Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

7 Dec 2019 16:59:57

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:22

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:22
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

Het winter discussietopic

2019-2020

Fotowedstrijd december

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
29 januari 2010, 12:30 uur | Bericht #89086
Automobilist glijdt sloot in bij Donderen

Een 42-jarige automobilist uit Zuidvelde is donderdag met zijn auto door gladheid in een sloot langs de Norgerweg in Donderen beland. De automobilist verloor de macht over het stuur ter hoogte van de kruising met de Eekhoornstraat. Hij raakte niet gewond en bleek ook geen alcohol te hebben gedronken.

Bron: DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 januari 2010, 15:37 uur | Bericht #89242
Langdurige vorstperiode in zicht

Tot nu toe hebben we al een fraaie winter achter de rug met veel sneeuw en op sommige plaatsen natuurijsbanen, al was er van mooi zwart ijs nergens echt sprake. De sneeuwval gooide vaak roet in het eten en je moest wel van goede huize komen als je een flinke afstand wilde rijden. Met de aanhoudende dooi is het momenteel helemaal oppassen geblazen op het ijs. Grote wakken en veel waterplassen maken het voor de gemiddelde schaatser niet meer bijzonder aantrekkelijk om te ijzers onder te binden. De echte ‘diehards’ blijven echter ook in deze omstandigheden het ijs opzoeken en zij wrijven zich alweer in de handjes, want op de langere termijn komt de vrieskou weer steeds dichterbij.


Momenteel ligt er op veel plaatsen nog wel ijs, maar het wordt met grote wakken wel steeds gevaarlijker. Foto: Gerard Boukes.

Al enkele dagen laten zowel het Europese als het Amerikaanse weermodel het in de loop van volgende week opnieuw erg koud worden met overdag veelal lichte vorst en in de nachten vaak matige tot zelfs strenge vorst. Al eerder deze winter zagen we op de langere termijn koudere perioden in de weerkaarten verschijnen, maar bleef toch een bepaalde verdeeldheid tussen de verschillende modellen bestaan. Momenteel berekent 80% van alle computermodellen echter een langere periode met vrieskou!

Hogedruk boven Scandinavië
Boven Scandinavië lijkt volgens de huidige berekeningen een fors hogedrukgebied te ontstaan en daarmee komt er bij ons een zeer duidelijke ooststroming tot stand. Juist in het oosten van Europa en in Rusland is het momenteel bijzonder koud en met een opstekende oostenwind wordt die vrieskou geleidelijk onze kant op getransporteerd. Dat zien we ook duidelijk terug in de temperatuurverwachtingen op die termijn. Vanaf woensdag wordt het volgens vrijwel alle berekeningen kouder. Slechts een enkeling gaat uit van temperaturen boven het vriespunt. De maximumtemperatuur komt in de loop naar het volgende weekeinde nog uit rond het vriespunt, maar gaat tijdens het weekend ineens flink onderuit naar overwegend matige vorst.


De gemiddelde luchtdruk voor volgende week vrijdag van alle 50 berekeningen van het Europese weermodel ECMWF. Er vormt zich boven Scandinavië een flink hogedrukgebied waardoor er bij ons een duidelijke ooststroming op gang komt en dat betekent kou!

Engelse weermodel
De enige uitbijter in dit verhaal is het Engelse weermodel UKMO. Dit laat net als de afgelopen tijd de lagedrukgebieden vanuit het westen tot noordwesten tot boven ons land doordringen, waardoor de kou op afstand gehouden wordt. Erg opvallend is dat deze berekening dan ook volledig de andere kant op gaat met overdag temperaturen tot ruim boven nul. Niet alle modellen zijn dus overtuigd van een vorstperiode. Toch is het aandeel dat kiest voor de zachte lucht een flink stuk kleiner dan het aandeel kou dat volgens de andere berekeningen geldt.


Het Engelse model UKMO laat depressies vanuit het noordwesten steeds tot boven ons land doorkomen, waardoor de kou bij ons uit de buurt gehouden wordt.

Maandverwachting
Een ander opvallend punt met het oog op die vorstperiode is de maandverwachting voor februari. Deze verwachting laat natuurlijk altijd een afwijking zien ten opzichte van het gemiddelde, maar momenteel is de afwijking zo groot, dat de kans dat die vorstperiode er daadwerkelijk komt steeds aannemelijker wordt.

Kans toertochten groter
Met natuurlijk nog wel die ene Engelse uitbijter in ons achterhoofd nemen de kansen op toertochten in februari nu wel toe. Komende dagen dooit het nog iets en valt af en toe winterse neerslag, maar ook geregeld ‘warme regen’. De huidige ijslaag wordt daardoor iets afgebroken en als het daarna opnieuw gaat vriezen, levert dat mogelijk mooi glad ijs op. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat er wel hier en daar sneeuw vallen, wat niet gunstig is voor de kwaliteit van het ijs. We hebben het in het verleden al vaker meegemaakt, dat het eind februari ineens weer heel koud werd! Denk hierbij aan de winters in de jaren 1985 en 1986, toen de Elfstedentocht op 21, respectievelijk 26 februari nog werd gereden.


Er werden de afgelopen tijd al wel een paar schaatstochten gehouden, maar het natuurijs was daarvoor niet optimaal. Foto: Gieny Boersma.

Koude januari maand
Zoals eerder beschreven komen we natuurlijk uit een koude periode en dat heeft ook zijn voordelen op de komende tijd. Het huidige ijs, het daaronder koude water en het sterk afgekoelde landoppervlak komen de ijsgroei in de komende vorstperiode zeker ten goede. Januari is met een maandgemiddelde temperatuur van ongeveer een halve graad onder nul erg koud verlopen. Meer daarover leest u morgen in deze rubriek.

Bron: Meteo Consult

Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 januari 2010, 16:25 uur | Bericht #89304
Weer genoeg strooizout voor polder

De zoutvoorraad bij De Meerlanden is weer grotendeels aangevuld. De opslagplaats die onlangs bijna helemaal leeg was, is nu weer voor tachtig procent gevuld.

Wanneer het de komende dagen weer glad wordt door winterse buien en nachtvorst, zullen de wagens van De Meerlanden in Haarlemmermeer dan ook weer gewoon zout strooien en niet meer een mengsel met zand. De voorraad is genoeg voor enkele dagen van intensief strooien op de polderwegen.

Bron Haarlemsdagblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 januari 2010, 17:09 uur | Bericht #89375
De winter van 2009-2010

Volgens de meteorologische kalender zijn we op 2/3 van de winter. Met het einde van de maand januari in zicht wordt het weer tijd voor een antwoord op de vraag hoe de winter tot nu toe scoort. Op 10 januari gaven we de eerste tussenstand. We hadden toen een redelijk koude decembermaand achter de rug en ook het begin van januari verliep behoorlijk koud. Enkele nachten kwam het zelfs tot strenge vorst.

Sinds 10 januari werd de vorst echter getemperd. Halverwege de maand kwam het zelfs tot een fiks aantal dagen met dooi. Het kwik lag in een groot deel van het land boven de 5 graden, maar veel warmer dan dat werd het niet. De koude lucht bleef in de buurt van Nederland en kon in het noordoosten al op de 21e weer terugkeren. Een paar dagen lang was het maximaal -3 graden in het noordoosten terwijl elders in Nederland het kwik nog ruim boven nul lag. Inmiddels is de winter overal weer terug al staat hij nog wel in de lichte dooi stand. 's Nachts vriest het licht en overdag komt het kwik steeds iets boven het vriespunt uit.

Zoals in de eerste update reeds aangegeven zijn er diverse manieren om een winter op kracht in te delen. Wij doen het opnieuw met de gemiddelde temperatuur en het Hellmann-getal.Hierboven staat een grafiek met de gemiddele temperaturen van alle winters sinds begin 1900. Duidelijk te zien is dat de meeste winters in de positieve getallen eindigen. Er zijn tot nu toe 9 winters geweest waar de gemiddelde temperatuur onder nul lag. De huidige winter scoort tot en met gisteren een gemiddelde temperatuur van 0,9 graden. Mochten we dit volhouden dan beleven we de koudste winter sinds de winter van 1995-1996. In totaal zijn er 14 winters kouder geweest. Met de hele maand februari voor de boeg is het uiteraard afwachten wat voor invloed die gaat hebben. De huidige 15-daagse verwachting suggereert echter dat het kouder wordt.Wat betreft het Hellmann-getal scoren we minder goed. Tot en met de 28e hebben we 70,1 punten opgebouwd en bezetten daarmee slechts de 27e plaats. De combinatie van beide scores geeft aan dat we gemiddeld wel een koude winter beleven maar dat er weinig dagen zijn die zeer koud zijn. Want juist dan worden veel Hellmann-punten gescoord.

Bron Weerplaza

MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 januari 2010, 18:59 uur | Bericht #89546
E25 afgesloten door dik sneeuwtapijt

De E25 is ter hoogte van Bastogne afgesloten. Op de snelweg staan een 400-tal vrachtwagens geblokkeerd door een sneeuwtapijt van zo’n 25 à 35 centimeter dik. De civiele bescherming gaat ter plaatse om te vermijden dat de bestuurders de hele nacht in hun voertuigen vastzitten. De moeilijkheden doen zich vooral voor in de buurt van de Baraque de Fraiture en Houffalize, meldt de politie.

Bron: De Redactie
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 januari 2010, 19:07 uur | Bericht #89564
Zware sneeuwbuien op komst

Het KNMI waarschuwt voor een venijnige sneeuwstoring die in de nacht van vrijdag op zaterdag over ons land trekt. De storing gaat gepaard met zware sneeuwbuien en veel wind.

Hierdoor kan lokaal in korte tijd een grote hoeveelheid sneeuw vallen. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust neemt de wind bovendien in korte tijd flink toe. Waarschijnlijk ligt er zaterdagochtend in een groot deel van het land een vers sneeuwdek. Dat stelde een woordvoerder vrijdag. Het KNMI raadt iedereen die vannacht de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen goed te blijven volgen.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
29 januari 2010, 19:54 uur | Bericht #89666
Skipistes in Oostkantons dit weekend open

Door de extra sneeuwval van vrijdag zullen 22 skipistes in de Oostkantons dit weekend geopend zijn. Dat meldt de lokale dienst voor toerisme. Er ligt een sneeuwlaag van 20 tot 35 centimeter. Verwacht wordt dat er heel wat volk op de latten zal staan, maar er zijn nog niet erg veel reservaties geboekt voor overnachtingen in de regio. Alleen de vlakte van Faymonville blijft gesloten.

Bron: Hbvl
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 09:48 uur | Bericht #90531
ANWB waarschuwt voor gladheid

De ANWB waarschuwt voor grote kans op gladheid. Vannacht heeft het in het hele land gesneeuwd. Op de meeste plaatsen is zo'n 5 tot 8 centimeter gevallen. Door ongevallen met vrachtwagens zijn er afsluitingen op enkele snelwegen.
Door een verkeersongeval op de A2 bij Hunsel (Limburg) is vrijdagavond rond half tien de inzittende van een personenauto om het leven gekomen. Dat maakte de politie bekend.Het ging om een eenzijdig ongeval op de A2 richting Maastricht.Vermoedelijk door gladheid is de auto met hoge snelheid van de weg geraakt, waarbij het voertuig een boom raakte en in een weiland tot stilstand kwam. Het slachtoffer was op slag dood. In verband met het onderzoek en bergingswerkzaamheden is op de A2 bij Hunsel in zuidelijke richting slechts een rijstrook beschikbaar.

Gekantelde geldwagen blokkeert A28
Een gekantelde geldwagen blokkeert zaterdagochtend de A28 bij Hoevelaken. Het voertuig slipte rond vijf uur in de ochtend door gladheid en viel om. Daarbij is niemand gewond geraakt, zei een woordvoerder van de politie Utrecht. De A28 richting Zwolle is afgesloten bij knooppunt Hoevelaken. Het verkeer kan via de af- en opritten verder rijden. Takelwagens moeten eraan te pas komen om de zware wagen weer overeind te krijgen. Dat gaat wel enige tijd duren, aldus de politiewoordvoerder.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 09:50 uur | Bericht #90532
Trucks in Ardennen nog langs de weg

BRUSSEL - De honderden trucks die vrijdagavond in België strandden door hevige sneeuwval, staan zaterdagochtend nog steeds op vluchtstroken en parkeerplaatsen langs de weg tussen het oostelijke Luik en Bastenaken. Veel vrachtwagens kwamen niet over een helling richting Luik heen, zo meldde de Belgische krant De Standaard. De chauffeurs brachten de nacht door in hun voertuigen. Medewerkers van het Rode Kruis vingen verkleumde mensen in twee tenten op.

Zaterdagochtend stonden er nog zo'n drie- tot vierhonderd vrachtwagens langs de kant van de weg over een afstand van 30 kilometer. De personenwagens die in de problemen waren gekomen, zijn inmiddels weer onderweg. Op de E25 tussen de gemeente Houffalize en Bastenaken ligt tussen de 25 en 35 centimeter sneeuw.

De Standaard bericht dat het in Vlaanderen vooral glad is op secundaire wegen en dat daar ook heel wat snelwegen moeilijk begaanbaar zijn.

Bron ANP
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 09:52 uur | Bericht #90534
Problemen door sneeuw op weg

De sneeuw van vrijdag zorgt voor flinke problemen op de weg. Onder de sneeuwlaag ligt vaak een ijslaagje, waardoor de wegen spekglad kunnen zijn. Hoewel er de afgelopen nacht weinig verkeer was, zijn er toch veel aanrijdingen gebeurd, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Met name de ongelukken met vrachtwagens zorgden voor problemen bij het overige verkeer. Tot lange files leidt dat zaterdag rond 07.45 uur nog niet.

De A1 tussen De Lutten en Oldenzaal is dicht door een geschaarde vrachtwagen. Op de A2 tussen Grathem en Kelpen is een vrachtwagen door de geleiderail gereden. Op de parallelbaan van de A2 richting Maastricht is een vrachtwagen geschaard, maar verkeer op de A2 zelf heeft daar geen last van.

Parallelbaan
Een geldauto zorgt voor problemen op de A28 na een botsing met een auto. Verkeer richting Zwolle bij Amersfoort moet via de parallelbaan rijden. De A50 is 's nachts even dicht geweest na een botsing tussen meerdere auto's bij Nistelrode. Meerdere mensen raakten daar gewond. De honderden trucks die vrijdagavond in België strandden door hevige sneeuwval, staan zaterdagochtend nog steeds op vluchtstroken en parkeerplaatsen langs de weg tussen het oostelijke Luik en Bastenaken.

Helling
Veel vrachtwagens kwamen niet over een helling richting Luik heen, zo meldde de Belgische krant De Standaard. De chauffeurs brachten de nacht door in hun voertuigen. Medewerkers van het Rode Kruis vingen verkleumde mensen in twee tenten op. De snelweg ter hoogte van de gemeente Houffalize is nog altijd afgesloten wegens sneeuw en ijzel. Zaterdagochtend stonden er nog zo'n drie- tot vierhonderd vrachtwagens langs de kant van de weg over een afstand van 30 kilometer.

Problemen
De personenwagens die in de problemen waren gekomen, zijn inmiddels weer onderweg. Op de E25 tussen de gemeente Houffalize en Bastenaken ligt tussen de 25 en 35 centimeter sneeuw. Momenteel trekt er een sneeuwfront over België heen van het noorden naar het zuiden. Op verscheidene plaatsen in het land zijn de wegen glad, vooral secundaire wegen.

De Belgische wegenwacht VAB verwacht veel verkeer richting de Ardennen, waar heel wat skipistes dit weekeinde open zijn. VAB adviseert voorzichtig rijden, winterbanden en sneeuwkettingen.

© Novum/ANP
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 09:56 uur | Bericht #90542
Sneeuw hindert verkeer her en der in Vlaanderen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen hindert de sneeuw het verkeer. Hoewel er de hele nacht gestrooid is, is het op sommige plaatsen gevaarlijk rijden. Vooral in het centrum van Vlaanderen is het moeilijk rijden. Zo ligt de E40 tussen Leuven en Brussel er glad bij. Op sommige stukken zijn zowel de linker- als de middenrijstrook volledig ondergesneeuwd. Ook op de E19 en de A12 tussen Brussel en Antwerpen hindert de sneeuw het verkeer.

Hoewel er de hele nacht gestrooid is, vooral op snelwegen en gewestwegen, kan het dus nog tamelijk glad zijn. Verse sneeuwbuien rond 6 uur zijn daar de oorzaak van. Vooral op de linkerrijstrook en op- en afritten blijft het uitkijken. De strooidiensten hebben vannacht op sommige plaatsen 3 tot 4 keer moeten uitrukken. Na de verse sneeuw proberen ze de snelwegen opnieuw sneeuwvrij te maken.

Bron De Redactie

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 10:27 uur | Bericht #90568
Ongevallen door gladheid

Sneeuw en opvriezing zorgen zaterdagochtend voor problemen op de weg. Op een aantal plaatsen zijn ongevallen gebeurd, vooral op de A28 was het raak, zei een woordvoerder van de ANWB. Een gekantelde geldwagen blokkeert de weg bij Hoevelaken. Het voertuig slipte rond vijf uur in de ochtend door gladheid en viel om. Daarbij raakte niemand gewond.

De A28 richting Zwolle is afgesloten bij knooppunt Hoevelaken. Het verkeer kan via de af- en opritten verder rijden. Takelwagens moeten eraan te pas komen om de zware wagen weer overeind te krijgen. Dat gaat wel enige tijd duren, aldus een politiewoordvoerder. Ook de andere kant op is een ongeval met een vrachtwagen gebeurd.

Het is glad in een groot deel van het land. In Brabant is veel sneeuw gevallen, in het noorden zorgt opvriezing voor problemen. De sneeuw viel in vrij korte tijd, tijdens hevige buien.

Bron De Pers
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
30 januari 2010, 10:51 uur | Bericht #90590
Bussen vallen uit in West-Brabant

Vanwege de sneeuw rijden er zaterdag geen bussen in een groot deel van West-Brabant. Veolia houdt tot nader order alle bussen binnen. Volgens een woordvoerder van Veolia rijden er in Bergen op Zoom en Roosendaal en de hele regio ten westen van Etten-Leur geen bussen.

Bron: Omroep Brabant
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 11:47 uur | Bericht #90658
Rampenplan E25 in Houffalize om 3.15 uur opgeheven

Het rampenplan op de E25 in Houffalize is zaterdagochtend om 3.15 uur opgeheven. Dat besliste burgemeester Marc Caprasse. Vrijdagavond was het rampenplan afgekondigd nadat honderden voertuigen geblokkeerd geraakt waren door hevige sneeuwval en ijzel. De laatste files waren rond 3.15 uur opgelost, legde de burgemeester zaterdag uit. Op dat moment bleven alleen de vrachtwagens nog achter. Die hadden we verboden nog verder te rijden.

Goede communicatie
De hulpdiensten waren de hele avond in de weer om de snelweg vrij te maken. De burgemeester loofde hen voor de erg goede communicatie tussen de verschillende hulpdiensten op het terrein: politie, brandweer, civiele bescherming, het leger en het Rode Kruis. Het Rode Kruis en de civiele bescherming concentreerden zich op families met kleine kinderen. Er zat ook een zwangere vrouw in de geblokkeerde wagens. Ze deelden dekens, warme dranken en wafels uit.

De burgemeester schat dat er meer dan 400 vrachtwagens geblokkeerd waren en zo'n 100 personenwagens. Zaterdagochtend was de situatie onder controle, maar de volgende uren wordt gevreesd voor nieuwe winterse buien.

Bron Hln
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
30 januari 2010, 12:19 uur | Bericht #90694
Meeste gestrande voertuigen in Ardennen weg

De meeste trucks en alle personenauto's die vrijdagavond strandden in de Belgische Ardennen als gevolg van hevige sneeuwval waren zaterdagochtend rond tien uur vertrokken, aldus Belgische media. Het noodplan van de gemeente Houffalize is opgeheven. Wel bestaat de vrees voor nieuwe sneeuwbuien.Honderden voertuigen kwamen vrijdagavond vast te staan op op de E25 tussen Luik en Bastenaken in een kilometerslange file. In de omgeving van Houffalize lag een sneeuwlaag van 25 tot 35 centimeter. Veel chauffeurs moesten de nacht in hun cabine doorbrengen.

Hulpverleners deelden dekens uit aan de verkleumde reizigers. Een aantal mensen kon worden opgevangen in tenten van het Rode Kruis. Gezinnen met kinderen en ouderen kregen daarbij voorrang, aldus burgemeester Marc Caprasse van Houffalize. Volgens hem waren er ook Nederlandse toeristen onder de gestrande reizigers.

Ook elders in België is er sprake van verkeershinder door de sneeuw. Veel wegen zijn glad, vooral de secundaire. Op luchthaven Zaventem liepen alle vertrekkende vluchten zaterdagochtend vertraging op. Enkele vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens. Brussels Airport adviseert reizigers voor vertrek te controleren of hun vlucht niet is geannuleerd.

Bron: De Pers
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
30 januari 2010, 12:25 uur | Bericht #90702
Vorst tart openbare verlichting

De strenge vorst staat reparaties van storingen aan kabels van openbare verlichting in de weg. Als straatlantaarns uitvallen is reparatie niet mogelijk omdat de grond bevroren is. De verlichting blijft daarom langer dan gewoonlijk uit.Het is niet alleen lastig om bij de kabels te komen als het vriest, ook brengt een reparatie aan een bevroren kabel nieuwe beschadigingen met zich mee. Pas als de temperatuur weer langere tijd boven nul is geweest, kunnen storingen verholpen worden. In de Lierstraat, Zernikelaan, W.A. Scholtenstraat en Boerhaavelaan werkt de straatverlichting al langere tijd niet meer.

Bron: DvhN
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
30 januari 2010, 12:30 uur | Bericht #90712
KNMI verwacht intensieve sneeuwval

Het KNMI waarschuwt zaterdag voor gladheid door sneeuwresten of bevriezing. Ook moeten automobilisten vanavond, vannacht en morgenochtend weer oppassen. De meteorologische dienst verwacht intensieve sneeuwval.Dat meldt het KNMI op de website. In het westen worden pittige winterse buien verwacht met lokale intensieve sneeuwval en onweer. Daarnaast is de wind aan de kust krachtig. Tevens zullen er ’s nachts in het hele land nog enkele sneeuwbuien vallen. Ook zondagavond worden weer buien verwacht.

De sneeuwval van vrijdagavond en nacht heeft zaterdag voor flinke problemen op de weg gezorgd. Onder de sneeuwlaag lag vaak een laagje ijs waardoor het glad kan zijn. Het KNMI verwacht nog tot halverwege de week geregeld winterse neerslag met gedurende de nacht lichte vorst en overdag enkele graden boven het vriespunt.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 24 februari 2017, 13:03 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 13:26 uur | Bericht #90754
Strooizout raakt nu echt op

Twentse gemeenten vrezen dit weekend grote problemen door een tekort aan strooizout. In onder meer Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal is het zout zo goed als op. De gemeenten zijn overgestapt op het noodscenario; dat betekent dat alleen nog op hoofdwegen gestrooid wordt. Bovendien wordt het zout vermengd met zand. Mensen die de weg op gaan, wordt dringend geadviseerd om het hele weekend rekening te houden met gladheid.Bron RTV Oost
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 13:28 uur | Bericht #90758
Sneeuwballen gooien ontaardt in gevecht

Op de Grote Markt van Sint-Niklaas is een sneeuwbalgevecht vanmorgen rond 7 uur uit de hand gelopen en ontaard in een gevecht. Een zevental personen raakten slaags. De politie kwam tussenbeide en haalde de heethoofden uit elkaar. Ze werden meegenomen voor verhoor.

Bron De Redactie
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
30 januari 2010, 14:37 uur | Bericht #90817
Veel slippartijen door gladheid

De hevige sneeuwval van de afgelopen nacht zorgde zaterdag weer voor gladde wegen in de provincie. Rond het middaguur reed een auto op de Buitenhuizerweg in Velsen tegen een boom aan. De bestuurder raakte bekneld en moest uit het wrak worden geknipt. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

In Assendelft raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto op de Vaartdijk van de weg af. Het voertuig gleed vervolgens in een ondiepe greppel. De bestuurder kon uit zijn voertuig gehaald worden en bleef ongedeerd.

Op de AC. de Graafweg bij Opmeer raakte een auto in de slip. De auto gleed van de weg af en belandde in de sloot. De drie inzittenden konden zelf uit het voertuig klimmen.

Bron: RTV-NH | Gewijzigd: 30 januari 2010, 14:37 uur, door Sietse
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.830 topics, welke bij elkaar 441.833 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.013 leden.
Het nieuwste lid is Shalandaaa.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3630 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3630, lezen 9 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd december

Het winter discussietopic

2019-2020

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden