Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 12:22 uur | Bericht #79175
Automobilist gewond door sneeuwduin

Een 67-jarige automobilist is zondagmiddag op de Noordermiddenweg te Creil gewond geraakt toen hij tegen een boom aan reed. Vermoedelijk is de man de macht over het stuur verloren toen hij een sneeuwduin in reed. Dat maakte de politie maandag bekend. De man is met letsel aan zijn gezicht en nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek. Ook elders in de provincie Flevoland waren er veel meldingen van bestuurders die met hun auto van de weg af gleden. Niemand raakte bij de glijpartijen gewond maar er ontstond veelal wel blikschade.

Sloot
Zondagavond rond 18.00 uur kwam er een melding binnen van een auto die op de kop in de sloot zou liggen langs de autosnelweg A6 ter hoogte van Almere. Ter plaatse bleek dat er een aanrijding was ontstaan tussen twee auto’s, waarbij een bestuurder de andere vermoedelijk over het hoofd heeft gezien. Daarbij vloog één van de auto’s de weg af en raakte op de kop in de sloot. Duikers van de brandweer haalde 44-jarige vrouw uit haar benarde situatie. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen vervoerd naar het ziekenhuis.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 12:25 uur | Bericht #79176
Zeer abnormaal lage temperatuur in eerste tien dagen 2010

De eerste tien dagen van 2010 hebben zich klimatologisch gekenmerkt door een zeer abnormaal lage gemiddelde temperatuur, zo is vandaag bij het KMI vernomen. De waarden slaan op de metingen in Ukkel. De gemiddelde temperatuur beliep min 3 graden terwijl dit normaal plus 3 graden moet zijn. Voor het weerinstituut is dit 'zeer abnormaal' laag, wat slaat op een verschijnsel dat één keer wordt bereikt of overtroffen in 10 jaar.



De zon scheen 18,5 uur, wat aansluit bij de normale waarde (15,5 uur). Er viel 7,1 liter neerslag per vierkante meter, tegen 26,2 normaal. Het KMI gewaagt ook van een abnormaal lage hoeveelheid en doelt daarmee op een verschijnsel dat één keer wordt bereikt of overtroffen in 6 jaar. Het weer in de eerste decade van het nieuwe jaar was te danken aan koude maritieme lucht, zo verluidde nog.

©Hln | Gewijzigd: 24 februari 2017, 13:00 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 13:39 uur | Bericht #79208
Groot sneeuwballengevecht in het Vondelpark

Altijd al sneeuwballen willen gooien, maar u voelt zicht te oud? Dinsdagavond kan iedereen naar hartenlust sneeuwballen gooien in het Amsterdamse Vondelpark. De activiteitensite nieuwemensenlerenkennen.nl organiseert dan een heus sneeuwballengevecht.

Via internet hebben zich al meer dan honderd mensen gemeld. De meeste deelnemers zijn singles in de leeftijd van 20 tot 45 jaar, aldus de woordvoerder maandag. ,,Wat is er met dit weer leuker dan ongenegeerd sneeuwballen gooien?'', aldus initiatiefnemer Carlo Vuur. Volgens hem vinden veel mensen het leuk om wildvreemden uit te dagen voor ouderwetse sneeuwpret. Na afloop is er voor iedereen een glaasje glühwein.

Nieuwemensenlerenkennen.nl is een site die ontmoetingen organiseert voor mensen tussen de 20 en 45 jaar. Vorig jaar hield de organisatie een picknick in het Vondelpark waaraan ruim 430 mensen deelnamen. De picknick is aangemeld voor opname in het Guiness Book of Records, aldus de organisatie.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 14:30 uur | Bericht #79222
Aanhoudend winters of toch een dooiaanval?

Het is echt winter in Nederland, met zowel kou als sneeuw. Genieten dus voor veel winterliefhebbers. Toch zijn er berekeningen die suggereren dat er een einde komt aan het beleid van Koning winter. Vooral afgelopen weekend was het bar en boos in het noorden van het land. Inmiddels (maandag) is er van sneeuwval nauwelijks meer sprake en ook de wind is gaan liggen. Toch lijkt er vanavond in het oosten en zuidoosten van het land weer wat lichte sneeuw te vallen. Na de passage van die storing klaart het volgens de modellen de komende nacht in het oosten breed op. Hierdoor zakt laat in de nacht de temperatuur onderuit en lokaal kan het misschien zelfs streng vriezen.


Dinsdag komt er in de loop van de middag en avond in het noorden opnieuw een (vrij) krachtige wind te staan. Hierdoor kan sneeuw gaan stuiven en sneeuwduinen vormen. Foto: Rob Verplanke.

Opnieuw stuifsneeuw?
Wie dacht dat in het noorden van het land de problemen met sneeuw voorbij zijn, komt misschien bedrogen uit. Volgens de berekeningen steekt er morgen (dinsdag) later in de middag en avond opnieuw een stevige wind op. In het noorden wordt deze vrij krachtig tot krachtig, 5 of 6 Beaufort. Dit is voldoende om sneeuw te laten verstuiven, waardoor er wederom sneeuwduinen kunnen ontstaan.


De problemen met de sneeuw zijn misschien nog niet helemaal voorbij.

Al dit winterweer wordt veroorzaakt door een krachtig hogedrukgebied dat al tijden ten noorden van ons land ligt. Tot op heden weet dit systeem storingen op afstand te houden. Toch is op de weerkaarten voor de komende week duidelijk te zien dat nieuwe lagedrukgebieden blijven aandringen en pogingen ondernemen om ons land te bereiken.


Hier ziet u de weerkaart voor vandaag (maandag). Het weer in ons land wordt al tijden bepaald door een sterk hogedrukgebied ten noorden van ons land. Hierdoor worden storingen op afstand gehouden

Koude plaklaag
Samen met die lagedrukgebieden wordt ook zachtere lucht onze kant op geblazen. De vraag is echter altijd of deze minder koude lucht in staat is de echt koude lucht te verdrijven. Koude lucht heeft namelijk een groter gewicht dan warme lucht en is om die reden ook een stuk moeilijker te verdrijven. Vooral aan de grond kan die taaie en relatief zware lucht dus hardnekkig aanwezig blijven. We spreken dan ook wel van een ‘koude plaklaag’.

Woensdag komt een lagedrukgebied boven Noord-Frankrijk te liggen en de bijbehorende storing trekt vervolgens over de zuidwestelijke helft van het land. In deze regio kan woensdag in de loop van de middag en avond dan ook wat lichte sneeuw vallen. Andere plaatsen in ons land blijven in de ban van het hogedrukgebied bij Scandinavië en zullen van dit alles niets merken. De minder koude lucht probeert hier wel door te dringen, maar slaagt hier niet in. De lucht schuift als het ware over de koude lucht heen, het zogenaamde ‘opglijding’. Hier blijft het dan ook enkele graden vriezen, in het zuidwesten ligt de temperatuur rond 0 graden.


Lagedrukgebieden zijn echter opdringerig. Woensdag komt zo’n systeem dichtbij te liggen, in het noorden van Frankrijk.

Dooi op korte en lange termijn?
De lagedrukgebieden blijven donderdag in onze omgeving aanwezig en hierdoor gaat het op veel plaatsen één of twee graden dooien. Alleen in het noordoosten van het land blijft de temperatuur overdag onder nul. Hiermee lijkt een dooiaanval het dus tijdelijk terrein te winnen in ons land. Maar weet deze aanval vervolgens ook stand te houden?


En donderdag liggen deze slechtweergebieden nog steeds in onze omgeving.

Om dit te bespreken pakken we de pluimgrafieken erbij. Meteo Consult gebruikt de grafieken van het Europese model, waarvan de rekencomputers in het Engelse Reading staan. In zo’n grafiek is de hoofdberekening te zien, maar ook een controleberekening en 49 andere berekeningen. In al deze zogenaamde ‘members’ worden bewust kleine foutjes gemaakt, om te kijken wat het effect daarvan is voor de verwachting op de lange termijn. Voor het maken van (lange termijn) verwachtingen zijn deze grafieken erg belangrijk. In de praktijk gaat het weer immers wel eens anders dan door de modellen wordt verwacht. En kleine veranderingen in wind of temperatuur kunnen grotere veranderingen in de periode daarna uitlokken.

Steeds meer minder koude berekeningen in de pluim
In de meest recente pluim (die van maandag 11 januari middernacht) is te zien dat de spreiding tussen alle berekeningen na het komende weekeinde almaar groter wordt. De laatste dagen waren de koude berekeningen nog altijd in de meerderheid, maar er lijkt nu toch het één en ander te veranderen.

Voor veel Nederlandse plaatsen vormen de berekeningen met lichte dooi een steeds grotere groep. Dit geldt echter niet voor het noordoosten van het land. Daar is de verdeling tussen warme en koude berekeningen ongeveer gelijk. Hiermee lijkt een tweedeling in Nederland goed mogelijk, waarbij het noordoosten in de kou blijft en het zuidwesten te maken krijgt met dooi.


De pluim geeft een duidelijk signaal dat de dooi in het zuidwesten na het komende weekend echt door gaat zetten.


In het noordoosten van het land blijft de kou echter aanwezig.

Hoop voor de winterliefhebber?
Toch betekent dit nog niet dat alle hoop voor de winterliefhebber vervlogen is. In de praktijk blijkt namelijk dat de kou vaak veel hardnekkiger en langduriger is dan de pluim doet vermoeden. Ook vorige winter was dat zo. Keer op keer gaven de pluimgrafieken aan dat de kou binnen enkele dagen plaats zou maken voor dooi, maar iedere modelrun opnieuw werd dit omslagmoment uitgesteld. Uiteindelijk kwam dit moment, na veelvuldig uitstel, er wel.

Bron: Meteo Consult.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 16:26 uur | Bericht #79274
Rijkswaterstaat: tot nader order genoeg zout

Op dit moment is er ''tot nader order'' voldoende strooizout voor heel Nederland. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat noemde maandag de situatie landelijk ''goed beheersbaar''. Zoals het er nu naar uitziet, is het - gezien de weerssituatie - voldoende om slechts preventief te strooien, aldus de zegsvrouw. ''De weersverwachtingen zijn gunstig, de aanlevering van zout komt op gang komt en het zoutloket werkt efficiënt.'' Daardoor kunnen alle belangrijke rijks-, provinciale en lokale wegen worden bestrooid.

Plaatselijke ongemakken kunnen blijven bestaan, aldus de organisatie, maar van ernstige verkeershinder door een tekort aan strooizout is tot nader order geen sprake.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 16:26 uur | Bericht #79276
Gedeelte Leeuwarder ziekenhuis in de kou

Patiënten en personeel van de poliklinieken van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) zaten maandagochtend in de kou. De klinieken zitten tijdelijk in een bijgebouw in de buurt van het hoofdziekenhuis en hebben hun eigen kachels. Volgens een woordvoerder van het MCL had de gasleverancier om onbekende redenen de gastank niet gevuld. ''En toen was het daar vanmorgen ineens heel koud.''

Volgens de woordvoerder is het gas waarschijnlijk zondag al opgeraakt. ''Toen was er niemand en had ook niemand daar dus last van.'' Wegens het winterse weer wordt in het pand extra gestookt. Mogelijk heeft de leverancier daar geen rekening mee gehouden. De patiënten en het personeel die in de poliklinieken moesten zijn, gingen naar het hoofdgebouw.

©ANP
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 16:27 uur | Bericht #79277
Deze week geen NK natuurijs

Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs gaat deze week zeker niet door. Dat meldde de schaatsbond KNSB maandag. Op de beoogde schaatslocatie, de Ankeveense Plassen, is het ijs niet dik genoeg. De voorzitter van de ijsvereniging constateerde maandag zelfs dooi.

De marathonschaatsers kwamen maandag wel in actie in de Ronde van Loosdrecht. Die schaatsklassieker kon voor het eerst in dertien jaar weer eens worden verreden. De Veluwemeertocht voor dinsdag is echter afgelast wegens te veel water op het ijs. De schaatsbond was met Ankeveen in de slag voor het NK op natuurijs. Het is nog onduidelijk of er volgende week een NK mogelijk is.

©ANP
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2010, 18:47 uur | Bericht #79322
Fietspaden met voorrang geveegd

De provincie Groningen laat vijf drukke fietspaden voor dinsdagochtend schoonmaken. Ze krijgen de komende dagen voorrang bij het sneeuwruimen. Het gaat om de fietspaden tussen Zuidhorn en Groningen, Winsum en Groningen, Bedum en Groningen, Ten Boer en Groningen en de Meerweg in Haren. De meeste fietspaden in de provincie waren maandag onbegaanbaar door de sneeuw. De provincie Groningen maakte maandag ook bekend dat de zoutvoorraad behoorlijk slinkt. Er is nu nog voor ongeveer twee dagen strooizout. Momenteel voert de provincie overleg met Rijkswaterstaat of ze extra zout kunnen krijgen.

© DvhN.nl
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2010, 18:51 uur | Bericht #79323
Elfstedentocht wellicht voorlopig van de baan

In Nederland lijkt een editie 2010 van de klassieke schaatsmarathon Elfstedentocht voorlopig van de baan. Volgens de Koninklijke Vereniging de Friese Elf Steden is het ijs op de route verpest door de sneeuwval in het afgelopen weekeinde. "Het is verre van een Elfstedentocht waardige ijsvloer", zegt woordvoerster Immie Jonkman. "Het ijs moet eerst dooien en dan moet het weer vriezen." Het afgelopen weekeinde viel op veel plaatsen op de route sneeuw. De witte neerslag versmolt met het ijs en ruïneerde de gladde ijsvloer. Vorige week liet de Elfstedenvereniging al weten dat de 22 rayonhoofden nog niet bij elkaar zouden komen.

© Nieuwsblad.be
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 20:43 uur | Bericht #79377
Vrouw overlijdt na val op ijsplek in Maldegem

In het Oost-Vlaamse Maldegem is een 46-jarige vrouw om het leven gekomen, nadat ze eergisteravond was uitgegleden op een ijsplek. Het ongeval gebeurde rond 22 uur op het erf van de vrouw in de Vakebuurtstraat. De vrouw gleed aan de stallingen uit, en kwam met haar hoofd op een scherpe boordsteen terecht.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Brugge overgebracht, waar ze in de nacht van zaterdag op zondag aan haar verwondingen overleed.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 22:33 uur | Bericht #79449
Werkloze jongeren ruimen sneeuw

Amsterdamse werkloze jongeren maken zich nuttig als sneeuwruimers voor senioren. Voor het tijdelijke project komen 150 werkloze jongeren van de Dienst Werk en Inkomen in aanmerking. Het is een initiatief van Yoerie van der Lugt, directeur van het Praktijkcentrum Werkbedrijf Herstelling, waar de jongeren onder vallen.

Normaal werken deze jongeren onder meer als schoonmakers en beveiligers op het station als er te weinig menskracht is. Wethouder Frees Ossel (Werk en Inkomen) is blij met de extra handjes.

©ANP
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 januari 2010, 08:26 uur | Bericht #79514
De winter tot dusver

De afgelopen weken winterde het stevig in Nederland. Op veel dagen viel er sneeuw en in veel nachten vroor het matig tot streng. Omdat de winter al vanaf half december gladheidsperikelen veroorzaakt is in veel gemeenten het strooizout opgeraakt. Al met al is deze winter er nu al een die de gemoederen flink bezig heeft gehouden. Tijd om een tussenbalans op te maken.

Januari
De gemiddelde temperatuur in de eerste decade van januari is in de Bilt uitgekomen op -2,6 graden. Er werden 6 ijsdagen geteld. Een ijsdag is een dag waarop de temperatuur gedurende een etmaal ook overdag niet boven het vriespunt uitkomt. Op alle eerste 10 dagen van januari lag de gemiddelde temperatuur onder het vriespunt. Uit deze cijfers blijkt wel dat we een behoorlijk koude periode achter de rug hebben. Goed schaatsijs kwam door de vele sneeuw helaas niet tot stand.

Hellmanngetallen
Om te zien hoe de kou van deze winter in verhouding staat tot andere winters kunnen we kijken naar de zogenaamde Hellmann koudegetallen. Dit is een maat voor de koude in het tijdvak 1 november tot 31 maart. Het getal wordt berekend door van iedere dag in deze periode waarop de etmaalgemiddelde temperatuur onder het vriespunt ligt, het aantal negatieve graden op te tellen. Hierbij wordt het minteken weggelaten.

Inmiddels heeft deze winter een score opgebouwd van 51,8 punten. Vorig jaar scoorde de totale winter 56,5 punten. De jaren ervoor werden er veel lagere scores bereikt. We kunnen dus wel concluderen dat deze winter op weg is om redelijk hoog te eindigen in de ranglijst vanaf 1901. Momenteel staat de winter van 2010 op een gedeelde 55e plaats. De plaats wordt gedeeld met de winter van 1902. De lijstaanvoerder is de winter van 1963. Toen werden er 345.9 punten gescoord. Veel van de elfstedenwinters staan hoog in deze ranglijst genoteerd.

De punten worden als volgt beoordeeld:
H > 300 Streng
H > 160 Zeer koud
H > 100 Koud
H < 100 Normaal
H < 40 Zacht
H < 20 Zeer zacht
H < 10 Buitengewoon zacht

De komende dagen zullen er geleidelijk aan nog wat punten erbij ‘gesprokkeld’ worden. Dinsdag en woensdag vriest het in de nachten licht tot matig. Overdag ligt de temperatuur rond of iets boven het vriespunt. De dagen erna schommelt de temperatuur rond het vriespunt en worden er niet veel punten meer gescoord. Hoe hoog de winter van 2009/2010 zal eindigen hangt af van het tweede deel van deze winter.

Bron: KNMI/MeteoVista
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2010, 17:12 uur | Bericht #79742
Spoeddebat over verkeersellende door sneeuw

De Tweede Kamer houdt een spoeddebat over de verkeersoverlast die de sneeuwval de afgelopen tijd heeft veroorzaakt. Rita Verdonk, aanvoerster van Trots op Nederland, nam dinsdag het initiatief tot het debat. Zij klaagde over de vertragingen waarmee het openbaar vervoer te kampen heeft gehad en het feit dat automobilisten urenlang onderweg waren. Zij wil weten hoe minister Camiel Eurlings (Verkeer) die situaties ''gaat voorkomen''.

Steun
De politica kreeg de royale steun van de regeringspartijen CDA en PvdA. ''Ik wacht al drie jaar om een keer te debatteren met mevrouw Verdonk over Verkeer en Waterstaat'', stelde CDA-Kamerlid Ger Koopmans. Lia Roefs (PvdA) informeerde naar het filebestrijdingsplan van Verdonk, die de vragenstelster meteen verwees naar haar site.

Verdonk heeft de afgelopen jaren amper deelgenomen aan verkeersdebatten in de Tweede Kamer.

© Nu.nl | Gewijzigd: 12 januari 2010, 17:18 uur, door talkyr86
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2010, 17:14 uur | Bericht #79745
Run op winterse wadlooptochten

De wadlooptochten door het winterse waddenzeelandschap zijn een groot succes. De tochten die gepland staan voor komend weekend zijn al weer bijna volgeboekt. Ook de trip van morgen zit zo goed als vol.

De wadlooptocht ging afgelopen dagen vanuit Pieterburen via de besneeuwde polder naar de zeedijk. Het echte wadlopen voerde de deelnemers door de kwelder en over het bevroren wad. Waarlangs de route de komende dagen gaat, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd daarom de site wadloop.com in de gaten. Daarop kunt u zich ook inschrijven.

© DvhN.nl
Marching ever onward to tomorrow!
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
12 januari 2010, 17:18 uur | Bericht #79750
Afval vastgevroren in containers HS

De vorst bemoeilijkt de inzameling van afval in Hoogezand-Sappemeer. Een groot aantal grijze containers met restafval is niet geleegd omdat de inhoud is vastgevroren.Inwoners betalen wel de volle prijs voor lediging. De vrachtwagen registreert het adres als de container wordt opgepakt, ook al wordt die weer vol teruggezet.

De gemeente adviseert de container te bewaren op een verwarmde plek, vuilniszakken te gebruiken, het afval niet aan te stampen en eventueel los te scheppen.

©Dagblad van het Noorden
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2010, 17:20 uur | Bericht #79751
'Dooimysterie' in Leekster tuin

Een puzzel in een tuin aan de Dijklaan in Leek. Op de grens van de voortuin met gemeentelijke grond is een stuk grond dat nooit bevriest. Hoe koud het ook is, het is er sneeuwvrij. Sterker nog: het plasje water dat er altijd ligt, wordt nooit ijs. Buurman Sierk Jan Schotanus kraakt er zijn hersenen op. "Ik heb de gemeente al gebeld of daar een leiding loopt die lek zou kunnen zijn, maar niet dus."

Arctisch archeoloog professor Louwrens Hacquebord heeft misschien een antwoord. "Onder Roden en Leek liggen keileemlagen uit de ijstijden. Over die ondoordringbare boden stroomt water van het Drents plateau. Het kan zijn dat het net in die tuin bovenkomt. Omdat het van dieper komt en in beweging is, is te verklaren dat dat water iets warmer is en niet bevriest."

© DvhN.nl
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 januari 2010, 17:22 uur | Bericht #79754
Uitgegleden tijdens vlucht

Een 16-jarige Hoofddorper is maandag opgepakt nadat hij zonder helm op een bromfiets reed. Toen de politie de man wilde aanhouden, reed hij weg en gleed hij onderuit met zijn brommer.
Toen hij achterop bij een andere bromfietser sprong, ging hij samen met deze bestuurder (een 18-jarige Hoofddorper) onderuit. Uiteindelijk werd het tweetal na een korte, lopende achtervolging aangehouden. De bromfiets van de 16-jarige bleek gestolen.

© Haarlems Dagblad.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 januari 2010, 20:34 uur | Bericht #79898
A2 bezwijkt onder vrieskou

De snelweg A2 is dinsdag bezweken onder de vrieskou. Door het barre weer is er een gapend gat van een vierkante meter in het wegdek ontstaan. Daardoor moest de weg van Maastricht naar Eindhoven worden afgesloten. De snelweg is sinds 17.45 uur dicht, schrijft de NOS. De afsluiting is volgens Rijkswaterstaat nog tot na de komende ochtendspits van kracht.

Het verkeer wordt omgeleid via de A79 en A76. Het gat werd dinsdagochtend al ontdekt, waarop het provisorisch werd gerepareerd. Later op de dag bleek er opnieuw een gat te zijn ontstaan. Onder het wegdek ligt een rioolbuis. Het is echter nog niet duidelijk of die lek is.

©De Pers
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
12 januari 2010, 21:36 uur | Bericht #79954
Echtpaar mishandeld door sneeuwbalgooiers

Een Heemsteeds echtpaar is maandagmiddag mishandeld door twee sneeuwbalgooiers.

Het echtpaar kwam rond 16.00 uur aanlopen bij hun woning aan de Blekersvaartweg en zag dat de twee jongens sneeuwballen gooiden tegen een raam van de woning. Toen de 66-jarige vrouw daar wat van zei, werd ze door één van de jongens hardhandig omvergeduwd. Ze kwam daarbij ten val en met haar hoofd hard op de grond. Toen haar man de jongens er op aansprak, werd hij tegen de grond geslagen. De dader smeerde een klodder sneeuw op de kentekenplaat van zijn zwarte bromfiets en reed weg.

De andere jongen ging er lopend vandoor. De jongen op de bromfiets werd Danny genoemd en het kenteken van zijn bromfiets leek op D097KR. Beide jongens hadden blond haar, een stevig postuur en droegen zwarte kleding. Ze hadden allebei een helm bij zich. De politie in Heemstede stelt een onderzoek in naar de geweldpleger en vraagt mogelijke getuigen zich te melden via 0900-8844.

©Blikopnieuws | Gewijzigd: 12 januari 2010, 21:40 uur, door talkyr86
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2010, 08:54 uur | Bericht #80126
Weer sneeuw en ijzel op komst; vanaf morgen dooi

De winter wil maar niet wijken in België en grote delen van Europa. Er komt weer een stevige sneeuwzone op ons af, gevolgd door gevaar op ijzel als de sneeuw overgaat in regen. Het goede nieuws is dan weer dat het vanaf morgen stilaan begint te dooien: de nachtvorst verdwijnt in Vlaanderen en zondag stijgen de temperaturen overdag tot vijf graden.

Bij deze winterprik wordt het vooral opletten op de wegen. De eerste sneeuw trekt tegen de ochtend de Franse grens over. Daarna breidt de sneeuwzone zich uit richting noorden van het land, zodat de ochtendspits stevig verstoord kan worden. Nog gevaarlijker wordt het als in de loop van de dag de sneeuw overgaat in smeltende sneeuw en later regen, wat voor ijzel kan zorgen op de bevroren ondergrond. Er staat ook weer een stevige zuidooster, wat het koudegevoel zal versterken.

Skipistes

De verse sneeuw is goed nieuws voor de wintersport op de Hoge Venen. Er zijn een 20-tal skipistes open in en rond Elsenborn, waar zo'n 20 cm sneeuw ligt. De komende dagen blijft het ook overdag licht vriezen in de Ardennen en pas tegen zondag zou het lichtjes beginnen dooien daar.

© Hln.be
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 162 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 162, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden