Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, CO; Washington, CO.

25 Apr 2024 23:07:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Fall River, SD.

25 Apr 2024 23:07:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kit Carson, CO; Sherman, KS.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 21:13:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, KS; Osage, KS.

25 Apr 2024 21:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Converse, WY; Niobrara, WY.

25 Apr 2024 20:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 20:07:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 19:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:11 uur | Bericht #77254
Problemen busvervoer in noorden en oosten

Het busverkeer is zaterdagavond op verscheidene plaatsen in het land vertraagd, of zelfs uitgevallen. Vooral de bussen in het noorden en oosten hebben last van het winterse weer. Dat melden vervoersmaatschappijen Connexxion en Qbuzz.

In Drenthe en Zuidoost-Groningen rijden de bussen wel, maar daar moeten reizigers rekening houden met vertraging, meldt Qbuzz. De vervoerder raadt reizigers die nog een bestemming moeten bereiken aan dit zo snel mogelijk te doen, omdat het opvriezen van gevallen sneeuw in de loop van de avond voor meer problemen kan zorgen.

Connexxion meldt de eerste winterse problemen dit weekend met het busvervoer in het oosten van het land. In en rond Almelo, Enschede en Arnhem zijn veel routes van bussen aangepast.

©PCZ
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:12 uur | Bericht #77261
Pony's nemen ijskoud bad in Delfzijl



Vier pony's zijn zaterdag in een ijskoude sloot beland nadat ze ontsnapt waren uit hun weiland aan de sikkel in Delfzijl. Één van de pony's vluchtte na de ontsnapping het dunne ijs op, waarna de andere drie volgden. De brandweer werd nog wel gewaarschuwd, maar dat bleek niet nodig te zijn. Omstanders hebben de dieren op de kant gekregen.

©RTV Noord
Waarom deze advertentie?
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:22 uur | Bericht #77289
Sneeuwduinen doemen op in Groningen

Diverse automobilisten zijn door het barre weer zaterdag overvallen. Sneeuwduinen op de weg leveren gevaarlijke situaties op. De sneeuwval is beperkt, maar in combinatie met harde wind zorgt het voor flinke overlast. Vooral in het noorden en oosten van de provincie liggen er sneeuwduinen op de weg. Deze kunnen plotseling opdoemen en automobilisten zo verrassen op een verder goed begaanbare weg. In Stadskanaal, Ter Apel en Winschoten zijn bovendien meerdere mensen met hun auto vast komen te zitten door sneeuwduinen. Buiten de hoofdwegen speelt ook de gladheid het verkeer parten.

Hoofdwegen
De politie raadt mensen aan hun gezonde verstand te gebruiken en binnen te blijven als ze niet per se weg hoeven. Wie toch de weg op moet wordt geadviseerd vooral de hoofdwegen te gebruiken en voldoende afstand te houden van mede-weggebruikers. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om de sneeuwschuivers en -strooiers niet in te halen.

Openbaar vervoer
De meeste buslijnen rijden nog maar reizigers moeten wel rekening houden met vertraging. De lijnen 21 (Emmen - Assen), 45 (Loppersum - Delfzijl) en 78 (Appingedam - Groningen) zijn uitgevallen. Behalve de bus naar Beijum en Lewenborg rijden ook de nachtbussen niet.

Ongelukken
Zaterdagochtend was het met name op de A7 en de N33 erg glad. Een vrachtwagen en een personenwagen kwamen er vast te zitten in de sneeuw. Ze zijn weggesleept. Zaterdagmiddag gleed een bedrijfsbus van de Delleweg in Middelstum tegen een boom. De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Op de Tussenklappen bij Muntendam raakte een automobilist gewond toen hij naast de weg raakte en in een slootje met een klap tot stilstand kwam.



Tegen de avond raakte een lijnbus van Qbuzz van de weg op de Kornhornsterweg bij Godlinze. Op de provinciale weg van Usquert richting Rottum belandde een auto op de kop in sloot. Het is onbekend of daarbij mensen gewond zijn geraakt.

©RTV Noord | Gewijzigd: 9 januari 2010, 19:22 uur, door talkyr86
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:46 uur | Bericht #77325
Schaatsen op Goese Veste



De veste in Goes is zaterdag 9 januari 2010 de ideale plek om te schaatsen. Het water ligt beschut. Van de harde noordoostenwind die waait, is nauwelijks iets te merken.

©PCZ
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:48 uur | Bericht #77330
KNMI: weeralarm sneeuwjacht Noord-Nederland

Het KNMI heeft zaterdagavond een weeralarm uitgegeven vanwege sneeuwjacht. Het alarm geldt alleen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland. Voor de rest van het land geldt nog steeds de voorwaarschuwing voor extreem weer, die het KNMI vrijdag uitgaf.



De combinatie van wind en sneeuw leidt tot sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan. ''De overlast wordt steeds groter en zal ten minste tot zondagochtend voortduren'', aldus een woordvoerder van het KNMI.

©AD
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 19:49 uur | Bericht #77333
Sneeuwduinen hinderen het verkeer

In het noorden en oosten van het land en in Flevoland heeft het verkeer last van sneeuwduinen. De duinen ontstaan door de harde wind en de sneeuwval. ,,Vooral door de harde noordoosten wind zijn de duinen ontstaan, de sneeuwval valt wel mee'', zei zaterdagavond een woordvoerder van de ANWB. Volgens hem heeft bijna het hele land plaatselijk last van de gladheid op de wegen.



Het KNMI handhaaft voor zaterdag de voorwaarschuwing voor extreem weer die het vrijdag heeft uitgegeven. De lichte sneeuw blijft langdurig vallen, met name in het noorden van het land. Bovendien is het overal berenkoud, aldus een woordvoerder van het weerinstituut.

Sneeuw en ijzige kou hebben zaterdag in Nederland vooralsnog tot weinig problemen geleid. Enkele evenementen werden afgelast maar voor het verkeer brachten de weersomstandigheden nauwelijks problemen met zich mee.

Het KNMI gaf vrijdag een voorwaarschuwing uit voor extreem weer. Dit in verband met sneeuwval en extreme koude. Lichte sneeuwbuien breidden zich vanaf de ochtend langzaam vanuit het zuidoosten uit over het land. Op enkele ongevallen in Noord-Holland en Groningen na leverde dat geen overlast voor het verkeer op. Op de A2 moest het verkeer tussen Eindhoven en Maastricht enige tijd langzaam rijden. Treinreizigers ondervonden wel wat hinder nadat er bij Oosterbeek een boom op het spoor waaide. Daardoor moeten reizigers tussen Utrecht en Arnhem omreizen via Den Bosch.

Om de binnenvaart vrij baan te geven, werden in de gemeentehavens in Meppel en op het IJsselmeer ijsbrekers ingezet. Op het IJsselmeer varen de vrachtschepen in konvooi door de vrijgemaakte vaarweg op de route Amsterdam-Lemmer.

De mountainbikerace Egmond-Pier-Egmond werd afgelast door de verwachte slechte weersomstandigheden. In Tilburg zegde het Staatscircus Moskou-Holiday voor het weekeinde en woensdag een aantal voorstellingen af door het winterweer. Het circus achtte het voor bezoekers niet verantwoord door de kou naar de shows te komen.

Drie schaatstochten, op de Loosdrechtse Plassen, het Henschotermeer en het Zwartemeer, gingen wel gewoon door. De tourtochten trokken duizenden deelnemers.

©AD
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 21:14 uur | Bericht #77474
Spoedeisende hulp kan gladheid aan

Extra verpleegkundigen en gipsmeesters hoefden zaterdag niet ingezet te worden bij posten voor spoedeisende hulp. Veel ziekenhuizen gingen er vanuit dat ze door het koude weer veel botbreuken zouden moeten behandelen. Maar omdat de gladheid op de meeste plaatsen in het land meeviel, was dat niet aan de orde, bleek na een rondgang door het ANP.

,,Het viel hier allemaal heel erg mee'', zei een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Zaterdag kwamen daar vijftien mensen binnen op de spoedeisende hulp, die uitgegleden waren en botten hadden gekneusd of gebroken.

Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag telde zaterdag tien mensen die ten val waren geraakt door de gladheid. ,,Dat is beduidend minder dan we maandag en dinsdag zagen'', aldus een medewerker.

Ook in het noorden van het land bleef het rustig op de spoedeisende hulp. Het Medisch Centrum Leeuwarden telde acht mensen die ongelukkig waren terechtgekomen na een glijpartij. De Isala Klinieken in Zwolle zagen eveneens maar een enkeling binnenkomen met een botbreuk door een val op een gladde stoep of op het ijs.

,,Ik denk dat veel mensen vandaag zijn binnengebleven'', zei een voorlichtster van het Universitair Medisch Centrum St Radboud. Op de spoedeisende hulp van het Nijmeegse ziekenhuis kwamen zaterdag zeven mensen binnen met een kneuzing of botbreuk.

©De Pers
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
9 januari 2010, 21:40 uur | Bericht #77508
Wegen afgesloten door sneeuwstormen. Blijf thuis!!

In het hele land is sneeuw gevallen, al lijkt de hoeveelheid wat achter te blijven bij de verwachting. In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland heeft men te maken met sneeuwjacht met als gevolg vorming van sneeuwduinen.



De overlast wordt steeds groter en zal ten minste tot zondagochtend voortduren. Het weeralarm, dat door het KNMI is afgegeven, is geldig voor de vier genoemde provincies, maar ook elders in het land kunnen zich sneeuwduinen vormen.

Wegen afgesloten

Vanaf 17:30 uur lukt het niet meer op alle snelwegen de linkerrijstrook vrij te houden van sneeuw. Bovendien werd gemeld dat met name de verbindingswegen op knooppunten verraderlijk glad kunnen zijn. De A67 is inmiddels afgesloten tussen Someren en Geldrop omdat rijden niet langer verantwoord is. De weg is daar een ijsbaan, aldus de VID.

Ook de N701 de weg Muiderberg - Lelystad is tussen de aansluiting met de A6 (afr. Muiderzand) en Lelystad-Haven in beide richtingen afgesloten.

Ongevallen

In Veenhuizen in de provincie Drenthe is aan het einde van de middag een voertuig van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. De oorzaak bleek gladheid door plaatselijke sneeuwduinen. De bestuurster is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Ook elders in het land worden aanrijdingen gemeld door gladde wegen. De verkeerscentrales roepen automobilisten in de bovengenoemde provincies op om niet de weg op te gaan.

© Blik op nieuws
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 21:57 uur | Bericht #77526
Veel hinder door winterweer

Rijkswaterstaat verwacht tot zondagochtend veel hinder op de snelwegen. KNMI heeft vanwege sneeuwjacht een weeralarm afgekondigd voor de provincies Noord Holland, Groningen, Fryslân en Drenthe. Weggebruikers in deze provincies krijgen het advies alleen de weg op te gaan als het noodzakelijk is. De snelwegen in het hele land zijn volop gestrooid maar doordat er weinig verkeer is, mengt de sneeuw niet met het zout. In sommige gevallen is daarom maar een rijstrook berijdbaar. Op vele plekken is het glad en zijn er door de wind sneeuwduinen, waardoor de kans op ongevallen toeneemt.

Sneeuwschuivers rijden op diverse plekken rond om snelwegen vrij te maken van sneeuw. Ook in de rest van Nederland kan het glad zijn en kunnen sneeuwduinen voorkomen.

Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed te laten informeren voordat men de weg op gaat. Daarnaast luidt het advies; pas de rijstijl aan de omstandigheden aan; houd afstand van andere weggebruikers en haal niet in.

Honderden strooiwagens zijn en worden ingezet om de wegen schoon te houden. Wanneer u een strooiwagen of sneeuwschuiver in het verkeer tegen komt, blijf op ruime afstand achter deze wagens rijden en haal ook deze wagens niet in.

Verkeer past zich goed aan
Overdag was er ook al sprake van winterweer en was het plaatselijk glad. Dit zorgde wel voor ongevallen maar nauwelijks voor files. Het verkeer paste zich goed aan de omstandigheden aan: weggebruikers reden voorzichtig.

Rijkswaterstaat zorgt voor informatie via de borden boven en langs de weg en via de verkeersinformatie. Bij ongevallen worden omleidingsroutes ingesteld en weginspecteurs ingezet om deze zo snel en veilig mogelijk af te handelen.

©Rijkswaterstaat | Gewijzigd: 9 januari 2010, 21:58 uur, door talkyr86
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
9 januari 2010, 22:51 uur | Bericht #77649
Bijzonder winters tafereel in Uithuizermeeden

Wie zaterdag in Uithuizermeeden was, kon getuige zijn van een bijzonder winters tafereel. Voor het eerst in twaalf jaar werden er weer arrensleewedstrijden gehouden.



Honderden mensen kwamen op het spektakel af. Achttien sledemenners streden om de hoogste eer. Zo was er een parade waarbij er naar het uiterlijk gekeken werd. En ook het oudhollandse ringsteken stond op het programma. Als klap op de vuurpijl waren er één-tegen-één-races. De echte arrenslee-liefhebber kan zondag terecht in het Stadspark in Groningen. Ook daar komen de paarden met arrensledes opdraven.

©RTV Noord
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 januari 2010, 00:55 uur | Bericht #77827
NS rijdt hele nacht voor sneeuwvrije wissels

De NS laat in de nacht van zaterdag op zondag treinen rijden in de kop van Noord-Holland en het Noord-Oosten van Nederland. De nachtelijke ritten moeten voorkomen dat wissels op de trajecten bedekt raken met sneeuw.



De treinen hebben alleen een functie als sneeuwruimers, liet een woordvoerder van de NS zaterdagavond weten. De treinen vervoeren tijdens deze extra ritten geen passagiers.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 januari 2010, 09:35 uur | Bericht #77987
Schrik voor winterprik zet aan tot hamsteren

'Wie niet buiten hoeft, blijft beter binnen', was het weersdevies voor dit weekend, waardoor we vrijdag massaal naar de supermarkten trokken. 'Dertig procent meer omzet dan op een normale vrijdag', klinkt het bij distributiefederatie Fedis.
Volgens distributiefederatie Fedis hebben we vrijdag met zijn allen massaal gewinkeld uit schrik voor het barre winterweer van dit weekend. 'De ketens hadden vrijdag een uitzonderlijke dag', zegt Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van Fedis. 'Ze hebben tot dertig procent meer verkocht dan op een normale vrijdag. De klanten hebben veel grotere hoeveelheden ingeslagen om zeker te zijn dat ze het weekend kunnen doorkomen zonder buiten te moeten.'

Dat bevestigt Julie Stordiau, woordvoerster bij Carrefour. 'Het gaat om typische winterboodschappen. Vooral soep en warme dranken doen het enorm goed. We hebben ook twee keer meer brood verkocht dan op een gewone vrijdag.'

Brood in diepvriezer

Bij bakkerij Aernoudt, die elf vestigingen heeft in en rond Gent, is het dan ook uitzonderlijk kalm voor een zaterdag. 'In de loop van de week was het bijzonder druk', klinkt het bij Aernoudt. 'We hebben elke dag brood moeten bij bakken. Zoiets gebeurt normaal gezien alleen maar in volle vakantieperiode. Het lijkt erop dat de klanten voor alle zekerheid brood in de diepvriezer hebben gestoken, voor het geval de winter zo fel zou prikken dat ze hun huis niet zouden kunnen verlaten.'

Ook bij slagerij Aula, een grote slagerij in hartje Gent, is gisteren opmerkelijk weinig volk verschenen. Slagerijen op het platteland signaleren dan weer dat de rush op het vlees blijft voortduren. 'Alsof ze zoveel mogelijk willen inslaan, voor het geval het weer echt Siberisch zou worden', klinkt het bij de slagers.

©Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 januari 2010, 09:39 uur | Bericht #77995
Gevaarlijk glad op de weg

In heel Vlaanderen is het gevaarlijk glad op de weg. Vannacht zijn er al tientallen ongevallen gebeurd. Het is niet alleen uitkijken op de secundaire wegen, maar ook op de snelwegen. "Op de snelwegen alleen al waren er een vijftigtal incidenten", aldus Hajo Beeckman van het verkeerscentrum.



Op de E313 tussen Ranst en Geel waren ongevallen helaas troef. "Tussen 2 en 4 uur waren er 20 tot 30 slippartijen. Op een gegeven momenten stonden er zo'n 30 voertuigen op de pechstrook. Gelukkig bleven de meeste ongevallen beperkt tot blikschade."

De ondergrond ligt er spiegelglad blij door de neerslag, smeltende sneeuw en regen, van de voorbije uren. Het Verkeerscentrum raadt automobilisten dan ook aan om niet sneller dan 70 kilometer per uur te rijden. De voornaamste oorzaak van de ongevallen is onaangepaste snelheid op het gladde wegdek. De politie vraagt om voldoende afstand te houden en niet te bruusk te remmen.

©HbvL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 januari 2010, 09:46 uur | Bericht #78009
Tientallen slippartijen op snelwegen

Afgelopen nacht zijn op de Vlaamse snelwegen tientallen slippartijen gebeurd. "Op de snelwegen alleen al waren er een 50-tal incidenten", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Omdat het zeker in de vroege uren nog bijzonder glad kan zijn, roept het Verkeerscentrum de bestuurders op om voorlopig niet sneller te rijden dan 70 km/uur.



30 voertuigen op pechstrook
Vooral de E313 tussen Ranst en Geel was afgelopen nacht het toneel van een hele reeks ongevallen. "Tussen 2 en 4 uur waren er 20 tot 30 slippartijen. Op een gegeven momenten stonden er zo'n 30 voertuigen op de pechstrook. Veel mensen hebben zich laten verrassen door de gladheid van het fluisterasfalt. Gelukkig bleven de meeste ongevallen beperkt tot blikschade", aldus Beeckman. Ook op andere snelwegen in Vlaanderen werden ongevallen geregistreerd, gaande van Kruibeke tot Bertem en Aalst. Wat het onderliggende wegennet betreft, waar minder of niet is gestrooid, heeft het Verkeerscentrum geen gegevens, maar sowieso neemt het risico op aanvriezing en gladheid toe op plaatsen en momenten met lagere verkeersintensiteit.

Snelheid matigen, afstand houden en niet bruusk remmen
Hier en daar, met name in de regio's Antwerpen en Gent, wordt via dynamische verkeersborden een snelheidslimiet van 70 km/uur opgelegd. Volgens het Vekeerscentrum kan die maximumsnelheid ook best in de rest van Vlaanderen gehanteerd worden, zeker in de vroege uren. Het Verkeerscentrum maant bestuurders aan tot voorzichtigheid. Snelheid matigen, afstand houden en niet bruusk remmen is de boodschap.

©Hln
  | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:59 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 januari 2010, 10:36 uur | Bericht #78069
Lidl haalt sneeuw van 33.000 vierkante meter dak

Zaterdag stonden er een zes grote kranen rondom het distributiecentrum van Lidl op het industrieterrein op De Kavels. Een zestigtal medewerkers, van diverse bedrijven, waren hier druk bezig, om het dak van het centrum, sneeuwvrij te maken. Dit allemaal uit preventieve overwegingen.



Het dak is 33000 m2 groot, dat zijn ruim 6 voetbalvelden. In de afgelopen weken is er veel sneeuw gevallen en wat er nog komen gaat. " We kunnen er beter op tijd bij zijn was dan ook de reactie van de woordvoerders". Met kruiwagens, scheppen, sneeuwschuivers en goed warm ingepakt gingen de mannen het dak op. De sneeuw werd in een container geladen waarna deze weer vol naar beneden ging.

Veel bedrijven hebben hetzelfde in de afgelopen week al gedaan, maar ja met al die bedrijvigheid en grote kranen langs de A32 valt dit natuurlijk wel op.

©BoN
Bergsma
Lid
Woonplaats: Nes
Berichten: 74
Lid sinds: 16 dec. 2009
10 januari 2010, 11:00 uur | Bericht #78115
Sneeuwduinen op Friese wegen

Het weeralarm is zondag in Friesland, Groningen en Drenthe nog steeds van kracht. Rijkswaterstaat heeft de hele nacht geschoven en gestrooid, maar volgens een woordvoerster is er vooral op de A32 tussen Leeuwarden, Heerenveen en Meppel sprake van sneeuwduinen.

De wind staat dwars op de weg waardoor de sneeuw opwaait. Ook andere wegen die haaks op de wind liggen, worden minder goed begaanbaar door de sneeuwjacht. De rechterrijstrook op de A32 is redelijk begaanbaar, de linkerrijstrook is slecht berijdbaar.

Rijkswaterstaat is met ongeveer zestig sneeuwschuivers en sneeuwploegen aan het werk, en blijft dat doen zolang de situatie dat vraagt. Mensen wordt geadviseerd om niet de weg op te gaan, als dat niet hoeft. Ook moeten automobilisten vooral niet te snel rijden, afstand houden van sneeuwploegen en niet remmen op besneeuwde weggedeelten.
Sneeuwduinen op Friese wegen

©Leeuwarder Courant
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 januari 2010, 11:20 uur | Bericht #78142
'Loosdrechtse Plassen erg onveilig'

De politie heeft zondag een sms-alert verstuurd met de mededeling dat het levensgevaarlijk is om op de Loosdrechtse Plassen te schaatsen. Het ijs is er nog te zwak.. De Ronde van Loosdrecht gaat maandag wel gewoon door, voor het eerst sinds 1996. Deze ronde wordt op Vuntus geschaatst, een zijmeertje van de Loosdrechtse Plassen. Het ijs daar is wel veilig.

© RTVNH.nl


Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 januari 2010, 11:27 uur | Bericht #78155
Winter teistert Nederland en Europa

In grote delen van Europa was het gisteren bar en boos. Sneeuw, wind en ijzel maakten het soms zeer lastig om buiten actief te zijn.

Sneeuwjacht
Het slechte weer heeft wel wat opgeleverd. Veel Nederlanders hebben namelijk een nieuwe weerterm leren kennen; sneeuwjacht. Een sneeuwjacht is bijna hetzelfde als een sneeuwstorm. Het grote verschil zit in de kracht van de wind. Bij een sneeuwstorm moet de wind met minimaal 8 Bft waaien en bij een sneeuwjacht moet er minimaal 6 Bft staan. Verder moet het sneeuwen en eigenlijk moet het zicht vanwege de stuifsneeuw teruglopen tot minder dan 200 meter. Dat laatste is gisteren niet of nauwelijks gebeurd, maar verder voldeed het gehele weerbeeld aan de defintie van sneeuwjacht.

Daisy
De forse wind in ons land werd veroorzaakt door een lagedrukgebied dat met de kern boven het noorden van Italië lag. In combinatie met een krachtig hogedrukgebied bij Scandinavië ontstond er een groot verschil in luchtdruk vanaf de Alpen tot aan Denemarken. Een groot verschil in luchtdruk heeft altijd maar één eindresultaat: veel wind.

1001_daisy.jpg

Op de kaart hiernaast is het lagedrukgebied te zien. In Duitsland krijgen lagedrukgebieden altijd een naam en deze depressie werd Daisy genoemd. Duidelijk is op de weerkaart van 4 uur vannacht te zien dat Daisy ook toen nog veel wind in het noorden van ons land veroorzaakte.

Stuifsneeuw

Gisteren waaide in een groot deel van het land een krachtige noordoostenwind, 6 Bft. Het plaatje rechts laat fraai zien dat alle kustprovincies enige tijd een harde wind hebben gehad, 7 Bft. Op het IJsselmeer en pal aan zee is de wind zelfs even stormachtig geweest, 8 Bft. Lang leverde dat weinig problemen op. In de namiddag en avond begon het echter harder te sneeuwen in het oosten en noorden van het land. De iets zwaardere sneeuwval in combinatie met de nog steeds hard waaiende wind begon vanaf dat moment steeds meer stuifsneeuw op te leveren. Op windluwe locaties kwam de stuifsneeuw weer tot rust en begonnen zich sneeuwduinen te vormen.

1001_maxwind.jpg

Stuifsneeuw is geen luchtige sneeuw. Het zijn hele kleine vlokjes die samen een solide sneeuwlaag vormen. Een laag stuifsneeuw van 20cm of meer wordt dus niet zomaar plat gereden door het verkeer. Bovendien verschilt de situatie op de weg sterk van plek tot plek. Daar waar veel wind staat, is de weg schoon. Iets verderop tussen de bomen is de weg ineens helemaal wit. Zeer verraderlijk dus. Ten noorden van de lijn Deventer-Almere-Alkmaar leidde dat tot grote problemen.

Europa

Door de centrale ligging van Daisy (gisteren boven Noord-Italië) kon ze het weer bepalen in alle omringende landen. Aan de zuid- en zuidoostzijde van het lagedrukgebied (Italië, Balkan, Griekenland, Hongarije) zorgde ze voor de aanvoer van veel wolken en buien bij temperaturen boven het vriespunt. Daar waren weinig problemen.

In Polen en Duitsland stond er echter een krachtige oostenwind te waaien die koude lucht aanvoerde. In combinatie met de sneeuwval leverde dat grote problemen op in veel regio's. Sneeuwduinen zorgden, net als bij ons, voor het vastlopen van het verkeer. In Frankrijk en het noorden van Spanje kwam de sneeuw soms ook met bakken uit de hemel zodat vertragingen op de weg en op de vliegvelden ontstonden. Van een sneeuwtekort in de wintersportgebieden zal voorlopig dus geen sprake zijn.

© Weerplaza.nl

Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 januari 2010, 11:28 uur | Bericht #78157
Busvervoer in het noorden ontregeld

De busmaatschappij Qbuzz heeft in het noorden van het land veel last van de sneeuw en gladheid. In Emmen, Meppel, Hoogeveen, Appingedam, Uithuizen en Zoutkamp ligt het busvervoer stil. Vanochtend vroeg ging Qbuzz er nog vanuit dat de meeste bussen konden rijden. In onder meer de stad Groningen en tussen Winschoten en Assen rijden nog wel bussen, maar minder dan normaal.

De NS heeft op een aantal trajecten vannacht treinen laten rijden om te voorkomen dat de wissels zouden vastvriezen. Net als gisteren is er een aangepaste dienstregeling. Er rijden minder intercity's en stoptreinen.

© NOS.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 januari 2010, 13:33 uur | Bericht #78387
Wilde paarden steken Oostvaardersplassen over

Een kudde van ongeveer honderd konikpaarden uit de Oostvaardersplassen is in de nacht van zaterdag op zondag het ijs overgestoken naar het Oostvaardersbos bij Almere. Dat maakte Staatsbosbeheer zondag bekend. Onder het gewicht is een aantal wilde dieren door het ijs gezakt. Alle paarden kwamen op eigen kracht het water weer uit, maar één paard was zo verzwakt dat de boswachters hem moesten afschieten.

Door de sneeuw is het voor de dieren moeilijk te zien waar de grens ligt tussen vaste grond en bevroren water, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer. De paarden hebben waarschijnlijk het spoor van een groep edelherten over het ijs geprobeerd te volgen. Een edelhert is ongeveer 100 kilo lichter dan een paard en maakt dus een stuk makkelijker de oversteek.

©De Pers
Terug naar boven
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 227 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 227, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden