Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 22:27 uur | Bericht #328549
Vrieskou eist eerste dode in Nederland

In de Nederlandse stad Wageningen is een 43-jarige zwerver doodgevroren. De man werd vanochtend gevonden bij een woning aan de Havenafweg. Hij lag in de berging achter het huis.

Volgens de politie is de man door onderkoeling om het leven gekomen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 22:29 uur | Bericht #328556
Brusselse hotels vangen 100 daklozen op

Donderdagavond zijn meer dan 100 nieuwe slaapplaatsen ter beschikking gesteld van daklozen, in Brusselse hotels. Dat zegt de directrice van de Brusselse opvangorganisatie Samu Social, Pascale Peraita. Ook in de gebouwen van telecombedrijf Belgacom konden voor de eerste keer tientallen mensen terecht.

De Brusselse hotels die kamers aan daklozen aanbieden zijn onder meer The Hotel, SAS Radisson, Bloom, Floris of Mozart.

Woensdagavond waren er door de taskforce van de regering, omwille van de extreme vrieskou, al zo'n 190 extra bedden ter beschikking gesteld. De bevoegde staatssecretaris Maggie De Block heeft het over 800 bijkomende opvangplaatsen. Volgens Peraita zal die doelstelling geleidelijk worden bereikt.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 22:32 uur | Bericht #328564
Ontsnapte koe zakt door het ijs

Een koe uit het Friese Tzum is door het ijs gezakt toen ze op weg naar het slachthuis de benen nam. Het meer dan 500 kilo wegende dier probeerde via het ijs een weiland in te vluchten, maar zakte vervolgens door het dunne ijs. De slager wist haar met hulp van wat boeren uit de omgeving met veel moeite uit het water te takelen. Het dier werd daarna alsnog naar de slacht gebracht.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 februari 2012, 22:32 uur | Bericht #328565
KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer

Het KNMI heeft donderdagavond een waarschuwing uitgedaan voor gevaarlijk weer op vrijdag. Vanaf 7 uur 's ochtends trekt een gebied met sneeuw over het land. De sneeuwval kan tot verkeershinder leiden. Volgens een woordvoerster van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut kan er 3 tot 5 centimeter sneeuw per uur vallen, met uitschieters tot lokaal 5 tot 8 centimeter. Rond het middaguur heeft de sneeuw het midden des lands bereikt, is de verwachting. De neerslag trekt verder zuidwaarts. In het Zuidwesten is er een kleine kans op natte sneeuw of ijzel.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 2 februari 2012, 22:34 uur, door Debbieke
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 23:17 uur | Bericht #328655
KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer door sneeuwval

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer door sneeuwval in de ochtend- en avondspits. Vrijdag in de vroege ochtend trekken de eerste sneeuwbuien het noorden van het land binnen, om vervolgens gedurende de ochtend en middag van noord naar zuid verder over het land uit te spreiden.

Hierbij wordt het op veel plaatsen glad. Voor alle provincies geldt code geel, een waarschuwing voor gevaarlijk weer, tot zeker 18:00 uur, aldus het KNMI.

Het verkeer
De VerkeersInformatieDienst verwacht met name tijdens de avondspits problemen voor het verkeer en raadt weggebruikers aan om de snelheid en afstand op de voorganger aan te passen aan de weersomstandigheden. Het is verstandig om voor vertek de actuele verkeersinformatie en weerbeeld in uw regio te bekijken.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 23:52 uur | Bericht #328705
Vorst maakt onze natuur wat Nederlandser

Hebben we straks minder last van muggen dankzij de vorstperiode? Onze natuur wordt er in ieder geval weer wat Nederlandser door.

Het zijn van die oude volkswijsheden die telkens opduiken als het een tijdje koud is: ‘Ha, mooi, nu sterven alle muggen, hebben we daar geen last van komende zomer.’ Een periode van vorst zou ook een ‘zuiverende werking’ hebben op onze natuur, die van oudsher gewend is aan winters met vorstperiodes. Er zit een kern van waarheid in. Hangt er alleen vanaf hoe je ‘zuivering’ interpreteert. Dieren en planten die door de warmere temperaturen in ons land de afgelopen twintig jaar vanuit zuidelijke landen hierheen zijn gekomen, en slecht tegen strenge vorst kunnen, hebben het moeilijk de komende tijd. ‘Sommige zullen het niet overleven’, zegt Arnold van Vliet, bioloog aan de Wageningen Universiteit en de man achter de website Natuurbericht.nl.

In de koude decembermaand van 2010 kregen dit soort ‘warmteminnende dieren en planten’ al een grote klap. Van Vliet: ‘Er was toen een massale sterfte.’ Nu krijgen ze het opnieuw zwaar te verduren.

Volgens van Vliet ‘is het een correctie op de enorme verschuivingen van de laatste jaren’. Onze natuur wordt dus weer wat Nederlandser, zou je kunnen zeggen. Ook al omdat het volgens de bioloog voor ‘Nederlandse soorten goed is dat we een koudeperiode krijgen’. Zij zijn ‘geprogrammeerd’ op koudeperiodes. Komen die er niet, dan raken ze in de war. Denk aan de trekvogel die terugkomt in Nederland, terwijl de lente een maand eerder is aangebroken dan normaal. Blijkt dat zijn voedsel alweer is verdwenen.

Wat deze vorstperiode bijzonder maakt, is dat hij volgt op twee warme maanden, met temperaturen die normaal zijn voor maart. Dat is niet typisch Nederland. De overgang van heel warm naar heel koud is nameljk erg uitzonderlijk, zegt Van Vliet. Daar zijn ‘onze’ dieren niet op geprogrammeerd. Wat de effecten daarvan zijn, is alleen moeilijk te voorspellen. Van Vliet heeft het echter liever zonder warme periode: ‘Een koude winter is goed voor Nederlandse soorten, maar dan liever niet voorafgegaan door warm weer’.

Rest nog de vraag hoe onze muggen en wespen deze vorstperiode doorstaan. Hebben we deze zomer geen last van ze? Heeft de vorst dan zijn vermeende dodelijke effect gehad? Nee, zeggen experts.

Een warme winter zou zelfs effectiever zijn om muggen te verdrijven, omdat er dan meer muggendodende schimmels zijn. Vorst verlost ons niet van muggen. Die verstoppen zich in kasten, schuren, vochtige kelders en kruipruimtes, schrijft mugexpert Bart Knols in zijn boek Mug.

Of op warme plekken in de natuur. ‘Muggen en wespen zijn dieren die origineel uit Nederland komen. Die overleven deze koude wel’, zegt Van Vliet.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 februari 2012, 23:54 uur | Bericht #328709
200 extra slaapplaatsen voor daklozen in Brussel

In Brussel worden vanavond 200 extra slaapplaatsen beschikbaar gesteld voor daklozen. Gisteren werden al 600 nieuwe plaatsen gevonden. Die werden niet allemaal gebruikt. Maar vandaag raakte het nieuws verder bekend en komende nacht kondigt zich extra koud aan, waardoor nog meer bedden welkom kunnen zijn.

De opvangdienst Samu Social kreeg 100 plaatsen aangeboden van particulieren. In de eigen centra gaat de dienst 50 bedden bijplaatsen. Daarnaast heeft ook Belgacom 50 plaatsen aangeboden. Mocht dit aanbod vanavond niet volstaan, dan worden morgen nog meer plaatsen gezocht.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 00:43 uur | Bericht #328744
N-H in de ban van het ijs

Noord-Holland bindt massaal de ijzers onder. Veel ijsclubs openden gisteren hun deuren om de schaatsliefhebbers aan hun trekken te laten komen.

Op de slootjes in de polder werd er ook al voorzichtig geschaatst. Dat terwijl het ijs nog lang niet overal dik genoeg is. Bij de Eilandspolder, een natuurgebied tussen de Schermer en de Beemster, werd het ijs al uitgetest. "Nog een nachtje vorst en dan kunnen we een echte tocht maken'', aldus een optimistische schaatsliefhebber. ''Prachtig om dit nog even mee te pakken'', zegt een ander. ''Ik ga morgen op wintersport, ik heb nog overwogen om dat met een paar dagen uit te stellen, maar dat gaat ook weer wat ver.''

Bij IJsclub Nova Zembla in Wormer is het een drukte van belang. Donderdagavond zijn ze voor het eerst open. Honderden schaatsfans maken hun eerste rondjes op natuurijs. Voorzitter Klaas de Haan kijkt tevreden. ''De ijsvloer ligt er prima bij, hopelijk blijft het nog even vriezen.''

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 08:31 uur | Bericht #328915
Dode bij ongeval op A10

Op de ringweg A10 rond Amsterdam is vrijdagochtend een automobilist om het leven gekomen. De man reed mogelijk door ijzel van een talud af, meldt de Verkeersinformatiedienst. De auto viel vervolgens enkele meters naar beneden. Volgens de politie werd de man uit zijn auto geslingerd. De weg was enkele uren afgesloten maar is inmiddels vrijgegeven. De identiteit van de man is onbekend.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 3 februari 2012, 10:10 uur, door MarkNL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 08:33 uur | Bericht #328918
Denk aan de knagertjes!

Konijnen die in een buitenhok zitten, moeten in deze vrieskou extra in de watten worden gelegd. De Haagse dierenbescherming geeft gratis advies om te voorkomen dat de knagertjes ongemerkt doodvriezen. Het belangrijkste is dat het konijnenhok uit de wind staat. Wat extra stro in het hok helpt de kou buiten te houden. Controleer ook of het drinkwater niet bevriest en geef het konijn extra te eten.

Bron: Omroep West
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 08:34 uur | Bericht #328923
Eén rijstrook afgesloten in Rupeltunnel door ijzelvorming

Door een waterlek in de Rupeltunnel is deze ochtend één rijstrook van de A12 van Brussel richting Antwerpen afgesloten. Door de vriestemperaturen veroorzaakt het waterlek gladde plekken op de weg. Er wordt zout gestrooid in de Rupeltunnel en het Vlaamse Verkeerscentrum hoopt dat het probleem voor de ochtendspits opgelost is. Een soortgelijk probleem deed zich donderdagochtend voor in de Craeybeckxtunnel op de E19. In de richting van Antwerpen waren drie rijstroken afgesloten door gladheid op de weg.

Een lek of breuk in de waterleiding van de tunnel was daarvan de oorzaak. Dat zorgde in de ochtendspits wel voor veel verkeersellende. Op de E19 stond het verkeer stil vanaf Mechelen-Noord en ook op alle andere wegen richting Antwerpen waren er problemen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 08:36 uur | Bericht #328927
KNMI waarschuwt voor extreem weer



Het KNMI heeft een waarschuwing voor extreem weer (code oranje) afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. In die provincies kan het intensief gaan sneeuwen, aldus het weerinstituut. De hinder in de ochtendspits blijft tot op heden beperkt tot zo'n 10 files. Rond 8.15 uur vanmorgen stonden er 10 files met een totale lengte van zo'n 34 kilometer, voornamelijk veroorzaakt door ongevallen en auto's met pech.

Centimeters sneeuw
Volgens het KNMI kan er vandaag 3 tot 5 centimeter sneeuw vallen, met uitschieters tot lokaal 5 tot 8 centimeter. Rond het middaguur heeft de sneeuw het midden van het land bereikt, zo is de verwachting. De neerslag trekt verder zuidwaarts. In het zuidwesten is er een kleine kans op natte sneeuw of ijzel.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:44 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 09:51 uur | Bericht #329077
Ondanks de koude nog bedden leeg

In Brussel zijn vannacht meer daklozen opgevangen dan de nacht voordien. Gisteren werden nog 200 extra bedden gecreëerd zodat het totale aantal op 850 kwam. Maar ondanks de vrieskoude bleven toch nog enkele tientallen bedden leeg.

Dat er meer mensen de weg naar de opvangcentra vonden, heeft ongetwijfeld te maken met de mond-tot-mondreclame op straat. Gisteren gingen ook hulpverleners van Samu Social en de politie opnieuw op pad om daklozen aan te spreken en hen aan te sporen de nacht door te brengen in een opvangplaats. De daklozen werden met de bus naar de verschillende locaties in Brussel gebracht.

Ook bij Defensie viel te horen dat er meer bedden bezet waren. Toch bleven ook vannacht nog enkele tientallen bedden onbezet. Omdat de nacht zich bijzonder koud aangekondigd had, had staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) de opdracht gegeven om extra plaatsen te creëren.

De afgelopen nacht was inderdaad de koudste tot nog toe deze winter. In Elsenborn (Oostkantons) daalde het kwik tot -17 graden. In Ukkel vroor het tot -10 graden en in Oostende tot bijna -8. Ook volgende nacht en de komende dagen blijft het stevig vriezen.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 09:51 uur | Bericht #329082
Werk aan dijk Woltersum ligt stil door vorst

De spoedwerkzaamheden aan de dijk langs het Eemskanaal in Woltersum zijn stilgelegd als gevolg van de vorst. De klei die over een lengte van 800 meter langs het Groningse dorp wordt aangebracht, is te hard geworden om te kunnen verwerken. Dat meldde het waterschap Noorderzijlvest vrijdag.

De klei moet stevig worden aangedrukt om te voorkomen dat water door de zwakke dijk sijpelt en dat lukt niet meer. Stilleggen van het werk zal niet tot problemen leiden, verwacht het waterschap. Er valt weinig neerslag en bovendien laat de bevroren kade minder kwelwater door.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 09:53 uur | Bericht #329089
Ochtendspits blijft sneeuw bespaard

De ochtendspits heeft vrijdag weinig last gehad van de sneeuw. De eerste sneeuw viel vrijdagochtend vroeg in Friesland en Groningen maar dat leidde niet tot grote problemen.De sneeuwbuien trekken de rest van de dag over het westelijke deel van het land. Daar kan plaatselijk tien centimeter vallen. "Dat betekent voor de wegdiensten alle hens aan dek", zegt een woordvoerder van Weeronline. In het oosten blijft de sneeuwval beperkt tot enkele centimeters.

Ook de ANWB vreest voor drukte op de wegen. In de middag kan er al driehonderd kilometer file staan. Het KNMI heeft een waarschuwing voor 'extreem weer' uitgegeven.

Donderdagnacht was overigens de eerste die officieel met strenge vorst mag worden bestempeld. In De Bilt daalde de temperatuur tot -10,7 graden. Het koudst werd het in Zuid-Limburg met -14,7 graden. Niet eerder werd het zo koud deze winter. De vorst blijft Nederland voorlopig in zijn greep houden. Het blijft in ieder geval tot donderdag vriezen en mogelijk ook tot het weekeinde daarna.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 11:15 uur | Bericht #329340
Te koud voor pinguïns

Vrijwel alle zwartvoetpinguïns van Burgers' Zoo in Arnhem zijn vrijdagmorgen gevangen en naar binnen gebracht. Het wordt te koud voor de dieren, die in het wild niet op de Zuidpool leven maar in Zuid-Afrika.

Vier pinguïnpaartjes waren al aan het broeden of hadden zelfs al jongen. Zij mogen buiten op hun nest in de rotsen blijven, maar de dierverzorgers hebben de nestholen warm ingepakt met takkenbossen en houten planken.

Voor komende nacht wordt voor de regio Arnhem een temperatuur van -14 graden voorspeld in combinatie met oostenwind en mogelijk veel sneeuw. Dat zouden de pinguïns niet overleven, aldus de Arnhemse dierentuin.

Bron: De Pers
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 februari 2012, 11:20 uur | Bericht #329356
Run op strooizout

De vraag naar strooizout is deze week enorm toegenomen. Dat meldt strooizout.nl vrijdag. ,,Deze week hebben we al een half miljoen kilo strooizout verkocht. Vooral aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf’’, aldus directeur Danny Campion. ,,We dachten dat de run op zout in oktober kwam, nadat enkele media melding maakten van een horrorwinter. Maar de vraag naar zout stijgt nu pas, na de sneeuwverwachting die deze week werd gegeven.’’


Ook bij AkzoNobel in Hengelo vliegt het strooizout de deur uit. Tientallen vrachtwagens rijden af en aan, aldus een woordvoerder.



Bron: De Pers
  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:44 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:44 uur | Bericht #329614
WAARSCHUWING EXTREEM WEER

Sneeuw en gladheid, het meest in het westen
Een gebied met sneeuw(buien) ligt ten noorden van de grote rivieren. De sneeuw trekt vanmiddag verder zuidwaarts. Op veel plaatsen valt 3-5 centimeter, lokaal 5-10 cm. De meeste sneeuw valt in het westen, het minste in het oosten. Hierbij wordt het glad. In het noorden is het inmiddels droog, maar kan er nog een enkele sneeuwbui voorkomen. Dit gebied breidt zich langzaam zuidwaarts uit, aan het einde van de middag zal het bijna overal droog geworden zijn.

In het noordwesten komt stuifsneeuw voor, later in de middag is dit ook mogelijk in het westen en zuidwesten. In de late middag en vroege avond neemt de wind af en is er geen sprake meer van stuifsneeuw.

Waarschuwingen Kustdistricten

Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel, Harlingen: noordwest 6
overige districten: geen waarschuwing

Waarschuwingen Noordzeedistricten

Vikingbank: zuid tot zuidoost 7
Dover, Theems: noordwest 7
overige districten: geen waarschuwing

Bron: KNMI
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:45 uur | Bericht #329616
Vraag naar strooizout neemt snel toe

De vraag naar strooizout is deze week enorm toegenomen. Dat meldt strooizout.nl vrijdag. ,,Deze week hebben we al een half miljoen kilo strooizout verkocht. Vooral aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf’’, aldus directeur Danny Campion. ,,We dachten dat de run op zout in oktober kwam, nadat enkele media melding maakten van een horrorwinter. Maar de vraag naar zout stijgt nu pas, na de sneeuwverwachting die deze week werd gegeven.’’

Ook bij AkzoNobel in Hengelo vliegt het strooizout de deur uit. Tientallen vrachtwagens rijden af en aan, aldus een woordvoerder.

Bron: RTL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2012, 12:47 uur | Bericht #329619
IJsbreker helpt schip in nood

Een ijsbreker gaat vrijdagmiddag helpen een schip los te krijgen op de Oude Rijn. Het schip ligt vast in het ijs bij Bodegraven. De ijsbreker vertrekt vanaf Krimpen aan de IJssel en vaart via de Gouwe langs Alphen naar Bodegraven.

Rond 12.00 uur zal de ijsbreker bij het schip in Bodegraven zijn.

Bron: WestOnline
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 123 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 123, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden