft het alarmpeil bereikt', zegt een woordvoerder van de Puurse brandweer. 'We hebben een preventieve opstelling gemaakt om te voorkomen dat de wijk Hof ter Bollen onder water loopt. We zuigen per minuut 13.000 liter water uit de Molenbeek en pompen het water tot voorbij de wijk.'

De buurt kreeg ook in het verleden al vaak af te rekenen met wateroverlast.

Waterpeil heeft maximum bereikt
In het Leiebekken houden de niet-kritieke overstromingen langs de Heulebeek tussen Dadizele en Heule nog een tijd aan. In het IJzerbekken zijn de waterpeilen langs de boven- en middenlopen aan het dalen.

In het Netebekken hebben de peilen hun maximum bereikt op de bovenlopen. In het Noordelijk en Oostelijk Maasbekken staan weilanden onder water op verschillende locaties langs de Mark. Er worden geen kritieke overstromingen verwacht.

Voor het Dijle- en Zennebekken worden er nergens kritieke overstromingen verwacht.

Ook problemen in Wallonië
In Wallonië verbetert de situatie zondagmiddag. In de provincie Namen was er zondagochtend nog een alarmsituatie voor de Semois. Voor diverse rivieren, zoals de Viroin, de Samber en de Hantes, geldt er een pre-alarmfase.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 08:18 uur | Bericht #310525
Gevaarlijk gladde wegen door winterse neerslag

In heel Vlaanderen kan het vanmorgen glad zijn op de wegen door de winterse neerslag. Er was sneeuw voorspeld maar slechts op enkele plaatsen is de sneeuw ook blijven liggen. De strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest om zout op de grootste wegen te strooien.



De temperaturen schommelen vannochtend rond het vriespunt waardoor de sneeuw op sommige plaatsen kan blijven liggen of er ijzel kan ontstaan door gesmolten sneeuw die aanvriest. Vooral in het noorden van het land is er gevaar voor gladde wegen.

"Vooral in het noorden van Vlaanderen zijn de grondtemperaturen negatief. Daar is er nog kans op gladheid, maar ook in de rest van Vlaanderen moeten mensen nog steeds voorzichtig zijn en houden we de toestand in de gaten", zegt Ilse Luypaert van het Agentschap Wegen en Verkeer

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben vannacht 1.068 ton zout op de Vlaamse wegen gestrooid. Weersvoorspellingen hadden uitgewezen dat het zou sneeuwen tijdens de nacht en 's ochtends, maar dat is niet het geval gebleken. De strooidiensten blijven de hele dag stand-by om bij te strooien waar nodig.

"Rond 7 uur hebben we de laatste bestrooiingen gedaan op de gewestwegen, maar onze mensen blijven wel stand-by om hier en daar te gaan bijstrooien omdat de grondtemperaturen op sommige plaatsen nog steeds negatief zijn", zegt Luypaert daarover.

In Wallonië blijven grote problemen voorlopig uit. Op de belangrijkste verkeersassen en snelwegen is het verkeer genormaliseerd. Toch blijft het ook daar opletten voor gladde wegen door ijzel.

Wateroverlast
Op sommige plaatsen in Vlaanderen is er wateroverlast door de overvloedige neerslag, regen of smeltende sneeuw. In Liezele bij Puurs heeft de Molenbeek het alarmpeil bereikt. De brandweer heeft vannacht een tijdlang het water weggepompt tot voorbij de huizen. Enkele woningen zijn beschermd met zandzakjes.

"Eigenlijk pompen we het water weg voordat het mogelijk bedreigde woonwijken bereikt. We pompen het water stroomafwaarts voorbij de wijken. Daar woont niemand meer en is er dus ook geen kans op overstroming", zegt Eric Simoen van de brandweer.

In Kruibeke wordt sinds gisteravond ook water weggepompt om wateroverlast in woonwijken te voorkomen. Het water is er inmiddels weer aan het zakken zodat een acuut gevaar geweken is. Burgemeester Antoine Denert (DENERT) wijst met een beschuldigende vinger naar de dijk rond de Potpolder.

"Door die ringdijk aan te leggen heeft men het normale bufferbekken van water van ons afgenomen dat van gans het waasland door Kruibeke naar de Schelde moet. Die hoeveelheid water zal in de woonkernen staan en dat is onbegrijpelijk." De Potpolder zal in de toekomst dienen om het water van de Schelde op te vangen maar het water van de overgestroomde beken kan er dan niet meer naar toe.

In Londerzeel waren gisteravond enkele straten ondergelopen. Het waterpeil is er tijdens de nacht stabiel gebleven en het water is weggetrokken. De huizen zijn allemaal droog gebleven. Volgens burgemeester Jozef Deborger hebben de nieuwe dijken het water goed tegengehouden. Die zijn geplaatst na de zware wateroverlast vorig jaar.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:32 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 08:19 uur | Bericht #310526
Veewagen met koeien glijdt van de weg

Een veewagen met daarin zeven koeien is maandagmorgen vroeg op een dijk in Vlist in het water gegleden. Daarbij is een van de koeien om het leven gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd. Hulpdiensten konden de zes andere koeien op het droge te krijgen. De vrachtwagen reed weg bij een boerderij en gleed plotseling van de weg. Een brandweerwagen die hulp kwam verlenen overkwam door de gladheid hetzelfde. De bestuurder van deze wagen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: Westonline
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 09:08 uur | Bericht #310547
Bijna overal lokaal gladde wegen



In bijna heel Nederland kan het maandagochtend vooral op lokale wegen glad zijn. Alleen het zuidoosten blijft gespaard, meldt de ANWB. In bijna heel Nederland kan het maandagochtend vooral op lokale wegen glad zijn. Alleen het zuidoosten blijft gespaard, meldt de ANWB. "De Drechttunnel in de A16 van Breda naar Rotterdam is bijvoorbeeld enige tijd afgesloten geweest, maar dat kwam doordat een glasplaat op de weg was gevallen." De spits wordt naar verwachting iets zwaarder dan normaal. Rond 08.00 uur stond driehonderd kilometer file.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 7 december 2017, 15:32 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 10:05 uur | Bericht #310575
Ongevallen door gladheid op Zeeuwse wegen

Gladheid op de wegen zorgde maandagochtend voor tientallen verkeersongevallen in Zeeland. De politie kreeg met name vanuit Walcheren en Noord-Beveland zo'n dertig meldingen binnen van auto's die van de weg raakten of tegen elkaar botsten. In enkele gevallen vielen daarbij gewonden. De Sloeweg-Noord bij Ritthem is afgesloten vanwege ongevallen door gladheid. Ook fietsers hadden veel last van de gladheid. Onder meer in Kwadendamme, Goes en Hulst liepen botbreuken op.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 10:14 uur | Bericht #310578
Gladheid zorgt voor ongevallen en vertraging in verkeer


Archieffoto.

In heel het land kan het vanochtend op (lokale) wegen glad zijn. In Zeeland zorgden de gladde wegen vooral op de eilanden Walcheren en Zuid-Beveland voor tientallen ongevallen. De ANWB meldde zo'n 150 incidenten. Volgens de politie zijn er met name veel fietsers die vallen. Met auto's zijn er veel ongevallen met materiële schade, maar ook enkele met letsel. De snelweg A58 is glad en een doorgaande weg richting de Vlissingse haven is bij Ritthem volledig afgesloten nadat op die plek twee keer auto's tegen elkaar gleden.

De stadsbussen in Almere rijden vanochtend niet vanwege de gladheid op de busbanen. Dat meldt een woordvoerster van vervoersmaatschappij Connexxion. De bussen reden wel uit, maar volgens de zegsvrouw vonden er diverse glijpartijen en aanrijdingen plaats. Daarop werd besloten de bussen van de weg te halen. Het zou onverantwoord zijn om nog verder te rijden. De streekbussen van en naar Almere rijden wel, maar kampen met vertraging.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 december 2017, 15:32 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 11:18 uur | Bericht #310595
Gladheid zorgt voor problemen

De gladden wegen hebben in heel Nederland gezorgd voor problemen. Met name in Zeeland heeft de gladheid voor tientallen ongevallen gezorgd. Vooral op de eilanden Walcheren en Zuid-Beveland zorgen de gladden wegen voor ongevallen. De ANWB meldde zo'n 150 incidenten.



Veel vallende fietsers
Volgens de politie zijn er met name veel fietsers die vallen. Met auto's zijn er veel ongevallen met materiële schade, maar ook enkele met letsel. De snelweg A58 is glad en een doorgaande weg richting de Vlissingse haven is bij Ritthem volledig afgesloten nadat op die plek twee keer auto's tegen elkaar gleden.

Geen besteld ziekenvervoer in Amsterdam
In Amsterdam is door de gladheid geen besteld ziekenvervoer mogelijk. Volgens de woordvoerder is veel ambulancepersoneel druk met kneuzingen en botbreuken van de slachtoffers in de hoofdstad. Het gaat daarbij vooral om verwondingen aan hoofd, armen en benen. De gladheid was in Amsterdam vooral te merken op bruggen en op fietspaden waar niet was gestrooid. Volgens de politie valt het aantal incidenten met auto's erg mee.

Geen bussen in Almere
In Almere rijden geen stadsbusse. De bussen reden vanochtend wel uit, maar er vonden diverse glijpartijen en aanrijdingen plaats. Daarom werd besloten de bussen van de weg te halen. Het zou onverantwoord zijn om nog verder te rijden. De streekbussen van en naar Almere rijden wel, maar kampen met vertraging.

Vanavond kans op gladheid door sneeuw
Vanavond kan het in de oostelijke provincies opnieuw glad worden door natte sneeuw. Kijk voor de actuele grondtemperatuur op buienradar.nl.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:32 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 11:20 uur | Bericht #310598
Geen chaos, wel drukke ochtendspits met lokale gladheid

De spits is vanochtend redelijk druk geweest, maar grote problemen door gladheid waren er niet. Lokaal viel er wel flink wat regen, zodat de algemene ijzelwaarschuwing nog steeds geldt. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.


Sinds zondagavond 19 uur werd 1.068 ton zout gestrooid.

"Er komen intussen wel nieuwe meldingen van lokale gladheid binnen, vooral in Noordwest-Vlaanderen, omdat de temperaturen daar aan het dalen zijn. Op de lokale wegen zijn er dus wel wat problemen als gevolg daarvan", aldus Beeckman. Het Agentschap Wegen en Verkeer strooit daar bij. Ook in Brugge, Aalter, Torhout, en in mindere mate in Gent is er verkeershinder.

In Antwerpen was er extra gladheid op bepaalde op- en afritten, en er werd dan ook bijkomend gestrooid. Door twee ongevallen in Ranst en op de A12 in Willebroek was er hinder voor het verkeer richting Antwerpen. Om 08.15 uur stond er zowat 200 kilometer file op de Vlaamse snelwegen en grote wegen. "Dat was meer dan normaal", besloot Beeckman, die eraan toevoegde dat het opletten blijft op de weg.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer waren afgelopen nacht in de weer om de Vlaamse gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Sinds gisterenavond 19 uur werd 1.068 ton zout gestrooid op die wegen. "Vanaf het begin van deze winter strooide het Agentschap al 3.246 ton zout", luidt het in een persbericht.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 11:22 uur | Bericht #310599
Spiegelglad wegdek leidt voor zwaar ongeval in Wijnegem

Het spiegelgladde wegdek heeft maandagochtend tot een zwaar ongeluk geleid op de Houtlaan in Wijnegem. Bij het ongeval raakten zeker vijf wagens betrokken en vielen drie gewonden.



Een wagen die in de richting van Schilde reed begon ter hoogte van het Albertkanaal te slippen en belandde in de vangrails. De bestuurder van de wagen die vlak achter dat voertuig reed ging zwaar in de remmen waardoor die wagen ook begon te slippen, door de middenberm ging en frontaal op een wagen knalde die in de andere richting reed.

Twee andere slippende wagens botsten tegen die verongelukte voertuigen. Drie personen raakten bij het ongeval gewond. Een zwaargewonde werd overgebracht naar het ZNA Middelheim.

In beide rijrichtingen is een rijbaan versperd wat vooral in de richting van Wijnegem tot lange files leidt. De politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Ook elders op de spiegelgladde Houtlaan crashten voertuigen. De takeldiensten zijn ter plekke om alle verongelukte wagens op te ruimen. De strooidiensten zijn intussen ook aan de slag.

Bron: GVA | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 12:00 uur | Bericht #310632
'Miezerig buitje' spoelt strooizout weg

Het strooizout dat de gemeente gisteren op wegen, busbanen en fietspaden heeft gestrooid is door de regen weggespoeld. Daardoor is het vanmorgen extreem glad op de Almeerse wegen. Dat meldt de gemeente vanmorgen.




Het zout, per strooibeurt 20 ton,werd gisteren tussen 13.00 en 16.00 over de wegen gestrooid. Tussen 21.00 en 01.00 uur is er opnieuw gestrooid. ,,Vannacht is er echter een miezerig buitje gevallen dat niet op de regenradar was te zien maar dat wel voldoende was om het zout zo te verdunnen dat het weinig of geen effect meer had", aldus gemeentewoordvoerder Peter Spek. Direct nadat dit werd geconstateerd is opnieuw begonnen met het strooien van busbanen en fietspaden.

Door de gladheid heeft busvervoerder Connexxion vanmorgen de dienstregeling moeten opschorten. Ook gingen er veel fietsers en voetgangers onderuit.

Bron: Almere vandaag | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 12:35 uur | Bericht #310649
Tientallen lichte verwondingen door gladheid

De gladheid heeft maandagochtend in het hele land voor veel ongevallen gezorgd. Vooral voetgangers en fietsers werden getroffen, al werden ook verschillende ongevallen met voertuigen gemeld. In Almere hinderde de gladheid het stadsvervoer.

De Amsterdamse GGD was druk met fietsers en voetgangers met botbreuken en kneuzingen. Volgens een woordvoerder gaat het om tientallen incidenten. Het aantal incidenten met auto's viel volgens de politie mee. De GGD besloot om maandagochtend alleen in spoedgevallen ambulances te laten rijden.

In Zeeland telde de politie meer dan honderdvijftig ongevallen. Het gaat vooral om fietsers en voetgangers. Een aantal van hen liep botbreuken op. In Oostkapelle raakten op de Munnikweg twee personen gewond toen zij met een auto tegen een boom botsten. De brandweer moest eraan te pas komen om een van de slachtoffers te bevrijden.

In het Zuid-Hollandse Vlist gleed rond 04.30 uur een veewagen van een dijk af. De brandweer werd te hulp geroepen. De brandweerwagen trof echter hetzelfde lot en belandde op zijn zij. De chauffeur van de veewagen liep geen verwondingen op. Een koe heeft het ongeval niet overleefd. De chauffeur van de brandweerauto moest door zijn collega's worden bevrijd en is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Buschauffeurs in Almere vonden het maandagochtend te gevaarlijk om de weg op te gaan. Vanaf 07.00 uur werd het stadsvervoer stilgelegd.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 13:29 uur | Bericht #310689
Dode en gewonden door gladheid

Een 38-jarige vrouw is maandagochtend in Tilburg om het leven gekomen toen zij door de gladheid de macht over het stuur verloor. Ook elders in het land leidde de gladheid tot ongevallen met voertuigen, al werden vooral voetgangers en fietsers door de gladheid getroffen.



De vrouw in Tilburg kwam met haar auto op de andere weghelft en werd aangereden door een stadbus. Een verpleegster die in de bus zat, probeerde de vrouw te reanimeren maar het mocht niet meer baten.

De Amsterdamse GGD was druk met fietsers en voetgangers met botbreuken en kneuzingen. Volgens een woordvoerder gaat het om tientallen incidenten. Het aantal incidenten met auto's viel volgens de politie mee. De GGD besloot om maandagochtend alleen in spoedgevallen ambulances te laten rijden.

In Zeeland telde de politie meer dan honderdvijftig ongevallen. Het gaat vooral om fietsers en voetgangers. Een aantal van hen liep botbreuken op. In Oostkapelle raakten op de Munnikweg twee personen gewond toen zij met een auto tegen een boom botsten. De brandweer moest eraan te pas komen om een van de slachtoffers te bevrijden.

n het Zuid-Hollandse Vlist gleed rond 04.30 uur een veewagen van een dijk af. De brandweer werd te hulp geroepen. De brandweerwagen trof echter hetzelfde lot en belandde op zijn zij. De chauffeur van de veewagen liep geen verwondingen op. Een koe heeft het ongeval niet overleefd. De chauffeur van de brandweerauto moest door zijn collega's worden bevrijd en is voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Buschauffeurs in Almere vonden het maandagochtend te gevaarlijk om de weg op te gaan. Vanaf 07.00 uur werd het stadsvervoer stilgelegd.



Bij de politie Flevoland regende het vanaf 06.00 uur meldingen bij de regionale meldkamer via 112, aldus een woordvoerder. Er waren tientallen aanrijdingen met vooral materiële schade. Bij zes aanrijdingen raakten bestuurders of passagiers lichtgewond. Op de Oostvaardersdijk in Lelystad raakten verschillende bestuurders tijdens inhaalmanoeuvres in de berm. Ze kwamen allemaal met de schrik vrij.

In het Brabantse Waspik ramde een vrachtwagen rond 06.55 uur een boom. Door het gladde wegdek begon de wagen te schuiven. De boom moest voor een deel worden afgezaagd. De 41-jarige chauffeur is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: De Pers
  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 december 2011, 16:32 uur | Bericht #310813
KNMI waarschuwt voor gladheid in oosten

Vanavond en vannacht is er in het oosten van het land kans op gladheid door sneeuw. Morgenochtend zijn de sneeuw en gladheid verdwenen, verwacht het KNMI. De waarschuwing voor gladheid als gevolg van (natte) sneeuw geldt in Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg en het oosten van Gelderland en Noord-Brabant. Het KNMI verwacht dat het tussen 21:00 uur vanavond en 2:00 a 3:00 uur morgenochtend glad kan zijn.

Regen vanuit het westen
Het KNMI verwacht vandaag en morgen van het westen uit regen. In de oostelijke helft van het land valt de neerslag vanavond enige tijd als (natte) sneeuw en kan het wit worden. Tegen de ochtend neemt de kans op enkele regenbuien toe. Kijk op buienradar waar de neerslag valt.

In oosten sneeuw
In de nacht van maandag op dinsdag trekt de regen geleidelijk oostwaarts weg, langs de oostgrens kan het nog tot halverwege de nacht sneeuwen. Tegen de ochtend neemt de kans op enkele regenbuien toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van zo'n 5 graden in het westen tot dichtbij het vriespunt in het oosten van het land.

Bekijk de actuele grondtemperatuur
Hoe koud - en hoe glad - wordt het bij jou? Kijk voor de actuele grondtemperatuur op buienradar.nl.
Auto's en fietsers

Vanochtend had het verkeer ook veel last van de gladheid. In Tilburg kwam een 38-jarige vrouw bij een ongeval om het leven, in Zeeland en Friesland schoten auto's van de weg en hadden veel fietsers last van de gladheid.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2011, 21:28 uur | Bericht #311052
Minder treinen door verwachte sneeuwval

Door de verwachte sneeuwval in het oosten van het land rijden op sommige trajecten na 21.00 uur minder treinen. Dat meldt de NS. Het KNMI verwacht dat het maandagavond in het oosten van het land gaat sneeuwen. Ook elders kan natte sneeuw vallen.

De intercity's van Schiphol naar Nijmegen rijden niet tussen Ede-Wageningen en Nijmegen en de intercity's van Den Helder naar Nijmegen rijden niet tussen Arnhem en Nijmegen. De intercity's tussen Den Haag en Venlo rijden niet tussen Eindhoven en Venlo. Tussen Deurne en Venlo rijden sprinters in plaats van intercity's.

Het KNMI waarschuwt, met uitzondering van de westelijke kustprovincies, voor gladheid in het hele land. Zowel maandagavond als dinsdag kan het als gevolg van winterse neerslag glad zijn.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2011, 21:29 uur | Bericht #311055
Verkeer gewaarschuwd: sneeuw in westen en oosten

Het oosten van het land krijgt in de tweede helft van de avond en in de nacht te maken met sneeuw. In totaal kan er in het oosten 4 tot 8 centimeter vallen, aldus verschillende weerbureaus. Het verkeer kan daar last van hebben. De sneeuw blijft maar kort liggen, omdat er zachte lucht vanuit het zuidwesten komt.

In het westen kan natte sneeuw vallen. De temperatuur ligt rond 2 graden, tijdens sneeuwbuien omstreeks het vriespunt. Aan het eind van vanavond loopt de temperatuur vanuit het westen op tot 4 graden. In het oosten kan het echter nog tot het einde van de nacht sneeuwen.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 december 2011, 07:31 uur | Bericht #311309
Gladheid mogelijk oorzaak ongelukken

Delen van de N331 bij Zwolle en de N18 tussen Haaksbergen en Enschede zijn vanmorgen vroeg dicht door ongelukken, die mogelijk zijn veroorzaakt door gladheid. Bij het ongeluk op de N18 zijn een vrachtwagen en een auto betrokken. De politie Twente vermoedt dat de vrachtwagen gevaarlijke stoffen vervoerde. Een woordvoerder meldt dat het een behoorlijke ravage is op de weg. De oorzaak van het ongeluk is mogelijk gladheid. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Het is onbekend hoe laat de N331 en N18 weer open gaan. Overal in de provincie rijden strooiwagen om de wegen sneeuwvrij te maken. De verwachting is dat de temperatuur snel oploopt en dat de sneeuw snel is verdwenen.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 december 2011, 08:28 uur | Bericht #311324
Provincie Zeeland: 'Strooien had eerder gemoeten'



De strooiwagens van provincie, Rijkswaterstaat en Waterschap Scheldestromen hadden achteraf gezien wellicht eerder in actie moeten komen om de gladde wegen begaanbaar te maken, bekent Rien de Lange van de provincie Zeeland. Rond twaalf uur 's nachts - in de nacht van zondag op maandag - werd er gestrooid op alle Zeeuwse wegen buiten de bebouwde kom. "Normaal gesproken is dat voldoende om de ochtendspits door te komen", zegt De Lange. "We zijn daarom gestopt met strooien, maar het weer sloeg abrupt om. Er waren hevige regen- en hagelbuien en er onstond veel condensatie. De condens sloeg neer op de weg, waardoor het glad werd. We zijn om half zeven begonnen met een nieuwe strooiactie, maar het duurt drie uur voordat er op alle wegen zout ligt. In de tussentijd zijn al die ongelukken gebeurd."

Bron: PZC | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:33 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 december 2011, 09:30 uur | Bericht #311352
N18 afgesloten door ongeluk

De automobilist die vanochtend vroeg betrokken was bij een ongeluk op de N18 is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeluk is de weg enkele uren afgesloten. Het ongeluk gebeurde rond half zes vanochtend. Bij het ongeluk was ook een vrachtwagen betrokken, met een licht onvlambare lading. Met de lading gebeurde niets. De politie vermoedt dat gladheid één van de oorzaken is geweest. De duisternis en het feit dat de bestuurder kort voor het ongeluk een aantal auto's had ingehaald, zouden ook een rol hebben gespeeld.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 december 2011, 16:37 uur | Bericht #311466
Sneeuwspoor verraadt ramkrakers Almelo

Sporen van fietsbanden hebben in de nacht van maandag op dinsdag de daders van een ramkraak in Almelo verraden. Het drietal had met veel geweld de toegangsdeur van een kledingzaak in het centrum van Almelo vernield. Ze namen meerdere kledingstukken mee en gingen er op de fiets vandoor naar een woning aan de Thorbeckelaan. Dankzij de sneeuw lieten ze een spoor achter dat de politie eenvoudig kon volgen. In de woning troffen agenten drie mannen aan en de kleding. De mannen zijn aangehouden.

Bron: RTV oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 december 2011, 13:58 uur | Bericht #311656
Kerst 2011: Droog, zonnig en vooral groen

Het is relatief warm vandaag, op de kortste dag van het jaar. Morgen en overmorgen wordt het zelfs nog warmer. De kans op een 'groene Kerst' is dit jaar groot, aldus RTL-weervrouw Helga van Leur. Maar de RTL-weervrouw houdt nog een slag om de arm.'Witte of Groene Kerst? Tot nu toe was kans op groen groter', twittert Van Leur.



Nog warmer
De eerstkomende dagen worden warmer en natter. Vrijdag wordt het zelfs 10 graden en dat is bijzonder warm voor de tijd van het jaar, meldt weeronline. Tijdens de kerstdagen zal het droog en zonnig zijn en rond de 7 graden. Kortom, nog steeds geen sprake van winterweer. Deze milde temperaturen houden vermoedelijk aan tot het nieuwe jaar. Het is 's nacht wel uitkijken geblazen, want de temperaturen kunnen af en toe rond het vriespunt liggen, waardoor plotselinge gladheid optreedt.

Warmste kerst ooit
In 1997 hadden we de warmste Kerst sinds 1901 met 14,8 graden, aldus het KNMI. Strenge vorst is volgens het weerstation de laatste dertig jaar niet meer voorgekomen tijdens Kerst. Wel hadden we in 2009 en 2010 een witte Kerst. Vorig jaar lag in het zuiden van Limburg zelfs 30 centimeter sneeuw.

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:34 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 231 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 231, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving Astronieuws".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden