Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenville, SC; Spartanburg, SC; Laurens, SC.

30 May 2020 11:30:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Schoharie, NY; Schenectady, NY; Albany, NY; Montgomery, NY.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Power, ID; Cassia, ID.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Warren, NY; Washington, NY; Saratoga, NY.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Braxton, WV.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, NY; Herkimer, NY.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McKean, PA.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fulton, NY; Saratoga, NY; Montgomery, NY.

30 May 2020 11:12:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Clarion, PA; Armstrong, PA; Jefferson, PA.

30 May 2020 11:12:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, PA; Berks, PA; Lehigh, PA; Bucks, PA.

30 May 2020 11:12:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delaware, NY.

30 May 2020 11:12:40

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

30 May 2020 10:01:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Thomas, GA; Cook, GA; Brooks, GA; Colquitt, GA.

30 May 2020 09:48:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Seward, KS; Stevens, KS.

30 May 2020 09:48:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prowers, CO; Kiowa, CO.

30 May 2020 09:48:49
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Jeroen71
Lid
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Berichten: 925
Lid sinds: 30 aug. 2008
5 december 2017, 21:58 uur | Bericht #483507


De weermodellen slaan al een aantal dagen positief uit voor een winters weekend. Maar we weten ook dat de media soms nogal flink kunnen overdrijven en zekerhedengeven op momenten dat de betrouwbaarheid van de weermodellen dat nog echt niet toelaat. Dat heeft alles te maken met de complexiteit van zo’n weersituatie en de wijze waarop weermodellen tot een berekening komen.

Maar hoe ziet het er dan wel uit?

In dit artikel gaan we in op de huidige stand van zaken zoals die in de weermodellen staat. Let erop: het duurt nog sowieso een dag of twee-drie voordat het vrijdag is, de eerste interessante dag in de serie mogelijke winterdagen. Dat betekent dat er nog veel kan veranderen. We moeten dan ook zeker de wens op veel sneeuw geen vader laten worden van de gedachte. Laten we realistisch blijven. Dit gaat er mogelijk gebeuren:

Lagedrukgebied: kou en neerslag

Volgens de huidige berekeningen van zowel het Amerikaanse model GFS als het Europese model ECMWF, de twee hoofdmodellen die veelal in wintersituaties worden gebruikt, komt er aanstaande vrijdag een krachtig lagedrukgebied bij Noorwegen te liggen. Als we op de weerkaart kijken met stroming dan zien we dat vanuit het Noordpoolgebied (het land linksboven in de kaart is Groenland) ijskoude lucht op transport wordt gezet richting ons land.

De vraag is echter in hoeverre die ijskoude lucht ons bereikt. Volgens het Europese model strandt deze ‘tong’ van kou ergens tussen IJsland en Ierland. Volgens het Amerikaanse model, dat qua temperatuur echter regelmatig scheutig is met extremiteiten, krijgt ook ons land en België komend weekend te maken met deze koude lucht. Het is op 1,5 kilometer dan circa 15 graden onder nul. Vandaag is dat circa 2 tot 5 graden boven nul – zie het verschil!

Ook moeten we in de gaten houden wanneer de weermodellen neerslag verwachten. Volgens de huidige berekeningen van het Amerikaanse model kunnen we tijdens het gehele weekend neerslaggebieden verwachten boven ons land. Kort samengevat betekent dat dat als de ingrediënten op de juiste manier samenvallen, we met flink wat winterweer te maken kunnen krijgen. De kans dat het echt helemaal losgaat lijkt echter relatief klein te zijn. Realistischer is een flinke episode van natte sneeuw – maar in het worst case scenario kunnen we ook gewoon regen krijgen!

We weten het dus nog niet gelet op de termijn tot komend weekend. Maar laten we eens kijken welke ingrediënten we precies nodig hebben en hoe de meeste berekeningen denken dat die komend weekend gaan samenvallen.

Wanneer valt er sneeuw?

Meteoroloog Ben Lankamp heeft op het forum voor weerliefhebbers Weerwoord een handige checklistsamengesteld waarin de ingrediënten staan die we nodig hebben voor sneeuwvorming. Dit zijn ze:

Allereerst moet de temperatuur op standaardmeethoogte (1,5 meter) onder de 7 graden Celcius zijn. Dat voorkomt dat als neerslag überhaupt vast is (dat wil zeggen, sneeuw) dat ze direct smelt.
De lucht moet relatief droog zijn; de vochtigheidsgraad moet lager zijn dan 90%.
Het LCL (Lifting Condensation Level) dat grofweg kan worden aangemerkt als de wolkenbasis moet lager zijn dan ~ 300 meter.
De lucht moet vrij compact zijn, wat betekent dat de hoogte van het 500 hPa-drukvlak < 530 decameter moet zijn.
De temperatuur op het 850 hPa-drukvlak (ca. 1,5 kilometer hoogte) moet lager zijn dan -2 graden Celcius.
De potentiële natteboltemperatuur op 850 hPa moet lager zijn dan 3 graden Celcius.
Er moet niet al te veel stroming aanwezig zijn in de lucht.
Er moet enige verticale snelheid zijn van luchtdeeltjes voor buienvorming – al lijkt dat voor komend weekend iets minder aan de orde qua noodzaak.
De natteboltemperatuur op 1,5 meter moet onder de 2,5-3 graden Celcius zijn.

Komend weekend

Een aantal moeilijke termen, dat realiseren we ons. Laten we daarom kijken in hoeverre we volgens de berekeningen voldoen aan deze checklist:

De temperatuur komt uit op 5 graden Celcius of lager. Dat zou voldoende moeten zijn, maar het is wel behoorlijk aan de hoge kant als we echt droge sneeuw willen hebben.
De temperaturen liggen redelijk boven de dauwpunten gedurende het weekend, waardoor ook aan de droogheidseis wordt voldaan;
Met name in de oostelijke delen van het land ligt het LCL rond de ~300 meter, in andere delen steeds iets daarboven.
Hetzelfde zien we voor de compactheid van de lucht, al neemt deze naarmate het weekend vordert af;
Met mogelijkerwijs temperaturen van -12 tot -15 graden op het 1,5km-drukvlak volgens GFS zou de 850hPa-temperatuur wel goed moeten zitten. Het blijft echter de vraag in hoeverre de teug koude lucht doorzet.
De potentiële natteboltemperatuur op 850 hPa zien we niet onder de 6 graden Celcius duiken.
Er is relatief weinig echte stroming en er is vertical snelheid.
En de echte natteboltemperatuur moeten we nog meten  [????]

Kortom: het gaat een bijzonder spannend weekend worden. Iedereen die nu al roept dat het gaat sneeuwen moet je echter niet geloven. Zoals je aan bovenstaande checklist kunt zien is het (net als met onweer, grappig hè ) een situatie waarin het goed mogelijk is dat de ingrediënten niet allemaal tegelijk op de juiste plek gaan vallen. En dan komt een sneeuwsituatie simpelweg minder goed uit de verf. Persoonlijk en op basis van de huidige stand van zaken denk ik dat we te maken gaan krijgen met een situatie waarin regen overgaat in sneeuw – en het afwachten is of het dan koud genoeg wordt voor droge sneeuw.

Daarom is het ook belangrijk om een realistische verwachting in het oog te houden voor het komende weekend. Maar desondanks is een beetje dromen ook niet verkeerd zo nu en dan! Al helemaal niet als het over flinke sneeuwval gaat. 

bron bliksemdetectie

Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
5 december 2017, 22:48 uur | Bericht #483509
Citaat van Jeroen71, dinsdag 5 december 2017, 21:58 uur

De weermodellen slaan al een aantal dagen positief uit voor een winters weekend. Maar we weten ook dat de media soms nogal flink kunnen overdrijven en zekerhedengeven op momenten dat de betrouwbaarheid van de weermodellen dat nog echt niet toelaat. Dat heeft alles te maken met de complexiteit van zo’n weersituatie en de wijze waarop weermodellen tot een berekening komen.

Maar hoe ziet het er dan wel uit?

In dit artikel gaan we in op de huidige stand van zaken zoals die in de weermodellen staat. Let erop: het duurt nog sowieso een dag of twee-drie voordat het vrijdag is, de eerste interessante dag in de serie mogelijke winterdagen. Dat betekent dat er nog veel kan veranderen. We moeten dan ook zeker de wens op veel sneeuw geen vader laten worden van de gedachte. Laten we realistisch blijven. Dit gaat er mogelijk gebeuren:
Kortom: het gaat een bijzonder spannend weekend worden. Iedereen die nu al roept dat het gaat sneeuwen moet je echter niet geloven. Zoals je aan bovenstaande checklist kunt zien is het (net als met onweer, grappig hè ) een situatie waarin het goed mogelijk is dat de ingrediënten niet allemaal tegelijk op de juiste plek gaan vallen. En dan komt een sneeuwsituatie simpelweg minder goed uit de verf. Persoonlijk en op basis van de huidige stand van zaken denk ik dat we te maken gaan krijgen met een situatie waarin regen overgaat in sneeuw – en het afwachten is of het dan koud genoeg wordt voor droge sneeuw.

Daarom is het ook belangrijk om een realistische verwachting in het oog te houden voor het komende weekend. Maar desondanks is een beetje dromen ook niet verkeerd zo nu en dan! Al helemaal niet als het over flinke sneeuwval gaat. 

Knip knip

Mooie theroretische uiteenzetting maar je moet deze wel in de juiste context plaatsen!  Temeer ook omdat het veelal om grove vuistregels betreft die ook nog eens sterk afhankelijk zijn van de opbouw van de atmosfeer (koufront, warmte front). Zie ook mijn eerdere bijdrage betreffende de sneeuw criteria

Het is dus van groot belang om deze parameters  te relateren naar de toestand van de atmosfeer.  In het geval van de lage rel. topografie (dam), advectie van Höhenkaltluft, wordt de sneeuwvalgrens bv juist tijdens buien naar beneden getrokken en gaan de buien een winters karakter krijgen. Deze situatie gaan we vanaf vrijdag krijgen!

In geval van advectie van warmere lucht (warmtefront) zie je juist dat de neerslag als sneeuw begint (isotherme opbouw van de onderste atmosfeer en koude plak). Veelal dan anvankelijk weinig wind en dus neerslag afkoeling door verdamping waardoor het langere tijd kan doorsneeuwen. Later dan met wind toename overgaand in regen (opruiming van de isotherme laag)  Deze synoptische siuatie lijkt zich juist zondag voor te gaan doen!  Juist dan kan er landinwaarst langere tijd sneeuw vallen (ZO tot Z aanstroming van drogere / koudere lucht onderin) en zich een sneeuwdek vormen. Cruciaal ook dan de exacte koers van het laagje!!

Al met al dus, zoals je terecht opmerkt complex,  en met nog een aantal dagen te gaan uiterst tricky om je nu al vast te pinnen op sneeuw, regen etc. Spannend en interessant wordt het in ieder geval. To be contiued!

Edit Sven: even nog een LINK naar je post van eerder vandaag

  


  | Gewijzigd: 5 december 2017, 22:56 uur, door Alpenweerman
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Waarom deze advertentie?
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
5 december 2017, 23:20 uur | Bericht #483510
Hieronder nog even de sneeuwvalgrens gerelateerd aan de natte-bol temp voor zondag 18h00. Ten oosten van de paarse  lijn valt de neerslag in de vorm van sneeuw (neg DP)  Het zou me, mede ook door de timing niet verbazen wanneer in het oosten de meeste neerslag gewoon in vaste vorm valt, na frontpassage wordt het droog en is regen geen thema meer!  | Gewijzigd: 5 december 2017, 23:27 uur, door Alpenweerman
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4117
Lid sinds: 16 jul. 2009
6 december 2017, 07:46 uur | Bericht #483511
Blijft de regen er nog in staan?? ????
Zie mijn hobby via de link
https://www.flickr.com/photos/127640952@N03/

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 december 2017, 08:16 uur | Bericht #483512
Citaat van Weatherman, woensdag 6 december 2017, 7:46 uur Blijft de regen er nog in staan?? ????
Ik heb het je gisteren al uitgelegd dat we nog niet zo snel veel wijzer hierover gaan worden. Misschien zelfs pas vrijdag/zaterdag, mischien wordt het zelfs gewoon nowcasten op zondag.

Om even KNMI te citeren:
De onzekerheid neemt vanaf zondag toe, de leden van het EPS verschillen in de exacte koers van het laag. De koers van dit lagedrukgebied bepaalt in welke mate de neerslag een winters karakter heeft. Als het lagedrukgebied net noord van Nederland langstrekt, zal de (natte) sneeuw al snel in regen overgaan, indien het lagedrukgebied een iets zuidelijkere koers heeft, kan er voor iets langere tijd sneeuw of natte sneeuw vallen en kan de sneeuw blijven liggen.

Maar laat ons nu gewoon eens naar vrijdag en zaterdag kijken, daar staan gewoon heel wat buien in de runs met sneeuw.
| Gewijzigd: 6 december 2017, 08:18 uur, door Sven
Epse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 2
Lid sinds: 20 nov. 2016
6 december 2017, 08:45 uur | Bericht #483513
Leuk leuk leuk! Sneeuwkansen! Hopelijk krijgen we deze winter weer eens een dik pak sneeuw! Heel nl van slag enzo. En ja ook ik zal er dan erg veel last van krijgen met mijn werk maar dan nog hoop ik wel dat het valt
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 778
Lid sinds: 20 dec. 2014
6 december 2017, 08:55 uur | Bericht #483514
EC laat het laagje niet onderlangs trekken. GFS en ukmo wel
Hopelijk trekt de 'supercomputer'  EC aan het kortste eind.

UKMO


GFS:

  | Gewijzigd: 6 december 2017, 08:59 uur, door JOHNNY123
Wiardi372
Lid
Woonplaats:
Berichten: 24
Lid sinds: 10 jan. 2017
6 december 2017, 11:02 uur | Bericht #483515
Kaartje van GFS voor volgende week midweeks laat weer een nieuw lagedrukgebied zien, dat zich ook weer netjes onder ons langs zou wurmen. Wel lange termijn.
http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?&ech=180&mode=0 | Gewijzigd: 6 december 2017, 15:41 uur, door Justin
weertje
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 107
Lid sinds: 14 jul. 2010
6 december 2017, 11:16 uur | Bericht #483516
Nee de volgende kaarten zijn niet hetzelfde. 2 kleine depressie's ontstaan vrijdag. Misschien kan iemand hier dieper op in gaan maar dit soort kleine depressies komen steeds terug voor vrijdag de plek en tijdstip steeds anders.

| Gewijzigd: 6 december 2017, 11:17 uur, door weertje
Weertje hé?
wappy
Lid
Woonplaats: Haarlem-Schalkwijk
Berichten: 1195
Lid sinds: 26 jul. 2006
6 december 2017, 11:55 uur | Bericht #483517
Spannend spannend hopelijk nu wel keer prijs voor het westen, vooralsnog 50/50.
Woonplaats: Middenmeer
Berichten: 21
Lid sinds: 5 dec. 2016
6 december 2017, 13:13 uur | Bericht #483518
Eigenlijk is dit alles hier een heerlijk “ social event” ik lees van harte met de specialisten mee. Tevens duurt de voorpret qua winterperikelen in Nederland met haar wisselende klimaat veel langer dan de verschijnende wintereffecten, heerlijk die voorpret en de forum berichten. F5 is een veelgebruikte knop op mijn toetsenbord....
Eduard
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4117
Lid sinds: 16 jul. 2009
6 december 2017, 13:39 uur | Bericht #483519
Omroep Brabant is heel er zeker met zijn uitspraak, maandag is het volgens Jordy Bloem weer doodnormale regen.
Zie mijn hobby via de link
https://www.flickr.com/photos/127640952@N03/

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
6 december 2017, 13:41 uur | Bericht #483520
Citaat van weertje, woensdag 6 december 2017, 11:16 uur Nee de volgende kaarten zijn niet hetzelfde. 2 kleine depressie's ontstaan vrijdag. Misschien kan iemand hier dieper op in gaan maar dit soort kleine depressies komen steeds terug voor vrijdag de plek en tijdstip steeds anders.

Deze laagjes ontstaan doordat de zeer koude arctische lucht over het nog relatief warme water van de Noordzee strijkt! Door de zeer koude bovenluchten stijgt de "warmte" op en zuigt weer nieuwe aan (convergentie / coriolis effect), je kunt het een beetje vergelijken met ontstaan van tropische cyclonen. In dit geval heel kleinschalig en ook kortdurend. 

In een versterkte variant zien we soortgelijke ontwikkelingen ook bij de polar lows die met voorkeur voor de Noorse kust ontstaan. Dit soort mechanismen ( condensatie met toename hoogte van de stijgende warme lucht) zullen de buiigheid verder doen toenemen (zware sneeuwbuien)GFS vrijdag 15h00

In het bovenstaande scenario van  GFS06 trekt het laagje via de Wadden het NO van het land op en kan intensive neerslag gaan opleveren. In hoeverre dit regen en landinwaarts sneeuw gaat worden is nog onduidelijk. Dat geldt overigens ook voor het ontstaan en koers van de laagjes. 


GFS zaterdag 00h00
  | Gewijzigd: 6 december 2017, 13:54 uur, door Alpenweerman
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
6 december 2017, 13:58 uur | Bericht #483521
Citaat van Weatherman, woensdag 6 december 2017, 13:39 uur Omroep Brabant is heel er zeker met zijn uitspraak, maandag is het volgens Jordy Bloem weer doodnormale regen.
Gewaagd van Jordy   Zal wel balen zijn als er een dik pak sneeuw gaat vallen   Ook in dit geval geldt "Abwarten und Tee trinken"

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Woonplaats: Tilburg Noord-Brabant
Berichten: 4117
Lid sinds: 16 jul. 2009
6 december 2017, 14:01 uur | Bericht #483523
Van mij mag het echt dik pak sneeuw zijn ja, haha ????
Zie mijn hobby via de link
https://www.flickr.com/photos/127640952@N03/

En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
JOHNNY123
Lid
Woonplaats: Enschede
Berichten: 778
Lid sinds: 20 dec. 2014
6 december 2017, 14:18 uur | Bericht #483525
Citaat van Weatherman, woensdag 6 december 2017, 13:39 uur Omroep Brabant is heel er zeker met zijn uitspraak, maandag is het volgens Jordy Bloem weer doodnormale regen.
Zo zie je maar dat vele weermannen/weervrouwen zwaar leunen op het ECMWF. Ook bijna alle weersites +KNMI. Lijkt me  wel voorbarig om tot zulke conclusies te komen terwijl de koers van het laag uiterst onzeker is!
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 december 2017, 14:36 uur | Bericht #483526
Citaat van JOHNNY123, woensdag 6 december 2017, 14:18 uurZo zie je maar dat vele weermannen/weervrouwen zwaar leunen op het ECMWF. Ook bijna alle weersites +KNMI. Lijkt me  wel voorbarig om tot zulke conclusies te komen terwijl de koers van het laag uiterst onzeker is! Dat is ook veel te kort door de bocht! 
Een zinnetje die ik zowat maandelijks hier moet gaan herhalen: zij kunnen nu eenmaal niet gaan roepen dat er een pak sneeuw gaat vallen. Want dan pint iedereen zich daar weer op vast en krijgen ze de schuld als het niet uitkomt. Idem met onweersituaties in de zomer. 

Maar ook hier: ik zit ook al dagen te zeggen dat we eerst maar eens de leuke sneeuwbuien moeten gaan afwachten van vrijdag/zaterdag en dat voor zondag het waarschijnlijk pas heel laat gaat duidelijk worden wie wat zal krijgen. Als dat laag over de Benelux trekt wordt het gewoon weer (s)nocasten. 

Voor de rest wil ik nog verzoeken om op te letten dat het hier geen kletstopic wordt, daarvoor hebben we, eum, een kletstopic
 
ruben88
Lid
Woonplaats:
Berichten: 13
Lid sinds: 3 jan. 2016
6 december 2017, 14:41 uur | Bericht #483527
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 1691
Lid sinds: 7 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 december 2017, 15:12 uur | Bericht #483528
Volgens RTL William Huizinga zondag kans op 'serieuze sneeuwval'
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/zondag-serieuze-sneeuwval-vooral-in-zuiden-centimeters-sneeuw-verwacht | Gewijzigd: 6 december 2017, 15:47 uur, door Justin
kukkie
Lid
Woonplaats: Noordoost-Veluwe
Berichten: 208
Lid sinds: 20 okt. 2014
6 december 2017, 16:14 uur | Bericht #483530
Citaat van JOHNNY123, woensdag 6 december 2017, 14:18 uur Citaat van Weatherman, woensdag 6 december 2017, 13:39 uur Omroep Brabant is heel er zeker met zijn uitspraak, maandag is het volgens Jordy Bloem weer doodnormale regen.
Zo zie je maar dat vele weermannen/weervrouwen zwaar leunen op het ECMWF. Ook bijna alle weersites +KNMI. Lijkt me  wel voorbarig om tot zulke conclusies te komen terwijl de koers van het laag uiterst onzeker is!

Ook vrijdag en zaterdag zijn er best redelijke sneeuwkansen, de kans op enkele centimeters is volgens de pluim meer dan 25% | Gewijzigd: 6 december 2017, 16:30 uur, door kukkie
If Winter comes, can Spring be far behind? (P.B. Shelley, Ode to the West Wind)
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Dit topic is gesloten
5 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 5 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.991 topics, welke bij elkaar 442.544 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.068 leden.
Het nieuwste lid is 3lcotillo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
5 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3409 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3409, lezen 7 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

Fotowedstrijd Lente

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden